Министри ”молиха” ЕК за отсрочка по европроекти

Вицепремиер и трима министри преговаряха условия за България по оперативните програми в централата на ЕК в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Министри ”молиха” ЕК за отсрочка по европроекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една година БСП на власт и всички стоежи на магистрали спрени, всички средства от ЕС прени, два банки фали и 6 милиарда нов дълг. Това са фактите, а какво говорят троловете е все тая - никой не им вярва

Пак станахме участници в тъпото шоу на бб и Сие и клакьори като лейки и снайпери. Какво значи да молят, правилата са за всички. Стига манипулации!

Чист Фантомас.....

Комунистическо-турското правителство открадна 4 милиарда и нищо друго не го интересуваше. Добре, че са тези да спасят каквото може от подарените ни пари.

Като ходят в Брюксел да не си забравят вазелина, че там са скрънци и от него искат да пестят. А ако министрите на Винету обещаят да затрият България може и ПО-БОГАТИ ДА СЕ ВЪРНАТ.

Дано малоумните тролове като теб да не изчезнат, че сте много ценни

гледам 5 блока, с поне 30 безработни и 50 трудоспособни пенсионери а пред блоковете няколко пейки, люлки и пътечки с евро голяяма табела - тва е за 3 500 000 лв. за толкова пари би трябвало да осигурят постоянна работа на поне 50 човека а пенсионерите да си оправят междублоковото пространство ако им платят материалите. разсипия....

.........но кога - това зависи изцяло от нас.......... E, като сте толкова важни защо се молите, а?

Както сме свикнали, пак искаме да сме изключение от правилото. Чудя се дали ЕК ще направи компромис, защото ние винаги се изживяваме като нещо специално. Станахме за смях! Назначават се хора с връзки, по роднински и партиен признак, без знания и възможности, правят глупости, компрометират държавата, уж някой трябва да "поема" отговорност... Виновни никога няма, а последствията се плащат от "обикновените" граждани.

Защо хората на ГЕРБ спряха проекти започнати от предишното управление. Господин Томислав, с физиономията на докер и Лили щели да "преговарят". Ама че смешка. Отиват на инструктаж в Брюксел, след като е преминал този в посолството на САЩ. Истината е една, вън България от Еврейския съюз и НАТО. За да съхраним България и българите.

Пратете кукувиците и ханъмите, дето се занимаваха с тия проекти, програми и фондове... те владеят много техники за усвояване и отлагане... Особено тия от екото, регионалното и аграрното... Тъпи селски комунистки, станали царистки и после гробарки...

Га от Европата ви думаха да продължите риформити и да не са зайгравати с рускити кавали щото ши стане както винаги вия докарахти царя да угодите на кремълските си господари .Некой от 2001 година насам да е направил некви риформи ние нали .Ми що да прайти то имаше инерция от Костовото управление и си чоплехти носовете.Сига га упре шило до газило ши прайти риформи да ама веки е късно мандалото лопна.Требуваше да продължат реформите след Костов и сига немаши да сми на тоя хал

червени капути. когато купиш мед. оборудване, производителат се задължва безплатно да обучи персонал дори в страната си ама орехчетата бяха само експерти не се нуждаеха от обучение.

презерватива abe, какво купуваш, скъсани презервативи и ги възстановяваш с германско лепило момент.

Ние сме в ЕС заради членския внос. И като външна траница - да събираме и отсяваме нелегални имигранти. Винаги ще ни дават по-малко, отколкото даваме. Който не го е разбрал, да го е разбрал.

тъпанар, ние получаваме 4 пъти повече от това което даваме!

Ипратил бил. 5-6 5 или 6?!

Четири са! Но аз не знам на кой са се молили, като на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер му искат оставката!

3-4 или 5-6...е идиоматичен израз означаващ, че не толкова бройката е важна, колкото причината...

Това е правителство на незадоволени капути. Всичките са плешиви, клекнали в поза партер пред един тъпак и готови на всичко в името на мига, когато отворят дебелите пратки с парите на народа. На тяхна сметка в мчужди банки, разбира се.

Моля да не обиждаш на "плешив"!

