ЕС постигна сделка за нова климатична цел: 55% по-малко емисии вместо 40%

Това е добър ден за хората и за планетата, заяви Франс Тимерманс, след като европейските институции постигнаха споразумение по законодателно уреждане на въпроса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

което означава, че ще ни дадат по-малко пари и ще плащаме повече глоби за СО2...

Честито, другари и другарки! Вървим смело напред към абсолютен Еко Комунизъм. Скоро всички ще трябва да живеем в пещери и растояния от 50км ще трябва да се минават пеша, защото нали знаете - иначе се правят много вредни емисии. Сега сериозно - време е България да се прояви като независима и суверена държава и да покажем на неизбраните бюрократи от ЕС, къде могат да си заврат тия зелени сделки и ограничения. Който иска да живее като пещерняк, за да не прави емисии - да си живее така. Свободна страна сме все пак. Аз искам да живея като нормален бял човек и нямам намерения да слушам заповедите на чиновници от Брюксел. Нашите деди не са се борили за свобода и независимост, за да могат сега няколко радикални еколози да хвърлят свободата ни на боклука.

Ама това не са еколози. Така искат да поставят под контрол и де факто да ликвидират всички по-дребни производства, като ги оскъпят и ги принудят да фалират. И това е само една цел. Ако мислиш, че тия са се загрижили за нас и за чистотата на планетата, много грешиш. То дори звучи крайно абсурдно.

ТРЯБВА ДА СЕ СТРОЯТ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ !!!!

Реално погледнато администрацията на САЩ се опитва да излезе от кризата, като накара цял свят да си плаща. Както винаги досега са го правили. За тази цел ни пробутват "Климатична загриженост", като опаковка. Съдържанието обаче е следното, ние ще решаваме в глобален план коя държава или компания да накажем и с колко, понеже не спазва климитчните изисквания. Това би довело до заличаване на производства, увеличаване цената на енегрията, налагане на нови данъци и загуба на работни места. Зелен екофашизъм. Това е като опаковката "Истанбулска конвенция - загриженост за правата на жените", реално това е вкарване в джендърска теория и пропаганда, педерастия и възможност за принудително отнемане на деца от семействата им.

Колко да е реално погледнато, бе тъпак, като САЩ бяха излелзли от Парижкото споразумение?

Това е една от причините да махнат Тръмп. (много сте смели зад клавиатурата,троловете...)

Крадеца вика дръжте крадеца. То тук в общи линии тъпака си ти. И то съвсем точно. Не се обиждай, не го казвам с цел обида. Все едно на ябълката да кажеш, че е ябълка. Нищо обидно няма в това. Може би не ти е известно, за бизнеса с парниковите емисии. И квотите, дето си изсмукаха от пеъстите. И как с тези квото започват да правят рекет на държавите. Държавите почват да правят скъпи подобрения и технически нововъведения. Естествено ги купуват от подходящите американски фирми, които са ги произвели авансово. И си оскъпяват производството, щото всичко влиза в себестойността. Вдигнат цената на парниковите емисии на световната борса, която случайно е в САЩ, вдига се себестойността. САЩ не са ги подкрепили и естествено себестойността на тяхната продукция не включва такива оскъпявания и съответно лесно се продава. Същия номер след въздуха, преди десетина години се опитаха да го пласират за водата. Инициатор бяха същите евреи, но от световната банка. Но не срещна подкрепа и се спихна тогава. За сега. А за такива като теб, знаеш ли какво е казал Марк Твен? Че понякога по-добре е да замълчиш и да оставиш другите да те мислят за глупак. От колкото да си разкършиш пръстите върху клавиатурата и да разсееш всякакви съмнения. Вярно, незнанието е сила, но познанието е по-голяма.

Да определяш бъдещето на емисиите в атмосферата, при положение, че причината за възходът на държавата ти през последните 50г са именно горенето на въглищата и петрола, е все едно създателят на ковид да определя кой и кога и с какви ваксини да се ваксинира!!! В какъв свят живеем а?!

А какво да горят? Да не би преди 50 години да е имало фотоволтаици и перки с нужните технологии? Да не би преди 50 години са знаели какво ще стане с климата?

и като има панели, какво :) ахаххаа

България пак е на опашката благодарение на правилното и далновидно управление на енергетиката!

имаме 1 аец, трябва ни още 1

Брюкселските комунисти ни водят към нов СССР. Зелените са червени отвътре.

