Великобритания няма да е част от европейска супер-държава

ЕС постигна компромис с премиера Дейвид Камерън за обвързващо споразумение за реформи,което отваря пътя към референдум за членството на Великобритания това лято

Обратно в новината

Коментари - Великобритания няма да е част от европейска супер-държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След известно количество години в ЦАЩ мога да кажа, че по-умело действуваща машина за управляване на политически и обществени процеси в изгодна за управленския(не този на правителството)елит на САЩ, не съществува.Събитията в Близкия изток и Европа са поредните доказателства.Лошото е, че малко хора са дават сметка за това, кой наистина дърпа конците и каква всъщност е крайната цел.В случая Камерън, Меркел и др "лидери" са просто мъпетите на САЩ.

От коментара и цитатите прочетени тук става ясно , че Дейвид съвсем леко и финно дава Пълен Заден Ход на така неречения "Европейски Проект".Но пък съвсем по демагогски вещае и предрича, че мястото на Британия е в Европейския Съюз (но само ако Народа реши все пак).Това е поощрително насърчаване на такива като Нас , които на всяка цена ще останем в ЕС, ще плащаме на Емигранти, ще се въоръжаваме за да пазим Европа от Емигранти, ще плащаме прогресивни членски вноски ...докато Дейвид стратегически ще изчака 4 години.Това трябва да е предупреждение и към тези екзалтирани "Българи" , които единодушно в хор прокламират , че единствената им цел е влизане в Шенген и въвеждане на Евро.Нека да ги озаптят най сетне.

Англия е 100% зависима от САЩ и играе по тяхната свирка! Излизането на Великобритания от ЕС е ход с който се цели отслабването на ЕС и създаване на прецедент, който да последват и други,недоволни от Брюкселската бюрокрация! Промяната на тактиката за създаване на привилегии за Великобритания, които практически премахват за нея основни, принципни задължения по Лисабонският договор, са още по-опасен прецедент за искане на подобни привилегии и от други членки, отколкото напускане на Великобритания на ЕС! Тези привилегии, практически обезсмислят ЕС!

Великобритания , защо не се правеше на толкова велика през ВСВ?

На гражданската война в Щатите по времето на Линкълн - Севера срещу Юга. Но все пак робовладелският Юг е загубил в крайна сметка, това не е Давид срещу Голиат, а Меркелит срещу Гольо Голев. Кой да им каже, че и те ходят до тоалетната като всички останали хора...

Просто постепенно ЕС мутира и се превръща в нов СССР. Членството ни в него, е абсолютна загуба на суверенитет. Това от което британците искат да спасят. Въпроса е как ще се спасим ние от ЕС, особено при продажните ни политици?

ЕС е странен, но доброволен колониален съюз на страните от централна, източна и юго-източна Европа с цел да станат още по-бедни и още по-зависими - политически и икономически!

Popa

"Съединението прави силата"! Който се цепи, после става нацепен, а Путин гледа и се кефи!

Специален статут, собствена отбрана - добре, добре. Въпрос на време е и други да поискат същото. Например Гърция като вход на бежанците, Франция заради фермерите си и... лавината ще тръгне от едно пропукване. И с право, защото диктатът на ЕС е по-голям от съветския. И постоянно правят мозъчни примивки за единство и общи ценности. Как аз например мога да имам общи ценности с .... Пеевски да речем? Та ситият на гладния не вярва. ЕС не е бил замислян като политическа диктатура, държави с различно развитие няма как да са единни. Сега ние сме от нивото на Монголия или Виетнам при соца, които другите гледахме със съжаление и насмешка. Това направи ли ги развити? Не. Ние на какво разчитаме?

Popa

Русия гони нивото на Монголия, а не ние! Средната работна заплата в България е 915 лева, а в Русия - 340 БГ лева! МРЗ в БГ - 420 лева, в Русия 135 - лева! Има да ни гонят, гонят и да ни дишат прахта! Мухахахахахаха!

