Коментари - Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада | Днес.dir.bg

Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада

Белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс потвърди, че неговата страна няма да подпише търговското споразумение ЕС-Канада.

Обратно в новината

Коментари - Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада | Днес.dir.bg

Коментари

сета няма да има, защото е вредна за човечеството и на практика ще достави достъп на ттип, чрез американското споразумение до доунищожението на европа от голдмън сакс, монсанто и други компании, за които човечеството не е нищо друго, освен тор за тях-ните банкови сметки!!!

И аз помня! Не си заключвахме къщите

"Белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс потвърди, че неговата страна няма да подпише търговското споразумение ЕС-Канада." - тези, които ще подпишат тази гавра с народите, чели ли са поне 1/3 от това "споразумение"?

До "да де" Ти все още нямаш семейство, нали? . "да де ( нерегистриран ) 18.10.2016 14:02 . Напротив, там имаш избор какво да ядеш, кога и как да го ядеш. Докато в Русия и Китай...каквото пусне партията и Путин..е кой е овцата ? И що всички хора искат да избягат далеч от хора с твоето мислене ? "

Напротив, имам и се радвам, че живея в демократични времена, когато по магазините е изобилие и имам избор как да се храня аз и моето семейство.

sybil, знаем за теб - изобилие на социалка.

както СЕТА така и TTIP са БЕЗСРОЧНИ! ОБАЧЕ- конституционният съд на Германия на 13.10.2016г. се произнесе с решение, че при определени обстоятелства Германия МОЖЕ ЕДНОСТРАННО да се откаже от договора! Сигурно това ще е ужасно трудна, дълга и скъпоструваща процедура, но поне е някаква вратичка! Че тук ще го подпишат, това е повече от ясно, но ПОНЕ да я има тази клауза, иначе си оставаме поробени ЗАВИНАГИ!!!

преди доста време изтече информация,че Митов при посещение в САЩ е дал съгласието си за трансатлантическото споразумение /TTIP-с.САЩ, СЕТА е негов огледален образ, но с Канада, факт. пак със САЩ и техните фирми в Канада/, а Меглена Кунева е изтичала при американската посланичка -Рийс и също е побързала да заяви съгласието си! НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ЗА НАШЕТО СЪГЛАСИЕ! А и не бяхме уведомени ЗА КАКВО ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМА УПРАВНИЦИ ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ! Е, сега вече знаем.... Но докато в зап.Европа протестират на многохилядни митинги-по 30 000 в Германия, то тук цари пълно информационно затъмнение, а нас ни е обхванало еснафско безразличие...А после ще се питаме-ама кой подписа този договор, как така....но ще бъде късно! Все едно сега да протестираме с/у мариците....няма начин!

Абе защо не съм чувал тази тема да се обсъжда и приема в НС, нали сме парламентарна република!? Канада и САЩ влизат през задният вход докато Англия уж напуска,всичко е изчислено и става с подкрепата на неизбраните от никого брюкселски бюрократи,вкл. и Георгиева.

СА ЗАРОБВАЩИ ДОГОВОРИ! Учудвам се на коментарите, защитаващи тези мракобеснически договори! ЧЕЛИ ЛИ СТЕ КЛАУЗИТЕ??? Защото, който ги е чел,НЕ Е ВЪЗМОЖНО да ги защитава! Суверенитетът ни отива на кино. ВСЕКИ ЗАКОНОПРОЕКТ трябва да бъде одобрен от големите канадски/амер.компании. НЯМАМЕ ПРАВО да увеличаваме работната заплата, да намаляваме цената на лекарствата, да слагаме филтри на фабриките и т.н. Вкарват ни безпрепятствено ГМО продукти, месо, третирано с антибиотици....могат да ровят за шистов газ колкото си искат....мораториумите вече не важат... НЯМА СФЕРА, в която можем да взимаме самостоятелни решения. Могат да съдят държавата за ЕВЕНТУАЛНИ ПРОПУСНАТИ БЪДЕЩИ ПОЛЗИ пред тричленен арбитраж, който се помещава в сградата на световната банка и производството му е ЕДНОИНСТАНЦИОННО! Ако случайно спечелим делото, ПАК НИЕ ПЛАЩАМЕ РАЗНОСКИТЕ!? Вижте съдбата на Уругвай и как Филип Морис ги осъди на 25 млн.долара, защото писали в/у цигарените кутии, че пушенето е вредно за здравето с РАЗШИРЕН ЕТИКЕТ! Нямам думи за сторожниците на тези убийствени споразумения!!! ЧЕТЕТЕ ГИ В ИНТЕРНЕТ!!!

активира по Цял Свят, за да пречи на обединението на Нормалните Народи. Единен съюз ЕВРОПА, КАНАДА, ЩАТИТЕ, АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ и ЯПОНИЯ означава мир и просперитет на Света, а и преграда за ала путлерастките деспотии.

+1

Мдаа, за да могат единно да си тровят говедата. Желая ви успех и по-бързо при свети Петър

Ако човек слуша руските тролове, става ясно, че в САЩ земеделието е загнило :)..ама виждайки реалното положение, отивайки примерно на бригада...то излиза, че руските тролове лъжат, мажат и след това размазват...

добре че има все още разумни политици в Европа а не да си продават суверинитета на корпорациите както нашите хубавци за едните визи. Който иска да патува и сега има възможност. Обаче един път продадеш ли си е за цял живот.

в ръцете на туземните олигарси, които се подчиняват на азиат-болшевишкия си господар. Предпочитам България да е Американски Щат, а не колония на империалистически варваристан.

Майната им на визите! Да ги запазят - и ние трябва да въведем визи за американци и канадци! Това споразумение е задната врата през която ще минат "гадориите" от неподписаното TTIP със щатите! Всички големи US фирми имат офиси в Канада и напрактика ща си постигнат целите за над-национални правомощия, изключения от регулаторни механизми и лостове за влияние и натиск на големите корпорации - включително възможността корпорации да съдят държави!!! Според Мусолини, фашизъм има когато държава се управлява от корпорации! Това ли искаме ?!?

