Украйна и Балтийските страни атакуват ”Северен поток 2”

Украйна, балтийските държави и Словакия разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток".

Обратно в новината

Коментари - Украйна и Балтийските страни атакуват ”Северен поток 2” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

докато путин е начело на роССия никакви патоци няма да има...той е спец по провалянето им :))

деер

Някой протестър да ми обясни добре ли е да имаш активен газопровод?

Безмислено е. До 10-15 години нефта и газът ще бъдат obsolete. Те и за мен сега са такива. Solar Power :)

Няма,няма да го допуснат.То и сега ги има технологиите,но....

Ти полза нямаш нито от активни , нито от пасивни газопроводи. Газта у нас е толкова скъпа благодарени е на мафията, че е недостъпна .... Полза има россия (не България), местните и агенти и евентуално правителството ни ако вземе транзитни такси, но руснаците искаха да ни прекарат с тях затова не се стигна до договор

Не виждам в какво обвинявате Б.Борисов? Той беше съгласен с газопровода през България, но комисари от ЕС и амер.сенатори му наложиха да го спре.Май забравихте,че и при Станишев идваха американски сенатори и стопира проекта за АЕЦ.Ами малка държава сме ,с малка икономика-който и да е министър-председател ще му налагат.Такава е световната политика-големите лъвове се борят за влияние сред хиените ,като нас.

Главчо, орехът спря патока у нас, защото Маккейн го заплаши с изобличителни материали на ЦРУ...а на цар Путин му скимна в Истанбул да отреже патока окончателно къФ Борисов тук ?!?!

УКРАЙНА ПРИЗНАВА,ЧЕ ЗАГУБИТЕ И ОТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРАНСФЕРА НА ГАЗ ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА И,ЩЕ Е СВЪРЗАНА С ОГРОМНИ ПАРИЧНИ ЗАГУБИ!!!КЪДЕ ОБАЧЕ СА ПРИЗНАНИЯТА НА НАШИТЕ ГЛУПАВИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ОТ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА" ЮЖЕН ПОТОК"???ПРЕВРАТАДЖИИТЕ В КИЕВ,НЯМА ДА МОГАТ ДА СПРАТ РАЗШИРЕНИЕТО НА"СЕВЕРЕН ПОТОК"УКРАЙНА Е ОБРЕЧЕНА НА ФАЛИТ И ЗВЕРСКИ КРЕДИТИ,ДОКАТО ЗАМРЪЗНЕ!!!ТАНДЕМА ПОРОШЕНКО,ЯЙЦЕНЮК,ГИ ЧАКА"СВЕТЛО" БЪДЕЩЕ!!!

Бобсан,бобсъннн Южен поток го прекрати кремълското дЖуджи, с турският поток греда....така,че по-леко с прокуратурата...

Северен поток - 2, Южен поток, Турски поток, абе много потоци но налице само потоци от орки!!!

Борисов с изказването си показва колко е некомпетентен по въпроса. Нали за това направиха остров на морската граница на Германия. Газта до острова е в неутрални води, а на острова вече е Германска. Само, че нашите продажни предатели побързаха да прекъснат Южен поток защото така нареди Загриженият за България МкКейн. Като стане Северен поток ще купуваме газ от Германия на същите или по високи цени от сегашните и ще загубим транзита към Гърция и Турция който е 140млн. Къде обаче е главният прокурор да се самосезира за ощетяване на България от сегашният управленски елит не е ясно.

има северен поток 2 , ще има и южен поток , иначе няма логика . От една страна слагаш санкции на Русия от друга страна работиш с тях по северен поток . Нещо не се връзва !

ха ха, от 2019 та газта през Украйна се спира, народът скача , сваля укрофашагите от власт и яйцеглави тъпанари ще отговарят за загубите от милиарди долари пред украинския народ. Дано да го показват на живо по телевизията !!

едва ли ще ги изтърпят толкова години...

Някои марионетни правителства разбраха, че ще им се наложи да купуват руска газ, като плащат транзитни такси на Германия:)))

бандеровците пак ги използват за целите на САЩ срещу Русия. И те понеже са тъпи - се връзват! Германия няма да слуша разни марионетки и не-членове на ЕС. Много странно!!! Украйна не е член на ЕС, а се загрижила за нейните енергийни правила!

