Нещо не е наред, нали?

Да си пожелаем през 2017 година да забелязваме очевидното и да започнем да поправяме простите неща.

Обратно в новината

Коментари - Нещо не е наред, нали? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дари

Хареса ми статията... до момента, в който пише за двукратното увеличение на средната заплата. Нали знаем основа на какво е средната заплата - според нея се определя заплатата на депутатите. Честно казано, писна ми да ми обясняват колко по-добре сме, откакто сме член на ЕС. Лично аз след това събитие само установих, че в много отношения сме по-съвестни от останалите членове на съюза, установих, че "усвояването на парите" не е наш патент, че... ако политиците ни не бяха такива продажници, можехме да поставяме условия и да живеем наистина по-добре. Подразни ме и господин президента, когато в новогодишната нощ обяви, че сме изпълнили мечтата на Левски за равенство - къде е това равенство - в средната заплата ли? А образованието, културата, спорта, ако щете, качеството на храната, която консумираме сега? Къде са нашите плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, колбаси без примеси? Козируваме и си плащаме глобите, уж нещо ни се карат, минават някакви пари по европейски проекти, но 70-годишни са принудени да работят, та дори и да помагат на деца и внуци, въпреки че "средната заплата се е увеличила два пъти"...

Не е работа на министър председателя да ходи да дърпа коли,да гаси пожари и т.н. Той трябва да се занимава с работата на един Министър Председател,да е създал организацията,нормативната база и всичко останало,та отговорните институции да работят. Ако той ще ходи и да изражда децата на Шейново-зле сме. Ама той така ги разбира нещата от времето като гл. секретар. Боже,боже.

ChatGPT

Относно блокадата: Стига сте ревали! До блокиране на магистралата се стигна не заради лошото време, а заради малоумници! 2 дни тръбяха, че има верижна катастрофа и въпреки това десетки други се нахулиха да чакат на затворения път. Малоумни са и тираджиите, "затворили" другия път.

Моля, моля - тираджиите са излезли да работят и вие не знаете от колко дни или седмици са по пътищата. Причината са тези които знаеха за пътната обстановка и тръгнаха да си веят гъза ........

Държавата е такава, каквато сами си я направим. След като мат`рялът е толкова калпав като количество и качество няма как държавата да процъфтява. Това е положението!

Всичко си е ТТ , вижте само кой е премиер и президент, това е достатъчно.

ама как ще е наред...мина ми живота да ви слушам как се делите на комунисти и антикомунисти...на фили и фоби...но няма Българи вече...кое те прави Българин...че се фукаш по тв-то че си патриот а мразиш съседа ти Българина,патриот си а пишеш на латиница,не познаваш историята на народа си,нямаш визия за утре...не знаеш откъде идваш и накъде отиваш...кое му е наред...кое ни прави Народ...кое ни свързва ...имаме ли общ БОГ,имаме ли общи идеали,неща за които да се борим заедно...да откраднеш едни пари за да пратиш децата ти измекяри в чужбина където никога няма да ги приемат за хора...това е идеала на съвременният жител на територията...няма го духовното...божието го няма...само с ядене не става,бъдете здрави и Бог да пази България

След като всичко кадърно се изнесе от страната, кой да я поддържа?

Прости искам да коментирам добре оформената статия - на нормален и достъпен език! Така е! И в последния ред е важното - защото СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!

го снимахте преди танковия влекач да се качи на автомобилния влекач? Това в заден план последните къщи на Карнобат ли са?

век!!! Такава подигравка с народа, за 1336 години, откогато се говори за българска държавност, не си е позволявал никой!!!!!!!!

Нищо не ни е наред! Не са наред политиците.Не са наред депутатите.Не ни е наред и народа,който ги търпи и чака някой да го дооправи.Кой ли не оправяше 26 години този наивен и търпелив народ български? Изреждаха му се на вълни чужди и свои да го оправят,а той народа търпи и когато го лъжат ,даже се радва и чака ли чака.

А ти какво правеше през тези години?

ти в дупе ли си правен или оттам си излязъл?

ебавката. Още един тест за интелигентност на раята.

