Евродепутатите призовават за надзор на основните права в ЕС

Европейският парламент прие резолюция с призив за създаване от ЕК на задължителен механизъм за ежегодно докладване на състоянието на демокрацията.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутатите призовават за надзор на основните права в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕП пак сеят глупости. Кажете си, че искате нови договори за демокрация и послушание. Думата суверенитет искате да я забраните и т.н. ЕС върви към разпад.

Колкото по-малко "суверенитет" за местните крадци-феодали, толкова по-добре за хората. ЕС върви към федерална държава, не към разпад - колкото и това да ужасява господаря на агит троловете.

Дами и господа, другарки и другари: -Може ли някой, аджеба, да излезе и в прав текс да кажекои са основните ценности на ЕУ, защото на от това което се вижда последно време излиза че това са гей правата, правото на чалместите да безчистват на воля и да бъдат хрантутени, одупването на США, кривите краставици и мощните прахосмукачки....аха! Забвавих и за свръх важната миграция на зелените полукрастави жаби от Вестфалия към Долно Уйно Кой са тия закони, ценности, и тнт които толкова пазим...и какъв закон също, след като ние граници нямаме и хлебарките си влизат и излизат когато си поискат

И на челото да ти ги изпишат пак ще лаеш по същия начин, агит-троловете това ви храни. Един от принципите е, че такива като вас вместо да бъдат чистени като хлебарки - файдата от вас не е повече отколкото от хлебарките, вредата е по-голяма - бивате оставяни да си вегетирате и лаете. Не ти ли харесва? Иди и се опитай да лаеш против господаря си от Кремъл на негова територия. Що не си там вече? Ми щото ЗНАЕШ, че си обикновен трол-лъжец.

хаха, демокрация в ЕС, това е смешно, ЕС е ултимативният тоталитаризъм, тия на върха в Брюксел никой дори пряко не ги избира!! спират надзора, щото знаят, че демокрацията за която българите мечтаеха 1989 е ликвидирана. тука, честни избори от както гробарите броят не е имало!!!

Факт, а. Отде ви изравят все такива гении за агит тролове бе.

ЕС се разпада и това е някакъв смирен бонус към нас за катастрофата към която ни водят.

Не отпада мониторинга. Просто налагат мониторинг на всички държави освен Германия и Франция.

мечтата на Борисво. Никой да не го наблюдава и да си прави каквото иска. Мафията ще си има официално държава

е това вече е абсолютното доказателство тоталитаризмът е наложен отново в България под маската на ЕС и ЕНП!! гарантирано от Грабим на Едро, Работим за Бежанците!!!

В момента България преобладаващо се изхранва от инвестираните у нас европейски пари по различни проекти. Сигурно половината от тях се крадат, но дори и откраднати те пак са пари влезли в България. Това общо взето са единствените чуждестранни инвестиции ако не се брои милиардът на година пращан от работещите в чужбина. Срещу 20 милиарда за 5 години ние плащаме вноска около 1.5 милиарда. Тук в този форум има много хора които не ги искат тези пари. Те заслужават Путин да им даде по едни валенки и по една ушанка и да ги прати да благоустрояват Сибир където да живеят в кал и деревянки със запънени с мъх процепи, а вечер да спат върху печката.

По добре тъй, отколкото в кашон на Централна гара

И кво чакаш та не си отишъл вече, червено килимче ли искаш да дойде някой да ти постеле.

Юнкер и герберастията обещаха да отпадне мониторинга за България и Румъния и той наистина отпадна за нас. Сега е за всички!

Сигурно нашият евродепутат Баджаков отново си е бъркал в носа и е правил топчета от сополи докато са го решавали.

Какъв мониторинг за състоянието на "демокрацията"... Въведете такъв за стандарта на живот!? Ама румънския е в пъти по-добър от българския и не само той... за съжаление!

Задачата на политиката е да ти осигури достатъчна свобода, за да можеш ТИ да си осигуриш стандарта на живот. Докато чакаш някой да дойде да ти го осигури все ще си чакаш. Разбира се и политиката е все още много далече от това да ни осигури достатъчно свободи, това сега се занимава с изземане на власт от местните феодали - без което няма как да стане работата.