да това , .... ти си искаш бай ти тошо

"Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада" А България? Ще се продадем ли за едни визи?

Абе ти май страдащ от мания за величие ??? Толкова ли си ценен, та да иска някой да те купува ??? Я бягай да се прегледаш на 4-ти км.

да не се окаже че има още мислещи хора-политици и на запад.

Слава Богу, че поне белгийците показаха разум и гръбнак. Дано да са само първите, които се опълчват на това безумно споразумение.

Дано да са първите , но да не са последни и единствени ...

Няма проблем. България ще го подпише два пъти, ако се налага.

Агентите на ДС ни потискаха, вярно, но и добре ни хранеха. Един коварен план, за да мразим днес демокрацията.

Сещам се за репликата "Пуснаха банани" (череши, луканка, стафиди, овче сирене, сапун "Бебе", тоалетна хартия, мокри кърпички, портокали, агнешко, и пр.) и съответните опашки, които се извъртаха след това в квартала за тях.

За мокри кърпички не съм се редил. Имах сухи и водата бе евтина. За руска водка "Столичная" също не съм се редил, струваше 1.60 лв. - имаше я в изобилие. За билет за мач на ЦСКА вярно, имаше големи опашки, ако закъснеех - на търси се.

Само банани и портокали пускаха по нова година...другите неща си ги имаше непрекъснато....по време на съответния сезон! Халите бяха презаредени!...зайци, фазани...а ти си изброила най-обикновени продукти

Забравете тези лоши навици от соца - да ядете вкусни гозби. Остаряло мислене е това. Нямате пари- това е ваш проблем!

То едни вкусни гозби бяха, ауууу, че и партията ги сготви, не друг, хахахахах.

60-те години, ж.к."Западен парк", десетки шкембеджийници - не мога да забравя колко вкусна бе шекмбе-чорбата. Помня и чистите алеи с разцъфнали рози. Помня и когато ядох сьомга в датски петзвезден хотел - толкова безвкусна бе.

Канада е отдавна американски щат и се управлява от ЦРУ.

А ЕС какво е ? Случайно, да не зависи от САЩ ?

Там (в тази комисия) има ли служител,който да е избран някога от някого? От някой народ,имам предвид? НЯМА. Там нарочно са все "парашутисти" ,спуснати именно с тази задача -да подпишат това споразумени зад гърба на европейците. Също както например е нашият външен министър (от никаква партия,никой за него не е гласувал,никой не го е искал,никой не го е знаел ,но е НАЛОЖЕН на Бойко от "едното посолство" ,с определена задача ,която то безропотно изпълнява. Тя не биха допуснали човек,който е избран,да не би да стане грешка,та да защитава интересите на народа.Точно същото е и в тези комисии там...!Мисля,че вече на всеки става ясно,с каква цел бе отнета свободата и демокрацията в ЕС.Сега отделните правителства (макар демократично избрани) и да са против,от тях нищо не зависи -те са ДЛЪЖНИ да се подчинят на всяко решение "свише" -:(

Корупция селяк - напълно си прав! Когато канадците започнат да потребяват гроздова ракия и луканка, тогава и ние ще пие евтино канадско уиски разредено с кленов сироп.

ся да не се окаже че сме роби и на канада :)))))))

Няма да бъде подписано споразумението !!! Добра новина!!! А още по добра новина, е че Китай прелака 25 млн. китайци за дървари на канадски кленове

Социални роби на всеки капитал - това са българите днес.

Не, не сме благонадеждни партньори, а сега моля да се скъса въпросното споразумение! Баста!

Ще подпише и Белгия, това е част от постановката, ако всички бяха подписали от първия път щеше да е подозрително и щеше да предизвика далеч по-остра реакция. Малко по-късно, лека-полека всичко ще бъде подписано, защото това е крачка към Трансатлантическото споразумение с Америка, а в момента никъде в Европа няма политици, които да посмеят да се изправят на западащия световен хегемон и това е трагедията на този континент.

В статията единственото, което е написано за споразумението е че ще отпаднат визите за Канада. Т. е. радвай се народе - още една дестинация за евакуация. КОГА политици и управляващи ще заработят за това, да има смисъл българите да останат в родината си и за това да се завърнат в родината си вече излезлите от страната!? КОГА!? Подпишат ли това споразумение от ГЕРБ - край с държавата! Това споразумение дава власт на международните корпорации над държавните закони! Обикновените хора няма да имаме никакви права и свободи!

Демокрацията не е перфектен строй. За жалост по-добър за обикновения човек за сега няма! Аз също съм против и това е не заради друго, а заради начина по който продуктите се изкарват на пазара. В ЕС трябва да докажеш със стотици клинични тестове, че продукта ти е безвреден. В Канада друг трябва да докаже, че продукта ти е вреден. В този случай ЕС спира да е конкурентоспособна на пазара, заради високата цена на макар по-добрия продукт който трябва да наложи, за да си избие разходите по него.

Пак ни пробутват ГМО. Виждали ли сте канадците / средно тегло 300 кг. Не ми трябват скапаните им визи. Искам здравословна храна. В Канада имат проблем със зачеването. Заящо ли?

че кой те кара да ядеш ГМО. Яж си "Произведено в България" Или си мислиш, че някой спира камионите с ГМО? Та дори в "ГМО-свободна" Русия над 20% от стоките са с ГМО продукти. Ти си мислиш, че в България е ГМО свободна зона, а?

Еврокоптора в Брюксел,трябва да мисли единствено за правата на европейските граждани! Американските интереси нас не ни интересуват.

Няма да го бъде това споразумение. Гражданите имат отношения с държавата,която създава и регулира отношенията в обществото,и трябва да се грижи за интересите и здравето на гражданите. Корпорациите са нищо и никой,за да налагат средновековно закрепостяване,и да игнорират държавата,на която хората доброволна са делегирали определни права. Дори продажниците да го приемат в ЕС и БГ,народа няма да гопризнае.

