Мнозинството в България, Италия, Гърция не се чувствали в ЕС

България заедно с Италия и Гърция са единствените държави членки на ЕС, където повече от половината от хората не се чувстват граждани на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Мнозинството в България, Италия, Гърция не се чувствали в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европата е виновна за всичко у нас! Дори за това, че не се научихме да не си хвърляме боклука от балкона!

Референдум за членството в ЕС и НАТО. Приети сме в тези организации без да се проведе такъв от правителствата управлявали след 1989 г.

otnovo skandinavcite nai dovolni,do koga be?niama li nai posle tova kolelo na istoriata da se zavarti i v nashata posoka?

Твърдението, че не чувствувам гражданин на ЕС, е на куманизтите. Аз имам пенсия 150 лева след 40 години трудов стаж. с тези пари съм средна класа. Като всеки западняк ходя на Карибите през година, шляя се по Париж и си шия при италианците. Карам кола, обикалям Европа като тълпите западни туристи. Ям само бекон и пия уиски с туршия. Въобще да се твърди, че имам коплекси, е нелепо. Тук се събуждам и виждам краката си отвити...

тряа да съ мафкам от туй място европейско

Истината е, че ЕС щеше да е много по-ефективен, ако не се състои от огромна администрация, а просто от време на време министрите на страните-членки се събират, обсъждат и вземат опр. решения. В сегашния си вид ЕС е огромен апарат, пълен с не особено грамотни чиновници, които наливат от пусто в празно през по-голямата част от работното си време. А ефекта за България би бил видим само ако там корупцията и шуробанащината се премахнат, а също и ако нивото на образователната система се подобри

Че тая администрация кого обслужва бе? От кого е създадена? Да не е от Господ? Не е ли от самите държави-членки? Тия договори за ЕС да не съм ги подписвал аз?

Ние всички сме избрали представители, които са излъчили правителства и те са подписали договорите за Европа. Затова ние всички гласуващи сме отговорни. Нашите данъци отиват за заплати на ЕС чиновници. Аз мисля, че ЕС в скоро време ще се промени. Не мисля обаче, че манталитета и интелектуалното ниво на българите ще се променят скоро, уви.

МНОЗИНСТВОТО В БЪЛГАРИЯ СИ ПОМИСЛИ, че влезем ли в ЕС, ще станем от днес за утре много богати, щото и други богати държави са в ЕС! ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е ОГРОМЕН ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ! ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР Е ОГРОМЕН ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ! Проблема е че България нищо не произвежда, в България образованието не е на необходимито ниво, в България университетите не са на необходимото ниво. България няма експертите, няма потенциала, няма производството, няма качеството, няма квалифициран потенциал, няма законите! Европа ни дава златния шанс да произвеждаме и да изнасяме продукция на един огромен празар! Но тази продукция трябва ние Българите да я произведеме! Не Европа! А това че не произвеждаме нищо, не ни е виновна Европа! РАЗБИРА СЕ, ВИНОВНИТЕ НЕ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ! ВИНОВНИТЕ СА ВИНАГИ ДРУГИТЕ! НИЕ СМЕ НАЙ-УМНИТЕ, АМА И ВСЕ ДРУГИТЕ НИ СПИРАТ!

мнозинството никой не го е питал !!!

ДЪРТ КОМУНИСТ КАТО ТЕБЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА НЕ Е ПИТАЛ, НО ФАКТИТЕ СА СЪВСЕМ ДРУГИ: 10 февруари 2009, 16:38 "77% одобряват членството в Европейския съюз Според проучване на НЦИОМ одобрението е най-високо сред хората на възраст до 30 години, с високо образование, сред хората със стандарт около и над средния". 30 Юли 2014 "70% от младите хора у нас, взели участие в изследване, одобряват членството на България в Европейския съюз. 16 на сто от запитаните са против членството на страната ни. Това показват резултатите от Национално представително проучване "Българската младеж 2013", направено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), съобщиха за Агенция "Фокус" от центъра.

Ба, че ти ко речие? Чи аз го да го прая тоя шанс бе? Дай парички, от туй разбирам.

Нормално от това да разбираш. Дебили от твоят ранг под път и над път в тази държава. Нормалните хора знаят, че парите се изработват, а не "дават", както смятат 70% от населението.

да виновни са другите заедно с някои български продажници - тези които спряха реакторите, унищожиха армията, завладяха енергетиката и т.н.

къде сте тръгнали да се сравнявате с гърция и италия бе капути

Не могат да пият тия. Мани ги.

мисля, че не е уместно да се сравнява българия с италия, защото разликата е огромна

Да. Не мога да си представя 65 милиона българи. Ако комшията Гошо ми се умножи десет пъти ще получа голям стрес.

