ЕК иска обяснение за готвените промени в енергийния закон

Европейската комисия поиска обяснения от България за готвените промени в енергийния закон.

Обратно в новината

Коментари - ЕК иска обяснение за готвените промени в енергийния закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

". .приетите вече от ресорната парламентарна комисия изменения в Закона за енергетиката, предложени от двама депутати от левицата... Това би го изключило от обхвата на 3-ия европейски енергиен пакет и би отменило задължението тръбата да бъде използвана не само от "Газпром", но и от други доставчици" Съсела продава Родината на "Газпром". Путин, вземи си везира при теб- тук никой не го ще, дори и Партията му, която разцепи с безбройните си золуми !

Сега разбрахте ли какво означава Европейски съюз, тъпи червени кратуни! Мафиотизирани агентчета на Путин! Това означава правила, прозрачност и почтенност!!!!!!!! Ама много ги мразите, нали?

На вниманието на Мадам Моника С. и нейните тролове, тролки и тролинчета. Днес се сдобихте с един много компетентен и принципен кадър - Надал Алгафари. Да ви е честит? Кой от вас двамата измисли това "целия български народ иска да излезем от ЕС?" От дъде ще крадете бе, бесепари, сега крадете от еврофондовете, а после? Какво ще стане с офиса на мадам Моника С. в Брюксел? Избори за вас, избори!!!

Народът иска незабавно напускане на ЕС и матриала да си изплати получените от ЕС пари от джоба си!

ЕС забрани навремето кривите краставици, после забрани евтините електрически крушки, после забрани ... И иска обяснения. Аз от детската градина още съм така - това забранено, онова забранено, я дай бързо обяснение защоо ... Пионерче, комсомолче, безпартийче - все тая схема. Аман! И какво значи ЕС? - Егати Съюза ...

ЕС да престане да издава ултиматоми до провеждането на евроизборите. Достатачно безобразия сътвориха до сега.

А няма ли да поиска ЕК обяснение от ЕРП-тата за нереално високите сметки ? Или щом техните фирми дерат кожата на бедните българи е демократично ?

ПИСАЛ СЪМ НЕВЕДНЪЖ ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТ И ЕВРОКОМИСИЯ ЗА ЗАКОНИ, КОИТО ПРАВЯТ СМЕШНА КАКТО БЪЛГАРИЙКАТА, ТАКА И ЕС(т.к. българийката е част от ЕС) Когато им е засегнат интереса обаче, нема нужда някой да ги уведомява! Ето това е грозното и на ЕС - двойният стандарт!!! И нищо чудно, че некои другари предпочитат путин!

Драгомир Стойнев лъже за кой ли път!!!!!!!!!!!!

Защо те е страх от намаляването на цените на тока и от отнемането на лицензите на ЕРП-тата ? А ЕРП-тата не са ли те лъгали ? Или си на хранилка към някое от ЕРП-тата ? Каквото ще да прави министър Стойнев - със сигурност има ефект, защото сметките ми за ток са наполовина - затова заставам зад него, а не зад ЕРп-тата ! А ти хейтърче ще си в калта цял живот !

Страх ме е че това намаление ще ни излезе през носа - ще го платим по друг начин в по-голям размер. Аз помня държавните предприятия и какъв разгром, крадене и мързелуване беше, това не бива да го повтаряме - сърбали сме я тая попара

У-упс, "нашите" пак са на път да сгазят лука. Иска им се много да мине номера, нали са взели едни пари за Потока, но Европа се запъва. Сега мислят, как да я излъжат за пореден път. Те това си го могат-крадене и лъгане на корем.

-Искате обяснение! -Дайте пари!

ЕК не може да "иска". Може УЧТИВО ДА ПОМОЛИ, спазвайки правилата на добрият тон. И не за "обяснение", а за РАЗЯСНЕНИЕ. Особенно след поразиите, които направи по света и у нас.

Нейзгодният за България Южен поток е вече в историята. Ами сега!!! Другарите взеха огромни комисионни, дали ще трявба да ги връщат?

На мен пък ми писна някой друг да ми казва кое е добре и кое не. Взе да ми писва от ЕС.

матушка рус те зове. заминавай и да не си се върнал!

