ЕК: Вратите на ЕС остават отворени за Исландия

Вратите на ЕС остават отворени за Исландия. Това заяви говорител на ЕК по повод съобщенията, че Исландия прекратява процеса за присъединяване към ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Вратите на ЕС остават отворени за Исландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По неговите думи това решение е суверенно право на Исландия, предаде БТА." - да имаха и Украинците това право, ама на ви майдан.

Юнкер да не държи отворени вратите на ЕС, щото не само че Исландия няма да влезе вътре, ами и някои отвътре могат да избягат.

Исландия си пази рибата от еврокрадците.Това е ! Ако влезе ще и треснат квоти и ще я ликвидират...

да бехте написали и ко напраиха исландците

Ганьо, Ганьооо, Исландия е член на ЕЕА, което е ЕС без право на глас. Исландия е част от общия пазар, прилага 4-те правила на ЕС - свободно придвижване на хора, капитали, услуги и стоки. Исландия е член на Шенгенското пространство и вчера при обявяване на решението за оттегляне на кандидатурата външният им министър заяви, че Ислания иска още по-тясно да работи със своите приятели и партньори в Европа в рамките на ЕЕА и Шенген. Проблемът на Исландия относно ЕС е само един - политиката на ЕС за риболова. Това е цялата работа. Стига с тия глупости кой какво искал или не искал под масата. Не сте наясно, не познавате дадена държава и говорите наизуст.

Исландците си имат всичко, което им трябва от ЕС. Търговия и свободно придвижване. Явно нямат нужда от еврофондове. България има нужда. Не ги бъркайте двете неща и места. Исландия е по-малка от Пловдив като население. п.п. ЕС освен, ако не живеете още 50-100 години е малко вероятно да го видите да се разпада :)

Счупи глупомера брат :D

много има и от запад (ония със звездите) и от изток (с друга звезда), които не желаят Европейския съюз да се развива и затова борбата ще е жестока

Те не щът, а они се натискат нахалите, вратника отворен оставили, са простините бе дерибей.

Да не са луди еврохиените да им приватизират топлите гейзери да унищожат подредения им живот да приватизират риболова и вулканите и им натресат МВФ и СБ и хоп загубили острова!

Забравяш, че ще им "изравнят" цената на тока със "средната за ЕС". Защото сега я добиват от термални източници и излиза много евтино. Е, не може така - трябва да има свободна конкуренция.

До всички сороски тролове. Ние тук говорим зо остров Исландия, вие пак за полуостров Крим. Сигурно защото сте с полумозък.

интернет гласуване, 61% са за Крым в Украйна, 19% - в рашистан, 20% - без мнение. В допитването са участвали над 15 хиляди жители на Крым.

Дай линк

Абсолютна измислица, изфабрикувана от прозападния слугинаж. По скоро 85% са да бъдат в Русия, 10 без мнение и 5 за Украйна.

Да бе, жителите на Крим и те искат да бъдат бомбандирани, и градовете им разрушени от украинската хунта, както в Източна Украйна! Или пък да им намалят заплатите четворно, но затова пък да им увеличат двойно цените на стоките и услугите от първа необходимост, както направиха в останалата част на Украйна! Кримчани едва ли са мазохисти като теб, за да имат такива желания!

А 100% от сърбите са за Косово в пределите на Сърбия.нещо като обединението на северен и южен Виетнам през 70 години на миналия век но твоите господари от Вашингтон имат твоя прочит на историята свързано към ден днешен с Крим.

ще направи референдум и ще изпълни волята на исландския народ, Исландия не само в НАТО, но и в ЕС.

пък кой си???

По скоро на референдум исландците биха гласували не само че не искат да влязат в ЕС, но и че искат да излязат от НАТО! НАТО в момента е придатък към американската армия, и с агресивната си политика американските управляващи има реална опасност да въвлекат натовските си васали в война срещу Русия, което меко казано, би им се отразило много зле!

Исландците ще излязат най-умни от всички. Защо са и зависимости на Исландия? Малка държава е и ако народът е честен и работлив, ще си живеят добре. Те вече взеха мерки да държат ЛИХВАРИТЕ ПО-ДАЛЕЧЕ.

това че са по-умни от теб не означава че са по-умни от всички

Като са толкоз умни, защо са член на НАТО и йощ на куп Западни търговски организации и съглашения.

Предполагам, че им излиза по-евтино НАТО да ги пази, отколкото да поддържат собствена армия. Май добре са се споразумели по този въпрос. А ние хем членски внос на НАТО плащаме, хем сега и милиони за въоръжаване... е кой е по-умният?!

е взето без референдум, защо ги е страх да запитат исландския народ, къде им е демокрацията, проучванията са че над 60% са за членство в ЕС.

