”Политико”: Георгиева може би е в конфликт на интереси

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева може би е в конфликт на интереси покрай предстоящото й преместване в Световната банка (СБ).

Обратно в новината

Коментари - ”Политико”: Георгиева може би е в конфликт на интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сталинка си е Сталинка

" От м.април службите ръководени от Георгиева спешно прокарват документи" за СВ за "борба" с бедността,ех тази " бедност' колко да загрижени,за климатични промени и други тинтири минтири привидно и защо толкова "спешно"и защо бърза да измъкне парите ?А,да тя е заета със задкулисна " подготовка" за избор за генсек на ООН ,да дтане тя и дискредитиране на българския кандидат!" Хвала"!Или да отлони едни милиарди на евроданъкоплатците за да се нацоцат консултанти на СБ.А СБ с тези пари ще раздава заеми на бедните!Блазе им!И ние ако закъсаме ще трябва да взимаме заеми,то не че не взимаме,но от нашите пари и Сталинка вече ще ги раздава с други "консултанти" и пак ще лапат те от тези пари!

Трябва да и се отнеме българското гражданство,работи само за чужди интереси!

Ей , верно ! Хората се отебаа , а ние се отзяпааме ! Да им го тура с гарнитура !

Конфликт на интереси? О, няма такова нещо. "Тя работеше за банката в продължение на 17 години, преди да бъде назначена за еврокомисар през 2010 година." Тя беше назначена от нео-либералната клика на ФАЩ, оглавявана от Сорос. За да взима парите на бедните и да ги дава на богатите. И най-накрая пак си я прибраха в Световната банка, чието седалище е във Вашингтон...

Извинявайте, пак коментирах, преди да съм изчел всички коментари. Виждам, че БЪЛГАРИТЕ се пробуждат. "Които знаят истината, не са равни на ония, които я обичат, а тия, които я обичат, не са равни на ония, които й се радват. Конфуций"

Ако обичаш истината, ще сиакш да знаеш, че управление на средства за различни региони по света в нужда обикновено се прави срещу 75% за обслужване на средствата в ООН и срещу повече от това примерно в Червен кръст. Едно дарение на червен кръст струва към 100% от дарението. Отделят се средства за дарението и се търси възрващаемост на тези средства, т.е. изплаща се кампанията. Обяснението на тази ниска ефективност е, че се работи за настройката на обществото, пък дарението си е метод за настройка един вид. И това е практиката, ако щеш вярвай. Не го казвам за друго, ами когато постигнах веднъж по-добър резултат, ме викаха да разкажа пред телевизия как съм го постигнал, защото това никога не го постигали до тогава. 17% за управление на средства е най-добър пример за целия свят и ако всички го правят стотици милиарди ще има спестени, по-скоро пристигнали в помощ на когото трябва, вместо изпапани от некадърни администратори. Не го е правила Кристалина разбрах, но нямаше да го подпише, ако не беше такава приемлива сума, а щеше да го върне за преработка. 17% са супер добра сума!!!!! Планиране, комуникация, техническо изпъленние, контрол, контрол, контрол - това е съвсем пипнат процент. Ако не се отделят толкова средства, и основната сума няма да попадне в ръцете на нуждаещите се, а ще се разпарчедоса по пътя. Това е реалността. Светът не е това, като да прочетеш Конфуций и да си въобразиш, че си поумнял. Н е познаваш реалността, далеч си от нещата, за които опитваш да пишеш. Някак неудобно звучи, глупаво, че даже и Конфуций си вкарал в коментарите си. Ха дано съм те поучил за добро! Щото едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направаиш - е казал българският Конфуций ;-) Ти го направи за под 17%, пък ела пиши едва тогава тук.

КОГАТО СОЧИШ С ПРЪСЧЕ НЯКОГО , НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ДРУГИ ТРИ ПРЪСТА СОЧАТ КЪМ ТЕБ! ЗАЩО СИ ВЗЕЛА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА ОТ ПАРИТЕ НА НАЙ БЕДНИТЕ МА? ТИ НЕ СИ ЧОВЕК ТИ СИ ЕДНА МРЪСНА ДЕБЕЛОКОЖА СВИНЯ !

