Близо €9 млрд. за България от еврофондовете

5,8 милиарда евро ще получи България от Регионалния фонд на Европейския съюз (ЕС) до 2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Близо €9 млрд. за България от еврофондовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Какво общо има водният сектор със строеж на магистрали? - Или искат заробване както със "Софийска Вода" на целото население?

Постиженията в технопарка кога се очаква да ги въведем, след 3 хиляди години? По-добре да бяха дали парите за реализирането им някъде, а не за да гледаме какво не можем да въведем!

9 млрд, а ровещите по кошовете се увеличават, заплащането смешно, икономика никаква, а хиляди българи продължават да напускат страната.

Това е добре,въпроса е колко ще откраднете герберастите

Колкото костоф и сташкоф

Тате ще ми купи колело ама не се знае кога:)))) са точно обрисуване на тези милиарди през идващите години,,,

Ако сте точни, дайте данни колко плаща България на ЕС. Колко от тях наистина идват, а не приказки от сорта "ще получим, ако сме послушни 5 милиарда". И колко от парите които идват се влагат, колко от тях се отклоняват заедно с еврокомисарите към лични сметки. Знаем, че статии със заглавия "Юруш на еврофондовете и този път ще са по-по-много, щото ББ е велик" се появяват винаги в защита на ББ, ама кажете на началниците от ЕС, че не се хващаме на тази въдица вече. Дайте друга стръв, барим се нпънете, като ще ни обирате, вие от ЕС съвсем без труд искате да ни дерете кожите на нас от Източна Европа.

"Фонда за рибни култури" Това ми хареса. Затова културно ще помоля редактора да провери как точно се казава фондът, цитиран с главна буква...

Абе всичко хубаво, но защо никъде не се казво колко от България отива в еврофондовете, нали сега се уж трябва да има прозрачност ама това е като държавна тайна. Точно както си мислехме че големия брат СССР ни храни, а пък той ни отмъкнал и държавния златен резерв 1945 г. и урана, ама и това си беше държавна тайна.

Незнам в кой джоб ще влязат тия пари ама на нас хубаво ще ни влезе ототзад

руските платени писачи избягаха. Сигурно прочетоха статията, че Путя искал да (го) действат по твърдо и отидоха да (му) го подкрепят.

Ураааааааааа,да живее Тиквата,да живее ЕС,да е жив и здрава,и...другарката Крецу за благата вест,че до...2020 година ще имаме(може би,не е изобщо сигурно)едни,около 9 милиарда евро,бравос!!! Само,че дотогава ще вземаме всяка година,по около 5-6 милиарда евро...кредити,че да въртим...оборота,дето се вика:)))!!! Та така накрая,всичко май ще се изрази в едно леко..."полюшване"в ханша,в посока напред:)))!!! Но от този,който идва...из отзад,не трябва да очаквате...никаква милост:)))!!! Даже напротив,...ще боли и то...много продължително:)))!!!

Обещават като на цигатска сватба - парите няма да се дават сега. До 2020 г. света я го има , я не. Така само ни "предръпват" да останиме в ЕС.

булшит - повечето от фондовете отива в белгийски, немски и прочие компании, които са някакси много близки със полиси мейкърите - примерно сименс .... да, това също е корупция да накараш някого да промени правилата, така, че само ти да си печелившият. европа е пълна с такава.

КЪДЕ???????????

БОКО ПРАВИЛНО СЕ Е НАСОЧИЛ ЗНАЧИ, ИЗМЕКЯРА, КВО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ, ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ!

9 млд евро биха се усетили, ако се даваха за година, максимум две, но при това "административен капацитет" за крадене, тези пари ще потънат за периода от 5 години в джобовете на властимащите и видимо подобрение за живота на обикновените българи няма да има. По-лошото е, че понеже тези пари са им малко на управляващите, ще продължат да ни загробват и с кредити... Не че съм черна станция, ама това се случва реално в държавата...

България ще получи 9 млр. евра... За целта парламента гласува правомощия за финансовия министър да тегли ЗАЕМИ в размер на същата сума! Тоест ние ще си ги плащаме, евросубсидиите!

Какъв е този мазен трол "Chicho Dr."? Няма ли кой да изтрие тези натегачески лозунги?

Oбективно: нито едно правителство на Bългария от нощта на 08. 09. 1944 г. може да се похвали с такъв успех. Kоето си е, си е. Hямам кирилица.

по-надолу във форума изказването на ЕВРОКОМИСАРЯ ЙОХАНЕС ХАН!! Той ТА ОПРОВЕРГАВА!!! Пък си виж и графиката на ЕВРОСТАТ за БВП на БЪЛГАРИЯ ПО ГОДИНИ!! Па дано ти светне нещо в павето.. И си мий чиниите.. За туй кирилица не ти трябва..

