Радев: ЕС може да се превърне в съюз на сметки и пазарлък

Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Радев: ЕС може да се превърне в съюз на сметки и пазарлък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС от създаването си е сметки и пазарлъци. Принципите и ценностите са само прикритие за зарибяване на обществото. Съгласен съм обаче, че обществото е получило нещо, независимо че лъвският пай е отишъл на друго място.

Да преминеш бързо от самолетни двигатели и задкрилки до европейска политика - това означава, че или си гениален, или си "Любимец 13".

Радев всичко е сметки и си има цена на този свят. Ти гледай сега как започват да клатят Борда в интерес на някому. След КТБ. Ти какво направи за разкриване далаверата КТБ ? Нали дойде за справедливост и реформи.

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък,..." Ама добро утрооооо!!! ЕС от самото начало е такъв. Съюз на конкуренти и всеки трябва да си защитава интереса в рамките на съюза - българските политици още не могат да вденат това. Винаги са ни управлявали хора които не могат да разберат че това не е клуб в който като те приемат всичко ти се полага автоматично...

Г-н Радев нещо незнете вече как да се изкажете, нещо срещу Местан и клипа няма ли да кажете, нали защитавате границите на родината.....????

Радев върти, суче, но не пропуска да спомене, че над Крим се вее руско знаме, че трябва да паднат санкциите към Русия, а сега не е разбрал, че всяка държава в ЕС си избира и че никой не ни задължава. Но иначе прецени, че е въпрос на сметки и пазарлъци. Не е въпрос на сметки на пазарлъци, а ще е договаряне на взаимна изгода,Радев. Брей, туй военните сте си с промити мозъци и това е.

РАДЕВ много не подготвен в Брюксел !!! Поляците ще се вдигнат срещу Туск, но нашичкия го подкрепя ???

Че този съюз от самото начало си е съюз на сметки и пазарлъци, а пък НИЕ за съжаление сме много СЛАБИ в сметките и пазарлъците. Нашите управляващи са добри в сметките и пазарлъците само когато крадат от собствения си народ. Пред всички други в така наречения съюз номерата на нашите ганьовци изобщо не вървят. А сметката я плащаме НИЕ ОТ НАРОДА, без никакви пазарлъци .... за съжаление!!!

Все още нямам обяснение, защо и как приеха България в ЕС!!!

Защото Европа застарява и им трябва работна ръка.

Абе Радев, ти да не си мислиш, че това ''животно'' ЕС е директива спусната от Москва? Имаш житейски пропуск и явно увредена ценностна система за да разсъждаваш като човек. ЕС е съюз на държави които имат интереси и водят позитивни и продуктивни диалози , за да достигнат до консенус по даден въпрос.

"ЕС е съюз на държави които имат интереси и водят позитивни и продуктивни диалози , за да достигнат до консенус по даден въпрос." Ако си убеден в това, вероятно си далеч от реалността.

Като чете човек под статии като тази, вижда най-ясно кои са троловете тук. Егати заучените, изтъркани и еднообразни подмятания и закачки... Правилна българска позиция. Най-после достоен президент! Затова сороспиите съскат като отровени и позеленяват от яд. Да ги убием (с презрение)!

Винаги съм смятала ,че от Изток ще дойдат нашите ангели.Не е интуиция а направо сън-пробуждане и това е Русия.

Господинчото Радев дали знае, че в цивилния живот нещата не са само устав, а възможности за преговори?! Това което смотаняка нарича, ''пазарлък и сметки'', нормалния човек нарича ''преговори и интереси''.

Този Туск е от партията на Кунева. Никой не я иска, но непрекъснато я избират я за комисар, я за министърка. Иначе с илюзиите за принципите и ценностите на ЕС отдавна сме приключили ...

Никой не я иска, но някой я избира! Този някой обаче също не я иска! А бе всички комундета ли ви ваксинира в главите Д-р Москов бе? С чугун ли ви ваксинира бе!

Дали не харчим напразно пари за председателството, докато ни дойде реда, ЕС ще се разпадне!

Абе нека се готвят, да се стегне НДК-то. Че и на него ще почнат да му падат лампите, както в тунела Ечемишка ... Иначе то "председателството" на страните от втората скорост е като открите врати в Парламента. Дойдат дечицата, седнат на стола на Цачева, ударят звънеца и се радват, радват ...

Кво става,бе?Май правешкият е бил титан на държавно ръководство.Половината да бяхме възприели и сега щяхме да цъфтим.

Радев защити българския интерес и запази българското достойнство. Такива политици ни трябват - мислещи, а не продажни и ухилени без чест, които се подмазват и кланят като трета категория хора.

......най хубавото в случая , че никой не те пита и никой не го интересува твоето мнение..... ....и аз се питам какво прави 100 % циганизирана държава в ЕС ?????

