Германия е подслушвала десетки правителства в ЕС и НАТО

Федералната разузнавателна служба на Германия (БНД) през 2013 година е подслушвала правителствата на десетки страни от ЕС и партньори от НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Германия е подслушвала десетки правителства в ЕС и НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак се учат от най-добрите. Техните покровители.

Е и какво? Нали и САЩ правят същото и Германия "протестираше"... Хубавото на тези взаимни шпионирания и подслушвания е, че страните знаят много от тайните на другите и това сдържа недобронамерените им сртемежи... Как мислите - защо САЩ и Русия още не са се сджафкали реално? Просто защото са наясно един за друг!

Да се доизкажа: Глобалният МИР се крепи на глобалния БАЛАНС на силите и интересите, а той се крепи на нерегламентирания взаимен достъп до криената информация!

Повърхностно, може би е така, но в същност подслушванията могат да се използват за управление на подслушваните. Те стават зомбита и вече не работят за страната си.

къде е новината? за сензация едва ли може да мине... всички го правят, но някои злоупотребяват, както уса с дизелгейт

"От БНД нееднократно са изтъквали, че след разкритията на Сноудън през 2013 година практиката за следене на партньори от НАТО и ЕС е била преустановена." Да, даа! Двойно положително отрицателно! Това са ни "партньорите", гледат през ключалката и слухтят в банята и тоалетните! Бравооос!

Масово подслушване, манипулиране на медии и медийна пропаганда а ла гьобелс, цензура и всичко това благодарение на социалистическия комсомол, който още не е национал социалистически, но хонекерски е напълно достатъчно. Значи, евроатлантически ценности викате? Защо ли ми се струва, че веднъж този филм го гледахме и се казваше в прегръдката на щази?

ангела меркел: "Ausspähen unter Freunden - das geht gar nicht" 24.10.2013. "шпионирането между приятели е недопустимо"

И това ми било "партньори".... американски и германски. Виждате ли с какви келяви хора сме тръгнали да търсим общо..... ама и ние едни боклуци за политици си имаме, те освен да крадат, за друго не мислят!!!

Откакто съществуват комуникации подслушването не е спирало, всеки подслушва всекиго и така ще бъде винаги. Измислена "важна" новина.

Защо се хабят да подслушват като могат да поискат информацията от братското ЦРУ.

Как няма да послушват 2013, като тогава Руснаците готвеха войната в Украйна. Хората не спинкатат, а събират информация.

Ха,ха,ха !!! Хората от ЦРУ и другите слухтящи колеги от НАТО наистина не спинкаха и събираха информация за намеренията на руснаците в Украйна. В резултат на огромния обем информация който беше събран и обработен тези хора първи обявиха какъв е резултата от референдума в Крим.

Както му викали в Германия - Щази 2.0 .

valentor

Освен всичко друго научаваме , от ДИР-ът, че иде реч за 2013г. За нито една друга година НЯМА инфо. чИ к`во толкоз станало ?

Еме това е Демокрация всеки срещу всеки а наи модерно е да си против Русия!На това му се казва Демократура!!

Германия работи за САЩ и предава данните си пак там.Нищо ново.А иначе сме "партньори".Я да видим,ако България почне да слуша посолството на САЩ да речем. какво би станало.

Какво значи десетки правителства. Държавити и правителствата са само 28.

В ООН има регистрирани близо 200 държави.

А вчера в Германия е имало голям бой на Александерплац в Берлин между полиция и насъбрали се хора. Не че боя с полиция е нещо изключително във времената на Меркел и Обама, но все пак 80 бити арийци би трябвало да ги споменат.

