Как ще изглеждат кутиите цигари

Цигарите и тютюневите изделия ще бъдат с графични изображения и по-големи предупреждения за здравето, а ароматизираните продукти като ментолови цигари ще бъдат забранени, съобщи ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Как ще изглеждат кутиите цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже зседяването води до хемероиди нека на всеки стол да има по една хубава картинка ..Ето това предлагам аз.

kgb777kgb

Коментарът НЕ съдържа нищо подобно , просто на вас не ви харесва истината !!! Пуснете го да видят хората къде точно са цинизмите и накърняването на доброто име ?! Струва ми се , че просто някой от цензорите се е разпознал и комплексираната му душичка не е издържала и е скрила коментара ми !!! Нищо , коментара от хората ще го скриете , а къде ще скриете себе си от истината ???????????????

Всичката Мара втасала п..... си не вчесала.Тоя измислен проблем ни се натиква, за да не забележим как безвъзвратно ни набутват в небитието и ограбват.

Ето ти пример за неспазване на човешките права.В златни табакери ще ги слагаме.Качак ще си правиме, от Китай ще ги внасяме. Е,и?

ехе :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пушачите тровят непушачи. Това е положението

ЛОШО НЕМА!

Да ти е.а майката :) Ама няма смисъл - същото лайно ще си :)

Има толкова много неща които ни тровят ,като например нефтозавода и много други ,защо винаги се хващаме за тютюневите изделия.То всичко друго си е супер че остана за решаване само този въпрос.

Все отнякъде трябва да започнем. Можем ли да затовим "нефтозавода"? Ти как мислиш? А можем ли да ограничим пушенето?

От както е забраната пуша по повече защото знам, че всяко забранено нещо е полезно :-) Нека да дойде да ме спре някой да не пуша в заведение вадя и си паля..плащам данъци като всички нора и мисля, че трябва да имам равни права...когато правителството ми даде някаква привилегия, че ми забранява да правя нещо дето харесвам тогава ще ми казва какво да правя..бяхме свободни по времето на Тодор Живков сега сме роби на европейския съюз..заведения за пушачи и непушачи това е решението...равни права за всички..или да се спре и алкохола, че алкохол без цигара не върви:-) А за непушачите вечерен час 7 часа... Тогава ще се съглася със забраната..много овце има в тази държава след като не се вижда истинския проблем в тази забрана..на никой от правителството не му пука за вашето здраве всичко е въпрос на интереси на високо ниво....

Е, да де! Ти си като онзи, който прочел във влака-"Забранено скачането по време на движение!" А той се изрепчил-"Как нема да скочим, бе..." И скочил! Ама нацелил един стълб. Та относно мисълта, че всичко забранено е полезно. Като скочи и си свитне тиквата още два-три пъти и ще спази зараната. Така и с пушенето. Ти ще си пушиш, докато започнеш да ставаш и да седиш в леглото нощем, за да си поемеш въздух и докато не почне да ти смърди устата на тютюн и след измиване с паста за зъби, а сутрин един час се дереш над мивката и т.н. Минах по този път и от 3 години не пуша!

Истината е една - забрани нещо и печалбите от продажбата му ще се удесеторят. Някой да си спомня нещо за така наречените Опиумни войни? Не говоря за тия от последните стотина години... Полсе някой се сетил че ако пордаваш нещо забранено цената му расте главоломно.... Замисляли ли сте се защо в последните години се водят толкова битки за легализиране на дрогата и проституцията?

тия от ЕС са напълно...! Ами давайте да си показваме карантиите кой по хубав джигер има !!! Егати демокрацията ! Равенство-друг път!

на ужасите ли ще гледаме за да ни плашите,това е за мен това е психологически натиск.Ами дайте да направим аутопсия! Черва, дробове ,сърца и др.ЕС е предната грешка.Какво очаквах от ЕС тяхния стандарт,Икономика и социална политика , нищо повече!Географски сме в Европа но именно последното място в класацията доказва че правим голяма грешка от историческа гледна точка.

европеиските бюроклати се инфантилизираха и изпедерестиха и се вживяват в ролите на детегледачки и прадливи ментори. нашите посерковци усардно и угоднически им пригласят в лакеиско подчинение. абе ваща мама европеиска' защо не си е*е мамата скапана, а сте трагнали да давате акал кои как да живее? европеиската комися (правителство) е дегенерат ско сдружение на педали и инфантилни бюрократи. балгария трябва да напусне това вредно сдружение. никои не трябва да ни налага как да живеем. то не беше забрана на ядрени реактори, ограниченя на вредни емисии, храни, напитки, цигари, аи сиктер бе ваща мама европеиска.