НЕ СЕ ПЕНЕТЕ, А РАЗСЪДЕТЕ И ЧЕТЕТЕ: antipropaganda-do-comxa-dot-com САКЪН да не се подобри положението на народа - отговор на въпроса ЗАЩО е тази намеса ще намерите именно в този сайт.

Много ми харесва вашия сайт. Въпросът ми е, може ли да пиша и аз в него и по коко рубли на статия дават? Благодаря предварително!

Крайно време е да бъде даден отговор на въпроса - КОЙ Е СУВЕРЕНА В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ?? Според СУСПЕНДИРАНАТА БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ суверена е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!! Според ЙОТИНГЕР и други европейски чиновници СУВЕРЕНА В БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !! Чиновниците от ЕС цитират някакво "ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО" без да е налице КОНСТИТУЦИЯ на ЕС и без да има ЗАКОНИ пред които членовете на този съюз да са равноправни!!!!!!!!!!!!!!! Ако някой занимаващ се с право прочете ДОГОВОРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЬЮЗ ще се хване за главата от написаното в него !!! ТОЗИ ДОГОВОР Е НИЩОЖЕН ЗАЩОТО ПОДПИСАЛИТЕ ГО СТРАНИ ВСТЪПВАТ В ПРАВА ПО КОИТО НЯМАТ ИЗИСКВАЩАТА СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ !!!!!!!! Договора с ЕС е подписан при условието на едно НЕСЪШТЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ (чл.1-58 от Договор за създаване на Конституция на ЕВРОПА) ЕС не само няма КОНСТИТУЦИЯ, но и надграждащите се над нея ЗАКОНИ пред които всички членове да бъдат равнопоставени !!! Кряйно време е да се предпрееме процедура по обявяването на ДОГОВОРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ за НИЩОЖЕН и НЕПОРАЖДАЩ ПРАВНО ДЕЙСТВИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Суверен казваш, а на практика си руска подлога. Виж какво е южен поток: 7 държави по 50%собстве- ност, а собствеността на русия е 350% + 80% морска част + собствен природен газ. При отрицателен вот русия блокира всяко решение на всяка държава, а собствения газ и създава доминиращо право. Това е целта на русия, а ЕС не иска това а ІІІ пакет е : разделяне на производство от пренос, равен достъп от различни доставчици, независим управител на газопрово- да. Какъв взет суверенитет и какво суспидиране е това продажна под- лого.кгб, за чии интереси сидерага За гласове и власт продаваш себе си, съвест, деца , род и родина! Бог наказва предатели на народа!

Сега живеем много по-добре отколкото при живков и ссср ЕС дава възможности за развитие. русофилистичните съветофили искат да ни ги отнемат, за да сме им роби! Долу СССР, ДОЛУ СССР2, те са убийците на Байка България!

да наистина супер добре живеем половин българия се изнесе другата половина рови по кошовете. да живее свободата.

Обама прикани Европа, да добива шистов газ, за да е енергийно независима! А, както знаем "ШЕВРОН" е най-значимана фирма в това направление! Егати комисионите раздава.

Понеже няма да се строят повече свен вече съществуващите бомбонаработващи предприятия за производство на мирни токсични отпадъци и бомби, затова другарите се хванали друг загробващ проект като удавник.

Вместо разцвет на икономиката, висок стандарт, интеграция с Европа и смислен живот, ние, абдалите на Балканите, получихме: - мъждукащи лампички от по 25 свещи и ток за 1000 лева при пенсии 200 лева, - наряди за газ и цървули - купони /ваучери/ за филия с мас - един платен с 400 000 долара измислен генерал-мутра - Глоби, санкции, кражби на фондове, криминални милионери, фашисти, мизерия, разпад на икономиката, мъртви села. Искаме си обратно социализма!

А защо го махнахте?

Социализмът си имаше и хубавите страни. Него поне всички го мразеха.:)))

Шило

А бе не е свързано с енергетиката ни, ама темата е свързана с ЕС. Та какво мисли за ставащото в Турция нашият ЕС? И забраните, свързани с Интернет и другите, които Ердоган налага?

Ами гледаме турският съд нареди да се възстанови достъпа до туитър и сега туитър работи! Къде е проблема? Да не би руския съд да върне Крим на Украйна??? Оооо пърдон в Русия и съда и Путин са едно и също хаха

Я колко много Ердоганчета има тук!