Най-доброто - да бъдем в Европейския съюз ни се случи. Даже изпреварихме Хърватска и Македония, което е невероятно.

По какво ги изпреварихте, "европеецо"? По вирене на гол Г*З единствено!

Точно Гърци и Българи, най-мързеливите в цяла Европа взеха да се оплакват! Не се оплакват Словенци, Поляци, Унгарци, Португалнци, Испанци! Българи и Гърци се оплакват!

Бе не е въпрос на мързел само. Все пак говорим за народ с поговорки стил "Залудо работи залудо не стой". Мат'риала е зле - пусто и тъжно е в главата.

МНОГО ПОКАЗАТЕЛНА Е И ЕДНА ДРУГА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА: "Учи мама, за да не работиш" Това е и проблема! В Европа тази поговорка може да се перефразира като: "Учи мама, за да работиш", т.е. учи, за да имаш работа и за да получаваш пари!

Не знам защо българите свързват всички свои несгоди с Европейския съюз, при положение че нивото на БВП от живково време е надминато отдавна - още преди 10 години. Че сме бедни - бедни сме, но за това не е виновен ЕС. Напротив, през последните 5 години 80% от чуждите инвестиции идват в България под формата на ПОМОЩИ от ЕС. Субсидира се земеделие, здравеопазване, пътно строителство, благоустройство, селски туризъм, екорогия, квалификация и преквалификация на човешсите ресурси и много, много други сфери. Какво получаваме от Русия? Най-скъпия в Европа газ, най-скъпите, безсмислени и непосилни АЕЦ, неизгодни, губещи проекти за петролопроводи, високи, унищожителни мита за българския внос, финансиране на проруски мафиоти-олигарси и фашизоидно-шизоидни партии. Какво получаваме от Турция? Евтини, некачествени, нитратни плодове и зеленчуци, убиващи нашето селско стопанство, евтини, некачествени ментета на световни марки, убиващи нашата лека промишленост, финансиране на турска етническа партия, която ни управлява и граби над 20 години. Е, къде е алтернативата на ЕС - питам аз. Може би някой бълнува за някакво "самостоятелно развитие" на България? Не забравяйте, че с подобно "развитие" стигнахме до жанвиденовия глад през 1996 г. Пак ли искате???

Здравеопазването се субсидира от ЕС?!? Сигурен ли си? А що се отнася до газа от Русия, ами то цялавропа го получава от там или почти цяла...

Естествено - половин милиард евро е бюджетът на новата здравна програма на ЕС!!! Цяла Европа получава газ от Русия, но България получава НАЙ-СКЪПИЯ газ в цяла Европа. Чети внимателно преди да пишеш!!!

гръмнеш бе, глупав! Не си избивай глупостта на тема БВП, а иди и чети статистика! Щото при Живков БЯХМЕ НА 27 МАСТО В СВЕТА по икономическо развитие. Сега вървим към 80-то. Не най-скъпия газ, нищо не трябва да дава Русия, да те видим, дрисльо, ще можеш ли да платиш американска газ. А инвестициите си ги заври отзад - от тях освен ограбване на страната, бедност, безработица и смърт не видяхме нищо, робе! Нещастни продажни дегенерати, заради вашия шибан колониален еврогейски съюз ще си загубим държавата. Проклети да сте!

Нали Живков фалира Живковата ви прекрасна държава, какво се оплакваш сега? 27-мо място бил... да, затова още му изплащаме външния дълг. И как няма да сме на 80-то сега като другите държави работят вместо да въздишат по фалшиво светло минало докато политиците крадат. Това, че сме спаднали в класацията при сравнение с останалите, не означава че Мистър Х греши (за повишения стандарт 2014 срещу 1989). Не Русия нищо няма да ни дава, ами ние (ЕС и НАТО) ще им наложим ембарго на износа на газ ако Путин продължава с безчинствата си. Е, за България с продажните си политици ще е трудно защото само ние нямаме достатъчно алтернативни източници на газ. А колкото до американския газ - той е доста по-евтин от руския и куп страни се натискат САЩ да им разрешат да купуват. Страната ни я ограбват твоите господари, робе - наследниците на комунистите. И докато такива като теб са мнозинство от гласуващите (например плачевния резултат 100% от 42-то Народно Събрание да е от такива партии) - това значи да си загубим държавата. За инвестиции няма какво да говорим - ясно е, че само соц.индустрия в ръцете на крадливи комунисти е инвестиция, а всичко друго е вредно.

... ама наистина ли има такива, дето да вярват на социалистическа стъкмистика, на социалистически планове за петилетки, на социалистически конгресни отчети за преизпълнени петилетки пет за четири ... 27 място ... в света... боже каква глупост....

