Пучдемон с иск срещу главпрокурора на Испания

Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон подаде иск против главния прокурор на Испания Хосе Мануел Маса.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон с иск срещу главпрокурора на Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че и името му едно такова - ПУЧ-ДЕМОН

Каталония иска да е република. Кралят не мисли да абдикира! Очаквам развръзката още днес!

явно е византийска дума, която руснаците са наследили от македонските земи заедно с тяхната азбука, която няма нишщо общо с България, както и Македония)):

Ами като се правят на руска кучка так ще е

Пуч Демон също ми мязат на руски думи, особено първата...

знаем,ч е сте руска 5 а колона, ама спазвайте езиковите норми на тая страна. Къв е тоя новговор от 1984- главпрокурор?

Думе като "екшън план" може, а "главпрокурор" не, на всичко отгоре главпрокурор е с българска етимология.

Не ми е работа да се меся в проблемите на испанците (не съм Стоичков), ама , след като едно мероприятие е обявено за незаконно (според законите на страната), участниците в него какво искат? Органите на реда с мед и масло ли да ги мажат? За разлика от нашата заспала и смешна полиция (щом и циганите ги бият), в другите страни пипат здраво.Не един път сме гледали и в Гърция, и в Турция, как се действа - палки, гумени куршуми, водоструйки, гранати и т.н.! Независимо кой и къде, като скочиш срещу закона, трябва да си готов и да си понесеш последствията.А не после да ревеш, че ....

Мда! Ердоган е жив пример какво се случва ако някой наруши "законите на страната му"...

В Българския език няма ГЛАВПРОКУРОР-ИМА В РУСКИЯ ЕЗИК.пак сте преписвали от руски сайтове

Знаеш ли, че най-малко няколко хиляди думи, които не съществуват в българския език, се използват, при това нарочно, предизвикателно, от журналисти, управляващи, политици и др. с цел да изместят отдавна съществуващи български думи? Защо никой не възразява срещу това? Само един пример ще ти дам - ивент мениджмънт, нека спра дотук.

къв иск бе!? всички прокурори, съдии, полицаи, и.... македонци в панделата и до живот а и след това!

нещата са или-или. ше има трупове.

Ще има със сигурност ако Рахой продължава да дейстав като Ердоган!

Друго си е наща Цаца

Той е директно за затвора, а не главния прокурор на Испания и беше важно кралят директно да им покаже че Мадрид не си дава държавата. Всъщност наглостта на катакунците е безкрайна, защото Испания им направи пътища, училища, държавни учреждения, а те сега не се сещат да си платят масрафа. Що не погледнат Турция какво прави с кюрдите или в Югославия как се държаха с българите и после да говорят?

А убийствата и репресиите на Франко в Каталуня бе, гьон? В кой век живееш?

Референдумът не е нищо друго от ответен удар на обществото срещу неолибералната глобализация - един проект на транснациналните елити (базирани предимно в Г-7) които искат да унищожат всякакъв национален суверените, да сринат икономиките и да наложат нова форма на робство срещу ниски надници.

Тука може много да се плюе - по комунисти, фашисти и Стоичков - български селяндур решил и той да оправя Европата. Но е по-различно ако такива събития да се гледат в поредица, а не като някакъв хепънинг. Тогава се получава по-друг смисъл и по-друга картина. Например наредени едно след друго: Брекзит, Каталуния и сега се заговори и за Полша нещо. Получава се тенденция. И наистина какъв по-знаков край за Четвъртия райх от времето на българското председателство? Дано. Ако не друго европейските народи вечно ще са ни благодарни. Но това също е само част от по-голямото развитие. А то е, че идва времето на Изтока, който досега винаги беше подтиснат и експлоатиран от големите борци за демокрация. След векове на колонизация и откровен терор над останалата част от планетата, силата на Запада най-после изчезва. Става въпрос за следващите от пет до десет века, когато Източната цивилизация да бъде доминираща около и в своята крепост Евразия. Това ще бъде един мирен, стабилен, добре устроен и абсолютно великолепен свят! С неограничени възможности за просперитет, развитие на технологиите и на човешкия дух! Тези нации които успеят да се хванат за Русия и Китай ще бъдат включени в този Нов свят! Те ще имат бъдеще и ще съхранят своята култура, ще съхранят своите деца. Останалите ще бъдат полека - лека ликвидирани от САЩ, които съществуват само защото паразитират върху другите. Това е върху което трябва да се замислите, а не за кой евродепутат да се венчаете.

