Путин: Искам да видя Европа по-независима от САЩ

Владимир Путин изрази съжаление за съществуващата според него липса на независимост на Европа от САЩ в интервю за Швейцарската радиотелевизионна компания.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Искам да видя Европа по-независима от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто Путлер е искал да каже - Нужна ми е Европа да тъне в мизерия и страх.Но е решил да не го казва в прав текст!!! Това не речиа русофилските лизачи да грухтят от кеф пред словата на ожда!

Искам да видя европа по като едно време. Сбирщина малки беззащитни страни, с корумпирани политици, които човек може или да купи или да сплаши.

мазни дърти пе.е.аси на снимката? Колко бутна по-високото жоже на по-ниското за това световно? Очаквам бойкот на мужишкия мондиал, има време да се случи предпоствка, дерзайте путлерасти, за първи и последен път ще сте световни шампиони по футбол

Целият свят ни дължи огромни хонорари за това, че 2000 години използва нашата идея за демокрация - авторското право е наше!... Само Русия не ни дължи нищо!

Не само Путин иска независима Европа, независима и силна Европа я искат и нейните народи, но едва ли ще стане-мъртвата "партньорска" УСА хватка вече е налице почти в цяла европа!

Виж си постовете - противоречиш си.Малко си объркан/а.

Самите дъщери на Путин са в Западна Европа, а милиони руснаци живеят за Запад, включително и в САЩ ... Това руски мазохизъм ли е (живее им се "по-зле"?!), или реален показател къде се живее по-добре? И нашите русофили са просто добре платени клакьори на имперските амбиции на руските управници и на техните опорни точки, иначе отдавна да се бяха преместили в Сибир ... Заблуждава ли се някой, че т.нар. русофили у нас наистина обичат Русия и вярват безрезервно в това, което пишат по форумите? Ако беше така, отдавна да се бяха преместили в Москва, но не би ... Аз лично вярвам на фактите, а не на живеещите на запад от Азия глашатаи на Кремъл.

ЗА СИГУРНОСТ,НАПРИМЕР ?! ИЛИ СИ МИСЛИШ,ЧЕ НЯМАТ ПАРИ В РУСИЯ ДА СИ НАПРАВЯТ ГОЛЯМА КЪЩА С БАСЕЙН,ПРИМЕРНО ?!

да си направиш "ГОЛЯМА КЪЩА С БАСЕЙН" примерно във Факултета. Ще ти се живее ли там? Та дори да имаш безупречна охрана и охранителни системи?

Той Путин и 200 за барел иска..

Твърде елементарен, по милиционерски някак елементарен опит за вбиване на клин между съюзници, които кагебейчето счита за врагове ...

С умели политически интриги и инструменти (като комунистическия интернационал и огромно финансиране на компартиите по цял свят) още Ленин, и много повече след това Сталин, насъскваха капиталистическите държави както една срещу друга, така и отделни групи вътре във всяка една от тях. Мантрата тогава я наричаха "световна победа на комунизма". Сталиновата индустрализация не беше нищо друго освен подготовка за световна война, след това имаше опити да я провокира с гражданската война в Испания, с поведението си при Мюнхенското споразумение и накрая (вече успешно) с пакта "Молотов-Рибентроп" и завладяването на Полша. Идеята беше капиталистическите страни да се сбият помежду си и когато се обезсилят могъщата Червена армия да ги покори (пардон - да ги "освободи") и присъедини към СССР. Както виждаме Путин е прилежен ученик на Сталин. А колко е добър и доколко демократичният свят се учи от историята - бъдещето ще покаже.

Цялата тази последователност на разсъжденията, която правиш, е немислима без еврейското начало. За какво са му е на руснака други народи и територии?

много РАБОТИ ВИ СЕ ИСКАТ АМА ДЕЦАТА ВИ СА В САЩ А НЕ В РУСИЯ - БЯГАЙТЕ В РУСИЯ БЕ, ТАМ ПУТИН ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНЕ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ, ЩЕ ВИ ОСИГУРИ РАБОТА, ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ЦАРСКИ ......

В САЩ и в Западните страни всички българи са я банкери, я собственици на големи коорпорация, я IT специалисти, тук там са сенатори. Въобще Запада не може без нас, затова децата ни са там.

КАКВИТО И ДА СА БЪЛГАРИТЕ В САЩ СА ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО В Б-Я КАТО ГЛЕДАМ НИКОЙ НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ ...... А ЗА РУСИЯ НИКОЙ НЕ Е ЗАМИНАЛ И НЯМА ДА ЗАМИНЕ ..... ТАМ КЪДЕ Е БИЛО СОЦ Е ГЛАД И МРЪСОТИЯ ........

