Валония: Как белгийска провинция блокира споразумение на ЕС

Живописната белгийска френскоезична провинция Валония попадна в светлината на дипломатическите прожектори през изминалата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Валония: Как белгийска провинция блокира споразумение на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря ви, граждани на Валония.Май единствено при вас работи демокрацията.Самоизбралите се чиновници от Брюксел не слушат народите си,а корпорациите .Първи европослушник мутрьо не слуша народа си.Слуша началниците си.Вчера самонадеано,обясняваше ,че подписал и в замяна ще ходим вече в Канада без визи.И колко ще отидат в Канада ?100,200...2000?И срещу това ще ядем ГМО...ще затрием наши производства.Още хора ще останат без работа и ще се изнесат извън България.ЗАЩО БРЮКСЕЛ ПОДПИСВАТ НЕЩО ,КОЕТО ЩЕ ЗАСЕГНЕ ВСИЧКИ БЕЗ ДАПИТАТ НАРОДИТЕ СИ????ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ.

не искат да подпишат - "Живописната белгийска френскоезична провинция Валония", защото след подписването могат да не са, ставайки подчинени на великите "бледолики".

Каква красавица, направо втора Мона Лиса! Гледайки фотото, ме налягат невесели мисли, че понякога е екстремално трудно да си мъж. Все едно е физичка или математичка и като непрокопсала пише само двойки.

Ти недей така,на бутилка вино си нямаш идея какви кожени тирбушони правят под чаршафите............А иначе са си прави хората да забраняват на ционистките химици да ги тровят с говна.Измислят една пумиика със супер ниска себестойност,и после денонощтно ти надуват главата да я пиеш защото е върха,и ти я шиткат по 10 000% горница.Ако се гътнеш от нея,ти шиткат друга,още по скъпа.Правят се едни милиарди от магия,вода и боички.

Сигурно сте чули изказването на един канадски журналист по радиото за СЕТА. По-интересното в коментара му бе,че и канадските граждани са против този договор,защото се страхуват,че с нарастването мощта на корпорациите ще загубят своите социални придобивки. И второто,много американски корпорации са базирани и в Канада и по този начин ще влезнат в Европа. Пак дългата ръка на алчността. Другата новина бе,че Юнкер отново разговаря с външния министър на Канада в опит да спаси споразумението.

Това е демокрация със закони,правото на всеки се уважава.Затова драги управляващи феодали ще си останете да си умрете в самота и ежедневно ограбвани от орките в собствената си държава.Като си отидат следващите 10 години 2.5 милиона пенсионера и емигрират още толкова българи по света,ще остане една празна географска карта плюс няколко лапача в НС от ГРОБ и БКП.Филм на ужасите но действителен.

Нима има някой у нас да мисли, че примерно Хасковски окръг в България, може да се противопостави на Правителството на ген. Б.Борисов и да не му даде право да подпише Търговското споразумение с Канада! От самолет се вижда, че най-малко Германия и Франция са инициатори на това отхвърляне. Но, поне половин Канада е френско говореща и иска сепарация от англо-говорещата част. Няма как франция да се намесва. Използва се бушона Белгия, а пък Белгия се крие зад непреодолимата си френска провинция Валон! Ала-Бала!

Евала на тях и дано дано дано не ги пречупят еврогейските манипулатори....защото както се вижда много еврогейски подлоги като наш боко има в тоз така нарече ''съюз'' където алчни и безкруполни вземат някакви решения на гърба на хората БЕЗ да се допитат до тях

Не съм си предствял, че някога белгийците биха могли да спасят Европа. Евала!

Тая стрина на снимката, каквато се е разлютила - само една точилка ѝ липсва в дясната ръка!

трябва да позлати и обгрижи всеки един българин безсрочно за взимането на златото по този начин.

хората там добре знаят квебекските изпълнения, провинция, която копира отвсякъде каквото може, използва и не признава трудовия стаж в други страни.

