Коментари - Фицо: Спрете авантюрата с референдумите, застрашавате ЕС | dnes.dir.bg
назад

Фицо: Спрете авантюрата с референдумите, застрашавате ЕС

Премиерът на Словакия Роберт Фицо призова другите европейски лидери да спрат да организират референдуми по вътрешнополитически въпроси, защото застрашават ЕС

Обратно в новината

Коментари - Фицо: Спрете авантюрата с референдумите, застрашавате ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ще правим ако в Италия се произведе референдум за еврото и италианците решат, че не искат еврото?"....Ами какво ще правите Фице?Ще го....Да сте мислили преди да влизате в Еврозоната!

Sibirski

"Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, народовластие) или народовластието е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус (консенсусна демокрация), референдуми (пряка демокрация) или избрани представители (представителна демокрация)." (С)

В общи линии сме преживели нещо подобно.Отначало всички били равни,но избирали най-силния,достойния да ги води.Полеке лека той си изоювал правото да бъде наследяван,после наследниците му се обявили за благородни и богове,докато не сме им теглили секирата.Революциите.Явно пакк е време да изтрепем тази смрад която се е самозабравила.

Прав си Фицо! То народа прост, ламтящ само за пари и по добър живот, а вие сте мъдри, далновидни политици и трябва да О'правлявате без да ви си бърка нек'ъв народ. Пък и кога политик е чул хората. Но с такова мислене Фицо, се нареждаш директно до диктатори като Хитлер, Сталин, Мао Дзедун, Франко, Мусолини за които хората са само средство за постигане на лични амбиции и цели.

Това с референдумите е вярно. Там не се чува гласа на интелигенцията.

Каква интилигенция какви 5 лева.Вишегласие.Болшинство.

За малкото които още си въобразяваха, че "демокрацията", е нещо повече от тотален медиен контрол и внимателно насочвани обществени моди и настроения, това може и да е драма. За мен е началото на края на един гнусен маскарад.

Съществуват четири посоки на света, а не само Запад, каза в неделя словашкият премиер Роберт Фицо в изказване по братиславската телевизия ТА3. Когато гледам картата на нашата планета, то виждам четирите посоки на света, а не само Запад. Много световни проблеми, като сирийската криза, не може да се реши без участието на Русия, каза той. Отговаряйки на публикувано преди дни отворено писмо на 70 видни представители на словашката общественост, протестиращи срещу проруската ориентация на настоящия кабинет, премиерът каза, че на интелектуалците им е абсолютно безразлично, че страната може да загуби стотици милиони евро, но аз икономическите интереси на Словакия не мога да игнорирам.

като в ссср значи

малкото лакейче, служило единствено на господарите върсъс народа си, сега се притеснева, че ше ОТСВИРЯТ ГОСПОДАРЯ МУ, а него ще съдят по заслуги. И СЕ ПРОВИКВА: СПРЕТЕ ГИЛОТИНАТА.... ОТВРАТ ТИ КАЗВАМ!

ДО РЕФЕР : ... САМО ТРЕПАНЕ НА ЧОРБАДЖИИТЕ, ПОПОВЕТЕ И БЕЙОВЕ И ПРЕВЪЗПИТАВАНЕ В ЦЕННОСТИТЕ НА НОВИЯ ЗАВЕТ В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ .... НЕ МОЖЕ ДА СИ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН И ДА ОБИЧАШ МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)))

Викторина на вечерта. Въпрос 1. Като се качите на самолет и има технически проблем, как се решава проблема? Възможни отговори: А. Пътниците в самолета "демократично" решават какво да се направи. Б. Капитанът, първият офицер и останалите членове на екипажа, заедно със свои колеги на земята взимат обективно и информирано решение как е най-добре да се постъпи. Въпрос 2. Ваш приятел се спъва, пада и си чупи тазобедрена кост. Следват средни по значимост усложнения. Изправени сте пред важно решение дали да се оперира или не. Как бихте постъпили: А. Събирате "семейния съвет" - леля, вуйчо, чичо, стринка, съседите от горния етаж, леля Минка, леля Пепа, чичо Гошо и чичо Стефан и взимате решение. Б. Консултирате се с лекуващия лекар, други специалисти в болницата. При колебание търсите второ мнение от лекар в друга болница. Международните отношения, другари, като всяко друго нещо са комплексни. Няма нищо срамно в това човек да каже "не знам" и най-вече "не разбирам", и това всъщност е най-достойното нещо. Парламентарната демокрация означава да се избере парламент и изпълнителна власт от експерти в различните области, които да взимат експернто, обосновано, разумно решение във всяка ситуация. Няма как нация от милиони хора да даде по-добро мнение. Референдумите по важни въпроси са инструмент на популистите, защото така е най-лесно да дойдат на власт. Отговорете на поставените въпроси от Викторината на вечерта и помислете как вие бихте постъпили.

