Меркел готова да работи с Камерън за реформирането на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел не изключи възможността за промени на европейските договори, които иска Великобритания и заяви готовност за дебат.

Обратно в новината

Коментари - Меркел готова да работи с Камерън за реформирането на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kakvo u nas vi prilica na evropeiskia soiuz.Selata,gradovete ili politicite??

"Меркел готова да СЕ работи с Камерън......" Тоя е превъртял.

По-точното заглавие е "Меркел е готова на промени в договора на ЕС с Англия в интерес на кралството, но не и този договор да се променя за останалите страни-членки. Ето, затова ЕС няма да го бъде.

По соро СССР2 или евразийският съюз няма да го бъде.Правилата в Европа са едни и същи за всички и се спазват от всички.Разпадането на Европейският съюз е само в мокрите сънища на атакопутокомунопропагандата .Нещо повече задава се Транс Атлантически Съюз.Което за нас българите е супер новина.

Ще отстъпи Баба Меркел, и още как!Ако Англия и Гърция излязат от ЕС, губим уискито и мастиката едновременно!И какво ще пием тогава - шнапс ли?

Европейският Интернационал започва да се разединява!!Пролетарии, идва и вашето време!!

Това, което не разбирам е защо британците проявяват толерантност към милионите мигранти от цял свят, точещи социалната им система и взимащи работните им места, които идват от милиардна Индия, сто-милионен Пакистан и всички неизброими бивши колонии, а проблем се оказаха само сумарно под 30-те милиона българи и румънци?

Големият проблем на UK са мигрантите, взимащи работни места, както и тези, ползващи социалните системи. Къде боли е ясно, но защо не казвате защо боли? Взимането на работните места на запад от мигранти е пряко следствие от унищожението на работни места на изток. Нека поговорим защо и как се унищожават работни места на изток? Защо и какво унищожи индустрията и селското стопанство на България, какви стоки се продават в хипермаркетите? Ползването на социалните системи на запад е пряко следствие от разграждането на социалните системи на изток. Нека поговорим кой приема всички млади, умни и трудово активни хора от изток, които би трябвало да попълват източните социални системи? При това тихомълком или още по-зле - фукайки се и гордеейки се колко е велик и алтруист?

"Той изрази оптимизъм, че ЕС ще бъде гъвкав, когато един от членовете му има проблем, който ТРЯБВА да бъде решен." Е, ние пък си имаме УПРАВНИЦИ иси нямаме проблеми !

Разбира се че Камерън е прав. Ганьо да си стои вкъщи и да създава просперитета на Царство България, а не да ходи да цица инглизите с гол тумбак и чифте пищови.

1. Няма нито един пример в историята за трайно и успешно просъществувало обединение на две или повече държави, което да е станало доброволно и "демократично". Основата навсякъде е била поставяна с насилие. Примери бол. САЩ, ЮК, Германия, СССР, Китай, Рим, Египет.... 2. Всяко обединение на две икономики на различен етап на развитие води не до ускорено развитие на по-изостаналата, а до изсмукване и унищожение на по-изостаналата от по-развитата, до крайно унищожение на изостаналата и превръщането й в прост източник на ресурси. 3. Няма нито един пример в историята, когато държава или човек да са станали силни чрез алтруизъм и грижа за другите. Всички държави, наричани сега "цивилизовани" и богати, са станали такива благодарение на столетия ограбване, източване и използване на останалата част от света, а не благодарение на някакъв особен гений. Единственият "гений", който може да им бъде признат е успешното запазване на статуквото им след натрупване на богатствата за сметка на останалите държави. 4. Единствената причина, по която днешните богати държави понякога дават пари и ресурси на останалите е същата, по която едно време императорите са раздавали безплатен хляб на римските граждани и са организирали гладиаторските зрелища - като средство да запазят властта си. Контролирана бедност. По тези причини, а и по много други подобни, ЕС е един мъртвороден проект, който е обречен на разпад ако наистина функционира според принципите, които прокламира. Не се е разпаднал единствено поради разминаването между прокламираните думи и делата. Това разминаване хората го усещат и го наричат двуличие. Това е причината ЕС да е толкова недолюбван, особено на изток от Виена.