Средната заплата в БГ се калкулира като средно аритметично от доходите на 90 % много бедни, 7 % средни и 3 % от много, ама много богати хора! Средната заплата на бедните в БГ е около 250 лв, на средните около 900 лв, а средната заплата на останалите 3% е над 30 000 лв.

Вликобритания още живее в миналото си на суперсила , а то приключи още когато Хитлер им направи блицкрига. Тогава Рузвелд им казва - аз ви спасявам то Хитлер а вие приключвате с империята . А сега ... те дори не нямат собствен автомобил, всеки момент ще се разпаднат . Жалка история ...

Обреченият още при създаването си ЕС естествено се разпада. Това включва и агресорът НАТО.... Чао Рагацца Белла !

Проамериканската тогавашна върхушка ,без референдум вкара България в НАТО и ЕС.Паси ораторстваше, че след като влезем в НАТО ,България ще бъде зарината от инвестиции.. Е, и? Докараха ни до пълно ликвидирана не държавата/ приеха продажниците единственият в историята на света Закон за ликвидационните .съвети./...Де Факто ни ликвидираха. 72% импорт, армия, разузнаване, контраразузнаване, полиция, съд, прокуратура.Всичко е скапано и пълен цирк...

Те губят...

работят в ЕС и изкарват повече отколкото червената буржуазия ТУК!

Не можеш да си представиш ,колко добре изкарва червената буржоазия тука,а че не желае да плаща е друг въпрос.

но на тези които и дават тази възможност да господства тук!

Браво на британците и по-специално на Дейвид!! Запазват си статута на световна сила със собствена валута, самостоятелна политика, с повече права и по-малко задължения!!

ЕС е на ръба на по-голяма рецесия от американската и е пред политическо разпадане. Икономическото е факт вече ...! Но "братовчедите" на кукловодите не искат да са на потъващия кораб...! Нормално е - като са на една ясла... ! Единна Европа не съществува. Засега тя е само средство за САЩ да съберат всички европейски страни в кюпа и да ги юркат накъдето искат...

Много точно казано. А Великобритания е над ЕС и заедно със САЩ се водят единствено от собствените си интереси.

Не знам дали бьлгарите осьзнават,че всички вреди за Бьлгария идват от членството в ЕС..Ако разкараме 1000 човека от постовете и си вьрнем златодобива всеки блгарин ще има заплата от 1000лв гарантирано.Тока може да е безплатен, ако военните поемат АЕЦ и се арестуват шефовете на НЕК.Бьлгария може спокойно да си произвежда всичката необходима храна за населението или да си го купува, чрез бартери.Един референдум в полза на независимост и излизане от ЕС би ни спасил като дьржава и би сбьднал мечтите на Леавски, Ботев и Иван Михайлов.

Какви мечти на Ботев и Левски ... ако излезем веднага ще се разпаднем , нямаме икономика , нямаме войска , а и българи дори не останаха в тая държава...

И ТОВА НЕ ДОКАЗАТЕЛСВО ЧЕ ИМА ПЪРВИ, ВТОРИ И НЕКАЧЕСВЕН СОРТ В ЕС - ОТ КЪВ ЗОР СА БЪЛГАРИТЕ НЕЗНАМ СИГУРНО ОТ ТОВА,ЧЕ СА МНОГОМНОГО "УМНИ"

Бълг.народ също никога не е искал ЕС!И точно затова никой не го попита!Шепа предатели ни продадоха,за да се облажат! Кажете какво добро видяхме цели 8_9години в този ЕС?Само забрани и ощетяване!ОСТАВКА За предателите!