За ЕК е достатъчно да им се припомни,че предишното правителство е било на БСП. А то "работи" само по руските проекти-АЕЦ "Белене", Южен поток"

..че даже и тях забатачва! Ни Белене, ни Южен поток тръгнаха! Само цената на газта скача. Това е най-смешното!

За нас е по-добре министрите на ГЕРБ да се провалят и България да изгуби тези пари, отколкото да успеят да ги спасят и с тях да бъдат закупени медицинско оборудване, да бъдат построени пътища и инфраструктура, защото това ще вдигне имиджа на Борисов! Не бива да се допуска!

Ку-ку! Ку-ку!

Парите за онкоболните са загубени вече. 100 милиона. За какво говориш, та това е направо престъпно отношение на държавата спрямо народа.

Говорите за онзи случай, дето Експертите казаха, че нямаме нужда от нова техника за болниците и затова изпускаме 100 милиона за болнична апаратура? Нямам думи..!

Това го слушаме при всяка смяна на правителство в България, което означава че вече 25 г. ни управляват прости и крадливи политици, без изключения! Доказателство е пълния колапс на държава и народ! ЕС е просто средство за безбожно забогатяване на шепа изроди и заробване на държавата. За евро бюрократите не е интересно че фондовете се крадат поголовно, за тях е важно да държат нашите политичета на каишка и да са послушковци, а народа не е фактор с който да се съобразяват!

+ евро фондовете се дават само на твой, мой и кихане. В ДФЗ кихането е 15 бона. После да гоним катаджията, че взима 20 лв подкуп е смехотворно.

С приказката за неволята е израснал всеки българин. Докато сам не си помогнеш НИКОЙ няма да ти помогне. И спрете с тоя герберски популизъм, че вършите нещо, освен да крадете.

Е хубаво де, защо една година ГЕРБ писаха доноси до ЕК, а сега реват, че парите се спрени? И какво стана с доклада за 2012 г. заради който спряха фондовете? За мен е най-кошмарен факта, че не се усвоиха 100 те милиона за онкоболните. Майната им на пътищата и всичко останало. Здравето на нацията е най-важно и аз приемам този факт като чудовищен, ти да подложиш хората на геноцид, а парите да си ги имал.

Брато, майната им на парите, ако ГЕРБ не е власт! Това не го ли разбра?

Ще пишат я! Няма да ги оставят да ги цап-царапнат комунетата и турците! А за 100те милиона ще питаш т.нар. "национални консултанти". Които докато беше Орешара на власт викаха, че апаратурата ни трябва, а като дойде Московски че не ни трябва! Щото са мръсни долни комунета и видяха, че няма да могат да налапат комисионна от сделката!

magit@abv.bg

Не говорим за комундета, турци, герберасти. Парите са загубени вчера. Айде сега намери 100 милиона ок?

Референдум за напускане на ЕС и НАТО ,разследване,съд и затвор за цялата министерска пасмина.

Няма кой повече да харчи пари да ви уйдисва на тъпия и зловреден комундарско-популистки акъл и да прави безмислени референдуми, като тоя за Белене. Ориентацията на тая страна е ясна и тя е ЕС и НАТО. Вие сте няма и 10% малоумници дето ни тикате в блатото на мужиците и севернокорейците. Няма да стане!

magit@abv.bg

Разликата между БГ и СК, е само една, че можем да пътуваме свободно из ЕС. Та ти съгласен ли си да си търсиш късмета из Европата с малкото си събрани парички или не си го направил , защото знаеш, че друга работа освен като общ работник, мияч на чинии и берач на някое поле, друго няма да си намериш м?

Не можем да си платим външните заеми; Уж "Здравата Първа Инвестиционна банка" ще получи още милиард "ликвидна подкрепа" Днес Ройтерс отново посвети вниманието си на България - по повод проектобюджета. Докато в парламента и в този момент се надприказват, авторитетната финансова агенция директно заяви, че България взима нов външен дълг, за да рефинансира през януари падежа на главницата на онези доларови облигации, които издаде навремето Милен Велчев. Ройтерс съобщи, че милиард от новите дългове ще отидат за Първа инвестиционна банка. Тя трябваше да върне отпусната й милиардна държавна помощ през ноември, ама това не стана - срокът отиде чак през 2016, а сега ще взима пак нови милиардни суми.