"... нивото на БВП от живково време е надминато отдавна - още преди 10 години." Да а а! Също така е надмината безработицата, бедността, неграмотността, смъртността, ромската (циганска) популация, партийността ( голям избор на партии в които можеш да членуваш), емиграцията, и много други "благини".

Ромите работят с компютър, айфон и кредитна карта вече. Това при Живков го нямаше.

Еми що. Щото някой трябва да ни е виновен. Беха фашистите, комунистите, демокрацията, еврогейския съюз, бежанците, ХАРП - следват извънземните. Щото ако бяхме великата нация, за които някои си мислят, че сме щяхме да разкараме и ЕС и Русия и САЩ и станем световна сила с труд и интелект и другите да се съобразаяват с нас. Е да - ама не. Щото световния план ни пречи да го постигнем - ТЕ искат да ни унищожат като народ - не че някой му пука къде е България де - точно нас са си избрали. Докато всеки не си вземе съдбата в собствените ръце и с Русия и с ЕС и със САЩ и сами ВСЕ ЩЕ СМЕ ЗЛЕ.

Абе заблуден -кво казваш се субсидира?Земеделието ли?Знаеш ли защо хора дето са гледали по 30-50 декара дини сега гледат 5-6?Точно заради субсидиите -наводниха ни от Гърция с евтина стока и нашите фермери не виждат смисъл да произвеждат вече.А защо така -ами общ пазар,а на гърците събсидиите са в ПЪТИ по-големи.Та толкова за ползата от субсидиите и отворените пазари!Ползи има ,но не са за нас!

Интересно как все циганските, така де, южните държави не се чувстват европейци :)

Или: от коя планета си паднал? В коя европейска държава си? Защо обиждаш страната си, ако живееш в нея? Толкова ли е трудно да разбереш, защо други народи не се чувстват европейци, между които и ние, ограбените от свои и чужди, обеднели българи?!

Според теб България не е циганска държава, така ли?

в ЕС се чувстват само евродепутатите, комисарите и други подобни

Българинът не иска нито еврото, ниито Европата! Тях му ги натресоха американските подлоги, в лицето на евреина Соломон Паси. Дали е активен или пасивен, няма значение - той олицетворяваше мечтата за свобода. Тази мечта беше умишлено отнета след 1944, за да се стигне до 1989, когато фиктивно я дадоха на България. По-скоро я показаха и толкоз! През останалото време се сеят раздори, вкарва се корупция, бандитизъм, спират се икономиката и селското стопанство, туризма, пречи се на образование, стимулират се най-ниските слоеве и малцинства да бъдат максимално в противовес на Българското! Който може - ще види след 10 години какво ще бъде. Пак да види след още 10. И така до пълната катастрофа. Която може да стане, но може и да не стане. Зависи от самия народ.

Да не си спечелил безплатна лятна почивка в Крим?

Еми просто никой не се кефи да руча жабетата...

да ти имам лафовете пък на тебе, като на 70 годишен комунист - доносник на ДС, с каскет!

Оф изСвинете ме господин млад, красив, Ентелегентен демократичен хомобандюга . Я виж че майка ти те вика да изчистиш на гудетата:)

Абсолютно като европеец се чувствам. Живея в Европа и съм щастлив от това! Тази анкета е правена от Рубладжии. За Италия - също се съмнявам - тяхната външна министърка и кандидат за комисар подкрепя Южния поток и хоп - според рубладжийската анкета италианците не се радват на евросъюза! Аман от кумунета и нагласени анкете! Ми кат не ви кефи, ходете в Евразия - макар, че неразбирам що за държава е това, в което най-известния мъж се казва Путин, а най-популярната жена е Курникова! :)

А за генерал Куроедов к'во ще кажеш?

Еми като си хомосексуалист много ясно че ще се чувстваш еврпеец вие сте на почит там!

Богат Северозапад и беден Юг, който е пътувал малко из Европа го е видял. И що така? Щото западняците го измислиха- отвориха си границите и айде на маслините! Всичко бяга в Германия, щото тук се съсредоточи икономиката на Европа. И сега на целия този грабеж му викат" Европейски съюз". Да ама опразнихме България, оставихме я на шепа бандити. Тия, западните са просто едни лошомиришещи алчни тарикати- те 1500 ЕВРО пенсии, ние 150 ЛЕВА. Със заплатите- същото! Е..х ти съюза!

Явно ти е било по-добре при Жан - с пенсии от $3. ""Е..х ти съюза!"" - типичен словоред на болен атакист!

...от 10 години съм в немско. Измислените ви партии в България не ме интересуват.

