Експерти: Еврото няма да оскъпи стоките

Икономисти приветстваха идеята на финансовия министър Владислав Горанов България да приеме еврото до 2018 г. Според тях това няма да доведе до инфлация.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Еврото няма да оскъпи стоките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мале мале какви глупости е надърдорил този "експерт" Хърсев ....как да няма оскъпи стоките - еврот оскъпи цяла Европа двойно но у нас нямало да ги оскъпи ...дрън0 дрън та пляс !ако един хляб стерува 1,20 лв ше струва 1,20 Е ..тва ли не е покспъвнаето на стоките ??? акви са тези пишман иконмисит и финансисти в тая държава ...идиоти ама пълни !

питайте унгарците какво преживяха в тази връзка.Ще стане това което великият политикономист Ив.К.направи с деноминацията.Помнете това.

Цените щели да скочат малко...разбирай двойно, и след това щели да се нормализират... За кого ли ще са нормални, та за някои и сега са нормални, даже без пари...

Докога ще им търпим лъжите???

въвеждането на еврото "било задължително" разбирате ли - за да доведем Страната ни до поредната катастрофа - аман от продажни псевдоексперти, алчни и глупави хора.

Абе, Хърсев, защо уж си професор, пък говориш като селски пъдар! Нали бяхме в богата европейска държава, когато взеха да харчат еврото и стоките, и всичко подскочи в цените - от 10 до 30%! Представи си 30% за едно бедно семейство... Защо Кралството не иска еврото, а си гледа паунда и е е супер успешно?

Това твърдение е нагло-господинът много добре знае, как в най-честната и с най-строги демократични закони държава-Германия, животът поскъпна , след като търговците за кратко "преобразуваха" цените от марки в евро в съотношение 1 към 1 вместо 2 към 1!

"Всичката Мара втасала",само преминаването към Евро ,беше кусура .....

цените не се увеличиха в нито една от балтииските държави, които наи-скоро приеха еврото. таи че не вярвам това да се случи и в българия. плъус това цените в бг са безкраино високи и без това. еврото помага на международния бизнес и търговия. аз съм за!

Тодоре,ти вярваш ли в това което са ти втълпили в главата без да го анализираш ? Я, по добре попитай испанците ,на тая тема !

тодоре,тодоре,България се пише с главна буква!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!а ПРИБАЛТИКА ВЕЧЕ ЯКО РЕВЕ ОТ ЕВРОТО И НЕ САМО ТЯ! НО,ЯВНО ТАМ В КОЛИБАТА,ДЕТО ЖИВЕЕШ,ОСВЕН ЗА КЪРКАНЕ ЗА ДРУГО НЕ МИСЛИТЕ!

дали да вярвам. Когато казаха, че с топломерите много ще ни е на сметка и ще знаем какво плащаме - за 2 радиатора от пет плащаме, колкото за пет, само че за 6 месеца. Та и това чудо ще стане известно, само че друг път (като се случи).

Но ще намали заплатите наполовина :)

Не искам евро! Няма смисъл да си вържеш врата за котвата на потъващ кораб!

Господа, само по себе си изчисляването на цената в евро не може да увеличава цената на стоките. Ще я увеличат господата, които агитират за ликвидация на българската валута. Подобни се случи в Италия, Гърция и къде ли не. И там имаше и има спекуланти, лихвари и мераклии за ниска цена на труда, на ниска изкупна цена от производителите на стоки и на висока на препродаваните от тях стоки на крайните потребители. Поради тези мераклии, цените на стоките за крайния потребител -населението, там се увеличиха. Многократно. Не поради животноподобната им външност, а поради същността им...

Абе да питат испанците за еврото 100% се вдигна всичко за 1 ден а тия експерти не знам в коя гора ги хванаха да дрънкат глупости... Само евро ни трябва !!!!!

Два пъти по-ниски заплати; два пъти по-високи цени.

Питайте гърците и тогава елате да си говорим.

При валутен борд, когато левът е вързан за еврото обираме всички негативи на еврозоната без да ползваме предимствата. Лихвите се непосилни за обикновенните хора и убийствени за бизнеса. Ако бяхме в еврозоната и банковата система се контролираше от Евробанката, нямаше да го има случилото се с КТБ. А това си беше опит за срутване на банковата система. И тогава тези които имат кредити за милиони щяха да си хвърлят шапката, а тъпият електорат да духа супата. Затова колкото по-бързо приемем еврото толкова по-добре.

Не ни лъжете лицемери! Ние българите си искаме лева! Искате да ни внесете инфлация и още бедност! Писна ни от вас!

само че ще обезцени доходите ни.

Само дето ще намали заплатите...

До 2018 година,робовладелците трябва да влязат във владение на територията наречена България.

Експерти: "КТБ няма да фалира"

е точно еврото, донесло само обедняване и срив на жизнения стандарт на милиони европейци.

И заради тоя от снимката сме на това дередже! Няма разбира се да поскъпне нищо! И етикетите на стоките няма да се сменят даже! Само ще се обявява, че от днес цените са в евро!

Само, че заплатите и доходите с евро ще се разделят най- малко на 2!

