ЕС въведе антидъмпингови мита за стоманата от Русия и Китай

Евросъюзът въведе за 6 месеца мита за студено валцуваната стомана, внасяна от Русия и Китай след антидъмпингово разследване.

Обратно в новината

Коментари - ЕС въведе антидъмпингови мита за стоманата от Русия и Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОЩЕ ЛИ НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ,ЧЕ ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА Е ЛЪЖА???ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА НА ИНТЕРЕСИ!!!ЗАПАДНИЯТ СВЯТ СЕ ГРАДИ ВЪРХУ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ!!!ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА НЕ ЖЕЛАЯ В БЪЛГАРИЯ ДА НАЛАГАМЕ ТАЗИ"ЦЕННОСТНА"СИСТЕМА!!!

Тези ще се самоубият докато опитват да съборят Русия. Това е невероятно.

Най - накрая някой да се усети! След тях трябва всичко произведено в Китай и Русия да си придобие реалната митническа по- висока оценка.

За свободна търговия е запада,но само когато купува евтино суровини и продава скъпо промишлени стоки.Когато на неговия пазар се появи конкуренция от по евтини стоки почват драмите!? В основата на човешкото битие е еволюционното изначалие с по малко Да постигаш повече,така че в следносрочен план запада ще загуби конкуренцията с изтока! Много скъпи тромави са ! Бел епок фината!

На китайските комунисти са до 15 години да се изравнят и изпреварят Щатите,Западни анализатори потвърждават тази възможност! Хана се хваща за неволна грешка - признак за предубеденост?

От Украйна е най лош като качество,но добре че поне него то оставиха!свободен пазар,да ама не

murzilki много ви интересува Украйна .КОГА ЩЕ ВРЪЩАТЕ КРИМ

я да проверя за крим няма го в левия джоб няма го и в десния но затова пък има един голяма тояга за тебе

В ЕС само България не субсидира никакво производство. Но никой няма да ни позволи да въвеждаме голямо мито. Русия трябва да засили ударите в Сирия, а също и Китай да започне. Тя тая стомана трябва да се изразходва някъде.

тук няма никакво противоречие с пазарната икономика. проблемът с дъмпинга не е че цените са по-ниски. а с това че са изкуствено по-ниски заради субсидии от държавата, които целят изтласкване на останалите производители от пазара. след това съответно цените се качват отново, и загубите от дъмпинга се избиват. печели се пазарна ниша чрез продажби под производствени цени. забележете не казвам нищо за това дали наистина има дъмпинг, какви са мотивите на въвеждащите митото, защо няма мито за украинците и така нататък.

малиии... как гракнаха псетата на Путин. Явно доста ги е заболяло, че господаря им няма да може да им събере пари за заплати.

Винаги съм смятал, че Европа се управлява от малоумници. Как ще играеш контра на две велики държави, обединявайки по този начин техните интереси срещу себе си? Америка сложи ли им вносни мита? Не, нали? Айде сега да помислим защо...

Нали разбрахте,какво е това "антидънпингово разследване"?? Ето в какво се съдържа "разследването",обобщено: "Ние европейските лапачи,вярваме в "свободната икономика" и на "пазарното саморегулиране"...Всеки трЕ`б`а да е свободен да произвежда и да продава,според неговата политика! Затова,примерно,на някои от търговците на основни стоки,НАЛАГАМЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО ГЛОБИ,ПОНЕЖЕ ЦЕНИТЕ ИМ,СА ПОДОЗРИТЕЛНО БЛИЗКИ И НЯМАТ КОЙ ЗНАЕ КАКВИ РАЗЛИКИ!!! Това батковци и какички от стадото на европейските гласоподаватели,важи само в случай,че лапачката от тези стоки не е изцяло за нас,или за нас и за нашите стопани,на които сме продали живота и душите ни...:):))) Когато се намери някой да ни е..е май..ата и да ни разкатае фамилията и то,според правилата за които ние самите твърдим,че за нас са като Билия за Християнина,тогава,ще извините,нали...Лапачката батковци,е най възвисшения смисъл на философията и нашите г..зове,така и така са е..ни отвсякъде от Русия,САЩ и Китай,ние трЕб`а да изсмучим колкото се може повече `щото времето на нашето Царуване е малко...:):)) С други думи,духайте го вие говеда,`дето мислите,че нещо от това което говорим,важи ако не е в наша полза и не ни дава възможност да ви дерем по пет кожи на калпак!!:):)))) Ще има мита и хора ще пеете!!К`во мислехте вие бе льольовци,че като ви говорим за конкуренция с цел намаляване на цените в полза на потребителя,имахме предвид,че ако дойде някой да продава по-евтино от нас,ще го оставим ли?? Айде ,внасяте данъците да ги лапнем тук в Брюкселския публичен дом,че много внимание ви обърнахме!!:):)))" пп Колко още трябва,за да разберете,че "евентуално се прокрадва възможността да се помисли,че може би",ние "мързеливите сиртакаджии",които се бием за "да не работим" и да "ни хранят",може и да сме прави като казваме,че не е така??....:):))))))))))

