Берлин: Търговските преговори между САЩ и ЕС се провалиха

Преговорите САЩ и ЕС по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) се провалиха, заяви германският вицеканцлер Зигмар Габриел.

Обратно в новината

Коментари - Берлин: Търговските преговори между САЩ и ЕС се провалиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обам няма да види TTIP, за по-нататък, ще видим...

Разбира се, че ще се провалят. Провинцията не е още на нивото на столицата, за да са успешни.

Но СЕТА/Comprehensive Economic and Trade Agreement -всестранно икономическо и търговско споразумение /м/у ЕС и Канада вече е съгласувано и върви към подсписване. Това е същото споразумение като TTIP,обаче с Канада. Американските компании чрез дъщерните си фирми в Канада пак ще си постигнат целите...А бе, измъкване няма. Ако в Брюксел го подпишат, би трябвало парламенът на всяка страна-членка да го ратифицира, но Юнкер е заявил, че няма нужда от това, достатъчно е да се подпише от представителите на съюза. Все едно, познайте кой парламент ПРЪВ ще го одобри!

Страхувам се че това е "финтиране на публиката" и една хубава сутрин ще разберем от новините че "проблемите" са преодоляни и споразумените е подписано , за радост и щастие на тъпоглавата дебилна евроовца.

Дай Боже, еврогейците да ни набутат в лапите на алчните американски корпорации. Едва тогава Господ българина ще "обърне палачинката". И колкото по-бързо това стане, толкова по-бързо ще се отървем от Новия световен либерален ред.

Слава богу! Но царевицата за съжаление ще ядем. Май с нея са навлезли навсякъде.

Една добра новина.

Най-после някаква трезва мисъл у европейските политици.

И какво сега? Няма да ядем вече американска царевица с вкус на жабешки бутове ли?

-това по-точно ядеш.

Браво! А и това е един от редките случаи, когато форумът е единен! Всеки вижда неоспоримата истина.

Сега Германия да се готви за терористи ислямски хомосексуалисти. Париж саботира ТТИП и им спретнаха Ница. Защо заради нечии дебели портмонета да загиват невинни хора, деца???

Американците официално подготвят икономическо превземане на Европа с ТТИП, което в момента буксува. Лошото е, че неофициално те превземат бавно, полека и систематично, икономически силните европейски бизнеси, свързани с набиране на информация. Вижте Нокиа, Скайп... всички такива вече са в американски ръце. Популярните социални мрежи също. Американците явно искат да концентрират цялата информация в свои ръце. Както изсмукват петролните запаси на планетата Земя.

Пълниш Европа с бежанци, икономиката на ЕС-то кляка и после ох на дяда-а.

На германците никога няма да бъде позволено да се събудят. Пребройте американските военни бази в Германия.От др. страна от 1949 г. всеки канцлер на Германия се утвърждава в САЩ. Следователно във всички случаи той ще е американска марионетка. Държавното злато на Германия като обезпечение по плана Маршал е в САЩ. Последният независим ръководител в Европа беше дьо Гол. Върна френското злато от Америка и извади Франция от НАТО.....

САЩ пък са подчинени на Китай и Русия. Китай държи голяма част от дълга на САЩ. Китай прави каквото си иска а САЩ само говори и не си и мисли да предприеме някакви действия. Има мнения, че Тръмп е руски агент, сега се кани да става президент. Въобще на къде ли е тръгнал САЩ?

до Загрижения... Щом от пасольството на РФ и в самата РФ има такива икономически аналлизатори мен лично и моите европейски и американски приятели не ни е страх от търговско икономическо споразумение между САЩ и Европа.А също искам да спомена и от санкциите които г-н Путин (Вовочка) е наложил на САЩ и Европа!Защото бях много притеснен от новината,че Русия ще търгува с Иран,Индия и други страни във местни валути и рубли! Ох!Олекна ми!

След постановката на американците с Фолксваген, германците са доста мнителни по отношение на американските искания...

Абсолютно вярно. Само че, постановката с Фолксваген изобщо не е свършила и американската съдебна система ще иска нагло да ги дои безкрай. Това германците няма как да им простят и това споразумение вече окончателно е в историята.