Хубаво е бавно и спокойно да се преценява реалната действителност в интервал 20-з0 г., а не подканващо след изчерпване на потенциала на вече бившия политически проект.Тогава много ще разберат ,че не е голяма беда,че българските студенти учат в "престижни" Университети, а че Българските училища са били жертвувани;пътуванията до обетовани и жадувани земи е нищо повече от пътуване до никъде и че е много важно да се търси справедлив Национален идеал, извън илюзията създавана от неправилните медии.

Иван Бедров? Няма какво да се коментира. Платете му - и толкова. Ние - читателите - не обръщаме внимание на глупости.

Аз пък знам кое е гишето за разпределение: нарича си "Кремъл".

Не бе,ти си просто много тъп,а и още много малък,непораснал!

за съжаление дир.бг доказа с тази статия, че е жалка платена медия, изпълнявайки предизборния дълг към плащащите. Всяка една от "трите истории" е изпълнена с злоба и до голям степен простотия и пълни глупости. Като гледам коментарите се радвам, че поне има много хора, които виждат това.

Прав си - а всъщност в България всичко е наред! "Моля не плашете щрауса, че пода е бетонен"...

Танк гази зимен пейзаж? Или дори и във Фотошоп, нещо не е наред?

Да, тиквената мафия е подвластен.

ДОБЪР КОМЕНТАР..

Задай си въпроса към изпълнителната власт! Опс, това са ГЕРБ, не бива да ги тревожим! Не ги питай!

Странното при българина е че иска, всички останали да са перфектни в работа та си !но това да не се отнася, лично за него.

ДОБРЕ ЗАПОЧНАХА С НАКАЗАНИЯТ НА БЕЗУМЦИТЕ НА ПЪТЯ, НО ТРЯБВА НЕ САМО НА ДУМИ !! И ОЩЕ НЯКОЛКО ПРОСТИ НЕЩА ЗА ДА СЕ ПОЧНЕ !!! СПИРАНИ ВСИЧКИ ДЕТСКИ, ПОМОЩИ, И ВСЯКАКВИ ПАРИ НА ЦИГАНИТЕ, ДОКАТО НЕ ИЗЧЕЗНЕ И ПОСЛЕДНИЯ ФАС ОКОЛО УРИНАТИТЕ С МРЪСОТИЯ МАХАЛИ ГЕТА И КАТУНИ !! И НАЙ ВАЖНАТА ДРЕБОЛИЯ, РАЗРЕШАВАНЕ ЗА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ ЗА САМОЗАЩИТА, ОТ ВСЕКИ ОБРАЗОВАН, ПОНЕ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ГРАЖДАНИН(ка) НА БЪЛГАРИЯ !!!

това ми хареса в статията - да се започне с ПРОСТИТЕ НЕЩА

не е просто нещо, колкото и да ти се струва

"средната заплата днес е два пъти по-висока от момента на присъединяването". А колко пъти са по-скъпи хлябът, отоплението, електроенергията, плодовете и зеленчуците, транспорта, лекарствата...? ЕС не е донесъл нищо добро за България. И не ни лъжете, че сме се сдобили с възможност лесно да ходим на море в Гърция. Ходил съм там точно толкова лесно и преди да влезем в ЕС. И преди да влезем в ЕС и след това пак точно толкова лесно съм ходил на почивки и в Турция, която не е член на ЕС.

Ако ББ оглави кабинет 3, предлагам всички българи да станем членове на Партията-майка ГЕРБ, за да ни назначават на работа (най-добре като държавни служители), да можем да печелим обществени поръчки и т.н., и т.н. Ура, за Партията - както по комунистеческо, така де!

Тоз пък все мрачен и крив, все кусури връзва и тежки тежки изводи прави! Аман , бе човек усмихни се малко, Нова година е, все пак!

Ти си виновен, Той, (тя,то) е виновен Ние сме виновни Вие сте виновни Те са виновни Е и ???

Липсва най-важното, колега: АЗ съм виновен. Само че наш Ганьо отговорност не носи. Все другите са му виновни и затова сме на опашката на всички класации или оглавяваме единствено негативните. Затова и държавата ни е калпава и нищо не ни е наред.