Жужи, ти си мега-кухо парче, честно. Въри да целуваш момченца по коремчетата и да пробваш обувки с токчета, остави сериозната политика на сериозните хора.

Момче аз съм ценителя и е малко неудобно точно на мен да обясняваш тези неща...Ако си любопитен направи си труда да прочетеш моето "творчество" у тоа форум и ше разбереш какво имам предвид и грешката си.А ако имаш връзки в посолството на русия тук,питай ги кво мислат за мен.Предполагам ше научиш доооста поучителни неща.

На мен ми се иска да видя Русия като СССР, а не толкова слаба и лягаща на САЩ.

Харесва ли ти сегашния световен ред?

ли си или за революция?

И ние чакаме тази независимост,но няма бягане от тях и даже те ни управляват,като ни определят колко да е тока,колко да плащаме за горивата и въобще се месят в нашата политика.

Кефя му се на този истински мъж-Путин...први луди всички европейци и американци!

Браво това е истински президент, а не маймуняк като Обонго!

а аз искам САЩ без руснаци, всичси олигарси руски са там и децата им ИСКАМ ПУТИН ДА НЕ СИ ВРЕ НОСА НА ВСЯКЪДЕ А ДА СИ ОПРАВИ ТЪПАТА СТРАНА - ДА СПРАТ РУСНАЦИТЕ ДА СЕ НАЛИВАТ С ВОДКА И ДА ПОРАБОТЯТ ....

Брато,ти май никога не си ходил в Русия,или поне през последните години,за да видиш едни нови хора,които не близват вече алкохол,но по дибре водка отколкото еднополови бракове и наркотици.

Та кой казваш си вре носа навсякъде Путин ли ? Я си разчовъркай малко мозъка.

гледай или чети в ' тобе - интерв' с Аарон Русо - той казва всичко и не е руснак, а америкнец от Холивуд -филми и бизнесмен поитк - Рокфелер..електроно гласуване,кулите, парите, защо са в частни ръце и кога ще с еоправят. и на мен Путин не ми е първи любимец, но излиза че е умен и заедно с китайците ще създадат друг световен ред - не този на САЩ

Първо ще гледам да преча на САЩ да не си бърка носа в Европа, после ще настроя в ЕС тоя срещу оня и накрая ще мога да си правя каквото искам-да окупирам например и нещо друго, което било руско от преди новата ера.

Джиджето иска да няма ЕС, да няма ПРО, да няма НАТО.....ех мечти мужишки...

Тоя и тук цъфна!Какво общо има първобитно-общинният строй с Европа и САЩ днес.Пък и "искал"!

е как да е независима от сащ?путин непрекъснато размахва някакви заплахи за мира в европа пък и по света.ако не напада независими държави и не заплашва други с нападение хората нямаше да ги е страх от русия. руснаците само се въоръжават ,размахват разни ракети,танкове.как искат европеиците да са спокоини?цяла европа се тресе от ужас пред перспективата русия да не ги анексира.да виждате друга заплаха за мира в европа освен русия?евентуално ислямска държава но къде по малка е заплахата.досега колко човека загинаха в украина включително и боинга?за сирия няма нужда да говорим.там касапницата е страшна.путин потдържа сирия.поне като говори да се замисли какво приказва.

Европа независима от Азия пък искам аз ! И най-вече от путлеристан независима !

Велик ,по- велик ,най- велик простак Путлер.

Хуйлер за майка тиии.

Голям, Велик, По-Велик, Най-Велик, ПУТИН. Поклон пред вечния балансьор, политика, държавика, родолюбеца Владимир Путин. Всички които обичаме мира ти дъжим спокойствието си. Поклон

Ама ти вЕрно ли го мислиш това или ти се падна късата клечка, днес ти да играеш глупака? :)

вечен , вечен , колко да е вечен ? нали утре ще се гътне ! какво ще правиш тогаз ?

Джиджето се загрижило за Европа...да си гледа скапаната икономика - 50 % свиване само за година

Хахахахаха и рев от франсетата, защото млякото им вкисва. Рев от поляците, защото ябълките им ръждясват. Скоро рев от централна европа, защото е без газ... Капиш ?

Ако се научиш да пишеш, ще си номер едно.

Хахаха, още един паднал жертва на горещото време...

И други в Европа това искат, ама как да стане като САЩ държат Европа н къс повод..

