Коментари - Парламентаристи в ЕС призоваха за федерализация | dnes.dir.bg
назад

Парламентаристи в ЕС призоваха за федерализация

Дойде моментът да се премине към по-тясна политическа интеграция – Федерация на Съюза на държавите, която да има широки правомощия, призовават от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Парламентаристи в ЕС призоваха за федерализация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JMM®

Българинът най-много го е страх да не настине и да не се мине. Ето защо си мисли, че германците или французите ще го "прекарат" в една по тясна федерация в рамките на ЕС. Но със и без 6 милионна България, ЕС ЩЕ СЕ федерализира, а ние ако не се включим навреме в процеса, ще се наложи(за съжаление) да връщаме земите на Османската държава ...

Явно ако зависи от тези парламентаристи в ЕС, Ангела Меркел и тази година няма да бъде вкарана в затвора, заради извършените от нея поради омраза тежки престъпления срещу хилядите и милионите пострадали от недемократичните ѝ решения за заселвания в Европа. Нейната ненавист и пренебрежение към потърпевшите е най-добре видна при пристъпите ѝ на уж загриженост и жертвоготовност относно транспортираните към Европа чрез механизмите на Запада нашественици. Жалко, Меркел в затвора би била радостна новина за толкова много хора в ЕС. На фона на всички гадости в които е участвала като: съдействие на финансови машинации в Европа; продажба на крайно опасни оръжия на военни престъпници; подкрепа на укронацисти и превратаджии; заливане на Европа с жители на планетата всякакви и също ислямизация; съучастие в действията на ЕЦБ; пълзене пред Вашингтон; сътрудничество, окуражаване и поощряване на Франсоа Оланд; пращане на немци със задачи в Инджирлик докато трае терористичната интервенция в Сирия; допускане на модернизирането на американски ядрени арсенали в Германия; прехвърляне на танкове на изток, санкции всякакви; съучастие в енергопакети на Брюксел и кой знае какво още; то съчетанието Меркел, белезници, затворническа килия е толкова естествено и хармонично, че е направо оптимистичен и жизнеутвърждаващ кунст-перформанс.

Не ми стана много ясно от статията като какво ще да е тази европейска федерация. Чини ми се, че ще има федерални закони, които ще са над националните. Не че законите на ЕС не са. Обаче федералната власт ще даде абсолютна власт на евробюрократа. Малките страни като нас няма да имат думата, точно като някои забутани щати отвъд океана. Тогава без увещания и главното - напълно безплатно Германия ще ни хариже бежанците и ще ни държи пазарите. И вишеградската четворка няма да се обажда повече. Децата ще учат приказката за Спящия красавец. Все хубавини. Така мисля. Или пак нещо не съм разбрал?

Споко! В кой съюз , където влиза България не се разпада?/исторически факт/? Е ли ЕС е съюз, е ли България е в този съюз/макар само мръсен заден двор на Европа/ Какво ще последва????

Цитат от пост по-надолу: "Предложения ЕС е модернизирана версия на стария СССР,замислен и осъществен от същите кръгова.Федерализация ще обезличи нации и народи и ще направи една мултикултурна държава като САЩ/дето не се знае кой кое/ или като РУсия където също "руснак" е много относително понятие в следствие на генитичната мешавица.Ние като един от най-сторите народи с единтичност не желаем да ставаме прашинка от тази супа.Целта на федерализацията,за която аз говорих на професора си по Право на ЕС още през 1999г. като следващ етап,който ще настане,а той ми каза,че говоря глупости и ЕС бил само икономически съюз на движение на хора и стоки и капитали.,но нека не се отвличам,та целта е на първо място всеобхватна власт над всички и превръщане на отделните държави впровинции,създаване на мега държава,изравняване в цялостност на бялото и тъмно население и размесването му в голям процент в лизките 30-40 години,за да се забрави,кой кой е и да остани ефемерното европеец,като руснак или американец.Защото на създателите на съюза не им трябват анционални държави а човешки ресурс като работна ръка.Най-войнствените народи ще съставляват ударната сила на съюза това ще са немци и българи и унгарци....примерно и така нататък....богатия север и бедния юг и периферия...така е било и в Руската империя периферията сега известна като Украйна/от покрайнина/ както и бедния среден запат в САЩ,където е тотална мизерия,това ни чака.Това ли искате?ДА янмате думата да сте просто тухла в стената?Аз не искам!" Напълно споделям това мнение!!!

