Полша се обяви против водещата роля на Франция и Германия

Страните от Вишеградската четворка изразиха резерви към френско-германското предложение за политически съюз в Европа. Полша иска да оглави обновлението на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Полша се обяви против водещата роля на Франция и Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изхвърлям разделно боклуците, учтив съм към съседи, не дължа пари на хора и банки, но...нищо не се "преобръща"! "Преобръщането" се извършва от Знаещи и Можещи Управляващи, имащи чувство за: Справедливост, Дълг и Отговорност към Обществото, към всички хора! Такива липсват, или са единици и гласът им е "Глас в Пустиня"! За съжаление... Извод : издигане/избиране на знаещи и можещи кандидати за депутати и управляващи от "низините" и никакви фалшификации на избори и изборни резултати!

Най-добре е този съюз да се разпадне

На ЕС е "писано" да се разпадне и това ще се случи! Разумната Вселена стриктно спазва свойте закони за Съществувание и не търпи човешки грешки...

А така,полски евреи!Страх ви е от унукинята на Хитлер,нали?С право.

еа ти тъпия ес.. и за какъв *сме в тази идиотска коалиция? браво на англичаните ..и аз искам аут от ЕС - гадно сборище...:-( Независима , свободна България от НУЛАТА ! Оставка !

Ех тоя Владимир Путин...като един голям х им е в устите на балтийските пудели и на танте. Дъвчат го, дъвчат го...

Полша, Чехия, Унгария и Словакия стават най-големите донори в ЕС. Те ще поръчват музиката. Франция, Германия и Италия се напълниха с мигранти и еврофондовете потеглят нататък. Кой каза, че ЕС нямало да се промени!

какъв Путин ви гони бе бунаци, от разпада на ЕС се кефи САЩ. те спретнаха и бежанската вълна и подкокуросаха блиската им Англия да се чупи от ЕС и да счупи самия ЕС

Полша иска да оглави обновлението на ЕС. май скоро Мрекел Оланд и Путин ще си поръчат водка с картата на Полша.....

"Словакия е единствената страна от Вишеградската четворка, която е част от еврозоната." И точно в Словакия след референдума в Обединеното кралство изразиха желани за също такъв референдум. Не им ли е хубаво на словаците в Еврозоната и ЕС"

на "зони"! В голямата зона, по-малка зона, а в по-малката- да има "зоничка".... и в нея- "зоненеце"....

но Поляците и техния реваншиски страх от Русия са малко в повече.

който мине през тях и им бие шамари!

не напраздно казвам винаги за тъпотията която е присъща за ръководителите ЕС . Когато някой смятът , че Украина може да замени АНГЛИЯ Е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ !!! АНГЛИЯ е 13% ОТ ВНОСА НА ЕС А УКРАИНА ОБРАТНОТО - ТЯ ИСКА ПАРИ ЗАЩОТО СА ГОЛИ И БОСИ !И МВФ още ще ги истисква ! а тая е същата - икономика на ябълки и тя иска да е от командващите !!! жабата видяла ,че поковат коня и тя си вдигнала крачето

Полша,Чехия, Словакия, Унгария +България и Румъния, няма ГДР и СССР, какво се получава? СИВ и Общия пазар за новите ценности на новата демокрация на ЕС. Ако така я караме новите неоколониални държави няма как да бъдат спрени от EXIT! Тогава, край за европейска мечта, край на новия европейски модел. Разпад и.... новият Хитлер с лицето на Меркел отново на бунището на историята, както впрочем и Наполеон.

А нашите пишман политици защо си траят по въпроса или ще ни хвърлят без да ни питат в нова глупава френско-германска авантюра. Сигурно ще кажат "да" преди да са ги питали. Васално поведение, което прави България да е безгласна буква, с която никой не се съобразява.

Според лицемерката пани Беата, щял да се радва Путин!? Аз пък си мисля, че на всички е ясно, че радването ще е за гадните американски "демократи".

Aбе казвал ли ти е някой колко си глупав?

кой ти каза, че си умен и възпитан?!... Видно от написаното е, че не си!

Провинция бавария,провинция баденвюртенберг,провинция северен рейн-вестфалия,провинция българия,провинция шлезвиг-холщайн,провинция холандия,провинция северна италия,провинция прованс(не знам какво е делението у францата ама все таа),провинция романия(те ше се окажат сериозни ),Провинция белджъм,провинция люксембург... Ми звучи доста естествено.

