България влиза в нов стратегически проект

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу лансира нов стратегически проект за Централна и Източна Европа, част от който е и България, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - България влиза в нов стратегически проект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

им проекти. След всеки техен проект живеем все по-зле и измираме все по-бързо. Искам си държавата обратно. Искам Народен съд и възмездие за цялата туземна колониална администрация, управлявала през мракобесните 21 години.

абе климбари какви сте вие та пишщете против България и Европейския съюз.Българи ли сте или българи- олигофрени.Спрете моля или вървете да върнете кравите

....Русия най-вече...

ДА Е ЯСНО ЗАРАЗАТА ОТ САЩ и ЕС УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ!

леле колко участия на една тиква под различни имена, но крещи ли крещи. А пък най-лесно е "младият американец" да си хване сака и да бега в москва направо в меката на братската любов, вместо да дава съвети и да пипяка за шансове

БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ-- ЦВЕТАНОВ, ПОДАЙ ОСТАВКА, НО И ТЕЗИ НА БОРИСОВ, ДЯНКОВЯ , АНЕВ....., ЗА ДА СПРЕ ПОЗОРА ЗА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА , КОЯТО НЯМА ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!?!?!? ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ СЕРИОЗЕН ШАНС ЗА РЕАЛЕН УСПЕХ, Е ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ВЪЗСТАНОВИМ ПРИЯТЕЛСТВОТО СИ С РУСИЯ. ПОЗНАЙТЕ КОЙ 20 ГОДИНИ ТРОВИ ПРИЯТЕЛСТВОТО НИ С РУСИЯ.

Отдавна се подочуват нещица по темата ; А пък за предстоящата международна търговия с въглеродните квоти да не говорим ! ( Е, нещо още е пълна мъгла по стандартизиращите процедури де . ) /// Абе ние имаме ли българ(к)и за това ?!

Ама стига вече са ни слагали в разни проекти и да ни казват кое ще ни е добре на нас. Така е като се напъхахме в тоя Евросъюз, други ще ни казват.

интересно като се напъхаш в онеде/онд ти ли ще казваш. Все някъде трябва да се напъхаш, да не живееш сам самичък на марс

глупако! При СССР (Русия) от 5 милиона станахме почти 9 милиона души, имахме отбрана, авиация, енергетика, електроника, образование, здравеопазване - имахме всичко, за да живеем добре и работим самостоятелно. В тоя ЕС, дето ни набутаха без да ни питат, измираме като пилци, отнеха ни поминъка, хората са безработни, отнеха ни енергетиката, водите, затвориха АЕЦ-а, за да купуваме техния ток, работим като роби с най-евтината работна ръка, здравеопазването отсъства, образованието създава неграмотни дебили, а дънъците и цените са по-високи от европейските. Това ли е твоята мечта, робе, този ли е твоят живот! Взимай ибрика като ти харесва и марш да подмиваш евр(оп)ейски задници. Тук е България и искам народът ни ОТНОВО да живее добре - без цар, евр(оп)ейски и американски господар!

Всичко това е много хубаво, много мило! Само не разбрах къде в Европа се добива петрол и природен газ.

....Русия хай-вече...

Единственият шанс на България е да се измъкне по някакъв начин от евроскотобойната, в която ни натикаха. За съжаление обаче, вече явно е късно.

По-добре късно, отколкото никога.

ми оттикни се бе 123, с влака за москва. Интересно путин за какво точно драпа и той миличкият милиардер

Общ европейски проект на езика "барозу" означава : НАШЕТО СИ Е НАШЕ, ЧУЖДОТО /разбирай на слуги каквато е милата ни Татковина/ СЪЩО Е НАШЕ /тоест на Запада/.

и защото си е тяхно, по ганьовското ти мнение и пропаганда, ти отпуснаха тези същите по които храчиш тринадесет милиарда евро да се присъединиш към нормалните държави, като тези милиарди да ги получат обикновенните хора на булгаристан, но понеже сте най-грамотните, най-острите тодорживкови кадри, с най-големите и най-красивите не можете да усвоите нито лев, а злобеете неистово и все друг ви е виновен за насраните гащи и неизкъпаните задници.

Барозо да повдигне и наложи инициатива, развитите европейски страни да не инвестират в Китай и ориента а да инвестират в източните държави членки на ЕС. Закакво Европа ще оправя и подпомага чужди икономики а да не поглежда към по слабо развитите държави от ЕС. Стига с това двуличие и демагагика. Фолцвагин праве трети завод в Китай, същото е за Сименс, и другите водещи европейски фирми.

Много ясно , че ще е в Китай.Ти къде искаш да е?В България ли.Нашата прехвалена наука е като прехвалената ни държава.Тука една тесла не можеш да произведеш камо ли нещо друго?!

