Коментари - ЕК: ЕС да държи отворени границите между страните членки | dnes.dir.bg
назад

ЕК: ЕС да държи отворени границите между страните членки

Европейският съюз трябва да държи отворени границите между страните членки, заяви в декларация Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: ЕС да държи отворени границите между страните членки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те ще ви нау4ат по добре с кой играйкате на тука има, тука нема.Вашта баба лицемерна!

Шенген след 2018г. и то в случай че до тогава просъществува}:-(((

ние кого сме изпратили в Брюксел: Станишев, Бареков и т.н., за чието отстраняване от родната политика бяхме благодарни. Защо смятате, че останалите държави са изпратили нещо по-читаво?! Тогава какво да очакваме от европолитиците...

Само декларация? А конкретни решения по това: "трябва да положим общи усилия за опазване на външните граници на Европа"?

ЕК се държи вече съвсем като съседите им в Брюксел от НАТО. Ултиматуми и заплахи, - ако се съпротивлявате на така добре организирания трафик на чужденци, блокираме изобщо границите за всички. А самите мигранти в международен аспект много си приличат с ислямистките терористи те са съвсем несамостоятелни и без западна помощ са напълно безпомощни, като деца. Подобно на терористите в Близкия изток курирани и поддържани във всяко отношение включително, религиозни постановки и медии, финансиране, трафик на терористи, логистика и снабдяване с всичко необходимо, като се почне от оръжия, муниции, разузнавателна информация, храни и горива внасяни чрез камиони-цистерни уж изнасящи нефт до медикаменти, лечение в съседни страни, специализирана ислямистка литература, роби и проститутки. Да, сами и при минимални административни пречки тези мигранти не могат преодолеят и няколко десетки километра, просто за тях това е непосилно. а те извършват междуконтинентални пътешествия, при това по военно организирано и еднотипно. Всички в натовска Турция са спокойни, не протестират, купуват и оформят всякакви документи, където могат плащат, другаде уж плащат, за да се прикрият източниците на финансиране, но като цяло са безропотни, много изпълнителни и послушни. Когато стъпят в Европа обаче всички, като по команда започват да протестират, да страдат и да изискват всякакви помощи... Като се отчете, че практически всеки пристигнал напоследък е филтриран от структурите в натовска Турция и е в Европа през видяхме колко самостоятелна Гърция, възниква въпросът не общо за екстремизма и тероризма, а по-конкретно, за възможността Брюксел та търгува с европейски жителства, като примамка и част от контрактите им: вие ни слушате и разрушавате страната си или друга страна по наш избор, а след това, ние няма да ви оставим да се мъчите там. И вас и цялата ви рода вече можем да настаним в много повече страни, по избор вече далеч по-богат.

Холандски ветеран на дипломацията, напушената с трева мека китка е дясна ръка на Юнкер Франс Тимерманс е служил в Москва при разпадането на Съветския съюз. Бивш холандски външен министър. "Той ще бъде дясната ми ръка... Ще ме замества всеки път, когато не мога да присъствам на заседанията на Колегиума тялом или духом." Така председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер обобщи длъжностната характеристика на едно от ярките си нововъведения в структурата на висшия изпълнителен орган на ЕС - първи заместник-председател.

Националният предател Димитрис Аврамопулос (на гръцки: Δημήτρης Αβραμόπουλος) си остава предател и като заемащ поста комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството в комисията Юнкер. През 1993 г. Аврамопулос влиза в политиката и е избран за депутат от дясната партия Нова демокрация. От 1995 до 2002 г. е кмет на Атина. През 2001 в противовес на традиционните партийни лидери Константинос Мицотакис и Костас Караманлис той основава собствена партия Движение на свободните граждани, но скоро нейната популярност спада. През юни 2002 г. Аврамопулос я разпуска и впоследствие се завръща в Нова демокрация. През 2004 г. отново е избран за депутат и влиза в правителството на Костас Караманлис последователно като министър на туризма (2004-2006) и на здравеопазването (2006-2009). След загубата на изборите през 2009 г. той остава в парламента, а през 2010 година е избран за заместник-председател на Нова демокрация. От 11 ноември 2011 до 17 май 2012 г. Аврамопулос е министър на отбраната в експертно-коалиционното правителство на Лукас Пападимос. От юни 2012 той е министър на външните работи на Гърция в първото коалиционно правителството на Андонис Самарас, а след реконструкцията кабинета от 25 юни 2013 г. той отново е министър на отбраната на Гърция. От 1 ноември 2014 г. официално заема поста на комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството в комисията Юнкер.

