Цените на разговорите в ЕС със сериозна разлика

Разликата в цените на мобилните разговори в отделни страни от Европейския съюз достига 8 пъти. България е сред държавите с най-ниска средна цена.

Обратно в новината

Коментари - Цените на разговорите в ЕС със сериозна разлика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А що не пишете каква е цената на джоинта спрямо минималната работна заплата в Холандия а .

Така-а-а, значи цената на мобилните телефонни услуги е най-ниска в България, но затова пък храната е най-висока в целия ЕС. И така е правилно, защото като няма какво да ядеш трябва много да говориш за да ти е заета устата с нещо! Мисля че добре са балансирани нещата.

Пълни глупости! Какъв е смисъла от безплатни минути към 5 номера, след като всички останали са си все 32 ст с ДДС през последните 10 години?!?? Всъщност в Холандия говорят на нашите цени, но заплатите им са... Отделно, че в белите държави се дават и телефони срещу договор. Тук всичко вече е на лизинг!

Това както обичаме да казваме е поредната стъкмистика. Тук се взимат предвид безброй изключително разнородни планове, които реално не могат да се съпоставят, както и отстъпки, които отново няма как да се гледат паралелно. Съгласете се, че не може да се сравняват 2000 минути с ЕДИН номер на един оператор и примерно 600 с ВСИЧКИ номера на всички национални оператори, при това таксата на втория план съвсем резонно е 3-4 пъти по висока от таксата на първия, екак да ги сравниш?! И това говорим за една страна само, България, а като прибавиш и останалите 27 страни членки на ЕС какво става при хилядите различни планове, различните икономически условия, заплащане, покритие и брой на операторите в съответната страна, пълна стъкмистика!

Oт години плащам за 2000' /33.часа/ - 15.лв . Bсbщност 1мин ми стрyва 0,0075.лв имам 3 междyнародни номера и 9-бbлгарски ! Mисля, че цената е добра ! планbт е "GLOBUL SMART GROUP"

4,4 евроцента на минута в БГ ??? Това е абсолютна лъжа!!! Кой и как го е изчислил???

Мирише ми на платена статия.От кога разговорите в БГ са 8 стотинки.Аз говоря на 28 стотинки (14.35 евро цента) на минута при месечна такса 10.87лв.Бивш служител съм на мобилен оператор и много добре знам цените какви са,средната цена в БГ е 25 стотинки на минута така че тези ги разправяйте на някой друг.

За едни и същи мобилни телефонни услуги потребителите плащат осем пъти по-скъпо в Холандия, отколкото в Литва за национални обаждания по мобилен телефон - сегмент, при който разликите са най-големи, съобщава Европейската комисия в комюнике. Обаждане в страната струва средно 14,7 евроцента на минута в Холандия спрямо 1,9 евроцента в Литва. Тези глупаци да вземат да си сверят добре чесовника. Моят абонамент е за 23 евро със ДДС и включва 100 смс 1000 МГ интернет и 300 минути разговори. И сега на кого да вярвам на статията ли и ли на договора който имам със тел. компания

Забравих да спомена ,че заплатата ми е 2600 евро

Защо винаги сравняват цените в абсолютно изражение, защо никога не ги отнасят спрямо средната работна заплата? Е, нали си имаме социален парламент и социално правителство - то социално избягва и теми като тази ! Оооо, забравих - то социално си почива !

рсеазбрахм,цените ще се вдигат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо общ пазар. После общо правителство. На края един татко на всички европейци. Алелуя!

Откога цените на разговорите са само 8 стотинки на минута?

8 стотинки получават като ми сложат 2000-3000 минути с такса 15-20 лева. а това, че рядко на човек му се налага да говори повече от 200-300 минути на месец е отделен въпрос. Последното намаление на цените трите оператора направиха като запазиха таксите и вдигнаха броя на предплатените минути,които и без това хората не успяват да изговорят.

Най-правилното сравнение е с една средна заплата в съответната страна колко минути разговор могат да се направят и тогава ни казвайте къде сме в класацията. Всичко останало е МАНИПУЛАЦИЯ!

Заплатата е нещо лично. Получаваш толкоз, за колкото си се договорил лично с този, който ти плаща заплатата. Нито един цент в западна Европа не е дошъл даром.

А цената спрямо средната заплата каква е?!?

МИ НАЙ ВИСОКА !

Единен пазар си е добре, а едина заплата ще я има ли?

както и няма единна схема на специалностите. В някои страни много ама стотици различни специализации по психо, а защо такива в България. Нямаме психясали хора, всичко лекува се с ракийка и тн. Реално стойността на работна ръка е различна по различни причини, различна безработица, различна квалификация и друго. Така че временно да забравим за единна заплата.