Ердоган създава отоманска войскова част

По заповед на президента Реджеп Тайип Ердоган турската армия е създала специална церемониална военна част, бойците в която ще носят одежди като отомански войни.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган създава отоманска войскова част | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички с дефекти в настоящето тътсят опора в идеализирано минало. Така обаче дефекта си остава по-трайно и няма ефект за никой, освен за се мисакза дефектниъе , които се мислят за ефектни, другите ги глефаъ със снизходително съжаление, а релния ефект е в банковите сметки и властта , която придобиват върху тях, тези които им пускат фитилите. Така турция си остава тънка съвременна пролсойка и 70 милиона предмодерна тълпа , на която историята пречи да влязат в историята.

навярно турция черпи пример от българия,например като лъжата1з00 години българия или пък лъжата за велика българия на три морета,ако бяхте толкова велики къде ви се дянаха гените,че сега сте такива лаина,същото се отнася и за елините(гърците),ако ахил или пък херкулес бяха толкова велики,къде останаха техните гени,че доидоха "диваците"от средна азия и им взеха столицата,а ако погледнем днешните гърци,се убеждаваме,че цялата им история е лъжа,също както и вашата

Ние можем да му пратиме еничари! Как не се е сетил да ни пита!

ЗА ИМПЕРИЯ ХА ХА ХА А КИТАЙ КАКВО ДА СЪЗДАДЕ ..... ЕГИПЕТ РИМ ИРАН МЕКСИКО

ПРЪДНЕ САМО..... МОЛЯ ИСПАНИЯ ДА СЪЗДАДЕ КРЪСТОНОСНА ДИВИЗИЯ А ИТАЛИЯ РИМСКИ ЛЕГИОН ХА ХА ХА

Отоманската войскова част ще пази турски паток от Украински агенти :D

Ердоган - Путлер 2...

Османците са се имали за много по- културни и един вид елит на империята. Обидно е било да ги наричат турци, които подобно на много други народи- лази, черкези, чеченци и пр. в империята са били слабо културни. Турците се измислят в нови времена и във връзка с републиката на Ататюрк.

its

Не са превзели Истанбул, а Константинопол.

гости на церемонията да не са Плевела и Мутрата, Цецо Кумецо и Караянчева, те не за първи път посещават такива турски сборища. Няма да се учудя, ако тези същите поканят тази "завоевателна част" на "парада" за Гергьовден следващата година.

Гост ще е другият "велик император",малкото джудже от източната империя а може и корейския император да се прежали и да излезе от границите си:))))))))

Съвременна Турция е държава с мощна икономика, развита социална система и успешна, балансирана външна политика. Силната, модерна армия е гарант за сигурността и авторитета на Турция. Нашите народи са били братя по оръжие в някои от военните конфликти на миналия век. Една федерация с България ще е взаимноизгодна с оглед на бъдещото ни развитие и благоденствие.

Проблема на Турция в днешният и вид е, че не трябва да съществува. Просто не трябва да е там. Турция дърпа цяла европа на зад с манталитета си. Вместо те да се интегрират, да станат ЕС, да махнат бурки, ежедневните воьове от минаретата, да станат християни, те дърпат Европа на зад. Ревът за толерантност и тва е. Факай ги.

Ти да нямаш газове?!

точно там трябва да бъде, това е естествена стена срещу варварите от пустинята

А ти па малко са пооля :-) Да не са "чок дели" та да си вкарват таралеж с нас :-)

само хвърляте чалмите, целувате кръста, и правим федерацията!

dobrin

така е.и са с наж-доброто географско разполозение за целогодишен .туризум на два континента.

След което логично и последователно, с оглед възстановяване на Отоманската империя, ще е да се избере и султан. И тъй като той е бил по закон и член на еничарския корпус (!), то 'редно' е и да започне набор на еничари по известния всекиму традиционен начин, вероятно сред бежанците. С което най-сетне ще се избегне и двусмислието 'отоманци/турци'.

На тоз няма ли да му правят неква зимна пролет? Крайно време му е! Разбираш ли!

Путкин и Ердоган надежда на лумпените по света ! Да живеят всички патоци по всички земни кълбета !

Нашата гвардейска рота не е по-различна като история на униформите,

Цветан Цветанов и Цвета Караянчева ще уважат ли тържествата?Че те са дупе и гащи с Ердоган-ходят му на конгресите и други мероприятия!

