Европарламентът ”затвори” агитацията на майчин език

Комисията по петиции на Европейския парламент взе решение да затвори петицията за подкрепа на агитация на майчин език в България.

Обратно в новината

Коментари - Европарламентът ”затвори” агитацията на майчин език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като не знае обхвата на работа на ЕП. Платени от турски служби агенти се борят за това, което няма да стане, без значение къде са.Кютук, пардон Кючук, да се прибира в България. В България, не в Турция, там , в ЕП той не е разбрал ,че представлява България.

Който в тази държава се смята за небългарин, да си сдава паспорта, държавата да му изкупи недвижимото и движимото имущество на пазарни цени и прав му път. Едно е да изпитват симпатии към език и нация, друго е да разправят, че майчин език не им е българският и да си прокарват партии!

КАКЪВ МАЙЧИН ЕЗИК ИСКА ДА ГОВОРИ ЕДИН ЧОВЕК КОЙТО Е РОДЕН И ОТРАСЪЛ В БЪЛГАРИЯ? ТОВА ЧЕ ИЗПОВЯДА МЮСЮЛМАНСКЯ ВЯРА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ Е ТУРЧИН! НЕКА ДА ПОПИТА МАЙКА СИ И БАЩА СИ КЪДЕ СА РОДЕНИ ТЕ И КЪДЕ СА ОТРАСЛИ? КЪДЕ СА СЪЗДАЛИ ДОМ И СЕМЕЙСТВО? ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ПОД ТУРСКО РОБСТВО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД ОТ ИСТОРИЯТА-ИЛИ НЕ ИСКАТЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ НАЗАД КЪМ ИСТОРИЯТА! БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 681Г. И ВИНАГИ Е УСПЯВАЛА ДА СЕ СПРАВИ С ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ И ПАК ДА БЪДЕ Б Ъ Л Г А Р И Я

напишете и имената на евродепутатите-български граждани само по документи, които са гласували ЗА

ТРЯБВА ЯСНО ДА СЕ КАЖЕ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТУРЦИ!!!ИМА БЪЛГАРИ ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМА!!!ГЕНЕТИЧЕСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ СА КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА!!!НЕЩО ПОВЕЧЕ,БЪЛГАРИТЕ ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМА НЕ ВЛАДЕЯТ ДОБРЕ КНИЖОВНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК!!!ОПИТ НА ПРОДАЖНИЦИ ДА ОТЧЕТЪТ ДЕЙНОСТ ЗА ПАРИТЕ КОИТО ИМ ДАВАТ!!!

на турчелята, че когато те са били господари на тези земи за 483 години, официалния език в Отоманската имоерия е бил турския. Така нареченето "тескере" е било на турско-арабски и е съвременния български документ за самоличност. С тесекере се е влизало във всички държавни администрации, всички документи са се писали на турски и се е говорело на турски. Та уважаеми турчеля - с това приключихме през 1878-ма година. Сега държавата е българска, говори се и се пише на български език, който е официален език на българската държава. Който от вас не разбира български, да си събира багажа и да отива да живее там, където се говори "майчиния му език" Ай сиктир, бре! Къш към Анадола!

Тъкмо Пеевски беше решил да изгрухти няколко пъти към избирателите си и те да забранят от ЕС майчиния му език,е бива ли такива работи...

Интегрирането и комуникацията между човеците, е посредством езика! Словото, ага! ТЪЙ е в България - и писмено, и устно! Официалният ти документ, ага, /тескерето, де/, е на официалният, законен език. Не си изплаквай цифките в европейския парламент - иди направо при Тръмп, ама на арабско наречие - може и да те разбере.Пфу, отврат и гьон суратлък, бре!