трудна работа слде 9 май

Започва да се сбъдва предсказанието на баба ВАНГА! Славяните ще преобърнат света и ще го направят по-добър. Германия и Франция не са славяни. Виждаме, че славянските държави започват да изземват инициативата на Германия и Франция, които доведоха до Брекзит и водят до разпад на ЕС. Прогноза: Реално в този си вид ЕС няма да просъществува. Ще се обособи нов концептуален съюз, кото ще бъде на база ПРАВОСЛАВНИ ЦЕННОСТИ (въпреки, че повечето страни не са православни). Така България отново ще заеме полагащото и се място в Европа на ДУХОВЕН ЦЕНТЪР!

САЩ не харесват Германия като хегемон в Европа. Не им върви много по гайдата. Наляха много в Полша и тя дръпна много яко в икономиката, държавата стана политическа и военна подлога на американците. Полша трябва да замести Германия в Европа като послушница, това е цел на САЩ и в момента действат в тази посока. Дали ще успеят времето ще покаже.

Наглостта на поляците преминава всякакви граници. Не зная колко са налели САЩ в Полша, но ЕС налива всяка година в Полша около 9 млр. евро нето( разлика между вноските на Полша и средствата , които получава от ЕС). Полша е на първо място от страните нетни получатели в ЕС. Това са средства които се осигуряват основно Германия, Франция, Италия, Великобритания, Нидерландия и Дания.

А резултатът за България знаеш ли го?

Аз предпочитам Унгария да оглави процеса. Полша, за да се запази от Германия отива към фашизъм.

Супер... няма проблем. Тогава ние ще даваме колкото вие давахте, а вие ще давате колкото ние давахме на ЕС... Или искате само да поръчвате кебапчетата, а друг да ги плаща?

1. изравняване на доходите / данъците /социалните плащания 2. една дуржава = 1 глас иначе е безсмислено

Момче ако мислиш че доходите в БГ са ниски би ли обяснил ЗАЩО ДОХОДИТЕ В БГ СА ПО НИСКИ ОТ ТЕЗИ В ГЕРМАНИЯ.Според теб. Обясни с думи прости.ГЕРМАНЦИТЕ ЛИ СА ВИНОВНИ ИЛИ БЪЛГАРИТЕ УМЕЯТ МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ТЕХ.И за това доходите на БГ са много по-ниски...Но ти може да имаш по различно и по-смислено мнение.

Доха да ти моето момче, зависи само и единствено от работодателя ти. така че говори с него. Единицата "минимална заплата" не е заплата за плащане, а за установяване как да се изчисляват социалните ангажименти да държавата. НИТО ЕДНА РАЗВИТА ДЪРЖАВА НЕ ОПРЕДЕЛЯ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ !!!!! Това е задължение на работодателя и работника като сядат да подписват договор за работа !!!! Набий те си го в кухите канчета !!!!

БРАВО ПОЛША!

БРАВО НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ПРО-ТО ДЕТО РАЗПОЛОЖИХТЕ И НОВИТЕ КОНТИНГЕНТИ НА НАТО ДЕТО СЛОЖИХТЕ ПО ГРАНИЦАТА СИ С ТЕРОРУСИЯ.

Разбира се че решението е създаване на ЕДИННА ЕВРОПЕЙСКА държава. Сединени европейски щати или провинции или квото искате.Модела го има-америка(знае се че "мраза" америка) или немско.С общ парламент ,въоръжени сили,законодателство и съдебна система...Или с две думи С ОБЩИ ПРАВИЛА.А който не иска МИ ТОВА СИ Е НЕГОВА РАБОТА БЕ.Жив и здрав както се казва.Тези кото беха в основата на общия пазар сигурно ше се разберат по между си.В краа на краищата НА ХОРАТ ИМ Е ВСЕ ЕДНО КОЙ ШЕ Е НАЙ-ОТГОРЕ.Стига тези дето са наи-отгоре да не ги крадат.Единствените които имат кво да губат са тези дето управляват отделните днес държави.А за БГ това важи в НАЙ,НАЙ,НАЙ-ГОЛЕМА СТЕПЕН.И този 35-36 годишен "упорит" труд на "другарите" за организиране и осъществяване на "преходчето" ше иде къде-на кинооо...хаха.И нали знаете "батко" и "братко" ше са в пандела.И братя галеви и сести аргирови и митьо очите,и нема да има мутри...И на кирил добрев сина ше е в затвора.И др жени живкова ше прави мода за затворници щото това ше нейната среда и така...