Българска робовладелска мрежа разбита в Марсилия А ЗА НЕМСКО-БРИТАНСКАТА РОБСКА МРЕЖА НЕ ПИШАТ :)))

Мда, западните европейци се притесняват от новодошлите. Може би по същия начин и софиянци изразяват недоволство от придошлите, както ги наричат някои "селяндури". Лично на мен не ми се ходи да живея другаде, освен за екскурзия. Но който не може да си осигури достойно препитание в родното място е естествено да потърси по-добро място, ако има тази възможност! Един добър начин за ограничаване на подобна емиграция, икономическа емиграция, социална емиграция, без голямо напрежение е силно да се намалят разликите в икономическото развитие на ЕС. Това е труден и бавен процес и едва ли ще го възприемат. По-лесно ще бъде да измислят и въведат ограничения по дадени критерии.

Източна Европа бе допусната в ЕС по две причини: 1. Икономическа - да бъде ползвана като нов пазар за западните икономики, за да продължи "ръстът", без който капитализма като система не може, а така също и за да бъде използвана Източна Европа като евтин източник на ресурси - човешки и природни 2. Политическа - за да се приближи Западна Европа още по плътно географски и притисне своя гео-политически опонент Русия. Никой никога не се е интересувал от благосъстоянието на източно-европейците, просперитета на тяхната икономика или личното им благоденствие. По тези причини намаляването на икономическите различия, за които говориш е утопия, както беше утопия и комунизма, който така и не се състоя.

Dobromir Dimitrow

Подкрепям мнението Ви, както написах, че няма да приемат такава политика - за намаляване на различията! Но тогава да приемат и другата крайност - да приемат емигранти от другите страни!!!

За 1-во.Източна Европа когато се освободи от Съветският ярем беще изостанала и бедна.Така,че какви пазари?! За2-о държавите от Източна Европа доброволно се присъединиха и се интегрират в Съюза.Така,че Европа никъде не се е приближавала,а си е там където си е.За 3-то Европа не заплашва Русия,а търгуваше почтено с нея докато Путин не потъпка всички договори и анексира Крим,разпали и потдържа война в Украйна и се държи агресивно спрямо Съседите си в Европа!

от Луната, или си дилетант.

някой би ли посочил една - едничка полза за обикновения българин от членството ни в еврейския съюз и нато?

измамното чувство, че си част от клуба на богатите и член на бандата

Наистина ли си толко тъп или съ прайш?

Колкото да не ни е приятно Камерън е прав.Така се защитават интереси на дадена държава.За разлика от нас, кой каквото ни подсвирне да го изпълняваме.Затова са богати тия държави, защото има закони, който се налагат и изпълняват.Нали постоянно ревем,че няма закони и държавност у нас.Не може да отидеш в някоя държава и без да работиш да ти дават помощи!

Май ЕС ще се разпадне по- бързо и от СССР

И ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ няма да оди да бере англосаксонских ягоди.!.};-))) ще си седи в БГто с мечтите за ЕВТИНИ ГОРИВА.!.ха..ха

Гейчик марш в землянката ...

държавите от Западна Европа са станали богати благодарение на всички колонии, които са имали. Сега имат нови колонии - държавите от Източна Европа, защото Индия, Китай, Бразилия и .т.н. се усетиха, че могат да провеждат самостоятелна политика.

Камертона яко се е разпасал! Дойде ли да преговаря с мен, ще му набия обръчите подобаващо! Островитянският никаквец се опитва да става тартор на Европейската хунта, а не знае, че това място е заето от мен!