Аз не познавам и един българин, който да използва помощи във Великобритания. Повечето българи дори не са запознати със социалнита система на страната. Но съм срещал доста черни с многолюдни семейства, които ползват всички видове помощи. Много българи си намират работа през фирми, които им уреждат всичко и после им взимат определен период от време процент от заплатата. Въпреки всички Великобритания дава алтернативи сравнение с България и тези хора ще продължават да емигрират, но това са работещи хора, а не използващи помощи. ""Крайната цел е да запазим единството на Съюза. Това за България е много важно. Излизайки Великобритания като основен донор, Кохезионните фондове ще паднат. А всички ние само на тях разчитаме за инфраструктурните ни проекти.", обясни Бойко Борисов." Това е директен пример за това, че България е силно зависима страна, без силна собствена икономика и пазари. Подобни причини са в основата на множество проблеми, поради които хората емигрират. Много е възможно сега и други държави да искат статут на "специални държави". Може ли да имате съюз, когато нямате общи гледни точки и когато всеки си гледа собствения интерес? Представете си един САЩ с 50 отделни държави.

Прав сте г-н Цонев. Само едно малко дпълнение: За съжаление, тези черните, са лицето на България пред хората, а и политиците в и извън ЕС. Аз лично имах такъв трагико-комичен опит: по време на командировка в Швейцария, местните колеги, като разбраха, че съм българин, в ъзкликнаха учудено (да не кажа шокирано): Ама много си бял за българин! Да нямаш руски или немски родител? Както се казва, ходи обяснявай, че нямаш сестра...

Специално срещаните от мен бяха от африкански и азиатски произход.

ние бъгарите и в бъгария трудно се докопваме до соцялни надбавки обаче братята роми не си поплюват. не ми е ясно как успяват. без да знаят бъкел англииски веднага се уреждат за социялни....

бе накрая хитрата английска сврака с двата карка ама дед ад видим))))

четири години за човек който иска да работи не са много. Явно там са ги налазили..хора които искат от вратата да легнат на социалната им система....това налива вода в мелницата на такива като Фараж.

А защо трябва да плащаш данъци там?

закони в целия свят....Светът не се състои от андрешковци...колкото и да ти се вижда странно.

Супер! Хайде сега ние да договорим България да не участва в борбата с климатичните промени, за да развиваме енергоемки производства!

Великобритания няма да е част от европейска супер-държава, тъй като като англо-саксонска държава клони повече към САЩ.

както бях писал след време ще имаме щатите от 300 млн , после ес от поне 500 млн човека ииии по средата англетата с 60 млн ? и как точно би прокарала собствена политика англия между тези две ...държави ...а като се намесят китай и индия с по 1 млрд човека дали някой би се интересувал какво искат англетата ??

Кой политик на държавна софра иска да излезне от Европеския съюз!? Трябва да е луд! Та евопейският парламент е врорият най-важен структурен елемент в частния комунистически строй на политиците в европа и още един голям източник на комунистически облаги за политици, които прокламират и налагат капитализъм! Нали Камерън знае, че като му свърши премиерския мандата може да стане еврокомисар с 20 000 хиляди евро месечна държавна заплата, безплатна луксозна квартира в Брюксел, безплатна лимузина, безплатни самолетни билети....Щели да разрушат еропейския съюз, ама друг път.

Ако нашият премиер беше поискал подобни преференции,дали изобщо щяха да го изслушат!?А може ли някой да подскаже, на него кога му дават думата,защото аз лично не си представям по какъв повод ще му дадат да се изкаже!?

Не мисля,че е толкова въпрос на премиер. Да вярно, че Камерън следва интересите на Великобритания, докато Борисов е много спорно чии интереси следва. Но все пак, колко и да ми е мъчно да го кажа, смешно е да сравняваш България с Великобритания...

всеки е толкова голям и значим и способен да направи промяна, колкото голям е интелекта и смелостта му. В този смисъл борисов е мижитурката в европарламента, а не защото е премиер на България .

И да му дадат да се изкаже кой ще разбере какво говори?Той завалията език не знае и словореди като Пената.

