ЕК иска Епъл да върне €13 млрд. на Ирландия, те не ги искат

Европейската комисия нареди на комуникационния гигант "Епъл" да върне около 13 милиарда евро, които компанията е получила като данъчни облекчения в Ирландия.

Обратно в новината

Коментари - ЕК иска Епъл да върне €13 млрд. на Ирландия, те не ги искат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ЕК кога ще наложи подобна глоба на "Дънди Прешъз", които досега са измъкнали над 100 тона злато (отделно други ценни метали) от България, и също са платили данъци по малки от процент (май около 0.7%)? И ЕК кога най после ще отговори на запитването, изпратено преди 2 години от правителството на Орешарски дали гарантираните печалби и изкупни цени за ВЕИ-та, ЕРП-та и американски ТЕЦ-ове са неправомерна държавна помощ, и трябва да бъдат прекратени според договорите с ЕС?

на ви глоба за фолкаваген:) да не би ЕС да е независим?:)

Така, не мисля, че Ябълката са виновни, за да плащат със задна дата. - Виновна в Ирландия, че им е дала такива преференции, които не са налични за другите фирми.

Татко ще ми купи колело ама незнам кога:))))))Измислици за оправдаване на големите пари дето цицат тия там.....Гарван гарвану око не вади ама крясъците около тях са големи

Епъл нямат европейски конкурент и може само да бъдат ограбвани с административни методи, което е дивотия. От друга страна ми е интересно дали няма корупция, която е позволила на Епъл да работи без конкуренция в Ирландия и да плаща по- малко данъци? Не е случайно, че бедните са бедни, а богатите стават все по- богати.

Bместо към търговският съюз, вървят към търговска война! Bсичко започна, от скандала, който направиха американците с фолксваген! Mръсни номера на конкуренцията, от които страдат всички!;)

Ирландският финансов министър явно е глътнал доста мангизи, след като не е съгласен с решението на комисията . Само едно нещо не разбирам " да върне" или да бъде глобен ? Защото ако са скатали 13 милиарда, тогава печалбата им трябва да е поне 50ина милиарда само в Ирландия , което ми се струва абсурдно .

Тези 50-ина милиарда не са от продажби в Ирландия. Огромна част от бизнеса на Епъл минава през Ирландия заради данъчни уговорки, които реално я превръщат в офшорка.

Епъл да се съюзи с Гугъл и да спрат сървиса за един ден. Може и една седмица. Изобщо докато ЕО се съгласи да им дава субсидии за да оперират в Европа.

и Епъл и Гугъл и Фейсбук са продукт на американската киберармия. Могат да правят каквоти сметнат за добре, когато го сметнат за добре.

И слава Богу, иначе властта се упражнява с реални армии и калашник , като в Сирия , Русия и Украйна. Така се спасяват милиони животи.

нека го спрат, никой няма да разбере. Има и други. Хич не ме е еня нито за епъл, мепъл, гугъл или мугъл.

"страните членки не могат да дават несправедливи данъчни облекчения на избрани компании, независимо дали те са европейски или чуждестранни" Малеее, тия ако знаят у нас какво е!

Свят ще им се завие:)

всичко е бош лаф.... давит нагледен урок на корпорациите ако не натиснат лобистите-бачкатори да работят по-експедитивно....и без това apple е трън в очите на американските тъмни сили....