Като нямат собствена история турците и сега искат да си съчинят нещо, пък ако може и да пооткраснат оттук от там.... Ние може и да сме зле икономически, но поне имаме богата история и не пишем съчинения с небивалици... И какви елитни части са превзели Константинопол бе? Имали е някаква елитна част да речем 2-3хиляди, но голямата бройка на войската се е състояла от плячкосващи орди, които затриват всичко което превземат/ т.е. ограничени умствено хора без култура/, изтрили са всичко по земите, които са завзели и сега се опитват да си пишат наново история както на тях им отърва. Само с лакомия не става.... трябва и акъл да си имал, и сега когат0о малко от малко се префасонираха на Турция пак ги обхвана носталгията по плячкосването.... абе общо взето елементарен народ какво друго да кажа. Между другото взели са най-хубавия генетичен материал от завладените територии, защото по принцип отоманците са били грозни и озверели, отвличали са в робство много от поробеното население/ не само българи/ и благодарение на това са придобили един що годе човешки вид.... сега обаче нещо това го пропускат

Този гледа към нашата земя и точи зъби.След като "скъпите" ни евроатлантически съюзници ни накараха да си нарежем ракетните комплекси Анкара гледа на нас като на бъдеща територия,а неоосманизма е основна политика на Ердоганчо. Ако някой все още се заблуждава,че натото ни пази просто е или глупак или подлога платена със зелена шума.

нагли турчеля и си преследват идеите макар и просташки,за разлика от нашите продажни политици

Ама верно Ердоан прави ИДА - Ислямска Държава в Анадола!!!!!Тъжна им майка тогаз на турците! Ква Европа, кви 5 евро!!!

Евалла! Подобаващо празнуване за една кандидат европейска държава! От отоманския оркестър струи духът на Европа... Само дето Босфора ги рита в ориенталския задник!

Измислената държава "Турция" ще бъде парчетосана на 4 малки територии: Българска Османия, Гръцка Йоникия, Италианска Киликия и Велик Кюрдистан! Това ще стане до 5-6 години! В архивите на НАТО това е записано още 1923 г.

НАТО си пише архиви със задна дата ли? ... още преди да се е създал???

Те в НАТО са така. Гледат и напред, и назад.

Прекрасно, но е ненаучна фантастика.

ТУРСКАТА "ЦЪФТЯЩА" ИКОНОМИКА В края на IX. 2014 г. е отчетена безработица над 11 %, а при младежите - 19,5%, като 36,4% от работещите са без осигуровки. Спада на производството спрямо 2013 г. е над 2 %.Според данните третото тримесечие на 2014 г. не дава признаци за растеж. На този фон е евтиния труд на сирийци и емигранти от Бангладеш, чието заплащане е повече от мизерно. Огромен проблем в Турция е липсата на квалифицирана работна ръка. Много турци работят в сферата на услугите срещу мизерна заплата /моловете в Истанбул, където има хиляди неквалифицирани миячи на посуда и носачи на кашони. Ръстът на безработицата е ужас за турската икономика, чиито псевдорастеж през последните години беше движен от инвестициите и потреблението. Младежите масово напускат Турция и емигрират в Евросъюза. Освен това увеличаването на броя на безработните засилва натиска върху и без това крехкия социален мир. В същото време младите турци без препитание лесно стават жертва на кампаниите на ислямистки организации, включително и на тези за набиране на бойци, провеждани от ИД.

ЛЪЖА!...Безработицата е толкова колкото лентяите лежат под сенките. Който работи се пенсионират съответно:жените на 38г,мъжете на 40г. Минимална пенсия 411 евра...Общинските болници са напълно безплатни.

Иди в Страсбург за да видиш колко етнически турци се представят за кюрди за да останат във Франция. Иди в съседния Кел(Германия) за да видиш турски(извини:кюрдски ) град. ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ "ЦЪФНАЛАТА"ИКОНОМИКА НА ТУРЦИЯ Обясни си защо Ердоган преди месеци плачеше да приемат Турци СИГУРНО ОТ ХУБАВО И "ЦЪФНАЛА"ИКОНОМИКА

А, ЧАК до 40 ли работят??? Не ви ли пенсионират още в предучилищна възраст??? Ще ме извиниш, но много тъп коментар си барнал турчо!

