Европейското гражданство не е за продан, предупреди ЕК

Европейската комисия остро разкритикува намеренията на няколко държави от ЕС да "продават" гражданство на неевропейци в замяна на инвестиции.

Обратно в новината

Коментари - Европейското гражданство не е за продан, предупреди ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да напомня на самозабравилата се госпожа, че нас никой не ни е питал дали искаме да сме граждани на ЕС (Западноевропейския съюз). Можем да си направим Източноевропейски съюз и подобни недоумения на природата да не ни съветват и управляват.

Забравих да допълня, че не взимам съвети от сексуално извратени хора - лесбийки и педерасти. Те би трябвало да бъдат съветвани, лекувани, да се полагат грижи за тях, а не да ни учат кое как е в света...

Европейското гражданство не е за продан!!!!!!! Виж сега.....Ако става въпрос за европеиски граждани,малко по-на юг или изток,това е друга работа!!!!! Тях може да ги бракуваме.......Ама пак няма да продадем батковци!!! Ние сме принципни........

ЧУК

България е обезлюдяваща се територия- населението оскотява!След 5 до десет години,няма да има пари за пенсии дори!Едно наръка ,че сме обслужващ персонал на европейския съюз без права а само задължения!Демографския срив ще ни довърши за 20 годинки!Скороста с която се движим към закриване на България като етнос е огромна!Един път тръгнали по наклона към дъното ,няма сила ,която да спре този процес!

ЧУК

Единственото спасение е да отстъпим българската територия на някоя държава с силно развита икономика!Нека да е Германия.Да си внесат политици,законодатели и да я прекръстят ако щат на Източна Швабия!Така ще осигурят инвестиции и законодателна среда за бизнеса.Народа ще работи и ще живее добре!Българските политици,ще са изринати веднъж за винаги от управлението на страната!Ще се наложи да работят за да оцелеят!

Браво! Подкрепям идеята!!

Слез малко на земята, Германия има същия проблем, там прирастът също е силно отрицателен. Германците прогнозират че след 1-2 поколения и тяхната страна ще остане без население. Прирастът ако ще дойде, той ще дойде от други географски територии, които сега са извън ЕС.

О, неразумни юроде! Как ще отстъпваш наша земя, която дори ти и твоите деди не са могли да опазят?!!! Що се отнася го Германия и западноевропейските нации, те също имат демографска криза / катастрофа.

Всичко е за продан!

С малко уточнение постоянното пребиваване не означава гражданство!

Не, но след 5 години легално пребиваване, можете да кандидатствате за гражданство. Естествено, за гражданство има и други условия (достатъчно владене на език, спазване на законите и т.н.).

да обясни тогава как след като сме граждани на страна от евросъюза в крайна сметка все нямаме права като останалите европейци , а с кеф ни измислят все нови и нови рестрикции - набутани сме в ъгъла като прокажени ... в същото време всякаква нецивилизована сган вече вилнее из ЕС с права по-големи и от на самите европейци ... майната му на такъв съюз!!!

Вивиан Рединг ще бойкотира Олимпийските игри. С което тя застава на страната на Ал-Кайда, която също бойкотира Олимпийските игри!

тя заразата за продан на граждансво трагна от запада преди 20 години

Кой го е карал да гласува за партийни бандити като се е родил на дадена територия? Някой отвън може би. Ами тук вече има към милион руснаци по морето с имоти. Случайно ли е това...

ало дира, голяма цензура налагате, по-зле сте и от Cеверна Kорея.

и българските власти са продажни. Те схващат даването на българско /ЕС/ гражданство като индулгениция за политическото си бъдеще, свързано с азиатците.

Aрабите могат да купят целия свят, за тях това са стотинки да си купят острови и имоти за стотици млн. $$$$. A след това жална ни маика.

Арабелките ако искаха да изкупуват всичко - хич нямаше да чакат промени на некви си закони.

ти как мислиш се определя заплатата?? като процент от заработеното ,при БВП на човек от5-6 000 евро как искаш работодателя да ти плати като на такъв заработил 30 000 евро!!! ако говориш само за експортни производства си права но за тези които предоставят услуги за нашият пазар как да му платиш повече като оборота е толкова? колко ти е кафето в Лондон и колко в София и искаш поравно да взима персонала!!

