Европа обсъжда отбраната си без Великобритания

Върховният представител на ЕС по външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини призова Съюза да направи повече за собствената си отбрана.

Обратно в новината

Коментари - Европа обсъжда отбраната си без Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това което не харесва на така наречената крайна десница е че страните им са залети от трудноинтегриращи се мигранти (емигранти) и ако тяхната позиция егоистична за някои е разбираема , то тяхната реакция за изолация и разрушаване на градени с десетилетия организации е повече от деструктивна. Разрушаването на ЕС няма да реши проблемите на крайните националисти, то може да доведе до локална кървава война, коятo би дистанцирала останалия свят и накрая да създаде условия за окупиране на страната от криминална организация , маскирана като борци за някаква справедливост и на фона на един тотален терор , един по организиран , дори може да изглежда като по - малко зло. Смислена реакция на лицата , които се идентифицират като Наполеон е да реформират организацията. Например нямаме нищо против свободното движение на хора, но трябва да имаме временна възможност да го ограничим црез въвеждане на граничен контрол до отпадане на причината за това. Разбира се това е спорно , но в условията на демокрация може да се реши по някакъв начин без да става въпрос да се разруши системата (ЕС).

Че какво пречи на А-я да си е в НАТО. Ей Туция не е в ЕС, но е в НАТО, Украйна не е в ЕС, не е в НАТО, ама прави съвместни учения повече от някои други, които са членки.

Късно е вече. САЩ ни е окупирала! Дори и със и без Великобритания пак трудно ще се спасим...

казват в прав текст - НАТО = САЩ. Сега ни е страх, но всички в ЕС меки китки, каква армия сънуват? Идва края на континента

АМИ МАГЕРИНЧЕТО Я ПУСКАТ ПО ГАШИЧКИ В КЬОЛН И КОЙТО Я ДОКОСНЕ НА САМОЛЕТА И В КАБУЛ :))

Ако лично МогеринитУ се страхува някои да не я напада, да и се препоръча вечер преди да си легне да провери - да няма скрип под зовивките я "бежавец" я руснак и тя да легне по гръб..или обратно...ха ха !!!

Тея тъпанари вече се чудят какво да правят и грам не са солидарни с хора като в България дето бачкат по 12 часа за да им отиват парите за разходи-преживяване. Благодаря Ви за солидарността и подкрепата ЕС!

За управляващата аристокрация без потекло, събитието Брекзит не е нищо повече от едно възстание. Сега ще гледат да го смажат с цялата си сила. Ако могат ще разпуснат не парламента, а народа и ще си изберат нов. Но да припомним нещо. Медийната помия се лее на острова отдавна. Правителство, експерти, журналисти, цялата платена пасмина която се изхранва с това, никога няма да признае, че ес е провален проект. Напротив, те не само го хвалят и хвалеха но вещаеха и апокалипсис ако Великобритания излезе - че ще излезе и от нато, че Путин ще победи и прочее и прочее глупости. Обаче хората ги слушаха и после гласуваха да излязат. Което означава, че този вот, в сърцето на олигархията, е вот и срещу нато и срещу цялото политическо статукво и срещу целия Западен проетк. Сега олигархията може и да гледа с пренебрежение на референдумите на парцаливите южняци (Гърците) или на холандците (които показаха вратата на Украйна), но това възстание в сърцето на англосаксонската империя ще го смаже.

Чувстваш, че някой е длъжен да те храни? Мислиш, че извън ЕС ще бачкаш по-малко за повече пари ли?