големи глупости си напял с изключение че идва времето на изтока. ама него изтока не си познал. изтока е полша и държавите около нея с които ще се изправи срещу турзия и япония в началото на третата световна... когато то ва стане според някои към 2050 то русия и китаи още ще се разпадат и помръкват, което прозес почва от сега. а и големи победител пак е америка

голям рев за каталунците тука, бе! Какво щели да правят без ес?! Ами като за начало българските селяни няма да им обясняват колко хубаво е да им плащат заплати и еврофондове! Няма да плащат и на 100 000 чиновници в Брюксел! И като е толкова хубаво в ес защо всички бягат от него? Защо се наложи да напад Украйна и Югославия за да ги направят членове? Стига си седяли на главите!

На всички, дето пишат колко зле щели да бъдат като се отделят .... ами те за това искат да се отделят - защото: ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ИНДУСТРИЯТА Е ТАМ И ТЕ ИЗДЪРЖАТ РЕД ДРУГИ ОБЛАСТИ А всички приказки на ЕС за визи и т.н. са без значение, защото: КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА ПАРИ, БИЗНЕСА ПАК ЩЕ СИ ВЪРВИ

Забелязвате ли че на снимката прилича на олигофрен. Мисля си да би да са го сложили като момче за биене, а отзад други да дърпат конците.

Сега реват да се отделят,като се отделят ще започнат да викат: - Господи,какво направихме! Ще започнат,като англичаните да се вайкат,защото сега може да са най богатата провинция в Испяния,но ще станат най бедната! Испания ще обяви икономическа блокада на Каталуния и каталунците ще започнат да ровят по кофите,отделно Каталуния няма да е в ЕС и повечето инвеститори ще се отдръпнат от нея,а за самите каталунци ще трябват визи за Европа! Тези,които работят извън Каталуния трябва да се прибират... Каталунците ще си навлекат сериозна криза поне на първо време,може и до глад да стигнат... Та те дори и парична единица нямат...

Не се вайкат англичаните.Екстра са си.

Аз искам този с бритончето .дето вика ,че всичко е законно....защо се покри под моста и що законните м у урни се появиха в торби за боклук

Сега е най-удобния момент монархът Фелипе Номер не знам си кой, да абдикира и да обяви Испания за република. Фелипе е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко, и е с изтекъл срок за трайност.

Не прокурора, а Испанската Армия трябва да отиде в Каталуния и да усмири кметовете.

Малко след обявяването на независимост, Испания ще анексира Каталуния обратно. Пучдемон ще мине в нелегалност и ще ръководи въоръжени отряди. Борбата ще продължи години.

аз тос ми мяса на тхе бятлес вав прическата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На каталунците ще им замръзнат усмивките! В момента, в който обявят независимост от Испания ще се окажат извън ЕС, извън европейския пазар и с визи за всички страни в ЕС, даже и за Испания! Работещите в ЕС каталунци ще трябва да напуснат държавите в които работят, понеже няма да имат визи! Понеже няма да имат достъп до европейския пазар икономиката им само за няколко месеца ще затъне! Брутално необмислена постъпка! В ЕС членува Испания, а Каталуния ще бъде съвсем нова държава, която няма никакъв договор с нито една държава, камо ли с ЕС!

с 53 процента от пролишленоста на Испания ? Едва ли ....

Снощи си препил? Ами че то освен ЕС има и други страни по света бе, байно...Англия що бяга от толкова убост?

Великобритания си отива,Каталунците искат да се спасяват,Гърците били фалирали,Източния блок не го щат щото го ограбиха,Сърбия не ставала. За ква Европа говорим ????????

искат да са отделно от испания ?

Пучдемон си е повярвал но е и малко мухльо. Всички са наясно, че се опитва да тласне Каталуния към пропаст, изглежда и той разбира че опропасти идеята за независимост и дори възможността за повече автономия .

Сега да не се окаже, че и съдебен иск не могат да правят каталунците.? То се видя, че "демокрацията" в ЕС не им разрешава да организират референдум. поне съдебна защита да им се позволи да имат.

ако отговаря на законите и конституцията на Испания - може да пусне съдебен иск. Не е проблем. Ама на Испания законите, не на Каталуния!

Върху Герба на Барселона ще има изгравирано едно голямо SI напук на франкистите и лешоядите от ЕС

евроатлантическите диктатори избиваха деца и разрушаваха мостове в сърбия, за да отцепят косово; сега мълчат, когато народът законно иска свободата си, а тираните го малтретират

Демона на ПУЧ-а се развихри :)