"+++++++" отделно не се приема т мнения на хора относно споразумението,което дори не са имали правото да прочетат

А санкциите срещу Путин се затягат още по-силно - ХО-ХО-ХО.

На теб ти надяват примка на врата, но си в екстаз че първо на друг са я сложили?!?

Европа с всичките и недостатъци е най-красивото, най-богатото на традиции и история и най демократичното място в света! Не позволявайте да го затрием с тези споразумения! Европа е нашият дом - опазете го за децата си!

Ти да си чувал нещо за историята на Китай, Индия, арабския свят? То бива промит мозък, ама европейския мозък май е най-промития мозък. Относно демократичността - наблюдавай как европейците са против Трансатлантическото споразумение, и как то ще бъде факт рано или късно. Също европейците в масата си са против приемането на бежанци. И какво? Някой да ги чува? Европа може и да е твой дом, но е убийствена за България. Влязохме в ЕС, но нито корупцията ни е победена нито сигурността ни стана повече, нито образованието и здравеопазването се подобриха - разгром и разруха цари в България, хората бягат и не виждат бъдеще тук и това е неоспорим факт.

Хора, май е вреде да вземем пък да изритаме лизачите от Брюксел.

Къде е "Скопирания демократ", да ни обясни, какви руски подлоги са белгийците!Само че, те не плачат, за задокеански визи!Закривай НС!

Под обществен натиск през пролетта на 2014 г. Европейската комисия (ЕК) провежда обсъждане на част от Трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС механизма за защита на инвеститорите (ISDS). Общ коментар към резултатите и публикуван в средата на януари 2015 г.Получени са 150 000 коментара от граждани, неправителствени организации, синдикати, бизнес, консултантски фирми, правителствени институции, регулатори и представители на академичните среди, като 176 от тях са от България. Голяма част от анкетираните са заявили, че категорично не приемат ISDS или са против Трансатлантическото споразумение като цяло; отхвърлят клаузата, която предвижда корпорации да съдят държави в наднационални трибунали; смятат, че ISDS ще разруши социалната държава и ще доведе до приватизация на обществените услуги; че механизмът е заплаха за демокрацията, държавните бюджети и националните политики като цяло; че под риск са защитата на трудовите възнаграждения и стандарти, както и за стандартите за безопасност на храните; че може да се увеличи нелоялна конкуренция в резултат на намаляване на защитата на потребителите; че формулировки като непряка експроприация, дискриминация, справедливо и равно третиране на инвеститорите са твърде неясни и дават възможност за широки интерпретации на търговските трибунали; непрозрачността на делата, които се водят при затворени врати и често без публикувани мотиви за вземане на едно или друго решение, като понякога не се оповестяват дори решенията; че държавите ще бъдат лишени от правото да регулират и да приемат закони, които засягат корпоративните интереси; и др. През декември 2014 г. Институтът за модерна политика публикува критичен доклад, озаглавен TTIP пътят към корпоративното робство

Да се хвана за думата. Малстрьом се притеснявала, че ако не подпишем СЕТА, хората по света щяли да се запитат дали ЕС е благонадежден партньор. ЕС с БВП 19 трилиона и население 510 милиона се притеснявал дали е благонадежден партньор на Канада с БВП 1.8 трилиона и население 35 милиона души. Тази сериозно ли?

Оценката за публичния ефект от споразумението е спорна, тъй като пресмятането ѝ се уповава на модел, който видимо е неадекватен. Има опасения, че САЩ ще наложат на Европа своите правила за химическата безопасност, за храните и в други области. Може да не се изисква обозначаване на ГМО на етикетите. Забраната за шистов газ също може да отпадне. Други спорни моменти включват защитата на авторски права, търговските наименования и особено създаването на специален трибунал за съдебни спорове "инвеститор-държава". Неправителствената организация Corporate Europe Observatory, по силата на Закона за свободен достъп до информация, е поискала от Еврокомисията имената на хората, с които са провеждани консултации преди преговорите. Оказва се, че 93 % са били представители на промишлеността, а на защитниците на околната среда и правата на потребителите реално не е била дадена думата.

Рано или късно, споразумението ще влезе в сила, защото това е от полза за всички. От свободното движение на стоки и капитали печелят истинските трудолюбиви и умни хора. Губят единствено мързеливите...

Губят и производителите на хубавия Белгийски шоколад-ама то нали трябва да се направиш на рептил.

Ако им е хубав шоколада, това е още един огромен пазар и полза за тях. За хубавите стоки, пазар винаги ще има.

Кажи си направо, че печелят умните и красивите. К'во го сучеш?

Абе то и мързеливите и грозни червени тролове печелите, все пак. Социалните фондове се трупат на гърба на трудолюбивите хора, които пък печелят от свободната търговия.

Мдаа.... ползата е "голяма" ГМО на корем, пчелите умират и човечеството изчезва.......... "ГОЛЕМИ ПОЛЗИ" - няма що?! Слушайте учените, то само с пари и злато не може да се живее на този свят, трябва и нормално рециклираща се планета "ЗЕМЯ"!!!!!!!!!!!

Честно казано, американските екологични и хранителни стандарти са много по-стриктни от европейските. И за разлика от тук ...там стандартите се спазват и затова обувките и колите ти не хващат прах дори след няколко часа. За Канада да не говорим, там всичко е уникално.

Браво на Белгия, това споразумение е мор за Европа! То ни налага робств,о в което законите на страните не важат, както и човешките права! Хората сдават властта на корпорациите! Включете се в подписката!

И в протестите! Аз го правя и никой не ме е изял! Не се страхувайте! Днес можете да промените нещо, утре ще сте само жертви на обстоятелствата!

1.Ще се използва ли СЕТА като "прокси" за Американските и Английски компании за да навлизат на ЕС пазар? 2. Какви са измеримите индикатори за ползите от това споразумение?

За сметка на тях нащо Боце ще го подпише два пъти! Баабин сопол ненагледен!

Ако нашите управляващи решат да приемат това сатанистко споразумение нека първо попитат народа,като му се каже цялата истина за ТПТИ!!!! Нека народа да си каже думата чрез референдум иска ли да сключва договор с Дявола!!!!!!