Toчно така,Европа се дели на северна и южна, в северна са по цивилизованите , културни и по богати нации,а в южна е ориента

И откога са тези цивилизации бе, серсем? Я почени история, да разбереш кога тези "северни цивилизации" са излезли от пещерите?!!

По бригадите се ядеше до нас.ране!!! Сутрин мляко с ориз,за обяд оризена супа и домати с ориз,а за вечеря свинско(предимно кокалите на свинето)с ориз...абе ориз да искаш;)

какава демокрадция какви пет лева .Вчера кат цитирах че усраните са дали 350 милиона помощ на украинските главорези ме изтриха.Ако бях написал путин вкара два калашника всички в екстаз ще го плюят но няма никой да се замисли че путин няма да хукне 2 калашника да вкарва на опълченците .Каква демокрадция каква свобода на словото.Манипулация и лъжи в гей съюза

ми малко ти липсва логиката обаче. Какво като са дали $350 милиона ? Същото ли е да вкават войски и Бук-ове в Украйна и да цепят части от нея ?! 'гаси 'диота!

ако помислиш ще видиш, че е абсолютно същото. Без парите на САЩ още на третия ден Майдана щеше да е приключил...или си мислиш че ти я 50хил. на площада един месец фотосинтезираха? или 10хил. здрави обучени/най-вече за погроми/ се появиха ей така от нищото, без пари? И как така стана, че тотално фалиралите украински въоръжени сили дето не можеха да съберат 5хил. души и техниката им се броеше на пръстите на едната ръка, изведнъж сформираха 10 дивизии с все техническо обезпечаване? За какво мислиш са тия 350млн., за пенсии ли? Сори пич, ама не е демократично, щом за едните може и за другите може.

Защо съркузи нападна либия и я превърна в постиня с паричките на обикновенните данакоплатци в гей съюза.Не трябваше ли да иска мнението на всички участници в този проклет съюз.Защо се води война на територията на шибания съюз и никой не вкарва умиротворци в украйна а се радват на избитите местни ьени и деца защо,защо,защо,плащаме членски внос повече от това което получаваме.Защо при 27 страна при тошопо брутен вътрешен продукт станахме след сомалия защо защо защо

А ти защо, не се научи да пишеш?

Бесен съм на лъжите и затова бъркам моля за извинение

Защото: Правило 1: Когато си неграмотен си беден.

От коментарите виждам, че ЕС е дошъл лично и подкокоросал много хора да нямат квалификация, която може да им осигури работа. Това, че имате диплома за нещо си не е същото, като да можете да го работите добре. Хранилката от времето на бай Тошо дето дали можеш или не можеш, ако си назначен, получаваш - свърши. Време е да научите нещо полезно или да приемете, че сте изчезващ вид. Изборът е изцяло ваш.

И за кои професии има работа?

За най-древните!!! :)

Що не унищожиха Естония или Словакия или Полша, а само нас ни таковат? Дори и Румънците са вече с по-висок стандарт от нас. На българина все някой му е виновен за собствената му мизерия, престъпност и некомпетентност... говоря за масата и това, което е държавата - още се намират читави индивиди, но са изчезващ вид.

с по голям стандарт да.но не се натискат за паричната единица евро!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В ес има два вида страни - членки . Държавите - основателки и останалите , които по презумпция са нарушителки : )))) Това е равноправие по жидогейски. Затова и мислещите хора са настроени скептично . Меко казано. Пък и тая категория лица не се котира във въпросната корпоративна групировка : )))

Браво, всичко си им 'разгадал' на държавите-основателки. Явно си от стадото лисици от най-хитрия вид

От постовете ти се вижда, че заради лични интереси упорито натрапваш на другите - своето си "твърдение"-истина! В спора се ражда истината, но ти не умееш да водиш такъв! Знае се, кои се имат за "богоизбрани"и като такива обиждат, иронизират, не търпят други да са: "по- по- най"! Я по възпитано и кротко!

Та за кои да гласуваме? Разбрахме, че трябва да е за умните, добрите и т.н. Само не разбрахме кои са те. Ти за кои гласува последно? Извинявай, че те питам такива интимни въпросчета. Същият въпрос е и към 0381.

айде пак този редовен въпрос ''ама за кой да гласуваме'' ?!? Ми желателно за партия без кадри като Марио Николов и Людмил Стойков например, които източиха милиони от Сапард !! Естествено,че ЕС ще ни спират парите! И Трябва да ги спират !!

Само политическите партии са за ЕС ,обикновения човек не ! Каква полза имам аз от ЕС-никаква !!

Щото е икономически и политически съюз. Дали ще се членува решава правителство, което си избрал (или не си, но някой друг е избрал). Като не ти харесва гласувай за партия дето ще ни изкара - да речеме Атака.