Сирийците още не са стигнали до дворовете на тия къде заседават в ЕК. Така че ЕК да го духа.

Трябва на границата да правят тест на бежанците, ако изядат свинска пържола и изпият 100гр. алкохол да ги пускат значи има шанс да станат хора!!! :))))

България не просто е на грешната страна. България попадна в зловещ капан, може би по-зловещ от комунизма. Защото в капана, наречен ЕС, в който господари са отвратителни лицемери и слуги на чужди сили, България може да загуби националната си независимост. Изглежда това е целта на световните кукловоди - Европа да се превърне в една смес от етноси, невъзспирани от никакви граници, което да хвърли в хаос Стария континент. Дори промитите мозъци на нашите НПО-пиленца почнаха да разбират за какво става дума. Дано да не е станало късно, обаче, когато истината си пробие път в някои бетонни глави!

Момент! Правителствата разпореждат затваряне на границите, а съвета на техните министри разпореждат границите да се отворят? Нещо се обърках?

Нормално е да се объркаш, когато слушаш шизофреници ;)

Прииждат само мъже - справка границата на Унгария, повече от страшно е

ЕС трябва да затвори външните си граници веднага,по суша и по вода, за неопределено време. Пък вътрешните ги правете каквото искате.

Тези нещастници явно имат задача /но от кой/ да заселят в Европа Африка и Близкия изток !!!! Само глупак или мръсен манипулатор ,гонещ други ,пъклени цели да не иска да затвори границите на ЕС ,да върне икономическите имигранти ,да остави сирийските бежанци ,ако са такива , да спре още на бреговете на Африка и Близкия изток плавателните съдове , да унищожи ИД и да инвестира в икономиките на тези страни ,за да останат хората по места ,ТОВА ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ в пъти по - евтино ,но НЯКОЙ ИЛИ НЯКОЙ МИЛИАРДЕРИ ИМАТ ДРУГИ ПЛАНОВЕ !!!!

Меркел и Оланд зоват народите на ЕС да бъдат толерантни и да приемат ислямските джихадисти в родините си,дори това да касае един ден техния живот и живота на децата им!УЖАС И БЕЗУМИЕ!!!

Там е разковничето, Меркел няма деца и не и пука. А какво искаш от мъж 1,70 висок. Избива комплекси.

А какви са комплексите на нашата "ученичка" Бойко ????

Граничен контрол? Северен поток 1-2? Докога ще има двойни правила в този ЕС?

Сенатът на Римската, т.е. Европейската Империя, нареди: Плебеите да правят каквото им се каже. Точка..

Да им го начукам на еврог комисия! Границите да са зтворени който влезнал да получи възможност да се върне или да бъде пратен в най-близкия екарисаж за месо-косно брашно и на свинете! За другите дето идват коршумче още на границата!

Тъй, тъй, границите да са отворени. Той унгареца сега иска, който влиза в Унгария да е регистриран от държавата от която идва, (граничещи с Унгария) и пак ще го начука на ЕС, много малък ще процента дето ще ги регистрира в Унгария, а и самите агенции съобщават, че заловен бежанец без документи веднага се връща на КПП Песке, Сърбия. Тарикат е!

Влязохме в ЕС с целта да се развиваме икономически подпомогнати от ЕС,да пътуваме свободно и да си намираме работа тук! Влязохме и с целта да ни се вдигнат доходите! А получихме масови фалити,затвориха се най големите ни заводи,толерантност към престъпниците,олигархия,циганизация,безнаказаност,а сега и бежанци ще ни натресат на всичкото отгоре! И то бежанци мюсюлмани.от,които половината може да са джихадисти главорези,те нямат документи и никой не знае,какви са били преди! Може да са избягали затворници,може да са убийци,може да са джихадисти,всякакви! Целта на ЕС беше свободно придвижване и намиране на работа на хората пребиваващи в ЕС,а не на тези,които са живели извън ЕС!А сега се получи така,че тези ислямисти дори са по превилигировани от нас,защото влизайки в ЕС те получават добри парични помощи,жилище,обучение и интеграция,докато ние се оправяме сами!?!