че кой е "вашият" премиер бе смешко ?? що мериш Симеоново с Оксфорд...ега ти смехурана

EС допусна да наруши един от основните си закони. Сега вече граждани от ЕС които са извън еврозоната като българи и румънци, вече няма да имат достъп и право до социалните помощи във Великобритания. Все едно не сме в ЕС вече. Вече за едни може а за други не. Все граждани от ЕС уж. А уж точно с това се хвалеха от ЕС преди с равноправието между гражданите

не си схванал . всички европейци които отидат в англия през първите си 4 години няма да могат да цедят системата...т.е да работят 4 часа, да им дават социал а те през останалото време да доработват на черно. а и защо детето ти в България да получава същата издръжка като дете в англия ??

Ти не си разбрал ,за онези от шенген е малко по -различно.

Какво стана? Големите държави в ЕС все повече налагат своите интереси, а по-слабите като нас не само, че нямат значение, дори напротив - длъжни са да приемат всякакви условия, независимо дали са неизгодни за народите им. Ако сме стигнали дотам да разчитаме само на фондовете, значи сме капитулирали напълно. Срам за всички, които са ни управлявали досега, и за тези, които управляват в момента!

Специалистите казват,,че малките народи са обречени да живеят в сянката на големите.И че големите народи винаги използват в някаква степен малките ,за да прокарат собствените си интереси,естествено с отчитане на особеностите на всеки народ и гоеполитическото му значение. А когато стане напечено,някой от малките народи бива пожертван/ като жертвено агне/ за успокояване на обстановката.Малките народи винаги трябва да имат едно наум за това ,в какъв момент "Големият брат" може да ги изостави на произвола на Съдбата!

АЙДЕ СТИГА - ДА НЕ БИ ДАТЧАНИТЕ И ДР . ДА СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ НАС ???? !!!! ,,,,, .....

Значи от тук нататък Европейския съюз са само държавите в Еврозоната. А България не е в еврозоната, значи не е и в Европейския съюз. Само ни използват. Вече няма равноправие в Европейския съюз. А ние в еврозоната ще влезем я чак към 2020-2022 чак тогава ще приемем еврото. Евентуално.

Дали това не е началото на края (на ЕС) ?

и кой ще разтури европейския съюз, пардон европейския парламент!? Политиците!? Та еропейският парламент е врорият най-важен структурен елемент в частния комунистически строй на политиците в европа и още един голям източник на комунистически облаги за политици, които прокламират и налагат капитализъм! Нали Камерън знае, че като му свърши премиерския мандата може да стане еврокомисар с 20 000 хиляди евро месечна държавна заплата, безплатна луксозна квартира в Брюксел, безплатна лимузина, безплатни самолетни билети....Щели да разрушат еропейския съюз, ама друг път.

Добре съм, благодаря за интереса. Я се замисли малко извън рамката, на българският политик. Един много прост въпрос - ако Камерън го интересуваше и гледаше към комисраският пост, щеше ли да си дава толкова зор? За нещо, за което му е ясно, че ще си навлече гневът на цялата ЕС бюрокрация и политичска машина (т.е. изстина му комисарското местенце); и за нещо, която със със сигурност ще му спечели следващ мандат? Точно подобни явления и ситуации могат да разтурят ЕС. И може би (МОЖЕ БИ!) това е целта с тези мигранти. Щом като Великобритания си издейства такива преференции, Франция вече със сигурност се змаислят за същото. Както и в Германия. Защо системата във Великобритания да е защитена от всикчите минуси на ЕС, като същевременно се ползва от облагите, а другите държави, нетни платци, - не? С тези промени се увеличава автономията на отделните държави в ЕС. Което автоматично разкъсва още повече, и без това крехката връзка, съшиваща ЕС.

цирк

най-големият цирк в света.