Извине,кирил добрев ше е в пандиза.Но ако има деца и те един ден ше са за затвора.При такива дядо и баща нема как да не им е в гените

А това е казал поляка вчера:"...Ако обаче в ЕС бъде създаден някакъв вътрешен съюз с президент или вътрешен парламент, това ще е рецепта за разделение на ЕС, за разпада му", заяви Вашчиковски...." Хаха нали ви казах.Местните тарикати няма да искат да изпуснат власта.И пак ше бъдат окупирани от русия.То и винаги е било така.Велможите в малка държава продават народа си за да не загубат власта си над него.Те са готови да са нечии васали,вместо да бъдат свободни хора само и само да не загубат власта си в свойта страна. Интересно какво ше стане в БГ ако се стигне до избор дали да влезем в една единна европейска държава или комунистите да запазат власта си над нас?

Единна държава означава и почти еднакъв стандарт на живот. Дали това го искат богатите страни? Еднаквото законодателство означава не само еднакви данъци, но и еднакво пенсионно осигуряване, еднакво медицинско застраховане и при това валидно навсякъде. Разликите в икономическото състояние на страните са толкова големи, че по-скоро ще се формират център и периферия - нещо като София и някое врачанско село.

Така ли мислите в москва.Каква прозорливост.Точно така ше стане. Периферия и център.В центъра по улиците тече мед и масло а в периферията ше тече това дето тече сега в БГ при порой.Девойче от провинцията,това да не ти е русия а ?В москва и ленинград заплати по $1000(въпреки че толкова пари осигуряват МИЗЕРНО СЪЩЕСТВУВАНЕ),а в провинцията боб катофи и кво беше-шчи(зеле). "...Разликите в икономическото състояние на страните са толкова големи...",каква широта на "мисленето".Русссская,мислете си за вашия бизнес.За нас не се тревожете.Нъл тъй.Глейте си вас,и нас не ни мислете.Все некак ше се оправим.

Малии........й, пани Беата е изключително интелегентна!!!

Пани Беата е изключително умна!!!

Тези така наречени "лидери", които оправдават своите действия или бездействия с това, че ще се зарадва Путин край нямат ли? Да не би специално да ги отглеждат в някакав ЕС инкубатор? Камерон беше един от тях, ще си ходи скоро, не виждат ли, че трябва да гледат обективни неща, а не да дрънкат глупости!

Задавам си въпроса как чак сега Полша и тъй наречената Вишеградска четворка уж имат правилно решение. Защо го нямаха преди, а оставиха всичко да стигне до този хал? С други думи питам кого искат да заблудят. Познавайки поляците много добре известна ми е тяхната мания за величие- почти същата като на германците и американците. Една друга нация пък ги е научила че всичко се свежда само до парите които имаш и можеш да имаш. По традиция поляка опонира на всичко. Все още смятат Литва за част от Полша. Когато поляк ти решава проблемите загубите ти са сигурни, печалбата е за тях.

имаха ги но кривоглавите не им даваха публичност...

Имаха и имат само Твардовски на Луната- останалото е само подробности.

....Полската министър-председателка Беата Шидло... -Хе! Това ли е полската Куневица?

Тая тъпа полска крава много страшно гледа бе. Оше малко и ще ни уплаши. Поляците са едни американски пачаври, неизлечимо болни от русофобство. Към нас отношението им е същото злоба и омраза като у всеки типичен католик.

Аз съм за силна интеграция на ЕС с общи граници, валута и армия. Но считам, че ЕС трябва да се управлява от Европейския съвет, където решенията да се взимат с голямо мнозинство, например 3/4. Европейската комисия трябва само да изпълнява решенията на Европейския съвет, а не да води собствена политика. Защото в Европейския съвет са събрани реалните управници на всяка една държава, докато в ЕК са едни измислени нелегитимни чиновници.

Въпросът трябва да бъде не за по-голяма интеграция в ЕС, а за по-голяма свобода, само тогава страните ще се чувстват комфортно в него. Стриктни правила трябва да има единствено в сферата на стандартите. Време е ЕС да се върне съм формата на първоначалната ЕИО. Не става с диктат на големите. Обаче ако Полша си прави кривите сметки под предлог на реформи тя да дърпа конците и да оглави диктата, не е познала, горката. Винаги, когато Полша се е опитвала да каже тежка дума в политиката, това до нищо добро не е водело.