Според статията спокойствието ще трае вероятно до края на седмицата, заради оптимизма на белгиеца.Значи те си действат на национално ниво да подтиснат всяка съпротива и до края на седмицата смятат, че ще успеят! Май е рано да се радваме, че все още има мислещи и смели хора, които да ни спасят всички от ужаса на новото робство! Дано да устискат и вместо нас, защото ние май само се палим, но бързо гаснем!

Ако ще се подписва това сатанистко споразумение само заради едните визи за САЩ и Канада,не,твърдо сме против!!!!! не искаме това споразумение изобщо да се случва!!!! Не ви искаме визите,дръжте си ги!!!!!!!!!!!!!!

Всичко около тези споразумения нарочно се държи в пълна тайна от народа на Европа. От известно време насам,"демокрация" е само дума ,шаблон в Европа,а истинската демокрация вече е тънко,с упойка отнета от европейските народи. Аз съм про-европейски настроен,но съм за една демократична Европа,а не за тази,която е в момента. Имам лозе,и открай време си правя вино и ракия. Но след подписването на такова споразумение това възможно ли ще бъде? Нека да кажат,колко години ще трябва да лежа аз в затвора,ако си направя вино ,поради това,че например нарушавам интересите на тази или онази корпорация? Или ракия.Ако това мога,дали ще мога да подарявам (или продавам) пак на близки и приятели? Едва ли! А млякото,което давам на близки и познати? Вече ще се превърна в престъпник с това,защото пък на тази дейност друга корпорация ще държи "правата" и ще ме затворят за "пропуснати ползи" например. Ами може и да забранят животните,извън техните ферми,кой знае?

Белгия няма да подпишеее????? Нищооо, ние ще подпишем и вместо тях!!!

надеждата ми е, че некой гоуем играч у евросъюза /например Франция/, ги ползва кат мюре. Иска да не подписва, ама, дипломатично, си е намерила бушон, той да изгърми и събира негативи. баш както Германия ни ебеваша чрез холандиа. Щот ако е само на Белгия: ше я прекършат за 5 минути. Оланд им звъни по петолъчката ииии КРАЙ!

ако опира до ттип и клинтън и тръмп са против ттип така че

Ние от четворната коалиция вече сме го подписали, защото сме горд член на ЕС и НАТО.

а няма ли да ни дават стъкалца и огнена вода.Българите ,хилядолетен и цивилизован народ със собствена азбука ,православна християнска религия,толкова ли сме евтини,че някви си потомци на каторжници,златотърсачи,замъкнали се отвъд океана само преди 200г.ще ни залъгват,така "тарикатски"Срамота за нас ,ако го позволим.Пари да ми дават не бих отишъл в Америка-никога.

не ми се губи времето с подробностите ама що пък европа и от канада се уплаши сега??? те освен петрол и дърва какво имат??

Споразумението с Канада е еквивалент на споразумение със САЩ.

ЩОТО БАЙНО, се провали ттип! И! Сека американска, мултинационална компаниа мож да си спретне централка у Ванкувър и да ВЪРТИ ТТИП ЧРЕЗ СЕТА. КУКЛОВОДИТЕ СА УМНИ. ДВЕ ЕДНАКВИ ОПЦИИ. ЕДНАТА ПРОВЯЛЕНА, ДРУГАТА ПРИВИДНО БЕЗОБИДНА: ПРИЕТА. САМО БЕЛГИЯ ИМ СЕ ИЗСМЯ В ЛИЦЕТО.

Нямо що, голям пазар се отваря за европейските стоки! Населението на Канада е малко над 35 млн. души.

Абсолютно, поредните лъжи на мазните купени подлоги, които се водят управляващи. Това споразумение е просто прокси за САЩ. Те си имат пълен свободен достъп до Канада. През нея на практика си реализират ТТИП.

Къде са вресливите Орбан и Фицо? И на тях ли им запушиха устите с пачки, че са сългасни на това? Че това споразумение е по-страшно от тумбите дето можеш все пак да ги спреш с мрежа. Това нещо влезе ли в сила направо ще ни разкатаят. На практика това официално ще превърне държавите във формалност, ЕС ще се управлява от корпорациите, новото робство ще бъде узаконено и излизането от него ще става само с кръв, защото няма да има законен начин. Някъде в някакъв шуробаджанашки банкерско/корпоративен купен съд, държавите ще бъдат осъждани от корпорациите за това, че са се осмелили да надигнат глас и са попречили на печалбите на корпорациите. Тези споразумения са смъртната присъда на "свободна" Европа и свободният човек. Затова и така тихичко и тайничко се подписват и се притикват чрез купени правителства. А и Канада ставала нетърпелива... Значи ЕС не бърза, а ония бързат да си притикат схемите. Ясно е кой ще бъде тотално прецакан.

"Ако или когато бъде подписано и ратифицирано, споразумението ще доведе до множество промени, включително отпадане на визите за Канада за граждани на България и Румъния" Нали има вече друго подписано вече споразумение за визите?! Да бъдат така добри да си го спазят него, а не да подписваме и друго, което също нямат намерение да спазят!

И какво ще стане ако има визи? Една виза струва сравнително малко и дава повече права отколкото безвизов режим. Който има пари за билет има и пари за визи, някъде по 40 лева на година излиза. Облагодетелствуваните се броят на пръсти. За няколко парвенюта, които си мислят че тях това споразумение не ги засяга ще се продадем в робство. А тези дето си мислят че не ги засяга всъщност са първите, които ще пострадат.

Специално за Канада за виза трябва да извадиш и преведеш над 20 различни документа, които не е ясно защо трябва да им представяш! Банкови сметки, собствености, даници, работа... и на деца, майки, мъже и пр. Това съвсем не струва 40 лв., а 40 лв на документ + загубеното време и нерви!

Колко евтина е цената на която ни купуват. Вие подктепете "CETA" и няма да имате визи за Канада, аааа после ли, еми докато сте живи ще ви уважаваме от зад.

