Може да загубим част от 2,5 млрд. еврофондове

България е изправена пред риска да не може да усвои голяма част от близо 2,5 млрд. евро европейски средства за нова инфраструктура в периода 2014-2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Може да загубим част от 2,5 млрд. еврофондове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Да изгубим", това изчерпва всички възможности при всяко управление на другарите. Захванали са държавата от 70 години и нито веднъж управлението им не може да се свърже с "Да спечелим" нещо, освен лично за шайката им.

Защоли този сценарий ми се струва познат. Аз много отдавна повтарям че един от ефектите от управлението на БСП е че ще ни спрат парите от ЕС. Направиха го през 2008, ще го повторят и сега. Вероятно и при ББн нещата не са били всичките изрядни, но при него спрени пари нямаше. И аза се хващам на бас че и сега нямаше да има ако той беше премиер. Но при едно престъпно правителсво дето се интересува само от интересите на руско-съветската енергийна мафия, няма нищо по-естествено от това да ни спрат парите. Отдавна от Ес ни правят намеци за това. Но бандюгите от БСП не искат да чуят. Те са склонни да загубим цялото финансиране от ЕС само и само да си изпълнят основната задача поставена им от Москва - реализация на руските енергийни проекти - Южен поток и АЕЦ Белене. като казах Южен поток някак си настрани останаинформацията за грандиозната далавера дето ни готви Газпром. Те ще изграждат газопровода на цени 3 пъти по-високи от тези на които е изградено подобно съоръжение в Германия ( северен поток). В замяна на това транзитните такси ще с адва пъти по-ниски от тези, които Русия плаща на Украйна. С други думи 6-кратна преебавка. А както знаем нашата част от газопровода ще се изплаща за сметка на транзитните такси. По-просто казано Газпром си строи газопровод през България за да си го ползва безплатно за вечни времена

По-добре да ЗАГУБИМ,отколкото да ОТКРАДНЕМ!

Когато БСП имат власт,значи за кражбите няма СТОР!Това се знае в ЕС и за това всички европари ще бъдат спрени,защото червената олигархия/иГерБ е съучастник/ е жадна за евро милиардите.Ще получат среден пръст,заслужено!Само чисто нова политика и лица може да ни спаси от червените пиявици!

А тези,които бъдат отпуснати-ние ще откаднем

случаино някои тук чувал ли е за имотната мафия? и как вкарват в лудница и правят проблеми с граждани

Браво на омбудсмана. Закона е в нарушение с членове от хартата за правата на човека. Протестираните изменения бяха въведени повреме на управлението на ГЕРБ за да обслужат интересите им. Има дела срещу България във връзка с тези процедури. Отмяната на закона е задължителна и изобщо не пречи на усвояването на евро субсидии .

х , дано всичките да ви ги вземат ненаедници политически

Няма да е кой знае каква загуба - тези пари така или иначе няма да стигнат до простолюдието!

Сензация! Откриха фосил от гигантска змия в Източните Родопи! ВЕСТНИК РОДОПИ 24Х7

България е заложник на реваншизма между ЕНП и ПЕС. Ако, ЕС е правова организация,не би трябвало да създава условия за поляризиране на общественото мнение на хората в България. ЕС е съюз създаден с цел равнопоставеност и европейско развитие на членовете му, а не да се мери с двоен аршин и субсидиите да бъдат отпущани в зависимост от цвета на управляващата партия,било то сини,зелени,червени или гербави. Ако, ЕК се съмнява в правилното и прозрачно разходване на евросубсидиите,тя трябва да се съмнява във всички правителства независим от това дали са леви или десни и няма право да проявява пристрастия.За това е създадена и ОЛАФ. Когато има доказани злоупотреби ,да сезира прокуратурата и да бъдат осъдени виновниците,дори от Европейския съд. Но хипотетичното предположение за не рационално или не прозрачно разходване на полагащите ни се евросубсидии е чиста проба намеса на ЕС срещу свободния избор на суверена. В този случай на голяма част от населението ни остава само миража,че са европейци.