Нормално е интересите на Източна Европа да се различават от тези на Централна и на Западна Европа. Все пак има различни и съвсем реални локални интереси в тези региони на континента. Но тава съвсем не означава, нека да се изразим така (а не с тролските лайномети), оплюването и задраскването на ЕС като идея, като ценности.

От "ценностите" на ЕС и за кого работят?

Полските тикви искат САЩ води съюза,а не Германии Франция. Такава жалка държава като Полша,с жалка история, да се напъва е смешно.

Полша бе една от станите допринесла най-много за разбиването на Варшавският Договор и СИВ! Не се учудвайте, че разбива сега и ЕС! Ще получи хонорар за това от САЩ!

ЕС беше замислен като конфедерация от суверенни държави. А не като свръх държава, в която силните да пресират по-малките и да ги заставят да играят техните желания. На проекта Европа, изначалната идея е точно такава, вариация на Четвърти райх. Но подлъгаха държавите да се включат със идеята с конфедерацията. Сега я промениха. И сега две държави се опитват да поемат диктата. Без оглед какво искат дребните. Това вече е брутално! Няма: Предлагаме, да обсъдим. Спуска се решение на Германия и Франция, което сами са и решили. И за другите - приемайте! Боже, каква еврогейска демокрация. Утре ще кажат, че всички трябва да приемат хомобраковете и точка. После една част да станат триполови. И задължително порно в училищата и лекото налагане на педофилията. Каквото правят вече на запад. Демек пълния блясък на новите "ценности". И това ще се налага по същия "демократичен" начин. В такова място Нормална държава няма какво да прави.

Британският Троянски кон на САЩ в ЕС изненадващо за задокеанското политбюро излезе от съюза, сега се търси негов заместник и това разбира се е Полша! Една слаба, марионетна и русофобска държава, която играе под свирката на Вашингтон! Разбира се , че господарите зад океана не са много радостни от промяната и от факта, че и във Франция, и в Германия все повече се надигат гласове против сляпото послушание и искат да реформират ЕС в собствен интерес! А дали съм прав или не - вижте какво казва кухата лейка от Полша - едно или друго нещо в ЕС се определя от факта не дали ЕС има интерес от него или не, а от това дали "ще зарадва Путин" или не! Бива да си дебил, но това полското е болестно състояние! А всички знаем, че полякиня не е националност, а професия, та каката да се занимава с нещата, в които е най-добра, а не с политика, която явно е над възможностите ѝ. Аз лично виждам идеален шанс за ББ да оглави промените в ЕС, т.к. той е втория човек след Бог въобще и първият му наместник на Земята, даже преди папата. Ще е грехота европейците да не се възползват от шанса. А ние си го знаем и къткаме!

Странно е, че приемането в ЕС не обвързва приетите с определена визия, която да следват и присъединявайки се да одобряват. Така се получава, че едни искат Европейски щати, а другите само икономически блок, какъвто беше СИВ, но обновен. Липсва посока, липсват дори идеали. Веки дърпа към собствени проблеми и интереси, а всички плащаме и ругаем по чиновници. Дори СССР се разпадна, опитвайки всичко да решава с диктат и окопаване на една разлагаща се върхушка. Стигне ли се до наследяване на постове и семейни кланове в политиката ... всичко рухва и се разпада, защото демокрацията се смазва от лицемерно скрита диктатура.

А ние??? Ние сме с Германия ПАК! Защо, мамка му, все въртим, сучим, и все на изходно положение се оказваме. Вече 100 години

Ами садо-мазо-то ни е в гените! Даже Слави стана популярен на времето една песничка, в която пееше: "Нека ме боли!". Даже какзваше какво иска да му направят - удари, хапане, мачкане, щипане...., от което масовият слушател получаваше душевен оргазъм. Кръвта вода не става!

Ами след толкова дърпане на чергата в най-различин различни посоки, най-накрая да не се получи "Ура другари и камеради, с БКП напред към Москва и централна Азия" и т.н.