Има ли поне един човек в този форум да вярва, че Бойко Борисов и отговорните директори на отдели в МВнР е чел сделката между ЕС и Канада? Аз не съм, но как така никъде не беше показано това споразумение?

Разбира се че си прав.Но соросоидната сган оревава орталъка как и колко добро е била СЕТА и другото с Кравария споразумение.Но те го крият и приговорите се водят в голяма секретност, не го показват дори на евродепутатите пита се ако и добро и за ЕС и за нас защо го крият ? Крият го защото сигурно има заробващи клаузи от които сигурно няма измъкване.А тия еврозелки ще си отидат, ще си отидат и нашите но тия ще останат /споразуменията/ но дано никога не се приемат никога !!!

СА ДВОЙНО ЗАСЕКРЕТЕНИ! ПРИЕМАТ СЕ БЕЗ ДА СЕ ОБСЪЖДАТ! СЪЩО КАТО КАНДИДАТА НА ГЕРБ,КОЙТО ПЕЧЕЛЕШЕ СПОРЕД СОЦИОЛ.ПРОУЧВАНИЯ БЕЗ ОЩЕ ДА Е ИЗЛЪЧЕН!!! Е Т,ВА Е!!!

Бай Бой кога се научи пък и да чете?

Браво едно голямо браво на тази провинция която да отсрами цяла Европа поне за сега и дано да е завинаги !!! А има една народна песен в която се пее за полегнала Тодора, но в случай за нас не е полегнала Тодора , а Бойка...полегнала е Бойка и винаги е полягала на този който и е поискал..Само този който не и е искал на него не е полегнала !!!!

Абе днес докато преглеждах канадските яхоо невс как една грозна женица-май министъра на икономиката на канада, си дига парцалите възмутена ,че пропаднала работата, се зачетох в коментарите-то един не видях да подкрепя тая свободна търговия-щели да залеят пазара с евтини стоки, ще има бая съкращения и европеиски корпорации ще си отворят офиси и ще докарат евтина работна ръка от през океана да подбият цените-така че и тука и там хората негодуват,ама политиците си гледат мангизите (извод от форума)

В цялата тъмнина на здрача който се спуска, най-сетне има лъч светлина! Има все още мислещи и достойни Европейци. Докато има такива хора има и надежда! Защо само ние винаги избираме или успяват да ни набутат най-жалките и продажни марионетки. Как един път не се противопоставиха или не защитиха някакъв народен и обществен интерес. Ясно е, че във властта мислещи, смели и достойни хора трудно ще пуснат. Но поне малко срам и достойнство да имат тези, които са се набутали. Разчитам на другите Европейци. Не може стара Европа, люлка на цивилизацията да падне така лесно в капана на шепа самозабравили се мръсници, които си въобразяват, че са световен елит и могат да се гаврят с живота и смъртта на цялата планета.

Значи все пак има останали по ъглите на Европа мислещи свободни хора с достойнство! Как ми се иска това един ден да го кажа за България...

от компютера. Някой от вас подписал ли е петиция? Има в интернет stopp ttip.

Отдавна съм я подписал! Дано все пак има повече такива и дано има някакво значение.

аз с петиции и лигавщини не се занимавам. това е начина да ти наложат волата си, а ти да си мислиши ,че си оказал СЪПРОТИВА!

Браво!Те не са национални предатели като цялата гербераска крадлива мърша.

Нещата са или се опитват да ни убедят по телевизията са обречени. Споразумение ще има. Валония изглежда като един лъч светлина в блатото на корпорациите. Лошото е, че и една Валония няма да се окаже достатъчна да спре натиска отвън. Дали пък просто не играят с тая Валония на опизиция, уж че някой е имал възражения и така демокрацията работи, но в крайна сметка Валония да избере правилния път на останалите.