За глупостите които пишете.Гврмания и САЩ и цяла Европа са против войната която Путин води за дестабилизация на Украйна.И му го показват многократно,че няма да стане по неговата.Той е зависим от САЩ и Германия(Европа).Ако продължава с глупостите го чакат още проблеми с рублата и икономиката.

А бе ти да не живееш в пещера? Не виждаш ли какво става, колкото и да ринат там някакви си нещастници от щатите той пак си прави каквото иска, а европейците на думи скачат срещу него, само дето делата са други! А украсите кат много знаят ще му целуват г..а след време, щото тия дето сега много скачат с тази газ станаха милионери и се помислиха за голяма работа! Е, каквото повикало, това се обадила!

Цяла Еевропа и особено Германия Е ПРОТИВ САЩ. Набий си го в кухата кратуна! Меркел е нарочена вече от германците, защото действа за САЩ и против собствения си народ. Следи събитията!

Виждам аз, че иска да се прави на велик,а е абсолютно зависим от парите на Европа за газа и от високите технологии за добиването му за които плаща лиценз.И които САЩ му ограничиха или спряха достъпа до тях.Виждам как се мъчите да изкарате ВВ победител.Но истината е,че съсипва Русия.Катастрофално.

нито си осведомен

Напълно си прав. Само дебилите и рашките не успяват да проумеят този замисъл. За втори път им го правят както през 80-те години. Афганистан, евтин петрол, 1 трилион Буран = Русия фалит разпад на ком. блока. Приликите със сега: евтин петрол, вкараха малкия човек във безкрайна война с чалматите, във война с украйна и следва = фалит отново :) Това е просто бизнес !

Това е шизофреничното желание на Путин.Но САЩ и Германия са в един съюз и са много големи икономически и политичесйи партньори.Германия също наложи санкции срещу компаниите на Путин и приятели.И забрану достъпът им до технологии и финанси.Набийте си го в путлеризираните кратуни.САЩ и Германия са най силните държаву и икономики в света в настоящият момент.И са и винаги ще бъдат срещу Путин и бандата му.

"КАКВОТО ПОСЕЕШ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕШ" - българска поговорка. Жалко, че самите ние не я знаем и спазваме (или частта от нас, която ни "управлява" и е прочела само една книга)

Ако заобиколят всичките тези транзитни страни.Ще печелят повече от спестените такси.От друга страна по старите трасета Газпром ще продава пак на страните от Източна Европа газ и би трябвало на нормални цени.Почти същите като за Германия или според обемите.Ако ли рели Газпром по стар кагебейски обичай да шантажира с цените.От Западна Европа ще реверсират газ и ще блокират мераците на Путин или. наследницит е му. Южен поток беше и си е зарибващ.Както е направен сега. Би трябвало.България също да участва в строежа както посочените фирми в статията.И освен да получава транзитни такси да транзитира или да купува и продава на който и както и е изгодно.И плащанията на транзитните такси да става веднага след пуска на тръбопровода.Пари за строеж от Българска страна могат да се вземат от ЕБВР.На добра лихва.А иначе според заробващият план на Газпромопутинската банда няма да стане.Щото Европейците са прозорливи и нямат намерение да плащат за свръхкорумпираноста и липсата на работещо правосъдиев България.Всички подобни схеми се провалиха.А със налудничавите опити да наложи позицията си със сила ръководството на Русия (фактически собственици на Газпром)само задълбочи проблемите си. Аз казах!Хау! (((-:

Пак се правиш на утрепан, че 50% от Газпром е на британците.

Ако беше на Британците Газпром щеше да бъде проспериращо предприятие.И тези лъжи путински са много плитки.Лукойл бил на Ротшилд и затова узбягва да плаща данъци в България, а Газпром е английски и затова ни продава свръх скъпа газ..Демек отрицателните емоции свързани с тези две компании които опустошават халтавата ни икономика да се насочват към Англия и някой си Ротшилд.А пред портрета на ВВ цветя и рози и благоговеен транс при произнасяне на името, ,му" или това на Русия.Макар,че той няма как да е тъждество с Русия.

