България ще получава най-малко европари на човек от всички в ЕС

За периода от 2014-2020 г. България ще получи общо 7,128 млрд. евро от структурните фондове на ЕС - с 3% повече. На всеки български гражданин ще се паднат по около 970 евро, което е по-малко от останалите страни от Централна и Източна Европа.

Обратно в новината

Коментари - България ще получава най-малко европари на човек от всички в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са клаккьорите на Бойко.Важното е да се създаде необходимата организация да се усвоят на 100% , а не колко са на глава от населението спрямо другите страни членки. Колкото повече пари стигнат до обикновените хора които произвеждат благата за трапезата ни толкова по-добър щестава живота на българите.

не са със всичкия си.МИЛИАРДИ ЗА БЪЛГАРИЯ?Абе господа,не виждате ли какво се случва тук?КРАДАТ С ГЪЗОВЕТЕ СИ,ДО БЕДНИТЕ И ГЛАДНИТЕ ПАК НИЩО НЯМА ДА СТИГНЕ.ПО ДОБРОТО Е ДА ЗАМРАЗИТЕ ВРЕМЕННО ТЕЗИ ПАРИ,ДОКАТО САМИ СЕ ОПРАВИМ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ.А АКО НЕ МОЖЕМ ,,ДА МРЕМ ПО ДОБРЕ,,.

Хане,триглавата ламя е отворила,алчната си паст за тези пари,а вие се дърпате.Те вземаха,превантивно,1 млрд лева,за да не останат хептен на сухо,но КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ.На електората/техният/пари не му трябват,той се храни с идеи и успиващи речи,не му пречи да мизерства,радва се на 2 лв.Развържете кисиите,защото те чакат,имат да си допълват тлъстите сметки.Моля ви се,защото иначе ще посегнат и на последният ни залък.Имайте милост към нас,най-бедните в Европа и към тях,много богатите/без да работят/в Европа.

Niama nevinni politici!!! България се характеризира с ниска производителност и преобладаващо ниско- и средно нискотехнологични производства, като производството на храни, напитки и тютюневи изделия е най-големият отрасъл, посочва Европейската комисия в доклада си за конкурентоспособността, озаглавен "Няма растеж и работа без промишленост"

а вазелина (въжето) сами ли ще си го носим или ще го дават от профсаюза

на крадлив ганьо-кинти йок! :)))))))))))))))))))))))))))))

Карай бе. Ти си осмисли деня с плюене и днес.

ееее,ганьо,истината боли нали,ама пак си е истина-крадливи сте и калпави,затова никой не ви уважава....

И с какво поляци, унгарци или еди какви си са повече от нас. До гуша ми дойде вече, да нио третират като нещо по-различно. И всичко това заради алчни, недостойни и некадърни хора! ПИИИИИИИИИСА МИИИИИИИИИИИИИИИИ!

Докато ни управляват такива политици ще е така. Визирам и предишните. Това не са политици а тарикати на дребно. С каквито е пълна цялата ни държава.

На следващите избори ще гласувам за тебе.

Само дървените философи и всичкоразбирачите ( визирам и тебе ) са повече.

докато българите се държат като мазохисти и зяпат с отсебени устица по европалачите си. Унгарците ги сритаха и ето резултатите. А тук е държавата на видиотените десни мухльовци, дето не знаят какво искат, но искат още повече от същото. Жалко за България, отива си.

....Ето затова е борбата......ще има още за лапане...., а Вие викайте, скачайте колкото искате, не ни пречите..

да си пиеш редовно хапчетата, психопат. Щото триглавата бла, бла, бла фердинандо-чифутски простотии, постави начало на работата с еврофордовете през 2007 и се учеше и работеше в движение само за около 18 месеца. Осра ги Тиквата, дето е от пъдарите на Крадлив Дедо, внук на комарджията фердинат. Ханският шлем не е за посерсковци, обилзиващи чифутски династии.

Триглавата бла, бла другарю постави началото на смотването на еврофондовете и за това им ги спряха. На Тиквата пак ги отпуснаха и той ги използва по-най добрия за страната начин. Така, че Тиквата както ти го наричаш е много по-благороден и умен от крадливите комуняги. Е наивен е, но ако пак им се върне със сигурност вече няма да ги гали, а това неминуемо ще стане.