В този си вид ЕС е само един инструмент в ръцете на глобалния капитал за налагане на хегемония и икономически гнет над европейските народо, особено на по-малките. Това няма нищо общо с първоначалните идеи и идеали за сътрудничество и взаимопомощ между европейските държави. Сега тази структура е вредна, а вече и много опасна за тенденциите в развитието на човечеството и трябва да бъде разрушена!

В ЕС МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА - ГЪРЦИЯ , БЪЛГАРИЯ , РУМЪНИЯ, ХЪРВАТСКА , СЛОВЕНИЯ , СЛОВАКИЯ , УНГАРИЯ И ЧЕХИЯ , ТРЯБВАТ ДА НАПРАВЯТ ЕДИН АЛИАНС В ЕС .... ИНАЧЕ ГЕРМАНЦИ , БРИТАНЦИ И ФРАНЦУЗИ ПОСТОЯННО ЩЕ ВИ ГО НАХЛУЗВАТ КАТО МАНГО НА АЙШЕТО :)))

Баба Меркел ако трябва ще посвири публично на Камерън, само и само Англия да не напуска ЕС ( не, че при евентуален референдум народът ще гласува ЗА), но една Гърция може и да се допусне да излезе извън него (според новините от вчера). Я сега кажи ми облаче Детройтското, това не се ли нарича "Дискриминация" в свободният демократичен свят и ако не е, тогава какво е!? Визирайки наклона на темата, живо ме интересува какво е мнението и отношението на първите 10 страни в Европа към тяхното гето (циганите на ЕС/последните във всяко отношение, обетованата земя/сметището) България! Предполагам, на никого тук няма да се понрави ако бъде изречено на глас.... :)))

ДАЖЕ АМЕРИКАНСКИТЕ НЕГРИ В ДЕТРОЙТА В МНОЗИНСТВОТО СИ СА УБЕДЕНИ ЧЕ СА ПО-ВИСША РАСА ОТ БЪЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ .... ... КАКТО ВИЖДАШ НЕ СЕ И СМЕЯ ...

А ти хубостнико от кои си, от подлогите на путин ли?

А ти от еврогейте ли си?

НЕ ОЧАКВАЙТЕ ЧЕ В ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЯКОЙ ЩЕ СИ ОТВОРИ БУЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ :))))) .... ПРОСТО МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОГЕЙСКИЯ ЩЕ БЪДАТ МАЧКАНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ :)) ТРЯБВА МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ЧАС ПО-СКОРО ДА СЕ АХНАТ ОТ ТОЯ СЪЮЗ :)))

Кой си ти бе тъпанар та ще ни диктуваш как да се държим?!

И да се присъединят към Евразийския Путалински рай... ха ха ха В Крим вече има гладни бунтове ,окупацията скоро ще има проблеми!

Има БГ гладни бунтове, ша мрети гладни ха..ха..ха Я бегом във евроФРАНЦИЯ да си упражняваш просяшката професия;))))

затрогваща сценка от сериал ес-2015 : тъпа маймуна1 + тъпа маймуна2 стадничат по темата за бъдещето на бананистан ...просто, понякога може да бъде обичайното повторение, а не задължителното "нещо ново"... и това, даже без да говорим за смисленото.

А на нас пак ни набиха кирката докрай.

humfry

"Най-болезнен е проблемът с имигрантите от ЕС, които заемат работни места във Великобритания." Лицемерие! Кои имигранти са повече в ОК, от ЕС или от страни извън ЕС? Да не би последните да са само на социални и затова да не заемат работни места? Защо работодателите предпочитат да наемат имигранти пред британци? И никому не е тайна, че голяма част от имигрантите са работодатели! От имигранти се оплаква страната, която е колонизирала не малка част от света.