Ivan Ivanov

да .. преди да влезем в ЕС работниците който бръмчаха на гурбет взимаха с пъти повече от колкото сега ... лично познавам хора който преди 15 г . за две три години бачкане в Германия като се върнеха си купуваха или строяха къщи .. сега не виждам такова нещо .. и там сега всеки се натиска и крета .. малко по луксозно :) хахах върне се тук с една кола за 3 - 4 000 излезне 5 - 6 пъти хвърли по 200 - 500 лв и е същия гладен гъз какъвто е бил преди .. а са минали 3 - 5 годнини от живота му .. някаде забутан там в квартирка и бачкащ яко .. а ако същото това бакане както го работи там го работи и тук :) но държавата ни има закони ще е с пъти по добре да си е тук :)

хахаха .. ай сега да ви видим как ще ни опазите :) нещастници ... ЕС е една голяма измама : )

Обсъждали да ни вкарат набързо в еврозоната: за България вестта значи по-ниски лихви по кредитите (сега у нас те са 3 пъти по-високи, отколкото в държавите от зоната на единната валута), също така означава и освобождаване на активите на БНБ за управление от правителството. Това са невероятните 43 088 184 000 лв. според последния отчет на управление Емисионно от 24 юни 2016 г. До момента те са блокирани и не могат да се използват, защото крепят валутния борд. Пичове, сега ще падне едно усвояване на братко, батко, шматко и компания... Ще има много нови джипове и хотелчета построени с държавна пара. За някои хора раят наистина се казва България!! А плебса да се стяга, че за него остават кредитите...

Затова ли е тоя зор за нови избори - да не изпусне някой баницата?

Истината е , че богатите, а не възрастните англичани не искат членство в Европейския съюз. Така мислят също и богатите швейцарци , и богатите германци , и богатите шведи и всички богати евопейци. Богатите хора нямат проблеми със свободното си движение , нито със свободното движение на своите пари. ЕС е за бедните, за мързеливите, за хората от средната долна и от долната класа, за нуждаещите се от социално подпомагане и т.н. Европеският съюз е добър за полските водопроводчици и за българските берачи на ягади. Англичаните със замъците, дето пазаруват в Содби и в Кристис , изобщо нямат нужда от ЕС. Това трябва да се каже в България. И българите да знаят къде им е мястото. Дори и тези българи, дето имат пари. Повечето от тях изобщо не са богати, въпреки че имат пари..

кажи, къде им е мястото на българите?

Нещо не разбрах. Не искаш да пада лихвата ли? Да не си лихвар?

f*ck off !!!

Тази здраво меша нато с евросъюза, трябва някой да и изясни разликите, че ги плещи едни...

Могерини преди една година се кабеше да купува порцелан за 4 млн., а сега ще пренасочва средства за отбрана. Най-смешна беше докато ревеше след атентата в Брюксел, вместо да застане със смелост и достойнство и да каже: "терористите ще бъдат екстрадрани вън от Европа". А тези кораби в Средиземно море могат да се ползват за превози от Европа към Африка, вместо наобратно.

със или без шотландия:)???

ТАСС

"ЕВРОПА" -сигурност,,,леле...

Този свят от кой се пази,освен от араби и африканци.Делението вече е много голямо,грешна политика на европейските народи спрямо тях все едно не съществуват ни води до разруха.

От една страна да се пази от араби и африканци, а от друга от американци.

Когато си тръгне и последният брокер от Лондонското сити по посока Германия, тогава самовлюбените лъжци ще останат сами със славата си, защото отдавна продадоха и златните си резерви. Няма нужда да им се каже, че са прецакани. Просто трябва да бъдат изритани, а не само да им се показва вратата като на парцали.

Идиоти безполезни - допуснаха един милион и нещо джихадисти, а сега раздуват лакърдии за наивници, че щели да се защитават. От кого? Няма по-безсмислено нещо от ЕС, дори СССР изглежда съюз на титанични морални основи в сравнение с това уродливо формирование.

Айде де! Съвсем се отнесе! Айде сеа!

Излизането на англичаните няма да спре производствата в Китай, ако ще да пише на всеки продукт в английските магазини made in Great Britain!Всичко ще се произвежда там, а потребителите в Англия ще стават все по- излишни. Всъщност голямата част от хората на този свят вече са излишни. И това е болезнената истина. Руснаците, турците, англичаните може нещо смътно да усещат, но нищо няма да ги спаси- те също са излишни, защото на тази планета хората сме прекалено много и не знаем за какво да използваме големия човешки ресурс? В Англия прецакаха бедните с техния свободен глас- те повярваха на една лъжа. Скоро ЕС с всичките си недостатъци няма да помни английския пазар, но англичаните ще започнат да се чувстват като социалистическа Албания, в която нямаше нито внос, нито износ.