Камерън е премиер , който осъзнава че е премиер на една държава и освен, че си прибира и той огромната държавна заплата, също се и бори за интересите на тези, които са го избрали и му плащат заплата - дава им големи социални помощи и им ги защитава. А тоя дето в БГ трябва да е аналог на Камерън, вижте го само как разсъждава: "к'во ми друса че няма работа в БГ или пък че заплатите са като милостиня за българите, та са хукнали на ангария. Ако 'щат да ги ползват като роби, ако 'щат да не, аз к'во ощо имам с тия хора, важното е аз да съм си добре и държавната ми примиерска заплатчицица да не спре след като държава остане без българи, аз ще си имам европейските фондчета да ме хранят, за к'во са ми българи на мене в държавата!? ХА хахаа

британските политици се борили за гражданите си !!! значи напълниха острова с б.оклуци от бившите колонии, най-разпространеното има сред новородените е мохамед , а те се заяли с източноевропейските християни .... че им пречили на соц.система . значи не ги притесняват камиларите а българите и румънците

Длъжни са да приемат онези от колониите, защото са грабили богатствата им векове наред. Ние като никого не сме ограбвали, нямаме задължение да приемаме нито афганистанци, нито иракчани, нито каквито и да било други. Те са ни длъжни, защото им опростихме сума дългове, от което загубихме много.

Най-добрите в политиката исторически, а и понастоящем са англичаните, като една бивша империя Великобритания има нагласата, че не може да се подчинява на външни политици-идеалисти-те не желаят да попаднат в границите на евентуалния халифат, така те помагат на държавите, нежелаещи отсега да преклонят глава под сабите!

Ами да. Сага всички членове на ЕС могат да последват Великобритания и да се еманципират. Какъв по-добър пример от това? Какво чакат такова като Бойко? Ако иска да стане цар на 4-то Българско Царство да започне да действа като такъв, а народа ще си каже думата. Пратете го на специализация при приятела му Камерън. Нали бяха много близки?

дали някой знае тези ограничения за социалните ще важат ли и за тези от трети страни...например от бившите британски колонии ? ако не , би трябвало да съдим англия за дискриминация !! иначе по-принцип в исканията им има резон . Но желанието им да не се интегрират по-тясно ми напомня положенето със щатите.....накрая ако ес стане подобно на сащ...т.е обединени европейски щати то англетата пак ще са прецакани...но така е на два стола не се седи

Британците като не щат да остават в европейския съюз, нека кандидатстват за евразийския. То и аз като виждам каква е переспактивата (бъдещо членство на ФАШИСТКА РЕПУБЛИКА БАНДЕРИЯ и ТЕРОРИСТИЧНА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ е европейския съюз) почвам да мисля, че британците са прави да се откажат от европейския съюз.

ние още през комунизма намирахме начин да идем в англия, такива реформи никои няма да спрат.

разколници! В момент, когато отвсякъде чергата гори и вместо да се търси единение, а после да се решава кой да води бащина дружина, те тръгнали да изврънкват облаги за себе си - и го постигнаха! Три века егоизъм и фалшиво самочувствие не се стопяват бързо и лесно. Приемат бежанци, а нас и румънците ни пъдят, но хак да им е. Като почнат да насилват по "Пикадили" и "Хайд Парк", друга песен ще запеят - "Помагайте, братя, не е справедливо, да си ги разпределим, а?"

важното е във фиша със заплата на бойко боризов под графата "лапано от данъците на българите" да не изчезне другата графа - "лапано от еврофондовете" . Така най-големите борци за американски капитализъм т.нар. (частна инициатива) са тези с най-огромните комунистически (взети от народа) заплати. Това се казва - частен ( в смисъл- само за избрани като борисов) комунизъм. Хубаво, че си е гласувал човека за себе си и своята заплатка.

Кралицата към Камерън с факс:"Започвайте строителството на минаре в Бъкингамският дворец, че нещо ме напъва от вътре и от вън."

Ех, ако можеше и ние хем да останем в Европейския съюз, хем да станем членове на Евразийския съюз!

Някои тук се оляха да славославят англичаните. Не знам как са генетично, след като векове наред са имали кръвосмесителни бракове.