"....Европарламентът затвори агитацията на майчин език Комисията по петиции на Европейския парламент взе решение..." Не мой тъй, бре еуропчани! Ама как тъй шъ вземате таквиз решения! Нямата право, европчани, да казвате кой как ще си джумоли. ЕДИНСТВЕНОТО право да решава таквиз проблеми е на БХК. Да живей БЪЛГАРСКИЯ хелзински комитет! Не стреляйте по управителния съвет. Не стреляйте по тях: Красимир Кънев, Яна БюрерТавание, Десислава Симеонова, Георги Банков, Илиана Савова. ПС. БХК требе да "отвори" и агитация на езика на ромовете. Щот ромовете друг език, освен ромски, не шпрехат. И не спиик-ат. Аферим на таквиз български юнаци /особено на Бюрер Тавание/.

ДПС и ДОСТ ги отрязаха,като свински м*де от ЕС!!!

ще ги отрежат ми защото не са достатъчно "евроатлантици" любимата дума на цигането мест.ан

дпс разбирам че са против, но другите които не са посочени по горе защо петнят името на страната и партиите които са ги посочили, а някой са там втори мандат и като дават интервюта да бъдат попитани

Това в случая е много добре за България. Но остава въпроса защо изобщо Европа ще се занимава с типично вътрешен въпрос за България? Защо?

какво не разбираш ли старата максима разделяй и владей има питанка от дпс

Se taia

Е те са го казали това - определя се на национално ниво. С други думи - не ни се месят в Конституцията...

турчин,кой представлява в ЕС -Турция или България.Като иска майчин да ходи на ... майка си.

Айде честито, добра новина, а който иска да си агитира на турски език в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, значи е объркал мястото и еднопосочно може да си заминава за анадола! въшкари

а на другите от герб и бсп защо им плащаме заплати те не са ли българи

Яаа,ами сега,от ДПС и ДОСТ ще трябва да наблягат да учат български... ДПС е руската мафия в България,руски пари играят и в това да се привличат цигани и турци за избиратели на тази мафиотска партия...

европата им го хакна баш по анадолски,мазничко и дълбочко

Петицията беше внесена от Илхан Кючюк от ДПС. Предизборен вятър за електората на ДПС. Асега си седнете на задниците и се съсредоточете върху усъвършенстването на кражбите от бюджета, че идат избори и Хидроинженера доста е ожаднял.

Всички които се считат за турци могат свободна да заминат в република Турция и да си говорят и живеят колкото си искат...

да чакаме Европейския парламент да наложи нещо толкова естествено и закономерно като агитация на официалния за държавата ни език! Ако и с това не могат да се справят нашите политици, то тогава за какво ги хрантутим изобщо?!

Прочете ли статията и какво разбра.Май нищо Нашият парламент и закони забраняват агитация на различен от официалния език ДПС се опитаха да прескочат нашето законодателство чрез решение на ЕП в наш ущърб.Не им се получи Та от какво точно се срамуваш в случая

От всички депутати на ДПС в НС 2/3 са родени в района на Кърджали, другата 1/3 в Разградско. За сметка на това, са кандидатирани и "покриват" териториално цяла България. Изключение: 1-2 цигани, родом от собствените си райони. Промяната в избирателния кодекс и ограничаването на гласуването извън ЕС беше много своевременна мярка.

Най-обезпокоително е, че САМО 5 български евродепутати са се обявили СРЕЩУ това предложение.

Сигурно само те са били на работа.

А ти знаеш ли, КОЛКО БГ деПУТАти има в Евро-парламента?!...

Вярно че Капута го няма.

България има 17 евродепутати, избрани през 2014-та година... Е, видя се, колко от тях са българи...

майчиния е за вкъщи! Всяка държава си има официален език и трябва да се говори на него. Не е нормално да си гражданин на дадена държава без да знаеш официалния език. Трябва даже да се отнема гражданство на такива индивиди!

Не искат да създават прецедент. Щото в много страни от ЕС, веднага ще скочат куп малцинства и ще искат същото.

с майчиния си!

Да ходят в Аналдола там ще ги разберат !!!

Най-после получихме подкрепа. В България се говори и пише на български език. Тази държава е направена и създадена от българи и затова се нарича българска държава, а българската държава носи името на българския етнос, който е създал този език, тази азбука. Всички други, които са се намъкнали да живеят тук са длъжни да спазват законите на българската държава, създадена от българите. Ясно ли е бе турчелята?

