Юнкер не иска нови членове на ЕС до 5 г.

Новият председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че в близките пет години ЕС не възнамерява да приема в състава си нови страни-членки.

Обратно в новината

Коментари - Юнкер не иска нови членове на ЕС до 5 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юнкер е доста сериозен. И да изълни 50% от замисленото ЕС ще се приближи към създаването на по единна структура... А нови членки не трябват. ЕС и без това се напълни с бедняци, като нас българите и като съседите ни от Румъния. БРАВО на този мъж. Все пак ЕС е нашия съюз и аз предпочитам ЕС пред съюзи в които има азия...

щатските мекерета започнаха да плюят по ЕС. Значи по пътя по който тръгва обединена Европа може и да излезе нещо жизненоспособно.

Просто съм удивен-колко много специалисти по европейските въпроси...и нито един по българските.Така се погребва България,това е директивата на Брюксел!

"Затворил се е" и ръцете му са затворени.Нищо няма да "даде". Точка по въпроса. Но господата "другари" сами си избраха "не/напредъка". Не е ли време да им дадем "урок". "Изродчета" и все от едно "котило" и все нещо не е така ,както на "тях" не им е "ТЕХНО"/кратско/техно/експортско....и т.н. и т.н. и така И така и все по ''техната свирка" да играем. Май ли бе или шега.... или СЕГА,ако не на 21/07/14.=15=6 , 666. Как сте със числата, А ? Хитрци... Нещо сметката И не става, А ?. Замисслете се пак. А решението е много лесно. Съединението прави силата.

КЪсметлии.

Прав е Юнкер, на този етап е нужно да се помогне на най-бедните като България и Румъния, а след 5 год. като си изравним стандарта с богатите държави може да се продължи с разширяването на ЕС.

Хаха, ти сериозно ли мислиш, че след 5 години стандарта ни ще бъде изравнен? Значи никога не си излизал от България и не си стъпвал в нормална държава. И сто години няма да ни стигнат - няколко поколения трябва да се сменят, за да започне да става нещо от тази държава.

Укрaйнa никогa нямa дa стсне пълнопрaвен член нa ЕС.сaмо ги излъгaхa,Вие предстaвяте ли си 18 млн.трудоспособни укрaйнци дa си стегнaт куфaрите и дa пойдaт зa зaпaднa Европa,кой ще го допусне? -НИКОЙ ! Те изпуснaхa питомното,a сегa им кaзaхa,че нямa шaнс дa хвaнaт дивото.A дa им е честито и дупе дa им е яко !

За да бъде приета една страна в ЕС тя е длъжна да изпълни редица изисквания,като например спазване правата на човека, зачитане етническата принадлежност на всеки гражданин и др.п.Друг въпрос е,ако някоя страна се изтарикати и обособи една част от територията си с гражданите в нея,като самостоятелна единица със свои закони и управление,но в рамките на страната за някои закони - подобно на щатите,то такава страна,чрез тази си обособена част най-вероятно ще влезе много бързо в ЕС....

...ама на украинки няма как да откажат...хубави,много са и ...готови на всичко...

Им стигаме!

Кой ти каза че не отварят? "Берьозка" има почти навсякъде в Европа. Даже и в България има, и са много повече от 50.

.

.

.

Т.н. Избор на Юнкер е плод не на избор, а на задкулисна и нечестна сделка, освен това този стар и изморен човечец няма никаква идея за нова Европа, само бледи спомени за старата.

Ама каруцата на Украйна на средата на блатото... Е каквото можахме направихме - каза бати Юнкер!

Таман сме се качили на предпоследния вагон на влака и има хора,които дърпат ръчната спирачка, за да се пребием дружно, че да станем част от Турция. Толкова много куци и кисели тапири има тука, че е цяло чудо, че сме в ЕС.

А, не са кисели.... :D

не си прав гума, политиците се качиха на влака и драпат към машинното. Народът остана на гара Искър. Или Подуяне. Или Септември. Все тая...

Еврaзия пич. Сегa е моментa. Докaто ЕС приемa с лопaтaтa, ние дa се измъкнем. Предстaвяш ли си сделкaтa -34 млрд. плaтен дълг, и гaз 260 евро. И необятен пaзaр

Пет века + 45 години в Евразия ни стигат!

Тоя дъртак, няма да си изкара мандата, той е спец по оставките, а ЕС е в такова състояние, че такива клоуни като него само ще задъбочат кризата.

деер

Аз искам Украйна в ЕС и да им подарим ВЕИ-тата и ЕС да им плаща цената!

А за Велика Турция ще си промени мнението.Европа няма парички и ще помоли г-н Ердоган да подновят преговорите.

Ей покръстен българинооо,нито български знаете като хората ,нито турски като турцитее!Гяури,така си ви викат във вашата родина Турция!