Не искам Европа, честно... Толкова съм уморен от идиотите, които управляват, че ми иде Буууум Кво да пиша? Глупости ли, няма смисъл! НЕ искам Европата вече МАЙНАТА Й

Е, що пак лъжете? Първо, нищо не е отменено, а се предлага да се отмени. Второ, въвежда се нов механизъм и то за всички - още по-твърд. Целта е повече от прозрачна - червено-синята мъгла в Брюксел да определя критериите, по които да бъдат натискани държавите - "основните ценности" трябва д са "защитени от механизми, които да са достатъчно силни, за да гарантират тяхното отстояване в целия ЕС". Основните ценности са твърде общо формулирани, а конкретното измерение на спазването им ще се дефинира от Брюксел. Напр. "реч на омразата" по отношение на бежанци/мигранти. Сега в Австрия съдят журналист "за реч на омразата" - позволил си през 2015 г. да напише, че афганистански мигранти изпочупили седалки в автобуси, защото на тях били седли християни. По този начин настройвал хората срещу мигрантите, нищо че това действително се е случило. Нищо че гражданите имат право да получават информация. Нищо, че има свобода на словото. Сблъсък на права - би трябвало да са равни, но Брюксел ще определи, кое е "по-равното"... Каква е разликата между сегашния и предлагания механизъм? Ами има разлика - създаването на супердържава прави още една крачка напред. Ако се приеме предложението от страните - членове. Ще се дадат нови права за налагане на санкции от страна на ЕК - при съществуващия Договор за функциониране на ЕС. Ако се прави промяна в него - ще трябва нова ратификация, а в много страни и задължителни референдуми.

България е в ръцете на корумпиран фашизоиден режим, който в голяма степен се храни и е финансиран от Брюксел. Да видим ще се промени ли нещо!

Язък! Тъкмо го бях приготвил да го наблюдават от ЕК!

Чудно! Реформите приключиха успешно,имаме си БайХой и Цацаров - какво повече ни е нужно???

АМА МОЛЯ ВИ СЕ, НЕДЕЙТЕ ТАКА, ЩЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ИЗГЪТАТ ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ, И С КОГО ЩЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ??? ВИЗИ ПАДАТ, МОНИТОРИНГ ПАДА,В БЪЛГАРИЯ НЕЩО СЕ ПРАВИ, КОНТРАБАНДАТА НАМАЛЯВА, ДОХОДИТЕ ВЪПРЕКИ МЪРЗЕЛИВАТА РАБОТА НАРАСТВАТ ПОМАЛКО, А МОНТАФОНКИТЕ РЕВЪТ ЛИ РЕВЪТ !!!!

Да бе наистина се "оправяме"..Дори остават пари в излишък..И даваме ли даваме и на ромите и на кой си поиска...!!! Сега ще им се плаща ежегодно да годят на даскало поне до 9-10 клас- и за всичките тия години- сметнато на чаве: 10 години х 12 месеца х 30 евро 3600 евро ... - десет чавета- 36 000 Богата държава ейй .. а скоро и богати роми нали така :))))

Да, но заплатите падат и изобщо не ги дават. Дреме ми, че падали визите. За какъв кур са ми. В България се правят сама простоии, особено при управлението на ГРОБ с примитива Борисов. А контрабандата цъвти, както и производството и търговията с наркотици.

небето...

Чак сега разбрах защо гърците са толкова урсуз и не бутат гювеч на европеидите, а само искат.Явно са знаели каква е истината и искат, а онези им дават за да не писнат.А ние само даваме......

Единственото, което разбрах от целия този буламач е, че примката около врата ни се затяга!

НЕ мога да разбера българите имат ли акъл да хранът всичката тая паплач която е поставяне в интересите на кравската алигарсия !!! или са останали само роми ,турци и тук таме шопи

А , като можем и къде-къде е по-добре да храним само един - Бащицата от Кремля !? Таман от милиардер може да го превърнем в мулти-такъв , нали :))))

Тоя мониторинг беше доказано безсмислен! Чантаджиите в Брюксел си пишат ежегодно доклади в които ни оплюват за въпиещите безобразия, а нашите си мутри се хвалят, че ги поръсила от бога Росица. Абе добре все пак дето най- после сложиха край на този фарс!

хМХМХхмхм , не е отпаднал мониторинга , а е дадена идея или призив за "отпадане"...и ако не те мързи прочети и ще разбереш , че на негово място ще се появи един вид- ДРУГ МОНИТОРИНГ ... ПРОСТО В ТОЗИ СИ ВИД НАИСТИНА СЕ ИЗЧЕРПА .. И Е БЕЗСМИСЛЕНО -ОТ БРЮКСЕЛ ПОСТОЯННО ДА НИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЛЪЖАТ, КРАДАТ И СА НАД ЗАКОНА... А НИЕ "ЛОШИЯ МАТРЯЛ" , САМО ДА ЧЕТЕМ ДА ЦЪКАМЕ С ЕЗИК И ДА ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ ОПРАВЯ :))) ХЕХЕХЕХЕ , СЕГА ЩЕ ИМА ДРУГИ МЕХАНИЗМИ "ЗА ОПРАВЯНЕ"...