Защо тук има няколко кратуни, които се овлажняват при мисълта, че ще КУПУВАМЕ ток, а няма да произвеждаме? Или в мокрите им фантазии ЕС ще ни го подарява?

Форумът е пълен и с най - различни родоотстъпници, почитатели и поддръжници на други държави, очакващи нечие подаяние и потупване по рамото. Гордите и себеуважаващите се нации се борят, а не плачат и подсмърчат за нечие благоволение. Разбира се това трябва да става с мирни средства.

Откога Барозо е руснак? Откога Русия иска да завладее Европа? Може би от времето на Наполеон или от времето на Хитлер или от по-рано? И от кога Русия е "една не особено цивилизована страна"- може би откакто начело на нашето СДС е Мартин Димитров? Браво, бе, но после да не съжалявате за приказките си! Явно ви се мият чинии и тоалетни в западните държави! Ами техните предци направиха Берлинския конгрес и неговите решения- спомнете си тези решения и обичта към България , с която са били взети...

Тръбата "Набуко" ще остане празна.Енергийни проекти през турска територия нямат бъдеще.Арабския свят ще тъне в хаос още 50г.Европа и Русия имат само един шанс-заедно.Опитите за надмощие са излишни.Светът вече е друг.

Поредната глупост - влизаме някъде и кога ще излезнем на печалба от нещо? Може да ти се завие свят от глупости в милата ни родина със способностите на управляващите. Всичката ни работа е такава. Идеята е много хубава, но кой ще ни остави да сме самостоятелни и независими в това отношение то Русия????

Какви мили родни застъпници на ЕС се завъдиха във форума, какви патриотични речи се чуват.... За сведение, преди години България внасяше същите стоки от Русия, желязо, нефт, газ и въглища, като им плащаше с ...... консерви от кисели краставици, вино и цигари!!!! сега пак същите стоки се внасят оттам, а плащането става по международните стандарти, в евро. Въпросът е, къде дяваме краставиците и виното, че и цигарите, които произвеждаме? В Европа ли ги продаваме? И, ако се огледаме каква жалка картинка е нашата мила родина на международните пазари.... Е, купувал съм българско сирене даже в Щатите, ама от сръбски, арабски или гръцки магазин, никога от БЪЛГАРСКИ. Впрочем, мисленето е един сложен процес, не се удава на всекиго.... Иначе сме си Европейци всички, включително циганите, бездомните, скитащите кучета и първокласниците, за 50% от които българският не бил роден език..... Че как след това пишат по форумите?

с краставички, домати, цигари, вино и ДОТАЦИИ за селското стопанство и безмислените комбинати, дотации от ФАЛИРАЛАТА НЯКОЛКОКРАТНО НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИ. А пообърни малко документация на соцстроя, ако не си разбрал, бели мечо, вече не е секретна.

Естествено, че е така. И с какво се различава от СЕГАШНОТО положение би ли ме светнал? Или дотациите от ЕС са нещо по-различно от руските. Дали този път няма НАИСТИНА да фалираме като държава?

Добра новина. Така България ще стане по-малко зависима от една не особено цивилизована страна , разположена на Североизток.

Сега разбрам защо се протака АЕЦ Белене. Идеята е да купуваме ток. Но ако ни докарат до това, всяко правителство, което е спомогнало трябва да си понесе последствията.

А дубрутро!

Вижте коментарчето на Фреди Флин. - много е прав. Трябва да видим дали Европа ще ни спаси, от червения енергиен октопод. Белене ще е или тактическа загауба от която ще последва стратеческа победа или ще е тактическа победа от която ще последва стратеческа загуба!

Ако е по-евтино да си го купуваш, отколкото да го произвежда скъпа руска потенциална ядрена бомба на наша територия, ти какво би предпочел?

Турция ще ви превземе без да се усетите,а вие Барозу обсъждате.Турците са много по-напред от вас.

Добър опит някйя да ми копира самоличността . Браво! Само да допълня България и Турция са едно цяло и това което засяга България , това засяга и Турция. И за това няма да допуснем нищо лошо да се случи на България :)

Ами да се обединим под името и ръководната роля на България;)

Поредната тъпня за милиарди.

май тоя се опитва да отклони темата от шенген?

Аз предлагам да откажем Да си го правят но без България ако могат На нас Набуко и Южен поток ни стигат .Къде беше Борозу по време на газовия спор Русия Украйна? Ако сега пак се скарат вярвате ли че Барозу ще ни помогне ?къде беше проблема да натисне Гърция да ни транзитира газ от Северна Африка ? Ама не му пукаше за нас ,тогава не помогна и сега няма да помогне а защо ние да се врем муждо шамарите сега ?

Тогава европа искаше да ни даде газ, но ... нашата газопреносна мрежа не го позволява. Все още.