Същото нещо се е случило и в Португалия преди 30 години. Пълно обезлюдяване на провинцията, заради забраната да произвеждат портокали, маслини и др. над спуснатите квоти от ЕС, за да не конкурират Гърция и Испания. Резултатът е плачевен - хората са се концентрирали в големите градове, а държавата се поддържа изкуствено със заеми и евросубсидии за да не фалира.

В България има политици, които мислят като по-голямата част от хората в този форум това е ПП Атака, но явно не са достатъчни 11 депутата и заедно с информационната завеса която им налагат са безгласни букви, като нас и трудно ще се спасим и продажните евроатлантици и самозабравили се олигарси и арогантни циганя.

Атака е повече вредна отколкото полезна, защото компрометира много добри идеи само с факта, че нейни предтсавители ги споделят. Понякога си мисля, че е съзнателен антибългарски проект с цел да осмее и маргинализира противниците на ЕС, САЩ и неолиберализма, превръщайки ги в палячовци и задържайки ги в безопасните граници до 7-8% влияние.

"Да освободим Альоша от наряд". Март 1991 г. В. Сидеров

Тази паразитна шайка - ЕК трябва да се разтури незабавно! Няма по-големи тунеядци, продажници и вредители!

Поведението на Европейската комисия ми напомня за поведението на комунистическия апарат от края на 80-те. Апарат тотално неадекватен, номенклатурен, чиновническо - бюрократичен, развяващ теоретични постановки и клишета.

Тези хора се държат все едно разпределят 120 кила домати. Вместо да мислят как глобално да овладеят миграцията, те се занимават да увеждават по-прозорливите от тях да им се вържат на акъла. Трябва да признаят, че направиха гаф. Подцениха кризата и поканиха повече хора, отколкото могат да приемат!

Давайте ги у БГ-то всичките мигранти! Да си получим ние бг политиците лично по 6000 евро за всеки мигрант! Па Бг. народ кой изобщо го пита или го е питал някога нещо? И знаем, че нищо няма да ни направи - да не сме Унгария, Чехия, Полша..! И той ще продължава да мигрира, кой в странство, кой в отвъдното до пълното му изчезване! Това ни е и целта на измекярите политици

Ж.К. Юнкер с цялата си ЕК да се оттегли в (не)заслужен отдих. И да остави В. Орбан и Вишеградската четворка да решат кризата с т.н. бежанци-мигранти. Яловите му невежи приказки вече не хващат дикиш. Говорят за 120000, 160000, квоти и отваряне на вътрешните граници!!! Този чичко не е в час, тези "квоти" вече де факто са преизпълнени, в България има най-малко 5000. А тълпата приижда с милиони, какво ще прави след 3 месеца, 6 месеца? И да се сложи край на лигавата толерантност. 90% от сирийците, ако наистина са сирийци, са най-обикновенни симуланти или дезертьори от армията. Вместо да се бият за родината си, те се правят на нещастници и жертват жени и деца за сладък живот в Германия.

Двама китайци си говорят. - Какво четеш? - Китайско-арабски разговорник. - Защо пък арабски? - Следващата седмица ще пътувам до Берлин.

Люксембург колко мигранти ще приюти?? Вие сте най-богатата срана в ЕС!!!

Ние ги искаме, ама вашето правителство ни изпреварва

Интересно нашите "партньори" от НАТО - САЩ, каква квота за сирийски, иракски, египетски и либийски бежанци ще приеме. Все пак хората бягат от войните, в които участваме заедно по партньорски.

Само 10хил. били готови да приемат американчетата. То сигурно под формата на военно обучение за войната която си подготвят. От къде тръгнаха на 11 септември /всичко си беше тяхна постановка/до къде ще я докарат? Гадно племе са тия американци,затова руснаците трябва да ги накажат.

Така е, границите между страните членки на ЕС трябва да са отворени, но при условие, че външните граници на ЕС се охраняват според правилата!

След като човек си е дал задника под наем, значи задължително всичко трябва да му бъде отворено. В това число и границите. За него все пак остава някакъв свободен идбор. И това е избора на вазелин.

а да, пропуснах..освен граници , разтворете и бузки.....по удобно ще е на прииждащите да ви онождат.

Какво ще разпределяме? Нарушители на държавни граници, престъпници и завоеватели. Говорят все едно за 120 тона домати. Ти ще купиш толкова, ония ще складира еди колко си. Ми как ще ги накараш да стоят в тази държава, бе Меркел. С белезници ли...