Докато в българският фолклор има:"Я не сакам да ми е добре,а на Вуте да му езле","Учи за да не работиш","Бензина и 5 ст.да струва,я пак че си краднем"или "Он че ми каже"нищо няма да ни е наред.Мълчим,констатираме и псуваме.Всичко опира до манталитет,до възпитание,до съзнание.Хвърляш ли си боклука през балкона или в реката,чистиш ли си пред апартамента или пред блока,режеш ли седалки в превозни средства,сечеш ли живи дървета,крадеш ли каквото ти падне,спазваш ли някакви закони....?Кой да следи за твоят ред.В една нормална страна се цени всичко,спазват се норми и правила.Българинът търси вина,но не в себе си,а във всеки друг.Няма такава,нередовна нация.Няма такава държава!Всичко предизвикваме сами за да констатираме,че нещо не е наред.Ти,Бедров ще си вземеш хонорара,а за мен остава да констатирам,че и ти не си в ред.Какво предлагаш?

Не, не е наред, защото Простотията, Невежеството, Аматьорщината, Мързелът и Наглостта са НА МОДА! След 26 години, белязани от субкултурата на Чалгата и Мутрите, ТОВА ни е нивото, това ни е стандартът, това ни е и положението... НО, за всичко това, САМО НИЕ сме си виновни..., заради собственото си овчедушие и хъшовщина, с която търпим и мрънкаме, И ВИНАГИ с наведени глави...

Е,как ще е НАРЕД - управлява Ни човек прочел САМО "Винету".С една дума - СЕЛЯНДУР !!! Изводите - ВСЕКИ ПОЕДИНИЧНО !!!

А предишните ,....... 20 г. ни управляваха ''образовани'' ,.... И МНОГО ОБРАЗОВАНО НИ КРАДЯХА , не знам , на прости управници ли да се радваме , или на образовани ???

Малко преди Белград , има няколко стабилни МАШИНИ , които са на разположение , през цялата година , и винаги готови за работа ... Не е нормално в България , по пътищата когато стане катастрофа , макар и елементарна , да се спира движението , за 5 и повече часа .Защо няма машини за извеждането им от платното , защо се чака чак толкова време ???

чакат да дойде бащицата да го щракнат на фото и да покаже тъпата си физиономия като загрижена за случващото се. Дълбока провинция в 21 век.

Може и да не се чете. Тя е извадка от партиен конгрес. Нищо с реалноста.

Поредната констатация,която се повтаря от 1989 г.Ако те попитам Бедров:С какво ти допринесе,за да "бъде наред"трудно би се сетил.Какво всеки от нас е направил,какво е променил като мислене,действие,трудно ще се сетиш.Лесно е да констатираш,трудно е да предложиш решение.Българинът гледа от страни,цъка с език и критикува.Отрича всичко направено,не предлага нищо.Нещо не е наред при всеки един от нас.

има право да си пише статията както на него му харесва

Кадрите от блокадата ги публикуваха самите граждани. Второ.Знаете ли как работят бюрата по труда?Ами ще ви кажа ако не ви намерят работа до една година, правят така, че да се откажете о тях и статистиката става приятна. трето ЕС. Не е страшно, че българинът е разочарован от ЕС. Страшно е, че англичани, французи, австрийци и италианци се разочароват.

Разочароват се, защото се учудват, че все още се налага да работят. Мислят си, че ЕС е една голяма спекула и че трябва да ги нахрани. А то се налага да се работи!! Безработицата е мног опо-ниска в ЕС, отколкото в страните поотделно преди години. Стабилността е много по-голяма. Мисля, убеден съм, че негодуванието нахората против ЕС е обосновано в малка степен и необосновано в голяма степен. Такова, каквото е негодуванието - показва снижаващия се интелект у населението на ЕС. Важи и за целия свят всъщност. Такова снижаване на интелекта идва след години благоденствие, т.е. при намаляване на принудата да се учи и работи. Закономерно е. И нямаше да е трагедия, ако ето това същото не водеше до катаклизми, включително и войни. Простият човек бие на война и веднага се намират лидери, които да реализират този нововъзникнал потенциал! Иди го обясни на простия, че ще доживее скоро отново добри времена, ако си мирува и даде път на интелигентния да се сбори против поредица от дребни неудачи, корупция и прочее. Няма да те разбере, защото простият гледа сега и риве, и храчи. Междувременно в България РЕГБ е с нисък рейтинг, при положение, че за пръв път от 8 години има излишък в хазната и при положение, че безработицата е малко над 7%... Други са проблемите, не са в заменянето на ГЕРБ с БСП! С БСП иамме 4 кризи от 4 управления и в тези кризи влизат 3 драстични икономически спада! БСП няма цял мандат без икономически колапс! Е, нужна ли ви е?! И за какво?