тия поляци се изживяват нещо много насериозно, те са една американска пета колона и нищо повече, затова точно тяхната активизация може да доведе до реален разпад на ЕС - Германия и Франция едва ли ще са съгласни страна като Полша с мижава икономика да определя наклона на политиката на европейското дуо. впрочем поляците можеха да имат и повече шанс ако бяха загърбили хроничната си комплексарска русофобия и бяха се опитали да бъдат мост към Русия, а не поредната американска стена в Европа

е как па точно поляците ще са мост за руснаци и ЕС? Май не познаваш долните отношения на руснаци към поляци

От две години се мъчат да ни въведат европейски норми за проектиране на сгради и съоръжения-ЕВРОКОД. Нашите норми и правилници ,базирани на руските /едновремешни съветски СНИП/,са около 500 страници .новите -европейски са около 15000 страници-Честит ви ЕС.

Германците надуха полския балон без да мислят много и сега може да им гръмне в лицето...

била контра на Германия.Разбираемо е! Но сега е време за създаването на Европейска свръх държава.Така комунистите и фашизоидите ще отидат в миналото.Зад кулисите на това намерение е разисквано и намерението да се приеме и Русия за пълноправев член на тази ново свръхдържава.Това доста болезнено са го усетили управляващите и в Турция и за това Ердоган побърза да поднесе своите извинения на Русия за сваления над Сирия руски СУ-24.

Вижда се колко Полша е контра на Германия- Полша се съюзи с Германия в ЕУ. Полша се съюзи с Германия по икономически причини, Германия с Полша по политически- омразата на поляците към руснаците.За да докаже последното поляците премахнаха и унищожиха всички паметници на незнайни войни. Но те имат поговорка която казва- полякът помъдрява едва след грешките си. В момента те използуват ситуацията за да станат диктуваща страна- това няма нищо общо с разумна политика на ЕУ.

Кога станаха поляците калайджии, кога им почерня задника. Нещо много на сериозно се взеха и искат да прескочат западна Европа и напредналите държави.

Браво на Полша, тия Франция и Германия с едни мюсюлмански орки гастарбайтери не могат да се оправят, пък камоли с цял ЕС.

Разбрахте ли какво ни готвят двамата Властелини? "Във френско-германското предложение се призовава и за интегрирана европейска система за приемане на бежанци." - излиза, че за Меркел и Оланд ЕС на първо място е една удобна схема, по която да натикат бежанците, заливащи техните държави, в другите по-малки страни-членки.

Очевидно България, Гърция, Румъния, Прибалтийските не ги бръснат и за слива. Следва ли, че те трябва да се съберат на отделна среща?

Бате Бойко беше поканен на една среща на Вишеградската четворка, където отказа да подпише каквото и да било споразумение за бежанците с тях, без да се допита за одобрение до танте Меркел. Камъните са единствено в нашата градина.

и как го виждаш да не бръснат за слива Прибалтийските след като запада помпа пари в техните държави?

Това е вече прекалено . Поляците като нас не си гледат насраният европейски задник ,а се загрижили пак за Путин -да му е зле. Всеобща лудост е обхванала Европа-Стига с дъвката Путин .Санкционирахте го ,клеймихте го плашихте мало и голямо с него ,а вижте нашият хал.

Помисли малко преди да говориш глупости. Поляците са се загрижили точно за техния си за-ник, тъй като от двете страни са подпрени от две супер-сили. По принцип и нашите политици би трябвало да мислят първо за благото на българския народ, но това за съжаление не е факт.

Абсолютно никакви основания нямат поляците да пискат срещу Русия. За първи път от векове ,нямат обща граница с Русия /изключвам анклава Калининград/. За да има заплаха за Полша ,вече Украйна ,Белорусия и Литва да са паднали под Русия -Едва ли и най запалените руски ястреби си мечтаят в обозримо бъдеще ,че това ще се случи. Поведението на Полша прилича на перчене за повишаване на собствената цена и значимост.

Полияците си гледат техните интереси. В исторически план винаги са водили войни с Русия и Германия, в повечето случаи Полша е била подложена на агресия. Така че тяхното несъгласие и враждебност към тези две държави е напълно обосновано. България се намира в съвсем различно положение, за разлика от Полша, но нямаме достатъчно далновидни водачи, които да водят правилната политика.

Които плаща той поръча музиката. Когато Полша внесе повече Германия и Франция, тогава ще командват

Ето за това ЕС не става. Две, три държави ръководят, другите слушат и изпълняват. Какъв съюз е това по скоро е колонизиране.

Е са си епм. няма да могат да се разберат кой да води бащина дружина и ще стане като у нас. Всичко буксува на пълни обороти и стои на едно место.