Щяла да се сближава с Турция сега

Те отдавна си се обичат и уважават. А Турция се оказва по- близко от Канада. Може да се каже, че и Русия не е много далече, а като вековен враг с радост би взела под крилото си англичаните. Може даже да проговорят на руски английски... Няма да е нещо ново, но пък ще е забавно.

ЕС щял да опазва границите си. Виждаме как ги опазва. Милиони нашественици почти необезпокоявани преминават границите. А разни американски НПО от рода на БХК се радват на този факт.

МОГЕРИНЧЕТО Е ПРАВИЛА МАГИСТРАТУРА В ИНСТИТУТА ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА АРАБСКАТА КУЛТУРА И ИСЛЯМА В ЕКС-ДЬО -ПРОВАНС ... ПАЛАВНИЦА :)))

ЕС се превърна в сборище на лъчезарни инфантили: "Добри нива на амбиция и стратегическа автономност са важни за възможностите на Европа да кове мир и да опазва сигурността в своите граници и отвъд тях" Най-много ми хареса как Европа ще опазва сигурността извън границите си.

Само аз ли не виждам смисъл в това изречение? Идиотията на еврочиновниците вече е безгранична, не могат и да говорят смислено. Всъщност изглежда, че безсмисленото говорене те го имат за положително качество.

Има шанс вината да е в гугъл преводача. Но забелязвам подобни безсмислени изказвания и от плевнелиев, кунева, ненчев, митов и други видни "проевропейски" политици. А там няма гугъл преводач.

могерини добре че си обръсна мустака , ама с акъла си е все същата пача щяла да се отбранява , как ще се отбраняваш ма ... след като бабето покани няколко милиона мангусти , тои врага вече е вътре

Според CIAfactsbook , Европа с Англия дава 316 милиарда долара за отбрана. Без Англия 260 милиарда долара. Европа дава 1.65% от БВП заотбрана ( Англия 2.07 %) Ако Европа увеличи вноската си на 2 % би трябвало и без Англия да дава 315 милиарда даже малко повече , защото без Англия сигурно вече процента не е 1.65 , а по малко 1.58 сметнато на ум та някъде към 330 става при 2 % без Англия напълно достатъчно. Проблемът е друг , че всяка страна произвежда различни системи оръжие от един вид и се губят средства. Та трябва да има специализация. Въпреки че Англия ще излезе, те с Гернания са основните производители на Eurofighter. И разходите били с 70 % повече заради лош мениджмент. Е трябва да си оправят мениджмента. Ако Шотландия остане в Европа тя била ядрена държава, та вероятно тя може да даде зарядите си на Англия, но Франция да и даде под "наем" определен брой над нейният брой , а Швция и Германия да и дадат подводници - сравнително евтини са , За тази цел Германия би трябвало да увеличи производството си , защото сега тя произвежда за Израел на преференциални цени и така минава, а сега би трябвало да произвежда за обединена Европа. Може да се дадат вероятно много други примери на тази тема , но аз не съм специалист и коментирам това , което ми е направило впечетление. Като правило Европа е пацифистично и антиядрено настроена, но в един свят , където непрекъснато изникват нови ядрени държави и където това се смята за величие ( ядреното оръжие), просто човек не може да си зарови главата в пясъка и да смята че се е скрил и е праведен в своя християнски морал или поне да прави ядрени скривалища.

Как за пет минути нареди геополитическия и военен пъзел, който цели министерства не могат дори да започнат да подреждат :)

Съвсем не страдам от мания за величие, но това което проповядват консерваторите сега в САЩ е изолационизъм и ако злите езици твърдят , че идеите на Кенеди са това че САЩ не могат ( да се разбира не бива) да решават едностранно световните проблеми, то това явно сега е общо мнение. Разликата е че сега демократите казват ние ще ви помогмем , но помогни си сам за да ти помогне и Бог. А новите идеи на десните в САЩ са че който не слуша , най добре да го дадем на .... . Това именно налага самостоятелно мислене и аз се опитвам да дам едно решение , което ако и да не е съвсекм професионално, провокира търсенето на европейско решение и едно професионално и добронамерено решение би било идеално.