у нас "държавата и общините да нарушат неприкосновеността на частната собственост" откакто се помним ... така че ЕС да му мисли как ще се оправя със свикналите да не признават основни човешки права БГ чиновници ... Ние сме лесни - след Нова година като се пукне пролет раниците и по-далеч от места където собственикът има право основно да плаща заради това което само на книга е негово и да го мачкат заради това че има нещастието да притежава частна собственост в страната където се е родил.

Ще префразирам Сталин: Сталин - "Има човек, има Проблем! Няма човек, няма Проблем!" сега е: - "Има БСП и ДПС, има Проблем! Няма БСП и ДПС, няма Проблем!" Бсп(комунисти) имат опит с посъвместната национализация. Бсп(комунисти) имат опит с народната индустриализация. Бсп(комунисти) имат опит с крадненето на народни пари. С други думи: Бсп (комунисти) са Царе на царете! Едно спиране на еврофондовете мигар ще ги спрат?! Бе, те са страшилища за свободната частна инициятива и частната собственост!

Има БСП, има ДПС...Има БСП има ...Евророма и ...мафия от олигарси ...поне 10-ина с имена известни...Няма БСП...ИМА БЪЛГАРИЯ УСПЕШНА И БОГАТА !!!

Ясно е, че евро фондовете до няколко месеца ще бъдат спрени. Другаде е заровено кучето... Консолидираният бюджет на България е над 30 млрд. годишно... Колко ли се краде от него? Според мен около 20-30%...Около 20% изчезват по мероприятия, целящи прикриване на кражбите, но някъде изобщо не си правят труда да ги прикриват, защото законите в България, особено последните 15 години са писани от крадци. Връх на "законотворчеството" на крадците е приетият 2009 г. закон за АМНИСТИЯ на всички, които крадоха до 2008 г. включително.... Та около 50% от бюджета се използва по предназначение... Пита се резерв ли е това? Да допуснем, че това, в което съм сигурен, е 100% вярно. Че изчезват всяка година по около 15 млрд. лв. Да допуснем също така, че хипотетично сведем кражбите до нормалните 5-10%, сиреч до около 3 млрд. Тогава аритметиката показва, че всяка година в бюджета ще остават по около 12 млрд.лв. в повече... Какво може да се направи в България с 12 млрд.лв. повече ВСЯКА ГОДИНА? Според мен отговорът на този въпрос и осъзнаването на изложените обстоятелства може да даде огромен тласък в развитието на България. И трябва да се забрани думата КОРУПЦИЯ. Стига евфемизми... Да се премине към по-разбираемите ГРАБЕЖ, ОБИР, КРАЖБИ и прочие... А пък КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ направо избива рибата... Така че въпросът Какво да се прави..., преминава във въпроса Какво да се прави...с парите на народа... Лошото е, че една малка част от народа го разбира...

Защо в никой от десетките сайтове където са копирали тази новина не са написали кой малоумник е приел този закон? БСП ли, ГЕРБ ли? Защото гледам, че Лиляна Павлова казала, че "тоя закон" се изпълнявал още от 2008-2009-та, което значи, че е от предния мандат на БСП. А защо 4 години при ГЕРБ се мълча, и чак сега съда приел мотивите на омбудсмана?

Сигурен ли си, че наистина има проблем или това не е поредното оправдание за това, че от ЕС няма да им дадат парите, защото са крадльовци?? Как досега нямаше проблеми и сега изведнъж по всички линии започнахме да губим пари от ЕС?!?!

"Европейците" не са се дупили достатъчно, че господарите да им пуснат малко от еврофондовете.

Червената прокурорска власт си охранява имотите.

Ти роб ли си какъв си,или чиновник ,собственик на всичко.