Едно време в черния ми списък на първо място бяха майсторите; след като си изпатих що е това европейско и национално финансиране, на първите пет места ми е държавната администрация. Няма малки фирми, непропищяли и неоскубали си косите за чий зор са се хванали да правят нещо при тази АДМИНИСТРАТИВНАТА БАШИБОЗУЩИНА. То, и като се огледам, само най-големите малоумници останахме тук - ама си е време и за нас към терминала.

Вековна истина е, че човек оценява какво е имал, чак когато го загуби.

обективно: нито едно правителство на булгария от нощtа на 08. 09. 19ч4 г. може да се похвали с такъв успех. което си е, си е.

Коя е таз красавица на снимката? Бих и направил няколко кастинга, ако ми дойде на гости. Има ли начин да си поискам средствата от ЕС в натура?

А до 3000 година, колко ли милиарда ще вземем. Давайте всичко година за година. То по-рано се смеехме на петилетките, ама сега ги удариме в земята с тия проекти.

деер

След среща с премиера Бойко Борисов еврокомисарят подчерта, че с вече отпуснатите близо 4 милиарда евро са постигнати видими инвестиции в конкурентоспособност, транспорт, околна среда и регионално развитие.

Какво се радваме на някакви пикливи 9 милиарда за 5 години!Ебати двойния стандарт!А за гърците невъзвращаеми в пъти повече от нашите евра!

Парите се дават лично на другаря Борисов,целево за откриване на магистрали и рязане на лентички(щото много хора питат с кви пари ни благоустроява бащицата).

Надявам се крадците на едро да започнат да хвърлят по-качествена храна по кофите за боклук, та поне и ние, нормалните клошари, да разберем нещо от цялата пушилка.

паркове, със Соня Колтуклиева, с некви оставки на некви марионетни кукли, които нищо не решават и от които нищо не зависи. Ей, напушва ме на смях като им слушам дребнотемието. А в същото време народът загива, хората мрат като мухи или заминават. Погледнете лицата им на улицата- пълно отчаяние и зомбираност. Трагедия сме и се чудя как никой не се усеща откъде да се тръгне. Рязко вдигане на доходите, за да живне потреблението, а оттам и производството. И разбира се одържавяване на всички печеливши отрасли, включ. добива на полезните ни изкопаеми и минералните извори !!! Друг изход за нас няма.

Ей руска подлога бягай на друго място да промиваш мозъци. Българския народ не ще такива като вас - московски оплаквачки.

които унищожават държавата и народа пред очите ни. Те са подлоги и родоотстъпници. Трябва съд за тях да има !

деер

Европейската подлога попречили на затриването на резерва на НЗОК, КТБ и новите кредити.Липсата на свястна икономика...Всеки се е хванал да подкупва ГЕРБ, за да му дадат проект и гъзовете им стават като метро тунел. Ромите се инвалидизират с пари - някои остават на български помощи, а други взимат европейски, турците с двойно си ходят в турция и източват тамошните средства.

Браво! Но трябва още и "Съединението прави силата", а го няма. Гледай тук платените писачи как работят за да не се случи.

имат вид вече на клошари ! Трагедия голяма.

Отгога е това вече. Или просто си чешем езиците.

е на власт. Да вдигнеш пенсиите с 2 % и то от 1 Юли догодина !!! Това какво е ? Жива подигравка и цинизъм. Геноцид с една дума.

Немедлено Българската Парлама да се събере и да гласува, да им се дават по едни 800лв месечно (плюс пари за храна). Нека се гордеят, че носят български паспорти!

Хубаво" Хай- тех парк"? Това яде ли се пие ли се какво е? Колко български фирми са ангажирани с него? Колко сътрудници на БАН? Колко университети? Колко, заводи и предприятия.

Това е като асфалта не се яде.

Къде се набутваш, то си има ангажирани хора. "Наш'те хора".

че в България нищо не се прави откакто Боко стана министър-председател. Когато една държава няма икономика и армия, това не е държава, а местност. А икономика със свито потребление и оредяващо население не се прави. Обезлюдени са вече големите градове ! Няма млади и работещи българи, преобладават възрастните хора и разни деградирали типове. Жалка картинка сме при управлението на ГРОБ и все по-зле става.

За пореден път може би се пише това, но все пак. В българия нищо не трябва да се прави. Правиш, не правиш винаги има недоволни мърморковци, които могат да управляват световната икономика, ама не искат да си губят времето с това. Затова не трябва да се прави нищо, поне да са им оправдани мрънканиците.

България трябва да се пише с голяма буква.

Ще го напиша по-кротко. Така е, когато го пише чужденец, а не българин. Истински българин никога не би написал името на Родината си с малка буква.