Има кой да се противопостави. Меркелщината в ЕС залязва. А с нея и Боковщината. Следва споразумението със САЩ. Борисов от сега е вдигнал ръка - ЗА, но валонците не са казали тежката си дума

СПОРАЗУМЕНИЕТО СЪС САЩ се провали.... обама го искаше до края на мандата. после се оказа, че има възраженвия, че и съпротива. Той се усмихна и си вика: нещете ттип, но имаме сета. Е, СЕГА МУ ГО СЛОЖИХА! ЧАК СЕГА. БРАВО!

E В А Л А!

ДУМА ! ИМАМЕ СИ ХУБАВА,БЪЛГАРСКА - БРАВО !!!

С тези си закони ЕС е просто рай за Путинската пропаганда. Трябва само да заделиш рубли за една болшевизирана белгийска провинция и целия ЕС може само да скляпа.

Това е най-тъпия и безсмислен коментар който някога съм чел. А за белгийците, евала. Така трябва да постъпва всяка самоуважаваща се нация , със собствено мнение което отстоява. А не като ,платените некадърни да измислят нещо самостоятелно, драскачи.

Съселката на снимката е продукт от съжителство на мамуна и ром, което е видно от името и. А обратната захапка тип булдозер-тиранозавър е свидетелство за истерична злоба и затова Борисов е подписал каквото иска и е напуснал набързо Брусел. Те такъв Дзвер ако ти влезе в къщата какво ще правиш? Ша следваме Плана на Чочоолу: "ША ПУКАМАЕ, ПА ША БЕГАМЕ!"с Анекс / у канада./

Какво означава,че всички държави в ЕС са готови да подпишат СЕТА и по този начин да дадат властта на големите корпорации? Означава,че тези корпорации са толкова могъщи,че политиците са безсилни да се противопоставят на техния натиск. Светът не върви на добре.

Валонци!!! Герои!!! Цяла Европа ви е задължена! Вие сте героите на XXI век! Eдна шепа земя срещу еврейското чудовище! Вие сте Сталинград на нашата си Европа, без задокеанците!

И не само Европа ..даже и азиятските ушанки се радват.

Валонците са истинските европейци! Останалите са обикновени пунди.

Paul Magnette, шефа на регионалното валонско правителство, деградира Юнкер&Компания и ги понижи до най-посредствени статисти. Сега Paul Magnette преговаря от името на 500 милиона европейци, а не клоуните от Брюксел!

N. S.

Това значи гласът ти да има тежест. Да е значим гласът ти.

Едно време,от пристанището в Антверп в посока северна Америка се отправи най-голямата френско-говоряща общност!Част от Канада говори този френски диалект със смесици от Валония.Не знам защо кленовия лист е червен,но не е зелен или син!!!Това за тъпаците,които се правят на индиянци:)))

Забелязва се, че Борисов гласува все на грешната страна и все против българския интерес

Който плаща, той поръчва музиката!

Валонската социалистическа партия (PS) е корумпирана лява партия, която с удоволствие "раздава вичко безплатно", за да привлича избиратели. А както знаем, безплатен обед не съществува... В Белгия го плащат работещите, плащайки безумни данъци. Отделно валонците (особено голямата група по-тъмни "валонци" от мюсюлмански и африкански произход) мечтаят за социализъм и комунизъм. При последното социологическо проучване комунистическата партия PTB има над 10% подкрепа, другата крайнолява популистка партия Ecolo (зелените) също има над 10%. Социалистите имат около 25%, а лявоцентристката християндемократическа партия също около 10%...

Днес няма да има хонорари от американското посолство. Коментарите на клакьорите им са инфантилни и примитивни!

Ха-ха... Аз съм убеден русофил (мурзилка, рубладжия), но съм с десни политически убеждения (като идола ми Владимир Путин) и мразя всичко ляво! А тези от PS са наистина много корумпирани, нещо като БСП в България...