В случая КС е решил съвсем по нормален начин. Нали не искаш да дойде фадрома да бута къщата на баба ти на село, а после държавата да ти плати някога на каквато си реши цена? Нормално е да си има пазарна оценка, обезщетение и тогава държавата да строи. Ако чиновниците не могат да се оправят при нормалните за цял свят правила, да вземат да назначат работещи хора. Не е проблем, когато искаш да правиш магистрала, да отчуждиш имотите за 1-2г, докато подготвят другите неща по проекта. Но у нас е объркано- правят проекта, пускат за финансиране, после почват с другите процедури и накрая що не можело да се усвои финансирането, че то още не била отчуждена земята... А защо са проблем археолозите? Пак така- 20г се мисли, че ще има път, никой не копае за ценности, после изведнъж за 5-6м се чака да се консервират археологически обекти и археолозите са виновни... Тези проблеми са на калпавата администрация и няма никаква логика да се решават с отнемане на права на гражданите.

Евала дърт комоняго,значи на всякъде да те предвидя с 50% . Понеже не съм краен бях против хората които искаха тотално да ви забаранят да се е,, в загубеняка.

ти май си прекалил със солта!

най близкият съюзник на Нацистите бяха Руснаците и коминтерновските комунисти даже и след Испания! Нацистите ги няма вече ама Гьобелсовата пропагандна машина продължава да се ползва за модел за манипулиране на общественото мнение от червените малоумници от БСП! Иначе те са царе на загуба на пари от фондове!

Правилното заглавие тук е: "Конституционният съд отхвърли антиконституционен закон на БСП и ДПС". Вместо това ни плашат със загуба на някакви пари! Кое е по-важно? Да живеем в правова държава или в такава, който тя е бащиния на 1000 политици?

нема страшно може пак да актуализирате буджета така че вие нищо не губите мръсни копелате.

Щото сте некадърни комунисти и едни документи за 7 години неможе да приготвите, майка ви

Тук е пълно с държавни служители и чиновници,които защитават измисления са тях закон за отчуждаване на частната собственост. Понеже процедурите им дават възможност за корупция. Как някога дядо ми някога е успял да се разбере с предишния собственик,а сега някой насила ти налага условия та и те заплашва.Това сте вие ,чиновниците''държавата''там трябва да се търси злото.

щом бсп озурпира властта,започват да "губят" еврофондове!тази повтаряща се зависимост свидетелства за ново оръжие срещу народа в богатия арсенал от хватки на бсп срещу избирателите си и срещу опонентите си вкупом. само за 23 години те надминаха себе си.вкараха и дпс да дои бюджета за хора с увреждания - които 99% са резултат от практикувано кръвосмешение при турци и при цигани.към това прилагат и "нон-стоп повишаване на доходите" от фондовте на българските труженици за тези малцинства-пожизнени консуматори.тогава, защо се чудите, че ви искат оставките - вие извършвате чумен геноцид върху народа!

Парите нямат цвят. Защо самата държавата не кандидатства с проекти за ремонти и изграждане на инфраструктура и то да с нормални цени . Общините нямат капацитета да се опарят с тези неща.Много трудно се кандидатства по каквито и да е проекти все трябва да хващаш и друга фирма която те скубе с проценти от взетите пари.

Ч си гледайте отпуската...какви промени, аккви закони...Дай чалга и...цаца на депутатите и стига врчва от вувузели , барабани и викове оставка и мафич...Толкова са уморени че ги мързи да мигат...

Я-то не било Ч...

Ние може да ги загубим , но един месец ваканция на народните хрантутници няма да загубим. Да си починат като за световно пък после ще творят нови недомислия.

Начини за крадене комунистите и техните помагачи от ромското съсловие винаги са намирали...Преди с карадене от мандри, накрая дори с избиване на германци в Жабокрек за да си напълнят търбусите с тяхната храна...Сега ...Еврофондовете...

Кой невежа пишман чиновник на времето е превел на български точно с този термин - "усвояване". Освен, че успешно се римува с присвояване създава усещането единствено за употреба на еврото, а не с някакви ценности след това.

Аз пък съм убеден, че това може да попречи на други проекти, но няма да попречи на Южен поток. Собствениците на земя къде доброволно, къде доброзорно (по старата комунистическа практика на "убеждаване"), ще си продадат земите, че и хоро ще играят.

Ако сведем размера на КРАЖБИТЕ в България до 5-10%, като в нормалните държави, всяка година ще имаме по 3-4 млрд. лв. В ПОВЕЧЕ! Ето ви мощен фактор за РАСТЕЖ и подобряване на положението в България!

