Защо източноевропейците харесват лидери като Орбан?

Защо авторитаризмът на Орбан е толкова популярен на Изток?

Обратно в новината

Коментари - Защо източноевропейците харесват лидери като Орбан? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА статията "А тяхната отбранителна позиция спрямо бежанците, при това -мюсюлмани, се обяснява чисто и просто с липсата на опит в отношенията с чужденци. Който е израснал в среда, напълно различна от тази в един Мюнхен, Копенхаген или Лион например, естествено има огромен проблем да приеме налаганата от Запада политическа коректност" Ха ха ха липсвал ни опит!ОООО имаме си го 500 годишен и никаква полит коректност няма да ни умилостиви! Драскачката да стане оп кукото и да си избърше насраното дупе!

И цяла Унгария!Българите също искаме такъв лидер.Българите неискаме всичко на солена цена!По добре по-бедни но със достойнство!Няма да позволим ЕС да ни унижава по най брутален начн и да налага насилственно закони противоречащи на вярата ни за жълти стотинки!

Абе, я ЕС-а да им затегне кранчето на европарите,че тогава да видим каква песня ще ми запеят тези голтаци дето СССР ги хрантути десетилетия! Аман от нациоперчовци! Това е източен архетип на вождизма,кайто е овладял и нашите гербари,но краят му е един.Жалко ,че всички ние страдаме от плиткоумието на политиците ни!

ШМЕРКЕЛ-МОЖЕЕЕ! ДЕМОКРАТИЧНО Е! И НЕ Е АВТОРИТАРНО АМА ХИЧ, ДА ПОКАНИШ ТАРАМБУКИТЕ БЕЗ ДА ПИТАШ НАРОДА СИ!ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ЗА ОРБАН, ЗА ПУТИН?! БЕЗОБРАЗИЕ!!! ПЪЛЕН АВТОРИТАРИЗЪМ!!!

Деси, защо само две статии против Орбан сте стъкмили с Красимирчо? Не ви ли плаща достатъчно сороската агентура? За конвенцията праскахте по 6 статии на ден, сега явно е по-малък корупционния фонд. Жалки сте.

Искам да питам кое в коментарът ми е извън темата или е спам? Един път ме триха, защото цитирах ника на потребител. Името наистина можеше да се тълкува като обидно. Но не изтриха него, а моето мнение, в което го цитирам.

От статията не става ясно много или малко ви е яд от преизбирането на Орбан?

Много манипулативна статия. Не става дума за културни различия между източно и западно европейците, а за съпротива срещу безразсъдната политика на Брюкселското блато. Тази съпротива става все по - силна и в западна Европа, така че никакви разделения, просто хората на изток и на запад са загрижени за оцеляването на цивилизацията.

Орбан раздава пари на бедните, безработните, многодетните и инвалидите, а те за отплата гласуват за него на изборите. Овладял е механизма на преизбирането му на власт. Опозицията пък е слаба и разединена защото всеки в нея иска да води "бащина дружина". Докато унгарската държава има пари за раздаване, Орбан ще царува. Докато Германия провежда безумна политика на приемане на мюсюлмани от Азия, Орбан ще е силен.

Брех този Орбан - откъде има толкова мнооооого пари , та вече четвърти мандат раздава ли раздава пари, а в същото време Унгария няма грам външен дълг - за ужас на световната лихварска пасмина!

Само като видях заглавието на статията, ми стана ясно какво ще пише в нея тока по точка. Ама госпожо, поне като използвате клишета за пропаганда, го правете малко по-интелигентно! Вавилонското неразбирателство е точно между различните култури, начин на живот и ценностна система на така горещо прероръчваната мулти-култи "демокрация"! А и като заклеймявате бившия източен блок, къде оставяте Италия, Австрия и Великобритания (а ще има и други), които май се наситиха на прелестите и!

Браво ,честито на унгарците ! Те са щастливи с такъв ръководител ,а не като нашите двулични мекотели !Можем само благородно да им завиждаме !

Орбан защитава интересите на държавата и не се поддава на слугинаж и заповеди от запада. Чудя се как не са го обявили още за диктатор...

ДВ е медията, която плаши западно-европейците с източно-европейците. Целта е да държи Европа разединена и в страх. Е, точно защото на Източно-еворпейците им писна да бъдат лъгани с гръмките думи за "демокрация" и "свобода", докато в същото време потоците пари продължават да текат от Изток на Запад. Стига сте ни казвали колко сме глупави и неопитни, глупави са тези дето вече 30 години ни обират и все не им стига.