Турция има измамен свръхрастеж, който неминуемо довежда до крах на икономиката. Всички признаци за това са налице. И преки, и косвени. Ердоган не напразно се крепи на догматичните тъпаци, а не на проевропейски настроените млади и икономмически жизнени хора. ЕС вижда ясно това и ще остави воденичният камък Турция да се лежи отатък Босфора. Няма да си го окачи на шията. Турция няма място в ЕС по никаква линия. Хора с изостанал манталитет там не са нужни. Остана в европейския парламент да вкараме фереджета и пайети... Звучи ми съвсем откачено и е очевидно, че в близките 20 години няма как да се случи. Ако ще Ердоган кръв да просере, няма да го огрее завалията. Турция е държава, чужда на европейските ценности, естетика, етика, манталитет, интелект. Има да наваксва поне век, за да настигне Европа. Такива пропуски не могат да се компенсират с никаквъ фалшив икономически ръст, който при това ще фалира скоро Турция.

шефче

Прав си! Обаче Турция трябва да е станала толкова идиотски малоумна, колкото България, за да поиска да е пълноправен член на ЕС!!! Сега възможностите и са поне 20-то кратно по-добри за икономическо развитие! Да не забравяме, че САЩ са им плътно зад гърба!

от гледна точка на морала Турция не е назад, а светлинни години от САЩ и Европа. И гейовете им не манифестират по улиците. От всеки човек и от всяка държава има какво положително да се вземе.

прав си,че турция няма да е в европеъския саъуз,защото католическия(или т .нар. европеъски саъуз)е саздаден срещу турците,които така или иначе ще го превземат,рано или касно,разбира се икономически,вече сме го пробили( сащо както едно верме беше пробита стената на константинопол) този саъуз доста здраво, с това силно лоби в германия....така че не турция в еу,а еу в турция

Наивен и простоват народ сме. Не е редно, но винаги ми става леко смешно като видя физиономията на някои нашенец, когато най-после осъзнае, че европейските афери не са много по-различни от българските, махленски такива. Те си го и казаха, но по-дипломатично: няма вечни приятелства, има вечни интереси! А една верига е толкова силна, колкото е силна най-слабата и брънка. Ако Великобритания напусне ЕС, с този проект е свършено. Камерън смени кабинета си днес и това е очеваден знак за предстоящи промени. А ние ако имаме поне малко инстинкт за самосъхранение веднага ще ги последваме! ЕС не върши основната си функция, заради която е създаден - да запази мирът в Европа. Демокрацията не върши основната си функция - хората да са свободни и да се осъзнаят като такива! Всичко се оказа параван за облажването на една определена клика. А Юнкер, ех Юнкер закусва с коняк...

Не бързай в преценките. Това че UK го играят опозиция е само цирк. Обикновено се процедира по методиката теза-контратеза-синтез. Точно на англичаните не може да им се вярва. Още повече че доскоро обявяваха на всеослушание какъв велик проблем е наличието на малко български и румънски емигранти при положение е са пренаселени с емигранти от третия свят отказващи да се интегрират.

шефче

Принципно имаш право, защото е всеизвестно, че Великобритания е ТРОЯНСКИЯТ КОН на УСА в Европа!!! А и да не забравяме, чия собственост е САЩ!!!?

Май някой не е наясно с това как работи британския кабинет. Ришъфъл се прави всяко лято обикновено, едни министри си отиват, други идват. Това е трети ришъфъл на кабинета на Камерън. Еврокомисарят е ясно, че ще е технократ, който е евроскептик, това не е изненада. И Великобритания не е тръгнала да излиза от ЕС, а по-скоро да го реформира. Британците не са толкова тъпи, колкото ги мислите. Генералната идея за ЕС е на Уинстън Чърчил, ако не знаете.

шефче

Доста си далече от истината, след като смяташ, че Юнкер е ЕВРОСКЕПТИК!!!!!!!!!!?

За технократа отбелязах по-долу, но наистина ме изненадахте - не знаех, че Чърчил е измислил ЕС. Знам, че още Виктор Юго е писал по въпроса и редица други, по подобие на сащ - бащи основатели, но за Чърчил никога не съм чувал. А ришафала се прави в многозначителен момент - точно, когато натриха носа на UK, затова разчетох и скрито послание.

.

Призова и да бъде приета и програма за създаване на работни места за младите хора ------------това най вече трябва да се отнася за България!!!! Дано да помислят за българите макар че вече взе да ме съмнява много тоя ЕС и как процедират с България!!!

А ти мислиш ли по това? Понеже все някой друг се налага да мисли вместо българите, а те само на лаф са силни. Я вземи ти помисли за безрабоцата. Или направи бизнес и наеми хора, или учи, за да придобиваш конкурентна компетентности да си намираш работа.

.

Ами Норвегия ,Босна и Херцеговина ,Сърбия ,Косово ,Албания ,Македония , Турция ,Украйна , Грузия ,Армения ....?Те за БРИКС или за Евразийския съюз остават ,другарю юнкер-от запаса? Това е първата ти огромна грешка.

Виж, Мекрел може и да е загубен/а, но Меркел не е такава)))

Меркел ще цъфне с връзките ,които е имал баща и Хорст Каснер,със ЩАЗИ.

Тя ще стане щат на САЩ. Единственият проблем там е, че нали всеки щат си има двубуквено съкращение на името. Естественото съращение на Украйна би било "UK". Да, ама такъв вече има - единственият щат, управляван от кралица.