а защо изобщо не забраните производството на тютун и цигари? защото ще загубите милярди от акцизи ваща мама разбоиническа. говорите срещу пушенето, но не ви стискат алчните задници да го забраните, защото ще загубите много пари бандити мрасни. хем ви сарби, хем ви боли гадове.

Ще намалеят или се нулират приходите от акциз от цигари, но ще се увеличат други приходи - ДДС, акзици от горива, заащото пушачите няма да спрат да харчат парите си. Преди са давали по 50-100 лв. на месец за фасове... а ако забранят употребата на тютюневи изделия, ще ги харчат за друго :) Проблемът е ЛОБИТО на производителите! Това е трудно за борене. Пък и честно казано - невъзможно е и е безмислено да се забранява употребата на тютюн. Пушачите пак ще си пушат - "тайничко". Но ще го правят. Идеята е ДА НЕ ТРОВИТЕ И ВМИРИСВАТЕ НЕПУШАЧИТЕ! Набийте си го във вмирисаните кратуни! Това е :)

Платили на някого, за да измисли поредната тъпотия. Може би целта е да се свикне с ужасяващите гледки? Децата ще израстнат с тези снимки.

Никой не те кара да ги купуваш тия картинки. За децата ти - ти мисли с какво ще отраснат. Хората ти казват не пуши - ако не ти харесва върви там де разрешават. Просто е

A ти пак ли се появи?

еми, като сте такива МЪЖЕ, вземете забранете производството и търговията с тютюневи изделия, та да мирясаме всички, ама... дали ви стиска? :)

Тези картинки на кутиите са много по- вредни от цигарите... Те вредят на психиката... Вероятно и художникът е с нездрава психика.

Не бой се, докато ти увредят психиката - вече си го загазил физически необратимо....

Ти застрахован ли се чувстваш? Темата е много дълга и нямам намерение да те ограмотявам.

европа нареди българсите мъже да не ...вече/ шофьоските книжки да се сменят / и личните карти и всички наторални актове / трябва хазната да се напълни от бедния човек

Не ме притесняват правописните грешки! Притеснява ме простотията! Само погледни: НАТОРАЛНИТЕ АКТОВЕ! И това 95% от селското население го мисли за правилно. НОТАРИАЛНИТЕ АКТОВЕ, господин селянин. Така е правилното!

Възможни са и други тълкувания, а именно "натурални актове" или "наторени актове".

Е, тия в ЕК са психопати. Какво ще ме плашат с извратените си картинки?! Като че ли холивудската индустрия не бълва същите от екрана!

АМЕРИКАНСКИТЕ ...ДЕМОКРАТИ ПРАЩАТ 18 ГОДИШНИТЕ МОМЧЕТА ДА УБИВАТ В АФГАНИСТАН И ИРАК, А КАТО СЕ ВЪРНАТ В АМЕРИКА ЗА ДА ИЗПИЯТ ЕДНА БИРА - НЕ ИМ ДАВАТ ЩОТО НЯМАТ 21 Г. - ПЕРВЕРЗНО, НАЛИ ?!?

Говориш глупости! Няма 18 годишен американски войник изпратен на мисия в чужбина.

ИМА ЛИ НОРМАЛНИ ТУКА ЗА ДА КАЖАТ - МАЙНАТА ВИ ГОВЕДА, НАРКОТИЦИ ВЪПРЕКИ ЗАКОНИТЕ СЕ ПУШАТ, ЦИГАРИ ЩЕ СЕ ПУШАТ ..., ДОБРЕ ДОШЛИ НА ОСТАНАЛИТЕ ...СЕ, КАТО ТОЛКОВА ВИ Е АКЪЛА - ДА СА ВИ ГОЛЕМИ ДУПКИТЕ, КАТО НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА, ...

Извинявай, не разбрах какво искаш да кажеш! Моля те напиши го по-ясно!

По-несвързан и нелогичен коментар не бях чел. Искаш да кажеш нещо но не ти стига акъла ли?