Така. Току що ми хрумна още нещо. Български гражданин, работи една година в Англия. Остава без работа и след това се прибира в България. Той е работил и си е плащал всички данъци. Сега като е без работа. Няма да получи обещетение. От това следват две неща. Значи българинът който е гражданин на ЕС си плаща за удоволствието да работи в Англия. Веднага виждам как масово в Англия, ще започнат да работят без да си плащат данъците. Защо, тук в българия не се вдигна шум до небето, че това е дискриминация към българските граждани. Къде е Плевнелиев, Борисов, Кунева? Явно англичаните прозряха, че българинът може да плаща данъци без да получава нищо.

дали ни харесват или не, е отделен въпрос..Там и данъците им са големички...Та всеки да си прави сметката....да ходи или на.

... и тези които служат на държавата имат шанс да ги направят на Сър или Лейди и да се ползват с почести, а другаде на такива им дават тиквени медали .... Система си има една такава държава, система. И те са се учили много, но и го прилагат на практика...

Гледате ли го тоя дето е зинал и пръска слюнки. В енциклопедия Британика, написана от английски "учени" голяма част от българската история е приписана на Македония. Глаголицата е македонска азбука и прочие откровенни лъжи. Англия винаги е работила срещу България от много векове. Длъжни сме да внимаваме с англичаните! Руснаците ни приписаха сръбско оръжие продадено на ИД на нас, етикетите бяха очевадно сръбски, тъпо е руснаците да твърдят, че не правят разлика между двата езика! Това, че са отвлечени сръбски дипломати от ИД е много показателно, какво са правили там?! Гърците нарочно блокират само нашите граници! Внимание подготвя се масиран конфликт на Балканите, замесени са обичайните заподозрени - САЩ, Германия, Англия и Русия!

Ами че да преиначават историята си е част от политиката им бе, не е ли ясно това? Това си е политика на Великобритания от време оно. Ха да се намери някой друг да направи същото сега и да го манипулира за свои цели! Научете се, ей! Ердоган се опитва да прави същото с България, ама не му стига акъла. Ако имаше корени с някой султан, отдавна да ги е декларирал, но няма. Като Путин е и другите по света: без глава.

Да, това може да го направи цамо потомствен аристократ, но не и от политици които идват от обезоглавени държави като Франция и Германия, да не говорим за тези от изтока с тежкото минало на социализма и робията, та дори и не от Русия, където Путин се прави на цар, защото знае, че това е единствения начин да се управлява мъдро, но няма гените за това. Така че от тук нататък, само Великобритания ще плува отгоре дори над САЩ, които са винаги били бедни имитатори, защото модерният свят е нейно творчество: дългосрочно плануван и осъществяван. Дори с една еко-криза няма да ги потопи - те ще намерят пак решение. Но за останалите тикви от Европа и света, не виждам решение и спасение. По-хубава демонстрация от тази, кой управлява света, няма. Не са силни САЩ, нито Русия, защото го няма мозъкът без Обединеното Кралство. Но за целта трябва да си пазиш аристокрацията, поне едно 1000 години за да оцелееш с времето. Ами това е. Не вярвам някой да ги настигне някога.

Преди 100 г.Сега има сбирщина от цял свят,която е с ниско качество.Изключение правим източноевропейците благодарение на които все още има реално работещи в UK.Това за аристокрацията го пиши на нискограмотни,необразовани индивиди.Англичаните вUK отдавна са малцинство,аристократите също.

Няма значение, че са малцинство аристократите и англичаните. Важното е да управляват а другите да им слугуват. Как е било в древния Рим или Египет? Да не би робите да са били малцинство? Само че не са имали особени права. Е, сега може да не им викат роби, но всеки който работи за да живее си е модерен роб, не е ли така? Така че, като има малко аристократи и англичани , за тях ще има повече да вземат. А те не са никак малко. Знаете ли колко живеят по света и си пазят паспортите на Нейно Величество? Никой не може да им даде правата, които са им дали вев Великбритания и които са избили за всички страни по света, вкл. и САЩ. Изобщо не се сравнявайте с англичаните. Това си е типично пролетарска черта.