Не се коси, Щатите вече са се репчили на кралицата и то точно на тази която управлява в момента... Гренада е британски доминион управляван от кралски генерал-губернатор, ама на националните интереси на САЩ преди всичко;)

И вълкът сит и агнето цяло, за някои политици. Народа може да се излъжи, но природата на нещата не. После ще се разбере...

Сега постът "Комисар по разширяването" ни е в кърпа вързан!

Турция бееееееее, ами Украйна беееее, как ще чакат още 5 години???????

Турция ще чака не 5, а още 105 години. Украйна ще я приемат преди да започне 5 годишния мораториум :)

Няма да я приемат Украйна, не се надявай. те и парите вече не й дават))) Полша не дава и статута на бежанец на украинците. Те са загубена работа - остава само да скачат.

Каква украина бе? Крим го няма, Новоросия не ще да чуе за Киев, който подписва съглашения да вкара полски и литовски бандити да му изтребват народа. Какво мислиш че до края на годината ще остане от бивша украина?

Може и другарката Цецка.Има ораторски данни,завършила е РАБФАК ,била е Председател на парламента и партиен секретар.Винаги ще намери общ език с ПЕС и нашите приятели от ЕС.

ЕС трябва да затегне контрола първо върху управляващите нашите държави, когато явни нарушения се оставят без последствия. Да не потупват по рамото и засипват с лицемерни комплименти хора, които не ги заслужават, а безмилостно да посочват грешките им. Когато спират фондове, да искат наказание за истинските виновници, да не наказват всички данъкоплатци. За това, че г-н Юнкер е против ГМО и шистовия газ - аплаузи!!!

.

На фашизма.

Не е ли добре и старите да изгонят. Като българия.

Отново ще предложим за еврокомисар другарката Желева. За 5 години трябва да е понаучила езика на ЕС.

Олелеее, ми сега украинците какво ще правят! Четох че няма да им покрият дългът към Русия за газа, сега пък нямало и да ги приемат в ЕU...Те сладуруте си мислеха че след нова година ще си щъкат из Европа като у дома си! Не злорадствам, просто им се чудя на акъла(((

Bell

Червен картон за Сърбия? Само да не се обърнат на Изток?

Стават те стават, ама един по един ...

БАТ ЮНКЕР ЗА ДА НАПРАВИ ТОВА КОЕТО Е ЗАМИСЛИЛ , ТРЯБВА ДА УБЕДИ ФРЕНСКИЯ ПРОДАВАЧ НА ГАЩИ ЧЕ Е ПО-ИЗГОДНО ДА КУПУВА ПО 5 ЕВРО ОТ ФРЕНСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ ГАЩИ ПРОИЗВЕДЕНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ , ВМЕСТО ДА КУПУВА ПО 1 ЕВРО ГАЩИ ОТ КИТАЙСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ :))))

БИЛА, КАРЕФУР И МЕТРО ОТВАРЯТ 50 МАГАЗИНА В РАША САМО ТАЯ ГОДИНА ! .... ТАКА ЩЕ ЖИВНЕ ИКОНОМИКАТА НА ЕС :)))

ще живне ако им дават пари.

Тоя Юнкер, той е международен аферист от старата школа. Той е отроче на Жак Сантер, който го направи министър на финансите в неговата комисия тогава, а и премиер на Люксембург. Юнкер забърка кашите в Маастрихския договор, които доведоха до балона евро. Цялата Комисия Сантер поддаде оставка през 99-та, след като изтекоха записи уличаващи ги в корупция, а и в откровенна некадърност. Освен това абдикираха и от казуса Косово, и оставиха НАТО да бомбардира нашите комшии. Да, същият този казус, който сега използва Русия, за да си прибере Крим. После Юнкер отново гръмна със скандал със записи - този път в Люксембург. Тамошните тайни служби SREL търгували с влияние, харчели на воля държавна пара и подслушвали наред. А за периода от 2007 до 2009 провели и няколко незаконни операции в Ирак, Куба и Либия. Юнкер пак поддаде оставка. Тогава ги разкри Великият дук Хенри, а те го уличиха във връзки с МИ6. Човекът на Хенри, от които изтекоха записите, пък стана шеф в Сименс. И те така...

Не знам дали е вярно каквото казваш, може и да е вярно. Но имам някакво смътно усещане, че нарочно е избран за тоя шефски пост, защото е от Люксембург. Това е една минидържавичка, в която без никакви задръжки си крият парите всякакви легални и нелегални вложители. И той явно знае как се прави това. Люксембург нищо не произвежда, вечер прилича на декор за филм за призраци. Празни улици, а безброй банки. И той щял да ми вързажда индустриализацията.

Те ти интернет - чети! Човек не може и в главата да ти го вкара! А изборът на такива и на Жак Сантер, включае, винаги е бил с цел компромис между по-големите. Този път компромис няма. Извини ме за тона, цапнал съм няколко коняка...

Това за неприемане на нови членки защо не го каза по-рано бе човек? Сега нямаше да има гражданска война в Украйна. Ама май не си питал САЩ какво ще кажат.