НЕ МОЯ АКЪЛ, ВАШИЯТ НЕ СТИГА - ДНЕС ЗАБРАНЯВАТ ЦИГАРИТЕ, УТРЕ АЛКОХОЛА, ПОСЛЕ СВИНСКОТО ЗАРАДИ ХОЛЕСТЕРОЛА, ПО-НАТАТЪК ЩЕ НИ ОПЕДЕРАСТЯВАТ ЗА ПО-ГОЛЯМ ИНТЕЛЕКТ, А ГАДОВЕТЕ ЩЕ СИ КРАДАТ ДОКАТО ИДИОТИТЕ ТУКА СПОРЯТ ЗА ЕДНИ ШИБАНИ ЦИГАРИ, КАКВО МИСЛИТЕ ???

Това е филм на ужасите. Ще си взема опаковъчна , подаръчна хартия и ще си загърна една хубава цигара за догодишните Новогодишни празници

Абе, тия в ЕК, с какво ли се напушват? - давайте всички права на циганите - малцинствата да си ползват майчиния - не яжте криви краставици - надуването на детски балони е вредно за здравето Обаче, човек с обикновена цигара е престъпник, отровител, убиец.

О, забравих за друга брюкселска заповед: - парадирайте всяка пролет поне 1хгодишно, така че децата ви да привикват на тези "закалителни" процедури

Може за много неща да обвиняваме ББ и правителството но за проблема с цигарите са прави! Пушенето не се забранява, забранява се на определени места. В цял свят е така, така ще стане и у нас. Бъдете сигурни, че което и друго правителство да дойде ще спазва световните норми. Няма смисъл да си говорим глупости сега, има куп други много по-важни неща да се решават.

АБЕ ПУДЕЛ, КАТО СИ НАПРАВИШ КРЪЧМА - ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И НЯКОЙ ТИ КАЗВА КОЙ ДА ВЛИЗА ВЪТРЕ - БИ ГО РАЗБРАЛ, АМА ЯВНО СИ НА ЗАПЛАТКА.. АКО НЯКОЙ ТИ ОПРЕДЕЛИ КОЙ ДА ГО ВКАРВА НА ЖЕНА ТИ, ЛИЧИ ЧЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИШ, ЩОТО ДРУГИЯ ИДИОТ ДО ТЕБЕ ЩЕ ПОДКРЕПИ ИДЕЯТА...

Пудел е баща ти! И като си направил кръчма си хванал Бога за шлифера! Има изисквания и ще ги спазваш! Нямам жена и затова никой няма да и го вкарва, а ти имаш! Проблема е твой!

Цървул

Ей нахално племе сте това пушачите , толкова ли не може да издържите 1 час в някое кафене без да запалите цигара. Всъщност вие отивате в кафенето да пиете кафе, или да пушите...?

Като не си забелязал - да ти кажем: да пием, пушейки.

Като е толкова приятно защо не си научите децата да пушат още като тръгнат на градина? Пушачите много се гордеете, че пушите, но не съм видял нито един да научи детето си да павка! А, някои дори се крият от тях...

Да пием пушейки и да ядем акайки. Еееех, разни хора, разни идеали...

Толкова ли не разбра, че пушачите са наркомани. Някои не успяват и час да издържат на наркотичния глад. Получават класическите признаци на наркотична абстиненция. За това трябва да бъдат лекувани и да им се ограничава дрогата. А не да ги стимулират. Това е публична тайна и не се обявява официално, но все пак време е да се изясни кой какъв е.

Даже съвсем официално е обявено, от преди мнооого години. Но дали им пука?

Какво излиза. Че Бойко Борисов провежда с неговия закон активна европейска политика. И е съвършено прав с прокарването на този закон. В нормалните държави е твърде демодироно да се пуши т.е да се дрогира. На фона на тази европеска позиция, напънит на нашенските печалбари-пушчи изглеждат като някакви изпаднали прошляци. Да се скрият у дома си и да пушат колкото си искат. Не случайно в нормалните държави дори заплатата на един пушач е по-ниска от тази на непушачите.

В модерните държави пушат друго, а не обикновени цигари. И у нас ще пуснат цигари с марихуана, по лев кутията. Няма как - безвредно е, европейско, цивилизовано, аристократично!

Каквото и да пушат не е проблем защото не пушат на забранените места. Теб кой те спира да пушиш стари мокасини вкъщи?

"Тютюнът убива половината от потребителите си и предизвиква силна зависимост", заяви еврокомисарят по здравеопазването - я какви са тези глупости. Тези нищо не разбират. Да дойдат в България, хотелиерският бизнес ще им обясни, че това са глупости.