АКО МОЖЕ :) АМИ НЕ МОЖЕ! ТАКА ЧЕ, ДОЛУ ЛАПИТЕ ОТ ЕВРОПА ИЛИ ЩЕ ИМА ТУПАНИЦИ В МЕЧЕШКАТА МУЦУНА :) ...И ЗДРАВИ РИТНИЦИ!!!

Някой руский, като се загрижи за мен и моето добруване, като му легне на сърцето и ми става страшно. Това вече го играхме, айде няма нужда...

изчезни бе путлер

Човека с главно Ч,казва истината!!!

това го знаем, излишно е да се повтаря:)

прилича на Чакала, ама не е Карлос!

От собствени впечетления - това, че са в изолация започна да влиза в главите на доста руснаци. Не се чувстват добре и трудностите на ежедневието не е определящо, а че се смразиха с вече много от ценните за тях.

Не знам колко поколения украинци трева да минат за да "забрават" какво им причинява русия.Ако въобще такова нещо се забравя..

РУСИЯ ЛИ ИМ ГО ПРИЧИНИ ?! А КОЙ ПОДСТРЕКАВА РАЗМИРИЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ?! ЧЕ И ГИ ЗАПИСАХА КАТО СИ ГОВОРЕХА КОЛКО МИЛИАРДА СА ПОПАРЧИЛИ ЗА АКЦИЯТА В УКРАЙНА !?!! И ТИ ПАК ТВЪРДИШ ГЛУПАШКИ НЕЩО ДРУГО ?! КАКВИ ХОРА СТЕ ВИЕ БЕ ????????? СРАМ МЕ Е ЗА ВАС !!!!!!!

Че Европа е под американския ботуш това всеки го знае и усеща. Да стане по-независима??? Няма как при тази ситуация с американски войски навсякъде и с бюрократичната машина "Брюксел". Навремето Де Гол се опита да го играе "независим" и му спретнаха "студентски вълнения". Путин знае, че е невъзможно, но използва ситуацията да чукне европейците по самолюбието им...

с народите на СССР:)

Нашето злато потъна в джобовете на новите демократи от БСП и СДС, а не в Москва. А че няма никакви изгледи да се върне на държавата е вярно. Всъщност, то и държава няма..

Днес можеш да намериш вече и неизвестни досега документи от поверителния архив на БНБ, от архива на Българската външнотърговска банка, Министерството на външноикономическите връзки, отдел "Специален" на Министерството на финансите, "Кинтекс", Комитета за държавен и народен контрол, МВР... (дори в нета има и факсимилета от тях!). Златният резерв (около 24 тона) е заминал в Москва през февруари 1959 г. (Публикуван е Приемателно-предавателният протокол, с който златният резерв е предаден на съветските власти на граничния пункт Унгени през февруари 1959; Постановлението на Министерския съвет от 1958, с което българският златен резерв е изнесен за временно съхранение в Госбанк; Застрахователната полица, с която българското злато е застраховано, преди да замине за Москва; строго поверителния доклад на председателя на БНБ Кирил Несторов до първия секретар на БКП Тодор Живков от 1960 за валутното състояние на страната, в което се предлага българският златнен резерв, който вече се намира в Държавната банка на СССР, да бъде продаден, за да се върнат част от съветские кредити; писмото до съветския ръководител Никита Хрушчов за приемане на българския златен резерв; Писмото на първия секретар на БКП Живков и на тогавашния министър-председател Антон Югов до съветския ръководител Никита Хрушчов, в което те признават, че комунистическото управление в София е изнаднало в неплатежоспособност; Писмото на председателя на БНБ Кирил Несторов до председателя на съветската Държавна банка А. Коровушкин, с което се моли българския златен резерв да бъде продаден, за да се върнат част от дълговете към СССР; Отговорът на председателя на съветската Държавна банка А. Коровушкин за продажбата на българския златен резерв; Документ на БНБ от декември 1960, в който е констатирана продажбата на българския златен резерв, депозиран в съветската Държавна банка).

+ ботокс, прилича ми на Чингис Хан:)

Първенство в русия през 2018г НЯМА да има.Освен ако русия напусне украйна,което сигурно няма да се случи.И за тогава ше стане така:всичко си върви все едно че ше има първенство,което означава руснаците да похарчат мноооого пари и на краа първенството ше се проведе с участието на само на брикс и африка...хаха.А и бразилетата тогава едва ли ше идат.Според мен най добре за русия е да се откаже.Иначе загубите ше са доста солени.Честно казано не бих искал да съм на мястото на управниците в русия...при сегашната ситуация в украйна само един идот може да си мисли че отборите от цивилизованите страни ше идат.А и блатер вече е никой .Така че този панаир с жребия...Вероятно е заради хората в русия.Сигурно путин е имал нужда от него...

