Сепаратистите искат Пучдемон пак да оглави Каталуния

Основните каталунски сепаратистки партии се договориха да преизберат по-късно този месец Карлес Пучдемон за ръководител на испанската автономна област.

Обратно в новината

Коментари - Сепаратистите искат Пучдемон пак да оглави Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си чел внимателно

Да ви е.а скапаната испанска демокрация!

Прост народ сме ! Като прочете човек плямпаниците на хора с една гънка на мозъка стига неминуемо до този извод. Възможно ли е Путин да постави президент на САЩ ? Хилъри казва да ! Как бе госпожо ? Обяснете ? Факти ?По тъпата американска логика Русия е поставила и Вашингтон.Слабата, умираща Русия, изолирана и смачкана прави избори в целия свят. Ако е така, тогава Путин е абсолютен гений !

Първо требва да си отлежи в испански санаториум па после.

Storen

Явно много малко хора в България знаят историята на Каталуния. Първо - били са суверенна самостоятелна държава за доста дълги периоди от време. Второ - в момента са част от Испания, защото по време на гражданската им война (30те г. на 20ти век) е трябвало да воюват на два фронта - от една страна срещу болшевишките (комунистически) сили финансирани от СССР (Сталин), от друга срещу главнокомандващия на испанските колониални войски Франко щедро финансиран и подпомаган с войски и оръжие от Германия и Италия (Хитлер и Мусолини). Преди това Каталуния е съществувала макар и за кратко като първата и единствена в света социал-анархистка република. Спомена за комунистическите (болшевишки) и фашистки кланета там е все много пресен. Тези които смята че каталунците симпатизират на болшевишки продукт като Путин, просто не са в час. Анархистките идеи там са все още много силни и популярни. При евентуално отделяне мисля че е много вероятно да видим развитие в тази посока.

точно прочете тази измислена твоя история или ти я пратиха от Кремъл

Storen

Разбирам че сте шокиран(а). В България умишлено се мълчи по тези въпроси. Опитайте се все пак да разсъждавате логично. Защо от Кремъл биха имали интерес да се знае за болшевишките кланета в Каталуния финансирани от Сталин? Или за ненавистта на каталунците към Путинския пост-комунизъм? За въпросните събития и каталунската история има изписани доста книги. За съжаление не знам нито една да е превеждана на български (по време на соца това беше забранена тема). Ако разбирате английски ви препоръчвам: The Spanish Civil War - Prelude to Tragedy. Целият филм (6 части) го има в Ю-Тюб

Барселона е била бомбардирана 1938г от Италия. За съжаление ситуацията в Каталуния не е резултат само от путинския тролизъм.

и ако пак го арестуват ще разберем що за педалска демокрация има в Гейропа.

Не може до бъде. Долна фалшива новина измислена от Путин. В ЕС няма политически затворници

не мирясва и крайно време е Испания да намери един нов Каудилио, който да постави на място туземните продажници !!!

Карлес Пучдемон направи за смях политиците не само в Испания, но и в целия колониален свят. Заяви нещо, за да избегне кръвопролития се оттегли, но НЕ смени позицията си. Може само да му дишат праха "дипломираните" властимащи нефели.

Иръпшъне пак ли си на смяна, кой стана за смях дето бяга като мишка. Пучдемон е пълен смешко като теб.

Не бяга, а се оттегли, за да няма издевателства от страна на испанските власти и испанските съдилища, глупако. Не е много умно да се оставиш в ръцете на врага, освен ако не си прост кат тебе.

Няма ли кой да му удари един пердах на тоя. И не го наричайте сепаратист този клоун и страхливец.

как преди 500 год. Каталуния стана част от Испания? Това не са ли 500 години робство?

дали си доучил,ама здраво си се напушил,Каталуния е графство,част от Кралство Арагон,никога не е била самостоятелна държава,върни се,още малко да доучиш и спри дрогата

Тези хора никога не биха били сепаратисти, ако нямаше глобалисти, които да ги дразнят.

качеството на живот на над милиард обикновени хора по Света радикално се подобри, ненапразно Президентът Путин и Китайският Лидер Син са най-отявлените глобалисти, за разлика от оранжевия клоун.

Това вече са оттенъци. Всеки вижда от неговият си ъгъл. За споменатите двама съм съгласен, но те нямат западното виждане. Това е като разликата между двама души с едно име и различни раси.