Специално България никога няма да намери своя Виктор Орбан, защото твърде много взеха да стават продажните душици, обслужващи и подкрепящи чуждите,а и доста често вредни за страната ни интереси! Интереси,които работят за ново преразпределение в световен мащаб, пък на нас е оставена ролята на марионетки и лакеи! Жалко че само може да мечтаем за подобен политик като Орбан!

..." А тяхната отбранителна позиция спрямо бежанците, при това -мюсюлмани, се обяснява чисто и просто с липсата на опит в отношенията с чужденци." Автора изобщо не е в час!!! "Твърдоглавите" източноевропейци са такива, именно защото зад гърба си имат опит с "такива чужденци". Това са същите тези народи, които имат историческия опит с исляма и слава Богу, не са го забравили!!

какво има да се обяснява на платени писарушки, те хората и те не са виновни трябва хляб да ядът.

тои автора е забравил и един такъв виден мултикулурен град като брюксел... които за 10ина години се превърна в клоака от наплива на муслита..

с чужденците, защо ни спирате да ги опознаем...Защо разчитате ние да пазим границата на ЕС?Защо редовно я инспектирате? Защо давате средства за това? /отделен въпрос е как ние ги "реализираме"/

Орбан не е никаъв популист., защото изпълнява това което обещава на народа си. Популисти са западняците като Меркел, която говори за демокрация, а позволява на разни мигранти да насилват белите жени и да правят атентати.

единственото което Орбан обещава на унгарците е да не пуска бежанци, като квотата от ЕС е под 2000 за Унгария, а чрез платените по 100.000 евро вече има над 2000 араби, китайци и др. А други обещания няма, освен да прави каквото си иска...

коментари тук, но 90% са без въобще да разбират за какво става въпрос. Орбан си е авторитарен режим отвсякъде, като взе властта преди 8 години първо медиите превърна в негови после избирателния закон и сега прави каквото си иска със слаба и разкъсана наляво и дясно опозиция. Ще видите какво ще правят младите в Унгария след време... ако въобще останат в тази страна със "мека диктатура

Има, ама явно ти не си между тях !!!

Най-голямата глупост, простотия и безпомощност е, когато нямаш аргументи да наричаш опонентите си глупави и че нищо не им е ясно! Ама съвсем елементарно!

Уважаеми журналисти , какво значи " авторитаризъм"?! Значи ли че всеки който защитава интересите на народа и страната си налага аторитаризъм? "Глобалното село" се разпада, ако сте забелязали или не ви се иска да го видите!

НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ- "АВТОРИТАРИЗЪМ" -КАК СЛЕД КАТО ОРБАН ИДВА НА ВЛАСТ ПО ВОЛЯТА НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ?!?

Е това е разликата между западната цивилизация и демокрация и руската тоталитарна феодална империя! Ако Орбан беше в Евразийския съюз отдавна да е глътнал, я полоний, я новичок! А тук, ние търпим такова недоразумение, като това унгарско гномче!

Много рано сутринта си предрусал бе, соросе!

изостанали в общественото си развитие и сЕ чакат някой да ги оправи за 800 дни, а те да седят марцина и да се оповават на чудото ???

abasador

много, дълга статия и да си призная не я дочетох. Защо харесват Орбан и не само на изток, но вече и доста на запад.... Защото за разлика от англичаните, които по типичен английски начин казаха на ЕС да не им се пречка повече в политиката, Орбан открито и директно заяви на баба Меркел, като искаш исляма, исляминизирай си Германия, но с Европа това няма да стане, приеми го като приятелски съвет за да запазиш Евросъюза! Лек ден.

с нови ръководители най вероятно още може би от следващия сезон ще има други пакети за развитие на българският туризъм . след като по малорските автопътища станало игра на руски рулет да караш велото си , нека да дойдат с велата си до Нас , .

ад акта - беше , вече не актуален :

ЗАЩОТО КАТО ИЗТЪРКАШ КИРТА ОТДОЛУ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИТЕ СА СИ ЧИСТА ПРОБА ВАРВАРИ :)) ... А ЗА НАШИТЕ В САЩ ДА НЕ ГОВОРИМ .... ОЩЕ В УЧИЛИЩЕ СА СТАНАЛИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ИНВАЛИДИ :))

Чувам вашите писъци ,виждам гърчовете ви ,трагедията на вашия гуро -Сорос е пълна ,здравото мислене на Унгарския народ ви праща на кучето в з....а,един ден и Българите ще изберът своя Орбан ,времето на ГЕРБ и Борисов изтича

послушната кукличка борисоф със Българския Орбан

Нека първо да го отгледаме, или ако е пораснал - да го намериме?