само че е никой ами и скоро ще го сменят, удавника се е хванал за сламка:)

нормалният свят бойкотира олимпиадата в Москва. Участваха само съветските губернии. Много интересно ако се случи същото и Путин се опита да направи паралелно "световно" първенство на Брикс - Бразилия къде ще предпочете да играе? Може би с Индия и Китай?

Пак ше го напиша:както няма "съветски език" така няма и съветски съюз.Има термин който е плод на един болен мозък на един наследствен сифилистик-улянов с прякора ленин.Това което е имало е съветска русия ПЛЮС ОКУПИРАНИТЕ ОТ НЕЯ ДРУГИ ДЪРЖАВИ-украйна,прибалтика,средноазиатските,белорусия .... дане изпусна някоя.А всяка окупация е ДОБРОЗОРНА ...хаха

Орлин Данев

Летните олимпийски игри през 1980 г. се провеждат в Москва, СССР от 19 юли до 3 август 1980 г. Поради нахлуването на съветските войски в Афганистан в края на 1979 г. западните страни обявяват бойкот на олимпиадата в Москва. Символ на игрите е руското мече Миша. На олимпийските игри в Москва България записва най-доброто си представяне на олимпиада и един от най-големите спортни успехи в историята си. Страната печели общо 41 медала (8 златни, 16 сребърни, 17 бронзови) и завършва на 3 място по медали. --------------------------------------------- Летните олимпийски игри 1984 (Games of the XXIII Olympiad), се провеждат в Лос Анджелис, САЩ. Откриването е на 28 юли 1984 а церемонията по закриването на 12 август 1984 година. Като отговор на бойкота организиран от САЩ и някои други страни от Западна Европа на Летни олимпийски игри 1980, страните от бившият социалистически лагер (с изключение на Румъния) бойкотират игрите в САЩ -1984, организирайки алтернативни спортни игри наречени Дружба-1984, провеждащи се в различни страни (вкл. България), в периода юли-август 1984.

Тук ми се струва че може да се направи аналогия с времето когато БГ кандидатстваше за зимна олимпиада.Света не можеше да ни гледа заради атентата срещу папата, а наще убавци тръгнали да кандидатстват за домакинство.Хаха. А целта на такива мероприятия е света да ти плати стадионите които иначе ти не можеш да си позволиш.Това е.

кои са тези "цивлизивовани" бе, тутманик?

Цивилизовани са ГЕЙОВЕТЕ- ДНЕС ТОВА Е НА МОДА, ДРУГИТЕ СМЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕЕЕЕЕЕ.

Ще я видиш,Путя-ще я видиш ,ама през крив макарон!А на приятелчето ти,до теб-скоро,ще му ушият карирана ризка!...

Големи обиколки му удариха президента и мин.председателя през последните седмици. Обикалят загрижени за Европа, за народите, за свободата, за равенството и как няма кой да им повярва. Ех, тази Европа.

е загрижен за Европа а за присвоения Крим който също е в Европа се прави на ударен:)

ще има след като двете жужета сдадат багажа и дойдат инвеститорите от Щатите:)

Като каза за плана "Маршал" - защо сега не ни предложат такъв план - закъсали сме, а и не сме в сферата на влияние на бившия СССР, а в тяхната., при това сме твърде изпълнителни. Вероятно Германия има някакви специални заслуги.

За велика империя се мисли не Русия, а Щатите. В техен интерес работи /почти/ цял свят. Те присъстват във всяка точка от света. В повечето страни си имат верни привърженици, които обслужват техните интереси. Навсякъде налагат техните стандарти за демокрация и човешки права.

не са идеални, ама нищо по-добро не е проработило до сега! Да не мислиш, че корумпираната и мафиотизирана Русия е по-добро?

На въпрос за възможността да избухне нова война в Европа, руският президент отвърна: "Надявам се, че няма да има, но бихме искали да видим Европа по-често да проявява своята независимост и суверенитет" Нищо не казва обаче за възможността да избухне война на Американския континент.

Той да няма самоубийствени мисли, че да напада САЩ?? Или американците няма да отговорят, а? :) Вярваш ли го? Или вярваш, че руснаците ще свалят всичко изпратено по тях... А радиацията ще я спират на границата с мокри парцали, нали? :))

И аз, но само при условие по- ЕВТИНА и не заробваща алтернатива, а не по шопския принцип!!!