Не, Шарли Ебдо е на Ротшилд и се подиграва с убитите. Странно за теб, но-о много неща не са това което мислиш че са.

" ... Северен поток-2" ще лиши Украйна от ежегодни приходи от над 2 милиарда долара от транзита на руски газ ..." Нали украинците искат да са отделно от Русия?! Защо плачат?!

Тези държави съвсем са се сбъркали. Американското влияние не прощава и води към едно задължително затъпяване. Проекта бил икономически неизгоден, щото бил политически. А то Украйна сякаш не по политически причини шантажира Русия по американска поръчка. И другите оставаме заради тях без газ. Защо е нужно и всички да се грижат дали Украйна ще прибира транзитни такси. Може на някого да му е по-изгодно да не плаща такси за транзит. Пълни смешни глупости.

"и води към едно задължително затъпяване" Абсолютно вярно! Ето сега вече ще ни показват и мумия на извънземно. Който се върже да отиде да го гледа, вече е изминал прехода към пълното поробване.

Сащисани пудели лаят по баба Меца.

А зам. председателя на комисията по шамански танци в Тонго, също се включил в атаката на проекта с един ритуален танц. Демократичната коалиция водена от САЩ расте! Особено с укросите, ще вземат наистина да застрашат Северен поток... стига да измислят как да си присвоят едно северно моренце и да прегазят немската дипломация и руският флот. Ще се скъсам от смях.

Е на това ли му викате атака? 3 лакейни държави нямащи нищо общо с проекта, изказват мнения. Очаквах щатите да се напънат и измислят нещо по-сериозно.

Видя се че наемните троляци с лъжите им спуснати от близогъзните дупетати са във вреда на България и обслужват чужди интереси със спирането на проектите. Проблемът е че няма кой да ги вкара в затвора.

Разликата е, на кого е изгоден. Ако е изгоден например на Германия, ще го построят.

От ЕС Юнкер и Маркел казват: - Северен Поток 2 ни трябва - ще печелим. Южен Поток не. Там какво ни пука, за разните колонии от ЕС, като България? Да дадем урок на тях да са послушни, след като не дават подкуп. А и ще натрием носа на руснаците. Борисов и Плевнелиев: - Ние сме суверенна държава. Митов: - Как смеят руснаците да кажат, че не сме суберенна държава? Ненчев: - Чакайте да отскоча да питам в американското посолство, колко танка имат тук, ако са толкова благосклонни да ми кажат. Както и за нови инструкции. Например Турция да ни пази небето. Бъчварова: - Ние се грижим за рейтинга на МВР. Аз ръзбирам от тези неща, нали съм социоложка. Горанов: - Справяме се успешно. Дефицита е 5.8% от БВП.

Карикатурните държавици от Прибалтика, които на военните паради вадят по 2 камиона със запасняци, винаги могат да бъдат оприличени като малки улични палета. Та са първи когато трябва да се продължат антируските санкции, затова да се настанят на тяхна територия НАТО войски насочени срещу Русия, надигат вой при всеки руски самолет доближил границата на по малко от 100 км. И на Балканите има още една такава васална държавица. И същите тия пищят неистово, че щели да им отнемат транзитни, търговски и прочее комисонни от руски транзит. Няма как денем един човек да го псуваш и мразиш, а вечер да въртиш дупето, за да те покани в леглото...

Май ви се иска американски газ, а? Ама нямаааа!

Не на гадния руски газ! Крайно време е Европа да се откъсне от Руската агресия и да добива свой шистов газ. Само България и демократичното й правителство могат да осигурят независимостта на Европа ,Алианса и да поведат света към Евро-Атлантическите ценности!

Братчет, ти вече не прикриваш лудостта си!?

Виж сега: когато руски газ минава през тръба собственост на САЩ (Байдън), това е евроатлантическа ценност. Когато същият газ минава през друга, НЕамериканска тръба - това е газ на диктатор, фашист, изнудвач етс.

Хм. Русия продава газ на Германия. И някакви (украинци, мукраинци и подобни хохли) ревът, че не вземали комисионна. Бе айде къш.