За тебе не знам, но аз мога да пътувам и работя там. Е, говоря малко езици и мога да правя няколко неща, ама аз съм балъче, учил съм, чел съм, губил съм си времето да имам знания. Ако ти си очаквал, че ще ти дадат 2000 евро заплата, ей така, щото си пич, ще трябва да те разочаровам, даже и в Германия трябва да си ги изработиш.

Имаш много плюсове от мен.

Ако попаднеш в международна среда - ОК, но ако попаднеш на местни тесногърди еснафи и скръндзи, каквито са повечето... не ми се мисли как ще ти отровят живота психически, как ще те дискриминират! Би трябвало да знаеш това.

Тук не става въпрос за Вас лично или който и да е индивид!!С толкова квалификации и езици как не можахте да го схванете не знам!

Хайде нека някой европеец да обясни как при 35% одобрение ЕС изобщо съществува?

както съществува правителството в българия!!!!!!!!!!!!!!!!!

ако помислиш ще видиш, че е абсолютно същото. Без парите на САЩ още на третия ден Майдана щеше да е приключил...или си мислиш че ти я 50хил. на площада един месец фотосинтезираха? или 10хил. здрави обучени/най-вече за погроми/ се появиха ей така от нищото, без пари? И как така стана, че тотално фалиралите украински въоръжени сили дето не можеха да съберат 5хил. души и техниката им се броеше на пръстите на едната ръка, изведнъж сформираха 10 дивизии с все техническо обезпечаване? За какво мислиш са тия 350млн., за пенсии ли? Сори пич, ама не е демократично, щом за едните може и за другите може.

10+. това имах навпредвид. Така, че всички тия постановки колко сме щастливи и колко хубаво нещо е ЕС са за пред стадото. Правото/хеле пък междуналодното такова/ и правилата на ЕС са съвременен вариант на религиите - перфектен инструмент за управление на масите. "Всички са равни пред бог"...да де, ама някои са по-равни. Та и в ЕС - абе и ти си европеец, НО......и следват n-ти на брой условия и добавки.

От гейския съюз дето попаднахме.Закрихме заводи за милярди за да ядем гмо храни,да носим искуствени дрехи да ни пробутваттшхни стоки където бяхме трети в света по износ на мотокари и правехме компютри и изнасяхме за целия гей съюз ,азотни торове и какво ли нещеш.Най съм отвратен от манипулацията за украйна и свалянето на законната власт с поставена от Хамериканците и избиването на християнското население там жени деца.Най ме отврати манипулацията с сжаления малайзийски самолет.Холандия подкукоросва хамериканците за Донецк иначе не го ли жземат укрите които имат договор с шел холандия собственост на принца той трябва да ходи да се моли на опълченците да им съсипе земята за шистов газ.Международния заговор в полза на холандия .Защо всияки трупове бяха закарани в военна база в холандия нямат ли друг персонал.Защо черните кутий пак са там а не на собственика на самолета защо защо защо никой не пита народа дали да ставаме ГЕИИ

... да вярно се хвърляха някакви много милиарди в долари за някакви безсмислени заводи, комбинати за черни и цветни метали, химически заводи и т.н. които освен че отровиха въздух, земя, вода и народ, работеха залудо по някакви споразумения по СИВ линия и вместо пари срещу продукт се получаваха скапани руски телевизори, хладилници, леки коли и т.н. за компютрите първо поколение Правец е смешно да се пише, нещо се поодкрадна, нещо се направи, но понеже повече не успяха да копират производството зацикли....ама изобщо е смешно да се коментира това преди/сега ама нали има поколения, които наистина нямат идея за какво става дума и току се подлъже някой и се кръсти Че... в заключения- Истината е в ЕС, смисъла на съществуването на човешката цивилизация е в хармоничното съжителстване на раси, етноси, нации, народи... всичко друго са комунистически извращения и сатанински прояви...

Так точно, товарищ Мурзилкин! Тази година правим полупроводници, догодина ще правим цели проводници!

Ако не сме с Европа,какво друго предлагате ,а?Щом няма комунисти всичко друго е приемливо.Тази сган изтърбуши интелегенцията и частния бизнес 50-те години и ни върна в каменната ера,на нивото на северна Корея и Африка.Тази грешка е по голяма даже и от националните катастрофи след войните,защото обрече нацията на глад завийнаги!!!,или някой си мисли,че ще стигнем запада някога,хахахах.

Да го духа ЕС ..........Mrs Nolan

ЕС не е изгоден зa никого освен зa големите трaнснaционaлни компaнии ,които огрaбвaт нaродите.Ще се рaзпaдне,не опрaвдa очaквaниятa нa хорaтa !

