ЕС удължи индивидуалните санкции срещу Русия до 15 септември

Европейският съюз удължи с още 6 месеца - до 15 септември 2017 година действието на индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕС удължи индивидуалните санкции срещу Русия до 15 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е, че продължаваме санкциите срещу руската кочина, дори трябва да наложим нови.

Просто денег нет

ЗАПАДНАЛИТЕ,СИ СЪЗДАДОХА ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ НА ЕС И У КРАЯ ВЕЧЕ ИМ ИДВА В ПОВЕЧЕ!!!СКОРО ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА СПРАТ,ТАЗИ САМОУБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА СПРЯМО РУСИЯ!!!

А дали самият съюз ще просъществува до септември?

На този въпрос може да се получи отговор много по-скоро- след изборите в Нидерландия.

удължи санкциите срещу българските киселите краставички.

Напълно в реда на нещата. Подкрепям!

Санкциите трябва да се гласуват единодушно. Държавния ни глава си подложи главата. Докога? Еми докато руснаците решат че не си струва труда и ни я подложат на Ердоганя.

Нашичкият президент да не е гласувал пак тайничко и този път, за удължаването на санкциите. Корнелия не я чувам да казва БРАВО!!! Къде е Радев да раздава акъли, или може "смело" да плямпа само пред българските избиратели и българските телевизии. Ми да направи едно клипче и да го качи във Фейсбук.

Че кой би искал да продължава войната в Украйна?Санкциите прочети добре са само срещу физически лица,политици,сепаратисти,висши военни,свързани с войната в Украйна!Кой политик в тази връзка би си позволил да е против санкциите и да поощрява войната!Това че руските войски не се изтеглят просто за единия инат,и се правят на важни само от позиция на силата,дрънкат си оръжие на чужда територия,забравяйки че СССР приключи,и ако им липсват колониите и подчинението това не е аргумент,нито е човешко!

konsultant@dir.bg

Работата беше - кой да направи военни бази в Крим, на западняците изобщо не им дреме за украинците. Ама никой няма да си признае - това е положението.

Влизането на Крим в състава на Русия й създаде сериозни проблеми, но те са нищожни в сравнение с проблемите, ако Крим беше станал американски. Организирайки държавният преврат в Киев , САЩ имаха като основна цел да сложат ръка на Крим , за да бъде неутрализиран руският Черноморски флот, базиран в Севастопол и там да влезе флотът на САЩ. Ето кратка хронология на събитията: -"Случайно" на 13 февруари една от четирите американски морски групировки, начело със самолетоносача "Джордж Буш" напусна базата в Норфолд и се отправи към Егейско море. Този кораб има 90 самолета и хеликоптери на борда. Съпровожда се от 16 военни кораба - крайцери, есминци, три атомни подводници. -На 22 февруари американската група кораби спешно влиза в Черно море . -В периода 1-5 март в Севастопол след няколко дни обкръжение на парламента беше изпъден премиерът Анатолий Могилев. На негово място беше избран Сергей Аксьонов, лидер на проруските сили. -На 6 март парламентът на автономния Крим съобщи, че ще проведе референдум за обединяване на Крим с Русия. Тези две събития провалиха американските планове и на 6 март задачата на самолетоносачната групировка на САЩ беше анулирана. На групировката беше дадена нова заповед да се върне в Анталия, в турската база, и там да чака. Само есминците Truxtun и Donald Cook бяха изпратени за разузнаване към бреговете на Северен Крим от 7 до 22 март под предлог на съвместни учения с Румъния и България. На руснаците беше ясно, че Donald Cook е пристигнал с цел да разузнава действията на антените, на космическия център на Черноморския флот и мрежата на военни сателити ЕЛИНТ. Освен това руското разузнаване имаше сведения, че на борда на американския кораб има 6 групи командоси, всяка от 16 души, готови да доплуват под водата до брега, за да извършат в Крим поредица от саботажи в градския транспорт , газови станции др. За блокиране на тези действия последва придобилата широка известност акция на два руски самолета.

На 19 февруари 2017 на срещата в Мюнхен, Лавров заяви, че Русия няма да отмени санкциите срещу Европа, докато не бъдат изпълнени Минските споразумения. Това беше заявено на Мюнхенската конференция по сигурност. И... много странно, но точно това не се споменава в нашите медии. Европа нещо закъсня този път с удължаването на санкциите, чакаше какво ще каже Тръмп.:)

Малко уточнение, Русия ги удължи БЕЗСРОЧНО. Прочетете материалите, но имайте предвид, че България ългарските медии наистина я "премълчаха" тази малка подробност.

дреме ми на оная работа

това направо е съсипващо! какво ще прави европа от тук насетне без махорка, самагон и валенки? добре поне че на ушанките не наложиха ембарго

ПРЕЦЕДЕНТА СЕ Е СКРИЛ КАТО МИШОК, НАЛИ ЩЕШЕ ДА НАЛАГА ВЕТО?