Стига сте ни плашили стази ЕК! От името на Комисията излизат какви ли не глупости (например за забрана на кривите краставици). Това, че има писмо от един комисар си е чиста политика в полза на приятелите на ЕНП (тези с широкия гръб, които оприличиха обстановката в България като тази в Украйна). Аман от намеси след оплаквания на местни безродници!

ПРЕЗ ВТОРИЯ МАНДАТ ЩЕ ПОСТРОМ И АЕЦ"БЕЛЕНЕ" А СЕГА ЛЯГАЙТЕ СИ И ДА СПИТЕ В КОШ И ДА СЪНУВАТЕ ЗЛАТЕНГРОШ!

С три постановления ГЕРБ докара енергетиката до фалит! Държавата иззе около 80% от приходите на държавните дружества в енергетиката през 2011 и 2012 година, за да кърпи дупки в бюджета и така доведе тези структури на ръба на фалита. Само за 2012 година БЕХ е превел над 800 милиона лева като дивидент и за да го набави, е прибягнал до взимане на кредит. Дори бившия служебен министър Асен Василев също каза, че изземването на дивидент в размер на 80% от приходите на държавните енергийни компании не е разумна стъпка и препоръча това да не се прави и през 2013 година. Според него, така компаниите нямат пари нито за инвестиции, нито за иновации.

Заспал си отвит.Докога ще обвинявате за всички земни грехове ГЕРБ.Мигар енергетиката ни е в колапс само от три години.Бълнувания на един комунистически пропангадатор.

Първо не разбрах, кои са трите постановления на МС в мандата на ГЕРБ, с които е "разбита енергетиката ", и второ, не знам кой идиот може да вземе кредит за да раздава дивидент (процент печалба) .

а къде е икономическата полза ако тръбата се построи само до България? Нали с транзитните такси ще покриваме наще плащания? Плюс това , ако проекта бъде прекратен в другите държави, газта в България ще се вдигне предполагам 5 пъти докато се избие инвестицията. Както и да го гледаме, южен поток ако не се реализира изцяло като европеиски прокт, е напълно безсмислен

АБЕ ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ ИДИОТ?

НЕ, но ти СИ.

pompai

Лека нощ ,вие се джавкайте ,като се събудя ще реша :)

ЕК пита България защо "Южен поток" ще се вади от обсега на европейското законодателство:) ............... Защо ли ?? Зашото става дума за руски агенти - на власт в България ..Защото става дума за защита на руските интереси от руски агенти в България - срещу отлични подкупи-многомилионни .. Защото става дума за алчни и нагли комунисти - руски агенти, които искат да ОТКРАДНАТ от НАС - останалите граждани -много ,стотици, милиони - чрез изплащане и нито цент за България - за 25 -30 години..Но те няма да чакат толкова - те просто искат СЕГА - тази година , като истински комунисти - да си напълнят джобовете - а българският народ - да ИЗПЛАЩА десетилетия на банките - тези свити от ТЯХ - СЕГА- милиони ... Защото цената на българския участък от 1 милиард - стана - над 3 милиарда - само за няколко месеца .. Защото НИКОЙ от това правителство и Боко даже , НЕ е казал ПУБЛИЧНО , че няма НИТО цент за БЪлгария - за 25-30 години напред ..А от преносните такси - ще си изплащаме половината тръби / заемите към банките- лихвите и заема към руснаците / и когато изгният, след 30 години - ще станели ..наши :) Половината !!??? Защото и голямата лъжа - нови работни места - ще са около 200-400 за една година , само ..И после -охрана - но от руснаци :) Защото , защото НЯМА насищане червената алчност , и няма край червеното ограбване на цял един народ .. ЗАТОВА , затова искат промени в закона :) BIG AL

pompai

Не пита това ,ти изопачаваш думите.Европата ще спре южен роток и сегашните управляващи са на тръни.