Хората гласуват вот на доверие, когато си купуват ДОБРОВОЛНО билет. Ако не гласуват доверие на компанията, самолета, пилота, няма да се качат. А вие искате на сила да ги бутнете. Те пищят и викат: "Ауу не. това е трошка, пилота е пиян, даже май е луд, не щем"... а вие ги бутате с шутове на борда.

Лекарите, пилотите, готвачите и пр. учат и се квалифицират (цял живот), а гейовете, които ни управляват са лобисти-боклуци и вашият пример е леко казано неуместен! Не смятам, че една немска крава е по-можеща от баба Гицка ;)

"Парламентарната демокрация означава да се избере парламент и изпълнителна власт от експерти в различните области, които да взимат експернто, обосновано, разумно решение във всяка ситуация." Представителната демокрация следва да е точно това - "представителна". Проблемът в случая е, че тя вече не е такава. Тоест, въпросните политици не представят интересите на "милионите хора", а някакви си техни или чужди. Блестящ пример - въпросът с имигрантите. Масово хората не ги искат (което беше и реалната причина за Брекзит), но т.нар. от теб експерти почват да обясняват как това било най-правилното и експертно решение. Дори и по някаква особена логика да приемем това, то пак противоречи на общественото мнение, което означава, че тези експерти вече не са представителни, и демокрацията не е представителна.

симо

....тя стана пазарна демокрация.

със сигурност не се решава като се забрани обсъждането му. А точно това се случва днес в Европа.

Забранете и изборите, и те са запаха за царуването на банките и Америка в ЕС... изроди!

човекоядци .

Кажете сбогом на Гейропа!

Фицо, да не те страхува някой словашки Доналд или някоя Тереза, че чак те избива на тоталитаризъм, брат? Не може чак изборите да забраните, не е демократично.

ЕС стартира като елитистки проект, без никой да пита народите дали го искат. Какво лошо има сега народите, след десетилетия в брюкселския рай, да узаконят присъствието си там, както е редно и демократично - с референдуми? Дали ако референдумите даваха "правилните" отговори щяха да са нещо толкова нежелано? Демокрацията ли ще отменяме, какво ли? Просто се опитайте да ги печелите тия референдуми - с аргументи и добра политика. Проблем?

Тоя Фицо май е богоборец, не му е чист косъма.Нормален индивид не може да провокира по този начин ,май страда от някакво заболяване по рождение и го избива на болшевизъм.

Толзи още малко ще забрани и изборите защото застрашават демокрацията. Пълен еврогейски цирк.

РЕФЕРЕНДУМА Е ВИСША СТЕПЕН НА ПРИЛАГАНЕТО НА ПРЯКА,ИСТИНСКА,ДЕМОКРАЦИЯ,ТАКАВА КАКВАТОУ НАС ИЗОБЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!ЩО ЗА ДЕМОКРАТ Е ФИЦИ???

МАЙ НЕ СИ БИТ СКОРО ;)

сетила се мара да се побара .....

изисква високо ниво на знания, култура, съзнание от популацията, та туземието да не търси вината за мизерията си в Европа и ЩАТИТЕ, а да се сърди на себе си.

Фицо, а къде останаха еврогейските "ценности", с които от сутрин до вечер ни промивахте мозъците????Или когато не са в интерес на олигархията пет пари не струват??????? Хахаха искренно се забавлявам с тези евротъпаци!

ПРОВИКНА СЕ ФИЦО :))

ганьовци както винаги свобоата ви е даром дадена, но трбва да знаете че разпадне ли се ЕС неминуемо ще се превърнете на турски вилает, тип Босна, Косево или извънредно опростачената Македония

страх ли те е? За москалите ли те е страх? Без ЕС как ли ще просъществуваме , а? 1300 години , само в ЕС сме били!

москалите са умрели от глад завалийте, я извади от 1300 г византийското и турскто робство дахвидиш колко остават

Фицо явно вижда че ако хората хванат сопата референдум - брюкселската седянка се разтуря.