Брат,това,че нямама матрял,какво са виновни мислещите и креативни хора на запад.Ако нямаш акъл ще живееш горе долу,както е в България мнозинството,ако имаш направи си компания или фирма развий сия и печели мангизи,наготово няма нищо !!!!!!!

stan_posta@

И като си направиш фирма и те само тебе чакат - капиталът с 18% лихва, всички пазари окупирани и затворени с хиляди закони, директиви и сертификати. Какво ще правиш с фирмата ? То фирма не иска, иска пазари. Но тях отдавна ни ги взеха ....

/Девалвация - Адриано Челентано (превод)/ Нищо ново, под слънцето.

продължавай да гласуваш за БСП, както и не си спирал след 89-та! Ще стигнем Италия, че и ще я надминем !!!

сори, не ти видях по-долния пост. Връщам си думите назад.

мръсните комунисти не са в ЕС те само крадат и лъжат

До,като има малоумници да гласуват за партиите на крадците БСП и ДПС,че и ББЦ,до тогава няма да се чувстваме в ЕС,че и в Африка няма да се чувстваме....

Да не би да мислиш , че ГЕРБ е нещо друго? Всичко е тумор израсъл върху БКП! Ако не се отстрани тумора, смъртта е неизбежна!

Не искаме ЕС, не искаме еврото, искаме сами да сме си господари, а не да обслужваме чужди интереси. Кога най-сетне политиците ни ще погледнат към народа и ще работят за нашите български интереси??

Още ли не си разбрал какво означава думата "съюз"? И си плямпаш пак глупостите донесени ти от Путлер чрез опорни точки? България е равноправен член на ЕС, и такава ще си остане!

Племето Мумба е пърноправен член на Британската империя и такова ще си остане. вожда Юмба към негрите, които не се чувстват британци. 1885 г.

това "равноправие" на ЕС към БГ, като към равноправен член на "съюз"?! По размера на отпуснатите евросредства?!По"диктовките": какво да правим, кое е полезно, или не -за нас?!Защо още не сме в еврозоната? Няма и да бъдем! Я, не манипулирай!

Нито в ЕС нито в Шенген. Чувстваме се дупедавец на САЩ с подарени безплатнивоенни бази и разграбена енергетика, като и президента изка да седне на масата със САЩ да продава АЕЦ и купува незпробвани А. Реактори

Ами който си е дупедавец си се чувства дупедавец и е доволен, че е дупедавец! Всеки си се чувства такъв, какъвто е!

Има ли държава в ЕС, на която икономиката да не е спаднала и цените да не са се увеличили след приемане на еврото? Гърция и Италия са много добър пример. А защо кралицата не пожела да смени лика си от паунда със звездички в кръг? Всяка парична единица трябва да се гради на нещо материално, за да има покритие. Днес доларът се крепи на петрола. За това американците "освобождават" държавите от Близкия Изток и Северна Африка от лошите им управници. Там има петрол! А еврото? Започва със силните икономики на Германия и Франция. След това виждаме как ново присъединилите се държави се ползват за донори на идеята ЕС чрез завземане на вътрешния им пазар. Огледайте се около вас и ще забележите, че българските фирми са нищожен дял в икономиката ни. Всичкият ни капитал изтича навън. А ние теглим заеми след заеми...в милиарди! Та с какво еврото ще е по-добро от уникалната ни парична единица, именувана с величественото ЛЪВ/лев/?

Принципно си прав. Но идеята е, че една голямата държава е много по-силна от много малки. УСА са ставали голяма и силна държава 2 столетия. Ние сме в общата държава ЕВРОПА няма и 10 години.

Извинявайте,че се хващам за думата,но 200 години ли стана срокът за идването на "светлото бъдеще"? Дори "комунистите" преди 10-и обещаваха по-кратък !

Не виждам какво общо имаме с Гърция и Италия!? Те от какво са недоволни, като си изградиха държавите с парите от ЕС, особено гърците! Що се отвася до нашата държава, не мисля че имаме нещо общо с ЕС и цивилизования и напреднал свят.Ние сме една дупка в ЕС от която всеки се пази...Аз опледелено мисля, че живея в столица от 3тия свят,бардак в Рио може би, огледайте се и ще видите в каква мизерия живеем, беззаконие и долнопробна инфраструктура!

Питай мангалите, от какво са недоволни от Република България - и ако научиш отговора, ще знаеш и този за Гърция!