ЕС трябва да е съюз на принципи и ценности, в който само България да отстоява националните си интереси. Останалите трябва да отстояват принципите и ценностите, без да се ръководят от националните си интереси. Ние нямаме никакъв интерес някой друг да отстоява собствените си национални интереси. България ако успее да защити тази позиция, то ЕС няма да се превърне в съюз на сметки и пазарлъци!

Няма това е Океана . Ние сме вързани с ръцете отзад .Най-Голямата до нас е Русия. Какво плюете и и пишете и без вас сме там -сороси ние даже не завсиме от вашите пари -ние сме от Изтока

Ние се мислехме ,че сме големи тарикати и шмекери,но се оказа ,че сме влезли в един съюз на много по-големи шмекери и тарикати.Оказа се ,че богатите може и понякога да са по-умни и работливи,но по-често са шмекери,тарикати и крадци!?И още от началото ЕС си е бил съюз на сметки и пазарлъци!Сега на нас ни остава да консумираме боклуците ,които се внасят и да си подвиваме опашката по примера на големия храбрец менте-генерала/доктор инж.Бойко Борисов!?

Боката, с подвиване на опашката криво-ляво избута 2 мандата

Към "съюз на ..." Когато се взехме с бащата на двете ми прекрасни деца, всичко беше любов, а сега след 50 год. брачен живот всичко е сметки и пазарлъци. Просто такъв е животът - джунглата е жив пример за това. Животът при хората не е по-различен от този при животните. По-силния и по-хитрия побеждава.

той поръчва музиката, на Плевнелиев от Берлин, на Радев от Москва, хорото е само за тия на софрата, за другите тъпана

то добре , ама какво може да каже комунист за европейското развитие ?

едно развитие...

право куме в очи

Когато един държавник е истински, може да разговаря с другите като равен с равни. В световната политика няма големи и малки народи - има такива, които умеят да защитават достойнството си и други, които не искат да се мерят с първите. На скептиците напомням, че в началото на ХХ век България е била първа на Балканите по нововъведения. От нас зависи и сега кои и къде да бъдем. Предстоят избори - решавайте кой искаме да ни представя пред света!

стига популизми бе радев обидно тие че не сме като другите а ами то е видно вижте какви държави имат Германия Франция Испания Италия и ги сравнете със нашата по какво си приличаме по здравеопазане ли по заплати ли посигурност за гражданите ли дори по карупция сме светлинни години назад а какво ще речеш на това че сестрата на краля беше глобена 250000евра за коруция а съпругът е със ефективна присъда / заИспания говоря/какво ще речеш че председателя на МВФ /бивш и бивш икономически министър /е със 4.5 годишна ефективна присъда мога да пиша много още ама да знаеш че това когато не се появи и у нас напредъкът ще е само символичен и невидим така че започваѝте със това докажете на хората че всичко което правите е тях а не за вашите джобове

Е точно такъв президент като Радев исках да има България, а не путьо и продажник на интересите на България като Плевнелиев!

Запада-господар,Изтока бачкатори и ресурс.То беше ясно още от началото.

Всеки сам си избира мястото! Ако вярваме, че ставаме само за слуги, така и ще ни третират. Досега май точно това правехме и е време да променим мнението на другите за нас. Надявам се да изберем управляващи, които имат достойнство, не такива, които чакат какво ще кажат "началниците".

Всяко достойно поведение на български политик заслужава подкрепа. Май отдавна бяхме забравили, че е възможно българска политическа фигура да формулира ясно и отстоява позиция без да се гъне като безгръбначно същество и да гледа да угоди на силните в ЕС.

Ама това си е ясно много отдавна. Еврогейският съюз е базиран на пазарлък между еврогейовете, а те се продават много евтино за по няколко милиарда на комисар, а баш еврогея Дюнкерк няколко милиарда. Важното е да го начукат на балъци като нас. Колкото по-бързо си плюем на петите от еврегейския съюз толкова по-имаме шанс да се спасим. Иначе потъваме с Титаник и нашите каюти, които са под нивото на ватерлинията са зазидани и вързани с вериги.

Това е то!!!!Ако ЕС е една трапеза на която са седнали богатите то ние сме мръвката на трапезата им!!!Каза го един умен човек-Пламен Пасков!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И откъде мръвката? Нали един "виден" финансист ни определи като постна пица? А после опоска пицата така, че ни остана само картона от дъното на кутията.

Как не ви писна? Да се правите на Командващите от Ген. Щаб на руската армия или пък на Командващите обединените сили на американската? Всеки път, когато поствам тук е с молба. За вслушване! В другият! Защото какъв смисъл има един форум, ако не това? В крайна сметка винаги можете да си купите вестника на обичаната от Вас партия и да прочетете, какво тя Ви нарежда. Защо българи се правят на: 1. Руснаци 2. Анти-руснаци 3. Американци 4.Анти-американци 5.Европейци 6.Анти-европейци 7. На извънземни. Защо Ви е това?

А ти подлога ли искаш да бъдеш, кажи и веднага ще те уредиме, да се изхождат политиците които обслужваш!

