Брюксел забранява наливния зехтин в кръчмите

Европейската комисия възнамерява да забрани употребата на шишета за зехтин за многократна употреба. Мярката трябва да влезе в сила от следващата година, предаде Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел забранява наливния зехтин в кръчмите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е висща европейска ценност. Това е най-наболелия проблем в ЕС. Това е най-нехигиеничното, това е най-най-най- ...... ЕБ...ХТИ европейския Цъюз. Явно на запад са толкова изперкали за да правят такива предложения. Толкова са се сдухали западняците, че е крайно време този ЕС да итиде на БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!!!!!!

Най-добре забранете кръчмите и да се спре с мъките . Аман от глупости : то не бяха краставици по стандарт , То не бяха забрани за пушене , То не бяха забрани за карантий сега забранете олиото и оцеда в оливерниците и бутаите кепенците щото сме европеици . Голи , боси и гладни европеици . Да ви п..........я на цялата европеиска лицемерност и двуличие

Наистина много важен въпрос е решен... днес направо ще празнувам... просто преди влизането на БГ в ЕС и НАТО - трябваше да се проведе референдум, както във всички нормални страни...

За съжаление голяма част от регулациите не вършат първоначално заложената си функция. То и пътя към Ада е застлан с добри намерения. Не ми е ясно как това ще допринесе за подобряване на качеството на обслужване. Ако ресторантьорите са мамили клиентите и са им пробутвали ментета какво ще ги спре да го правят отново в бъдеще?!?

Аз предлагам ЕС да забрани чиниите и приборите за многократна употреба - само пластмасови в кръчмите!

тия тъпаци хептен се оляха - първом с енергоспестяващи здраве-и-джобо-разхищаващи лампи, после - с волтайци и вятърни мелници, после с химизирани негорящи цигари, после с кафенета за непушачи, а сега и с олиото...

ЗНАЕТЕ ЛИ, КАТО СЕ ЗАМИСЛИХ, ТОВА ИМА И ДОБРИТЕ СТРАНИ. ОТИВАШ В НЯКОЕ КРЪЧМЕ И СИ ПОРЪЧВАШ ЕДНО ДЪЛГО СЪС ЗЕХТИН. ЩОТО ТАКА ГО ПИЕШ. ПИЕШ КАФЕТО, А ЗЕХТИНЧЕТО В ДЖОБА. ПИЕШ ДВЕ НА ДЕН И ВЕЧЕРТА САЛАТКАТА С ХУБАВ И КАЧЕСТВЕН ЗЕХТИН ЗА РАКИЯТА. САМО ДА НЕ ЗАБРАНЯТ ХОДЕНЕТО ПО НУЖДА В ГОРИТЕ, ЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ НОСИМ ХИМИЧЕСКИ ТОАЛЕТНИ!

Не си прав в унгария за малка нужда в гора до магистралата брат ми отнеси 180 лв. глоба

МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ, НО ТОЙ СИГУРНО Е ПИКАЛ ВЪРХУ ПОЛИЦАЯ, ДЕТО Е БИЛ КЛЕКНАЛ.

ХАЙДЕ ДА СИ НАПРАВИМ ЕДИН МЪНИЧЪК РЕФЕРЕНДУМ: КОЙТО Е ДА ОСТАНЕМ В ЕС ДА ГЛАСУВА С +, ОСТАНАЛИТЕ С - .

тия от еврокомисията да вземат да се гръмнат.А Булгаристан да се провъзгласи за най-великата нация;защо.Защото можем да правим колбаси без месо,сирене без мляко,вино без грозде,даже и винен оцет без вино и т.н. и т.н. примери много но да не ви отегчавам

В Булгаристан 99% от кръчмите зехтин няма! масово се предлага долнопробно олио смес от слънчоглед и рапица.

Ама нали все пак сме в Булгаристан, тук всичко е менте и евтина имитация, като се започне от храните и се стигне до здравеозването, то за зехтина си се хванал.

Ами те 99% от кръчмите в България не са достойни за височайши особи като теб, дето искат кебапчето да е по 35 стотинки, а 3-те филийки хляб да са бонус. Не може хем еФтинко, хем зехтин.