Коментари - Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада | Днес.dir.bg

Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада

Белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс потвърди, че неговата страна няма да подпише търговското споразумение ЕС-Канада.

Обратно в новината

Коментари - Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада | Днес.dir.bg

Коментари

сета няма да има, защото е вредна за човечеството и на практика ще достави достъп на ттип, чрез американското споразумение до доунищожението на европа от голдмън сакс, монсанто и други компании, за които човечеството не е нищо друго, освен тор за тях-ните банкови сметки!!!

И аз помня! Не си заключвахме къщите

"Белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс потвърди, че неговата страна няма да подпише търговското споразумение ЕС-Канада." - тези, които ще подпишат тази гавра с народите, чели ли са поне 1/3 от това "споразумение"?

До "да де" Ти все още нямаш семейство, нали? . "да де ( нерегистриран ) 18.10.2016 14:02 . Напротив, там имаш избор какво да ядеш, кога и как да го ядеш. Докато в Русия и Китай...каквото пусне партията и Путин..е кой е овцата ? И що всички хора искат да избягат далеч от хора с твоето мислене ? "

Напротив, имам и се радвам, че живея в демократични времена, когато по магазините е изобилие и имам избор как да се храня аз и моето семейство.

sybil, знаем за теб - изобилие на социалка.

както СЕТА така и TTIP са БЕЗСРОЧНИ! ОБАЧЕ- конституционният съд на Германия на 13.10.2016г. се произнесе с решение, че при определени обстоятелства Германия МОЖЕ ЕДНОСТРАННО да се откаже от договора! Сигурно това ще е ужасно трудна, дълга и скъпоструваща процедура, но поне е някаква вратичка! Че тук ще го подпишат, това е повече от ясно, но ПОНЕ да я има тази клауза, иначе си оставаме поробени ЗАВИНАГИ!!!

преди доста време изтече информация,че Митов при посещение в САЩ е дал съгласието си за трансатлантическото споразумение /TTIP-с.САЩ, СЕТА е негов огледален образ, но с Канада, факт. пак със САЩ и техните фирми в Канада/, а Меглена Кунева е изтичала при американската посланичка -Рийс и също е побързала да заяви съгласието си! НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ЗА НАШЕТО СЪГЛАСИЕ! А и не бяхме уведомени ЗА КАКВО ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМА УПРАВНИЦИ ДАВАТ СЪГЛАСИЕТО СИ! Е, сега вече знаем.... Но докато в зап.Европа протестират на многохилядни митинги-по 30 000 в Германия, то тук цари пълно информационно затъмнение, а нас ни е обхванало еснафско безразличие...А после ще се питаме-ама кой подписа този договор, как така....но ще бъде късно! Все едно сега да протестираме с/у мариците....няма начин!

Абе защо не съм чувал тази тема да се обсъжда и приема в НС, нали сме парламентарна република!? Канада и САЩ влизат през задният вход докато Англия уж напуска,всичко е изчислено и става с подкрепата на неизбраните от никого брюкселски бюрократи,вкл. и Георгиева.

СА ЗАРОБВАЩИ ДОГОВОРИ! Учудвам се на коментарите, защитаващи тези мракобеснически договори! ЧЕЛИ ЛИ СТЕ КЛАУЗИТЕ??? Защото, който ги е чел,НЕ Е ВЪЗМОЖНО да ги защитава! Суверенитетът ни отива на кино. ВСЕКИ ЗАКОНОПРОЕКТ трябва да бъде одобрен от големите канадски/амер.компании. НЯМАМЕ ПРАВО да увеличаваме работната заплата, да намаляваме цената на лекарствата, да слагаме филтри на фабриките и т.н. Вкарват ни безпрепятствено ГМО продукти, месо, третирано с антибиотици....могат да ровят за шистов газ колкото си искат....мораториумите вече не важат... НЯМА СФЕРА, в която можем да взимаме самостоятелни решения. Могат да съдят държавата за ЕВЕНТУАЛНИ ПРОПУСНАТИ БЪДЕЩИ ПОЛЗИ пред тричленен арбитраж, който се помещава в сградата на световната банка и производството му е ЕДНОИНСТАНЦИОННО! Ако случайно спечелим делото, ПАК НИЕ ПЛАЩАМЕ РАЗНОСКИТЕ!? Вижте съдбата на Уругвай и как Филип Морис ги осъди на 25 млн.долара, защото писали в/у цигарените кутии, че пушенето е вредно за здравето с РАЗШИРЕН ЕТИКЕТ! Нямам думи за сторожниците на тези убийствени споразумения!!! ЧЕТЕТЕ ГИ В ИНТЕРНЕТ!!!

активира по Цял Свят, за да пречи на обединението на Нормалните Народи. Единен съюз ЕВРОПА, КАНАДА, ЩАТИТЕ, АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ и ЯПОНИЯ означава мир и просперитет на Света, а и преграда за ала путлерастките деспотии.

+1

Мдаа, за да могат единно да си тровят говедата. Желая ви успех и по-бързо при свети Петър

Ако човек слуша руските тролове, става ясно, че в САЩ земеделието е загнило :)..ама виждайки реалното положение, отивайки примерно на бригада...то излиза, че руските тролове лъжат, мажат и след това размазват...

добре че има все още разумни политици в Европа а не да си продават суверинитета на корпорациите както нашите хубавци за едните визи. Който иска да патува и сега има възможност. Обаче един път продадеш ли си е за цял живот.

в ръцете на туземните олигарси, които се подчиняват на азиат-болшевишкия си господар. Предпочитам България да е Американски Щат, а не колония на империалистически варваристан.

Майната им на визите! Да ги запазят - и ние трябва да въведем визи за американци и канадци! Това споразумение е задната врата през която ще минат "гадориите" от неподписаното TTIP със щатите! Всички големи US фирми имат офиси в Канада и напрактика ща си постигнат целите за над-национални правомощия, изключения от регулаторни механизми и лостове за влияние и натиск на големите корпорации - включително възможността корпорации да съдят държави!!! Според Мусолини, фашизъм има когато държава се управлява от корпорации! Това ли искаме ?!?