администрация отпуска на колонията си, демек на назначените от тях марионетки да ни управляват. И същевременно се източва държавната хазва, т.е. фалират ни държавата.Щото те ужким ни дават кинти, но не казват правете с тях фабрики и заводи и развивайте икономиката си, а ги дават да си строим чешми и градинки, некви тъпи велоалеи и ни пращат непрактични автобуси, които никой другаде не ги иска.

Колко милиона от тези еврофондове паланджоса златния сфинктер сидераста при олигарски за да си води гювендиите от харема на варадеро за да му крепят на кастро мъду......ите? Народни пари ,сбирани стотинка по стотинка от бат Бойко за магистрали и метро потънаха за пукница и курвалък от атакаджийските гащници по шантаните на варадеро,бркюксел и париж!!

Тези европрограми като цяло са форма на непазарно преразпределение на пари от евробюрократите към получателите с крупен процент за издръжка на евробюрокрацията. Отчита се дейност. Като цяло, порочна форма на социализъм и корупция.

С една дума макро мошеници.

Тоя филм вече сме го гледали и съвсем не се връзваме на глупостите на брюкселските бюрократи. Тези пари са си на българските данъкоплатци, защото бюджета на ек се формира от вноските на националните бюджети на страните членки. Ние им ги даваме безпрекословно, без да да контролираме как се разходват. Но брюкселските бюрократи ни следят за всяка стотинка и не възстановяват пълния процент на разходите. Допълнително участваме и с национално съфинансиране. А от тези средства печелят само богатите фирми, малките и средните изобщо не могат да се доредят до проект. А към настоящия момент както Меркел призова ще подпомогнем турция като верен съюзник на идил, ще подпомогнем и самите идил и цялото народонаселение с изключение на европейските народи. И за какво е този ес, да ни краде от бюджетите и да ги харчи както си иска безотчетно, защото ние нямаме глас. Ама това изобщо не е курупция не ме разбирайте погрешно...

Върза ни сме, и то много яко. Още от 1944г. Преди бяхме вързани към комунистическата химера, а след 1989г - към пост-комунистическата "демократична" такава. Нали трябва да покажем на запада колко струва набедения комунизъм, та поне те, оправяйки се, да оправят и нас.

При 9 млрд. за България от ЕС значи, че ГЕРБ ще вземат нови 25 млрд. заеми през третия си мандат!

Абсолютно си прав за третия мандат на ГЕРБ, за заемите просто се напъваш да се правиш на интересен.

пак ли някои да ядат колкото могат не стига имат отпреди ми да си осигорят до пенсия искат а тия другите да не сме малоумни маи радан е прав вие мислете само за задника си а за останалите кво ви интересува

в същото време до 2020 година се предвиждат НАД 700 МИЛИАРДА евро за едни 5 милиона болни фанатици, които прииждат незаконно в европа. До момента и по официални данни (Ifo-Institut), само за последните 5 месеца, 1,5 милиона фанатизирани, и само в меркеландия, струват на европейците 25 милиарда! Въобще, за какво повишаване на стандарти на живот говори безмозъчното нещо от снимката !?

Като махнеш вноските ни за тоя период, като махнеш неусвоените, като махнеш глобите от ЕС, като махнеш присвоените от мафията, като раздадеш, останалите по "бежанци", "роми", кучета, кокошки, краставици... Остава един гол...

Защо винаги се набляга на това колко ще вземем? Кажете колко пари ще потекат нататък и по какви потоци ще наливаме там ние пари? Членски внос - ясно... А дригите източвания на България? И какъв процент отиват от дошлите пари за комисион на посредници?

са също форма на източване на България и държавния бюджет. Да не забравяме че всички европрограми са съфинансирани от България.

проекти против беднотията кога ???? Тези кинти дето ни ги отпускат от ЕС са един вид рушвети да не развиваме никаква икономика, те са стимул за бездействие, по-нататъшно обедняване, корумпираност и слугинаж разбира се. Щото нали за да ти ги отпуснат трябва да им се подмажеш.

Това че си беден и прост, си е твой проблем.

Проблем е на държавата.

Трябва да си много прост, за да мислиш, че някой нещо ти "отпуска". Вземат ни ги като вноски, подхвърлят ни ни ги като подаяние, пардон "субсидии". А, през това време си ни обират посредством монополите.

Особено смешно е, разни тъпоглавци, които само преди 15-ина годинки имаха трицифрена инфлация, да седнат да намират кусури на европейските фондове....Малко им били, другите получавали повече...Ганьо пак ощетен бре...Горкият Ганьо, все него ощетяват..Изберете си Сидеров, той ще ви намери 66 милиарда...