Крайно време е това да се случи, ще ни управляват умни способни и образовани хора, които са довели до просперитет своите страни (Фермания, Швеция Франция, Люксембург и т.н.) а не псевдопатриоти русофили (Атака) , бивши комунисти (и в БСП и в ГЕРБ) и бивши агенти на ДС (ДПС + Пеевски). Това ще доведе постепенно до изравняване на жизнения стандарт в Европа, а ние сме най- заинтересовани. Разбира се Българските политици няма да са съгласни.

Толкова умни и способни,че превърнаха страните си в развъник на пещерняци от азиатските чукари и свърталище на същества с неизвестен пол и ориентация,не благодарим.

Ты в Маскве дорогой! Ето было хорошо.

краино време е. това е единственя начин европа да работи и просперира.

Тунеядците със синекурните длъжности бързат да въведат нови правила,че току-виж са им изстинали топлите кресла без време:)))!!!

Заебете тези глупости, ами дайте да въведем Безусловен Базов Доход, Ето от това имаме нужда, а не от глупости на търкалета, дето изобщо не могат да станат.

300 лв.

500 лв. е напълно реалистично.

Твърдо НЕ на нова Свещена римска империя , която е обхващала точно земите на днешни Германия , Франция , Италия. Не сме 10 век !!! Можем да се управляваме добре и сами. Няма да ви робуваме.

викаш друго си е да робуваш на българските феодали. някак по патриотично е като български работодател те пребива докато охраната му го гледат от страни примерно.

Я ми кажи къде е този работодател да направя някой лев от тъпотията му?

JMM®

Треска ги тресе Русия, Путин и русофилистиците в България. Утре, когато ЕС се федерализира, когато се създаде федерална полиция, федерална прокуратура и федерално правителство, то на Путин ще му се налага да сяда на преговори с една огромна и могъща федерална държава. Няма да може да подкупва лесно измекяри и исторически утайки, представящи се за националисти или социалисти, както и да прокарва "потоци", да строи скъпоструващи АЕЦ и рафинерийки, неизгодни за съответния Европейки Федерален Щат.

Мърльо, ти друга рябота нямаш ли бе, клошар, та седиш по цял ден в нета и пишеш малоумни коментари? Нещастен олигофрен... Ръчичките са ти отрязани, па наврени- отзад...Сигурно си и цепеняк, чекиджия... работа нямаш ли бе, палячо...пари нямаш, работа нямаш, жена нямаш, а караш на чекии.. Боклук, седна си акъл да даваш... Нещастно мекере... Прошляк.

JMM®

Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите(кирливите ризи) на вас комунистите? Така ще бъде ! Не ти харесва някой да мисли за доброто и бъдещето на България - все Русия ви е в главата.

Ааааа, ти си онзи руски гей, дето по долу се гневеше, как премиерът на Люксембург не ти е обърнал внимание и поради това ти бил крив ЕС. Шибаняк долен, заради неначесаната ти халка, ЕС ли ти е виновен ?!

Един от големите патриоти на РФ, защитник и фен на Путин е другаря Николай Расторгуев. Той е фронтмен на група "Любэ"- известна с песньовки посветени на великата съветска армия, на още по- великите съветски солдати и на най- великите алфасамци- спецназовци. До тук всичко е най- патриотично и путинско с изключение на това, че Расторгуев отказва да умре от рак на пикочен мехур под някоя брезичка в подмосковието и ходи да си лекува бъбреците в жидовски Израел. Не стига това, ами и отскоро постоянното му местожителство е в Баден- Баден, Германия - държава победена през ВСВ, но сега с отлична икономика, хубави автомобили и приютяваща нестретници от цял свят. Остава загадка защо Расторгуев не живее в дача около Байкал и там да пие водка "Путинка" и да пее "Комбат батаня" до припадък. Може би все пак в РФ има нещо гнило и инстинктът за самосъхранение праща Николай Расторгуев в лапите на еврогейовете в Германия... Всъщност руснаците имат традиции в този вид псевдопатриотизъм - живеят в проклетият Запад и носталгират по великият Съветски съюз. Такъв пример е др. Алексей Пешков, известен на човечеството като Максим Горки. По време на болшевишкият режим, др. Пешков се изнизва от Русия като пръдня от гащи /заемка от Фр. Вийон/ в посока Италия. Преди революцията също е миткосвал до САЩ, Финландия, Германия, Италия, където е цицал пари от руската мигрантска диаспора и е писал писания на тема социалистически реализъм.