Тази новина е най-хубавото нещо, което може да се случи на Европа. Но както казват хората "Много е хубаво , за да е вярно". Аз запазвам своя скептицизъм по отношениие на споразумението.

Отдавна сме роби на УСА . Може не лично , но чрез канадски израелски, германски, чешки , унгарски и др. фирми , лишиха България от собственост върху най-стратегическите отрасли в промишлеността - Добив на злато и цветни метали 100% , Химическа промишленост 100%, Енергетика 10% и т.н. И най-голямата колония по света не позволява никой да им пипа златото, камо ли да го изнася навънка. Ще дойде видов ден и тогава ще има хора по бесилките.

една хубава,радостна вест,че не сме роби на САЩ

Време е Германците да се събудят...

Ако германците се събудат край Урал ще се говори на немски.

Германците се събудиха два пъти през 20-ти век и двата пъти се озоваха не в Урал, а изтикани от столицата си Берлин...от тези, чийто роден език се говори в Урал.

а да ви видя сега ... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Леле леля Меркел ива сички Опортни точки на Русолизците: Преговорите със САЩ де факто са провалени, защото европейците не искат да са подчинени на американските искания - каза заместникът на Ангела Меркел в германското правителство.

Тъкмо обратното. Показва, че САЩ губи силите си, и се разхлабват веригите, с които е заробена Европа. Така че нищо хубаво не ви чака.

Както винаги, Русия винаги побеждава. САЩ са аут ... Наесен започват преговори между ЕС и РФ за нов дългосрочен търговски обмен

Яко!До тогава Путин ще е изтеглил, ,отпускарите'' от црвената армия и ще е върнал Крим!А руски строителни фирми ще възстановяват Донбас и разрушените градове!Европа и САЩ ще са започнали да вдигат санкциите!Доларът и еврото ще пуснат гърлото на жалката рубла и пенсиите и заплатите на милиони граждани на РФ ще са започнали да се, ,сафересват"! Възможно е даже членове на правителството на Путин да се люлеят по стълбовете в Москва и Питер!

хубаво ама долара и еврото вече почти спря да се използва в търговията между Русия,и югоизточна азия ,иран индия и т.н.Това става проблем са САЩ -балона им се пука и всички токсични доларови облигацийки и инструменти ще се върнат там откъдето са дошли при фед.резерва който вече няма какво да печата.Късно е либе за китка.Бавно и мъчително процесът си върви и няма кой да го спре .Освен война -но САЩ нямат ресурса и технологията да водят война срещ Русия и Китай, ЗАЩОТО АКО ИМА СЛЕДВАЩА ВОЙНА- ТЯ ЩЕ Е НА ТЕРИТОРИЯТ НА САЩ

Човече аз само пръднах ама ти си се на...таковал !И как става търговията в Азия?С рубли ли?Путин и привтелите му във рубли ли искат да им се плаща нефта и газа?

Най-великата и най-могъща страна в света Зимбабве вече стана стратегически партньор Намбър Уан на Великата Русия, обяви неотдавна руския външен министър Лавров на съвместен брифинг с Зимбабвийския вътшен министър Мата Космата!! Треперете от страх мръсни кравари!

Това е най-добрата новина, която съм чула напоследък.

Има и по-добра, Русия фалира есенес, също като СеСеСеРе-то!

според дойче зеле и картофи русия фалира по три пъти на ден,а на есен пак,ако не то на коледа или нова година и най накря до великден ще фалира.Надейсе

link

Лакомията не е панацея драги. Има и други ценности в този живот. За ред и държавността само един факт: пощаджията носеше пенсиите в брой на цялата махала и всички знаеха кога! Какво да сравняваме повече ред и престъпност?

Сега Мони Паси, Радан, Ненчев и разбира се Плевнелиев кого ще оплючт - САЩ, че са ни предложили лош договор, или лидерите на ЕС, че бойкотират САЩ? Плевнелиев съм го сложил на последно място, защото то си му е заслужено.

