Коментари - Идея: Източен Ерусалим - столица на Палестина | dnes.dir.bg
назад

Идея: Източен Ерусалим - столица на Палестина

Арабската лига ще поиска международно признание на Източен Ерусалим за столица на Палестинската държава в границите отпреди израелската окупация на града.

Обратно в новината

Коментари - Идея: Източен Ерусалим - столица на Палестина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им дадат източен Йеросалимщ за да потъне всичко в мръсотия. Евреите направиха от пустинята градина, а арабухитея я превърнаха пак в пустиня. На тях им е все едно колко е часа и къде живеят.

Ега ти идеята 2 в 1 , като коледна промоция !

русофилките отново пищят: аллах акбар по заповед на путин

ЕРУСАЛИМ СТОЛИЦА НА ИЗРАЕЛ, НЕДЕЛИМА!!!! СМЪРТ НА РЯЗАНИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ ОТ ХАМАЗ, ТРЕПЕТЕ НА ВОЛЯ, И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СКОПЯВАТЕ ЖИВОТНИТЕ ДА НЯМАТ ПОПУЛАЦИЯ!!

Абе тук само араби и цигани ли коментират под новината ???

Евреите са араби! А са били мразени навсякъде където са били и заслугата за това си е и тяхна.

да се оправят по между си, белите хора да не им се мешат, най-добре взаимно да се избият

Да има арабска държава е решено още при създаването на Израел. Непризнаването на Палестина, трябва да се счита за непризнаване на Израел. Защото двете държави се създават едновременно на територията Палестина, нищо че арабската държава после я кръщават пак Палестина.

Ква ИДЕЯ, бе?!? Това е решение на ООН от 1947 г. Не са открили днес топлата вода!

и ето, появиха се източен и западен ерусалим. в очакване да се появят и кандидати за южен и северен такъв. а "г-юлен" ще ги свърже с лифтове.:-)))

Може да прозвучи малко в стил теория на конспирацията , но е предвидено Третата световна война разни шиити и сунити да се избият по между си а Израел да престане да съществува .Европа също я очакват тежки времена.Като гледам събитията последните няколко години в Сирия , СА ,Йемен и разбира се Иран май натам отиват работите.Съвсем малко трябва да се хванат за гушите всички резани.

каде е тази даржава палестина - не мога да я открия на картата? а искат да имат столица??? то като кюрдите!

Ако някой си мисли, че арабските държави държат интереса на т.нар. палестинци до сърцето си, е голям наивник. Всичко ставащо в този район (Светите земи) е театър, разиграван от св. управници, където всеки се опитва да надхитри другия, и никой не иска да има мир, защото това не отговаря на интереса му. В крайна с/ка израелците са заложници на този театър, а палестинците не са достатъчно интелигентни, за да осъзнаят какво става (освен, разбира се, техните "водачи"). Дали събитията, предсказани в Библията, ще се случат, е излишно да гадаем и спекулираме, а само трябва да сме готови за всякакво развитие и нищо да не ни изненадва.

Нищо от написаното в Билията няма да се случи. Накрая основните автори - турчинът Павел и няколко човека около него, изпадат в пълна шизофрения, повярвали в собствените си измишльотини.

Какво е казал човекот! Всъщност правиш точно това, което той казва, че не трябва да се прави: да се гадае и спекулира.

Така ли? То се случва непрекъснато пред очите ни, но който иска да го види, го вижда. Който си страда от шизофренията и си е въобразил, че не Бог, а той е госп одарят на този свят, естествено няма да види очевадното. Това са отнася за комунисти /какъвто си ти/, либерасти, ислямисти и прочее сатанински слуги и богоборци. Всички те са различните лица на злото. Ще ядете голямото дърво ама пак няма да се покаете. Господ Бог затова ще ви изпрати в "езерото огнено и жупелово" да си правите компания с вашия господар Рогатия.

Както ти каза човека от съседния коментар- нещата от Библията открай време се случват и ще се случват. И никой няма да те пита дали ти харесва или не. Ти само гледай новините, сам ще го видиш.

добре как живее палестина и ливан , какви икономики развиват и как израел от ништо направи чудо , ми дадем цяла софия на мангалите ша направят факултето,така ча е кат си варнат хипотетично палестинските територии ще си направат там техния факултет ,и столипиново едновременно,е на кои му се завраща в кочина

Никакво чудо не е направил Израел. Задокеанските говеда изсипаха там над 500 милиарда бакса, даже и в момента дават на евреите БЕЗПЛАТНИ военни самолети - а това не е чудо!!!!!