Припомням на някои другари, че Канада е част от Британската общност и Великобритански доминион. Отказът на валонците е много по- сложен от повърхностните обяснения за модифицирани храни и т.н. Англичаните ръководиха парада по напускането си. Сега е нелогично част от тяхното семейство да получи бонус и да бъде поощрен да търгува безмитно с ЕС. Англичаните предизвикаха това, но никой днес не ги вижда. Така или иначе последиците от напускането на англичаните, водената антиевропейска пропаганда, враждебното отношение имат последствия. Няма как да говорите против някого, който има известни активи и после да искате да бъде щедър към вас. Канадците се държаха с нас като с кучета до последно, а сега обещават единствено да махнат визите и о зорлем. Никак не е добре да не забелязваме, че се отнасят добре с китайците и арабите, но не и с нас.. Приеха всичките ни комунисти, но за обикновените българи поддържаха железен ред. Ами айде да не се правим на луди с тях.

хортуваш, но според нашите и останалите европейски управляващи всичко със СЕТА е цветя и рози. Само някакви си 3 милиона валонци (браво на тях) са против.

...защото не са чели споразумението и не знаят какво съдържа..

Борисов е хапвал филия с мас,аз също съм опитвала тази вкусотия,но всичко е било екологично.Защо са ниамериканските отрови?То и у нас си имаме достатъчно.Но ГМО не само ще ни тровят но и ще ни променят като биологичен вид.Пита ли ни Борисов дали искаме това? Като се прави на човек от народа,пука ли му за народа?Такъв послушко е пред господарите си ,таково безгръбначие показва че жална ни майка.Какво толкова му харесвате?Може ли разумът да подкрепи безумието?А лелката кандидат-президент ще играе по свирката на същите господари.До кога ще бъдем стадо ище търпим да ни стрижат и доят тези продажници?

Валонците са истинските европейци! Във Валония, във Ватерло, Наполеон беше бит. Във Валония, в Ардените и немците бяха бити. Тук загубиха битката и алчните канадско-американски концерни!

и немците историческите факти са други, но останалото звучи добре.

Валонската социалистическа партия както винаги прави дребни вътрешнополитически козни, които накрая ще им го набият и на тях, ама те пак ще са невинни и жертви на обстоятелствата. :))) п.п. А как ми се иска всичкия мурзилаж. И платен и безплатен да може да отиде да живее в Русия и да ни остави на мира малко. Белким и ние дръпнем.

Като чета какво писание си сътворил, явно вече си дръпнал и то яко!

Няма съмнение как е гласувал Борисов

Първия много як шамар за голямото търкало"Европейския парламент".

Интересно нас някой пита ли ни дали искаме тези заробващи споразумения или нашите продажни феодали решават вместо нас....

Ако продължавате да мислите, че генномодифицираните храни и месото с хормони са безопасни, обърнете внимание на физиономията на мумията от снимката и ще си промените мнението.........

Дай да те видим ти какъв си убавец, не говори така от тъмното. :))) Отгледан с филии с мас и сирене и глава лук. :)))

Ко бе бати? Да съм казал,че е грозна? Убава мумия е - Нефертита репи да яде!!

По-добре филии с мас и сирене,и лук,отколкото дебелите американски физики и още ракови заболявания.

В Европа има достойни народи и политици

Много достойни!

да разгледат "уверенията" и у нас. За не свалените визи изобщо не става въпрос, те отдавна не вълнуват никой. Видя се колко държат на думата си. Ние не искаме пластмасите и боклуците им. Да си ги рупат със здраве.

Хммм... какво ли ще стане ако парламентът на Добруджа предложи излизане от ЕС и НАТО и сваляне на санкциите срещу Русия?

Ами, да беше България федерална държава да си бяхте извоювали тия права. Ама вие просто бяхте град Толбухин. :)))

"Канада и ЕС предложиха на Валония различни компромиси и уверения" Хахахахахаххахаха!!! "Уверения" били предложили... Хахахахахахахахаха! Някой ще вярва на дебилни бюрократи от ЕС??? А какво стана по въпроса с "независимата арбитражна система, която се създава със споразумението" ? Хахахах!