Така е

Виж сега Хъмфри. Като живеещ в Англия от над 15 години, мога да те уверя, че: От 10 българи/български семейства които познавам, 8 лъжат държавата по един и ли друг начи с цел "точене на социали". Това, че някой е обявил източно-европееца за проблем не е без причина и колкото и да не ни харесва си е самата истина. Сори бро! :))

Като ,човек който редовно ходи в Англия,мога да ти кажа ,че си голям лъжец!

Петък-вечер. Разбираемо - субота идьот... Макар да е късничко - Бихме ли попомислили : - Прората/Относителни Параметри/Идентификатори за Всички страни-членове Без изключение ? т.е. : - Минимална заплата Х - Тогава Максималната 4-5 пъти Х. Максимум Гранд Тотал ! - Минимална заплата Х - Тогава : - млякото еди-колко по Х, хляба...горивата...почивките и т.н. - данъчната Система - Прората Унифицирана ! - еди-колко Реално-живеещи В страната - Прората Право на Еврофинансиране ! - еди-колко Наказателни-и-Осъдителни Процедури към съответното правителство (Особено ако Е в кавички !) - Прората Затягане на Контрола ! ---- Всъщност - Ако отделим известно време да Се запознаем Отблизо с Разговорите - Точно-Това Ще видим.

Меркел била готова да отстъпи и се хване за палците пред Камерън, но той и казал че е дърта гедеерманска комсомолка и не става за тая работа.

Меркел е готова да се надупи на всеки,само за да запази разпадащият се ЕС!

Общо взето Меркел е проводник на американските интереси в Европа. Иначе не блести с особена проницателност, но е удобна. Има вид на слоница.

Мастото на България не е в тази йезуйтска общносту създадена да покровителства по-силните западни икономики, а по слабите източно-европейски да задушава и разорява. Система, в която заради едни правила и договори могат да се променят, а заради други не.

И Марсианската ли Визирате (да Изхакат 'наште'), Колега ?

Како Нино, марш при Путлер в кочината, да смучиш водка и да грухтиш доволно!

Мда.Вече се усетиха,че не сме и няма да станем европейци.Скоро под прикритието на мотото"Европа на няколко скорости" ще станем гетата или колония на Европа.Нищо чудно отново да се въведат изходни или входни визи.

Скоро мандалото ще хлопне.Който успял,успял.Другите ще носят марката Европа, но всъщност ще са ментета.

Май са подшушнали нещо в ушенцето на Меркел отвъд океана , че изведнъж стана разговорчива

културни и отговорни хора - разговарят, спорят. никои никого не анексира

Да, Колега ! (А Бритцът - Воистине хареса Нашия анекдот. ... Да - за Съра, Темза И ! - Анонсиращият ;-)

ходи да цепиш дърва

"Пуснеш ли го на скута- ще ни се качи на главата"!!!!! Е стига с двойния стандарт!!

Пък излиза нищо! Те Пътин не могат го озаптят, та ще се реформират ли?! А за нас дори и не са чували.... Но и "В" тук с коментара си не е съвсем прав - че каква е разликата между славянските племена и онези северни диваци, надошли бог знае откъде с кожи, брадви и рогати шлемове? Никаква! И те са един дол дренки с нас, ама нали сега са актуални и богати.... Ако Крум или Симеон бяха живи, щяха да ги натирят в Атлантика да се издавят - нещо като древен "Дюнкерк", ха-ха-ха.

А кога ние ще имаме референдум?

кои ние ? пък и кои ни пита нас ?

На Куково лято!

когато му доиде времето :)

ингилизите , после са франките , германските племена , следват скандинавците(викинги) после поляци ,след това почват испанци , португалци , италианци , гърци , турци ,албанци , румънци и в края на класацията са славянските племена към които ни списват и нас бг-то , словакия ,сърбия, македония и русите , това е ерархията в европа

И Все-Пак, Колега - течеее, Всичко тече ! ... Времето Няма край и Не може да Ни влече.

така е , пък и да се надяваме че казаното в една дебела книга ще се случи - "последните ще станат първи "