Елате хиляди соросоиди! Елате щеревци, озивци, орсовци, бегейци и прочее продажници! Елате пак да ни обясните как от транзита на руски газ само се губело, и как от спирането на ЮП България само спечели. Елате да ни обясните как руските тръби бяха окупаторски, руският газ най-скъп и как катарският газ по тръбата през Сирия и средиземно море ще ни направи по-свободни и по-щастливи! Елате! Чакаме.

VIPER

не играйш тото и пИчелиш хахахах Това е логиката на изброените от теб елементи хахахахах

Не само те. Нека всички тъпаци от реформаторския блок включително "умниците" от патриотичния фронт да обяснят защо всички тези набедени противници на Русия плачат, че ще загубят като им отпаднат транзитните такси, а нашите лъже патриоти ни убеждаваха как само ще сме на загуба, ако транзитираме руска газ. Как за 25 години не измислиха поне едно едничко нещо, което да е от полза за България и българския народ, а не да им пълни личните джобове? Поразяващо е че продължава да има хора, които все още им вярват.

VIPER

След този рев на Украинците и останалите за транзитните такси , е редно българското правителство да излезе пред народа и да обясни на ясен език с помощта на цифрите , за какъв чеп се отказахме от нашата тръба. И не само сами се працакахме , ами прецакахме и руснаците и сърбите и унгарците и италианците Такива като нашето правителство заслужават бой по мордата , докато станат трудни за рисуване

Прецакване няма Руснаците обикалят като глуха кучка покрай стената на ЕС и гледат да си заврат някаква тръбичка Зашото са гладни

VIPER

хахах това се изтърка.дай нещо друго Ама вие от оная мрежа как сте подбирани? Никакво въображение

Хубаво, ама като гледам има доста на които им е кеф от навряната руска тръба и не искат да си я вадят.

На снимката Меркел май изпитва оргазъм, че са й завряли руската тръба? И защо Украйна и Латвия реват, че руснаците ще си извадят тръбата от техните задници?

Я някои държави имат истински ръководители ,които са наясно ,че икономиката и приходите от нея са най-важното ,а политиката е продължение на икономиката. Дали в този век на някой от големите административните постове в Родината ни ще се мерне тази мисъл ?

Е, то какво се оказва : с Русия зле, ама без транзитните такси от руския газ още по-зле ? Еврогейска му работа !

Валът от продажни страни завиха на умряло като усетиха, че ще им врътнат кранчето. А по-големи тъпанари от украинците няма на оя свят. И нас ни удариха у земята. А ония гейове балтийските страни, където половината им населени емигрира в лошата Русия са абослютен смях.

абе не знам дали трябва да се дивизифицираме от руския газ, ама със сигурност трябва да се дивизифицираме от украинските тръби! То не бяха украински претенции, то не беше чудо! целият евросъюз трябва да мисли как едни украинци да не загубят пари. Сега пък Северен поток 2 им бил неизгоден! Правиха се на интересни пред руснаците и когато руснаците решиха да ги заобиколят- сега пък и това не им изгодно. Е, както се казва- не може хем оная работа до края, хем душата в рая!

Уж рашките били "лошите", пък сега всички реват за техните пари и за получаването им, без да са направили нищо , за да ги заработят! А сега, видите ли, удар по-енергийната независимост на ЕС! Ами то, май, се вижда, кой политически шантажира с газта! Тия, паразитите, навързани на клонката на транзита, които ще са шунтирани от транзитни такси в бъдеще, при заобикалянето им от Северен поток 2. И няма как в бъдеще украинските мафиотизирани от САЩ управленци да обвиняват Русия за некоректност и неизпълнение на договори, когато крадат от газта за Европа и от Русия врътват кранчето за всички. При директната доставка на изрядните платци в обход на некоректните, ще пострадат единствено последните! А това още веднъж показва колко продажен политик е ББ, отрязвайки Южен поток под диктовка отвън и поставяки България в положението на неблагонадежден и непредвидим партньор! И то пред Русия, от която България е получила даром най-ценното за една държава - самостоятелно съществуване у суверенитет!

Ама големи рубладжии са това германците. Да не им се надяваш.

Няма ли някой да обясни на Украйна, Полша, Литва, Латвия и Естония, колко е лошо тръбата да минава през територията им. На нас много красиво ни го обясниха.

