Ултиматум даде на Каталуния 5 дни за изясняване на позициите

Испанският премиер Мариано Рахой даде срок от пет дни - до понеделник, на сепаратисткия каталунски премиер Карлес Пучдемон, да изясни позицията си.

Обратно в новината

Коментари - Ултиматум даде на Каталуния 5 дни за изясняване на позициите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рахуй, никой от вас не е дал шанс на завоеваните, сметай "демократизираните", народи от вас! вие испанците сте вредни в света на еврейския социализъм, но защо евреите те търпят иоще е ясно. евреите обичат дебилите. справка - марио драги и шефа на дойче банк, акерман, защо не е задържан още? да не би да се страхува ма меркел?

рахуй не е в състояние да дава каквито и да е ултиматуми! нито който и да е педофил от царските семейства. нещо неясно за педофилите ценители на педерастията от тези две изречения?

Е добре де-ако се разбишка обединена Европа, ще си напраим нова такава. В разделение и с огради не се живее.

Шило

Пренавиване на гайките и игра на нерви. Хубаво, ако Пучдемон обяви независимост, какво ще предприеме Мадрид? Ще изпрати танкове? Едва ли! От друга страна пък, ако властите в Мадрид бездействат, не се знае баските какво ще предприемат. Интересно ще е, как ще продължи съществуването на Каталония, при положение, че икономиката, социалната политика, външната политика, блоковата принадлежност на този район е тясно свързан с Испания? Доста сложна ситуация, и май всеки се надява на това, друг да му помогне да излезе от ситуацията.

Да си направят конфедерация.

Просто Рахой и сие трябва да върнат това, което взеха с поправките в Конституцията от 2010 и каталунците ще си седнат на задниците. С тази и други глупости от страна на партиятя на Рахой отвориха кутията на Пандора, а сега се правят и на твърди.

каталунците не приемат ултиматуми, защото те вече са независими. рахуй да погледне в историята, как заради испанското кралство бяха погубени много народи им техните култури. всяко нещо си има край, така и испанското невежество на краля. свиквай, рахуй.

Тези процеси и настроение не са добре за Европейските държави включително и България. И всеки който мисли обратното явно живее в пещера.

Две теории се налагат дотук относно подбудителите: едната, че това са хората на Сорос, другата, че това са хората на Путин, но който и да е, това не е "спонтанно народно недоволство".

За да си отговорим на този въпрос нека се запитаме кой има най-голяма полза от това и кой има по-голямо политическо и икономическо влияние над Европа.

Чеки ся... Този, дето има голямо политическо влияние над Европа, заради що трябва да я унищожава? Много по-лесно е да контролираш един, отколкото 101! Значи остава да е другия.

Дрън дрън, фантазии. Подбудителите са Рахой и партията му, които разбуниха духовете с орязването на суверенитета и правата на Каталуния от 2006 и 2010 и реперсивните им действия от 2014 ъ 2017. Сами си го набутаха.

На този все ултиматуми, побои , анатемосване са му в главата ! Дори и ББ е по-гъвкав . А вероятно и по-аналитичен. Нищо ,че Рахой по го докарва на достолепна външност :)

Този е неадекватен и върви по пътя на Югославия... , а той го играе сръбски юнак дето ще подчинява нещо.

само, че Испания не е изкуствено създадена държава ,каквато беше Югославия.

Сигурен ли си? Я провери пак..

Е как да не е, баш такава си е, само че е станало доста по-рано от Югославия. На две кралства се женят монарсите и си обединяват владенията и после завладяват останлите по-малки кралства на полуострова.

Дайте им тази свобода, независимост или каквото там искат и да се оправят. Какво ни занимавате, като дойде ред и на наще турци да искат да се цепят, тогава да се пеним.

Няма "наши турци", всички продошли на територията на България пост фактум, са приели българско гражданство. Ако искат да се цепят древните мизи, траки, серди, или македонци, тогава сравнявай с Каталуния.

Страшна логика извади. Става въпрос за демокрацията и правата на човека! Щом Каталунци имат права, така и нашите Турси имат права. Така и столичани имат права и могат да си се цепнат. Извади си главата от торбата или цитирай закони.

Тук някои Кап.ут.ляци пак го обърнали на русофобия. Центове?

Тцъ, копейки. Виж долния коментар.