баи хърсев защо не казвате на ората че за да приемем еврото трябва да падне валутния борд и никои нема да е сигурен дали ората пак нема работат за 20 доллара на месец ?

падането на борда за период от две години е абсолютно условие за въвеждане на еврото! според вас на другят ден след падането на борда какъв ще е курса лев-евро? аз залагам на 10 лева за 1 евро !

Абсолютна лъжа!От борд към евро без проблем.Справка най-новата членка на еврозоната.

Ооо, цените направо ще хвръкнат. Те хвръкнаха когато се въведе на запад, какво да говорим за тук. Сигурно тук инфлацията ще стане над 50% за 1 година. Лошото е, че лева е вързан точно към марката, а не към еврото. Нещо струващо сега 2 лева, няма да стане 1 евро, което е по-евтино с малко. По-вероятно е да стане 2 евро.

лева беше вързан към марката,сега е вързан към еврото.за да приемем еврото трябва да се отвържем за период от две години и пазара сам да определя валутния курс.последня път когато това се е случвало долара достигна до з000 лева :DDD

падането на валутния борд за период от две години е задължително условие на европеиската банка за въвеждане на единна европеиска валута !

според мен за две години свободен курс без валутен борд в българия ще се стигне до канибализъм :)))

за да влезе еврото българия трябва да я кара две години без валутен борд...до какви ли висини ще достигнат за две години долара и еврото спрямо лева? :DDD

Търговците ще го направят

estestveno.shte plashtate sushtite sumi no v evro...

КО то и да пишем за € като ръгна пластиката в ПОС и АТМ в различните държави няма никакво значение да ли в БГ сме на левове. Машинките са програмирани. Даже картите които са с чип ПОС терминала пише на кирилица. Туй дето ни го разправят е ала бала

Хърсев,Хърсев остаряхме.заедно в тая демокрация,но само АЗ поумнях.а ти -бегом марш на село с внуците

лъжливи "експерти"!

евро - слага минусите!:-)

Гърция излиза от еврото, което й донесе само проблеми.

Това е пълна измама и нов обир над хората.

Всички европейски страни понесоха загуби от еврото, въпреки че то улеснява междуобщностните икономически отношения. Улеснението е за сметка на цените на дребно, които навсякъде се увеличиха. На нас изобщо не ни е необходимо еврото - имаме валутен борд и фиксиран курс, което на практика означава евро. Освен оскъпяването, което ще влоши жизнения стандарт на мнозинството от народа, приемането на еврото означава един огромен разход за отпечатването на парични знаци. Естествино "експертите", които напират за влизане в еврозоната, са наясно с това и вече са си отчели печалбите.

A дано пък да се разпадне еврозоната! Hе щем евро!

И какво искате-рубли?Защото е по-надеждна валута...

ще поскъпне неколкократно, бе умник!

Това са абсолютни глупости, в Германия животът поскъпна 2,5 пъти след въвеждане на еврото, което не дава мира на германците и до днес. Това се смята за една от най-големите грешки след 2 световна война.

Това са пълни глупости! Еврото ще оскъпи стоките. Отидете в Словакия, Литва, , Гърция или в друга страна от Еврозоната със сходен на нашия стандарт и сами ще се уверите. А цените на услигите ще се увеличат в по-голяма степен от тези на стоките.

НЕ НА ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО ДОКАТО ЗАПЛАТИТЕ НЕ СТАНАТ ЕВРОПЕЙСКИ !!!

КТБ, не КГБ, овцооо :)

ПОСЛЕДНИЯТ УДАР ПО ОТСТРАНЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИНА!

Лично бях в Германия при смяната. Уж имаше две цени в началото - в марки и евро. Уж нямаше да има разлика. Но след няколко месеца, като остана само цената в евро, с 10 евро пълних 1 торба хранителни продукти в Норма, а преди това с 20 марки две торби. Тоест измама! Питайте германци, ако не вярвате. А тук при нас ще е в пъти по-голяма мошенгията на търговците.

И в Италия беше така.Грозна картина направо, Да не говорим,че сега отиваш и правиш покупки на едни и същи неща,-първата седмица сумата на покупките е една втората с десетина евро в повече третата също и така до безкрай! Краят на ЕС идва много скоро!

на лъжците!!!

хората в очите и да лъжеш нагло!

Точно така стана. Цените от въвеждането на еврото почти на всичко се покачиха , а заплатите се съкратиха като цифрово изражение двойно и почти не мраднаха с години. Не му вярвайте на този , той лъже.

Видите ли икономически Експерт като Хърсев, енергиен Експерт като Р.Овч., финансов Експерт като Орешарски, Експерт по сигурността като Пеевски - бЕгайте далЕко!!!

Ха ха, нямало да поскъпнат стоките, само малко, ма в началото... Това да го разправяте ако няма живи свидетели на въвеждането на еврото в други страни, ама има. Поголовно търговците смениха на цените само валутата, числата си останаха същите, което беше 10 марки стана 10 евро и така... На печелившите честито!

Някои мобилни оператори сега дават по 1 стотинка разговор на минута. Въпрос с повишена трудност /за някои банкери/: колко ще е минималната стойност след приемането на еврото?