а България знае ли ?

Ето ги същите 7-8 комунистически олигофрени в дира:когато не плюят по Борисов ,плюят по ЕУ.Преоблякъл се Илия и пак в тия...Като не ви харесва ЕУ,вървете на м.... .....а си в Сибир и оставете другите 99% нормални българи да си живеят в Европа ..

"...плюят Борисов...оставете другите 99% нормални българи да си живеят в Европа..." Какво ще рече това? Че: а/ Другите 99% българи са нормални, а на тебе ти бият лагерите? Прави си - така е. б/ 99% от българите са нормални, защото не плюят Борисов? Ще ти се.. в/ Нормален е всеки, който не плюе Борисов? Ооо, какво съм те заразпитвал - такива клонинги като тебе пишат ВЪВ ВСЯКА ТЕМА - независимо дали става дума за компютри, отвлечени пилоти в Судан, революция в Занзибистан или компоти: "Смърт на комунистите, Гоце, Сирещник, обичаме те Бооойкоооо". Я марш в обора, шапльо!

Не ми отговори на въпросите вчера,не че си длъжна,но мълчанието ти означава,че си съгласна с мен-ДПС и БСП са едно цяло-възродители,палачи и потърпевши са ръка за ръка.

Само едно,че Доган ага е комунистическо ченге,бомбаджия,корумпиран политик с привкус на дояч на близо милион турци.

Иска ти се да е така , нали? Ще ти кажа че ДПС е партия родена от демокрацията и не е обвързана с БСП. Що се отнася до БСП, като наследник на БКП според теб, търси мнението на техните симпатизанти. Истината е че всеки е бил доволен от брацката прегръдка на ДПС. ДПС винаги е с протегната ръка. И да те разочаровам - Нейното влияние ще става все по-голямо и по-голямо в България, колкото и да не ти се иска това. Затова утре като видиш съюз между твоите любими ГЕРБ и ДПС да не се изненадаш ;)

Подмазвачите търсят силните на деня.

Подмазвачите винаги са със силните на деня.

Стига вече флиртуване с руските енергийни интереси... ЕК няма да остави това да продължи. Сега щът не щът ще се гради. Благодарение на ЕК!!

Не разбирам защо като Барозу щракне с пръсти ние подскачаме ,не трябваше ли като истински европейци първо да го обсъдим , да видим имаме ли сметка , какви са ползите , какви са негативите на едно такова решение и чак тогава да говорим

Ти ли си този, когото трябва задължително да питат за стратегическите енергийни проекти на Европа ?Трябвало да го обсъдим..Къде ще го обсъдите бе,пухльовци?В Скат ли?Некъпаните световни 4-5 феноменални анализатора ...

Той и тоя е един географ - все едно е съученик на Борисов! Я ми обяснете какво общо има Адриатическо море с "България, Румъния, Полша, Чехия, Унгария и Словакия"? И на колко км от морето е най-близката граница на някоя от изброените държави?

Словения е на морето. Хърватска като бъдещ член - също. Сърбия е свързващо звено и в по-далечно бъдеще също член на ЕС. Става дума за стратегически проект, а не какво си решил да правиш в близките дни.

Че къде се споменава Словения??? Или Словения е неправилното произношение на Словакия?

Хаххаха, ще инвестират за да осигурят на НАС енергийна независимост. Сина ми е на 4 и няма да се върже на това. Моля Ви г-да журналисти. Ако не влагате малко мисъл в статиите си значи сте просто преводачи!

напално сагласен! но почакаите да видите как това ще влезе в репертоара на вожда -пак нгова заслуга, разбира се! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Плащал му ББ! Това герберите са като хлебарките - дали живурка в канализацията или в кенефа - все им е хубавичко! Такива като Додо са целували тоолкова пъпчасали долни части на какви ли не "лидери" - убеден съм, че тоя примат е започнал с БКП, минал е през СДС, по времето на Симеон е бил във върха на мазнюховщината си, а сега щастлив лае на верига си пред прага на Боцката.

Значи, тези страни, между които и България, ще са канал за лесно изсмукване на енергийните залежи на Русия?! Нима мислехте, че ЕС има други цели? Откога иска да смукне от Русия енергия, може би от векове! А сега по мирен начин" приятелските страни ще я транспортират. Дали?!... Идеята звучи добре, стига да не е нова уловка! Например, като монтирането на атомна бомба на наша територия - АЕЦ Белене. Какво лапане на милиарди евро се очертава в ЕС!... Бойко, дръж здраво юздите, за да непаднеш от каруцата и да те подмине баницата! Само дето не е ясно коридорът Север-Юг откъде ще се захранва - от Северния или от Южния полюс?! А Турция влиза ли в проекта?! Тя е със стратегическо место при изготвянето на такива проекти. Трябва да се съобразяваме с това и Барозоу го знае много добре!...