И това как го разбра? Хората са далновидни и се опитват отрано да подготвят нещата. Как пък един путлераст не се оказа с мозък повече от една клетка. Въглеводородите са изчерпаем ресурс и с времето цените ще растат от една страна, от друга има картел Опек+, който надува изкуствено цените. Много бързо забравихте, че петрола стигна до 150 долара на барел, а бензина у нас стигна 3,2 лева. Глобалното затопляне е факт. А това води до непредсказуем климат с много екстремуми в двете посоки, с заливане на 5-10 % от сушата, несигурност в реколтите, опустошителни урагани, екстремни жеги и суши и екстремни застудявания и то в необичайни за това сезони.

Ох на Дяда, ох на Дяда сладко д-пе има Дада. както се навежда той ще яде ... след туй и бой.

Всичко това се прави с цел да бъдат изхвърлени и затворени производствата на по-малките държави, както и по-дребните производства въобще. Същевременно се отваря и новия бизнес с вредни емисии, където едни монополисти ще съсипват всеки неудобен бизнес. Като оскъпяват съществуването му и го правят нерентабилен. Ако не, санкции, което си е същото. Движи се от мафията ротшилдови. Които не успяха да се позиционират на пазара на въглеводородите, колониалните походи за момента не са много успешни. За това правят възобновяеми, еко- и разни други, където предвидливо са заели лидерски позиции. И сега се опитват с такива номера да забранят въглеводородите. До там се стигна, че обявиха газта за вредна, При условието, че се води като една от еко енергиите. Защо хората не искат да купуват нови коли. Няма проблем. Забрани им да карат по центровете на градовете със стари коли и готово, бизнеса, ама този на някой друг се завърта. И не е само това.

Тотални глпости на малоумен кретен. Първо въглеводородите са ограничен ресурс, който се изчерпва. Да чакаш това да стане и тогава да вземеш мерки е само моментен егоизъм ,заради изгода, а тъпаците като тебе дори плямпат тъпотиите си за чужда изгода. Цените на въглеводордите ще растат с намаляването им. Колкото по-късно се реагира на пододбни тенденции, толкова по ужасна катастрофа ни чака. Второ, лидер в възобновяемите източници е Китай, явно Ротшилдовци са с дръпнати очи. Никой не е обявявал газта за вредна, а въглищата и петрола. На газта се гледа като на екстремален резерв. Трето, хората искат да купуват нови коли и това е масово явление, като в Европа всяка година се купуват милиони нови коли, а затварянето на центровете на градовете е повече заради задръстванията.

Малоумен кретен е баща ти,че късно го е извадил... Соросоид гнусен !!! Зад цялия цирк "глобално затопляне" стоят Ротшилд и Рокфелер ! И за това троловете сте на амбразурата-защото от там идват парите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Глобалното затопляне е факт, тъпако. Има си статистика от 1900 година. Има и достатъчно сателитни снимки на Полюсите и ледниците. Факт е че ледовете изчезват и съответно източноците за постоянен воден теч. Сега вместо това се редуват сезони на суши и наводнения, ама тъпаците като тебе за жълти копейки скачат на амбразурата. Виждал ли си езерото Чад или Аралско "море"? Сигурно Сорос ги е пресушил. Или Сорос е довел до това : bg.savpj.org/top-disappearing-glaciers-4868609-20933

Това с "изчерпаемите" въглеводороди въобще не е сигурно. А ако се синтезират дълбоко е земята и изплуват нагоре?

Божи, Божи, Божи, що нещастни люде по таз земя :))))). Презобал си с опорките на еврейските сатанисти. Навярно знаеш кой стои зад всичко това. И кой плаща луди, ама наистина луди пари за такива организации, пъроманси, всякакви реклами? Ако си забелязал, въртят се едни огромни пари. И те не идват от въздуха. Нито добрата фея ги раздава. В днешно време, някой дава едни пари и чака да си ги върне поне двойно. Зад всичко това седят едни хора. Същите са в бизнеса с възобновяемите източници. На прост език на това му викат рекла. За такива като теб. За другите е шантаж и изнудване. Ами в момента започва усвояване на Антарктика и огромни резерви. И веднага започва все по-ударно виене. И скоро не се и очертава ресурсите да намаляват. Не и в такива темпове. Между другото, не съм чувал, че газта е екстремален резерв. А е доста чиста. Но напротив, чсно, силно и точно съм чувал и чел, че се иска да се забранят въглеводородите, към които спада и газта. И НИКОЙ не изключва газта от групата за забранени въглеводороди. Това сляп ли си, тъп ли си, та не схващаш. А до колкото знам у нас, в България, започват технически прегледи със следене газовете на колата и категоризация. После в някои градове, за сега София, Пловдив ще забраняват в централните части коли от определени еко категории. Естествено, това ще предизвика нужда покупки на други коли. И тъй като не само че нямаш обща икономическа култура, а ти липсва, ще ти обясня, че продажбата на милиони коли не означава нищо. Те могат да се продават, стига кой да има да ги купи. Дори такива продажби може да не са достатъчни дори за рентабилност на бизнеса. Пиша бавно, за да можеш да ме разбереш. Как да ти кажа, още не съм срещнал умен русофоб. Но Путин е виновен :)))))