Преди падането на Берлинската стена се интересувах от сътрудничеството между Франция и Германия. Та те още тогава имаха създадена една обща бригада. Като състава и се комплектовал от военнослужещи половин гернаци и половин французи. Спомням си, че основния им проблем беше какво да се пие за предястие , бира или френско вино. Мисля че се стигна до компромис или пък виното се наложи. Но сега не бива да има дискриминация и обезателно трябва да се включи и Шотладско и Ирландско Уиски, Полска водка и обезателно Троянска сливовица. Единственото нещо , което не бива да се прави е да се смесва алкохола.

Човек, само ядрените ракети и космическите оръжия са фактор, защото изпращането на 400 000 армия в днешно време, на който и да е фронт е чисто самоубийство. На този фон самолети и подводници без ядрено оръжие си е като лунапарк със захарни близалки, пързалки и люлки. Освен това кой би унищожил руския пазар за следващите 30 000 години, въпреки че природата ще се възстанови по- бързо от човека? Напускането на англичаните е ограбване на англичаните от тяхната нова управляваща политическа класа. Каква защита да се прави?

Това не е така. Съветския съюз се разпадна, защото оръжията му бяха стари. Съветския съюз имаше за цел да завладее Европа. С атомни бомби може да се унищожи един континент или целия свят, но не може да се завладее. И американците с крилатите си ракети можеха да спрат съветските танкове , които бяха уязвими срещу противотанкови средства, високоточните ракети на американците ( 5 - 10 ) метра , дори и без ядрен заряд унищожаваха , командни пунктове , мостове и гари . Оказва се че разведряването е било необходимо за да може да се купят по скоро да се откраднат западни технологии. Това е станало за около двадесет години. Първия руски успех е бил новият им тогава танк Т -94. - по добра и модерна защита. Вторият им успех вакуумната бомба. Руските ракети имаха точност до 50 метра и този недостатък с тези бомби се елиминираше. Третият успех беше, че те увеличиха точността и достигнаха западни стандарти 7 метра на ракетите им. Подобриха противоракетните си системи и самолети и това , което вийдаме е съветската мечта на нов глас за глобална война с всякакви оръжия за да се завладее света. По веройтно е светът да бъде унищожен. Но един ядрен шантаж лесно може да доведе глобален конфликт просто от самосебе си. Та както конвенционалните , така и ОМП са от значение. Един терорист може да държи под заплаха цял един град и една тоталитарна ядрена страна целия свят. Европейската отбрана по скоро има за цел да сдържа една агресия. Ако сега поради петролната криза идеите за светкавично превъоръжаване на Русия не може да се осъществи с желан темп , то това може да стане утре. И ако Нато се разпадне и ЕС също отделните страни могат да станат лесна плячка на всякакви разбойници. Глобализацията отприщва вълни от хора , които заливайки една развита страна , могат да я унищожат сякаш е имало ядрена война. Не отричам че дори само подобни разсъждения са мизерни , но това е светът в който живеем.

ТРАКИТЕ СА БАЧКАЛИ ... ИЛИ ГЛАДИАТОРИ ВЪВ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ .... ИЛИ ЛЕГИОНЕРИ КОИТО СА ПОТУШАВАЛИ ВЪСТАНИЯТА В БРИТАНИЯ И ГЕРМАНИЯ :))

Острова нали е в ОТАН , какъв проблема? Или вече се усетиха ,че британците изчезват , защото не искат да са мръвка за руските Тополи?

за неизживян пубертет и вечна инфантилност, само оръжие, бой и войни са му в главата ?

ПУТИН

Току-що нарисува психясалият портрет на Боци и на всички западногейски утрепки , които дрънкат ръждясало оръжие!