да това , .... ти си искаш бай ти тошо

"Белгия няма да подпише споразумението ЕС-Канада" А България? Ще се продадем ли за едни визи?

Абе ти май страдащ от мания за величие ??? Толкова ли си ценен, та да иска някой да те купува ??? Я бягай да се прегледаш на 4-ти км.

да не се окаже че има още мислещи хора-политици и на запад.

Слава Богу, че поне белгийците показаха разум и гръбнак. Дано да са само първите, които се опълчват на това безумно споразумение.

Дано да са първите , но да не са последни и единствени ...

Няма проблем. България ще го подпише два пъти, ако се налага.

Агентите на ДС ни потискаха, вярно, но и добре ни хранеха. Един коварен план, за да мразим днес демокрацията.

Сещам се за репликата "Пуснаха банани" (череши, луканка, стафиди, овче сирене, сапун "Бебе", тоалетна хартия, мокри кърпички, портокали, агнешко, и пр.) и съответните опашки, които се извъртаха след това в квартала за тях.

За мокри кърпички не съм се редил. Имах сухи и водата бе евтина. За руска водка "Столичная" също не съм се редил, струваше 1.60 лв. - имаше я в изобилие. За билет за мач на ЦСКА вярно, имаше големи опашки, ако закъснеех - на търси се.

Само банани и портокали пускаха по нова година...другите неща си ги имаше непрекъснато....по време на съответния сезон! Халите бяха презаредени!...зайци, фазани...а ти си изброила най-обикновени продукти

Забравете тези лоши навици от соца - да ядете вкусни гозби. Остаряло мислене е това. Нямате пари- това е ваш проблем!

То едни вкусни гозби бяха, ауууу, че и партията ги сготви, не друг, хахахахах.

60-те години, ж.к."Западен парк", десетки шкембеджийници - не мога да забравя колко вкусна бе шекмбе-чорбата. Помня и чистите алеи с разцъфнали рози. Помня и когато ядох сьомга в датски петзвезден хотел - толкова безвкусна бе.

Канада е отдавна американски щат и се управлява от ЦРУ.

А ЕС какво е ? Случайно, да не зависи от САЩ ?

Там (в тази комисия) има ли служител,който да е избран някога от някого? От някой народ,имам предвид? НЯМА. Там нарочно са все "парашутисти" ,спуснати именно с тази задача -да подпишат това споразумени зад гърба на европейците. Също както например е нашият външен министър (от никаква партия,никой за него не е гласувал,никой не го е искал,никой не го е знаел ,но е НАЛОЖЕН на Бойко от "едното посолство" ,с определена задача ,която то безропотно изпълнява. Тя не биха допуснали човек,който е избран,да не би да стане грешка,та да защитава интересите на народа.Точно същото е и в тези комисии там...!Мисля,че вече на всеки става ясно,с каква цел бе отнета свободата и демокрацията в ЕС.Сега отделните правителства (макар демократично избрани) и да са против,от тях нищо не зависи -те са ДЛЪЖНИ да се подчинят на всяко решение "свише" -:(

Корупция селяк - напълно си прав! Когато канадците започнат да потребяват гроздова ракия и луканка, тогава и ние ще пие евтино канадско уиски разредено с кленов сироп.

ся да не се окаже че сме роби и на канада :)))))))

Няма да бъде подписано споразумението !!! Добра новина!!! А още по добра новина, е че Китай прелака 25 млн. китайци за дървари на канадски кленове

Социални роби на всеки капитал - това са българите днес.

Не, не сме благонадеждни партньори, а сега моля да се скъса въпросното споразумение! Баста!

Ще подпише и Белгия, това е част от постановката, ако всички бяха подписали от първия път щеше да е подозрително и щеше да предизвика далеч по-остра реакция. Малко по-късно, лека-полека всичко ще бъде подписано, защото това е крачка към Трансатлантическото споразумение с Америка, а в момента никъде в Европа няма политици, които да посмеят да се изправят на западащия световен хегемон и това е трагедията на този континент.

В статията единственото, което е написано за споразумението е че ще отпаднат визите за Канада. Т. е. радвай се народе - още една дестинация за евакуация. КОГА политици и управляващи ще заработят за това, да има смисъл българите да останат в родината си и за това да се завърнат в родината си вече излезлите от страната!? КОГА!? Подпишат ли това споразумение от ГЕРБ - край с държавата! Това споразумение дава власт на международните корпорации над държавните закони! Обикновените хора няма да имаме никакви права и свободи!

Демокрацията не е перфектен строй. За жалост по-добър за обикновения човек за сега няма! Аз също съм против и това е не заради друго, а заради начина по който продуктите се изкарват на пазара. В ЕС трябва да докажеш със стотици клинични тестове, че продукта ти е безвреден. В Канада друг трябва да докаже, че продукта ти е вреден. В този случай ЕС спира да е конкурентоспособна на пазара, заради високата цена на макар по-добрия продукт който трябва да наложи, за да си избие разходите по него.

Пак ни пробутват ГМО. Виждали ли сте канадците / средно тегло 300 кг. Не ми трябват скапаните им визи. Искам здравословна храна. В Канада имат проблем със зачеването. Заящо ли?

че кой те кара да ядеш ГМО. Яж си "Произведено в България" Или си мислиш, че някой спира камионите с ГМО? Та дори в "ГМО-свободна" Русия над 20% от стоките са с ГМО продукти. Ти си мислиш, че в България е ГМО свободна зона, а?

Еврокоптора в Брюксел,трябва да мисли единствено за правата на европейските граждани! Американските интереси нас не ни интересуват.

Няма да го бъде това споразумение. Гражданите имат отношения с държавата,която създава и регулира отношенията в обществото,и трябва да се грижи за интересите и здравето на гражданите. Корпорациите са нищо и никой,за да налагат средновековно закрепостяване,и да игнорират държавата,на която хората доброволна са делегирали определни права. Дори продажниците да го приемат в ЕС и БГ,народа няма да гопризнае.