и Отделно Германия им изплаща 120млрд. марки компенсации...били превърнли пустинята в рай. С толкова пари всеки ще направи "чудо".

Изпървом се втрещих - Източен Берлин столица на Палестина! То не било Берлин, най-било Йерусалем. Като се замисли човек, всъщност защо пък не? Така и така се наводни с бежанци и какви ли не от кол и въже навлеци. Що пък да не си поискат и нова столица и държава? Я кво е убаво в Европа! И храна има, и течаща вода, пари ти дават, не смеят да те изгонят - как да не остане човек.

НА ЙЕРУСАЛИМ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАДЕ СТАТУС КАТО НА ВАТИКАНА :))

там не е място за лихвари- Бог трябва да ги игони веднъж завинаги ,ЧУПКАТА !

Айде да видим как ще стане :))) Ти още ли не се усещаш, че никой не те пита, колкото и да си лаеш? Сбъркал си адреса, Бог не е на твоето мнение и няма да изгони тези, които наричаш "лихвари". А пък ти си лай колкото искаш.

Ерусалим винаги ще бъде и винаги е бил на израелтяните! Ерусалим винаги е бил и винаги ще бъде център на християнството! Така също, както и Еросалимската Православна Църква и Еросалимската Патриаршия, като най-древна от всички Православни Църкви са център на християнството!

Бележки: правописни грешки при изписването: Ерусалимската Православна Църква, и Ерусалимската Патриаршия.

А бе тя и Украайна винаги е била Руска да вземем да им я върнем. Неможе да се прави ревизия на историята.

Ерусалим винаги е бил на израелтяните! Ерусалим винаги е бил център на християнството! АМА ТИ ЯВНО НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ЕВРЕИТЕ И ХРИСТИЯНИТЕ ИМАТ РАЗЛИЧНИ РЕЛИГИИ. Едната е на 3000 години, другата на 2000.

А ти явно не правиш разлика от юдаизъм и християнство, и от това също, че Христос се роди в недрата на еврейския народ. Обещанието!

Няма да стане. Ерусалим Е и ще бъде столица само на Израел. При това ЦЕЛИЯ Ерусалим, заедно с източната му част. Ако щете разбирайте го като "тайна конспирация, планувана отдавна", както искате. Това е записано и в Библията, и би било твърде наивно да се пренебрегне като "мит и легенда от религиозна книга"- то се случва пред очите ви! Противниците на това ще се опитват да направят нещо оттук-оттам, но няма да могат. При това те НИКОГА няма да имат единство. Те затова са толкова бесни, понеже този казус разкрива слабостите на исляма като религия и доктрина отвсякъде. А разни наивници си мислят, че става въпрос за "земи, права и свободи на палестинците". Вие наред ли сте с ума? Как може едно толкова малко парче земя (източната част на Ерусалим), де факто малко по-голямо от стадион Васил Левски, да бъде проблем за "правата и свободите на палестинците"? Повече от очеизвадно е, че става въпрос за битка между религиите, не за друго! Мюсюлманските духовници подхвърлят тази залъгалка за "правата и земите на палестинците", и само заслепени хора, мразещи Израел, понеже се хващат на лъжите на жълтите книжки за "световната конспирация", се връзват на тази залъгалка!

напално си прав ка. бил сам в източен ерусалим - нещо като циганската махала на наш град. столица ?! пак ще продаляват да се избиват по между си.

Да, всъщност Ерусалим ще бъде столица на Израел, но ЦЕЛИЯ Ерусалим. А палестинците ако са разумни, ще се интегрират и ще живеят добре. И източната част на града няма да бъде като циганска махала, а ще се развие и процъфти.

Библията не може да бъде индулгенция за завземане на земи!!!! Тези книги (в Библията) са писани преди НАД 2000 години!!!!! НИКОГА в Ерусалим няма да живеят само евреи, запомни я тая работа!!! И понеже това НИКОГА няма да се случи, ПАЛЕСТИНЦИТЕ ИМАТ ПРАВО да се самоопределят както те решат!!!