Важното е, че демокрацията върви. Освен това ние сме добре. Я вижте в УСА какво става. Там скоро ще е по-зле от Украйна.

valentor

Така е ! в УСА става страшно... бият негрите и се напиват с кока-кола

Та Барак Хюсеин Обама, негър нигериец ли е или е евреин? Тука в България и кока-колата е менте.

valentor

Оххх , ДИРъттт, направо щях да падна от гнъсен кикот. Че какво да прави една РАЗУЗНАВАТЕЛНА служба, бе ? Не прониква ли АГЕНТУРНО, не прониква ли ТЕХНИЧЕСКИ , не прави ли МОКРИ ОПЕРАЦИИ, не прави ли МАСОВКИ/БЕЖАНЦИ, не прави ли театрални постановки ШАРЛИ-МЪРЛИ, за чий чеп ти е такава служба.

Това разбира се са долни инсинуации, подклаждани от хибридната война водена от Русия. Нашите евроатлантически партньори никога не биха ни подслушвали, все пак ние изповядваме едни и същи евроатлантически ценности! Ако евентуално някой подслушва някого, това разбира се е лошият Путин, а за всичко негативно са виновни комунистите ...

Само нашите никой не ги подслушва. Те всичко си казват пред медиите.

В Четвъртия Райх не бива да се вярва на никого. Но на мен може.

мръсни времена настанаха и ние се хванахме с хиените да играем и то не беше двоен стандарт не беше чудо

Защо, на кой не му е ясно каква е работата на Разузнаване и Военно Разузнаване? Да не набират информация като ДАНС - с доброволни дарения от конкуренти?

е ние нали си отворихме досиетата, разгащихме се, деморализирахме службите

Е, то не може хем да не искаме да ни следят и подслушват, хем да имаме силни служби.. Що рев беше за това подслушване - ето, постигна целта си.

НАТО ,.... разбирай САЩ ! Защо САЩ подслушваше ГЕРМАНИЯ?

Същото са направили и САЩ .... , както се извини Обама ,на Меркел и франсетата ..... Факт , а когато фактите говорят , БОГОВЕТЕ КАКВО ПРАВЯТ,...МЪЛЧъТ .

Обама се извини и в същото време каза, че подслушването продължава. Щял да се постарае да намали подслушването за Меркел. Останалите от немското правителство си остават с "бръмбари". Та, обясни пак каква е ползвата от подобно "извинение" ?

Ся стана ли ви ясно що преди 2-3 години като гръмна скандала с американците Меркел се правеше на ощипана? Ясно що така бързо премина всичко тогава.

Шило

Е, хубава работа !Нали уж съюзници? Къде е доверието? Че по цял ден ни зомбират за евроценности, отношения, градени на взаимно доверие...Май я карат по болшевишки- "Доверявай се, но и проверявай"

И Боко тъпото ли са подслушвали? Ега ти нещастниците!

Ако хората престанат да ползуват интернет, телефони и т.н. половината им система замира за 24 часа, а шизофрените пациенти оздравяват. Раковите заболявания намаляват, а политиците си скубят косите които нямат.

E па Aмерика подслушва Германия, така, че всичко си идва на мястото.

когато си прост като картоф, никакво подслушване не може да помогне. И адолф слухтеше навремето...

Ма вЕрно!? Не мога тая новина да я повЕрвам!

..Германия е подслушвала десетки правителства в ЕС и НАТО.. -- ами за кво я прая таз цифровизация , бе? ами интернета, а? а смарт-а фоните, а?

Дировеее, кога ще напишете нещо за сблъсъците в Берлин. Десетки ранени. Новина отпреди повече от 24 часа. Явно има яко цензура тука.

вече почнахме да търсим и врага с партиен билет. Това е ясен индикатор кога една система отива в кошчето.

Само второто ти изречение е вярно.

Спокойно. В България никой не е бил подслушван. Те всички са на щат към САЩ и Меркел и се отчитат ежедневно.

Е и? С какво това е помогнало на Германия? Театърът отпред, а те като по умни търчат зад кулисите. Официалната власт там официално потъпква интересите на немците, а те тръгнали да разузнават. Кой командва медиите? Кой по света?