Поредното лицемерие от ЕК. В Западна Европа тази търговия е от десетилетия и за приемащите страни прибиращи няколко хиляди Евро за паспорт си е съвсем в реда на нещата.

Абсолют права е жената. Гражданство трябва да се дава само когато има връзка със страната. От друга страна инвестиция от един милион създава много по-здрава връзка д държавата отколкото някой мургави събратя имат с нашата държава. При какви случай се отнема гражданство? Дали не можем да си намалим гласоподавате които от връзка с родината гласуват за по 20 лв?

Рединг, Значи Вие ще си живуркате като симеончовци, убихте ни производството, като ни оставихте само обслужващ персонал на ЕС да ви забавляваме и да ни ч*те жените, а когато измъчени от безсилието и безпомощността решим сами да си доведем работодатели, които ще и открият заводи и работни места - вие ревете, защото ще ви се наруши монополния комфорт! Майната му на такъв ЕС!

А замислял ли си се, че може този път да не излезем с оправданието, че друг ни е виновен? Поне веднъж да поемем отговорност за собствената си съдба и благоденствие и да не чакаме някой отвън да ни го даде на готово.

Да, но когато отвън силни икономически суперсили праят всичко възможно да те съсипят, заради техните пазари и да не си им конкуренция - резултатът е налице. Все едно малко 3 годишно дете да го изкарат на ринга срещу Кобрата, който ще го смачка. Така се случи и с нас - имахме държава, превърнаха я в обезлюдяваще се територия!

Браво, Мунчо! Да си доведем РАБОТОДАТЕЛИ...!? Ти изби рибата!!! А защо ние не си станем работодатели!?

А пари откъде? Имахме, но вече НЯМА!

си мунчо !! какъв работодател ще е смешник с 1 млн !!! колко ранботни места ще открие ? какъв бизнес може да развиваш с 1 млн -само търговия ....е това ли ще развие икономиката!!!

Колкото труд си положил - толкова получаваш. Само на теб ти изглежда, че не е така и че не е справедливо.

Абсолютно правилно, Европа е тясна за класически емигрантски схеми, то и извъневропейските милионерите не са чак толкова много и не са хукнали да инвестират в скъпа работна ръка. Просто национални политики за затваряне на вратата за масите, по който трябваше да има становище от високо. Коментарите по снимката са излишни, това не е Фейсбук където всеки се докарва за да го харесат, редакторът намира снимка на персоната и колкото по-абсурдна вкл. и обработката , толкова повече читатели.

иначе Гражданство на ООН (не ти трябват визи за никъде) струва 5 млн. щ.д. Поредния двоен стандарт... Пък и като не са съгласни - нека да си задължат другите страни-членки да правят инвестиции у нас

Инвестиции по задължение не се правят!:))) Нещо още не си излязъл от комунизма:)))

бе какво е това гражданство на ООН !!!! къде е тази държава,кой ти издава паспорта ,на кого плащаш данъци ...на ООН !!! пинокиоооо

От кадей да се погледна, два пъти сам по-убава от Тая, А защо МЕН ма истриха, а тя остана тука, Да са пули , и да плаши бългърскити дица, Нека да лежи на съвеста на Дир- робините Трийте, трите робини, ще да изчезне и Тос Коментар! Но млъкни сърдце...?

Баба Тодорка. Кой друк трият с телената четка?

Леле като се замисля особено държавица като Малта... ако се изсипят 100 000 китайски милионера там какво ще стане?!

Нека бизнесмените (граждани на страни, извън ЕС), разполагащи със съответните ресурси да направят всичко каквото могат за издигане на по-високо ниво на станадарта на живот в своите страни, а не да се опитват да "забегнат" от "несгодите" там!!!

Както правят нашите ли?

Това е стар европейски и американски бизнес, измислен много преди нашето еврочленство.

Тази женица трябва да се снима в по далечен план, защото плаши мен и детето ми.

големи обeци=голямо его

Как си мечтая един катун с голяма фамилия наши "еврограждани" д аокупира жилището на Вивиан и тя да дае пример за толерантност, търпимост и мирно съвместно съществуване в рамките на година.

удряш самара за да се подсети магарето! дали така нашите политици ще се подсетят за един наскоро излязъл закон?