Франс Тимерманс е личен приятел на Джордж Сорос ! Без коментар.

И Слави Трифонов е личен приятел с всички гостували му в шоуто? Без коментар.

Слави Трифонов е много "малък",за да е приятел на Сорос... Само слуга!

Само изках да покажа на кретените, какво е понятието "приятел" при случайни единични срещи. Тимерманс е 60 години, Сорос на 90 години. Кога да са се сприятелявали толкова лично?

хора, не се плащете. ЕС воден от бюрократи като тоя брадясал франс тимерманс няма бъдеще. чертаят мнякакви планове до 2050, докато този съюз вече тръгна да се фрагментира с излизането на Великобритания. ще си налагат глупостите още известно време и ще трябва да се направи нов, по-добър и функциониращ съьюз. Идеята за ЕС е добра, но сегашното изпълнение куца, много куца.

Тази нова климатична цел ще ни струва нови пари и нови данъци. Тя и затова се прави реално, а не заради климата.

Реално погледнато всички ползват въглеродни горива защото им е по-евтино. Не се прави, че не го правиш за пари.

Пич, реално погледнато това са нови данъци, прикрити зад "грижа за климата". Пълна йезуитщина!

3евзек

А ти защо не се грижиш за без пари?

Не са нови данъци, а стимули.

някакви бюрократи постигнали сделка по тема която им е далеч от компетенцията и се водят от идеология въпреки, че промените с климата е най-голямоито предизвикателство. Защо ядрената енергия е извън, бе, брадясал бюрократ Тимерманс?

Ясно, няма да има полети, освен за пренасяне на гастербайтери от една точка в друга. Богатите ще си летят с

с чартъри. Грета Тунберг ще се вози само на екояхти насам натам, видимо задоволена от случващото се.

Самолетите са 10та дупка на кавала по замърсяване

Ми той целият им план е пълен ташак. Обаче ето на, случва се. Пробутват ни всичко, и после затягат примката.

Т.е. попват да раздават електро коли 2 за 1 и спират газта.

Проблема им бе, че за държави като България, където след 1990 г. се закриха много енергоемки производства почти няма да има промяна. А сега вече и ние ще плащаме повече, ерго повече ще боли и ще обедняваме. Все по-често започва да се питам - каква ни е ползата от този съюз наистина?! Само разправии с еко- комунисти чукун.дури и общи приказки.

Къде ще отиват глобите за въглеродните емисии,които всички ще плащат? И за какво ще се използват?

Това е като 90-те,едни мутри минават по цялата търговска улица и взимат рекетет.

Глобите отиват да се стимулират зелени производства.

и тия учредиха суперлига!?

Пълни глупости, пише ли че като намалиш от един източник, очевадно ще е за сметка на друг!?!?! Като не ядеш картофи, нали е ясно че ще ядеш повече ляб! И пак ще кендзаш. Това което са приелине е да ходим два пъти по малко до тоалетна. Може, ако цялостната консумация спадне два пъти, което значи преди 1989, стъклени буркани и бутилки за многократна употреба, една кола едим телевизор лералня оечка телвфон и т.н. цял живот. Нови дрехи по Коледа...

И кой е казал, че всички трябва да бъдем богати?! Напротив, всички трябва да сме еко-отговорни и непотребяващи, демек равни в бедността. Колите и жилищата скоро отново ще са недостъпни за голяма част от хората и тогава ще ги вземаме под наем, като по-екологично и заробващо. Да Ви е чест новия зелен комунизъм!!