Държавна сигурност е виновна ,ха ха ха . Демокрация и нато, хайде сега, подслушване и в нужника на село,нема лабаво. Абе друго си е демократичното подслушване, то се прави в името на евроценностите, не е като едно време, сега е по всеобхватно, модерно , не се усеща, доставя ти радост.Спокоен си някак си,като говедо. Да плащаш и да мучиш.

В България едва ли.. Нашите сами си докладват, а анализаторите само сравняват инфото... Народния съд все някога ще се произнесе...

както казваше навремето Роналд Рейгън - Доверяй но проверяй!:)

Така е, който слугува на Германия така е, ще свиква с похватите на европейския германски Райх. само ,че и този път слугите да внимават, щото пак ще има пердах,катастрофа ,народен съд ,Белене и грух, грух, грух. Това е положението , слугите трябва да се контролират ,включително и чрез подслушване.

Май Обама ще си учисти оборите и ще махне Меркел преди да му свърши мандата. Откакто ДПА (германска агенция по пресата) излезе на борсата германците вече изцяло загубиха контрола върху печата. Каквото каже чичо Сам това се пише. Неслучайно поляците започнаха чистенето на германци и други чужди собственици именно от телевизията, вестниците и телефонните оператори.

Свиквайте, това е настоящето, а бъдещето, ще Е по лошо в това отношение. Всичко е адаптация, и който се адаптира той продължава и така е от хилядолетия. Винаги имайте едно на ум, а на подслушвачите приятно подслушване и всичко добро?!.....

ИМА ПАРИ И ГО ПРАВИ, ДО КАТО В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ И НИКОГА НЕ Е ПОДСЛУШВАН, /ИСТИНАТА Е ДРУГА: ТУКА, 90% ОТ ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ ОТИВА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ, ДОНОСНИЦИ И "ОРГАНИ"/

Хаматьори. Проблема не е, че са подслушвали, а че са позволили това да бъде разкрито.

намъкнаха милиони нелегално влезли млади мъже, които не са ли много по голяма заплаха, отколкото другите страни, боже опази

Боко Боко, докато разбереш че и в Интернет и телефоните си имат граници ама ти си разградил България, ще ти трябват 100 години. И до тогава Меркел ще ви види сметката един по един с компромати.

Айде сега да направим Анхела Меркел нобелова лауреатка. Щом Б.Обама може да е лауреат за мир, значи и другите могат! Иначе се чудехме защо Германия иска да идват емигранти. Ми като си дойдат тук в Европа ще ги подслушваме по-лесно. Просто идват в Германия - подслушваме си ги лесно и демократично, влесто да ги подслушваме от Либия до Афганистан.

Да имаше алтернатива на Запада, да си чешем езиците, а то насреща един гол Сибир:) Това с подслушванията е ясно и на децата, не знам защо има ''паднали от Марс'' които се чудят на нещо?!

Аа ти защо искаш на всяка цена да емигрираш някъде? Прав си, че кухарите най-добре да се омитат на някъде, обаче за останалите е по-добре да си стоят в България и да развиват нея, а земите на чужденците.

В СССР всички диктатори след Ленин са били преди това шефове на подслушващите структури. И Меркел така. Нищо ново не е измислила. Наште тъпи политици най добре да изпозват кодиране, което не може да се разкодира и да затворят всички лични данни за който и да е. Не случайно в независимите държави са на хартия. Кадастъра, ЕГН-то, името, нотариалния регистър, банкови депозити трябва да са достъпни само за български граждани ако искаме да остане камък върху камък в България. А политиците срещу които излезе че ги блъфират с подслушване трябва да напускат и да се въведе закон против подслушващите извън България. Абе то се знае какво трябва да се направи ама си повече от ясно че Боко ни е предал 5 пъти за да не излезе компромата срещу него.

това е демокрация- рано или късно излиза, а не се замита под килима, но горчивия вкус в устата остава...