Лошото е, че и повечето ресторанти приличат баш на кръчми - и по миризмата, и по отношението, и по политиката

Контролиращите органи не смогват да проверяват за елементарни изисквания по заведенията, камо ли да следят шишенцата за зехтин. И как точно ще разберат коя употреба са? Любимото ми е да попадна в заведение където зехтинът е вписан в менюто с цена :)

"Просто искаме да гарантираме, че когато поискате качествено олио или зехтин в ресторант, ще получите точно това, за което плащате"" Все едно това е лъжа. Не, че с всичко останало не е същото.

Не разбрахте ли, че бавно преминаваме към така нареченият качествен контрол - кошер.

Какво влючва забранената закуска: Яйца с бекон и салата от краставици със зехтин.

Хората масово се разочароват от Европейски съюз. От друга страна в паралелният свят на съюза всичко е спокойно...

Да ева брюкселските му хрантутници , да ева .

Защо на разрешителните на заведенията не пише " кръчми " !?

parvaty

Тия буквално се оливат! Цяла европа храни администрация, вкоято чистачките взимат по 5 хиляди евро, не говорм за висшите чиновници, и само си пласират техни си хора... сега явно някой си е купил фабрика за производство на шишенца еднократна употреба, та му трябва директивка и на него... когато и да се объркат тия от Пхенян и да цепнат една бомбичка в центъра на простотията,наречена Европа - все ще е късно! Дъртите задници тотално са изкукали от кръвосмешения и страхове как да си опазят налапаното на гърба на останалите хора! ... бляк! нещастници!!

Мъ тия и зехтин ли пият у кръчмите! Дали и нас няма да ни задължат?

Имам чувството, че скъпо платените европейски чиновници изчерпаха свойте умствени възможности и сега се чудят с какво да оправдаят заплатите си.

"Да не е 1-и Април? Комисията със сигурност има по-важни задачи, като еврокризата, срива в доверието към ЕС и слабата икономика", коментира колегата й Мартин Каланан. " Прав е човека :)

Отдавна истински се забавлявам от идиотските инициативи на евро-комисията. Тези живеят на някаква друга планета и имам чувството, че са Евро-диспансер от неизлечимо изтрещяли :)

;-)))

деер

Тотален комунизъм!

не обиждай комунизма.

КАК СИ ЛИЧАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПИСАЧИ.СИГУРНО ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ В СА В ЕВРОПА НО ХРАЧИТЕ ЗА ДА НАСАЖДАТЕ ОМРАЗА КЪМ СТРАНИ КОИТО СА СИ ПОДРЕДИЛИ ЖИВОТА.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ОЩЕ Е В СИЛА.

Вземи си хапчетата, бе човече.

Това с хапчетата предлагам ДИР да го включи в антиспам списъка си. Моля да престанете с тези хапчета, н еви плащат за глупости, другари! Изкарайте си парите качествено, пишете отговори. Всъщност не знам как са ви формулирали директивите, може и да не искат отговори от вас. Понеже БСП плаща и за плюене... Даже вероятно най-много за това плаща. Мога да обясня: сред българите, които бих откликнали на аргументи БСП няма електорат. Така че и плюнки го устройват за помиярска идеологическа борба.

аз предлагам да се забрани тоалетната хартия да се праща на химическо чистене след употреба!!!

Тия верно ги сърби главата отвътре!

Не бъркай двата щата!!!

Не настъпвай мотиката. Другоселец е прав за цигарите- нито едно заведение не е затворило врати заради зехтина,оцета или черния пипер.:)

ОЩЕ КОЛКО НЕЩА ЩЕ ЗАБРАНЯТ!! АМИ ОТ КАКТО ПЛЪЗНА НАРОДА ОТ СОЦ-СТРАНИТЕ НАУЧИХА ЕВРОПЕЙ- ЦИТЕ НА ДЪЛАВЕРИ И ИЗМАМИ.А ПРЕДИ КАТО ЗНАМ КОЛКО СПОКО СИ ЖИВЕЯХА ХОРАТА!НО ТАКА ЩЕ Е КЪДЕТО Е СТЪПИЛ КОМУНИСТ НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА НАРОДА МУ.