Каталуния е само началото. Това е дипломна работа на силите, които налагат "глобализация" и краен либерализъм, съгласно които държавите пречат. Дипломната работа е учебно действие-да се види как работи проекта, на какво да се обърне внимание при следващи атаки срещу държавите. Същите са причините, поради които ни се натрапват сексуални разстройства като нормални, даже модерни и готини. По същите причини "Лидъл" е "насърчен" с провокацията с кръстовете. "Мигрантите", исляма, всичко е част от плана. Това е само началото.

По същата логика Бавария може утре да поиска независимост. За мен това е лудост, в 21 век да се разцепват държави и то в Европа, които не са под някакъв вид робство. На кому е притрябвало подобно нещо. Коя държава е била велика, когато се е разпокъсала???

Тоя цирк не е в интерес на никой. Но каталунците са прекалено глупави и наивни и си мислят че като се отделят ще цъфтят. Някой ги подкокоросва яко а те вярват. Тоя някой сега подкокоросва и Мадрид да отговори подобаващо. Черни дни се очертават за Европа и света.

В интерес е - кой е горе, когато Европа е долу? Да помогна още - кое расте, когато еврото пада? Винаги има поне един голям печеливш от това Европа да се тресе.

Време е Москва да им протегне открито ръка на каталунците. Така , както помогната и на сърбите !

Така де, за какво дава толкова време парички на пучдемон за да цепи ЕС?? В крайна сметка всичко е пари приятелю! И москва не вярва на сълзи а само на пари.

Ами дава парички за да може после, ако се отцепят да си направят и една военно-морска база в Барцелона.

Нямаш никаква представа за политическите реалности. А сравнението ти е толкова не на място че просто е смешно.

смей се, но като отиде после ФК"Барцелона" да играе в руското първенство, аз ще се смея !

А ще има ли "най-добре танковете да дойдат"?

Танковете няма да дойдат, но каталонските русофили може да дадат едно добро начало с висене по уличните лампи и така да покажат как се прпави в цивилизованите страни с изменниците и продажниците!!!

колкото по толерантно постъпваш към наглец, толкова повече ти се качва на главата.

колкото повече пишеш, толкова повече си личи, колко си тъп

Разберете се с добро-богатите да раздадат достатъчно, а бедните да искат с мярка и да не се плодят прекалено и едните, и другите. Без лакомия, тя изяжда главите на всички.

Тоя съвет щеше да е ок ако причината беше лакомията. Но причината е съвсем друга и не се корени в Испания нито в Каталуния. Някой от години се опитва да сее раздори в ЕС, сами се сещайте кой. Не е трудно, нещата са доста очевадни. Помислете и за някои странни скорошни събития, разни брекзити и тем подобни.

Да, конкретно е така, но принципно- пак лакомията е отзад.

И какво ще направиш след 5 дни бе, охлюв? Ако посегнеш на автономията им, тогава ще имат 100% право да се отделят незабавно. Тръгнал да ги плаши с това, че фактически ще изпълни исканията им. Това е най-богатата област в Испания и ако го вадиш много голям, накрая ще останеш с 20% по-малко БВП и 1.2 ТРИЛИОНА евро дълг, който никога няма да можеш да платиш, иначе казано си във фалит. Да не говорим, че пенсионната система в Испания се крепи на косъм, така че полезен ход нямаш, освен да си насилваш късмета!

най богата може резко да стане най бедната.,.... изолирана от всички и всичко и ще се окаже ,че хич не самодостатъчна за да се издържа....

Вервай си троле !!! Имам колеги, който са ходили в Барцелоната, а други тепърва ще ходят ! Не съм чул нещо да споменават за Мадрид ! Найс, а !

Ами то къде ли в ЕС,пенсионната система не се крепи на косъм? Нашата даже е (също) подпомагана от бюджета вече. Иначе казано -пълен срив-:(

Крайно време е да се вкарат танковете и жандармерията вътре и да се арестува целия каталунски парламент и всичките им кметове. Има закон и той трябва да бъде наложен! Цената е без значение - затова и жандармерията има бронирани коли, водни струи, лютив спрей, сълзотворен газ, електрошокови палки, затова и се подържат групи за борба с теторизма! Освен това е крайно време да се приключи с това гнездо на недоубити републиканскокомунистически боклуци или поне да бъдат вкарани в правия път. Независимост им се приискало .... пуста тояга неокастрена тоест закон де

позицията е ясна! Този в пандеката! испанията се разтурва! европата се разтурва ЕС се разтурва! евтопейците - у атлантика! потугалията се потопява, заедно с островите!