VIPER

Който продава по-евтино от прехвалените европейци не е желан хахахах Това е като по учебник за "пазарна" икономика

а чел ли си учебника по "Защита на търговските интереси"? А за "Служба към родината си" или само наръчника на Савушкина 55 си чел? голяма мъка че господаря ти няма да получава гадни мръсни западни валути. ех... мързилке музилке :)))

В Китай средната класа масово се отказва от БМВ, Ауди и Ягуар и минава на Лада. А че имат свръхкапацитет в производството на стомана май не е стиганало до теб..

ЕС се опитва за води търговска война с Русия и Китай,по-точно това е разузнаване с бой- да се види с какво разполага противникът.Преди 10 г.ЕС беше толкова силен,че не му се налагаше да се безпокои за някаква си стомана,но нещата се промениха драстично.Ще видим резултата съвсем скоро!

само не си създавай илюзии че Китай е в 1 отбор с Русия.

а ти пък не се опитвай подсъзнателно да манипулираш, че Китай е същзник на Запада

Защо бе ?? Нашите пазарни фундаменталисти ,как закриха "Кремиковци" ,а еврогейците не могат да закрият техните заводи ?...нали вярвахме в свободния пазар !? Сега Русия трябва да им наложи "антидъмпингови " мита от 26% за техните стоки..най-вече за леките автомобили и да ги видя тогава ! 500 хиляди автомобила внася ЕС на Руския пазар всяка година ..

VIPER

Нашите ги закриха и изхвърлиха хората на улицата без никакви последствия , но ако това стане в някоя западна държава , правителството си е заминало , затова , ако трябва ще работят на загуба и субсидии А казваха че това било комунистическо и лошо хахах

Тези мантри за "свободния"пазар и не намеса на държавата ги разправяха на нас ,за да си унищожим икономиката ! Всички отрасли на Запад се субсидират директно /както земеделието/ или чрез стотици програми за подпомагане на бизнеса в другите отрасли включително чрез евтино кредитиране ..Когато ,например ти казват ,че Кремиковци или другите заводи са били "на загуба " и са били "субсидирани"...ти ги попитай ,колко преки и не преки данъци са внасяли годишно тези заводи в държавната хазна и какви мизерни суми са получавали обратно чрез така нареченото "субсидиране "...

VIPER

Едно поне става ясно от тази новина ЕС защитава интересите само и единствено на големите производители на стомана , но не и на потребителите на тази стока , особено българите И ако фирмите от големите западни държави могат да си позволят по-високата цена , българските фирми ще стават все по-неконкурентноспособни

Ние сами се превърнахме в "потребители" по заповед на западните господари да закрием нашите заводи !! Иначе си прав ,че подобна мярка ще удари потребителите на стомана и ще оскъпи продукцията им ,което ще се върне ,като бумеранг срещу Европейската икономика ..

на пръв поглед изглежда така, но след като другите производители са изтласкани от пазара, цените ще се качат повече от сегашните, за да се избие загубата от дъмпинга. в дългосрочен план поради по-малкото производители на пазара цените ще отанат завишени за постоянно. от тази гледна точка от ес защитават потребителя

Защо от ЕС не са наложили мита и на Украйна? Нали тя е част от същия евтин внос на стомана там, какъвто е от Китай и Русия? Не харесват ли основните производителки на стомана в ЕС конкуренцията? Къде се изпариха пазарните принципи, които ЕС прокламира и ни налага (да си отворим пазарите за европейските стоки без протекция на нашите производители, да сключим споразумение със САЩ за безконтролен достъп на американските стоки до нашия пазар...)?

Как не ви е срам да поставяте такъва въпрос и да искате да забием нож в гърба на крехката украинска демокрация. Ние дължим на Украйна толкова много,че ни защитава от зловредният руски газ, който е пагубен за евроатлантическите ценности

Супер. Когато ЕС и компания ни заливат с евтини и субсидирани боклуци всичко е ОК и под ритъма на демокрацията. Когато някой друг се пробва да направи същото, изведнъж ревват всички оядени проститутки в Брюксел. Няма да стигнат далеч с това лицемерие и фалшив стандарт.

Не на азиатският саботаж. Ние трябва да защитим свободата, демокрацията, пазарната икономика и евроатлантическите ценности. Тези ограничителни мерки са прекалено скромни срещу непазарната агресия на азиатите, които на гърба на нещастните лишени от трудови права роби саботират икономиката ни. Малко са митата трябва още. Само така ще защитим нашата пазарна икономика от комунистически посегателства

то тези някои не са извън него а са вътре в него и се наричат некадърни еввробюрократи и търсещ големи печалби бизнес които не се интересуват от нищо друго освен от пари и само пари. В името на парите се променят и евродирективи и регламенти, митнически и транспортни ставки и всичко останало което може да доведе до ниски разходи на входа на всяка производствена дейност и високи печалби на изхода й.