След кривите краставици, щастливите кокошки и прасета дойде ред за поредната тъпотия на хайлаците в ЕС, защото тези по отделните страни са малко...Защо не се занимавате с това че много хора нямат достъп до зехтин дори и от бутилки за многократна употреба, че много хора мислят как да сложат хляба на масата си....

Ще си позволя да попитам плахо.Не е ли по добре да направят списък с 4-5 реда кое е разрешено??

... и всяка година да го скъсяват

Мисля че догодина след референдума във Великобритания ще му видим края на това безумие наречено ЕС

А дано

Кво дано бе кретен? пак ли искаш визи и Шенген?

Да се готви наливната бира,абе тия от ЕС надминават и Съветския съюз от книгите на М.Булгаков

Ако ЕС се управляваше както трябва, хората нямаше да са толкова антиевропейски настроени. Когато обаче излиза с подобни шантави неща, поставя под въпроса легитимността си и способността за взимане на решения. Икономическата криза в тези държави не е заради зехтина, а е заради еврото. Би трябвало да се концентрират над този въпрос", коментира депутатът от групата на консерваторите Марина Янакудакис, цитирана от британския Индипендънт". Да не е 1-и Април? Комисията със сигурност има по-важни задачи, като еврокризата, срива в доверието към ЕС и слабата икономика", коментира колегата й Мартин Каланан." Да, вече ми е напълно ясно, защо има криза в ЕС!!! Но вече и аз се чудя, колко месеца или години ще издържи това странно образувание?!

Може ли по-простичко? Нека да забранят производството на евтин зехтин и олио!

или още по-добре, да "регулират" цената на всичкия зехтин така, че да струва еднакво. Ние вече сме я играли тая игра при социализма. Ама няма да ни чуят, друго си е да го изпиташ на собствен гръб.

Преди година-две ЕК забрани на деца под осем години да надуват балони сами. Знае ли някой какво стана с тази забрана, следи ли се дали се спазва и как? Ако се следва спазването на всяка глупост, която ЕК изневиделица сътворява, няма да стигне щатът на всички видове контролни органи, които политиката "на кривата краставица" е сътворила до момента. А иначе тая мярка със зехтина скоро ще я разширят и за растителното олио предполагам, защото ще се усетят, че любимите им наказани - българите, не са особено засегнати от нея. Нито са производители, нито го ползват масово по кръчмите.

Олиото(зехтина),върви с оцета. Та за оцета може ли да се налива в оцетници,или ще ми дадете награда за подсещане.:)и солници.

баси пич! Ти си роден за Европейската комисия.

Ахам... А клечките за зъби ако са менте???

parvaty

Клечки за зъби - само от 120 годишен швейцарски бор, отглеждан в двора на 89 годишна баба-вегетарианка, та да е сигурно, че няма дарадонки покрай него и не е попил нечистотии в корените си. Така де, европейските зъби късат плътта на толкоз нации, треа са чисти и здрави!!

тия са същите идиоти като местните!

Не виждате ли какво се цели? "най-големите производители на зехтин Италия, Испания и Гърция, са най-силно засегнати от кризата." Разбирай - Италия, Испания и Гърция да бъдат основните производители, че да им се раздвижат пазарите. Не всеки да си прави зехтин вътрешно производство или някакви имитации.

Е, това не толкоз лошо, ама как ще ни предпазят от кюфтетата втора употреба?

Като ти разрешат-Електронни кюфтета.

Ех да имаше и една евроинструкция как да оправям жена си. Четеш евроръководството, държейки го с едната ръка, с другата го прелистваш .... апропо тук май сгазих лука - евроатлантизма май изобщо не предвижда да имам жена :ужасен:

Каква жена бе? Това си е дискриминация. След някоя друга година ЕС ще те задължи да се "ожениш" за дърт, черен мъж, защото хората не трябва да се дискриминират по възрастов, расов или полов признак.

Не за всички е лошо.Гледайте си в вашите чинии.

Първо Брюксел да забрани наливния вазелин за хилядите чиновници които взимат пари и "творят"групости !!!Ще се подобри хигиената!!

Туй като не ги огря да мине нимера за кривите краставици и сега почнаха да си измислят претексти за други измишльотини. Кой знае кой е получил премия за предложението

И чрез зехтина ще се победи кризата в ЕС? Тия друга работа нямат ли? май са по-тъпи и от нашите политици :)