Плащат ли ти да си пишеш к'от ти доде на ума, но все по една и съща, някаква зададена ти тема?? Излагаш се, и себе си и работодателите си, но и "Които си приличат се привличат", както и "Толкова може баба, толкова бае", отнасящо се и за теб, и за тях.

Сетиха се европейските банкери, че само със сребърници не става. Никой няма да се бие за вас. Нито изнежените немци с техните гей-паради, нито префърцунените французи, нито ненавиждащите ви източно-европейци. Кой ще сложите да я води тази армия? Меркел ли? Най-много да вдъхнови войската да щурмува Европарламента и ЕЦБ!

оставят Дейвид без закуска??

Каква отбрана г-жо Могерини може да има под диктовката на Сащ? От кого ще се отбранявате нещастни политически примати от породата на лилипутите? Пред народите от света НАТО е напълно компроментирана паравоена организация на изкукали политици и воени комплексари дебили .Мигрантите доказаха,че и без война и бомби може да се превземе Европа .

каква отбрана .....за година 2 ,меркел и ердоган ще вкарат още 5 милиона джихадисти.ами той ракът е вече вътре , не чакайте да дойде от сибир.

Тази малоумна ли е? Англия е член на НАТО, както и почти всички държави в Европа. НАТО не е европейска организация... та за какви заплахи и въоръжаване говори?!

тази а всички по евроинституциите са кат нея за голямо наше съжаление.

ЕС отбрана......ха ха ха

Помниш ли , че Германия беше преминала през цяла Европа и щеше да унищожи СССР?

Една малка и противоречива Македония, без много приказки и консултации, сама реши проблема с мигрантите. Бетонира границата с Гърция, просълзи мераклиите с малко газ и счупи десетина немирни глави. Това което еврокомисарите мътиха 2 години и измътиха само запъртъци. Каква заплаха, каква отбрана бе, кухи лейки? Пратихте "спасители на плажа", барабар с НАТОвски канонерки да обират джихадистите, сакън да не се удавят. И защо мълчат за "споразумението" с Турция, тотално са се наакали.

Границата с България. Не границата с Гърция. Би било вярно да се каже - част от България бетонира границата с друга част от България, защото Идомени всъщност е - СЕХОВО. Сехово. Сехово.

Медицината характеризира това състояние като параноя. Тя е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва. То е психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции. Думата произлиза от гръцки език и означава лудост! Като някои преди 9-ти, които били в нелегалност, криели се, а никой не ги е търсил.

Сигурно и евреите не са ги търсили бе малоумник. Параноя е да бягаш пред немски или руски танк бе малоумник.Бахти къде се самоизровихте. За медицината питай професор Менгеле -него искам да ми цитираш бе малоумник.

Хайде, не вдигай праха на загиналите преди 9-ти, кощунство е!! Или не си чувал дори за селските бунтове и Войнишкото въстание ли, за убийството на Стамболийски със знанието и съгласието на царя и отрязаната му глава? За Септемврийското въстание 1923 г. и думите на Страшимиров: "Клаха народа както турчин не го е клал"? За "Априлските събития" 1925, когато атентатът в "Св.Неделя" е повод за разправа с опозицията и симпатизантите й / не си чувал ли как е привикан и убит Гео Милев - обесен в бодлива тел в дирекцията по полицията, заради поемата си "Септември" в подкрепа на въстанието и левите му убеждения, за изчезналият безследно Йосиф Хербст и още хиляди други?? Не си чувал за изгорените къщи и избитите близки на партизани и ятаци, не си чувал ли дори седемте ястребинчета, най-малкото, Стойне - на 7 годинки изкарани от къщите им, отведени в гората, разстреляни и горени там, заедно с баба и дядо на по над 70 години ... Не си чувал за обявяваните награди за партизанска глава - 50 000 лв., че телата на убити партизани и ятаци, са се излагали на мегдана или площада, за назидание на живите. Не си чувал ли, ЗЗД/Закон за защита на държавата/, "надграждан" повече от 20 години и действал до 9,09,1944, който забранява опозиционните партии, разрешава съденето и на малолетни и оневинява убийството им без съд и присъда? Ами имало го е и поне от Гугъл би могъл да го прочетеш.