Вижте какво се случва. На практика каталунците са испанци и няма да са по- малко испанци. Държавата им е подредена, боядисана, нарисувана и почистена. Живеят в мир и трупат печалби. Те са силна държава с огромно влияние върху увеличаващата се испанска общност по света. Ако държавата не бъде отслабена и разкъсана може да се въздейства върху всяка испанска общност. На практика целта е да има тежък раздор и ако може хората да се избият, за да се продаде оръжие. Целта е да се ограби труда на един народ като му се отнеме построеното от държавата с данъците на този народ. Ако Каталуня беше социалистическа това богатство нямаше да го има и днес щяха да са като българите. Сега , обаче някой иска да прибере събраните пари, защото всички спестявания ще се обезценят, валутата им ще стане жълта, а труда им по- евтин. Целта на всичко това в Каталуня е човешкият ресурс да обеднее. Хич не гледайте лозунгите- те са прах в очите. Вижте кинтите как от евро ще станат нещо жълто.

Разделяй и владей.

А след ултиматума ? Бомбардировки ли ? Хайде, да погледаме сеир по европейски...

По скоро по еврейски!

ЗАЩО ЗВЕЗДИТЕ НА ЗНАМЕТО НА ЕС СА 12 ???? ... Старозаветната книга на Битие заявява, че има 12 синове на Яков, а тези 12 сина са формирали 12-те племена на Израел. :))))

ПЪРВИЯ ФАШИСТКИ ПРЕВРАТ В СВЕТА Е НА 9-ТИ ЮНИ 1923 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ ... В НЕЩО ДА СМЕ ПРЕДИ ИСПАНСКИТЕ ФАШИСТИ :))

Пише, че е фашистки, но на практика не е. Тези, които правят преврата нямат нито един фашистки лозунг, нямат нито една социалистическа, националсоциалистическа или фашистка черта. Нямат организация, и символи. На практика са военни и тайни служби. Падналите от власт са земеделците, които са махнати заради лични прояви. Превратът е на личностна основа, а не е идеологически. Дори последвалото въстание не е антифашистко, а селско с искания за завземане на властта като реванш на преврата. Посочването на фашизма нещо издиша още навремето, когато на компартията са и трябвали членове, за да убеди обществото в народната си подкрепа.

1923 - 30 000 ЖЕРТВИ НА ФАШИСТИТЕ ... 1944 - ПОД 9000 УБИТИ ОТ ДРУГАРИТЕ ОТ БКП :))

а индианците в сащ какво чакат ?

Чакат и там някой да им налее пари за "цветна революцийка", но нямат късмет - господарите им всъщност спретват такива, обаче в чужди държави.

Не го знам тоя какъв е. Фашист ще да е. Ама за да не стане некоя грешка и аз да кажа нещо грешно, ще чакам Владимир Владимирович първо да каже.

Еми ето, вие му се кланяте, а той ви държи на сухо и само се гаври с вас, много е гаден този ваш Путин ! Ние отдавна си осребрихме грандовете. Колкото и да ви е яд, всички видяха, че получихме опорните точки още докато хората на г-н Рахой надяваха правата вяра с демократични шутове в главите на цивилните. Не можете да отречете, че сме по-яки от вас и не спим ,а действително бачками здраво!

То малко стана Каталунексит... Уж ще обявяват независимост, но нещо взеха да се ослушват... Що така ?

Топки трябват за тези неща. Не е като да говориш на митинг.

айде и от мен 5 дена ,пък после каквото сабя покаже !

cамо човек, който не познава мутристан може да каже подобно нещо : "няма възможност за посредничество между демократичния закон и неподчинението и беззаконието".

Kalin

Баските и каталунците са отделни народи със собствен език и история.завладени са от Испания и от тогава са част от нея.Историята трудно се променя но те имат права но доста по голяма автономия и да се сравнява тяхното с други обрасти там с някаква псевдо автономия не е правилно.

Вземи прочети малко история. Никога не е имало държава Каталуня нито баски. Между другото старите баски казват че са дошли по тези земи от района на Урал. Имат много думи които съвпадат със старобългарски език

На 13.10 Унгария инициира акция в Украйна "Самоопределение за Закарпатска област"....

И какво ще стане след тия 5 дни бе, фашисти? Къде е ЕС, къде са борците за свобода и демокрация? Защо мълчите бе, говеда?