Тук е пълно с писания на незапознати със световната практика, както и чели-недочели. в САЩ, Англия, Ирландия, и повечето страни, съществува т. нар. COMPULSORY PURCHASE ORDER, или заповед за задължително изкупуване. Тя се отнася за изграждането на инфраструктурни проекти от национално значение, и ако този проект минава през ваша собственост, вие сте длъжен да го продадете на държавата по пазарни цени, или да го замените с такъв по взаимно споразумение. А тук става дума за друго-в БГ преди да се обяви дадено трасе, земите се изкупуват на безценица от "наши хора", след което се продават/заменят за много над това.

Ще си позволя да не се съглася с теб от части. В Англия съм ставал свидетел на това как се отчуждава земя. Повярвай ми цената е тази която собственикът посочи въпреки, че по техните закони кралицата е собственик на всичко а те притежават правата за ползване. Прав си, че в България се изкупува на безценица от наши хора, но не си прав че е преди обявяването на проекта. Отчуждава се без да се пита собственикът на по всяко време за жълти стотинки и на базата на незаконно влезли в сила ПУП-ове. Собствениците не се зачитат в нито една от фазите на процеса по проектиране и отчуждаване на инфраструктурен проект.

А да си чувал,че заменките,най големия заменкаджия на крадени коли ги забрани,и че по вечето хора не искат да си губят земята,обаче измамниците ако има възможност не ти предлагат заменка в същия район защото е станал апетитен и вече е за тях.

Ей тъпанари!! За такива като тиквуня,гея и бея дребната частна собственност е истинско препятствие по пътя за голямото лапане на бюджетни пари. Рано или късно такива като тях,ще върнат комонизма, защото от държавното се краде най лесно. Ако имаш дори и 1 кв. само ела и протестирай защото тези ще ти го одкраднат!

При бесепету е така,свикнали сме.Даже,очаквам да спрат всички фондове

Рапона това не го е измислял. Измисли го царя.

Komonistite sa vinovni za sastoanieto na darjavata .Te podpisaxa Amerikanskia plan za unishojenieto ni .Lokanov podpisa plana RAH-AT koito goe 4el si ima predstava za kakvo stava na vapros .Po4etete go vav gugal itogava sadete tozi ili onzi . Zashtoto balgarite trabva da ostanat 4 000 000 zada moje tuk da doidat pensioneri ot Evropa i Amerika a rabotna raka ot Azia zashtoto e po evtina .4etete vav internet i togava pishete i komentiraite .

По-малко асфалт, по.вече природа.

...повече пещери, за природосъобразен начин на живот при...комунизЪма...Ще ядете Мамути...

комунизъма, както ги изговаряше неукият Т.Ж., съвсим не си отишъл от тази географска територия България. Престъпната държава иска да заграбва де що има на собствениците. Частна собственост ли? Тя се отнася само за КГБ-ДС ченгетата и за "нашите" хора, а за обикновения човек тоя филм не важи. Добре, че г-н Пенчев, а след него и КС са се опитали да защитят хората. Малко от малко ред в Б-ия, макар че бандитите ще продължават да ровят и погазват закона.

Ще възраждаме ТКЗС, за да славим социалистическия живот.

Не бе, сега ще правим частни ТКЗС-та, наречени "арендни кооперативи", където бея ще наема собствениците да му работят, останолото - на изполичарите. Капиш?

Да, доколкото Боко-Боклуко е каймакът на този мат'рял.

Започна се. Още не са си намерили експертите, и вече парите свършиха. Пенсии и майчински - от кредити ще даваме. Парите за магистрали и пътища не ги дават глупавите европейци. Ами сега? От къде пари за крадене? Имаме и още много наши хора да уреждаме на апетитни постове. И на тях обещавахме. Ако няма как, нови заеми ще вземем, пък нали има все още някой и друг работещ глупак в държавата - да ги плаща.