НА БОКО ЕВРОПАТА МУ ДАВАШЕ ПАРИЧКИ,АМА НА ТЕЗИ ЙОК.ЙОК И НА ТЕБ,ЙОК И НА МЕН.ПАНИМАЙШ.ХОРАТА ОТ ЧУЖБИНА РАЗБРАХА,ТИ НЕ.ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ,ЕДНО СИ БАЕ.БОКО,ТА БОКО.БОКО СИ ОТИДЕ СЪС ШУТ В ГЪЗА,АМА ТИЯ СЕГА КАКВИ ГИ СНАСЯТ,СЛЯП ЛИ СИ????

Нито един цент не бих дал за България ! Жалко за европейците , че така се насадиха с нас. Но все пак и те си имат политически доктрини и цели и все пак за съжаление геогравски сме в Европа. :(

И аз 5 пари не давам за тебе.

Така. Превод от политически език: 1. "Няма специална причина да съм при вас." - ИМА СПЕЦИАЛНА ПРИЧИНА да сме при вас. 2. "През последните 3 години сте една от малкото, на която не сме спирали европейски пари." - " Преди 3 години ВИ СПРЯХМЕ ПАРИТЕ заради батко и братко схемата". Съчетано с 1. и предвид кой управлява сега, "СИЛНО СМЕ ПРИТЕСНЕНИ от факта, че онези, дето им спряхме парите, сега пак се разпореждат с тях." 3. "Не сте най-зле с 35% усвояемост" - "МНОГО СТЕ ЗЛЕ". 4. " Трябва да подобрите методите на работа в обществения сектор и да подобрите усвояемостта там" - " Има голяма вероятност пак да ви спрем парите, заради мърляво ви управление." 5. "Служебното правителство беше едно от първите, които дадоха разчетите са 2014-2020" - "Сегашното правителство НЕ ПРАВИ ДОСТЪЧНО по въпроса за еврофондовете." 6. " Пари ще се дават срещу изградена цялостна стратегия в сектора" - " Харчите си парите за щяло и нещяло, без идея за какво точно." Може да има и някои други нюанси, които съм пропуснал. Но като цяло, чакайте блокиране на средствата в някаква форма, защото от ЕС не вярват, че ще ги харчим по целесъобразност. ВЕНСЕРЕМОС, другарю станишефф и честито!

Някой да ги е видял тези пари? Те отиват в "наши" ведомства, фирми и личности. А населението намалява. Също като при пенсионния фонд - хората намаляват, пенсиите не се актуализират.

Магистрали, ремонти на детски градини училища, ремонт на пътища, ремонт на обществени сгради, ремонт на музеи и т.н. тези пари няма как да отидат за пенсии!

надежда всяка тука оставете , беж по далеч от таз обругана и покрусена държава с уродливото й население дет си натискат главите един друг в казаните с врящ катран и сами си въртят шишовете на които са набити над огненото гърло на преизподнята

"Във връзка с бюджетната рамка, призна, че предишното правителство започнало да наваксва и да създава структури, които са способни да усвояват добре средствата."

На хора Второ качество не се полага повече. Управляващите всеки ден ни го доказват. Но интересно, кога ще разберат, че и те са същото качество?

ЕС трябва да направи изключение и да изхвърли БГ от съюза. Да си ходят към русия или турция. Нали натам ги влече :-)))))))

ЕС никога няма да пусне дойната крава и работното магаре да се отърват от него. Избийте си това от главата, от скотобойната няма излизане, още повече, че Русия този път едва ли ще се напъва да ни спасява.

Русия отчаяно се опитва да ни върне в сферата на своето влияние. Защото сме обявени за свободна зона - още Горбачов се съгласи на това. Евразийската доктрина да ви говори нещо?

Ква дойна крава за ЕС сте вие с мизерната си вносчица беее? хохохо :-)))))))))) Само проблеми имат с вас. Вече съжаляват, че ви помислиха за бели хора. Не знаеха, че сте си толкова тъпи, мързеливи и злобни комунисти

Благодарим ВИ, партии "любими" за "достойния" живот!!! Тъпкано да ВИ се върне!!!!