до г-н Христов Явно не са останали четящи българи в България, не се надявайте от такива пророчества някой да вземе акъл. А те май наистина се сбъдват.

"Предвижда забрана на цигарите, тютюна за ръчно свиване на цигари" ПРЕДВИЖДА И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА РЪЧНОТО СВИВАНЕ НА ТРЕВИЦА ;-)

В цял свят(с малки изключения) пушенето на обществени места(закрити, дори и в открити) се забранява само наш бай Ганю претендира. Е тогава има друга мярка, 25 лева кутия цигари без значение на марката и производството, и всичко ще си дойде на мястото. Да пушат където си искат тогава! Щото сега са ербапи с контрабандни цигари по 3 лева кутията. Е, при 25 лева законните поне 15 лева ще са незаконните! Всички печелят!

И аз това думам, ама кой да ме чуе. Надявам се, все пак, че този път ме чуха и това да е следващата стъпка :)

Драги, и 50 лева да станат цигарите, аз мога да си ги позволя финансово! НО! ТИ или ДРУГ НЕПУШАЧ от България, както и държавният фиск,НЯМА да получите парите от АКЦИЗА от моята покупка- тези пари за акциз ще отидат просто в друга държава от ЕС!А такива смешници като теб ще подсмърчат пред витрините на магазините, ще проклинат съдбата си и се ще чудят защо нямат силата да променят нещо в живота си, с което да променят и финансите си, вместо да ЗАВИЖДАТ на платежоспособните пушачи, че имат пари за удоволствията си:)

Ти котленце шарено може и да имаш финансова възможност да си позволиш но ще си един на сто. И тогава като се поогледаш сам ще угасиш цигарата си защото друга струна ще свири в душата байганювска и лошо ще те гледат околните. Трябва ли да се стига до там заради твърдоглавство?

Я па тая пак се изказа.... пък и на сериозно се взима...

Коте, от толко акцизи да не се наакаш...

биг брадер и 1984не са далеч маи

Струва ми се, че това е по-близко до 1984, отколкото до паричните потоци на фирми, производители, разпространители и пр.

Забранения плод е най-сладък! Стягайте се юнаци,мало и голямо,жени и мъже в хладни механи-ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО ПУШЕНЕ!!!

Хайде, хайде, то и убийствата, кражбите и всякакви други злоупотреби са забранени - да не са много сладки?

Ти кое си опитвал, че знаеш какъв е вкуса - първото, второто или и двете? Ако не си опитвал нито едно, потърси друг аргумент.

Аман от `просветени`, главно непушачи. А не им ли светна, че има лобита, които активно работят за осъществяване на плановете си? Печалбата от цигарите отива главно в държавния бюджет под форма на акциз, докато цялата печалба от всякакви наркотици отива в нечии сметки, но не и в бюджета. Дали случайно в момент, в който се води война против тютюна, в медиите се промъква тезата за легализиране на марихуаната? Опитите за сляпо подражание на богата Европа са жалки. Бих предпочел със същата страст, с която се борите срещу цигарите, да се борите за европейски, висок стандарт на живот в България.

...поставени в кавички са стари марки цигари: Тръгнала "Стюардеса "да се жени. Избрала си "Ударник". -Остави го тоя, много е серт/лютив, тежък/. Насочила се към "БТ". -Не е лош, модерен...но е мек. -Тогава "Слънце"... -О, тоя се празни още в кутията! И останала мома. ...баща и блъска по светло да ги изкара/парите/, тя ги харчи за "Луна".

А бе тези от Брюксел да вземат да забранят и изпускането на ...

защо ме триеш

А бе тези от Брюксел да вземат да забранят и ....

Имам питанка към образцовите непушачи, защо не пълнят съвсем празните кафенета, хем да си изпият кафето на чист въздух, хем да подпомогнат оборота на малкия бизнес?! Или просто с приказки правят сечено на пушачите...

Накратко - щото не са патриоти.

ти отворко, иди на необитаем остров и там се трови

Би отишъл, но за съжаление няма как - на всеки необитаем остров се е инсталирал поне по 1 непушач, който размахва пръст и иска да живеем така, както той смята за правилно.

А защо ти като един солидарен, мил клиент не седиш всеки ден в същото кафе, без цигарка - ей така, от лоялност към заведението, което с нищо не е виновно и все така те желае като клиент?

