Алам: Неприемането на различните етноси ще унищожи света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи голяма грешка да поиска да премести посолството на САЩ в Ерусалим.

Обратно в новината

Коментари - Алам: Неприемането на различните етноси ще унищожи света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алам, проблемът е самият Ислям, а не етносите. Няма етнос, който в името на свой идеал да насъсква хората си да се самовзривяват по случаен принцип, погубвайки невинни хора. Твърде много са народите, пострадали от произвола на "великите сили", но например, дори и по време на най-жестоката ескалация на войната във Виетнам, нямало ни един случай на сляпо отмъщение със самовзривяване на виетнамец в някой европейски или американски град. Ето защо, никой не се плаши, ако съседът му е виетнамец, японец, сърбин, южноафриканец, китаец. Но, ако е мюсюлманин има проблем. Коранът е миниран с послания за омраза и ненавист. Коранът и ислямското "свето" предание - хадисите Там е проблемът. И това го знаят не само образованите араби и мюсюлмани въобще, но и начетените ислямски богослови. Но никой от тях не смее да каже открито, че твърде много писания на Корана не са "божи" думи, а човешки, събрани по случаен принцип в една сборна средновековна книга. Там е проблемът. И ние не можем да го решим вместо вас. Можем само да се учим от нашите грешни предишни преценки за исляма и да го поставим там, където му е мястото: в списъка на реакционните, назадничави и тоталитарни идеологии.

кой е този да коментира действията на Тръмп?! я да взема ибрика

Различните етноси да не се смесват с други етоси. Както е в природата, стадо елени, не отива при глутница вълци, антилопата не плува около крокодили и тн. За да няма омраза селянина - на село, бедуина - в пустинята, ескимоса на север, арабина в С. Арабия, българина в България, както не съм отишъл на някой да му копая нивата, така не искам той да идва да ми прави задръстване по всички булеварди!!!!

проблема не е етносите а истинската природа на човека. дори в рамките на един етнос существуват злоба, завист, алчност, амбиции за доминация над останалити и тн.

Тоя арабин- измамник ккао прави в България ?? Тоя е Арабски Шпинин.. Трябва да го изгонят от България или да го убият... А през това време, всички Просяци в София трябва да влязат в къщата му, там а жиеят и тоя да ги храни... А ако арабина приема всичко, може да отиде в центъра на някой град, се съблече гол, да се нагъзи и всеки който мине поклрай него, да му пуска нещо в занника.. Нали тоя приема всичко.

Този заплашителен тон е нагъл и дразни ! Какво значи неприемане на етнос ? Ако си е у тях, няма проблем, ако обаче иска да дойде и да се настани трайно при някого, но е мързелив, неук и следователно не може да работи и да се издържа, ако няма добра лична хигиена и мирише лошо, ако е инфектиран с разни паразити, микроби и вируси и е следователно опасен, какво може да се очаква - да бъде приет с овации ? Може, ама няма как да стане.

"Арабски център за медийни изследвания" в София?!?!?!?!?! Я марш в пустинята да си общувате с камилите!

Бах, мамаУУУУУУУ! Ко стаААААААААА! Уж съм дървен шоп па не знам, че имало Арабския център за медийни изследвания в София. Само за кадъните знам, че хубаво се чукат!!!

ИСЛЯМА Е ПЕРВЕРЗНА ХРИСТИЯНСКА СЕКТА .. НАЙ-БЛИЗКИ ДО НЕЯ СА АДВЕНТИСТИТЕ ОТ 7-Я ДЕН :))