Единственото нещо от което трябва да се пази Европа, това е алчната Америка. От краварите с оръжие няма да може да се защитим, защото НАТО е навсякъде из Европа.

ква отбрана ве едни полски кур.ви и една луда немска свиня си правят гаргара с цяла европа, англичаните не ги издържаха

НАТО добър ден!

Ква отбрана , кви пет лева, бе смешници. Путин ако се засили, си измива гумите в Лисабон. Кравите могат само да се усмихват от Орландо.

Той като се засили че едва стигна до Донецк!! на 100 км от руската граница!! Ха ха ха . И забуксува яката. Слаба ракия е руската пияна армия!! Европейските професионалисти ще смажат наборната армия на Путлер!! Те повечето веднага ще се предадат и ще поискат убежище в Европа!!

..кои профисионалисти ..дето се целуват по между си ??!!! смешник

Абе тя Украйна без армия ступа руската армия!! И сега в Русия има гробове навсякъде на умрели войници!! Както и на възпоменателните табели на поделенията!! Много умрели през 2014/2015/2016??

от всяко руско поделение има жертви, средно 10-15 свежи жертви на възпоменателна дъска!! Последните са били от Чечня. А тия от 2014/2015/2016 ги знаете от къде са, нали? От Псковските десантници жертвите са десетки!!

Ти лично ли обиколи руските поделения? Понеже те са много и територията е голяма, явно лъжеш като обобщаваш. Откъде имаш информация за жертвите?

По именно колега, по именно! ха ха ха х ах ах ах хахах

Точно така, браво Могерини ! За 500 милиона телета в Европа, пропагандата е много важна ! Имаш си "въображаем" враг и се защитаваш !

италианската Камора има по голяма боеспособност от "армиите" на ЕС. Тая може да ги наеме за охрана и отбрана.

1. от кого да се отбраняват? 2. с кво точно ще се отбраняват, че с едното голо д нямат шанс срещу никой.

Федерика Могерини: Трябва да сме готови и способни да се защитим.. --- ха ха ха!! единствената защита от западната глупост и алчност са рововете, стените спрения интернет ...

Руското министерство на отбраната съобщи във вторник, че американски боен кораб е преминал опасно близо на 17 юни до фрегатата "Ярослав Мъдри" в Източно Средиземно море и протестира, че това е "грубо нарушение на правилата за избягване на сблъсък в открито море". От руският кораб замирисало на наакано и почнало едно изхвърляне на памперси зад борда!! След като стигали в пристанището 90% от екипажа си подали оставката. И били поети от психиатри.

Украински хумор и сатира..

Русия се оплака от опасно преминаване на боен кораб на САЩ (видео) Това е реално събитие, не като руска сатира за Доналд Кук!!

А то руснаците са се опитали да доближат до американски самолетоносач Буш и американските кораби им затръшнали вратата под носа!! И руснаците се улабили отзад и замирисало!!

Но няма да и се усмихне щастието. Или ще срещне непреодолимата съпротива на англо-американците. И за по-долните коментари - запомнете - НАТО не е военната организация на Европа, а е тази, която запазва статуса на победителите от Втората Световна Война в Европа.

Никой не е против страните да си увеличават военният бюджет!! Излъгал си се.

Изядаха един британски лобут миналата седмица, сега им се прищяло още лабут. Това нашега. На наистина, верни ше сеокажат приказките, че ЕС замисля суперстейт и нов световен ред (ака фашизъм и фашиската мечта за световно господство). Изтекаха едни слатки дукиментчетнца от 9 страници....дето мамъта си трака. Веднага бълХар навън, щото и малкото дето сте останале ше ви видът сметката вери сун!

Тази куха лейка не може да каже две приказки на кръст, без някой да и напише нещо. Кой я сложи на този пост, тя самата се чуди какво прави в Брюксел. Те за това няма доверие в ЕК, разни световно неизвестни маргиналки ги слагат на постове за които и хабер си нямат.