Как откъде пари за КРАДЕНЕ? От българския БЮДЖЕТ! Това са над 30 млрд. ВСЯКА ГОДИНА! Пука им на КРАДЦИТЕ, че ще спрат еврофондовете. Те отдавна НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ от тях. Та в края на 2008 нали им ги спряха. Сега ще ги спрат ПАК. А ние, българският народ, ще го отнесем, ние ще плащаме КРЕДИТИТЕ, които КРАДЦИТЕ ЩЕ ОТКРАДНАТ! Като в Гърция...Ама гърците половината го раздадоха на народа, а тук...

Тука народ няма. Има електорат.

Пропуснал си още нещо. Стана неизгодно да се произвежда ток в България. Щяла да рухне системата щото има свръхпроизводство. Мен ме учеха , че като има свръхпроизводство рухват цените , но тук законите са обратни.

Eй, един свястен закон не можаха да направят скапаните Герберасти - Боко-Боклуковци .... Загробиха Майка България .

И аз това се чудя, защо не ги изпозастреля Станишев, Дроган и Волния ездач.

На червените дебили все някой друг трябва да им прави законите!!!!

Този закон за отнемане на частната собственност ей така защото бързаме,е най комонистическия до сега и върши идеална работа на новокомонистите ,начело с , тикваря,гея,буздугана и тн. Както каза самата тиква,от един милиард и да да го откраднеш целия поне 500 милиона ще откраднеш,въпроса е да подсигуриш терена,като ощавиш ''алчните частници'' ей това са думи на алчния урод който е декларирал 14000 лв. да е.. измамника мръсен да е.. !!!

кой внесе въпросната промяна в закона, някой знае ли?

Кой ?

Боко-Боклуко и скапаните Герберасти, кой друг !

Не трябваше ли вече наглият и лъжлив Станишко да каже, че Европа ни спира парите, защото в ЕП И ЕК си мислят, че още ГЕРБ са на власт ? Европа НЕ желае да дава пари на Станишко, сестра Галева, ВиЛенин, Болен, др. Миков, агент Павел, Данчо ментата, Хр. Бисеров , др. Корнелия и сие , защото тези пари няма да отидат по предназначение за развитие на икономиката , а мистериозно ще изчезнат към офшорни сметки. Европа вярва на отговорни хора като Плевнелиев , Цветанов и Борисов . Тогава със сигурност ще ни даде не само 2,5 млрд евро, а повече от 15 млрд евро .

15 млр. само за 2013,х2 за 2014...х2 за 2015 и така,до 2020 ще ни дадат поне 150 млр. ,тая пара не е за подценяване - бойко къде си ,върни се...

гладът идва.сега всички ще питаме къде серът гладните.да ни е честито комунистическото правителство.ще има да питаме къде е бойко.

да питам ,защото ще знам - там където му е мястото....

Що не скачахте , когато Бойко и компания гласуваха този противоконституционен закон?! Пенчев ,къде беше тогава? Защо сега го внася в КС? Защото просто едни хора, трябва всеки път да слагат пръчка в колелата на други хора,както го направиха 2009 г. с цел мутрата да дойде на власт.Пътеки направи тогава до ЕНП -то. Какво му е хубавото на ЕС? - Даваш си заплатата , а те ти казват какво да си купуваш с нея и как! Знаете ли от тези уж усвоени милиони,колко ползват обикновените хора? Половината пари отиват да бумащини и рекламни материали и консултанти - другата половина остава за основната дейност по която се отпуска субсидията. ЕК винаги ще търси под ноктите кал,за да не дава на бедните!

Щото и Пенчев е същият плужек - изниза се тарикатски от Админ. съд и се подложи на Боко-Боклуко за да се намести на синекурната и излишна длъжност омбудсман.

Браво! Много точно и правдиво сте го написали.

Точно и правелно написано. Но убавия матриал на тиквата просто по команда ти е натракал минусите. Каква гражданска позиция очакваш от хора само с врат.

за всичко са виновни военните'' балгарските военни наж големите мишки! за 3 дни б-я е оправена *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Затова убиха българската войска още в началото на прехода.

Тая тъпанарка проста кой я сложи за министър на регионалното бе?!! Ще ви таковам назначенията, комунисти крадливи!