Свиян си ти, защото Герогиева е емблематичен пример за администратор, който е спестил стотици милиони, дето преди това са изчезвали. Точно за това си свиняа и не заслужаваш онова, което тя е направила за теб. Защото и на теб ти е спестила някой лев, но не го заслужаваш, свиньо некадърна и пошла.

Хайде сега и тролове на Георгиева се появиха! Няма нужда,вече добре я познаваме и на какво е способна,не се напъвай!Помним и бедствията как помосна " раделката" на бедстващите,а за ООН вече изби рибата!Много,много долно за съжаление и безпрецедентно арагантно

КОЛКО СА 17% НА ДВА МИЛИАРДА ЕВРО?? Цифрата взета от КРИ СТАЛИНА е зашеметяваща - 340 мил. € !!!!!!! Тя не била участвала в обсъждането, ТЯ само подписала документа по МОЛБА Юнкер Що за човек е тази от снимката?! Да вземеш 340 мил € от парите на бедните и гладуващите?! ТАЗИ Е ЗАВЪРШЕН ИЗРОД!!

Престъпниците и престъпните им игрички ще бъдат наказани.

По целия свят е така - царица парица и сития на гладния не вярва. То и "царя" дойде да оправи уж нас ... Има една приказка - Кост от око - там поуката е , че човешкото око няма насита и само с пръст като се покрие спира да иска.

17 % от проект??!!А смятахме БГ политиците за много крадливи!

преди това е било 7% от 2002 г. Сега са приели само за проектите към СБ да е 17%. Това е доста съмнително.

До кога ще ни занимавате с тая шизофреничка.Да върви на п....ка си майнина.

им бръкна в здравето на Евроизмамниците с демократичните маски.

Тръмп къде го слагаш,един арогантен милиардер,който трудно би помислил за бедните! Просто нашата Сталинка,по точно не нашата,а тяхната е изпълнила една поръчка с цел да овършее парите на ЕС и за награда я връщат в СБ пак да се " бори" с бедността,тоест едни да източат едни пари,а бедните може и да не разберат че са " подпомогнати"!

Дали няма да лъснат подобни документи за дарения от ЕС за ООН и за тлъсти възнаграждения на служителите на ООН...в периода на кампанията за избиране на Генсек на ООН?

И на тая куха лейка й лъсна измамния задник.

Излиза, че Кристалина е разпределялa десетки и стотици милиони евро без да ,,знае" как е подписвала документи за това. Но пък милионите странно са отивали на подходящи и правилни места. Освен нея се е облажил товарищ Юнкер и още няколко еврокомисари ... Също така е интересно, защо Мартин Шулц подава оставка по спешност, без някой да му я иска

измамната схема на ЕС-СБ. Не само Шулц изведнъж побегна от 250 000,- необлагаем годишен доход, а и много други. Задава се мега скандала на века.

В Германия пррдстоят избори които са много важни по принцип,а там в момента е доста сложно и затова Щулц се включва в подготовката ,не става в последния момент,така че той не е проблема,но виж Стслинка с нейната алчност и интриги какви ги е сготвила и не гледай партии,а интереси!

Ами ще чакаме да ни каже "Политико" за Мартин Шулц ;) А и за внезапната оставка на шефа на българската агенция "Пътна инфраструктура". Там се "усвояват" милиарди европейски и български средства за лошо построени или ремонтирани магистрали.

С победата на Тръмп, ще настъпи тотална промяна в политическите и банкови среди, така че тая пача Георгиева с мътното си комунистическо ДС минало няма кой да я търпи. Още повече схемата на Сталина със СБ беше наредена от демократите на Клинтън, която обаче катастрофира. Поне в САЩ има справедливост, ако в ЕС липсва.

Поредният пример, че световната олигархия и политическите й слуги 8бюрократи/ се грижат само за себе си и за собствените си джобове, а не за хората, които управляват, уж от тяхно има.

Световна банка може би е била замислена добре на времето, но отдавна не е това, за което се представя пред света. в Момента е институция, прогнила от некомпетентност, интриги, лошо управление и прикриване на корупционни практики с милиардни средства на банката, отпускани на различни развиващи се страни по света. В същото време възнагражденията на служителите са много високи, което не отговаря на профила им - много от тях са откровени парашутисти, а не експерти в областта на позицията си (нали знаете - където има привилегии и високо заплащане, задължително след време се появява "парашутизма"). Не случайно нобеловият лауреат за икономика проф. Щиглиц, поканен да заеме позицията вицепрезидент и Главен икономист на Световна банка, престоявайки 3 години там и разбирайки къде се е нахакал, след неуспешни опити да я реформира я напуска с гръм и трясък, давайки световна пресконференция, след което пише само критични статии за тази институция.