Библията не е индулгенция, нито претендира да бъде. Нещата просто стават, и Библията само ги предсказва и констатира. Независимо дали ти харесва или не. А що се отнася до други етноси в Ерусалим- няма проблем. И сега там живеят араби, вкл. и палестинци- такива, които са се интегрирали с евреите. Живеят и етиопци, и представители и на други народи. И живеят добре, с висок жизнен стандарт, радвайки се и на права и свободи. Израел никога не се е стремял към "етническо прочистване". Между другото- наистина ми е много интересно, какво те кара така неистово да "тропаш с крак" и да настояваш Ерусалим да бъде даден на други? Защо си се хванал за Ерусалим едва ли не "с нокти и зъби", само и само да не бъде на Израел? Не че нещо можеш да промениш де, но просто наистина е интересно какво толкова те кара да правиш това- не само теб, а и няколкото други коментатора (с никове Антизлобар, Ай Си, Детройта и тук-там още някои), както и други подобни на вас?

Няма Държава с име Палестина на картата на Света ?

преди 70 години също нямаше държава израел ...

Държава Палестина, мюсюлманино, НИКОГА не е имало. А Израел все пак е имало, и то не веднъж, макар и не през цялото време. Пак по този параграф Израел печели точка.

В бранник.ком продават палестински шалове на добра цена - по 12 кинта. Време е за Интифада. А после ще си проведем и Луковия марш, след като държавата Изсраел изчезне от лицето на Земята и няма да ни пречи!

Когато могамеданите върнат Турция на гърците ,тогава ще върнат ерусалим на Палестина

Когато могамеданите върнат Турция на гърците ,тогава ще върнат ерусалим на Палестина

Значи войната е единственото решение, а?? Ми що се чудите тогава, че ви взривяват бе???

Ех това преблаго и пресладко име Христос е непобедим! Във вечни векове!

Тоест Сина Божии!

НЕ! Казах!

интересно защо евреите бягат заедно с турците след руско турската освободителна война. а не остават в освободена България. и кога някой ще ги пита защо са продавали роби християни.

Бягат защото дефакто са управлявали Османската Империя .След 1498 год когато ги и гонват Португалската Кралица и Испанския Крал сефарадите 3000 РОДА с кораби акостират в Улцини-Черна Гора о-в Корфу от където се настаняват в Йоанина и планината БЕРАТ-Албания Тесалоники Измир Дедеагач-Гърция Истанбул от където се настаняват вЕдрине и Никопол-България .НАЙ-много ИМА в Тесалоники като към 1880 наброяват над 65% ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ .При Султана те са БИРНИЦИ-грабят Християнското население-българи сърби гърци румънци ВЕЗИРИ ПЪЛКОВОДЦИ ХЕКИМЯНИ(лекари хирурзи) БАНКЕРИ ЕНИЧАРИ(АРНАВУТИТЕ-Албанските евреи.АРНАВУТ-на сефаридски иврит АР-ПРОБУДЕН градски екзалтиран НАВУТ-на сефаридски иврит СЪЗНАНИЕ РАЗУМ поведение).През 16 век Английския консул вИСТАНБУЛ пише секретна грама до АнглийскияКралски Двор ;СУЛТАНА мого харесва ЕВРЕИТЕсефаради понеже го УЧАТ на ЧЕРНИ КАБАЛИСТИЧНИ практики граничещи с ЧЕРНА МАГИЯ иСатанински нечовешки практики общуване с тъмни сили които дават наСУЛТАНА скрита ВЛАСТ НАД Християните да ги манипулира поробва ида извлича от тях ЖИЗНЕНИ сили енергия за да живее Османски двор в РАХАТ и КЕФ .Практиките включват убийства изнасилвания палежи мъчения в жертва КУРБАН на демона МОЛОХ ЕЛИМ Шадарбершемот и др. да не ги изброявам поробване на големи маси и преселване в Османската Империя кръвен данък ени чари и джезире

аман от мръсни фашисти и комунисти в тия коментари. няма ли следствени органи и полиция??? какъв е този ; горд европеец;? какъв е този " детройт" и всички подобни! вземете мерки! това са антибългарски, антихристиянски, човеконенавистни елементи. мястото им е в затвора! призовавам полициятя и прокуратурата да вземат отношение!