отркийте разликите с украйна и евразия! путин е от средновековието

А Исландия къде е, между Монголия и Афганистан ли? Та ни говориш за евразия.

Майданче, Майданче. Искаме Майданче! ;)

Тя Исландия, нали е остров. Та със самолетоносач ли и държат отворена вратата или ще използват конвенционални средства, като бухалки и запалени гуми?

Ирландец - РАЗУМЕН ЧОВЕК, Българин - БЕЗ РАЗУМ ЧОВЕК!!!!!!

Исландия!!! Не Ирландия!!! Нещо като Путинандия....

шефче - ГЛУПАВ и БЪРКАЩ ЧОВЕК!

Въпрос на желание ли е изплащането на дълговете, или задължение! "Исландският народ направил референдум, и отказал да плаща дълговете, взети от олигарси"! Цитирам по памет няколко коментара. Възможно ли е да се случи това! Какви са тези наивистични съждения. Дълговете са на държавата, не на народа! Държавата изплаща дълговете. Ако няма възможност, и държавата обяви фалит, кредиторите разпродават обезпечението на държавата, извършва се приватизация на държавни активи, и се погасяват вземанията на кредиторите!

В Исландия дълговете не са държавата, а на трите им най големи банки, които бяха частни! Горе долу както тукашната КТБ! Евросъюза настояваше исландската държава да поеме дълговете на тези фалирали банки, и исландското правителство първоначално се беше съгласило под натиска му, но исландците се развикаха, и направиха референдум, в който отказаха държавата им да поема дълговете на частните им банки! Ако и ние бяхме протестирали масово, и провели референдум, че не искаме държавата да плаща дълговете на КТБ, сега щяхме да сме с близо 4 милиарда лева по малко дългове!

Скоро май няма да ядем исландска херинга с брюкселско зеле.

Това намек за майдан ли е от страна на Брюксел?

Бягайте исландци,спасявайте се и не се обръщайте назад.

Враг на Русия? Или не е враг на Русия? Значи ли ,че Украйна като влезе скоро в НАТО, може да не е враг на Русия?

Исландия, олигофренчо, Исландия е темата!

Хубаво е че е в НАТО, само да си отваря очите, повече от един военен на НАТО на своя територия е опасно по националната сигурност. Ето малко история за НАТО: операция Гладио отговорна или замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании и т.н., дългосрочна дълбоко засекретена операция под фалшив флаг , ръководена от НАТО. Ето един терористичен акт на НАТО: атентатът на гарата в Болоня в август 1980 г., взел 85 жертви и над 200 ранени. Всека страна трябва да внимава от НАТО, проекта Гладио е ужким закрит, но дали може да им се вярва?

До "Исландия е в НАТО" да знаеш , това че Бразилия е в южна Америка , пак Путин е виновен. Идиот.

Е белким Норвегия кандиса, че то инак кандидати са само макетата и албанците

Ivan

Норвегия са най богатата страна в света. Наскоро националният им фонд обяви, че всеки норвежец разполага с по един милион евро от направените инвестиции. Да не са луди да влизат в ЕС.

Националния им фонд е изцяло от петрола, а знаеш ли какво се случва с цената му в момента?

Баба ти е Богата!Поговори с някой от Норвегия и после приказвай глупости!Това, че имат в Правителството Педофилско лоби не означава, че са богати! По съмоубийства са на едно от първите места в Света! Отнемат от родителите по 25000 деца всяка година! За алкохолизма и обратните да не говорим!

"Вратите на ЕС остават отворени за Исландия" ЕС не разбира от думата не, с добро или лошо, преврати, хунти се разширява. Сега ще прилага правни хватки: "За да бъде оттеглена кандидатурата е необходимо това да бъде съобщено на Съвета на ЕС и той на свой ред да приеме съответните решения" Отказа не бил поддаден правилно, нямало референдум за отказване, ЕС работи подмолно и дългосрочно, след години ще опита пак, с опозицията в Исландия или с друг способ. За анексиране на Украйна работеше 25 години, за нас 17 години, доколко не се разпадне ЕС апетитите му остават.

Ционистите работят на принципа "Разделяй и владей"! Няма ЕС, Няма САЩ, Няма МВФ и СБ, Няма Англия - всички са служители на Ционистките Мафиотски Банкерски семейства! Сорос и 90 НПО за "Демокрация" на КОГО СЛУЖАТ? На ЦРУ - Ционистите милярдери от САЩ и Англия! Украина КОЙ я управлява, КОЙ и изкупи част от дълга? Ротшилд - единия от Ционистката Мафия! Кунева, Цв.Бориславова, Иво Прокопиев, Доган, ДПС, Герб, ББ, Реформите, ББЦ, ПФ, АБВ, Мърдок и ТВ Медиите на САЩ у нас СЛУЖАТ на същата измет създаващи войните по Света, за да си продават оръжията и откраднатия петрол!