ДОКАТО ИМ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА "Я КАМИЛАТА, Я КАМИЛАРЯ" ... А ИСТИНАТА Е ЧЕ ИМАТЕ МНОГО ЕКЗАРХИ И НИТО ЕДИН КАРАДЖА :)

никакви пари за гадните прости тарикати, ако останат без еврофондове за крадене, сами ще се махнат

Нормално, все пак сме най-богати от всички... Е т'ва бате е социална инженерия в действие. Програмират ни да си чустваме втора ръка хора. - Получаваме най-малко - Винаги сме виновни за всичко - Нямаме равни права с останалите "равноправни rofl" членове - Плащаме наравно с останалите държави - Дискриминират ни във всичко възможно.. и в същото време ни обвиняват в дискриминация!? - Пробутват ни най-големите боклуци - Третират ни по-зле от емигрантите от страни от третия свят Вероятно мога да добавя поне още 10 точки.

Това, че ти си неграмотен и некадърен, не значи, че всички сме така! Нормалните хора ги третират нормално в ЕС, егати комплексаря!!! Какво лошо точно си видял от ЕС? Че пътуваш където си искаш, учиш където си искаш, а от догодина ще работиш където си искаш??? Все едно ти пращиш от благородство - то се видя колко сме толерантни към бежанците! Тъп прост скодоумен народ, който си търси господар...

Отказвам да влизам в спор с психично обременени амбриажи като теб.

НЕУСВОЕНИТЕ СРЕДСТВА ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ СА 1 МИЛИАРД ЕВРО .... АКО ЕДНА КРАВА СТРУВА 3000 ЕВРО ТОВА СА 333 333 КРАВИ ..... ИЛИ 3 МИЛИОНА ОВЦЕ ..... ОБАЧЕ НИЕ ВНАСЯМЕ МЛЯКО ОТ УНГАРИЯ И ПОЛША ЗА СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ И САЛАМИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ... ИСКА СЕ И ТАРИКАТЛЪК КАК ЩЕ СЕ УСВОЯВАТ ПАРИТЕ ....

Истината е малко по-различна. За пред простолюдието се раздухва точно такава информация, но реално условията са такива, че никой да не може да се добере до тези пари. В същото време унищожаването на бългаските стопани продължава с пълна сила.

ЗА ДОБИРАНЕТО ДО ПАРИТЕ СА ВИНОВНИ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ПРАВИТЕЛСТВА - СПОРЕД МЕН НАРОЧНО СЕ ОГРАНИЧАВА ДОСТЪПА НА МАЛКИЯ БЕДЕН СТОПАНИН ДО ТЕЗИ СРЕДСТВА - ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ТОВА = НЯМАМ ПРЕДСТАВА

Я обясни как се "добира" до тези пари? Според мен ти не си прочел и един договор за кандидатстване!!! То не може да си Пеньо от Сусурлево, да не знаеш език, да си просто като гьон и да получиш пари!!!

Баце, не се хаби в тоя негърски Детройт за 60000 годишно. Ела гледай крави у наше село.

ИМАМ ЕДНИ 50 ДЕКАРА ПРИ ВАС :)

Нещо си се объркал. Внасяме сухо мляко от Украйна. От области близки до Чернобил, защото е най-евтино. ТОВА СЪМ ГО ВИДЯЛ ЛИЧНО

До оня ден бяхме "отличниците" на Европа, според думите на един "вожд", а сега ни режат като свински трънки!!!!!!!!!!!! Мамамамаму!

БокоТиквата дами и господа

Турската лира е по стойностна за България.

960 евро на човек за 6 години прави по 160 евро на човек за година - около 350 лв. В замяна на това плащаме за: - посредници в продажбата на тока, водата, използването на природните ни богатства - липса на митнически ограничения върху вносните стоки и убиване на родното производство - налагането на европейски "правила", които важат по един начин за българите и по друг начин за други европейците. Всъщност списъкът, както сами знаете, е доста по-дълъг. Вие кажете - това според вас взаимоизгодна сделка ли е или просто сме окупирана държава? Има ли изобщо някакво значение коя партия е "на власт" в България?

Това е някаква извратена форма на васалитет, както е било едно време. А за партиите - тук няма нито една българска партия. Те или се ръководят от небългари - както дпс и бсп, или от емоционално и психически неуравновесени хора, или от циркаджии, със съмнителни държавнически, морални и интелектуални качества. Така че, като сложиш усилията на тая сган, която къде съзнателно и целенасочено, къде от простотия и глупост работи за унищожаване на народа, резултата не е никак странен.