На табелата си пропуснал "дрогар".

Двойните стандарти винаги са били политика на Западна ЕВропа /най-вече на Германия, Франция и Великобритания/. Значи спират Южен поток и нежелаят в южна Европа да имат конкуретна икономика, но разширяват Северен поток в полза на Германия и нейната икономика и после геманците ще ни продават руски газ. Сега ако има морал да изключат Германия от ЕС заради двойните им, алчни и подли стандарти.

Двойните стандарти са характерни не само за Западна Европа, а за целия ЕС. Не е ли двоен стандарт от една страна да плюеш непрекъснато върху Русия, а от друга страна да искаш непрекъснато да папкаш от транзитни такси за пренос на нейния газ ?

хората се натискат тръбата да минава през тяхна територия пък ние сами отказахме и някои даже го определят като победа , та мисълта ми тъпи ли сме или да ?

България да иска превилегии от САЩ новите братя. Та те даже и визите не махнаха а камо ли пари. Виж потупаха по гърба Бойко и Плевньо.

Е НИМА това толкова трудно да се разбере кой ни е врага за да вземат съответните мерки !Станахме територия и след време ще сме район на Столипеново - или трябва да свалът и гащите .

А когато ЕС и САЩ лишиха от милиарди долари България? Ние няма ли с кого да се съюзим и да протестираме?

Ние бихме могли да се съюзиме. Но няма как да стане. Самият Чехлю подскачаше от радост, че няма да взимаме комисионни.

Имам един познат овчар. Всяка година за Великден си купувам агне от него. От кварталния магазин ми казват, че трябвало техния доставчик да купи агнето от познатия, магазина от доставчика и аз от магазина. И вместо по 7 лева/килограма да го взема по 14. Аз им показвам един пръст, който не е палец, показалец, безимен нито пък кутре.

и на онези от Козяк да го покажеш...

да им покажем първо че имаме топки, като не приемаме раболепно всяко тяхно желание за задължително.А когато трябва да им покажем пръст различен от изброените.

България не е отписана от Русия ,поради стратегическото си положение и езика. Маневрата им е по-дългосрочна. За сметка на това други сили бързат да ни дестабилизират и унищожат -практически да не сме държава.Без разузнаване,без полиция,без икономика можеш да купиш всеки боклук и за центове

Та нали Русия е окупатор и смъртен враг на Украйна ? Защо Яценюк се опасява,че страната му ще бъде лишена от милиарди приходи от транзита ? Това са окупантски милиарди.Да се откажат от тях.Необходима е диверсификация ! Газ от Норвегия.Газ от САЩ и т.н. А Борисов,когато закривахме Южен Поток не се ли притесняваше,че ЕС и САЩ ни лишават и нас от милиарди приходи ?

Смешно и жалко е, че всеки иска тази тръба да минава през негова територия за да получава транзитни такси, а всички тези такси се натрупват в крайната цена, която се плаща от други страни членки на ЕС. Да ви е-ба и съюза сбъркан и всички алчни твари по този шибан свят!!!

"Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще лиши Украйна, Полша и Словакия от милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер Арсений Яценюк. Това ще лиши Европейския съюз от реална енергийна независимост." Ето, това беше. Еврейчето Яйценюк каза най-после къде е заровено кучето: Ако ми дадеш мъни, има еврогейска независимост, ако пък не ми дадеш, тогава Европата е напълно зависима. А нас като ни пожертвахте, долни пед.ли.

Нас Боко и американците ни лишиха от Южен поток,учудващо за всички ама явно наистина се е печелело много от транзит на газ,пък тук ни казваха,че този поток само щял да ни донесе заеми и проблеми...интересна работа.

Стига сте набеждавали Тиквата! Той си е наш, но от ул. Козяк го държат за топките, както и всички западни марионетки, начело с Мути (е тя няма топки, но я държат за нещо подобно). Видяхме какво стана с VW.

Разбирате ли гербави соросотутки и краварски проституки!!!!Не минаване на газопровод било огромна загуба за онези държави а Мутрата ви блееше че БЪЛГАРИЯ нямала полза от южен поток!!!!!!!!!!!!!!!!!