моля да ме извините - обаче - Е ли е суверенна държава България , или не е ?? Ние сме държава в един съюз, а не васали, крепостни селяни или хора от колониите . Много моля да се вземе предвид това ! Дори Ватикана, най малката държава в Европа има право на самостоятелни решения и никой не може да и се бърка във вътрешните дела.

1) Българиня НЕ е държава, а страна /територия/ 2) НЕ е суверенна.

браво. територия сме. при това, имаме доста неща, които са апетитни . сега остава да открият и нефт или газ в Черно море и сме готови за една нежна пролетна революцийка, щот сме гадни и не слушкаме.

Време е нашите служби да се стегнат незабавно и да насочат главните си усилия в битка срещу тези ислямисти. Най-важното е народът да се събуди и да принуди управляващите да спрат тази бежанска вълна. Според споразумения от преди 1 година ние сме се съгласили да приемем 13 хил. бежанци, а Великобритания 2 хил. Дания казала, че няма да пусне нито един.

Време е да се разпада ЕС. Да видим нашите мутри и двойни агенти от къде ще лапкат пари.

Да видим и кой тогава ще ни плаща пътищата и цялата инфраструктура, крепи аграрната продукция и к'во ли не още. Ама много гот ще е без тях. . .

ние сами ще си плащаме, сега вноските от членството ни се върщата при нас, ама само 2%. Останалите пари, които и ти плащаш, отиват за дълговете на Гърция, мигранти и прочие какви ли не щуротии. Включително плащаме и за бедствия и аварии в страни, които са твърде далече от Европа. Чети, не пиши ..

малоумнико, аграрният сектор и индустриалният бяха унищожени, ти не си ли още разбрал. идиот.

"Европейският съюз може да функционира само когато всеки играе по правилата" Т.е. правилата следва да се променят така, че целото Африканище да не ни залее Европата ! Инак правилата просто няма да се спазват от този, който има чувство за отговорност към народа, цивилизацията и расата си !

Време е в България за промяна на политическата обстановка.АТАКА остана единствената политическа сила у нас, която е против нахлуването на нелегални имигранти в България. Благодарение на предложение на националистите страната ни изгради мрежа по границата с Турция, с което се намали притокът на пришълци в страната.

ха,ха ,ха ей сега.

Тоя изкъфял кукундел ще дава акъл, алед като нацвъка орталъка?!

Този е от хората с парите, които задават дневния ред, а ти готов ли си да плащаш за да определяш дневния ред? ЕС показва огромна мощ като приема бежанците и задава световен мащаб, пич. Ние сме дребнави поради прекалено много мизерия, но в ЕС имат и знаят какво да правят хората, така че да спечелят от тях и бежанците да са доволни.

"но в ЕС имат и знаят какво да правят хората, така че да спечелят от тях и бежанците да са доволни. " Кога и какво ще спечелим НИЕ??? Ако стане това, то ние и поколения след нас ще сме ордавна емигранти на Свети Петър!!!!

Няма такъв, който да дава ли4ни пари, перко! Хората с парите как ли пък не. Хората с парите са го турили да им пази интересите, не твойте.

В момента тече някакво интервю по Нова tv между една лелка (не знам от коя партия е) и един очилатко от РБ. Всичко, което тук изразяваме в различните теми за бежанския поток в Европа, това споделя лелката 1:1. Онзи очилатко все едно е навит с пружина и повтаря все едно и също: как трябва да приемем бежанците, да ги интегрираме и как трябва сега да ни приемат в Шенген. Значи има политици, които мислят като по-голямата част от хората в този форум, но явно са безгласни букви, като нас! Очилатият каза, че трябва да ги интегрираме, а като се "успокоят" държавите им, те ще се върнат. Да, ама не, защото никой не иска да "успокоява" държавите им, а да ги разтури! Къде ще се върнат вече "интегрираните" бежанци?????? Такива глупости се леят от устата на този очилатия, че чак е срамно, че има такива тиквари в политиката!!!!!!

Лелката е от Атака. Тя е като немска овчарка хване ли тема до края я отстоява със страст. Такива хора ни трябват, а не шушумиги конформисти кат всички останали политици.

Ени4ари гнусни!

Правилата на Щенген са правени по друго време и при други условия. Те не само не отговарят на днешната ситуа;ия. То няма и кой да ги прилага. Тук трябва твърда ръка, която е заменена от мека китка. Бсичко е бла бла. Хората продължават да идват на талази и не виждам кой и как може да ги спре. Положението е вече извън контрол.