ГЛЕДАМ И Четем ДАВАТ на БЪЛГАРИЯ . 9 мелиярда евро. КЪДЕ отиват тези пари ПРИ БОГАТИТЕ ЗА да ги преватезират във европроекти и за народа остават един гол . ... ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ СА ЗА РАСТРЕЛ. А народа мълчи зщото още неможем да отървем от 500 годишното ропство

Поне 2 евро от тези пари трябва да ви дадат за правописен речник ;)

Каквото и да си говори за Г-н Орешарски,какъв бил той,мога да ви кажа че е 300-ти по Учен,и културен човек от Боко,и по между другото него го свалиха от Власт,Американските консоли и посланници,които дойдоха тук от Америка,и все си мисля че ако Орешарски беше на власт,тези Пари наистина би ги разпределил точно където трябва,тоест за народа,Малкият и Среден Бизнес.

орешарски бе и е една подставена особа, която бягаше от въпроси, като дявол от тамян.

Нали Олигарски беше на власт и му спряха фондовете

Фани Орешарски, удари Боко, Рамадан сам ще падне, че и Местан ще повлече.

Коя е тая дето ще вземе парите?!??

КОНГРЕС НА ЕНП в БОН . Изказване на Б. Б.: " По данни на БНБ обезпечението на валутния борд е 211%, което спрямо намиращите се в обращение 7.6 млрд. лв. означава 8 МЛРД.ЕВРО. Възнамеряваме да използваме 8 млрд. евро от резерва за .... САМ СИ ГО Е КАЗАЛ: НАСЛЕДИХ ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО!!!! И ГИ ПОХАРЧИ ЗА ТРИ И КУСУР ГОДИНИ..

Значи е магьосник! Харчи всичко и народа все по-обеднява, ама все него си го избира. Що така - не знам.

РЕШЕНИЕТО НА ВАРНЕНСКИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД за ШЕСТЕ ФАЛШИФИЦИРАНИ ПОДПИСА В ИЗБОРЕН ПРОТОКОЛ!! Да ти стане ясно как е ИЗБРАН!! 75% от имащите право на глас НЕ са гласували за правителството на ПАПАГАЛИНИКА.. 80% - за магарито МУ ПРЕЦЕДЕНТИН!

искам да попитам най-простия въпрос: колко от вас си плащат данъците, осигуровките и задълженията? задлженията на другарите от ек и ес ги плащаме ние, както и заплатите, за да работите Срещу на с ли? не става! вие, асоциалните "социалисти" сте Аут! това е!

Най-важното всъщност е "ЩЕ"! Бъдеще време! Колкото си ПОЛУЧИХМЕ 1 милиард по другата европейска програма до 2014-та - НИКОЛКО! НУЛА! Ще имаме да вземаме, ама ако ни дадът!

За 2014 година страната ни е получила 2.25 милиарда евро, като е внесла 403 милиона"

Ако е похарчила толкова не означава, че и ги е получила! Факта е, че не ги е получила! ЩЕ ги получи, ама другия път!

Я, и еврогоспожата вместо да похвали качеството на построеното, и след като каза че не се справяме с усвояването на евросредствата, взе че почна да тегли локуми за количеството...

Е, то това ви остана само - да твърдите, че били некачествени.. Помня го Станишев с буркана пръст, дето показваше в Парламента. А че са правени от българи и ако са некачествени е срам за самите нас - това просто е малко извън опорните точки ;) Както и факта, че качеството е одобрено от Ес също.

на мен ми е интересно, защо имате за сравнение станишев? та той е приятеля на рб и кунева, и е "по-малкото зло" избрано на конгрес на пес. над габриел, все пак седи станишев. хахахахааа. смях в залата.

Че нали търговете за строежа за строежа на магистрали по Борисово време ги печелеха само офшорки наели турски фирми, които пък за подизпълнители наемаха български фирми...като средните не плащаха на последните, па днешните президент и министър на регионалното развитие и благоустройството в първото и второто правителство на Бойко отказаха да изпълнят влязло в сила съдебно решение мотивирайки се с лафа какво ще кажат в Европа за нас и пренебрегнаха издадените изпълнителни листи като по този начин още веднъж прецакаха българските подизпълнителни, па после викаш да си говорим за качеството което дават наследилите ги строители на магистрали или пък за уважение към съда-)

Еврокомисарят Йоханес Хан:" сложи точка на ожесточения спор между настоящите и предишните, кой повече пари е договорил. Тя се изчислява по формула, която зависи от БВП, като таванът е 2.35% от БВП. Разпределението на парите е договорено след двугодишни преговори и узаконено на срещата през февруари 2013-та. "Факт е, че България има най-ниския БВП и това води до най-нисък обем от средства на глава от населението в абсолютно изражение", каза Хан. Средно по 970 евро се пада на всеки българин за следващите седем години, докато дори новоприсъединилата се Хърватия получава повече от нас - по 1870 евро."

се Хърватия получава повече от нас - по 1870 евро."