Явно много от пишештите тук са на около 30 год и не помншт гнилия социализъм където сирането се правеше от мляко саламите от месо по бдс отклоненията се бракуваха магазините бяха пълни липсваха банани за гейовете и кока кола.Медицината беше безплатна никой не обикаляше кофите за боклук с такива не може да се спори то акъл никой не може да им даде.Домати праскови ядшха от нас целия сегашен гей съюз

Не е прилично възрастен човек да бъде толкова неграмотен и прост!

123edr324

помня бе как да не помна 88г лятото като ученици бачкахме за некой лев за моренце. Накрая ми удържаха ергенски данък, некъв данък за комсомола (бях пионер) и някои от шефовете бе крал нафта - и нея на нас я писаха и нямаше море

123edr324

слагате ме минуси, може би щото писах че при развития социализъм се крадеше? Да яко се крадеше- например вчера говорих с едно деденце. Човека цял живот бил животновъд.Та разправя - пристига партииния сикретар барабар с цялата номенклатура на АПКто с джиповете на воените и любовниците им в мандрата и после два дена моабет. Дядото вика - колко агнета писахме болни и що сирене и кашкавал завлякаха партииците Крадеше се на поразия

От името което си си написал съдя, че сигурно си на 98 години та много ги помниш тия неща. Аз пък съм на 50 години (съвсем сериозно), и помня всичко от скапания социализъм. Да, саламите бяха от месо но и днешните също се правят от месо, ако не си разбрал. Само че тия дето са от месо струват повечко. А за отклонения хич не ми и говори - целият социализъм беше едно отклонение!!! Да ти разправям ли колко рога и копита съм ял в тези салами от "месо"??? А да ти разправям ли че съм бил на студентска бригада в гр. Роман? Беряхме ябълки. Всичките които бяха "екстра" качество бяха за износ - за скапания СССР, но не за народа, а за партийните велможи!!! А да си чувал че навремето имаше показни магазини??? Е, такива ябълки не бях виждал и в показните магазини. И сега рядко виждам толкова големи ябълки на пазара. А да ти разправям ли колко вида сирене и кашкавал имаше? Три вида - краве, овче и смес. А сега колко сирена можем да ядем??? Ами... няма да имам време за всички - моцарела, пармиджано, рокфор, ементал, бри, гауда, фета... Стотици!!! А доматите и прасковите сигурно също са били за Съветския Гей Съюз, ако съдя по ябълките. Не мога да съм сигурен - говоря само за това което съм виждал.

"магазините бяха пълни" Хахаха. Сега празни ли са бе дядка? Твоята вноска за москвич вече излезе ли или още я чакаш? А режима на тока 2 на 2, а к'во хубаво беше.

Къде си видял пълен магазин по комунистическо бе!!!Колбаси се докарваха само в сряда и ако нямаш познат продавач да ти запази ще ги гледаш през крив макарон. Оставям настрани въпросът,че имаше една марка сапун прах за пране,дъвка,а вафлите бяха обикновенни и тункави...стига толкова!!!Това ви е достатъчно;)

Една вафла, ама всеки имаше пари да си я купи - струваше 5 стотинки. Пенсионираха се на по 55/60 години. А онзи който не бил ял ябълки - да ме прощава. Не е бил само той на бригада - всички сме били и сме яли на корем!

Помним ние, помним. И продължаваме да плащаме - дълговете на комунизма (с които се строят безсмислени, но стоплящи сърцето заводи и вили на директорите на заводите), пенсиите на хората, чиито вноски откраднаха комунистите за да си строят заводите и вилите и т.н.

... особено времето след атентата извършен приживе срещу св. Папа Йоан Павел II, когато запада затегна режима по границите и трафика на ДС на наркотик и оръжие за терористите беше ограничен, магазините тотално опустяха. Никакъв салам, освен кучешка радост, с основен състав рога, копита и жили, извън София никакво месо, никакви зеленчуци и плодове по пазара, ядеш ако си произведеш сам, изобщо "развито социалистическо общество"

Има съпротива против еврото, защото повечето европейски страни са затънали в дългове и при влизането ни в еврозоната и ние ще трябва да плащаме за техните дългове. От еврозоната няма как да очакваме стабилност, напълно ни е достатъчно, че сме с валутен борд и курса на лева е фиксиран към еврото, то е същото, като да сме в еврозоната. Нищо добро не получаваме от ЕС, само санкции и ограничения, нека да запазим поне тази независимост от този съюз.

Замислял ли си се, че санкциите и ограниченията идват заради некадърното управление или умишлено такова от политиците в България. Защото това е факт и вече 25 години го дишаме този лош въздух.

Що не се цаниш за политик да те видим колко си кадърен? И какво можеш с тоя матрял. За сведение - аз не съм политик и ги съжалявам горкичките, че трябва да правят държава с тоя матрял. И Господ не би успял според мен.