Излишък имало! Платен продажник! Все едно аз да изтегля 10000 лв кредит, да си купя един хляб за 60 стотинки и да кажа, че имам голям излишък! Айде ограничи малко простотиите, достатъчно са ни тези по телевизиите, стига си повтарял като папагал!!!

За да опонираш, първо се научи да пишеш грамотно. Щото с тези грешки се съмняваме в качеството на мозъчните ти процеси.

Ако започнем от тук/120км в час и силен снеговалеж'/ можем тогава да анализираме кое е нормално , кое не е и колко уязвим е човек пред природните бедствия! И В КРАЙНА СМЕТКА ДА, НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ ПОЛИТИКАНСТВА КОГАТО ИМА БЕДСТВИЯ - ГНУСНО И ПОТРЕСАВАЩО НАГЛО Е!

Нещо не е наред в България, нали? Еми не е. Бедров може и да е гледал, а може и да не е, едно от предаванията на проф. Б. Димитров по ТВ+, което ме изненада и впечатли истински. Той каза, че Гражданската война в България е започнала през далечната 1923 г. и не е приключила.

Единствената цел на този поръчков текст се крие в третата част - прослава на братския евросъюз! Някой бил получил нещо! Може! А ма българският народ не е в това число! Заплатата се била вдигнала! Пълни глупости! Заплатите не са мърдали от 2008 г, от т.нар. криза! За всичко друго можеш да излъжеш народа, но не и за това, че живее добре! Да съгласен съм - сега свободно мога да отида на запад и да бера ягоди или да мия чинии, но ако искам да работя като инженер е малко по-трудно и изисква маса пари.С образованието е същото на запад учат децата на българските политици, олигарси и мафиоти, а нашите деца се опитват с наша помощ да се борят с нарочно съсипаната ни образователна с-ма. За първи път от 25 години чувам някой да търси връзки, за да се уреди на някаква работа. Голяма смехория (ако не беше тъжно) - сега отвсякъде работодатели реват, че нямало кадри, нямало хора. Кметове се бият в гърдите, че привлекли чужди инвестиции и се построили нови фабрики, създадени били работни места. Но "случайно" забравят да споменат, че не предлагат повече от минималната работна заплата. Месечна работна заплата, която на запад представлява дневна надница. Но най страшното, г-н Бедров е, че хора като вас се опитват да промиват мозъците на хората и да втълпяват, че черното е бяло! Не мога да отрека, че донякъде добре се справяте, но моля Ви, не бъдете толкова директен все пак! Все оше са останали малко мислещи хора и е трудно да се вържат на откровени простотии. А патосът, с който възхвалявате достиженията на съвремените ни управници ми прилича на този от преди 30-тина години, от телевизионните реклами, където се показваха щастливите труженици, вперили поглед в светлото бъдеще!

Средната заплата днес е почти 1000 лева, бе папуняк! Само на тъпаците им стот ниски заплатите, но и те се вдигнаха поради качването на минималната заплата. Ако заплатат ти е ниска, просто си признаваш, че си неук и неспособен тъпак. Аз търся вече година и половина служтел на 4-5 хил лева месечно и няма. Но не ми трябва ти, а умен специалист, сещаш ли се? А можеш ли да ми напомниш кога някой специалист е вземал толкова хиляди преди членствот они в ЕС? Аз ще ти напомня, че средната пенси при Виденов беше 5 долара, а средната заплата под 10 долара месечно. Нямам повече какво да кажа, освен че си кръгъл тъпак и лъжец едновременно. Даже не знаеш какво е за икономинката 14 милиарда валутен резерв, дето никога не сме ги виждали до сега. Муле тъпо си.

Ха-ха-ха, по-откровени смехории отдавна не бях чел!!! Не знам дали наистина си някой "работодател" или обикновен овчар, но съдейки по изразните ти средства не мога да преценя! Ако наистина имаш някоя смешна фирмичка или магазинче, съмнявам се да даваш повече от минимална работна заплата, както се договаряте помежду си с другите тумбаци като тебе! Само едно ще ти кажа - ако продължавате така да се подигравате с българския народ, след година-две и 10000 заплата да давате, наистина няма да намерите хора!