8901

Нека най-експертният от 1990 г. насам кабинет и министър председател разяснят причината за това на нас простия електорат.И независимо,че съм един от този електорат имам някакви наблюдения и съответните изводи за причините.И много моля без приказки за световното положение и криза.Не хващат дикиш вече.

ЯВНО ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДВИДЕНО ДА СТАНЕ ЕВРОПЕЙСКИ РЕЗЕРВАТ НА ИМЕ "РОМАЛИЯ" ..... АЛЧНОСТТА НА ВЪРХУШКАТА ПОГУБВА РОДИНАТА ВСЕКИ ДЕН ......

вече няма никаква възможност България да предоговори ... i was ]e nadviweem :)))

и мизерия ви чака с това циганско, нагло и безхаберно управление. Кътайте си париците, ако все още са ви останали - зима идва. Кой ще оцелее?

Като статус ще сме като бежанците, даже по-зле, защото те не плащат нищо, а са на наш гръб. Никой не ни брои като народ в Европа, а и няма да финансират държава, начело със социалисти-апаши. През турско оцеляхме, ама от турско-арабско робство- надали.

Чета новини и коментари и си мисля, че живеем в една заблуда. Политиците ни са виновни доколкото не могат да откажат на външния натиск и се оказват кукли на конци на държави като САЩ, Русия или членки на ЕС. Силните държави не искат България да е стабилна и просперираща икономика и активно работят в тази насока. Те искат да сме бедни, глупави и зависими от тях. Така сме лесно контролируеми и лесно използваеми за робки труд. Докарват си производството тук и ползват труд за без пари, пробутват си старите таратайки, продават си хранителните боклуци забранени в техните държави и така. Ние сме част от ЕС доколкото сме бунището на ЕС. За друго не им трябваме.

Хаха. Ама много си прост. Очакваш германците да дойдат тук да си търсят канцлер ли?

Очаквам, след 20 години внуците ти да са на едно равнище на интелигентност със преобладаващите циганчета от класа им, защото в тази посока се работи изключително активно. А хората, които стават за канцлер отдавна да са напуснали и да управляват големи компании в други държави.

Ама вярно си много прост! гледам и плюсове даже са ти сложили някои като тебе.

За съжаление си ужасно прав/а и докато българите не осъзнаем това,докато политиците ни просто разиграват безотговорно театър в парламента нищо добро не ни очаква.Тъжно и жалко...:(

и какво производство са докарали бе робе кадърен крадлив нечистоплътен гламав и завистлив,докато целия свят ни е крив и във всеки който иска да ни помогне виждаме враг така ще е

Идва гадна тежка Орешарска зима... И асфалт ще ядете и гъза на Хамстера ще целувате... Като Местан и Болен

Е така де. Половината като изпукат, на другата половина евросредствата на човек им се увеличават двойно. Орешарски е умен тип, знае как да удвои евросредствата на калпак само за една зима.

чакайте малко...ние получаваме ли?!? Аз си мислех, че богата страна като нашата само дава за да е добре целия съюз!

Спокойно Колкото и да са малко, ще има за крадене . Важното е кой ще ги разпределя ?

Я .... от европа разбраха най-после че крадливите комунета са взели властта и ни резнаха кранчето

крадци от БСП/ДПС нищо няма да усвоите. Нито ще им ги дадат - нищо, че са договорени.

това е положението на бедните им садират коюха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На комуняги пари не дават хората...!!Знаят че само ги крадат..Пак гласувайте за тях!! Калпав матерял...Оставка!!

да изпратим циганите в германя. ифранця тогава всичко си идва на място. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То в Бг ,човеци няма ,само политици и цигани!

НА ЧЕЛО НА ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ СЕ НАМЕРИХА ЧИТАВИ УПРАВНИЦИ. ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ,КРАДЦИ,ЛЪЖЦИ,МОШЕНИЦИ СЕ ИЗРЕДИХА НА ВЛАСТ И НА НИКОЙ НЕ МУ ДОЙДЕ УМ В ТИКВАТА, ЧЕ БЕЗ БЛАГОДЕНСТВАЩ НАРОД И ТЕ СА НУЛИ.ПАРТИИ,ПАРТИИ "ДА ЖИВЕЯТ "ТЪПИТЕ ПАРТИИ,А ХОРАТА ПАСТИ ДА ЯДЪТ

С калпав мат'рял, никой майстор не може да работи. Факт.