ЩО НИКОЕ РЯЗАНО ЧИФТЕ ОТ УЧЕНИТЕ НЕ РАЗКАЖЕ ПО МЕДИИТЕ КОЙ Е ИСА ИБН МАРИАМ - ИСУС СИНА НА МАРИЯ И КВО Е ПИСАНО ЗА НЕГО В КОРАНА ???? .... ЧЕ ИМЕННО ИСА ИБН МАРИАМ ЩЕ ВОДИ АРМИЯТА НА АЛЛАХ КОЯТО ЩЕ ПОБЕДИ ДЯВОЛА ... И ЩЕ УСТАНОВИ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ НА ЗЕМЯТ , ...А КОГАТО УМРЕ ЩЕ БЪДЕ ПОГРЕБАН В МЕКА ДО МОХАМЕД ... ЩЕ ВЪЗКРЪСТНЕ И В ДЕНЯ НА СТРАШНИЯ СЪД ЩЕ КАЗВА НА АЛЛАХ КОЯ ДУША Е ПРАВЕДНА И КОЯ НЕ ???? ....... .... ЗАЩОТО АКО КАЖЕ ВЕДНАГА ДЕЦАТА НА ДЯВОЛА В САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ ГО ОЧИСТЯТ :)) ... ИСЛЯМА Е ИЗКРИВЕН И ПОЛИТИЗИРАН ОТ САУДИТСКИТЕ И ТУРСКИТЕ СВИНЕ И ТЕХНИТЕ ХОДЖИ :))

Ние сме преди всичко хора- от расата и етноса и религията и семейството на живота- на Любовта. И после вече се делим на всякакви други раси,етноси, семейства и религии. Когато си жаден и някой ти подаде чаша вода,когато си гладен и те нахрани, когато си болен и те оздрави, когато си сам и те приюти, той е вече от твоя етнос, и раса, и религия, и семейство. Другото е маловажно.

Сигурно мюсолманите са по-засегнати,но Ерусалим не може да е столица само на евреите.Ние също сме засегнати.

Бих казал, че непрестанните войни в цялата история на човечеството е точно поради това, че етносите са смесени. Няма смесване - няма взрив. Това е едно просто правило от химията.

"Моделът, който иска Тръмп, ще води до неприемане на различните етноси" Човека казва край на незаконните мигранти,а всички разбират край на всички мигранти(законни или не и настоящи мигранти и всички етноси) и продължават с глупостите.Защото е на мода да се държиш като тъп и малоумен в Америка. А под различните етноси доктора със сигурност има предвид само мюсюлманският да не говори ме че единствено мюсюлманите и снежинките от Америка ръсят подобни небивалици за края на етносите.

не приемането на исляма е различно от не приемането на етноси. исляма е враг на хората. исляма е религия на злото.

Истината е че света се ръководи от противоречия а хората са жертва на тези противоречия.

Да беее,ами приеми ти християнството тогава! Ти и твоята малоумна религия нека приеме християнството и заобичайте всички християни,пък тогава ще говорим за приемственост!!!!!

Кой не приема различните етноси,кой?!?!? Точно вие ислямистите не приемате нищо различно от исляма!!!! Навсякъде,където отидете трябва да ви играят по шапката,трябва да е вашата... Вие насила карате останалите да приемат вашите малоумни ценности,вие избивате всички,които не приемат откачената ви религия,а сега се сърдите,че Тръмп ви отритнал!!!!??? Като отиде християнин във вашите държави и трябва да се държи по вашите закони,а вие,когато идвате в Европа искате същото,пак по вашите закони да се държат всички,е няма да стане!!!! Вие сте най големите фашисти! Вие убивате,изнасилвате,режете глави,взривявате всички,които не приемат вашата болна и малоумна религия,а сега ревете,че света не ви приемал...

Самото възникване на Исляма е отговор на налагането със сила на християнството и "християнските" простотии. Типичен пример от съвремието - ами "Арабската пролет" е точно пример за ОБРАТНОТО, таписано от тебе.

Това е демагогия. Ислямът възниква като отговор на простотиите на "християните", които са избили стотици хиляди, а се правят на овци.

малейй, ма ти довчера не беше ли най православният християнин от всички православни християни бе??

Това, че съм православен християнин - само се потвърждава от написаното. Тукашните славяни НИКОГА не сме живяли във война с исляма, воювали сме единствено с поробителите.

Какво е това на снимката?!?!?! Човешка храна поема ли?!

Не ви разбирам- и евреи, и мюсюлмани не ядете свинско. Едните - кошер, другите-халал. Вие сте едно, ако питате мен.