А Европейски Съветски Съюз се готви.

JMM®

То онова, което се случва на Червеният площад на 9-ти Май се нарича Парад, но ние нормалните хора за разлика от такива като теб не правим аналогия, че това е Гей Парад - нали така ? Така че не виждам, какво общо има ЕС със изчезналия поради несъстоятелност Съветски Съюз ?!

не само те. на много хора от така нареченя български елит ще им умре далаверката.

Русофила и "комуниста", освен да обиждат и ругаят нямат други аргументи! Жалка примитивна нагласа - това са те, хора без родина.

То не беше СЕТА , то не беше мета, то не бяха федерации, ейй не се спряха тия колониалисти бре. Все на чужд гръб искат да живеят. И федерацията им ще е такава, КОЛОНИАЛНА. Вярно, че на мнозина наши тъпаци и предатели ще им хареса, но това е защото са прости и не виждат по-далеч от носа си и пет пари не дават за България и българите и за славната ни древна история.

JMM®

Явно в Руската Федерация нещата са устроени по този начин и руснаците - "на чужд гръб искат да живеят". Един русофил се намери да си признае истината по отношение на РФ - " федерацията им е такава, КОЛОНИАЛНА" Явно дребните душици си правят изводи, че Федерализацията на ЕС ще е по руски модел. "Да, ама не!" - обичаше да казва покойният Петко Бочаров

Ти от къде знаеш. В колко еврофедерации си живял. Пази боже от слепоци, дето само рушвета ги интересува. Всичкото това зло и целия тоз грозен хал ни се стовари от глупаци като тебе. Нищо не знаят, нищо не могат, успели да прилапат нещо от баницата и сега мило и драго дават на господарите си, дето им дадоха трохата.

О..па..., някой нещо се е объркал...

република в СССР, но искат да станем република "Заден двор" на федерация ЕС?

Треска ги тресе ЕК, ЕП и ЕЦБ, че финансовите потоци ще секнат. И гледат да си гарантират невъзможността още някой да кривне от правата вяра на хилядолетния еврорайх.

Ако ЕС има бъдеще, то то неминуемо минава през федерализация! Това е неминуемо! Трябва да има всевалидни федерални закони, полиция, армия иначе настоящото либерално ЕВРОНИЩО ще се приключи до няколко години!На дневен ред са Грекзит, Франекзит, Италекзит и други след Англия! Може Шотландия да кандидатства, но как ще е с Каталуня не е ясно! Така, че нашите евро депутати да бъдат гледащи преди всичко за нашите интереси, пред еврогейските ни нови голями братя, които вече ни превърнаха от икономически конкурент в някаква територия за алкохолен туризъм!

Я ми обеснете що значи туй федерализация- Съединени Европейски Щати СЕЩ или просто 4ти Райх по мирен път. Бяхме членове на 3тия райх и оплескахме работата. В тази федерализация ще бъдат ли Украйна,Русия, може и Китай, пардон без Турция!?

JMM®

Съвсем изтрещяха и откачиха някой русофили и дори започнаха да им се привиждат "турски империи" и всякакви други "книжни тигри". Тук говорим за Европа, за ЕС, за бъдещето и за благосъстоянието на 500 мил. жители, за утрешният ден на България. Една европейска федерация е гаранция за просперитет и най доброто бъдеще за България !

В действителност е само едно- край на България в частност и на нациите на стария континент в по-широк мащаб... Обезличаване във всеки един аспект. Не случайно всички НПО-та, фондации се нацелиха в образованието.

що му отговаряш на тоя трол насран...