До преди да се намесят САЩ с демоагогия Русия имаше оборот с ЕС около 350-400 млрд евро. Тук доста водка се е изпила със сигурност. Франция трябваше дълго да бъде сплашвана, да не продава Мистралите. Германците с Фолксваген, Дойче банк етс. Това не е приятелство драги. Мои приятели не ме сплашват и казват с кого да търгувам.

На Габриел не може много да се вярва, въртиопашка е . Но това е твърде сериозно, за да си позволи самоволно да го твърди. Вече има лъч надежда!!

най-накрая се усетиха!!

Мразя САЩ. Хамериканците са нечисти и нечестиви хора! Най- мразя руснаците, защото бегат масово в САЩ и стват млъсни, подли и нечистиви хора! Гаднярите отиват там за долари, 100 евро заплата в Русия им се виждала малка!

и кога и колко руснаци са избягали в САЩ, щото по данни на фед.стат.на самите САЩ-на всеки 100 входящи имигранти -98 са от афро арабо латино произход без средно образование.

Само 15 милиона!!!! А от САЩ в Русия, само 1 брой, Сноудън, и сега се апе за газот и иска да се врати обратно! Мухахахахахаха!

Цифрите май са от ТАСС, ама нейсе! От 100 двама са братушки с по 2-3 висши!

Една добра новина. Германия дълго ще се възстановява, но изглежда Меркел не ни предаде. Много ограничени немци плюят по нея, но тя с цената на ммного компромиси за държавата си, успя. Поздравления!

абе ти си много тъп (или лековерен), ходи цуни задните части на "великата" Меркел

Някъде ми се мярна, че българското правителство е подписало ТПТИ с американците. Дано това да е грозна измислица!

Идеята беше ЕС да бъде превзет и окончателно заробен. Относно България, това са глупости, тъй като не би бил легитимен подобен акт.

Другари, ,бъльгарски патриоти'' с фланелки на Путин!За сравнение между ТТП и търговията с Русия не може и дума да става!Защо ли?Ами защото Русия продава суровини главно срещу долари и евра и тези суровини са с ниЗка добавена стойност.После купува тези суровини от Германия,Франция,Израел,САЩ, Япония,Ю.Корея и също от Китай вече преработени в машини ,стоки за бита,строиелни маТриЯли и т.н.със много голяма добавена стойност.Имат някой работи и те които продават с голяма добавена стойност,но са Малко.Корупцията и клептократичната олигархия спъват развитието на такива производства в Русланд! Както и у нас разбира се.Ама ние можем да се изнесем на тъгъдък у Европейските страни поне.И го правим.Ех, че кеф!

A защо не пишеш в европейските форуми бе нашенски бежанец? Да не е щото си 3-та ръка човек? Пиши в Spiegel, SZ, etc!

по всичко личи че като си пръднал си спукал ауспуха на рейса.Муахаха -тия вицове дето си ги писал вече не минават и за детската градина.

Ами аз пиша в Европейски бе!България е в Европа!

Един мъдрец е казал - Американецът е един самосъздаден изрод. Става дума за жителите на САЩ, и то не за всичките. Европа не иска да има преферициялни отношения с изроди

Бих добавил към сентенцията: Америка е народ от...бежанци - в съвременния смисъл. И то от най-наглите в съвременния смисъл - които са изтикали и избили мирно отнасящото се към тях коренно население. Сега искат да изтикат и икономиките на другите земни континенти, като сключват подло формулирани ТТИП-та с всеки континент. Вече го направиха с Азия, сега на мушка им е Европа. No pasaran! No way, yankees!

Мразя САЩ. Хамериканците са нечисти и нечестиви хора. Никакви търговски договорености с тях ....

Просто глобализацията междувременно остаря като икономическа теория. Моделът на непрекъснат икономически растеж просто не работи, не може да бъде поддържан и ражда разделение, от което хората не са доволни. Всичко виси на косъм и когато (а е сигурно, че ще стане) се срути, ни чакат много лоши времена.

Дааа, никъде няма открит перпетуум мобиле. Нито е възможен вечен растеж. Само на алчните инвеститори им се иска такъв, за да трупат печалби.