този арабски ци.ганин що не се погледне , че на човек не прилиа? по недоправен е от столипински ром! що не каже къде и кога циг.аните са имали държава?

Когато някой създава конфликт, си бере и плодовете му. Битката е за земя. Евреите можеха да поискат територии от ООН, но не го правят - просто я завоюват, като в средните векове. И даже няма значение кой е крив и кой е прав - защото при такова дърво - такива плодове.

Стига тъпа демагогия и подценяване на народа. Доналд Тръмп просто изпълни решение на Конгреса на САЩ...

ТРИМА ПРЕЗИДЕНТИ ПРЕДИ НЕГО:КЛИНТЪН,БУШ И ОБАМА ГОВОРЯТ СЪЩОТО КАТО НЕГО-ЕРУСАЛИМ СТОЛИЦА! ВИДЯХА СЕ И ЗАПИСИ НА ИЗКАЗВАНИЯТА ИМ! ОБАЧЕ НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ГО ДОВЕЖДА ДОКРАЙ!!!

господинът да обясни колко толерантни са Палестинците. Ние имаме интернет и можем да ползваме Google. Историята на Палестина от 1917 е буквално на един клик разстояние.

Безконтролното размножаване на паразитните етноси ще разруши света.

Докторът се прави на "Дръж ми шапката". Аз пък одобрявам действията на Тръмп - по-добре е този гноен цирей да се разреже. Само с едно преместване на посолство в града, който Израел е обявил за своя столица от 30-тина години насам, Тръмп накара всички да си покажат "рогата". Не друг, а нашият Крум е казал "Като не щеш мира - на ти секира!". Видяхме ги "интегрираните" мюсюлмани в Европа какво правят - опити да палят, да рушат и призиви за джихад. Точно тези същите, които дхимитата от Брюксел се опитват да ни наложат насила. А пред Уммата (единната мюсюлманска нация според техния Коран), която официално не признава никакви граници и държави, освен Държавата на исляма, иска да наложи своята мракобесна идеология, наричана ислям в целия свят (щото така пишело в Корана - да остане само една религия - ислямът - господстваща в целия свят), предпочитам Израел и евреите. Просто е инстинкт за самосъхранение. Вече 70 години - от 1947 г. до сега, десетки предложения за какви ли не варианти са били отхвърляни от арабите, които и до сега си остават на основополагащата за тях доктрина "Палестина от море до море!" и се опитват да я приложат чрез насилие. ДГД!

Подобни приказки ми приличат на онзи виц, дето една изнасилена жена я осъдили, че тя е виновна, защото не се била съгласила доброволно / т.е. не е била толерантна/. Ако била се съгласила, изнасилване нямало да има. И тия с чалмите същите песни пеят - навсякъде налагат отвратителния си цивилизационен модел насила, колят хора, водят джихад, забраняват на християните в собствените им страни да живеят както си искат, защото това ги обиждало и т.н. простотии. Аз искам да си живея в европейска и християнска България и не са ми нужни никакви араби, чалми, фесове, ислями, джамии, фереджета, съобразяване на храната и празниците ми и т.н. с тези нагли навлеци. Да си стоят в техните страни и да си правят каквото искат. Ако някой европеец отиде в техните държави и се опита да каже, че ислямът не е толерантен към останалите, ще го вкарат в затвора до живот. А тия дошли тук, грабят, чупят, всичко осмърдяват, вият от джамиите, забраняват ни нашия живот, харчат нашите пари, карат ни ние да чувстваме угризения, че живеем в собствената си държава, И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ ние сме били виновни и нетолерантни. Гостът обвинява домакина, че не му се подлага достатъчно. По-голяма наглост и нахалство не съм виждал. Дано Тръмп си удържи на обещанията и малко поразчисти поне Америка, че там най-здраво са изпуснаха нещата с тия простотии за мултикултурност и толерантност. В историята, живота и природата такова животно няма. Просто по-силния, по-свирепия и по-варварски настроения унищожава и изяжда по-слабия. Не сме длъжни сами да им се предлагаме. Напротив, и у нас трябва да се ограничи безразборното им заселване.