Алооо другарю пропагандист по -полека.

Мурат Турчина сее анти-Българска и анти-Руска пропаганда. Къде що има Русофоб тука, Турски боклук е.

Ти може да продължиш само с една таблетка, НО нека да е редовно !

Ако те хвана за яката ще забравиш за всякакви Турски империи. Ходи си в анадола по живо и здраво.

Негъризация и Ислямизация на ЕС, това искат да ни пробутат от "гей" централата. България трябва да наложи строг визов режим на негрите и мюсюлманите. Негрите понеже са доказано силно изостанала и примитивна раса. Мюсюлманите понеже следват педоф.ила, изна.силвача, и убиеца Мохамад. Ако не си пазим държавата, ще е превърнат на миш маш от негри и ислямисти, бъдеще, което искат да ни наложат атлантистите и гей съюзниците.

Защо днес пропусна да вземеш лекарствата сутринта в 8ч ??? Налага се да увеличим дозата на 2 таблетки !

Ако искате да знаете към какво се стреми Путин, не е нужно да го питате - просто слушайте какво говори БСП, Волен и шофьора на самолета-родните продажници, които ще отстояват опорните Путинови точки. Извън всяко съмнение е, че на България е нужна по тясна интеграция със структурите на ЕС. Няма никакъв спор, че само като част от федерализирана държава ЕС за което ние дори не сме смеели да си мечтаем, имаме шанс, както стопански, така и политически, така и отбранителен и не е случаен факта, че Бсп, разни пишман патриоти и шофьори на самолет гракнаха, че видите ли трябвало да сме самостоятелно - бягат мекеретата по Путинска свирка още в аванс.

In order to ensure our security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire for a safe and secure society.

JMM®

Ако ЕС се федерализира, то на Путин ще му се налага да преговаря по много въпроси с огромна федерална държава с над 500 мил. население. На този фон, не само Путин ще е джудже, но и Русия също ще е джудже със своите едва 130 мил. население.

просто драги целта е да има един център който ще издава заповеди без да пита никой! На тва му се вика крепостничество или феодализъм. ГЛОБАЛИЗЪМ-ФЕОДАЛИЗЪМ! Само дето нито заплатите ни нито пенсиите ни нито живота ни ще стане по-добър!

JMM®

Защо се опитваш да пренасяш руския модел и руската представа за Федерация, върху държавите от ЕС ?! Само в Русия федерацията е по същество Автокрация - а Путин е самодържец.

Защо изпитвате нужда да създадете враг/плашило, за да убедите хората в тази идея? Дали защото в противен случай ще лъсне безпредметността и, изключая основните цели за концентрация на максимум власт в минимум овластени.

Да да , интеграция , като само една държава - например Германия - ще решава какво да става . Не не и не .

ЕС = на СИВ. Щели да се укрепват ? След БРЕКСИТ си тръгват и други. КОРУМПИРАН и деградиращ "съюз".

И какво казват нашите политичета по въпроса? Защото това не може да стане без тяхно съгласие.

Единственият начин нещата да се оправят е Германия -- Меркелостан отново да загуби суверинитета си.

JMM®

Каква комедия разиграва само червения путинов слугинаж в България - сцепва се откъм гърба от яд и злоба да обяснява, колко лошо нещо е ако ЕС се федерализира, но същевременно и дума не казва за това че Русия също е ФЕДЕРАЦИЯ. Ако федерацията е толкова лошо нещо, мурзилки пишете на Путин че е най добре Русия да се разпадне на съставните си части и не берете грижа за ЕС.

Русия е федерация от началото на 20 век. Какъв е смисълът на написаното от теб, при това положение? Аз бих те изгонил от агит-дружината заради некадърност.

JMM®

Умен си точно колкото ... КОН Според логиката на един КОН само през 20 век. могат(е разрешено) да се появяват федерации - по късно вече НЕ !