ДОКАТО КОМУНИСТИ СТОЯТ НА ВЪРХА ЕС НИКОГА НЯМА ДА НИ ОКАЖЕ ПЪЛНО ДОВЕРИЕ!НЕ МОЖЕ ДА ВЛИЗАШ В СЪЮЗ СЪС СТРАНИ И ДА ПРЕДЛАГАШ УПРАВЛЕНИЕ,КОЕТО НА ПРАКТИКА Е ПРОТИВ ТЕЗИ СТРАНИ!

В БГ има 800 000 изкукали алцхаймера и 800 000 дегенерирали мангусти,елита замина на запад,останаха боклуците,лошият материал,гласуващ за БСП и ДПС! Не очаквайте от цивилизованият свят да подкрепя подобна малумна сган от лайновози ,по добре направо да си хвърли милиардите директно в нужника! Има ли ви вас -емигрантите и младите,има България ,другото е сволоч какая,самая простая!

Наистина счупи тъпомера :)

Златни ти уста,но когато си в нужника, не ги отваряй толкова широка че там не знаеш какво може да ти влезе в устата.

Не мога да разбера защо сте се разгорещили толкова, че парите за България били малко. Тази сума има значение само и единствено ако се усвоява 100%. При положение, че усвояваме под 35% какво сте се разревали, че общата сума или на сумата на човек е малка? И 20 милиарда да отпуснат, ако усвоим 1 милиард, от който се откраднат половината, каква е ползата?

Амки щото 35% от 2 милиарда(примерно) са повече от 35% от половин милиард.

Принципно сте прав. Но нека да усвоим и тези пари. Какво значение има колко са, при положение, че не успяваме да ги ползваме?

"..откраднати половината" Много си оптимистичен :) .. краднат каде повече от половината.

Интересно е какъв е членският внос на тези, които получават повече от нас.Ако е, като нашият означава,че помагаме и на тях.

Тези средства са договорени от ГЕРБ (БКП-демократи) и в случая Орехчето и БСП (БКП-социалисти) нямат никаква вина. Докато другите премиери се бореха за държавите си, Боко беше доволен на снимка с Меркел и потупване по рамото. Това е истината ! Следващият път гласувайте за УМЕН човек. Боко не става за нищо ! Политиците на Запад не уважават мутри с една прочетена книга, които един език не говорят.

Много ти е гола истината.

Така е защото в България управляват комунисти. Сериозно го казвам, не е за заяждане. От Европа не обичат да дават на комунисти.

Прав си. Затова не дадоха на Тиквата, чието правителство е договорило тези средства. По-червен от Тиквич не е управлявал от времето на Тошко Живков, който пак Тиквич пазеше от народната любов.

Плодородна земя, прекрасен климат, залежи на злато, планини и море, китни градове и прекрасни селца, една шепа народонаселение, който се вкарва в релси за година- две, НО при добро желание. Това го имахме. Сега имаме разграден двор, тънеща в мизерия провинция, бетонирани планини и морета, мръсна земя и разпродадени за жълти стотинки богатство, НО имаме си и народонаселение, което е без точно самоопределение- тук се водят роми, зад границата гордо се явяват като българи и един куп бежанци, емигранти, мутри, бизнесмени с един голям едноличен джоб, куп супермаркети с вносна пластмасова храна и- разбира се, скъпи на сърцето ни депутати, всеки с поне едно висящо дело в съда и с "чиста " съвест!

Със забележката, че при соца беше още по-зле, е да, за соцноменклатурата беше добре.

тъпи българи , че никой на запад не ви бръсне за слива , не народ а мърша

много вярно.ама ганьо е най-велик,всички други са прости,сега пък ЕС не му е нужен.вместо да се радват,че могат сравнително лесно да се отърват от българия тези главочи,те плюят.......

Ти казваш, че някой друг плюе?

А ти какъв си? И защо използваш нашият език, като си толкова отворен? Пълен мухльо си ти.

Ти що не гледаш себе си? Тебе кой те бръсне? Тук комплекси ли избиваш, какво ли?

ще видиш кой е тъп, кой е бръснар, кой е слива, неразумни уроде