По-долу, разни фъшкийски задници отново демонстрират тъпотията си спрямо всеки въпрос и го свързват с Путин и Русия. Абе гьотверенлар Украйна е единствено и само Руската Македония. Нищо повече. Може ли държава да се нарича Покрайнина? На кого? На Русия разбира се. Защо един ред не публикува родната демократична преса за молбата на украинските българи до Порошенко за самоопределение. Датата е 18 Август 2016 г.Защото продажниците управляват тази държава и за 27 г. я ликвидираха. Правилно е написал колегата до Консултант. Това е самата истина

ЩО МИ СПАМИШ ПИТАНЬЕТО, НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ?

Ти наистина си неспасяем!25 години на Русия не и пречеше границата с Украйна,за която беше гарант и изведнъж когато Украйна реши да се асоциира към ЕС,стана руска!Ай стига,такова вероломно нарушаване на граници е недопустимо,това е изродско и толкова много жертви заради имиджа на един авторитарен режим!Стига с тази руска пропаганда!

Сега тичам да му набия канчето в клепоухата глава.

За маса години не написа нито един стойностен ред.Защо ? Защото имаш само една гънка на мозъка от каскета. От каскета бе гьотверен рязан

Не е стойностен за тебе, щото истината те боде в очите.

Коя истина боде в очите ? Иди в Русия и виж какво ядат и какво пият. В изолираната, фалиралата и санкционираната Русия. Не ти купуваш имоти в Русия, а руснаци купуват в България. Защото имат пари повече и от теб и от мен. Купуват в Ница, в Италия, да не говморим за Кипър,Гърция и Турция

Абе, що тъй България се напълни с полски кашкавал, полска риба, полски ябълков сок и полски яйца бееее?

Защото преди 20 г. Виденов не подписа предложението на свет.банка - 75% ликвидиране на бълг. икономика и 25% приватизация.Подписа го Иван Костов. Затова в момента сме на 78% импорт, фалит и пълна ликвидация на Българишя !!!!!

а бе тя, България се напълни и с руски кавали, за тях защо не протестираш?

Защото благодарение на тях не нося потури и не съм рязан потурнак като теб бърдук спукан !

Чудя се, защо ли Русия не им врътна кранчето през тази студена зима????? Сега щяха да са на опашка при Путин!!! Но не е късно-климатичното оръжие е факт от 6-7 год!!!!!Ще е доста интересно!!!11

За да умрат от глад , затова не им врътва кранчето.

Това е Запада -империалисти. Всичко копират от Римската империя - и войниците по света, и купуването на дебили, даже и хълма на "белия дом" кръстиха "Капитолия". Непрекъснато се опитват да прилагат и принципа "Разделяй и владей" - ето за това са санкциите. И затова лаят и в медиите, за да разделят българите (така правят и цветните революции) И ДА НИ ВЛАДЕЯТ!!! Апропо, за това са и войниците им в БЪЛГАРИЯ!! В Ъ Н !!!! НЯМА ЛИ ДА СЕ СЪБУДИ ТОЯ ЗАСПАЛ НАРОД И ДА ИЗРИНЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ БЕ??????

Защо не си идеш в Африка?

Какви ли санкции може да наложи разпадащият се ЕС ? Мерцедес отваря завод в Русия до края на годината. Мерцедес направи единственото си смесено предприятие в света с процент 50/50%%. Ексон мобил строи заводи за втечнен газ за 26 млрд.долара. Ха Ха

Оставете настрана пропагандата и вижте фактите! В Украйна беше извършен въоръжен преврат с активното участие на няколко европейски държави! От там нататък всичко е демагогия...

Точно фактите гледаме! Поради заплахата от реално приобщаване на Украйна към ЕС и НАТО, Русия организира в тази суверенна страна политически хаос с чисто криминални средства! Като резултат, бе анексиран Крим и изпратени диверсионно-разузнавателни групи (Гиркин-Стрелков) в Донбас, с цел дестабилизация и откъсване и на този най-голям промишлен район на Украйна, и последващото му присъединяване по кримски сценарии към РФ! Кремълската кагебистка фашистваща хунта, начело с Путин и до ден днешен продължава да пролива украинска кръв, и да причинява разрушения на населени места, и промишлени обекти в Донбасс!

Мурзилка

Напротив. Запада видя, че Украина се връща в лоното на Русия и им спретна преврат с всичките последствия от това...

Тия си не видят гнусотията която докараха на европа с действията си ами продължават в същия дух..Това не е никакъв съюз а някаква клика оглавявана от няколко дебила гледащи собствения си интерес и в името на него трупат негативите върху останалите.. Къде бяхте при косово господа???Къде сте при Македония която се налазва от албанци???

Да ти напомня, че Македония е плод на руснаците и сърбите! Да ти напомня, че сърбите подучени от руснаците започнаха етническите чистки в Косово!

да ти напомна че за нас българите e важно е че се отървахме от господаря ти помака

европенделите откиро подържат въоръжен преврат и геноцид спрямо малцинствени групи в украина (в това число и българи) Tова е истината , колкото и да се опитват платените медии да я скриват и извъртат тя винаги излиза наяве .

Неква детска градина за страдащи от синдрома на Даун.