ИНТЕРЕСНО И ЛюБОПИТНО, ОТКЪДЕ щЕ ДОЙДЕ ПРИРОДНИЯ ГАЗ, ПЕТРОЛА....ОЧАКВА СЕ ДА СМЕ ПОПАДНАЛИ В НАЙ-НИСКИТЕ ЦЕНИ И ДА СМЕ ОКЕЙ...МАЛЕ ,МАЛЕЕЕЕ...

Само така можем да се отървем от руската зависимост

Всичко, което ни откъсва от руските лапи е добро.

Смешни сте. Не знам как успяхте да превърнете една геополитическа новина във плюене по ББ и опозицията. Честно казано, вие сте хората които са срам за България.

Додо ,додо,харесвам твоята дисциплина,браво ,верен ББ другар и ти ли си от редовете на пожарната команда ,а? А ти написа ли своя "доклад" до ББ агентурен СРС център,А?БАте ти Б. с какво се добра до гоолемия колкал ,с революционна борба срещу Първанов и БКП ....дрън дрън ! Радвай се ти и всички гербери още малко ,идват избори и ...уви Герберите ще увехнат ! Дерзй ДОДО Господ да пази България от поредните цветя..герберни цецки цецовци бб и додо!

Значи, тези страни, между които и България, ще са канал за лесно изсмукване на енергийните залежи на Русия? Нима мислехте, че ЕС има други цели? Откога иска да смукне от Русия енергия, може би от векове. А сега по "мирен начин" приятелските страни ще я транспортират. Дали?

а от кога москва иска да завладее европа,нещо история да си прочел, за договори и документи да си чул, фактите от войните с участието на т.н. славяни също не познаваш, петър първи тоже

Че тя ако Русия не желае, няма как да я "изсмучат". Май обратното е по вярно - тя се опитва да засмуква въпросните държави, като налага своите условия, а и едновременно да печели максимално. Ама всеки има право да избира дали и при какви условия да КУПУВА.

Ураааа, вече токов удър от Е.ОН ЕВН и темподобни бози ще може да срути и друга държава :))))

Идеята звучи добре, стига да не е нова уловка. Например, като построяването на втора атомна бомба на наша територия - АЕЦ Белене.

Какво лапане на милиарди евро се очертава в ЕС. Боко, дръж здраво юздите, за да непаднеш от каруцата и да те подмине баницата! Само дето не е ясно коридора север-юг откъде ще се захранва-от северния или южния полюс???

Ей на това му се казва сеирджия. Вие безименния Малеее!, сте типичен представител на нищонеможещият бездарник, плюещ по всеки, всичко и с всичко. Разбира се зад малкото думи, с които явно едва успявате да си служите, прозира простотата и душевността Ви и смисъла на простите указания от твоите господари - плюй по Бойко, винаги, по всяко време и както можеш. А господарите ти са ясни - агентурните офицери, издигнатата от тях статуя на глупостта - агента-доносник Първанов, както и знайните и незнайни мръсници, бездарници, крадци, мошеници и т.н. от мафиотската група на БСП-ДПС-АБЖГДЕЖ.....и т.н. А сега отивай при секторния си отговорник, за да му докладваш, колко простотии си написал от сутринта, та да ти дадат дневната дажба. И след това започвай да пишеш поредния си донос, защото твоя патрон - Първанов, вече има написани 4 /четири/ от сутринта. Гледай да го изпревариш!!!

Де си бре, Додо - на Клитко детенцето или самият той? Тия дни другарчетата ти KGB Аврора се справят слабо. Само глупости дрънкат - направо никакво развитие в тъпотията им! Добре че пак си тук, та да чуем ултра безмозъчни бръщолевеници от възпален като на таксиметров шофьор задн*ка мозък! Нека да е весело! Не забравяй да споменеш и Сирещник, както и внимавай да не се задавиш рано сутрин в храчките си!

Турция е със стратегическо место при изготвянето на тези проекти. Трябва да се съобразяваме с това. Барозоу го знае много добре!

Нали се сещаш, че Юг значи България? Каква Турция се промъква в замъгленото ти съзнание? Стигат ни 5 века, спрете се вече с тази окупация!

Колкото и да ти се иска, точно в този случай не е. Май не си била много добра по география: "предвижда енергийните източници и трасета в района между Балтийско, Черно и Адриатическо море да бъдат свързани". Явно целта е обединяване на енергийните системи в района, така че нито Русия, нито Турция да имат определяща роля върху тези страни от ЕС. Когато това се случи (т.е. гъвкавост при управление на ОБЩИТЕ ресурси), България наистина ще успее да се измъкне, колкото и да не ти харесва това.