Всички?? Аааа неее, не си разбрал- зелените няма да страдат и участват в началото..те винаги тактически остават последните, които започват да спазват наложените със сила и изнудване от тях правила.. нагли шизофреници, какво да се прави

Това са сделки за пране на пари. Намалявайки СО2 ние намаляваме храната на растенията и така вредим на флората и фауната. В древността Земята е била покрита с хиляди вулкани, които са я загрявали и са изригвали хиляди пъти повече СО2 от което цялата земя е била пакрита с буйна растителност. И сега зеленчукопроизводителите палят слама в оранжериите да ги загряват и снабдяват с СО2 който е жизнено необходим. Тези които прокламират намаляването на СО2 са убийци водени от стремежа за лични печалби.

"Тези които прокламират намаляването на СО2 са убийци водени от стремежа за лични печалби." Абсолютно вярно! Един,от начините за намаляване на населението на Земята. С благословията на Ротшилд и Рокфелер .

Спасението е само едно,АЕЦ.

- Нека да се смята и населението в тези сметки. Повече хора, повече отделени емисии. - както и броя на залесявания с Гори, което да се изважда от от емисиите.

Тая теория ми я разви навремето един млад германец - биолог. Нямало да има деца защото те отделяли въглероден двуокис и увреждали планетата. Зяпнах от изумление. И това човека го говореше съвсем сериозно.

_stankow

Деиндустриализацията е самоубийство. Ще им е добре на богатите - ще си произвежат "услуги" и ще си живеят на чисто. А догонващите европейски страни ? От Източна Европа ?

Какви услуги ще произвеждат? Ще се подстригваш в Австрия ли? Или ще ти сменят гумите в Швеция? Те кол центровете си изнасят към източна Европа и Индия, защото е по-евтино, а ти с някакви фантазии се занимаваш.

Няма да имаме енергетика,но ще имаме разврат,това е бъдещето на ЕС! Зимите ще мръзнем,икономиките ни ще спрат,тотален хаос ще се създаде,тези наистина са психично болни! Въглищата участват във всяко производство,на почти всички електроуреди,тези хора ще ви вкарат в пещерите отново,явно ЕС се управлява от пълни кукувци и психари...

... и от цинични мошеници

Добре, че си взех трицилиндрова кола. Като гледам, нещата отиват към двуцилиндрови!

_stankow

И после към педали (за велосипед имам предвид), вие какво си помислихте ? :D

Брюкселските бюрократи се убиват в желанието си да затрият ЕС. Душат икономиката и бизнеса в Европа с глупави "мерки", каквито в САЩ, Китай и на други места няма. После ще ревнат ама защо производствата се изнасят

Мерките са само удобен предтекст за усвояването на големите пари. Това е световна перачница с центафуга на високи обороти, само че чрез медииите се опитват да ни правят на луди и си мислят че им вярваме.

Лошото е че няма значение дали им вярване. Налагането на плана върви с пълна сила.

Хаха те тези 40% бяха абсолютно недостижими, а сега 55. Съсипват бизнеса в Европа, и дават предимство на Китай, сащ и т.н.

Дават предимства на Турция и Западните Балкани, скоро от тук ще се изнасят производства.

Европейците са пълен ташак ! Китай ,Индия и Русия ще си дънят въглищата,те щели да чистят въздуха на Земята !

И аз това казвам, каква е ползата Европа да си налага самоограничения, като Индия и СЕГА строи централи на въглища. Този процес трябва да бъде глобален. Резултатът ще бъде разруха за евро-икономиката, защото ни управляват там неадекватни хора, които нищо не разбират от екология и индустрия. Какво да искаме от сбърканяци- педали и лесбийки, то когато те е сбъркала природата си сбъркан не само по пол и по разум.......... Те хитрите англосаксонци затова се измъкнаха като голи охлюви.....

3евзек

Само че, когато в един момент зелените технологии поевтинеят и започнат на чисто пазарен принцип да изместват конвенционалните, тогава знаеш ли кой отново ще е много изостанал? Бъди сигурен, че в момента се експлоатират най-рентабилните находищата на въглеродни ресурси. Има оромни залежи на петрол, които се намират в петролни пясъци, обаче никой не ги добива, защото е много скъпо. И до там ще се стигне накрая. А добиваните уранови руди стават все по-бедни. Но и без това става дума за нов цивилизационен подход, в който мисълта за бъдещето е пред тази за парите. Не всички са дорасли обаче.

Виждам затворени ТЕЦове и глад, хм...

Да се чете, че бедните държави в ЕС ще плащат глоби. Поробителите са го измислили как да сложат чатала на врата на човека, който не може да си позволи електрическа кола или ядрена централа.

Каквото е Наполеон във войната, това съм аз в психо диспансера.