а ние у маалата призоваваме за поставяне под надзор и запрещение на на всичките евродепутати, като опасно луди и застрашителни за нормалните хора !!!

Дрогаре ,във фашиския ЕУ джандарите на Бойко ни бъхтят и тормозят,искаме живот на аванта в Съветска Русия!

Тая думичка ми стана противна. Мачкана,гърбена,изнасилвана,употребена и употребявана от всеки политик за щяло и нещяло. От нея вече имам алергия,страх и психоза.Излезе ли от устата на политик ставам нервен и подозрителен и очаквам сто беди.

100+

Виж , за това си ПРАВ , НА 100процента ..., но само с една дребна забележка !!! Това важи в пълна сила и на 100 процента в "демократична Република България" в която на власт са вече над 72 години НЕИЗМЕННО ВСЕ ОТ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПАРТИЯ ...ПОЗНА ЛИ ВЕЧЕ ЗА КОЯ ТИ ГОВОРЯ ??????? А , иначе декомрацията си е нещо доста добро ..ама за страни от "нормалния" свят .... Пример : - страните от старата част на ЕС - страните от Северна Америка -Австралия - Япония , Южна Корея...... и други страни в Азия А , бе който е видял и живял , ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ ..КОЙТО НЕ Е , ЧАКА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ДА ГО ОПРАВИ.. ДА АМА ДЕМОКРАЦИЯТА ТАМ Е ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ НАПРАВЕНА И Е САМО ЗА "НАЩЕ ХОРА"... СЕТИ ЛИ СЕ СЕГА ?????????????????????????????

разликата при нас е...че наште са супер прости.

ЕЕЕЕ , така "пееш" , понеже не си на нашата хранилка.. То май вече-вече няма място за всички ни там , но кой от нас се дореди - за него думичката "демокрация" си е добра и то много.. Я виж какви дебели сметчици си имаме в чужбината бе ... какво недоволстваш... Не може да има за всички , требе да има и балами на този свят , които да не искат демокрация а връщането пак, официално само на власт на НАШАТА МАЙЧИЦА-ПАРТИЯ - БКП !!!

българия нема нужда от мониторинг, още докато шулц погледне към Бай Х, той се е навел и е казал- да!

Обръщам се най-тържествено и настойчиво към интелектуално-толерантните ядра и сили в рамките на ЕС: Не прекратявайте мониторинга спрямо България!!! Засилето го стократно! Тук се потъпкват брутално, като с "войнишки ботуши," основни права и свободи на малцинствата!!! Принизено-отчаяните малцинства биват духовно потъпквани, грабени, и интелектуално изнасилвани!!! Българските институции се държат спрямо тях като мекушави вагини, а крайно-десните политически звена извършват масова психическа мастурбация и ги заливат с мерзки вербални и нонвербали полюции, плод на нездравите сношения между различните представители на националистическо-хибридни плоскости!!! Европа трябва да следи задъхано, неспирно-непрестанно, ежеминутно потъпкването на демокрацията в България и да наказва сурово байганьовската духовна скопеност и мозъчна импотентност!!! Низвергнати представители на малцинствата са принудени да извършват черни, брутални дейности из вмирисани контейнери, осрани и опикани гари, лаещи от мъка ведно с бездомни крастави псета, квичейки и подвивайки опашка във фалцетна октава, мъжки и женски малцинствени елементи са докарани до ужасно-срамното дередже да кибичат в студа полуоблечени по магистралите, построени за тази цел от Бойко Борисов, в трепетно очакване на поредния турски или арабски тираджия с голям бастун, който да им подхвърли мерзко жълти центове след поредния срамен сеанс зад или под камиона!!! Друга основна част от малцинствата е принудена да бере тухли, часовници от ръцете на ояли се нерези, или пръстени от дебелите свински пръсти да лоясали депутатки, пощръкляли и подивяли от огнения импулс да стават министърки, президентки и прочее перверзии... Спрете гаврата с тези обществени групи!!! Призовавам за продължаване на мониторинга за вечни космическо-вселенски времена, черни космически и червееви дупки!!!

Прочетох пет реда и ми стана любопитно това ирония ли е или е излияние на някакъв изнасилен мозък?

Кака ти Мелиха винаги се е отличавала с тънка ирония и остро перо.

Колко демократично е да се приемат споразумения, ксто сета и ттип, против волята на народите? Каква демокрация има в България? Прости мутри и мафиоти директно и/или индиректно управляват на всички нива и институции. Колко от управляващите първо мислят за благото на народа?...

Днес няма да има хонорари от американското посолство. Коментарите на клакьорите им са инфантилни и примитивни!