Паисий

да, някъде бях чул данни колко хора са работели в структурите на СБ при създаването й и сега. Разликата беше 10-20 пъти. Същото важи за Комисариата на ООН. .. И там 20-30 пъти... Бюрокрация и заплати на вятъра!

от световна величина. Рано или късно ще й се докопат до тлъстините.

Ха! Значи Г. Георгиева не била участвала в изготвянето на документа, затова не била в Конфликт на интереси. Но го била подписала. ПОДПИСЪТ Е ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА СЪГЛАСИЕ С НАПИСАНОТО В ДАДЕН ДОКУМЕНТ И ОФИЦИАЛНО ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА СЪГЛАСИЕ. За какво тогава К. Георгиева е получавала огромната си заплата, като еврокомисар, ако не за да възлага изготвянето на документи, да взима решения за съгласие или несъгласие с тях и да се подписва под тях. Което в случая е очевАден конфликт на интереси. А съ-участието на Юнкер не е изненада - нали потулиха участието му в корупционни практики като премиер на Люксембург, за да го направят председател на Европейската комисия. Вълкът козината си мени, но нрава си - не.

то от обикаляне и снимки с усмивка няма време да чете и изготвя документи..... хахахахаха .... Жената има да харчи пари по света, няма време да работи!

Прогнила отвсякъде! нали щеше да съди журналисти! Безсрамна нахалница!

....БЕДЕН БОГАТ ХРАНИ. ИМАШЕ ЕДНА ХУБАВА НАРОДНА ПРИКАЗКА "БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ", КЪМ ДНЕШНО ВРЕМЕ ЗВУЧИ БЕДЕН БОГАТ ХРАНИ. ЕС Е ДОНОР НА СБ , НИЕ НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА СМЕ ДОНОР НА ЕС , ТАМ СА НАХАЛНИТЕ ЧИНОВНИЦИ. ДАЛИ Е КРИСТАЛИНКА, БАРЕКОВ ИЛИ ДРУГО ИМЕ ВСЕ ЕДНО. НАХАЛНИТЕ, ЖИВЕЯТ ДОБРЕ НА ГЪРБА НА ЧЕСТНИТЕ И ТОВА МИ БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ. НЯКОЙ ЗАБРАВИ ЛИ , КРИСТАЛИНКА ВСЕ ОГЛАВЯВАШЕ КЛАСАЦИИ ЗА ПО-ПО-НАЙ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ. НА КАКВО ОТГОРЕ НИКОЙ НЕ МОЖА ДА КАЖЕ. ИЗПЪРЗАЛЯ БОЙКО ЗА ООН, БЪЛГАРИЯ СТАНА ЗА СМЯХ,ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ПЪК МОЖАХМЕ И ДА ИМАМЕ УСПЕХ ЗА ООН. КАКВИТО СА НАВЪН, ТАКИВА СА И ВЪТРЕ - МАСКАРИ, ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ. ПЪК ВСЕ ЗА БЕДНИТЕ МИСЛЯТ - АМА ДРУГ ПЪТ.

Най големият и доказан български политик държала 1 -о място повече от 5 години - БОЖЕ пази ни Тая сребролюбива комунистка у спя и заблуди всички - Не зная какво е направила за България - някакъв американски парашутист - май всички големи вождове са си едни и същи Сталин, Хитлер са оставили добри ученици.

Чета какво пише "Политико" и не вярвам на очите си: "...трима висши служители на Евро Комисията, пряко запознати със случая, казват, че новите правила може да доведат до.... Длъжностните лица са пожелали анонимност поради страх от политически репресии."!!! (The officials requested anonymity out of fear of political reprisal). Ама в ЕС и ЕК има "политически репресии" ли? Нима имат Сталински режим там!? Аз мислех, че е демокрация и либерализъм в Европа!? Не знаех че Сталинка и Сталин са едно и също нещо!