Кой го интересува какво прави сащ-исания късопишльовец- Той е никой просто една пионка в ръцете на евреите. Също нищо не значи и преместването на сащ-исаното посолство в Ерусалим. Най-добре е всички сащ-исани евреи да се преместят в друга галактика. Да живеем в мир и сговор...

Исляма не приема другите етноси и религии, зашото всички трябва или да станат мюсюлмани или да умрат. Има и трета опция - да останат живи и да плащат джезие... Християните са толерантни, мюсюлманите не.... Защо ни насаждате вина, каквато нямаме и задълженияк каквито не искаме? Кой ви пречи да живеете в Европа ? Някой да ви гони и да иска да ви променя религията? Защо идвате тук а не в СА или Катар? При своите ви няма ли да ви е по добре? И къде в Корана е споменат Ерусалим?

Ще отговоря само на последното: в Корана джамията Ал Акса е упомената над 60 пъти. Нали я знаеш въпросната къде е, уважаеми госте Християните са толерантни, защото така са дресирани от евреите. По същата причина мюсюлманите пък са нетолерантни- защото Мохамед е преписвал яко от Тората, където всички неевреи са наричани "гоим" и като такива са законна плячка на евреите- да ги лъжат, стрижат, убиват, обиждат, да им крадат добитъка и жените, и пр., и пр.

Май не си комунист, а мюсюлманин. Какво търси тая джамия върху най-свещеното място на юдеите - храмът на Соломон. Защо до църквата на Св.Георги в Израел като цирей и паразит се е лепнала джамия..... Въобще какъв го дирите там....И се махайте от Витлеем - това е градът на цар Давид и рожденото място на Исус Христос!

Много искам да видя броя на християнските църкви в Саудитска Арабия, и дали се доближава до боря на джамиите в България (даже не в ЕС).

ги приемем сте ни унистогст осте по-барсо

'Що се праиш на "дръж ми шапката"?! Какво съжителство м/у мюсюлмани и останалот очовечество, след като първото е индоктринирано на постотоянна база, че ислямът трябва да се наложи в целия свят и оттам поведениет она тези измислени бежанци в Европа. Що се правите всички на луди и на паляюовци. Да, светът може и да загине заради религиозни безумия и лицемерие.

АГРЕСИВНАТА МЮСЮЛМАНСКА РЕЛИГИЯ, ПРОПОВЯДВАЩА"ПОЛИТИКА НА УТРОБАТА", "ДЖИХАД" И ПР.ГАДОСТИ!!! РАЗБРА ЛИ, НАМ СИ КОЙ СИ?! СВЕТЪТ НЯМА ДА ПРОКОПСА ДОКАТО МЪРЗЕЛИВИТЕ АРАБИ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ДАВАТ ТОН КАК ДА ЖИВЕЕМ!

Мразя палми и евреи и те нямат място в нашата България

Не си прав за палмите, какво ще кажеш за палмите в Испания, лоши ли са?

толерантност се казва арабино ,приемаме ги толкова ги приемаме че заприличахме на кочина този хуманоид не е от нашите как да го приемем ,като техните искат да покорят и да властва халифата и успешно внедряват под една или друга форма било телерастия ,педерастия така нататък моралните устои са силно деградирали

Алам, Амал... Ам-Гъл?

Айде бай халам бегай си у палестинското Филиповци.

Аз ги приемам когато си стоят в страните си, не мога да понасям разни нагли араби и черни в Европа и у нас. Ето например какъв е този арабски център за медийни изследвания в София? Да си го правят в Мека бе, да се махат от тук бе, аз не съм отишъл да се разполагам в техните страни.

Както казах онзи ден под фалшивия плач, че "Хамас нямала сили за нова интифада", вече няма балами сред арабите. Опита на евреите да насъскат за пореден път шиити срещу сунити ще се обърне срещу тях- така, както се обърна срещу тях насъскването на сунитите срещу християните. Ще кажете: как така разрушаването на Сирия от ИДИЛ е поражение за Израел? Ами така- в момента Израел фактически граничи с Иран.