"+++++++" отделно не се приема т мнения на хора относно споразумението,което дори не са имали правото да прочетат

А санкциите срещу Путин се затягат още по-силно - ХО-ХО-ХО.

На теб ти надяват примка на врата, но си в екстаз че първо на друг са я сложили?!?

Европа с всичките и недостатъци е най-красивото, най-богатото на традиции и история и най демократичното място в света! Не позволявайте да го затрием с тези споразумения! Европа е нашият дом - опазете го за децата си!

Ти да си чувал нещо за историята на Китай, Индия, арабския свят? То бива промит мозък, ама европейския мозък май е най-промития мозък. Относно демократичността - наблюдавай как европейците са против Трансатлантическото споразумение, и как то ще бъде факт рано или късно. Също европейците в масата си са против приемането на бежанци. И какво? Някой да ги чува? Европа може и да е твой дом, но е убийствена за България. Влязохме в ЕС, но нито корупцията ни е победена нито сигурността ни стана повече, нито образованието и здравеопазването се подобриха - разгром и разруха цари в България, хората бягат и не виждат бъдеще тук и това е неоспорим факт.

Хора, май е вреде да вземем пък да изритаме лизачите от Брюксел.

Къде е "Скопирания демократ", да ни обясни, какви руски подлоги са белгийците!Само че, те не плачат, за задокеански визи!Закривай НС!

Под обществен натиск през пролетта на 2014 г. Европейската комисия (ЕК) провежда обсъждане на част от Трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС механизма за защита на инвеститорите (ISDS). Общ коментар към резултатите и публикуван в средата на януари 2015 г.Получени са 150 000 коментара от граждани, неправителствени организации, синдикати, бизнес, консултантски фирми, правителствени институции, регулатори и представители на академичните среди, като 176 от тях са от България. Голяма част от анкетираните са заявили, че категорично не приемат ISDS или са против Трансатлантическото споразумение като цяло; отхвърлят клаузата, която предвижда корпорации да съдят държави в наднационални трибунали; смятат, че ISDS ще разруши социалната държава и ще доведе до приватизация на обществените услуги; че механизмът е заплаха за демокрацията, държавните бюджети и националните политики като цяло; че под риск са защитата на трудовите възнаграждения и стандарти, както и за стандартите за безопасност на храните; че може да се увеличи нелоялна конкуренция в резултат на намаляване на защитата на потребителите; че формулировки като непряка експроприация, дискриминация, справедливо и равно третиране на инвеститорите са твърде неясни и дават възможност за широки интерпретации на търговските трибунали; непрозрачността на делата, които се водят при затворени врати и често без публикувани мотиви за вземане на едно или друго решение, като понякога не се оповестяват дори решенията; че държавите ще бъдат лишени от правото да регулират и да приемат закони, които засягат корпоративните интереси; и др. През декември 2014 г. Институтът за модерна политика публикува критичен доклад, озаглавен TTIP пътят към корпоративното робство

Да се хвана за думата. Малстрьом се притеснявала, че ако не подпишем СЕТА, хората по света щяли да се запитат дали ЕС е благонадежден партньор. ЕС с БВП 19 трилиона и население 510 милиона се притеснявал дали е благонадежден партньор на Канада с БВП 1.8 трилиона и население 35 милиона души. Тази сериозно ли?

Оценката за публичния ефект от споразумението е спорна, тъй като пресмятането ѝ се уповава на модел, който видимо е неадекватен. Има опасения, че САЩ ще наложат на Европа своите правила за химическата безопасност, за храните и в други области. Може да не се изисква обозначаване на ГМО на етикетите. Забраната за шистов газ също може да отпадне. Други спорни моменти включват защитата на авторски права, търговските наименования и особено създаването на специален трибунал за съдебни спорове "инвеститор-държава". Неправителствената организация Corporate Europe Observatory, по силата на Закона за свободен достъп до информация, е поискала от Еврокомисията имената на хората, с които са провеждани консултации преди преговорите. Оказва се, че 93 % са били представители на промишлеността, а на защитниците на околната среда и правата на потребителите реално не е била дадена думата.

Рано или късно, споразумението ще влезе в сила, защото това е от полза за всички. От свободното движение на стоки и капитали печелят истинските трудолюбиви и умни хора. Губят единствено мързеливите...

Губят и производителите на хубавия Белгийски шоколад-ама то нали трябва да се направиш на рептил.

Ако им е хубав шоколада, това е още един огромен пазар и полза за тях. За хубавите стоки, пазар винаги ще има.

Кажи си направо, че печелят умните и красивите. К'во го сучеш?

Абе то и мързеливите и грозни червени тролове печелите, все пак. Социалните фондове се трупат на гърба на трудолюбивите хора, които пък печелят от свободната търговия.

Мдаа.... ползата е "голяма" ГМО на корем, пчелите умират и човечеството изчезва.......... "ГОЛЕМИ ПОЛЗИ" - няма що?! Слушайте учените, то само с пари и злато не може да се живее на този свят, трябва и нормално рециклираща се планета "ЗЕМЯ"!!!!!!!!!!!

Честно казано, американските екологични и хранителни стандарти са много по-стриктни от европейските. И за разлика от тук ...там стандартите се спазват и затова обувките и колите ти не хващат прах дори след няколко часа. За Канада да не говорим, там всичко е уникално.

Браво на Белгия, това споразумение е мор за Европа! То ни налага робств,о в което законите на страните не важат, както и човешките права! Хората сдават властта на корпорациите! Включете се в подписката!

И в протестите! Аз го правя и никой не ме е изял! Не се страхувайте! Днес можете да промените нещо, утре ще сте само жертви на обстоятелствата!

1.Ще се използва ли СЕТА като "прокси" за Американските и Английски компании за да навлизат на ЕС пазар? 2. Какви са измеримите индикатори за ползите от това споразумение?

За сметка на тях нащо Боце ще го подпише два пъти! Баабин сопол ненагледен!

Ако нашите управляващи решат да приемат това сатанистко споразумение нека първо попитат народа,като му се каже цялата истина за ТПТИ!!!! Нека народа да си каже думата чрез референдум иска ли да сключва договор с Дявола!!!!!!