ТЕ това е проблема....

е присъща на Западна Европа, а не тук

не искам и да мисля за "мултиХалтуризма" на западните либерали - хищници, до къде ще доведе стара Европа.

Не ние, Източно Европейците имаме проблем, а Западно Европейците имат проблем, и то голям : Проблема им във това, че живеят много далече от реалния свят, на светлинни години от реалността! И докато техните "елити" ги обвиват в този измислен свят украсен с пухени перца и захарен памук, за да теглят необезпокоявани, необезпечени милиарди евро за да подържат изкуствено създаден висок стандарт, и кухи икономики, които функционират със постоянно взимане на заеми, които заеми от вече десетилетия не могат да си ги погасяват, тогава приемат срещу нови и нови заеми миграции от цял свят, толкова колкото заемодателите(кредиторите) им кажат, както и да разпалват и подържат войни по целия свят също срещу животоспасяващи заеми! За справка : Пишете на "Гугъл" "външни дългове на държавите"!, ще видите тези, които най-много квичат да ни поучават нас и да ни "учат" на ценности, за които ценности ни проглушиха ушите вече близо 30 години, нямат ДЕФИНИЦИЯ с която да се обосноват! Пълно падение и пародия!

Много точно изказване.

дълг се плаща - когато идва съдебният изпълнител , в РБ частнник , няма Андрешка каруца , поне до сега . В Унгария са си имали такъв съдебно-изпълнителският прочее държавническият проблем , Орбан поел и развил . Докато в дрямката България , кой да се грижи за какво ? Нали , щом аз не правя , другите правят го . Чукни си яйцето и 300 грама ракия с зелена залатка !!!

"се обяснява чисто и просто с липсата на опит в отношенията с чужденци" Оооооо имаме опит с чужденци доста повече от западно европейците;)

Орбан трябва да изяде поне още една торба сол в манджите си, за да достигне авторитета на лидера в Западните Балкани.Орбан дирижира само в Унгария, а България е лидер и миротворец на Балканите.Забравете егоизма си.Гледайте ведро в бъдещето!

Пичове в Източна Европа масово управляват бившите комунисти и ако не е Западът всичко ще е провал след провал, защото комунизмът профанизира живота на християнина и го превръща в живот в циганско гето. Вижте кой унищожава християните като личности и ги превърна в роби на циганите в България и няма какво да говорим?

За сега България инкасира само пасиви от членството си в яловия евросъюз. Виж - унгарците са друга бира - прецизната преценка на Орбан кое е добро и кое е вредно за страната направи Унгария страна достойна за уважение - за ужас на евроатлантиците, за ужас на световната лихварска пасмина,за ужас на натовци и тем подобни смешници!

Орбан е етикет за Изт.Европа

Мислещите хора харесват Орбан.Харесват го за това,че поставя страната и народа си преди всичко.Харесват го за това,че огрсничава дейността на НПО и ще ги обложи с 25% данък а,за разлика от бългаските политици,които наливат парите на данъкоплатците в противодържавни НПО.

Авторът отдава отношението на източноевропейците към мюсюлманите, с липсата на опит в отношенията с чужденци, с една дума на историческа недоразвитост! Така той демонстрира фундаментална историческа неграмотност, която е присъща на хората, които определят общественото мнение в ЕС ! Очевидно , не му е известно че балканските страни, Русия, Унгария, Полща и Австрия с милиони жертви , спряха инвазията на исляма към Европа! В противен случай полумесеца щеше да се вее над Виена , Берлин, Рим, а може би и Париж , а църквите щяха да са джамии! Убеден съм, че автора си мисли, че Ян Собиески е марка водка ! От друга страна няма как да не споменем, че опитът на Германия с чужденците минава през едни зловещи заведения, които не искам да споменавам от уважение към германския народ! Моля не трийте този коментар, защото няма как да изтриете историята! Възмутен съм !

Защото им писна от двуличието на запада, който обещаваше бляскаво бъдеще което се оказа за ............. черноработници емигрирали да ги обслужват, защото им писна да им спускат дерективи как да живеят и какво да мислят в тази така наречена демокрация. Защото им писна да ги тъпчат с обещанието че колкото повече им скачат по главите толкова по-голям ще е моркова в последствие, та да търпят пръчкат

Та да не би Плевньо чехъла и ББ да са като Орбан, накъдето ги духнеш и натам застават стига да има полза за тях, а не за родина и народ!

За голямо съжаление нашите страни са дълбоко увредени от комунизма и ние все още не сме пълноценни европейци защото на подсъзнателно ниво ние все още не приемаме евроатлантическите ценности.