Ха сега някой путипоклонник да ми обясни, къде тук вижда санкции от ЕС наложени на любимата му Рассея: "В списъка на санкционираните влизат 150 физически лица, включително висши руски чиновници, политици, бизнесмени и служители от силовите ведомства, ръководителите на самообявилите се две сепаратистки републики в Източна Украйна - Луганска и Донецка, както и 37 различни военни и политически структури на сепаратистите. " Уважаеми дрОгаре, за кои от тези 150 физически лица ви боли толкова много, че сте готови дори от България да се отречете?

Да живее България, да живее Русия! Слава на ДНР и ЛНР!

Къфсапитебе?! Я не мешай името на България в олигофренските си измислените лозунги, смотльо нещастен!

Гиви рече че Курнелията му обещала в Москва да свали санкциите. Пусто не дочакахме

Май турците повече заслужават санкции

Да ги удължат на 100 години и да мрат пияните ватенки. Иран 40 лет был под санкциями и ничего выдержали персы и даже бомбу атомную почти сделали а эти кремлевские ватные уррроды два года и все деньги кончились

Шило

Хахаха, не ги мисли, дружки са с персите, имат и други.

Ти ничто не работай и затова ти мой х.у.й хочеш лапат?

Ако Курнела беше там щеше да изпраска едно вето и да развее флага с петолъчката.

Индивидуалните санкции срещу фирми на работят,защото не могат да обхванат смесените руско западни фирми. Пълно е с италиански фирми,които образуват италиано руски компании на територията на Русия,като по този начин прескачат наложените санкции.Това става със знанието и на италианските власти,които нямат нищо напротив тази двойна игра,защото реално при едни санкции губещи са винаги двете страни в нея.

Срещу тия санкции реве Курнела. Тя пита ЕК защо Мерцедес продава в Русия, а българските корнишони не ги искат. Ами да пита водещия си офицер в Москва.

Сега , дрОгаре, разбрахте ли кой какви санкции налага? ЕС налага санкции на физически лица и фирми, а Путин наложи санкции на целият россиянски народ, забранявайки вноса дори на буркани с кисели краставички от оранжериите на дрОгарката КУрнелия! Това ако не е нож в гърба на дрОгарете, здраве му кажи!

" отговорни за дестабилизирането на положението в Украйна. " гледаи ти аз мислех че отговорни са тези които подготвят , финансират и извършат държавен преврат , а то се оказвало че били тия които не са съгласни с преврата , бреиии европеиска му логика кога ще ги стигнем ...???

Логиката и мурзилската логика са противоположни неща. Ако не си разбрал, става въпрос за агресия и анексиране на чужди територии.

Нормално. Да вземат да ги удължат с 5-10 години, какво ги цъкат през 6 месеца. Курнелка и Радев - 1 нали щяха да тропат по масата за премахването. Обаче Радев - 2 никъде не удари, даже и не почука, ами направо подписа и СЕТА, и МеТА, си санкции и манкции Нищо, че Радев-1 реяи да прави сечеено на Радев-2 и да даде СЕТА на българския съд

Шило

И Путин написа" Уведомен", след което си го премести. Отново.

след като му виси?

или си го намести. Отново

Чудя се защо ЕС не спре изгрждането на завода за мерцедеси край Москва ? Защо не ограничи търговията на Германия и Унгария с Русия , за да им дадат да се разберат гадните мурзилки?? Която се е увеличила 2 пъти последната година !!

Санкциите трябва да се разширяват. В Русия нормалните хора са прогонени или подложени на репресии. Управлението е узурпирано от подли мошеници, за които чест, достойнство и договори не означават нищо.

Много калпав спам. За кое посолство работиш?

Явно главата ти служи само за закачалка на ушанката. Ами хващай тайгата, ако не си вече там.

Мирните средства, които цивилизованият свят използва за сдържане на потомците на ордата очевидно работят. Санкциите дават своите резултати и азиатите започнаха да се гънат и да отстъпват. Мирното настъпление на евроатлантическите ценности е несломимо. Тяхната светлина води нас, прогресивното човечество към светлото бъдеще

Нали Нинова беше против?

Нинова ги уплашии резултатът е налице .

КАКВИ САНКЦИИ , КАКВИ 5 ЛЕВА ? СТИГА С ТИЯ ГЛУПОСТИ .

И къде тук е проблемът на България, че навсякъде ме карат да се обявявам срещу тези санкции?

Бизнеса си върви с Русия от държави в ЕС,като Полша ,Унгария Румъния ,Франция и др. ,а в Брюксел се правят на улави.В 2016 има рязко увеличен стокообмен между Русия и САЩ.

браво на ЕС. варварските държави не трябва да се третират като цивилизованите европейски държави.

Това на практика значи само едно: Евродепутатите от БСП са гласували ЗА продължаване на мерките. Тук ни приказват едно, там правят друго..

ти изперка с манипулациите си.поне имаше и реални кооментарии.какво ти стана предизборно?наистина си не куха лейка ,а тиква без семе.

Който плаща(ГЕРБ),той поръчва коментарите.

Де да беше манипулация. Лесно проверим факт изтъквам. А че не отърва на другарите си е съвсем друг въпрос.