Да, истината боли. Затова са и минус точките - било то от ляво или от дясно. Пожелайте си да се преродите като англичани. В този живот няма да успеете. :-)

Ревливи диваци, това са англичаните.

не чета никъде как наш велик премиер Тиквоний разбира гласуваните искания на Обединеното кралство:"Работещите български семейства на Острова ще получават по-малко пари, ако отглеждат децата си в родината" гласи текстът на споразумението и в тази връзка питам като потърпевша в държавата България ДОКОГА НАШАТА ДЪРЖАВА ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА И ДИСКРИМИНИРАНА В ЧАСТНИЯ ЕС И ДОКОГА НИЕ ЩЕ ТЪРПИМ ВСИЧКИТЕ УНИЖЕНИЯ ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВА, А СЪЩО ТАКА И ОТ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, КАТО: НАЙ-НИСЪК СТАНДАРТ В ЕС, ЕЖЕДНЕВНИ УБИЙСТВА В ДЪРЖАВАТА, НАЙ-БЕЗОЧЛИВО РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, ЧЕРНАТА ХРОНИКА ВЪВ ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗА ИНФОРМАЦИЯ И КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ВИДИМ НАШИ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА И Т.Н......

Само Болен генетичен материал може да си избере Болен премиер и бнадата му за управляващи. Няма ка да е иначе ! Охлюва Боко ..като обикновено обявява Разрухата,Предателството....Провала за ...Победа ! Българите са дадени за лош пример от Камерън ,Отнети са им основни привилегии при работене в Англия ...НО за Охлюва Боко това е победа щото бил запазил Англия в ЕС !??? .. А ,и между другото Палача на България Борисов и ГЕРБ си теглят още Два милиарда-2 000 000 000 на Наше Име,и на правнужите ни даже ! Народ от самоубиици !

Това е добре! Сега имаме възможност да ги ограбим още повече. След като се налапаме който каквото иска да прави с ЕС.

собствената си консервативна партия. Там има няколко твърди привърженици за излизане от ЕС.Така той ще им запуши устата. Фараж и без това беснее...С това споразумение обществото ще бъде успокоено.. и ще надделеят разговорите за ползите от членството.

Изгонят ли Великобритания от ЕС и ще остане само Англия. Шотландия и Ирландия веднага поемат по собствен път в ЕС! Камерън е хомо!

Ирландия така и така си е отделна държава, член на ЕС -:)) Проблемът ще бъде със Северна Ирландия, където замразеният конфликт между католици (искащи близки връзки и присъединяване с Република Ирландия) и протестанти (искащи да са част от Великобритания) може пак да се разпали...

В Англия е насрочен референдум за излизане от ЕС, така че не става въпрос за пазарене просто ей така. Благодарение на Гърция, която заплаши с вето, като част от споразумението вътрешните граници няма да бъдат затваряни за бежанци, което е и добре дошло за нас. На база на това, мисля че споразумението е добро за България.

Ако Македония затвори границата какво става.?

Англия извоюва привилегии.Гърция гласува за-получи нещо под масата в типичен техен стил.Германия гласува за-ясно е че тяхното не се губи.Франция е за -също са получили.А ние?

Получаваме дръжки! Въпросът е какво правим още в ЕС!

--Ами ,изгнилата царевица от САЩ ? --Ами ,бежанците ,даже сега ни обещаха още бежанци? --Ами, заемите /16млрд./,нали ще трябва да помагаме на НАТО ,за ''отбраната''? --Ами ,5-те бази на САЩ в Бг ? Получавамеее, ама ние сме все недоволни...

Нас ни галят по тиквата...а сме ..а шокче..ама ...

С ЕС КАМЕРЪН СЕ СПРАВИ . В МИНАЛОТО АНГЛИЯ ЗАВЛАДЯ МНОГО КОЛОНИИ , НО СЕГА КОЛОНИИТЕ ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ АНГЛИЯ. И РЕЛИГИОЗНО И ЕТНИЧЕСКИ.