Хубава новина! Дано да е истина и нещата да не се обърнат в последния момент по модела "Бойко Борисов". Ако това се случи, значи, че Европа започва бавно, но сигурно да се освобождава от робството на американските световни корпорации, защото те хем са американски, хем са се наложили над света и затова са глобални, световни. Следващата стъпка трябва да бъде премахването на безумните санкции срещу Русия, заради които не само Русия, а и самата Европа претърпя много тежки финансово-икономически загуби, за да угажда на САЩ!

Соросоидните хаховци са в шок, не са очаквали такъв развой на нещата, сега трескаво се стиковат с козяк 16, за да мобилизират оредяващите си редици,но и козяците се опетлаха като патета у кълчища и засега оттамо не се чува ни вопъл , ни стон!

В шок са педерунгелите като тебе, че излиза, че Германия не е подчинена на САЩ нито Меркел, а вие сте гнусни лъжци!

Най-сетне и една хубава новина.

Вервайте ми ...

ЕС започна да придобива форма. Първо отряза единия идиот, Русия. Второ отряза другия идиот и урод, САЩ. След като и британците напуснат, може да се почивства образът на Европа в ЕС. Но! Шотландците да влязат, те са по-европейци от британците. Британците са мелез между европейци и янки, което ги прави негатив за ЕС.

Истината е, че наближава деня, в който господарите ви няма да имат повече нужда от "великолепните" ви услуги по форумите. Няма да се учудя и ако изчезнете, поради риска да се разприказвате някъде.

Сега трябва да резнат и Турците и най-после Европа да има независима политика

d4

Слава Богу...!!!

"Преговорите със САЩ де факто са провалени, защото европейците не искат да са подчинени на американските искания" Къде са предателите американофили?

Явно са във фантазиите на русофилите. В кошмарите им.

А това, че се изземват правомощият на локалните съдилища, - т.е. ЕС законодателството е с по нисък приоритет от Арбитража, не е ли проблем?

...Слава Богу, ЕС се осъзна!

Не бързай да се радваш. За съжаление, ЕС е управляван от доказани идиоти, които във всеки един момент могат да се извъртят на 180 градуса без да им пука дали това е в ущърб на гражданите на Европа.

...докато гражданите на Европа го допускат. Но гражданите на Европа вече се осъзнават и стават все по-граждани.

Хубавите новини са рядкост. Но тази новина е много хубава. Дава възможност в близко бъдеще, България да излезе отново на безбрежния и платежоспособен руски пазар. Стига да има с какво. Демократите се погрижиха да унищожат всякакви производства в България...

Изводът ти е счупен на две места: 1. Отрязването на американците не е в полза на Русия, а е само по себе си, след като и Русия бе отрязна. 2. Русия не е палтежоспособен пазар, освен за Мерцедес, БМВ, Бентли и някои луксозни кичории покрай тях в двата големи града на тази държава. Останалата Русия е консуматор на нискокачествена стока, което ако стане пазар за някого, той е обречен на мижитуркане и самопровал.

Странно защо европейските корпорации са против санкциите срещу Русия - мъчно им е за руския народ и искат да им даряват стоките си:)))))))))))

На краварите не им мина гадния номер за подмолна диктатура над Европа. Следващата правилна стъпка е всички краварски бази и колониални краварски войски да си ги вземат обратно в кравария. В Европа нямаме нужда от кравари.

В знак на протест, соросоидите и протестърите ще отговорят с мощен гей парад пред посолството на Германия

Чудесна новина!

Мразя САЩ те са лоши

средства за наука, образование, изкуство, култура, отпускат добри стипендии за всички таланти по света и така ги освобождават от терора на туземните посредственичета.

Щатите стделят най-много средства за войни, цветни революции и военни намеси в света. Повече от всички останали държави взети заедно

Освобождават талантливите и трудолюбивите от терора на посредствените и мързеливите.

Соросоидите и протестърите пак се оср ...а . Няма бъдеще за тях. Не се представят прилично и А за Б спира субсидиите. Соросоидите и протестърите минават на студени пици и чешмяна вода

съкращаване на бюджета на Америка за България. В тази връзка предстои персонална оценка за ефективността на всеки соросоид.