В демокрацията първо ЦРУ трябва да одобри и после народа.Тези унгарци го избират въпреки че ЦРУ не го харесва.Това не е демократично унгарците съвсем се разпасаха.

Авторът очевидно не е разбрал, че унгарците харесват Орбан, защото служи на хората, които го избират и осигурява просперитет, какъвто те не са виждали досега ! За разлика от лидерите на " стара Европа", които обслужват интересите на неидентифицирани, задкулисни и задокеански кръгове!

Storen

"лидери като Орбан" Кои са другите лидери като Орбан?

Значи само като прочета заглавието и ми става ясно че става въпрос за тежка пропаганда.Защо източноевропейците (разбирай голтаците и тези дето трябва да са слуги на запада като нас) харесват лидери като Орбан-разбирай световното зло, сатаната Орбан.Е що да не го харесват кого трябва да харесват лидери като Плевнята ли?Ходили ли сте в Унгария?Една държава която бих нарекъл нормална европейска та защо да не го харесват.Или всеки народ трябва да харесва само който посочат от ЦРУ?

Браво на Орбан, винаги бих подкрепил такъв човек като него, който да милее за родината си, а не да я продава за жълти стотинки и да се дупи на ЕС!

Не се дупи на ЕС, а прибира най-големите еврофондове откак Унгария е член на ЕС ??? Ами да се откаже тогава от еврофондовете ??? Шизофренията е пълна ???

Ами това се иска от един управник, да му тежи думата, а не като наште, като палета, чакат да им подхвърлят по някой кокал! Те ако не искат Унгария, досега да са я отхвърлили....значи им трябва Орбан!

Много си прав, погледнете ги нашите управници...вземете Плевньо и ББ, постоянно се дупат на ЕС и Америка....и това ми било мъже, накъде духне вятъра и те натам!

Нежеланието на Изт. Европа да приема мюслита е обяснимо. Имали сме си достатъчно проблвми с Османската Империя, в т.ч. Унгария и Полша. Само ние се водим по акъла на Меркелицата.

бежанци е приела България ??? Бягат от нас като дявол от тамян и продължават за Германия и Скандинавия !!!

1. Според Буров има 2 форми на управление - добре прикрит авторитсризъм и зле прикрит авторитаризъм. За добре прикрития трябват много пари, ама направо си заприличва на демокрация. Комунизма беше зле прикрит авторитаризъм - беше си и тогава беднотия. Същото е сега отново поне у нас. Унгария е по-богата - може по-добре да прикрива, Германия съвсем. 2. Желю Желев - прехода към демокрация у нас (и в Изт. Европа респективно) няма да е рязък и категоричен, а вероятно ще е през мека форма на тоталитаризъм - колко добра прогноза за Борисов. Даже мислех, че Желю бърка, но след идването на Борисов стана ясно, че е прав.

ХМММ..Пичовете пропускат съществен момент...НИКОЯ източноевроДЪРЖАВА не е била ИМПЕРИЯ!!!С КОЛОНИИ!!!Откъдето да граби,скуби и създава БЛАГОДЕНСТВИЕ/по ЖАН ВИДЕНОВ!!!!/....ТЕ винаги са били/и са / КОЛОНИИ....А това е друго мислене,друг стремеж---ДА СЕ ЗАПАЗИШ И ОЦЕЛЕЕШ!!!А тъкмо ОРБАН/като ОТГОВОРЕН НАЦИОНАЛИСТ/ ДАВА НАДЕЖДАТА....Да се ЗАПАЗИШ.ОЦЕЛЕЕШ и вероятно РАЗВИЕШ/НЕ РАСТЕЖ!!!/....Но това СОРОС НЕ ГО РАЗБИРА........ПО-ТОЧНО ---РАЗБИРА,И ИСКА ДА ГО НЯМА.!!!!!

"Източноевропейските държави явно изпитват .... А тяхната отбранителна позиция спрямо бежанците, при това -мюсюлмани, се обяснява чисто и просто с липсата на опит в отношенията с чужденци" * Не мога да го схвана това... Къде живее този журналист? Не знае за капсулованите квартали на мюсюлмани из цяла Европа, където не смее да влиза полицията? Не знае че в Брюксел, примерно, ако погледнеш с насмешка някоя забрадена... крава на улицата, и може да те нападнат за "верска" обида?... Тъпотия някаква... Дали някой им вярва на тези... Ако това е мултикултурна Европа - не, никой не я иска...

Бедността e достойна награда за глупостта.