ЕС с отворените врати ще ви хване течението,а вече боледувате редовно.Исландия да не е луда да седи на течение в ЕС и да пие после лекарства по ваше предписание.

''Исландия е единственият член на НАТО, който няма своя собствена армия .'' 292 000 човека, пази ги армията на САЩ. Цоцат и от ЕС, покрай Дания и Швеция. Не им трябва да стават ДЪРЖАВА член на ЕС.

Ivan

То по тая логика и ние не сме държава (бройката на населението е без значение) И ние нямаме армия, и нас ни пази САЩ. Не цоцаме от никой и с всеки изминат ден ставаме географско понятие. За разлика от нас, Исландия избра независимостта си.

И НИЕ БЯХМЕ ''НЕЗАВИСИМИ'' 45 ГОДИНИ. СТИГА ТОЛКОВА - МЕРСИ.

ядем испанско месо, купуваме румънски ток, но за всичко ни е виновен ЕС.

Ти нашата армия да видиш! Един стадион не могат да напълнят, със секретарките барабар! Нали това беше целта на Пасито, да влезнем в НАТО, да си съкратим армията, за да могат да ни газят както си искат. Да плащаме на американските солджъри да ни пазят. Пък те така ще ни опазят, стой та гледай само!

ай как налазиха ХПО троловете. усети ли се? между другото исландците са потомци на викингите. а, пък те не се славят като покорни добичета.

Исландците с Референдум, отказаха да плащат криминално взетия на гърба на народа "външен Дълг" и обявиха за издирване 5 големи Банкери! Еквадор направи това преди няколко години! Не е лошо да последваме примера на тези страни!Още най-малко 3-4 страни ще се откажат от "ЕС"! НАТО и САЩ са следващите!

Господа, отворената вратата досега беше на капан. Исландският народ след всенародно обсъждане промени конституцията си; създаде контролиращ своето народно събрание свой механизъм и свой орган; отрече откраднатото от мафиоти да му е дълг; осъди министър-председателя си; реши кредиторите да си търсят парите не от народа, а от присвоилите ги - съучастници на самите тези кредитори в грабителските им комбинации. За разлика от Гърция, Исландия излезе от капана и едва ли отворена врата ще го примами обратно. Разумно би било да се поучим от исландците на разум, твърдост, единство и самоопределяне в полза на народа си.

Човече, бълнуваш, или си сънувал нещо!!!

Уважаеми "мунчо", нито бълнувам, нито сънувам - проверете поне в Интернет за Исландия и ще видите там описаното от мен. И още... Ч Иизползващите името "Мунчо" като презрително прозвище, не подозират, че Мунчо на великия ни писател Вазов, е краен пример за непреклонност пред врага. Затова Вашият "мунчо" е с малка буква, а героят на Вазов е с много, много голяма. Главна...

И кои са тия дето откраднаха парите?? Да не се окаже че исландския народ ги е откраднал?? Проблема е в тия които крадат парите , а не в тия които ги дават!! Никой не те кара насила нали??

Уважаеми рхр, няма народ, който да краде. Народите не могат да крадат - нито им е свойствено, нито им се полага, нито има как. Исландците доказаха, че народът им не е откраднал, а са се опитали да го окрадат. Посочиха крадците, осъдиха ги, а и взеха мерки да не се краде от тяхно име. Ето защо вратата за тях е отворена и да не им е нужна.

Исландия отказа на ЕС, нищо не се случи. Получиха пожелания за добре здраве. Украйна отказа на Русия!! И тогава ада се отвори, Крим беше анексиран, и Донбас беше залят с руски наемници и войници!! Загинаха над 10000 украински граждани!!

Точно така стана!! Разликата между ЕС и фашистка Русия е очевидна! Някой да оспори??

Ivan

Сами си пишеш, сам си отговаряш:) Тъпо копеле си Пешев.

Я припомни какво стана след като Янукович отказа да подпише неизгодния договор с ЕС М ?

ЕС да го д*ха !!!

Колко от тях са пенсионери, колко са деца? Остават 100 000 човека от които 20 000 са по кораби рибари целогодишно. Кой нарече тази вулканична зона - държава???

Уважаеми, като питате "Кой нарече тази вулканична зона - държава?"- отговарям. Исланският народ нарече властта от себе си, за себе си, на себе си - държава. Създаде и променя държавата си в своя полза. Исланският народ се защити от грабители с държавата си. Исланският народ отстоя правотото си да не е длъжник на чужди дългове. Да, Исландският народ има своя държава.

