МВнР: Късно е за евакуация на българи от Либия

От вчера започнаха въздушните удари по военни обекти на режима в Либия. Бързото развитие на ситуацията прави продължаването на усилията за евакуация на български граждани невъзможни, съобщават от МВнР.

Обратно в новината

Коментари - МВнР: Късно е за евакуация на българи от Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКО БЕШЕ НАПРАВЕНО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ТАМ НЕ ИСКАХА ДА ИЗОСТАВЯТ КОЛИТЕ СИ ПАРИТЕ И Т.Н. НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН ЛАКОМИЯТА ИМ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ИНСТИНКТА ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ

много ми е зор и за тези да са напуснали преди малко ли проблеми имат другите хора

да бяха предвидили и как балгарите да стигнат до летището в триполи,то е на з0 км от триполи

Благодарим на г-н Младенов за ценните препоръки, които със сигурност ще ни помогнат да оцелеем! Един министър, който си свърши работата професионално и навреме. Ще /за/спиме спокойно.

ами защо не взехте мерки навреме, тъпунгери с тъпунгери!

щото да е оправдана намесата, трябва да има и жертви сред чужденците, сещате ли се от коя държава

турция още на 27 февруари си е евакуирала гражданите :) само за протокола... да го духате всички бг-та

Е колко самолета бяха изпратени, че и организирани мероприятия чрез чужди кораби? Последният ни самолет се прибра с 10-тина бг граждани, останалото бяха чужди. Какво трябваше да се случи още, та нашите да се сетят и да се приберат? Изобщо не съм фен на това правителсто, но и не мога да си кривя душата: в този случай Външно няма вина, че някой си е решил да чака Годо в Либия.

Сетила се Мара да се побара! Абе "политици" що не предприехте действия преди "западните си партньори"? Не Ви броят и за спукана гайда, щом не се обсъждат подобни решения с вас! Българските граждсани кучета ги яли, ное важно рейтинг да се помпа! Ще видите на изборите какво ще ви напомпат точно Българските граждани! До тогава си треперете тихичко!

Нали им уредиха прибирането с три чуждестранни полета, бе български мърморко.Ама Андрешко е седнал на парите си като в полог и ги пази.Стига вече с тия политици, на такъв кьопав народ и такива са им много.

От пращане на самолети до организиране и изтегляне на Българските граждани има голяма разлика, но трябва да се помисли малко. Работата на МнВР е да знае във всеки един момент колко Български граждани има в Либия и къде се намират. При създалата се ситуация работа на МнВР е да има планове за действие при подобни ситуации, а не да се получава, който се е добрал до кораба или самолета да се евакуира, а за останалите е прекалено късно! На идните избори ще си платят и за тази малоумщина! Лошото е в случая, че сега Българи плащат за малоумието на МнВР, а дори не съобщават колко Български граждани са останали в Либия.