Според статията спокойствието ще трае вероятно до края на седмицата, заради оптимизма на белгиеца.Значи те си действат на национално ниво да подтиснат всяка съпротива и до края на седмицата смятат, че ще успеят! Май е рано да се радваме, че все още има мислещи и смели хора, които да ни спасят всички от ужаса на новото робство! Дано да устискат и вместо нас, защото ние май само се палим, но бързо гаснем!

Ако ще се подписва това сатанистко споразумение само заради едните визи за САЩ и Канада,не,твърдо сме против!!!!! не искаме това споразумение изобщо да се случва!!!! Не ви искаме визите,дръжте си ги!!!!!!!!!!!!!!

Всичко около тези споразумения нарочно се държи в пълна тайна от народа на Европа. От известно време насам,"демокрация" е само дума ,шаблон в Европа,а истинската демокрация вече е тънко,с упойка отнета от европейските народи. Аз съм про-европейски настроен,но съм за една демократична Европа,а не за тази,която е в момента. Имам лозе,и открай време си правя вино и ракия. Но след подписването на такова споразумение това възможно ли ще бъде? Нека да кажат,колко години ще трябва да лежа аз в затвора,ако си направя вино ,поради това,че например нарушавам интересите на тази или онази корпорация? Или ракия.Ако това мога,дали ще мога да подарявам (или продавам) пак на близки и приятели? Едва ли! А млякото,което давам на близки и познати? Вече ще се превърна в престъпник с това,защото пък на тази дейност друга корпорация ще държи "правата" и ще ме затворят за "пропуснати ползи" например. Ами може и да забранят животните,извън техните ферми,кой знае?

Белгия няма да подпишеее????? Нищооо, ние ще подпишем и вместо тях!!!

надеждата ми е, че некой гоуем играч у евросъюза /например Франция/, ги ползва кат мюре. Иска да не подписва, ама, дипломатично, си е намерила бушон, той да изгърми и събира негативи. баш както Германия ни ебеваша чрез холандиа. Щот ако е само на Белгия: ше я прекършат за 5 минути. Оланд им звъни по петолъчката ииии КРАЙ!

ако опира до ттип и клинтън и тръмп са против ттип така че

Ние от четворната коалиция вече сме го подписали, защото сме горд член на ЕС и НАТО.

а няма ли да ни дават стъкалца и огнена вода.Българите ,хилядолетен и цивилизован народ със собствена азбука ,православна християнска религия,толкова ли сме евтини,че някви си потомци на каторжници,златотърсачи,замъкнали се отвъд океана само преди 200г.ще ни залъгват,така "тарикатски"Срамота за нас ,ако го позволим.Пари да ми дават не бих отишъл в Америка-никога.

не ми се губи времето с подробностите ама що пък европа и от канада се уплаши сега??? те освен петрол и дърва какво имат??

Споразумението с Канада е еквивалент на споразумение със САЩ.

ЩОТО БАЙНО, се провали ттип! И! Сека американска, мултинационална компаниа мож да си спретне централка у Ванкувър и да ВЪРТИ ТТИП ЧРЕЗ СЕТА. КУКЛОВОДИТЕ СА УМНИ. ДВЕ ЕДНАКВИ ОПЦИИ. ЕДНАТА ПРОВЯЛЕНА, ДРУГАТА ПРИВИДНО БЕЗОБИДНА: ПРИЕТА. САМО БЕЛГИЯ ИМ СЕ ИЗСМЯ В ЛИЦЕТО.

Нямо що, голям пазар се отваря за европейските стоки! Населението на Канада е малко над 35 млн. души.

Абсолютно, поредните лъжи на мазните купени подлоги, които се водят управляващи. Това споразумение е просто прокси за САЩ. Те си имат пълен свободен достъп до Канада. През нея на практика си реализират ТТИП.

Къде са вресливите Орбан и Фицо? И на тях ли им запушиха устите с пачки, че са сългасни на това? Че това споразумение е по-страшно от тумбите дето можеш все пак да ги спреш с мрежа. Това нещо влезе ли в сила направо ще ни разкатаят. На практика това официално ще превърне държавите във формалност, ЕС ще се управлява от корпорациите, новото робство ще бъде узаконено и излизането от него ще става само с кръв, защото няма да има законен начин. Някъде в някакъв шуробаджанашки банкерско/корпоративен купен съд, държавите ще бъдат осъждани от корпорациите за това, че са се осмелили да надигнат глас и са попречили на печалбите на корпорациите. Тези споразумения са смъртната присъда на "свободна" Европа и свободният човек. Затова и така тихичко и тайничко се подписват и се притикват чрез купени правителства. А и Канада ставала нетърпелива... Значи ЕС не бърза, а ония бързат да си притикат схемите. Ясно е кой ще бъде тотално прецакан.

"Ако или когато бъде подписано и ратифицирано, споразумението ще доведе до множество промени, включително отпадане на визите за Канада за граждани на България и Румъния" Нали има вече друго подписано вече споразумение за визите?! Да бъдат така добри да си го спазят него, а не да подписваме и друго, което също нямат намерение да спазят!

И какво ще стане ако има визи? Една виза струва сравнително малко и дава повече права отколкото безвизов режим. Който има пари за билет има и пари за визи, някъде по 40 лева на година излиза. Облагодетелствуваните се броят на пръсти. За няколко парвенюта, които си мислят че тях това споразумение не ги засяга ще се продадем в робство. А тези дето си мислят че не ги засяга всъщност са първите, които ще пострадат.

Специално за Канада за виза трябва да извадиш и преведеш над 20 различни документа, които не е ясно защо трябва да им представяш! Банкови сметки, собствености, даници, работа... и на деца, майки, мъже и пр. Това съвсем не струва 40 лв., а 40 лв на документ + загубеното време и нерви!

Колко евтина е цената на която ни купуват. Вие подктепете "CETA" и няма да имате визи за Канада, аааа после ли, еми докато сте живи ще ви уважаваме от зад.