Експедиция ще провери височината на Еверест

Експедиция до Еверест ще провери дали най-високият връх на планетата не се е смалил в резултат на земетресението в Непал преди две години.

Обратно в новината

Коментари - Експедиция ще провери височината на Еверест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересува ме нещо... дали експедицията, като се качи горе, ще помете, преди да направи измерванията? И ако някой там извади пикела и удари на най-високото място пет пъти, и откърти едно-две парчета, ще бъде ли световна новина и ще доведе ли до сформирането на нова експедиция, за да затвърди понижението? Или ако рече горе да се изтропа, ще се отчете ли повишението?

Другата седмица искам информация какво е нивото на дъното на Марианската падина - затлачено ли е, трупат ли се наноси, некоя зла гад дълбала ли е още? Другата седмица!

...и ако се "смалил", КАКВО?! Ще сложат едно малко камъче на върха и хоп, пак ще си е толкова висок...;-)

Защо ни занимавате с това възвишение?

Беднотията и мизерията водят до смайващи нива на простотията сред народа. Като чета повечето коментари по-долу до тоя извод стигам. Явно някои тапири смятат, че всички трябва да ходят на работа от 08.00 до 17.00 и не схващат, че измерването на географските обекти и нанасянето им на карта също е вид работа. И тази работа не се върши между 8 и 17 в някакъв офис. Не знам също така на кой идиот мисълта за експедиция до в. Еверест му се вижда като екскурзия след като това си е доста опасно за живота начинание. Аре да си гледате вашите проблеми и вашите мизерни копанки и по-малко да коментирате работите на хората по света или поне като го правите да пишете адекватни коментари.

Добре, че не се е издигнал с няколко милиметра, че всички щяха да се юрнат кой първи ще покори най-високия връх на планетата. Милиметри, милиметри ама друго си е да си покорил 8848м. и 27мм. отгоре.

vasil

Вуте и Геле стъпват на Еверест. -Вуте,да побиеме знамето и да се снимаме! -Нема време,времето се разваля.Пиши "К.У.Р."и да слизаме!

Егати с какви се занимават!

Аз съм навит и на мене някой да ми плати една такава експедиция и подготовката за нея? Измерването ще го проведа безплатно!

Като маркуч ли?

vasil

Може и като змия в кошница.

...не бе, като на прасе опашката!...

Явно размера има значение, щом се е стигнало до милиметрите... Нищо, нека отидат хората и да видят. И да не забравят да поставят най-горното камъче, което се е търкулнало от пирамидката - на място.

vasil

Мусала е 2925 м,Митика(Олимп)-2917,Вихрен-2916м. Отпреди век има повик:"Всеки елин, качил се на Олимп,да отнесе камък,та да Олимп да стане балкански първенец!" Правят грамада,висока над разликата от 8 м,но меродавните световни служби не признават изкуствени прибавяния.

Преди 40 години по картите беше 2015 м, така сме го учили тогава и по география. Сега не знам защо с 1 м по-надолу - може би в резултат на по-точни измервания. Митикас гърците го водят 2018 м и поради това на различните места го пишат 2017 и 2018, но не знам кое е вярното.

няма начин да не се окаже, че върхът направо се е сринал заради избора на Тръмп! ако бяха спечелили нео-болшевиките, Еверест щеше да нарасне минимум шест пъти.. Доказано е! :-)))

хората няма кво да ядът, те еверес меверес нам'коси шми проверават... а да проверат хранителните скоки и енергото че с теа пенцийки народа умре отглади и мръзне на тъмно...

Яяяяя, трола написал няколко думи повече. Появяват се първи зачатъци на интелигентност в гладкото тролско мозъче, а?

От къде се финансират тези бе? Ако е от бюджета на България, да знаят,че БСП ги следи из късо и ще докладва на Цацаров! Какви са тези бе? Хората гладуват ,а тези тръгнали с линийка да мерят Еверест до милиметри .:))))

евала коуега ноого тоцна реплика тука се пуща вефа на мах и отпифам од цасата съ отрова цеерз

А дали средната грешка на полученото от измерванията изменение няма да е по-голяма от самото изменение?

Ей,много хора без работа има на тази земя....

останалите са идиоти (хора пълнещи каца без дъно с пари-хабене на ресурси).

Виж кво значи да се чудиш кво да си прайш парите! Ще иде цяла експедиция, че да провери колко точно се е променила височината на Монт Еверест. А дано и ние да доживеем времена да организираме платена експедиция, че да измерим точно колко е висок връх Мусала, че то имаше много земетресения тука в последните години...

Мус Аллах = най-високият връх!

Етимологията е друга.

а именно?

близо до Бога. С годините е станало Мусала.

И такава версия има. И тя, като всяка друга, си има логиката.

Научните среди имат и тъпи разклонения. Тези дето ще мерят милиметра на върха, просто не заслужават какъвто и да е вид обществено спонсориране. Срам за научните работници!

Там проблемът е че индийската субконтинентална плоча се подпъхва под Азия и повдига Хималаите.

На въпросното място да се назначи интензивна терапия с виагра, преди да е настъпила епидемия от гладна смърт сред шерпите...

И като се събуди -краката ти отгънати!!!

Няма съмнения, че адронния колайдер е причината за въпросното земетресение. Това че ние не знаем за това СВРЪХСЕКРЕТНО ОРЪЖИЕ, не омаловажава въпросът защо се случват сега библейски катаклизми. Примерно: ЯЕЦ "Чернобил" или АЕЦ "Фукушима". Ако Чернобил е описан като събитие в "АПОКАЛИПСИС", то Фукушима е експеримент за въздействието отподготвяната смяна на физическите закони, като този за магнетизма. За сега въвеждането на тези нови физически закони се отлага, по подобие на строежа на ЯЕЦ "БЕЛЯне".

"...Фукушима е експеримент за въздействието отподготвяната смяна на физическите закони, като този за магнетизма. За сега въвеждането на тези нови физически закони се отлага..." Абе, Иво, какъв е този фетиш към физически закони? Кой ще сменя физическите закони и кой отлага тази смяна? Дай линк към съответните ресурси, моля...

Послание от Командата на Ащар: "... Молим ви да разберете, че ние уважаваме живота!.. Нека сърцата ви да са спокойни, когато Създателят даде "зелена светлина" за започване на събитията. Скъпи хора от планетата Земя, ние сме буквално сред вас! Ние чакаме с нетърпение изявлението, за което получихме информация от нашите съюзници, че ще бъде в "деня Х". Ние се радваме и молим всички и всеки от вас да вибрирате в СВЕТЛИНАТА, защото когато това се случи, нищо няма да може да спре разпространението на вълната от информация. Ние изпращаме на всички на Земята нашата любов. Бог да ви благослови! Ние сме вашето звездно семейство. Ние всички сме Едно." 23 април 2012 г.

Няма съмнение, че 'има съмнения' има нужда от спешно лечение. Със следните медикаменти хлорпромазин, халоперидол, флуфеназин, тиоридазин.

"Чичко доктор", може да бъдеш сигурен че не след дълго време ще останеш без пациенти. Просто, всички ние ще сме здравите, а ти ще си луднал и безработен.

Тюууу, язък. Щом се е смалил, начи нема смисъл са качвам.

Миналата година ходих на Еверест , до върха има асфалтиран път и с мощен джип те качват .Няма тръпка .И там бъка от пластмасови шишета и от бира .

ходил си чушки

Ходил си до мол-а. Както обикновено. :)