Цялата тази работа напомня лафа: "на гол задник, чифте пищови"... Целта е ясна - централизирана власт. Друг е въпросът, до колко това е добре или не е, за отделните държави, но така или иначе истинска "федерализация" може да се направи, само и единствено между държави с еквивалентни икономически показатели, останалото е просто геополитическа авантюра, която е обречена на провал... Както е видно, за момента тази идея идва главно от три страни, които всъщност реално могат да се федерализират и това са, Германия, Франция и Италия - това е може би е и идеята, на тези които го предлага... Останалите остават "извън борда"... Така, ЕС просто ще престане да съществува по-бързо, като само "силните на деня ще се обединят" и ще се капсулират... Но това също е част от борбата за оцеляване в трудните времена, на които сме свидетели... Корабът потъва плъховете бягат!

Тази федерализация да си я наврете там дето Слънцето не ви огрява!!! ибани евроейски мошенници!!! Ако допуснем това ... явно наистина заслужаваме съдбата си!!! Това което не можваха да постигнат турци и гърци за 700 години е на път да се стане, сътворено от шайка "родни" безродници!!!

и примитивни сте путлерастките тролчета с псувните и ругатните срещу Европейския Съюз, най-доброто нещо някога случвало на Човечеството.

Няма място за съмнение ... щом като човек иска да запази идентичността си, непременно му се лепи някакъв етикет! Не се сещам за нищо по-подходящо за теб ... освен *алоумен соросоид!!!

Няма място за съмнение ... щом като човек иска да запази идентичността си, непременно му се лепи някакъв етикет! Не се сещам за нищо по-подходящо за теб ... освен алоумен соросоид!!! А мищо чудно да си просто неграмотен иганин!!!

Тея си бутат към третия райх и това си е. Направо нямам думи. Да си се федерират по гейски но без нас.

До 1990 година територията на България се ограбваше чрез Съветският съюз, а след това - чрез Европейският съюз. Въпросът ми е кой организира и кой печели от тези грабежи?

До 1990 г. се строеше и то толкова , че вече 28г. още грабят от него/от нас/!

Абсолютно сте прав за строителството.И още - живота на обикновеният човек беше до голяма степен "ясен" от раждането та до смъртта му.И въпреки това грабежът за този период е неоспорим. Проблемът е че "грабителите" са ненаситни и затова ни спретнаха следващото ниво на ограбване - "глобализацията" и Европейският съюз като етап от"развитието ни" към тази глобализация.Така че очакват ни още по - големи4изненади" в най - черни краски.

Молихме се на Господ да дойде Тръмп на власт-дойде и иска на върнем наш Крым. Молихме се да се разпадне НАТО а всички наши съседи искат да се присъединят към НАТО. Молихме се да се разпадне ЕС- а ервогейовете се обединяват в обща федерация.

JMM®

Русия има интерес от малки, зависими и манипулируеми държави с подкупни партии и правителства. Ето защо е този русофилски вой тук в коментарите ! Русия по всякакъв начин ще се бори, противопоставя и ще се опитва да не се случи федерализацията на ЕС !

Това е много добро решение...още повече че путеноидите сън не ги хваща. Значи е правилно.

за кратко време европа се промени и постигна много. но сега предизвикателствяата са много и има нужда от промени. поради външни фактори. такива като руската агресия, пропаганда, спонсориране на корупцията и войната в украйна. пример за Европа е Америка - федерация от щати с едно федерално правителство, но местно щатско самоуправление. европа трябва да намали бюрокрацията и да централизира управлението, за да може да се справи с 4удовищната пост-комунисти4еска корупция в България и други страни.

Абсолютно те подкрепям! Само външен фактор може да разчисти мафията, която се е сляла с държавата.

На баба ти килотите...

Интеграция чрез федерализация, демокрация и евроатлантизация - товА само Плювко може да го разясни.

ЕС върви към разпад. Коя страна ще последва Англия? България влиза в съюз и той се разпада- исторически факт.

АКО ДОЙДЕ ЖЪЛТАТА РАСА ЩЕ НИ ВИДЯТ СМЕТКАТА ,ЩЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДИКТАТОРИ В СВЕТА. ЕВРОПА СИ Е ЕВРОПА.ТАЗИ НАЦИЯ ОСВЕН,ЧЕ ЩЕ ИЗЯДАТ КУЧЕТАТА И НАС ЩЕ ИЗЯДАТ ТАКА ,ЧЕ ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ.