При 16 милиарда заем, после още няколко, 14 милиарда резерв не са много за хвалба! Все още има жени с висше образование и няколко езика , които работят като секретарки за 1000 лева, така че и това което казваш не е съвсем така!

Има прости неща за поправяне ама са много гнили. Вътре имат семки.

Коментарът Ми не беше публикуван. Няма значение, не обръщам внимание. Предлагам Решение: Нека час по скоро се освободим от сегашния модел на Управление на Държавата и отношения между нас гражданите, които са Съветски.

Малко, много малко липсва на написаното за да попадне в епицентъра на проблема. Липсва глобалният поглед по следата на "Нещото, което не е наред" и една-две идеи по-дълбока връзка между детайлите. Всъщност, "Нещото, което не е наред" е обичайният заподозрян : човекът. Истината е, че най-вероятно "Нещото" си е съвсем наред, просто човекът не знае и не иска да знае за този ред. Човекът иска да създава ред, свой собствен ред. На този свят, подобна опция, слава на Бога, няма! Тази опция е като понятието "нормална смърт". За сметка на това, човекът може да се възползва от съществуващият ред за да достигне до свят, в който да бъде свободен от зависимостите, които реално убиват човешкото в най-буквалният и най-бруталният смисъл на този акт.

Нещо не е наред ли? Нищо не е наред. Който е слушал как Владо Береану обясняваше защо в Румъния са по-добре и със заплатите, и с пенсиите, и с цените, и с транспорт ( а влязохме заедно в ЕС), е чул как той завършваше всяко изречение с думите - И ПОМАЛКО СЕ КРАДЕ.

Обичайното официално успокоително "спи народе!". И подтекста - ние си виждаме грешките - следователно ще ги оправим. Сами си постигнахТе влизането в ЕС, за което влязохте в НАТО. САМИ! НАРОДА НЕ ГО НАМЕСВАЙТЕ ВЪВ ВАШИТЕ "ПОСТИЖЕНИЯ". Сами и ще си го отнесете. Имате само една възможност - променете това на което му се вика ЕС, ама истински го променете. Иначе ние страдаме, а вие горите.

...за-дунайка...за-дунайка ... ИйориЙо ! (и т.н. По Г. Бреговиччч ;-)

Господин Бедров, вие изчистихте ли си снега от тротоара пред вас? Ние чистихме 36 часа. Сравнявай!

Май Е в Германияааа...

Назначавам персонал след кандидатстване по документи, събеседване и препоръка от предишния работодател. Какви са тези кметове и партийни секретари? Те ли ще ми работят, те ли ще носят отговорност?

...и Описателно : Се мандахерца Човек...наляво-надясно...на'ляво'-на'дясно'... И ! - изведнъж Се Сепва че всъщност Е Затънал в ЦелевоПринуден Застой от ВсеСъщата Воня. ...и какво Трябва да направи Човек ?!

Да-да, Г.Е.Нератороминусарски ! --> какво Трябва да направи Човек ?!

Бих добавил и новината, че Прокуратурата е обвинила невръстния баща на първото бебе за 2017 за сношение с малолетно момиче. По закон - затвор до 6 год. Нещо не е наред, нали?

На всички е ясно че има много неща които не са наред. Що някой не каже, НИЕ можехме ли повече или не! Що някой не каже, това сме ние, за да стане по-добре трябва да се промениМЕ еди как си! НИЕ, не ББ. ББ е функция - на НАС. И на плювалниците, за да си останат същите! Друг да е виновен и той да му мисли!

Да Вземем Да бухалкнем Наред бухалкиращите+Високите 'наште' ?

Бедров , Бедров ах тииии....изгуби ми времето да ти чета тъпотиите. Ама в едно си прав...сигурно и ти си на работа благодарение на връзки в Партията

Бихте ли доРазвили ?

липсва авторска позиция. Писал е на комунистическия принцип - не излъгал, но и не казал самата истина. То си е за страх. Разбирам го. деца храни.

То още като погледнеш снимката, разбираш, че нещо не е наред. Примиерът в преден план, изправен като великан и отзад дребното джудженце -водач на танк. Боко, Боко, не можа да се научиш!

Обикновено танкистите са най-дребните военнослужещи във всяка една армия

Съгласен съм, но тук по-важно е визуалното послание към народа: По-як съм и от танковете.