30 572 евро е месечната заплата на Юнкер. Те са равни на 61 000 лева! Това са пенсиите на 244 български пенсионери. За тези пари, един българин със средна заплата, трябва да работи около 8 години! Към заплатата Жан-Клод взима и по 304 евро на ден, които са безотчетни. Това са 18 240 лева допълнително. Така че цялата му месечна заплата е около 80 000 лева. ЕС е създадена от такива и за такива търтеи като Жан-Клод, а не за балъци като нас.

Организирана и легитимирана европейска престъпна групировка.

те така се пести от банички! всички ес политици вместо да квичат, като сигането някой да им оправи живота, са си намерили меркел да ги назначи на комсомолски длъжности. нео-болшевизъм на ента степен.

Въпросът е защо тези евробюрократи придобиха такава неограничена власт да се разпореждат с държавите-членки на ЕС и как могат да бъдат ОТСВИРЕНИ - по мирен път ли или ще има революция?!

Революцията има ли алтернатива?

Е, тук някои наши шефове на банки (като Левон Хампарцунян например) взимат над 200 000 лв месечна заплата!

теб какво те бърка? нали не идват от твоя джоб.

за ....наблюдение на Брюкселския Биг Брадър.. Следва да почнат да мислят за санкциите... Ей за това британците кипнаха... ЕС е великолепен проект,това е супер демократичен проект, Но хората начело на ЕС прекаляват.

Какво става с Шенген и €-то?

Демокрацията е като,кърпичка!Може да се накичиш с нея в горното джобче на сакото, а може и да се изсекнеш и да я смачкаш в джоба на гащите си.

Ура другарииии.Шампанско за всички,свалиха го мониторинга,значи добре се справяме и орално и анално.Дупедавци напред,сега остава сам еврото да ни нахендряд и ще цъфнем като пролетен НАЛЪМ.Да ви е честито...

Председателят на Европейския съвет, Доналд Туск, който не е демократично избиран и затова нелегитимен, получава 400 000 евро годишно. Заплатата я плащаме ние, данъкоплатците. За тези пари той ни налага волята на американските концерни и на Нато.

То целия ЕС се разпада , на кой му пука кой и как ще краде в България !

и това празнословие бих им простил, но това, че заляха Европа и България с чуждоземни агресивни навлеци-никога няма да им простя.

Бойко Борисов - "Еб..мти държавата, щом аз съм й министър председател", а аз казвам - Еб ...., щом Европата клекна пред нас. Сещам се за вица с шопа и форда при лорда.

Преди един час Цветан Цветанов, известен като особената форма на главата, пусна на страницата си във Фейсбук самата си особена форма на главата, със следния текст: Днес по време на предизборната ни обиколка в Елхово, докато агитирах гражданите по центъра на града влязох и в един фризьорски салон, за да проведа информационна кампания за качествата на кандидатите на ГЕРБ и за номера на Цецка Цачева и Пламен Манушев в интегралната бюлетина. В напрегнатия график успях да съчетая полезното с приятното. За мен беше удоволствие да чуя, че Веселина ще гласува с номер 17 за двойката Цачева-Манушев. Веселина каза, че за нея ще бъде чест да участва в избирането на Цецка Цачева за първата жена президент на България.

на простак и селянин като тебе не се отговаря:))))

Когато Истината боде в очите , боли. Нали?

така е когато си васал - трябва бързо да се излиза от тая гнусна организация

Шулц, Туск и Юнкер не са легитимни, защото никой не ги е демократично избирал за ръководители на ЕК. Те бяха назначени от техни партийни другари. Те нямат мандат да представляват гражданите на Европа. Борисов, например, формално е един демократично избран министър-председател на България. От къде накъде, нелегитимния Юнкер ще командва демократично избрания Борисов? Откъде накъде някакви си нелегитимни чиновници-бюрократи ще налагат правилата на брюкселската хунта, на демократично избрани европейски правителства? Въпроси има ли?

"резолюция с призив за създаване от ЕК на задължителен механизъм за ежегодно докладване на състоянието на демокрацията. ". пре-света майко меркел/клинтъм/майлстрьом и свети ердоган!. Резолюция, призив и задължително докладване в едно изречение... Аз пръв искам да докладвам за отнетите ми Права да гласувам Пряко за/против сета, за/против постоянното заселване на незаконно пресекли границите и за осъждане на виновните, които нарушиха толкова споразумения и договори, чрез които нарушения създадоха диктатурата си на назначените, над избирателите!

Менте храни, менте стоки, менте-политици,менте държава. Менте живот!. Не случайно онзи чех ни нарече "Кенефът на Европа"

човек първо е менте в душата си, а след това като начин на живот. съзнанието определя битието. замисли се над това.

Браво бе комсомолец. Тъгуваш ли?