Европол задържа 66 души заради скандал с конско месо

Европейска полицейска служба (Европол) съобщи, че е арестувала 66 души за търговия с конско месо, което не е подходящо за консумация от хора.

Обратно в новината

Коментари - Европол задържа 66 души заради скандал с конско месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но понеже сме магарета, няма страшно. Засега.

вкусен колбас без конско месо.

Е при тия над 7 милиарда двуноги по-доббре няма да става с храната, това е положението. Тия продавали конско дето отивало по саламите - гадост разбира се. А в БГ саламите и такова няма, всичко е рога и копита - и тук таме някой кокал. Засега поне има парчета сурово месо дето визуално е ясно от какво са, де да видим докога.

и от какво са суровите мръвки дето ги гледаш по витрините :)))

Сигурно и тук при нас пращат такива колбаси. Въобще не мога да разбера защо седалището на ЕС е Брюксел -Белгия. Та нали белгийците извършвали най-ужасяващите зверства в Конго по време на Леополд Втори. Отрязвали ръца на нещастните африканци. И сега са пример за честност и почтеност. И оттам ни учат на какво ли не - човешки права, демокрация.

"Тестове, направени в Ирландия през 2013 година" И ТИЯ НАРКОМАНИ ЩЕ ПАЗЯТ ЕС ОТ ТЕРАКТИ????!

Не се косете! Ще свършат скоро и конете и кучетата, а човеците са мноого повече и са толкова сладки сладки.

испанци и белгийци значи. А защо преди 4 години обявиха, че са най-вероятно румънски компании. Все сме им трън в.....

ако даде сензорката пак. обичайте. ко то и да е. за да сте обичани. сензорката без зестра нема да я зема. грешна е.

да ям кучешко или конско месо е канибализъм. ша зема да стана веган.. по честно е. инак де да знам че утре нема да ви ям. ..хранете се не с главата и нета а с тялото ви. то по добре знае ко му треба. но никога тук с куче и кон. те не са храна. те са наша сила. тва е разликата между япония и корейци. липсата. окча само на български нема превод. що ли.

де превеждаха азиятски филми. кой го учат днес с език...

преди малко видях у б..ла конски салам?

а салама видяли те?

Тези трябва да са благодарни, че въобще ядат месо. Да дойдат в България и да видим дали ще могат да познаят от какво е направено "месото" Никакви ДНК тестове няма да им помогнат.

Кренвиршите от месо...

Реших да си купя конски салам от полски магазин. Но като видях етикета с картинка - младо, красиво конче бяга по зелена морава - отказах се. Този живот ще го преживея без конски салам. Ако не ме излъжат с телешки или свински салам, в който има конско месо ...

малейй, дано не видиш припкащи агънца, или да не дава Господ новоизлюпени пиленца! ще станеш веган, и никой морков няма да е в безопасност!

Все пак, няма да купувам конски салам. Агънца и пиленца - може

човека е написал нещо верно.. а вий го плювате. и то лично а не по садържание. ся требе са сетите ко и що ви казал човека.. не е трудно. утре ще купите на внучето ви .. виолетово млеко. а вие яли ли сте нещо виолетово. вие не знаете ли какви са цветовете на живота. и отровното. знаете. ако не знаете.. довиждане.

Конското месо от млади и здрави коне е в пъти по-полезно и вкусно от свинското. Не съдържа никакви паразити и т.н. Пържени кюфтета от прясно конско, пресни наденици под всякаква форма или суджуци са класика. Даже и КФМ произвежда серия луканки и суджуци от конско - супер са. Друг е въпросът, че и у нас манговци изкупуват дърти и болни кранти, магарета, мулета и т.н. по 50 лв., колят ги в гаражи или направо на полето след удар с голям чук по главата на животното, а след това те влизат в състава на "говеждото" в каймата. Само че докато в ЕС това е престъпление, у нас е законен манговски бизнес.

е полезно, питателно и вкусно, проблемът е, че става дума за болни и стари кранти

От векове човека на кон е бил господар. И като траки, и като българи, ние сме били конници - господарски, а не номадски народ. Затова и не мога да си обясня простотията да бъдат плюскани тия благородни животни, това е в най-висша степен неблагодарност. Ако сте внимавали в училище знаете кой автор е написал разказ за едно село, в което е имало отделена мера за пенсионирани волове, коне и т.н., където животните, вече минали възрастта си, в която са помагали на стопаните си за да изработят насъщния си хляб, са били оставяли да доизживеят старините си на спокойствие. Какъв контраст с днешните времена, когато всичко, което може да бъде използвано, употребено и изплюскано бива оползотворено по най-безчовечен и безогледен начин. Къде остана благодарността, човечността, отношението, всичко това, което реално ни прави хора? Помислете върху това, защото без тези качества ние сме просто двукраки животни, но с тях ние вече сме хора - същества, устремили се към звездите.

Колбас без конско месо нищо не струва.

сигурно ще те изненадам много неприятно, но това с мерата за стари животни си е художествена измислица, а онова, че българите до де сме били конен народ сме яли конско млеко и конско, и кучешко, месо си е историческа истина!

ами ако гиоставят да се вмиришат да не би да е по добре...

симо

Контрастът е най-добре онагледен във филма,,ЗЕМЛЯНИ,,...Горещо ти го препоръчвам.Има го.

конско месо, което не е подходящо за консумация от хора. -НАШИТЕ ДЕДИ СА ГО ЯЛИ. МНОГО Е ВКУСНО НА СУДЖУК. ПО-ВКУСНО ОТ ДРУГИНЕ МЕСА.

Ха, че нашите салами, луканки, суджуци, създърма са 100% с конско месо. Направете ДНК експертиза ако не вярвате. Нашите мошеници са по опитни от европейските.

Конското месо е по скъпо, но ако не се смеси със свинско, не е вкусно.

Там били по- големи мошеници от нашите , за това ли се натискаме на там , за усвояване на още мошеничества от силно развитите капиталистически страни ?

Ганю изплюска 400 тона 40 годишно месо без да се усети. Конското е деликатес и саламите от конско месо са 2 пъти по скъпи от другите.

ега ти и там същите лайна

Те от там и идват г*вната. Просто на нас ни използват черногледството и само унижението и ни вменяват че сме боклуци, докато ни лапат. А те в това време правят мръсотии в несравнимо по-големи мащаби - и на изток, и на запад. Но това никога не излиза в медиите, защото те са техни и печатницата за пари е у тях - на анс ни е отнето правото да печатаме пари заради едни тотални некадърници. Мислете, не се вързвайте първосигнално на масмедийните промивки на мозъка.

ама то конското месо е по добро от говеждите бливочи дето ни ги предлага евросъюза и канадското гмо

че по добро, по добро е! ама на тебе кой е дошъл да ти предлага нещо бе??

Никой не предлага, ами само продава. Свърши безплатното предлагане.