Докато не се въведе в целия Европейски съюз Безусловен Базов Доход изобщо не искам да чувам за федерации, медерации и тям подобни рации. Ясен ли съм.

Еми дано стане по бързо Федерация! Виждам, че тук в този форум много са против! Видимо са със сантиментиалност към Русия. Аз отдавна живея на запад и се чувствам прекрасно, с много висок стандарт на живот. Докато има хора, които милеят по СССР, ще сте зле и ще сте негативно настроени по ЕС, защото ви будалкат много здраво комунистите. Но както се вижда, ще поживеете (ако това му викате живот) и ще видите. Само, че ще е късно либе за китка! Продължавайте да сте анти ЕС, и накрая ще ви турнат я мюрфтия я мафия!

Мюфтията и мафията са по - малкият проблем.Големият проблем са световните лихвари, които имат най голям интерес от глобализацията.

Дори и като Федерация, ЕС няма шанс да продължи да съществува дъго АКО НЕ ПРОМЕНИ сегашните си правила.

Да сме една държава точно с Германия и Франция означава смърт за България и българите не мерси...

Това е точно тролско изказване! Никой не говори за една държава, а за федерация от отделни държави! Всяка ще има механизъм за напускане, разбира се. Когато, обаче, се договаря газ с любимата ти Русия, то ще договаря федерацията (като огромен потребител), а това на твоите господари, плащащи ти рубли от газ и петрол, не им харесва.

ама какви тролове те гонят какви рубли, аз съм обикновен работещ гражданин, който чете новини през телефона си и в трафика пише коментари. Може би ти си трола като опонираш неаргументирано. Точно понеже лесно се излиза от съюза искат федерация. От федерацията няма излизане. Такса е САЩ така е Швейцария. Искат и директен контрол върху законодателството за да се избегне сложната процедура по ратифициране на важни промени от националните парламенти. Искат обща армия обща данъчна служба и прочие. Ама с мечка на една маса мед яде ли се? С Франция Германия Италия Австрия и Люксембург ще стоим ли на една маса равнопоставени? Хаха за бога не разбира се. Ние ще сме някви натирени в кереча, ще ни отнемат основните суверенитети да можем сами да определяме политиките си. Виж само изказа "В тази ситуация ние не сме длъжни да се подадем на парализиращия страх или притеснение, свързани с електоралните цикли в някои от нашите страни" т.е. за тях националните избори са някаква пречка някакво смущение в политиката им и искат да ги премахнат. Това е цялостно заличаване на нациите или по-скоро вливането им в големите държави. Това се очакваше отдавна да стане, само дето тъпи тикви като теб не осъзнават какво ще се случи...

Дошло е време за ново политическо начало за България. Не съюз или федерация, а една държава искат парламентаристите. Затова Англия се усети и избяга. Не иска никой да й налага волята си. Тя се спаси от безумията в ЕС. Как обаче ние да се спасим? Май време да си помислим дали да не си изберем наследник на цар Симеон и т.н. Може да се окаже най-добрият вариант за оцеляване на българската нация.

педи, голем бой сме ви събрали! радане, разбираш ли какво ви говоря?

Целта е по-голямо робство от страна на Германия и Франция над по-бед- ните страни.А ние сме една от тях.

Кратко , точно и ясно. Съгласен съм

междувременно, оправиха ли нещта с кривите краставици или и те като казанчетата в тоалетните, ще отнемат още няколко петилетки научни проучвания!?

Всяко бъдещо политическо, административно, юридическо , военно решение трябва да се приема само с референдум. Искате брюкселски администратори федерация, окупация, само чрез референдум. Иначе си правите каквото си искате без да носите съдебна отговорност. Единствено до сега можехте да бъдете съдени за корупция, но не и за грешни почитически и военни решения. Време е за съд, за милионите убити от вашите бюрократични решения. Референдума ще ви връща към хората и свободите на народите. Време е за промяна. Стига полицейщина в международен мащаб.

И Избори и Референдум се манипулират в тая теритирия... Каква е ползата??? Нова политика и промяна да се прави със старите маймуни на колна????? Така не става.. Трябва да се срине и да се почне наново....