Правилно си се кръстил. Лекувай се! Успехи!

Все пак наистина трябва политиката и действията спрямо Великобритания да са единни, така тя ще разбере че е само един остров. Но и какво друго мислите, че ще направят англичаните? Разбира се ще свалят санкциите срещу Русия, защото те мислят само за себе си и собствената си изгода!

Като прочетох бисерите на съпругата на генерала, изпаднах в кома.

Еврогейския "съюз" от самото си създаване е бил на принципа -сметки и пазарлъци ,като губещите са били обикновенно такива като нас ! Кога е бил от "принципи и ценности " бре другарю Радев и ако все пак ни превърнат в периферия за бежанците ,тогава как ще реагирате бре Радев !?? Защото "големите началници " ,както казва един тиквеник ,вече са се разбрали до колкото знам !

По добре сметки и пазарлъци, отколко каквото каже Генералисимус Сталин или Генералисимус Нинова.

Ако президент беше Плевнелиев,със сигурност щеше дори сам да поиска да се подпише путиция от Народното Събрание,че сами желаем да сме друга категория.

Значи освен колонизаторски съюз с изнудване и рекет,сега и съюз на пазърлък?

Всеки път като го видя и се сещам за Тодор Живков. Уникална прилика

Кой му беше бодигард на Тодор Живков ?

Бай Тошо беше с по-топчесто лице. Ами нали все пак българите сме един ген и няма как да не си приличаме.

Тодор Живков е нещо лошо,така ли? Щото аз не съм съгласен с тия глупости които се говорят за него. Тодор Живков остави чудесна държава,която си имаше всичко. Дойдоха полуидиотите и за няколко години я сравниха със земята! Това било демократизиране! Точно за това много българи емигрираха,а нас ни дават за пример как "демокрацията" ни срина държавата. Така че, по-полека с Тодор Живков. По негово време беше изградена модерна и развита държава. Сега всичко е в руини,а държавата ни е на изчезване! Без икономика,без селско стопанство,без армия!

аххахааххаахах, модерна викаш? Или си много тъп или си добре платен!

дава днес нещо гратис бе хорааа ... тези с чантичките от европа дето идват у нас , ги погледнете в очите и ще видите само пари ...

Интересно от какво според теб трябва да се пробуждаме подобно на Украйна? От шест години насам на власт са десни и прозападни партии. На тях ли да им спретнем едно майданче? Виж, ако смяташ, че трябва да изметем бившите комунисти, които днес се пишат върло десни и прозападни, съм "за".

Каквото и да ти кажат, знай че става дума за ПАРИ !

смех йонко щял да замисля нов правилник йонко гледай майко какви обучения водят тройка сменят за една улица начално обучение сигорно се води ти нов правилник мислиш

-Иванчо, вярно ли батко ти не ти дава шейната? -Аааа, не е вярно, той само надолу се спуска, нагоре все аз я карам.

Че той винаги е бил съюз на сметки и пазарлъци,но тайни. Защо предприсъединителните глави,които сме подписвали при приемането ни са тайна ? В Украйна също бяха скрити от населението и са тайна.

..Радев: ЕС може да се превърне в съюз на сметки и пазарлък.. --- ами не може! къв пазарлък между господари-грандомани - психопати-убийци (запада) и нормални хора (изтока)? Към пазарлък между палачите на 2 милиона българи и техните роднини, които не могат да ги прежалят? ами 15-те милиона балканци убити и осакатени от запада, а? ами да спазарим заличаването на гробовете, на паметниците им и спомените за пях, а? да спазарим пренаписването на нова история на България и на Балканите, а? ...........

всяка система управлявана от евреи (глобалисти) и техни мекерета може само да прави сметки, манипулации, измами и какво ли още не. Юдаизма и исляма са изповедания подчиняващи идеите си на мрака (отнемането на силата на Слънцето от Луната). Опрределения нюанс е в това, че Слънцето е идеята за Съзиданието - Бог, а неговото отрицание е "отнемащата правата на Бог - Луната (сатана)" На кого ли се покланят последователите на религиите на мрака? Да го кажем с други думи --- какво направиха за човечеството РокФелер, РотШилд, Сорос, Сюлейман Паси, братовчедка му ненаситната ПръмОфца, любовницата на пожарникаря Бориславова, Порошенко той и Валцман и хилядите засекретени от престъпни закони техни братовчеди извършващи системни престъпления (отнемането на чужда собственост е било престъпление от как свят светува)

Тече, всичко тече, а ние отдавна сме Ууутекли в помийната яма.Не се хабете.Тези, които са го замислили отдавна са наясно как да го отиграят.А ние...нас не ни броят.Не разбрахте ли, че ни няма.

Хората започват да осъзнават, че Европейският Съюз - нито е Съюз, нито е Европейски.

Много сте интересни като казвате, че Радев е едва ли не комунист и отявлен русофил. АТАКА пък го критикуват, че бил натовски генерал.