За фуражa чедо, за фуражa... Не им пука, че и те са фураж за червеите. Но пък, въпрос на ценности и избор - демокрация!

Демокрацията изисква спазване на законите. А те гласят, че не може една област да си огранизира референдум за самоотделяне. Може референдум, но ако гласува цялата страна. То така иначе и Кърджали може да поиска да си организира референдум и да реши да се присъедини към Турция. Откъде накъде?

и северна българия ще поиска да стане част от румъния след още някоя петилетка с пеевски в парламента

Интересно. Европейският съд преди време каза друго по отношение на Косово. Вероятно те не са знаели за законите, трябвало е да ги информираш.

Скоро подобен цирк ще стартира и в Италия. Лошо няма колкото по-голяма каша в лагера на глобалистите, толкова по-добре за света! :))

"Кашата" я режисират самите те. Не се подлъгвай, самовъзникнали "революции" отдавна няма.

К.рвенски номера и извиване на ръце. Изнудват до последно правителството в Мадрид с тия циркове - обявяваме независимост, не я обявяваме. Между другото Франция ясно зае позиция, че няма да признае Каталунска република. Пучдемон ми прилича на Станишев, дето все се репчеше, все обещаваше разни неща, а после излъга и избяга в Брюксел.

тия ще си направят оглушки все едно волен симеонов им е дал ултиматум..

ЧЕ ЩЕ ДАВАШ СРОКОВЕ ЕЙ ТУТУРУТКЕ ДА ТИ ГО СЛЕД 5 ДНИ ДЕМОКРАТИЧНО

Браво на Рахой, браво Испания. Една държава се крепи на законите. Нека прочистят платената от вън каталонска върхушка. Пучдемон и другите демони да бъдат вкарани в затвора. Не на путеноидите, не на соросоидите, да живее ЕС.

Бъркотия в Испания. Късат си косите, какво стана? Какво ще стане? Незнайно. Защо за Косово не плакаха толкова? Сигурно има и други като каталунците в Европа.

Косово няма нищо общо с този случай! Абе вие слепи ли сте кви сте?! На други идиоти им се привижда връзка с брекзита, а най тежките случаи си знаят само путин и нищо друго. Е затова България няма да я има скоро....прост народ слаба държава...до толкова слаба, че дори изчезва!

Ало, ако американците кажеха, да каталунците се отделят, нямаше да стане ли? На минутата щеше да е факт. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. Интереси. В момента светът се движи от интересите на големите.

Ало, Сахалин? - Тука, тука... - Как сте? Какво правите? - Гласуваме... - За какво гласувате? - Референдум. Ще се присъединяваме към Япония. - И как се разделиха гласовете? - Никак не са се разделили. Всички сме единодушни. Присъединяваме се. - А против има ли? - Има. Японците. Ама вече е късно. Присъединихме се.

ТИ ЩЕ ПРИКЛЮЧИШ КАТО КАПУТА ОЛИГОФРЕН И САТРАП ГРОБАЧОВ ОЩЕ ТАЗ ГОДИНА

Ама кво толкова Мадридчани, кинговете са преебали Барсалонците, че искат да съ цепат .? Да не би ,,Реал,, постоянно а бий ,,Барса, , ?

Кой е този ултиматум.Поне при преводи от испански се образовайте малко.Словореда е малко разбъркан за разлика от българския и английския.

нали българския и английския за със словоред 1:1, филоложке! Няма значение какъв е словореда. Сам по себе си един ултиматум не дава нищо. Човек или група хора стои зад ултиматума.

пучдемона трябва да е на ясно какво прави и просто да си го каже... а ако не знае няма да разбере и след 50 дни.. Освен ако не сме в случая, когато пучдемона е като *утка и не знае какво иска ..това е много кофти вариант за всички и най вече за повярвалите му.

Мариано бавно и методично задушава сепаратистите. Ще ги остави без въздух. Чрез него Испания демонстрира многовековния си опит в справянето с всякакви сепаратисти и терористи. Укротени бяха баските, сега каталунците са елементарно упражнение. А и самите пуч-демонисти са в състояние на пълна развала и шикалкавят с тука има-тука нема независимост.

ico_all

Елементарен въздух има в главата ти.

Имаш много поздрави от холандците.

Сега, лапни голем комат , големи приказки тука не ни приказвай!