Защото, като загрижени както за просперитета на българския бизнес, така и за общественото благо по принцип, съзнавайки укоримостта на употребата на тютюнви изделия, бихме искали не просто да си седим бездейно, а да даваме и постоянен активен личен пример за вредата от тютюнопушенето, като пушим. И по този начин от една страна да подпомагаме бизнеса, а от друга - да предпазваме непушачите от изкушението да посегнат към цигарите, пурите или лулата.

Че забранил ли е някой марихуаната. На всеки ъгъл можеш да си купиш!!!!

От пушенето се ослепявя...А от дрогата - не ... Защо не започнете кампания срещу дрогата, която се продава на всяка крачка???? Да, ама не! Дрогата носи огромни печалби на властимащите!!!!!Стократно по-големи от тези от цигарите.

Ох, втръсна ми до смърт! Като гледам как лесно се поддаваме на насъскване по второстепенни въпроси, само чакам, в иначе 'процъфтяващата' и 'безпроблемна' България, да избухне гражданската война за пушенето! Майната им на здравеопазване, образование, изхранване, отопление, криминални деяния /най-вече корупция и повсеместни кражби/!

Такова племе сме си :) Заядливи за дреболии, слаби за сериозните неща. Потомци на хуните ... к'во искаш.

Объркал си си името-трябвало е да се пишеш Прос а не Просветен

Доказано е, че утайката на обществото е най-добрата среда за развитието на човека в личностен и в обществен план - повъргаля се в нея и хоп - подкара влака на държавата.

Научи се да пишеш и тогава разсъждавай на глас, селяк.

Не зная кой точно е утайката на обществото, но Вие давате заявка за тази титла с коментарът си:)Всъщност, явно изобщо не си задавате въпроси от рода на "Защо евробюрократите са толкова настървени срещу цигари?","Дали наистина никотина в цигарите е вреден?","Какво е финансовото състояние на всеки евробюрократ и той колко парички е взел като "комисионна", за да прокара идеята за цигарените кутии в ЕК?" и "Къде съм аз в цялата схема - дали не ми е отредено мястото на бедният работещ, който трябва да изхранва с цената на живота си евробюрократите?" Поздрави от една пушачка:)

А бе я да идва 21-ви, че да почнем отначало. Пак да открием тютюна, алкохола, готините жени, че в тоя свят стана много стерилно и скучно:))))

pompai

Докато си седим на дупетата пред компа няма да стане.

Достатъчно е да сложат на кутиите надпис ГЕРБ (разбирай ГРОБ) и от двете страни снимките на пожарникарчето и физкултурника. Ефекта ще бъде масово отказване от цигарите.

И да се промени съдържанието на двете директиви, ЕС не може дса предприеме стъпки за регламент за забрана на тютюнопушенето- просто такива правомощия ЕС НЯМА съобразно договорите за ЕС. Така, че - няма как да ниво "ЕС" да се забрани тютюнопушенето във всички държави- членове на ЕС. Бюрократите се чудят какво да измислят, а не виждат основният проблем- ЗАСТАРЯВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕС.ЗАЩО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА РАБОТИ КАТО ВОЛ ИЛИ РОБ ДО 69 Г.? ЗАЩО? КЪДЕ МУ Е ЛИЧНОТО ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ СИ? ИЛИ ЕДНИ СА НАЙ- РАВНИ СРЕД РАВНИТЕ- КАТО ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ?

Какво го шикалкавите и усуквате!Тютюнопушенето си е вид наркомания с трагични за здравето последици!Трябва да се третира по съшия начин ,както и пущенето на марихуана.Точка по въпроса!

Животът като такъв е с трагични за здравето последици и води до сигурна смърт.

Да разбирам ли, че щракащите върху минуса се съмняват в гореуказания медицински факт? Или става дума за вярващи в прераждането индийци (вкл. техни производни, населяващи BG територията)?

В България - тем паче.

Не помня кой го е казал, но звучи добре: животът е смъртоносна заразна болест, предавана по полов път. Дали не беше Зануси...

марихуаната е забранена със закон. Да забранят тютюна със закон и веднага спирам да пуша.

А на теб кой ти каза , че пушенето на марихуана има " трагични за здравето последици " . Явно всички противници на пушенето сте на принципа " ако го чуя по телевизията , значи е истина " и си повтаряте едно и също без да се замисляте .

Аз си имам готина табакера:))))