Браво на Исландия. Долу европейският съюз

Ех ама този лош ЕС, друго си е "великия" и "проспериращ" Евразийския съюз на Путин (СССР2)

Ivan

Пешев,Пешеев, тъпо копеле си Пешев. Във всяка новина виждаш само Путин. Хората си имат шенгенско пространство, безвизов режим, за какво по дяволите им е, да влизат в шибаният ЕС, за да бъдат контролирани? Свободата Санчо.... свободата.

Как са в Шенген, като не са в ЕС??

Да! Но и допълнете! "Свободата, Санчо, е на върха на копието." Да е сбъркал великият Сервантес? Не, разбира се.

При създаването на ЕС не са взети под внимание националните специфичности на различните народи и етническата им психология.Не може да се натикат в един кюп ирландци и гърци,българи и финландци,поляци и португалци и да очакваш че ще са единни само заради икономически,политически и финансови параметри.Подобен тюрлюгювеч бяха "великия" СССР и "братска" Югославия.Знае се резултата...!

Пак в СССР и Югославия уж народите са изповядвали общи ценности на социализма,а тук северна Европа гейове, извратеняци, педофили , на юг все още нормални...Не става така. От Европа САЩ няма да стане никога,колкото и да се напъват някои кръгове.

Това са вратите на Ада и те могат да са отворени,но умните хора няма да влязат през тях. Исландците се управляват от умни хора. Браво.

по ръка най-големия пазар в света, най-добрите университети, технологии, к'во ли не, учи, работи, произвеждай, некой да те е не вързал, или си вързан от природната си тъпота и мързел ?

Най-големия пазар и обетована земя за едно малцинство,а за други концентрационен лагер. И по-зле ще става.

Така е! Ада за тях се отвори първи с банковата криза през 2008г. Излезнаха с много саможертви, но и с достойство. Народа го поиска и стана. Сега народа не иска и не става. Просто е! Просто е като да накажеш тези дето смислят само за себе си, след като седнат на парламентарните банки.

В Исландия няма затвори. Има трима осъдени, които са под домашен арест. За какво им е да са в ЕС, за да ги напълним с убавиня като роми, крадци на коли, проституция и още куп наши патенти.

d4

исландците имат повече акъл от нашите политпроститутки!

Исландските политици са от средите на исландския народ, а българските, от българския! Ние очакваме, нашите политици да надскочат себе си!

Не обиждай народа. Когато той осъзна,че няма никаква демокрация и свобода вече беше колонизиран, натъпкан в ъгъла, и е късно за каквото и да е. Ние сме членове на ЕС и НАТО. С една дума капана щракна и мишките са вътре. Политиците са виновни, не народа защото дори не ги е и избирал честно.

Да, да си припомним от кого Исландия поиска финансова помащ и кой и я оказа - Русия.

Да не са луди??? Те не искат да са слуги в ЕС , като Б-я!!

Исландия е страна с висок стандарт, не е логично да се очаква исландците да са слуги, независимо къде членуват! Равносилно е да се очаква, че люксембургците са слуги, след като са в ЕС!

Тук не е толкова въпрос на стандарт а на чувство за национална идентичност и добра преценка на основа на чуждия опит /например "положителния" опит на България!

Не винаги количеството определя качеството! Това, че Гърция, Унгария, а и други могат да излязат от ЕС, не предопределя понижаването на качество на живот в останалите членки на съюза!

Така е, дори България и Румъния да се махнат, те ще вземат украинците за евтина работна ръка.

Евтина работна ръка може да се вземе не само от Европа, може и от Индия, и от Индонезия, и от Тайланд, и от къде ли не! Въпросът е, да ти е необходима! Например, в корейските компании обслужващият персонал не е от корейци!

По-малко от 300 хиляди население. Само ромите в България са един милион .

Прадокс: Тея дет могат не искат а тея дет не могат, искат!

Често явление в живота!

ЗАТВАРЯЙ ВРАТНЯТА ,ЧЕ ИЗТИНА СОБАТА)))

чакайте Исландия да се самозароби! По скоро ещ дочакате Гърция, Унгария и някои други да излязат през отворените врати.

Кланницата приветства пристигащите говеда и прасета. Вратите са широко отворени - заповядайте.

Вие може да сте готови, г-да бюрократи, но в Исландия дори комисията за обсъждането на въпроса за присъединяване към ЕС дори разтуриха.

Затворете ги тези врати ,да не вземе някои от тези вътре да избягат !

Чакай да излезем че тогава.

Като "искаме" в ЕС-без референдум, като не искаме- къде е референдума

Странна работа. Турция се натиска отдавна за членство в ЕС, обаче получава европейски кавал. Исландия не се натиска, но пък никой няма нищо против да я приеме. Така стават понякога тия работи. Като в любовта. Или по-точно, като несподелената любов.

не става въпрос за любов, а за робство.