Като не разбират български език, как изкарват задължителното основно образование, ами средно, висше? Как попълват документи, как изкарват шофьорска книжка, курсове,, как взимат социални и детски, как пазаруват в магазина, в друг град, като отидат на море как си поръчват храна, хотел???

Мани тези глупости. Как гласуват е по интересно.

RedHat

БРАВО!БРАВО!БРАВО!

който не разбира официалния език в България, просто да седне и да го научи! В противен случай, да заминава за държава, чийто език разбира! Какво толкова има да се умува, че и до европарламента да се стига???

Който не иска да се интегрира в България не може да претендира за нейното управление. Който е неграмотен не може да обвинява другите за това. В България няма място за туристически партии.

Много е интересно, след като не знаят български и затова искат агитация на "майчин" език, как тия хора въобще се оправят в живота, и как гласуват, като не могат да прочетат бюлетината.

И в крайна сметка какво изобщо правят в България?

Ами отиди да работиш в Кърджали и ще ти иската да знаеш турски иначе няма да те наемар

ЕП не е "затворил", а е "отклонил" петицията и въпроса. "този въпрос е от правомощията на държавите членки и не може да се решава на ниво Брюксел." Демек, не ни занимавайте!

Най-после една хубава новина!

Тоя Европарламент ще почне да се очовечава, само дано не стане късно. Браво на тези, гласували ПРОТИВ наглата петиция. А сега напишете и имената на евродепутатите-български граждани само по документи, които са гласували ЗА.

ДОСТойния Местан изпадна в катарзис, от подобно екзактно заключение.

туриха му го по европейски!

Радостна новина за България!!! "Петата" колона е попарена!!!

Петата колона в България не говори на турски език. На други езици говори.

Абе, защо само глупости пишете?! Не може ли просто да се порадвате....

Опаaa! Налапахте ли патката, резняци?! А, да ви е сладко, сладко... Евала, машалла ефенди! :-D

Даже не е за вярване!!! Най-после нещо хубаво и нормално за България от Брюксел! Ако за това имат заслуга патриотите на Каракачанов - БРАВО!!!

Тръпм не случайно спря миграцията на мюсюлмани в Америка. Ние по-тъпи ли сме от Тръмп?

Трябва да изпращаме наблюдатели в Турция, които да следят на какъв език се агитират там! И да е задължително на български, та да сме сигурни, че нищо не са разбрали...

Чу ли агент Сава, чу ли и ти агент Павел?;)) Само на български, че да чуваме и ние, останалите данъкоплатци, как точно се каните пак да разпределяте "порциите на властта";)) За Павелчо едва ли важи участието в разпределението - той по-скоро си кряка, за да се докара пред султана , ама агент Сава пак го извадиха от нафталина, а той, както е известно, е главния порционер!

За агент Буда важи ли !!!!?

ми като не ти е мил и майчин българският върви на п...а си ма..на. Кой ги изпрашта тези мижитурки в Европа бе. Докато достойните Българи се борят за хляба си тоя помак срами България. Отзоваване, крайно време е да се отзоват тези недоносчета.

да се чете изпраща !

На някои евробюрократи почна да им просветва за какво иде реч след злополучното мигрантско нахълтване на ислямизирани елементи с "нарушени"човешки права.

ИСКАМ ИМПИЧМЪНТ ЗА ТРЪМП И СЛЕД ТОВА ДА ГО ВЗЕМЕМ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕС

А защо не и на Булгарията.....

щото си много умен, а си и много красив, нали!

Днес ме кефят. Отрязаха турската агитация, извадиха доклад за 17 точки по съдебната система и мониторинга. Бива, бива.

дпс е проислямска секта с феодални закони.

Много,много хубаво! На тази наглост трябва да се сложи край,както и на новините на турски по първа програма! Само не видях онази грешка на природата, Бареков в списъка на евродепутатите срещу петицията.

той се опитва сега да го прочете на английски

а сега оне къде се криеше по турските посолства да папка европейския,нали той квичеше най много за това дорде не се отцепи от майката кърмилница дпс(бсп)

Курубашев е сгазил лука, не се е вслушал в партийната повеля!