Герберите са обречени! Дори да спасят тези загубени от Експертите пари, пак ще ги оплюем! Каквото и да правят, простотията е непобедима!

Герб никога не са могли, не могат и няма да могат да управляват.

Ще ви обясня една ваша поговорка: "Лозето не ще молитва, а мотика".. Това не значи да се напивате с чуждо вино като мотики, а да работите!

Миналият петък, нито Борисов, нито министрите му Дончев и Василева, намериха сили да признаят, че до размразяването на плащанията по еврофондовете за екология се стигна и едва след като България (Орещарски) се съгласи с поисканата от ЕК финансова корекция в размер на 156 млн.лв., което представлява 10% от бюджета на програмата. Това са средства, които ще трябва да бъдат възстановени за сметка на държавния бюджет, т.е. от всички данъкоплатци.

Представителите на Комисията имат основание да се притесняват и да се надяват на промяна, най-малкото, защото същите, които са допуснали грешките между 2010 и 2013 г., отново са начело на програмата. Новият министър на околната среда и водите Ивелина Василева беше заместник-министър на екологията в първия мандат на ГЕРБ и като такъв отговаряше именно за ОПОС, чийто Управляващ орган по това време се е ръководил от Малина Крумова, която пък в последната година бе привлечена като експерт към ГЕРБ. И когато са допускани нарушенията и днес, Томислав Дончев координира политиките по европейските фондове.

Тая работа не е като да скачаш по паветата и да правиш преврати и метежи, а и да не идваш на работа с месеци в НС и да взимаш безнаказано заплата. ОСТАВКА.

друго си беше на третия ден кат премиерин да са фалиш в Брюксела с "ОТЛИЧНИКА" на Европата. Със зестрата от три правителства. А КЪДЕ ОТИДЕ СЕГА ТУЙ: Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии. Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре.

Орешарски Станишев и министрите от ДПС от предишното равителство да отговорят на народа какво са правили през управлението си и защо са получавали заплатите си .Нищо не са правили освен да говорят небивалици за ГЕРБ и яко да КРадът НЕка сега дадът отчет къде прахосаха парите от заема който тогава теглиха те. Заради тях пак ни спряха парите сега пак ГЕРБ да им оправя бакиите .Да се надяваме че всичко постепенно ще си дойде на местото.Пък и нагли гласуват против бюджета а миналата година само си правеха каквото искат и си мислиха че са вечни.Аз ако съм на новото правителство сега ще ги съдя за държавна измяна.

Втората част от петъчното съобщение на ЕК ти я СПЕСТИХА, в което се припомня, че "в началото на 2013 г. ЕК задейства процедура, в резултат на която плащанията на европейски фондове бяха спрени временно заради съмнения за нередности, свързани с обществените поръчки при изпълнение на проектите и слабости в системите за управление и контрол на програмата". С този параграф ЕК за първи път, макар и имплицитно, посочва отговорните за временното замразяване на ОПОС, а именно старите (нови) управляващи от ГЕРБ. А сега си прочети ДОНЧЕФФФ - ОРЕХА не ЗАЩИТИ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС!!!

ОРЕХА не ЗАЩИТИ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС!!! Щото 10% или 124 МЛН СА УРЪЛЖАНИ ОТ ЕК НАДПИСАНИ, ЗАВИШЕНИ И Т.Н. ЦЕНИ........

Министри молиха ЕК за отсрочка по европроекти Ами трябваше преди да заминат за Брюксел да накарат ходжите, в почивките между проклятията срещу ВСС, да отправят и една малка молба към Аллах, да се отпушат най-сетне еврофондовете.

"Московски отбеляза, че проектите по програмата "Транспорт" се движат с около година закъснение. " ..по-точно 14 месеца.

Парите от КТБ не са ли обещаните но неразплатени от Брюксел заедно с кофинансирането. Сега вложителите "кофинансират".

Пратете някоя дърта циганка с дете на ръце да са моли.

А защо никой не съди Орешарски, Станишев и комунистите заради тези спрени плащания?

Ами защото има доста хора, които си "милеят" за времето на Станишев и Орешарски и сега даже ти слагат и минусите.

Доста ли..? В този форум е само един ;) Под много имена.

Удариха го на молба, но от Брюксел се чу само:" О, не, не!"