Така е. Но как да спрем това? Надеждата е ЕС да го направи. А тези червени българоубици трябва да бъдат пометени.

pompai

Медията ,BTV- e на Доган, Другите на Пеевски който е пак ДОГАН .Та честито Ахмед е велик.

pompai

та каква истина искате да чуете не разбрах :)

"За нас той е важен, стратегически проект, ще създаде над 5000 работни места. Ще бъде реален стимул за икономическия растеж", каза още министър Драгомир Стойнев. :) ................. Като за малоумен , червен министър : 50 багера - по 30 метра на ден- канал - траншея =1.5 километра на ден .. ..Около 600 км - за година и половина строеж.. Около 100 камиона за тръбите - немски или италиански .. По 50 души за двете помпени станции .. И по 1-2 крана за полгане на тръбите в дупката ..Като прибавим и 50 партийни секретара = 25о РАБОТНИ места , и още 50 земемери, инженери и ..толкова - за "високотехнологичната "инвестиция " !!?? При това НЕ всички ще са български работници !!! 2-3 големи хотела по морето имат толкова работници и персонал ....))) КЪДЕ видя този - 5000 работни места !!??? Няма по- големи мошеници , лъжци , измамници от пелтечещи комуноиди и руски агенти !! Около 100 квадратни километра / санитарна зона около траншеята , 150 метра широка по 650 км дължина / - равнина- земя ,земеделска - без никакъв строеж , път или нещо друго - построено отгоре , върху тръбите!!! За да печелят милиарди руснаците и да НЕ получи НИЩО България - в идните 25-30 години !! ЕТО ТОВА са РУСКИТЕ АГЕНТИ !!!! И за десерт - РУСКА охрана по целия просек - през цяла България !!! Ето такива договори сключват руските агенти - за да си пълнят джобовете !!! BIG AL

pompai

Ти си го сметнал без "комисионните" и други нещица.

pompai

От вън ни виждат и само се смеят на народа ни които търпи политическата и бизнес-мафия

народа си ги избира. Няма нищо смешно, а тъжно

АЗ ПЪК МИСЛЯ,ЧЕ НАРОДА САМО ГЛАСУВА,А РЕЗУЛТАТИТЕ ГИ РЕШАВАТ ДРУГАДЕ.ВИЖТЕ САМО,МАЙЧЕТО НАПИСА НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН.ИЗБРАХА НОВА ЦИК,ЗА ПРЪВ ПЪТ ОГЛАВЯВАНА НЕ ОТ ПЪРВАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НА ПРЕДХОДНИТЕ ИЗБОРИ.ИЗОБЩО ЦИМЕНТ ЗА БСП ОТВСЯКЪДЕ.ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОТКАЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ,ЗАЩОТО ТЕ ПЕЧЕЛЯТ СЛУЖЕБНО ОЩЕ ПРЕДИ ГЛАСУВАНЕТО.

pompai

Кажете ми защо на най-дисциплинираната държава, не ни помагат да дигнем оборота? Защото нямаме държавници.

При положение, че нищо около Южен поток още не е ясно, няма одобрение, даже Италия мисли да се откаже, наш Драгомирчо Стойнев уверено заявява, че работата по проекта у нас продължава. С една дума, продължава харченето по един проект, който може и никога да не се случи. Идентичен случай в наше село (Белене). Ще изпапаме милионите, пък след нас и потоп

Какви са тези наглеци, че да им се дава обяснение. Референдум за излизане от ЕС!!!

Вземи се гръмни

Колко е "лош" този Евросъюз :) Иска да развали МОНОПОЛА на руснаците? А иначе "братушките" продават около три пъти по-скъпо газта на България отколкото на поляци и немци да кажем?! Защо? Защо е толкова голяма тази "БРАТСКА" обич от страна на руснаците?!

това вече го писа

pompai

Не знам какви са цените ,но щом и ти не ги казваш значе си в кюпа. Истината е ,че Русия има почти 25% от цялото богатство на земята и това си е сила.

като папагали, че Русия ни продава най-скъпия газ! Самата Русия се чуди защо излиза така, доката стана ясно, че нашата енергийна мафия- Прекупвачи, ни продава руския газ на нереално високи цени!

да задължат Англия да продава газ на балканите бе. ЕС притежава 4 тата страна по износ на газ и 9 та по нефт, да пускат траби насам

pompai

Ти в ред ли си?

pompai

Как бихте коментирали ,чи виш съдебен състав не може да накаже свой съдия ,той обжалва и печели .....ужас за европа ма ни си ги знаем.Сега събирам за подкуп и като сcбера ще направя другата стъпка )

ЕК иска да провали поредния стратегически проект за БГ! Кой точно ни вкара в Еврейския Съюз и кога е референдума за излизането ни?