Само с Пропаганда и Агитация няма да убедите бедния 85% и безработния 40% Български народ, че ще може да пътува в "ЕС"- /Еврейския банков Съюз - САЩ / и да живее "щастливо" и "свободно"?! След повече от 23 г. "Демоно-крация" Див Капитализъм и дезинформация - СТИГА! Много повече са страните, които не се чувстват добре в ЕС ! Само Германия и Дания имат икономически прираст в ЕС?! Гладния не можеш го нахрани с приказки и обещания за "ЕС" !

Какъв ти е проблема??? Кой ти пречи да пътуваш бе, човек??? Пътувал съм, пътувам и ще пътувам, ти ако не щеш, стой си тука! Демокрация сме - всички мои колеги прекарват отпуските си по чужбина, то от нашата родна чалга човек не знае къде да се скрие! И в САЩ съм бил, и в Европейския Съюз. И за нищо не съжалявам!

123edr324

хич никъв европеец не се чувам, най-са чувам да съм българен. И щот знам кви балгаре мъ управляват -97 сичките ми паре у банката изгореа, сега за КТБ, пак късмет изкарах, ма разправят Костофф малко загорел там. Пък и Данчо Ментата искал за Рамазан Байрама сите банки да ваканцуват, та квот съм отървал е на евров и доларов депозит у буркан банк

Аз предлагам да анкетират всичкото Братчед дето отиде по Франция, Кипър ит.н. Ще дадат по-умни отговори от много бледолики.

на украинските комунисти , няколко дена след като ги изгониха от украинския парламент, са го видели във Виена. Отишъл да се бори срещу еврото.

анкетирали тази половин България, която работи на запад?

истинските българи са в бг другите не се знае дали ще се върнат.А от вън не могат те да решават съдбата на тези които живеят в бг ясно ли е....

Аз като бях малък си спомням на лева пишеше обезпечен с злато а долара беше 0,70 ст.

Е, и? Каква ти е мисълта, че не разбирам? Иронизираш ли лева, или нещо друго искаш да кажеш??? Бъзикаш се?

бе 70 стотинки беше измисления нереален курс, ама си вървеше 5 или 10 лв. на черно. На луд ли се правиш ?

Остави го, не виждаш ли че се бъзика? Седемдесет стотинки долара, ама за червените другари. Аз лично си спомням когато долара беше три лева, защото исках да си купя радиокасетофон от Кореком. И майка ми намери долари от един далавераджия (естествено комунист, член на БКП), който ни ги продаде точно по 3 лв. парчето. А после май му се дигна курса на долара - може и до 10 лв. да е стигнал по някое време.

в ДСК и им броя 7 хил. лв., те ми брояха 10 хил.щатски долара и си пътувах по цел свет напук на гнилите капиталисти.

Като беше малък колко долари си виждал? И къде и ги продаваха тези долари по 0.70лв? Имаше един български филм от онова време, как беше името, дето Парцалев разписваше фалшиви разрешения за покупка на валута.

... колко беше обезпечен лева със злато си знаят само комунделите, но тези 0.70 стотинки, впоследствие май и левче за долар, си бяха безсмислени защото да отидеш в БНБ и да поискаш да купиш долари си беше основание да те вкарат в психиатрия, защото нямаше обменни бюра, освен това пред Магурата, но за там си трябваше яко подпиране от ДС, иначе затвор, на черно да купуваш също рискуваш, да влезеш в Кореком стрес... ама какво ли не се правеше за едни дънки... като си помисли човек, много издръжлив е българина, иначе тези изроди, които си подложиха народите на всичко това в Унгария например нормалните унгарци си ги избесиха по уличните стълбове за осветление и крайпътните дървета...

"Делът на запитаните, които са отговорили, че не се чувстват граждани на ЕС в България е 53%, в Италия - 50%, а в Гърция - 51%." Значи, какво излиза - 53 процента от българите се чувстват граждани на Европейския Съюз. Останалите - 47 процента се чувстват граждани на СССР!!!

53 процента не искат ессс виж какво си написал

А, така ли било? Е, моя грешка, значи 53% се чувстват граждани на Съветския Съюз. Те тогава ходеха в чужбина само по един начин - с танк или БТР. И сега май вървят натам нещата. Аз предпочитам с моята, личната кола или с автобус, или със самолет - има си Изиджет за тая работа. Руснаците си имат Су-25. Хубав самолет, ама лошото му е че побира само един пътник, и той трябва да има книжка за пилот. А, да! Освен това много харчи. Има два резервоара по 840 литра единия!!!

Добре, че влязохме в ЕС та малко се почувствахме хора, иначе с тоя див посткомунизъм, не ми се мисли...