В скоро време ще се види, че СИВ е бил даже по-либерален и пазарно ориентиран. Така е. Щом като с администриране се променят пазарните закони, работата е ясна.

Какъв СИВ те гони сега бре хаховецо?! Нима това което не е написано не е вярно?! Я вземи та прочети всички, повтарям всички, документи от първичното и вторичното европейско законодателство и сам виж колко изменения има в евродокументите! Ще можеш да порумееш това което е и защо е написано при всяка промяна в даден документ само ако наистина имаш ум в главата си, а не си истински хахо! За да не търсиш напразно в нета вземи та влез в правителствения ни сайт и прочети всички тези няколко хиляди документи дето са публикувани от Центъра за преводи и редакции и едва след като ги проучиш и проумееш вземи та ела да пишеш истини, а не да говориш празни приказки! Не го ли направиш направо сам доказваш че си истински хахо!

Хора, нищо не са 280 млн за ЕС и Китай, та дори и за хилавата икономика на Русия...

Нищо няма да направят. Стоманата от Русия и Китай е на по-ниска себестойност така или иначе. Явно целта не е ограничаване на вноса да речем, а просто увеличаване на парите за бюджетите. Явно след Гърция, бежанци и т.н., кесиите доста са поолекнали.

Спираме вноса на студена стомана, ще изнасяме студена пот- главни производители ще бъдат Германия, Франция и Англия.

не е много ясно, ама е ясно, че миналата седмица се оплакваха от Китай, а сега по политически причини цакат руснаците. Ами каъо Украйна е основен вносител на стомана в ЕС защо не ги изцакат и тях. Укрите си го заслужават.

няма лошо. С митата ще се субсидира вътрешния стоманодобив и ще пада цената. В крайна сметка само рашките ще го издухат яко щото няма да могат да се конкурират с Китай и ще рухнат и там. Дал господ на една страна толкова суровини, но им отнела акъла.

и как по-точно субсидиите за европейската стомана са различни от изкустено ниските цени на стоманата от Китай?

защо да трябва да са различни?

защо не 100% мито ?

Всяка държава трябва само да си определя акцизите и митата. Естествено нещо е като ти се застрашава бизнеса да го защитиш. Няма сега да храним и китайците я.

VIPER

Тези които продават в Европа имат някакво основание за защита , но тези които купуват ? И защо да не мога да си купя по-евтината стомана от Китай и Русия , а трябва да купувам по-скъпата от ЕС ? Това пазарно ли е ?

Защото така работят държавите. Просто интереси, ти си купувай китайската, но ще ти сложим мито. Като не ти харесва, изнасяш се в Китай.

да се въведат мита не само за стомана , но и за всичко извън европейският съюз . Само така моье да се намали безработицата и възстанови производството . Глобализацията не е добра за европа .

Че то има, бе!

да се увеличат и да се стимулира местното производство и търсене .

VIPER

Значи тъй...европ.производители се оплакали , че някой друг произвежда по-евтино от тях И пазарната уж икономика влезе в действие веднага А българските земеделски производители имат ли право да се оплачат ? Те буквално бяха убити от дъмпинговия внос Да не говорим че субсидиите за една и съща дейност във Франция например и България се разминават с пъти !

пазарната икономика май я бъркап с непазарната.

VIPER

Аха Значи да ни убият производството защото субсидиите във Франция са няколко пъти по-големи от българските е пазарна икономика ? Браво бе

и к'во сега? немцозоите пак ще купуват стомана от Русия и Китай, но на по-високи цени. а европейската стоманена промишленост няма да се оправи, докато работниците там получават 10-20пъти повече от тези в Китай и Русия. нали знаете- всиако си оказва влияние на цената

Нали пазарът определяше цените? Като не им изнася, за германците може. За българите? Е българите са били 500 години под турско робство, значи са турци, А сега вървете да конкурирайте, САЩ, Русия ,Турция и Китай. "ЕС е едно недоносче"

а защо да не ги направят? китайците си избиват хората с тази дейност и не им пука. ЕС поддържа стандарти (знаеш ли какво значи това?) и плаща осигуровки и застраховки на хората си - съответно - по-скъпо. На който не му изнася - пазара е голям - да взима от Китай и Русия.

И защо са пропуснали Украйна? Сега ще им спретнат мерки и от Русия и Китай.

Вот тебе морковка.

понимаеш по арабски?

аинс цу цвей цу дрън... 90 рублешки за оиро

Я! ЕС още бил жив ;)) Не е зле по-активно да се включват в процесите, не само като наблюдатели.