Нали видяхме всички как освирепя Юнкер къмбританците, когато гласуваха да напуснат ЕС. Ако беше в средновековието, щеше да ги прати на клада. Нали уж членуването в ЕС е доброволно, а ЕС е демократично, либерално, прогресивно общество, толерантно вкл. и към мнението на на гражданите си. Но явно референдум от такъв характер не им понася на европейските нео-болшевики.

Паисий

Точно Юнкер е най-виновен в случая! Дано го разкарат скоро...

Успешният избор на Боко Тиквата и България.

ЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ! АМА КЪДЕ Е ОНАЯ СВИНЯ ОТ БАНКЯ ДЕТО НИ Я РЕКЛАМИРАШЕ???????? КЪДЕ СИ БЕ БОКО??????????????

Данните от статията са похвални, а не критикуващи. Те са критични само в очите на простаци. ООН изхарчВА 75% от сумите, които са предназначени за помощи. И много се радват на такива като Бокова, която ще продължи да харчи толкова. Георгиева се обяви против това. В статията виждаме, че харчовете не са 75%, а 17%, което ги прави едни от най-малките по целия свят при управление на средства за помощи. В Червения кръст често стига 80-90%. Само тъпак кръгъл и свиня като вас червените тъпаци могат да нарекат с лоша дума такава жена. Вие не сте хора и охрачвате всичко, което е човешко и свястно. За това живеете като свине.

Кого заблуждаваш?Не сме толкова тъпи колкото ти се иска!

И тая имаше най-висок рейтинг от българските политици, без изобщо да беше стъпвала в България?

Открито казано,Сталинка си купи директорско място в Световната Банка с парите на Евросъюза,използвайки еврокомисарството си.

Махнете това извратено чудовище от по нататъшно управление и нейния ментор Б.Борисов ! Преди 50 години такива крадци ги разстрелваха без съд и присъда пред Българския народ ! Оставка и на пенсия !

"Преди 50 години такива крадци ги разстрелваха без съд и присъда пред Българския народ!" Глупости! Какви и кои крадци са били разстрелвани без съд и присъда пред българския народ през 1965?

Друг не може така да ОПРАСКА ЕС финансово,...ей така по български !

Сталинка е американска гражданка, така че опраскването е по "американски".

Както вървят нещата охлювите в ЕС почват да се раздвижват мисловно ?! Кога ли ще стигнат и до нас?

Ех, Сталинке! Кой те караше да се връзваш на лъжите на Тиквата за шеф на ООН? Сега ще ти изскочат всички далавери и рушвети!

ГЕРБ да продължават да влачат разни американски граждани за министри и комисари и далеч ще стигнат!

И пишете ,че Русия води хибридни войни ? Войните ги водят Лакомите Управляващи в Е.С , САЩ , НАТО и други такива сочите Русия за да будалкате и лъжете хората . Та колко е Заплата на Юнкер след като му е увеличена с 10 000 евро и да са само тези а наем жилище а слуги-камериерки а на Кристалина колко е а колко беше на Барозу и Ромпой и на Изпроводяк им дадаохте още сакове с пари а полза за хората никаква навякъде е Мизерия в Е.С . Милярди и за НАТОвски разкоши и от Плевнелиев за да се чустват Удобно- Богати . Измисляте си длъжности като Комунистите едно време за да вкарвате свойте си хора а Ние да Лапкаме мухи . И с какво сте по-различни от Онези от едно време . Сега е по Тоталитарно време от времето на Живков !!!!

Русия води "хибридна война" чрез американски издания, европейски комисари и евродепутати и т.н. Те сами се забъркват в корупция сами се разобличават, а после Путин им виновен!

КАКВИ СА ТЕЗИ АБСУРДНИ ЗАГЛАВИЯ!? ЯСНО ПИШЕ, ЧЕ ГЕОРГИЕВА Е ОБЯВИЛА ФАКТА И КОМПЕТЕНТНИЯТ ОРГАН СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ, ЧЕ ЛИПСВА ТАКЪВ КОНФЛИКТ. РАЗБИРАМ, ЧЕ ЗАГЛАВИЕТО ПРОВОКИРА ИНТЕРЕСА НА ЧИТАТЕЛЯ. САМО , ЧЕ ВТОРИ ПЪТ НЕ БИ ПРОВОКИРАЛ, ПРИ ТАКИВА СИТУАЦИИ. ПОНЕ МОЯТ И НА ПОЗНАТИТЕ МИ.