Полицията и прокуратурата едва ли ще вземат отношение, но то не е и нужно. Тези хора вече имат проклятие над главите си. Записано е в Библията. Те си мислят, че Библията е само една "религиозна книга с еврейски митове и легенди". Да де, ама нещо много точно взеха да се случват пророчествата в нея. И Хитлер се опита, но не можа да избегне проклятието...

Пак ли ционистите пак ли бе .Това Храма Божи на християните и последно са го дали с бой на Саладин-нали а? Той не е еврей.Тука няма да се примириме никога и с никого!

Салах ал Дин е кюрд по произход и мюсюлманин по вероизповедение. Той изгонва кръстоносците от Йерусалим. Но в Йерусалим е и храма на Соломон, на хълма Сион. Рицарите тамплиери, след завръщането си от Йерусалим създават банковото дело и въвеждат лихвата. Изобщо семитска каша.

Е не сам толкова в историята,но сме наследници на Константин и православната Църква и ще я защитаваме до смърт.

дай ми 100 000 без лихва за 30 г. бе цървулчо

Идея: Москва столица на Имарат Кавказ.

Хайде, гледайте руския Канал 1. ...Рождество. ..

за момента най-добрият вариянт е еврейте да продават на Асад палестинци от ивизата Газа и Западният бряг. Примерно по 500 долара на глава.

Явно евреите са узаконили конопа!!

за тебе само 50 долара да искат ама много ти са

Снощи по НАТГЕО в "Арестувани зад граница" даваха за един жид, дето бе узаконил и коката. Тъпо парче. Ама накрая му го сложиха...в аншлуса :)))))))))))

Точно така.Източен Ерусалим да е столица на държавата Палестина, която съществува от повече от две хилядолетия.А държавата Изроел е създадена изкуствено от ООН през 1948 г.Моите уважения към едните и другите, но не може израелците да са агресивни и да искат да притежават палестинска земя. А палестинците сэответно не си я дават, а евреите стават все по агресивни.Много е сложно, много търпение трябва и разбирателство.Дано няма война

само палестинците я знаят и то тези , които са активни членове на терористичните им отряди.

Ти нещо като световен говорител май се изживяваш??

държава Палестина на две хилядолетия със сигурност няма. Не и имало държава Палестина никога. Само фактите из4иствам, за друго не говоря

Държава Палестина - ИМА, но след Втората Световна евреите и задокеанските говеда блокират признаването й от ООН!!!!!

не знаете ли, че има Държава Израел, а Държава Палестина няма и скоро няма да има! А столицата на Държавата Израел е Ерусалим. А Израел съществува на тези земи от 5778 години - точно такава Нова година там честваха през м.септември 2017. А арабите идват по тези земи едва 275 години преди Н.Е. и след това налагат ислямизацията на палестинските племена. А араби и юдеи са живеели в мир хиляди години преди това. А ако Израел и съседните арабски държави имат проблеми, това е само поради радикалните ислямски организации Хаммас, Хизбулла, Ал-Кайда. Израел е със стандарт 21-ви век, а съседите, особено Ивицата Газа, живеят още в 12-ти век... Та, това е приказката за геополитически урок.

Израел НЕ СЪЩЕСТВУВА НА ТАЗИ ЗЕМЯ отпреди 80 години!!!! СЪЩЕСТВУВАЛ Е ПРЕДИ 2000!!!!

Ами -да, защо не? Йерусалим изобщо не е ценен като град, за мене в сравнение с факултето, столипино.и други елитни такива столици...

що първо не върне заграбения от Йордания западен бряг, като толкова се е загрижил за палетата?!?

А Израел що не върне Голанските възвишения?

има глупако грозен! Израел не се прави на приятел на палестинците, а Йордания го играе пръв такъв, а краде от тях! А Голанските възвишения са превзети по време на война... да не бяха почвали войни с Израел палетата . Даже е малко това , което са завладели израелците.

факултето да се варнe на старите си територии

Ами -да, защо не? Йерусалим изобщо не е ценен като град, а само като историческа забележителност. Нищо не пречи две части на града да са две административни столици на две държави.

Има само една държава и се казва Израел!

и само една мангасариа палестина

Нищо не пречи две части на града да са две административни столици на две държави. едната зоопарк за горди палестински маимуни

Ясно е, че това не е никаква идея, а търсене на повод за открита конфронтация! Време е палетата да спрат войната и да се опитат да живеят като нормални, но могат ли?