Стратегически за москалските гангстери и туземните им лакеи, заробващ за нормалните българи.

с еврейските си номера ! Ставаш банален! Ако "москалските са гангстери", ти какъв си?!Дали не си по-лош "туземен лакей", работещ за чужда стратегия- целяща заробването на Българите?! Я стига си всявал омраза между българи и руснаци! Брей , аман от измекяри ," пишман защитници" на Българи!

Колко е "лош" този Евросъюз :) Иска да развали МОНОПОЛА на руснаците? А иначе "братушките" продават около три пъти по-скъпо газта на България отколкото на поляци и немци да кажем?! Защо? Защо е толкова голяма тази "БРАТСКА" обич от страна на руснаците?!

magit@abv.bg

Това е наказание, но ние да се сравняваме с немската икономика е буквално смешно. Много ясно, че високо потребление има преференциална цена. Защо Германия не купува газ от Англия? Я дай отговор

pompai

Не разбрахте ли ,че в БГ -медиите се показва само това което решат мафиотите :)))) Това значи от Президента-до съдията на футболния терен.

Извинявай, преди малко те обидих. Да, просто исках да видя че и други хора си го мислят това, което и аз - Че всички, без изключение са мафиоти във влаСТТа. И няма леви и десни - всичките са производни на БКП/бсп. А колкото до "журналистите"... ами до 1989г. само деца на комуняги имаха възможност да учат журналистика - другите бяха "НЕблагонадеждни", термин използван от ченгетата/комуняги.

pompai

Бъди буден и себе си .Това е начина.

pompai

също така и нови кумуняги се задават под ново име и няма надежда скоро да се оправим

Аз питам за БЪЛГАРСКА медия?! Иначе писмото мога да го прочета на няколко езика... просто защото мога. Но въпроса ми е къде, в коя БГ медия на български език човек може да прочете цялотописмо?!

Според тебе това писмо на колко езика го пишат? Като искаш българска версия - преводачески фирми много.

Благодаря другарю. Ти за това си и там, където си :)

pompai

Абе ти тъп ли си или се правиш.Няма такава медия .

Е защо няма? Да не е правено това писмо със СРС-та :) Във всяка нормална държава тия неща са всеобщо достъпни.

На червените БГ предатели им е мн.мъчно ,че в ЕС ги разбраха що за стока са и ги следят под лупа.Е няма да стане този път-боклуци нещастни. Южен поток не ни трябва-той е безсрамно скъп-ще тъпчем гушите на Цв.Василев и др.Путин.И ще създадем възможност за злобното ченге Путин,да изнудва цели народи.

pompai

Много ми е чудно ,та кои не са мафиоти в парламента ,че не те разбрах?

В България вече да няма диктатура??? Питам на трети БГ сайт и НИКОЙ НЕможе да ми каже къде, на кой бг сайт мога да прочета цялото писмо???!!

pompai

Ти не разбра ли че трябва да го прочетеш на евро-страницата а не тук?

Другарю, явно палко сте тъпичък, въпроса ми е - Къде, в коя българска медия мога да прочета цялото писмо на български език? НЕ СЪМ ПИТАЛ ЗА ТОЗИ САЙТ, тук!

pompai

Диктатурата не си е тръгвала от БГ

Това да не ти е диктатора Борисов всяка седмица да ти свежда стенограмата от заседанията на МС... Питай си еврокомисията, в България не управлява администрация а мафия от разбойници и крадци....

pompai

Не забравяйте да си мръднете часовника с 1-час на пред ,че тук не можем ви оправи пред началството :)

Въпрос към модератора(все пак е в България) - Къде, в коя българска медия мога да прочета цялото писмо на български език?

...специално писмо до българските власти... Къде, в коя медия мога да прочета цялото писмо на български език? Някой знае ли?

По-долу един русофилски предател пита кой е суверенът в България... Във всеки случай не е Путин, безроднико!

pompai

България ако имаше политици до сега трябваше да се възползва от това ,че има ниски данъци и да привлича Китай а то само 20 богаташа правят законите и за това няма средна класа.

Майко мила, какво ни чакаше, ако не членувахме в Евросъюза... И после питат защо сме бедни... Как да си богат, когато перманентно те ограбват ПО ЗАКОН! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ГЛАСУВАТ ЗАКОНИ, С КОИТО НИ ОГРАБВАТ!!!