т.нар. компетентен орган - ЕК - е излъгал! Или е взел невярно решение. Чети какво казва председателят на комисията на Европейския парламент за бюджетен контрол Ингеборг Гресле: "Подобен размер на възнаграждения е невиждан". 17% и то без да може да се одитира! ...Тоест конфликтът на интереси е в самата ЕК. Всички комисари са намазали от тези пари.

Огромен международен скандал с Кристалина Георгиева: ТЕЖКИ СЪМНЕНИЯ КЪМ НЕЯ * Подозрения за купен пост в Световната банка Европейското издание на американската медия "Политико" публикува статия, в която се сипят тежки обвинения към Кристалина Георгиева за конфликт на интереси, потенциално финансиране с европейски пари на кариерата й и сегашното й място в Световната банка и т.н. Скандалът е невероятен, понеже: 1. изданието е авторитетно и специализирано в международното политика 2. близо е до Конгреса на САЩ 3. партньори са му CBS News, кабелния канал NewsChannel 8, ... . Издава се в Брюксел в съдружие с немски медиен концерн Axel Springer SE. 4. европейското издания има завиден авторитет на Стария континент и се чете под лупа в органите на Евросъюза, европарламента, външните министерства на различни държави и т.н. В публикацията става дума за вноската от 400 млн. евро от ЕС в проектите по света на Световната банка. Според изданието Кристалина Георгиева е договорила "нечуваните" 17% от разходите да бъдат заделени за възнагражденията на администрацията по проектите - такса "персонал". Популярно казано - платила е издръжката не само за нейното звено в Световната банка, чието ръководство пое, но и на други звена и това й е осигурило мястото там. Изданието прави пряка връзка между парите на европейските данъкоплатци и получения пост в Банката от все още настоящата еврокомисарка. Освен това изданието посочва, че отделите на ЕК, ръководени от нашата еврокомисарка, са подготвили и тя е предложила промяна на досегашните финансови регламенти. Според новата идея ЕК НЯМА право да контролира разходите и да одитира (провери) изразходването на средства от бюджета й, дадени за проекти, в които участват и частни донори, ако някоя др. институция е направила проверка. Лично за мен подобна схема - даваш и не контролираш дори частни лица и организации, си е особено гнусна и цинична далавера. От офиса на Георгиева са отрекли, че тя има отговорност за близо 70 милиона евро (17% разходи за персонал). "Само била подписала" документа! Смях! Разбира се, това е лъжа! Иначе излиза, че еврокомисарката с ресор "бюджет" няма никакви отговорности и правомощия. Офисът твърди, че инициативата за процентите на Жан Клод Юнкер. По всичко изглежда, че развитието на скандала може да помете Еврокомисията. Вероятно еврокомисарката е само завръзката му хващането на "метлата" преди да се развърти. Няма да е за първи път - през 1999 г. заради корупционни практики цялата Еврокомисия беше принудена да си подаде оставката. (Григор Лилов)

iВъобще тая не е в никакъв конфликт когато джоба и се пълни:))))Когато се забравя как и от къде цъфна като еврокомисар ''на България'' се стига до поредния и лупинг за поредните пари

Искате демокрация, капитализъм, който още повече грабят и от комунистите.Капитализма е всяка коза за свой крак, комунизмът един за всички, всички за един, но нямаше глад тогава да сте видели да ровят в казаните нямаше.Защо се оплаквате сега сега народа мре от глад.

За какво беше К.Г. , в ЕС ? СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ? ВСИЧКО ЗА САЩ , И ФИНАНСОВО ОБИРАНЕ НА ЕС , ОТ САЩ!

жан клод юнкер нещо е подлял вода на Кристалина, политкоректно, така изглежда. Както се постъпва в т.нар. корпоративен свят. По европейски. Не търпи противоречия той, и чуждо мнение не търпи. Само че тя трябва да е в час с 'тази политика', как се е оставила да я подведат. Сега другите комисари гледат сеир, вероятно. И се учат - да не противоречат на 'главния'. И в нашите медии се чу това от Томислав Дончев 'подведоха ни' за кандидатурата за секретар на ООН. Подмолни игри. А на електората се сервира глазура. Чудя се как точно жан клод юнкер е спечелил лотарията за шеф на ЕК. И кой му е връчил печелившия билет.

