ЕС смята да държи Турция на "всесилния Ердоган" настрана

Неведнъж високопоставени европейски политици са заявявали, че ЕС не може да приеме Турция за свой член, може само да заложи на стратегическо партньорство със страната на Ердоган.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

времето днес е облачно ,но за сметка на това слънчево.

то и баце е лапнал целата власт,та въобще не се отличава от ердоан.

Сега, то че Турция в обозримо бъдеще няма шанс за ЕС е ясно. Но вижте, евентуалното присъединяване към някаква "Евразия" също е нелепа. За присъединяването към какъвто и да е съюз е нужна ПРЕДВИДИМОСТ. А Турция на този си е етап е точно обратното. Непредвидимост, остри реплики към държави, които са наливали пари в икономиката и, икономики, които от 9-ти век я пратиха в 21-ви ... и тя им заби нож в гърба! Наистина ли очаквате Германия, Австрия, Израел, Сащ да и простят предателството?!?! Оставете играта на Путин - в момента му е изгодна Турция. Но няма как и за секунда да гледа на нея като на "приятел". Прекалено много натрупана историческа омраза има. Турция съвсем скоро няма да е същата. Териториално. Допускам, че и 5 години ще са максималния период.

Евразия го чака!?

Като се замисля по-добре че спечели Ердоган! Така няма да влезнат в Европа никога, или поне няма да е в обозримо бъдеще, което ме устроива!

Ти смучиш ли само?

Европа,ще я гледа през крив Италиански МАКАРОН!!!

не му трябна Европа ,стига му Австрия и Германия!?

ааа, на орките никога нищо не им стига, ако им дадеш пръст, налапват цялата ръка, Дживотни са това, не са ора. А за Австрия мое само да си мечтаят, Германия в близко бъдеще няма да я има, натам отиват нещата.

ЕС от трите стола, баш на земята. Санкции на руснаците (подлъгани по американски сценарий), сега американците биха шута и на ЕС. Турците само да "кихнат" 1/10 от емигрантския "напор" и ще се окакат чак до ламанш. С какво ще плашат Турция точно, точно пък еврогейският ЕС?! От сега нататък ще гледаме как по-умните се спасяват поединично (а защо не и групово) по примера на UK.

Нищо добро не очаква България с такъв съсед ,като Турция начело с откровен ислямист , като Ердоган.

А Б.Б. се радва,че даже и пръв му честити ПОБЕДАТА!!!Предател!!!

Пунт и пластика. след 01.07. вдигат с 4-5 лв. пенсиите и тока, газта и парното с ........% , което ще оскъпи всичко.

Един от основните принципи на демокрацията е разделяна на законодателната/изпълнителната от съдебната власт.Другото са приказки за параван.тоест в Турция в момента няма демокрация тъй като няма разделение на властите.отделно има извънредно положение.При тази ситуация да се твърди че Турция е дала урок по демокрация е гьонсуратщина.

Европа не обича тези,които ни и се пдчиняват.

Колко мразят западните "велики" сили, да има силен, независим от тях, отстояващ интересите на страната и народа си човек, начело на някоя държава. Те са свикнали да имат мекотели васали, които да изпълняват техните "демократични" решения. Но когато имат на среща си хора, като Ердоган, Путин, Ким, Асад, започват неистово да квичат за недемократичност, западни "ценности", режим и т.н.

от една страна с прав,но да крещят забулени фанатизирани тълпи "алах е велик",не говори за нищо добро

Бонзо, правиш ли разлика между независимост и демокрация. Не виждаш ли какво става в Турция? Ти знаеш ли едно време че като кажеш един виц и те хвърлят в затвора. Това ли ти харесва на теб?

Всеки народ си заслужава управниците !!!! Турците не се изключение.

Язък

какво да се лъжеме. Ако Турция не влезе в ЕС, България ще си остане вечно бедна като зона на ръба на ЕС. Това не са политически, а икономически закони.

ще помогне влизането на Турция в ЕС за забогатяването на българина? много умеем да дращим "пророчества" на базата на опорни точки.

Напротив, ако турция влезеше в ЕС, с БГ е свършено и с ЕС е свършено! Те са ориенталци, имат не европейско еволюционно и културно развитие, недемократично управление и се върнаха окончателно към диктатура!

Що при бай Тошо не беше бедна, а процъфтяваше България? Нито в ЕС бяхме, нито в тато. Нещо сбъркано има в днешните западни съюзи и то е само във вреда на европейските народи!

ти си лудо дете бе. процъфтявала та вързала. и като се събудихме от летаргията разбрахме че сме 100 години назад, а процъфтяването било само на хартия и по плакатите.

" ...Макар че Турция в момента не върви по демократичен път, "трябва да й се даде шанс", изтъкна външният министър на Швеция. По думите на Аселборн "той държи всичко в ръцете си", включително властта да прекрати извънредното положение, да освободи задържаните и да поеме на прав път в отношенията си с Европа...." Тези хора наистина ли са толкова глупави и наивни или аз нещо не съм в ред. Тоя трапища изкопа, сума ти народ изкла и вкара в затвора за да се стане султан в буквалния смисъл на думата и накрая тези наивници очакват сам да се откаже и някак си " да му дойде акъла". С такива скудоумници начело на ЕС, нищо добро не мога да си представя дори...

А къде слагаш Боико БорисоФ

Цървула е под контрол и скоро ще стане ненужен, още от другия месец...