седянка е на баба ти прогнилата пейка пред кирпчената ви къща, в Брюксел се събират представители на империйте които командват света

Айде още една евроценност. Без референдуми. Това е.Каквото каже еврокомисията, която нито един народ не я е избрал. Ти да видиш демокрация. Дааа, ще се разпадне тази кочина, тази безумна измислица на Ми 6 и ЦРУ рано или късно ще се разпадне.В историята на света нито една империя не е просъществувала вечно и този четвърти германски райх ше се разтури. Няма да го бъде. А такива г--- ве като този тулуп ще продължат да искат фашизъм. СССР рухна след 50 години но германския райх няма за издържи и 20 години и отново ще причини страдания на едропейските народи. Тепърва ще има германски безумия и идиотии.

Да се забранят и изборите, че същите гласуват и на тях. За ценза - да гласува само този, който има 500 000 евро по сметката си. Щото който няма е тъп и няма как да взема правилни решения.

ако от изборите зависеше нещо, отдавна щяха да бъдат отменени

Отличен пример за фалшиви новини.

Ако трябва и този див цървул(европеец) да слушаме , работата е напълно приключила.Не знам дали може и сливовичка да свари.Изглежда ми по прост и от бай хой.

Мъжката половина на Италия го премести в другия крачол, като чу що е рекъл Фицката. Женската половина усилено помагаше в преместването.

Фицо е прав.

Фицко е много,много...крив

Гради прост народ 20 години пък после се чуди на избора му. Словаците за 20 години 1 магистрала не могат да завършат от корупция, а болниците са им по зле от нашите.

ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА ИСКАТ ФАШИЗЪМ. НАРОДИТЕ СА ПРОСТИ ЗА ТОВА ЕДНА ГРУПИЧКА ЩЕ НИ КАЗВА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ЗА НАС. ИНАЧЕ СЕ ЗАСТРАШАВАЛА ЕВРОЗОНАТА. ОПРОСТАЧВАНЕТО Е ПЪЛНО И Е В ХОД. ТОЗИ НЕГРАМОТНИК ДО КАКВО ВЕЛИКО УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ Е СТИГНАЛ.

ПРОПОВЯДВАШЕ КОМУНИСТА ХРИСТОС :)))

И ТОЯ КАТО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА :))

Европейския СЪюз е от днес до утре.НАТО също. НАТО е направено като противовес на страните от Съюза от Варшавския договор, който съюз вече не съществува.... СЪщото е било и с съюза Антанта по време на първата световна война, като противовес на съюза на Централните сили... Тия съюзи се правят за 5- 10, до 20 години.... Остава ДЪРЖАВАТА. А държавата е силна, когато се управлява от силен като характер човек... Англия е най- слаба при кралица Елизабет Първа, а точно тогава Испания е най- силна с корабите от Великата Армада. Сега Англия също се управлява от жена- Елизабет Втора, и затова загубиха колониите си, благодарение на които спечелиха последните две големи войни.

ХАЙЛ МЕРКЕЛ !

изобщо нищо не си схванал

Да се Забранят Реферндумите... ..те пречат на Демокрацията по ЕвроНАТОвски !! Да се Забрани Демокрацията... ..тя Пречи на Демокрацията по ЕвроНАТОвски ! ЕвроНАТОвска демокрация=Диктатура ! Джордж Оруел е Врачка !!

първо да се въведе образователен и дори имуществен ценз за гласуване

минусите нещо не им изнася половината електорат е така

Демокрация не беше ли власт на народа? Демек, каквото народа каже - това да става? Нещо се обърках.

Власт на народа има в Русия, Китай, Куба, Венесуела, КНДР и др. Отивай там.

Tи, от кое село си, бре бедняко???!;))

Абе защо всички удобно пропускат,че само ПРОСВЕТЕНИЯ народ може да развива демокрацията в своя полза.А не Сулъо и Пулъо да упражнява властта.

да оставяш управлението на страната в ръцете на неграмотни хора, които преобладават в една страна е безотговорно и недостойно референдумите не трябва и не може да имат стойност в парламентарните демокрации

Опа....а как се нарича това "да оставиш управлението на страната на хора, прочели по една книга"??????????????? Че по-добре от НАРОДА кой може да реши, кое е по-добро за него?????

кой ти е казал че хората са равни и могат нещо да решават има бедни и богати например факт има грамотни и неграмотни факт да продължавам ли с примерите

и интелектуални критерии за правото да се гласува, има достатъчно доказани проверяващи тестове, инак нормалният свят е обречен да изпадне под властта на тъпаците.

А критерий за политическа лоялност към ЕС не искате ли? Лоялните да гласуват, другите при тъпаците.

Роберт Фицо- един от малкото нормални лидери в Европа. Премиерът, който изпълнява волята на народа, който представлява, а не волята на Брюкселските празноглавци. Дай Боже и на нас такъв премиер!

На ви демокрация. По капиталистически.