САЩ

Опс Путин е виновен.. ..Това е българският парфюм ,,ОО,, като принос към идиотизма на неолибералната глобализация дирижирана от САЩ.Ето го ,,цветът,, на нацията и света... Неолибералният глобален цвят

Ох, котьоооооо! Достоен представител на България сред световния елит :)

Баба Криста е типичната креатура на подобни организации.Сервилна,словослагателна и празнодумна.Когато слушате нейно изказване,то все едно слушате Плевнелиев или Даниел Митов - всичките са правени по един и същ шаблон. А иначе България досега не е получавала никакви преимущества от това, че Георгиева е била на високи постове и доказателство са нелепите кредити от Световна банка. Даже когато нейният личен финансов министър и роднина Симеон Дянков беше вицепремиер се подписа странно споразумение, с което България се задължи да ползва Световна банка като консултант по европейските проекти. Т.е. допуснахме уникален прецедент да прехвърляме пари от еврофондовете към Световна банка, което си заслужава определението лобизъм във вреда на собствената държава.Факт е и провалът на политиката на Георгиева в ЕС относно бежанците над 10 млрд. евро бяха дадени в държавите около Сирия за задържане на бежанци, а резултатът е направо никакъв.

да занимавате публиката с това неприятно,анти,турбопротивобългарско нещо.Тази е ненавиждана от българите.Скрийте я завинаги.

Стига с навижданите, да видим малко ненавиждани!

Каквото и да си говорим, това не са малко пари!

нали беше комунистка, нали беше сталинка - бих казала със задоволство - ето това са комунистите, но тя получава това което ѝ се полага. Да ви открехна - та тя не работи в българска или европейска банка - тя работи в световната банка, във Вашингтон, под егидата на Щатите. Те си я харесват и вместо да сме горди, че българка работи на една толкова отговорна и важна позиция, че е ценена ние си плюем - защо - от завист.

световната банка е грабителска организация (под егидата на САЩ - тук си прав!)

Българин да завижда, това е невъзможно!

Това са съвсем обосновани критики. Навън подобно конфликт на интереси е сериозен проблем и може да предизвика международен скандал и съмнение в европейските институции. У нас веднага се появява някой, който почва да обяснява как българинът понеже завижда, затова все гледа в канчето на другия. Обаче, когато някой гребе с общото канче, напълно нормално е обществеността да му търси сметка. Така се прилага контрол. Ти какво предлагаш? Да си развяват коня както им падне?

"възнаграждения до 17 на сто от стойността на проектите". ДЕМЕК, АКО ИМА ПРОЕКТ ЗА 500 МИЛИОНА ДОЛАРА - ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ 85 МИЛИОНА ХОНОРАР ЛИ? БАСИ.... Ми те бедните в Африка ще си останат бедни, а тя ща забогатее за наша и тяхна сметка.

преди 100 години банкерите вземаха 3-4% комисионна. Сага тези праскат 17% "легално" и не им пука! Нямат грам срам!!!

Ами че това е по-висок доход, околкото да беше спечелила поста в ООН!

поправям се - били 400 милиона евро, и съответно 70 млн. "за персонал"!

Да не забравяме кой я предложи за еврокомисар.Кой е нейният гуро.

Пише се "гуру", пич.

Сталинка е гъска

бедните ще го отнесат.

Аааааа - без тия батковци!! "Демокрацията", "свободата" и "просперитетът" повеляват да ви вземаме парите и да се правим на благотворители за да лапаме! пак и пазарът определя размерите на възнагражденията бе!! ние, кво сме виновни, че пазарът ся определи, най високи доходи да имат мършите а?

БЕЗСЪД И ПРИСЪДА!!! НА МЯСТО КЪДЕТО ВИ ИЗЛЯЗАТ НА ГЮМЕ! Това е единственния начин да ги изтрепем до 10-то коляно!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

Ти чул ли си за планът "гарга"! Запознай се с него и ще вденеш кой ще трепери! Соломон Паси говори тази сутрин. Африка се пренаселва и превземат Европа, на всеки европеец ще се падат по 3! Азиатците са отделно.

БесенСоросояд=османскиПоробител

Бос да ходи!