От по-миналата година споделям от време на време тук какво се очаква след такъв "лъвски" икономически скок, който имаше Турция до сега, и какви са последствията за нацията им. Ще е много кофти! След като една политическа спекулация е позволила на тази неука нация да инсценира икономически скок, следва драма. Има някакво подобие с Гърция... само подобие, не е същото. Жалкото е, че лумпенажът никога няма да се научи да не вярва на такив атеатрални постановки. Бльонове ще има винаги и все ще вярват, че всичко е наред, докато то се пропуква с трясък откъм основите. Обикновено патологичните им лидери им обясняват трасъла с подривни действия на някакви фактори, чийто източник е политическият им опонент. Русия е изцяло по тази схема от 10-на години. И там надут балон, който при спихването предизвика веднага едни измислени външни фактори, които всъщност самият Путин създаде, за да прикрие провала си. Не може да надуеш до там един балон на пияндурска неука нация и той да не се спука! Няма как. Но нали има пияни тъпаци да му вярват, нали има и изпитана пропагандна машина, която добре обравотва руски мозъци - защо да е я позлва политическият лилипут Путя?! Хем преебани, хем доволни - убедени са, че е било плодоносно да ги минат отзад. Ха да видим какво ще "родят" пак оттам слдващите няколко години! Пак същото, само че по-рядко, предполагам с достатъчна достоверност.

Тази нова държава Турция упорито продължава да си присвоява история поради липса на такава! Османската империя НЕ Е Турция, както и обратното!Точно както "Византия" НЕ Е Гърция, а Израел НЕ Е древна Юдея! Тоя "македонски" модел наистина работи, но до един момент, но той вече е възприел в тия държави епидемични и тежки шовинистични размери!И от това само ще страдат техните народи и то в близко бъдеще! Въпреки привидните им днес успехи. Ердоган упорито прави Турция ИД (Ислямска държава),с която вече имат обща граница,а с тази негова политика скоро и общи граници!С тази си политика обаче Ердоган само ускорява създаването на една голяма и единна държава Кюрдистан!

няма нищо,нека има къуртдистан,ние ще си върнем дунавския вилает

Не,гяур, Турция ще изчезне веднъж и завинаги!И тогава ще се чудиш "Вай,Аллах, защо стана тъй?!"

Абсолютно съгласен- адмирации! Но крайно опасна е новата доктрина на Ердоган за възстановяване земите на Османската империя в днешна Турция. За целта е направил специално министерство и го е нарекъл "Министерство на външните турци" на чийто главен вод има карта на бившата Османска империя, на която стои названието ТУРЦИЯ. Под "външни турци" той има предвид всички мюсюлмани независимо от произхода им в бившите османски колонии, получили вярата си от майка Турция и с вярата им дърпа конците. С тази си нова доктрина на Ердоган чертае завладяване отново на Балканите по "мирен икономически път" с икономически инвестиции в смесени райони и увеличаване там турската диаспора. Пример за това е Шишеджам в Търговище, 500 милионна инвестиция на турската държава, заел 100 000 дкра българска земя, превърнал се в мини турска република, като взима на работа само мюсюлмани независимо от произхода им и ги заставя да учат и говорят турски език на територията на завода. И това се върши под нежния поглед на целия ни политически елит, на когото Ердоган пълни щедро джобовете с комисионни.

Така се ислямизират и турцизират нашите цигани и помаци - целенасочена политика от времето на Османската империя, наследена от Ердоганова Турция. И това се върши под нежния поглед на целия ни политически елит, на когото Ердоган пълни щедро джобовете с комисионни и липсата на изучаване на Балканите у нас, защото инстутита за Балканистика е почти закрит по искане на САЩ и троанския кон на Турция у нас ДПС, намиращо се вече четвърт век в най високите етажи на властта.

А нас от Ердоган и откаченясаните му отомански мераци ще ни пази само верният му слуга Сюлейман Паси, седнал в тръбанче и ронейки сълзи на възторг по НАТО.

Паси не НАТО-вско, а американско протеже. От 15 години, откак западноевропейците смениха устава на НАТО да взима решение с консенсус и оставиха на САЩ там само 1 глас като по този начин му спряха соловите номера в Европа и да оглавява и води НАТО, има огромна разлика между НАТО и САЩ. Наш Паси води българското НАТО за прах в очите на обществото, иначе си остава твърдо командван от ДС Вашингтон и прокарва американски олигархични интереси в България. Крайно време е да го свалим от този пост и това може да направи не Столтенберг, а ние- с нашия обединен вот и с един голям народен шут и това може да стане само с пълна смяна на политическата статукво по демократичен път, като се свали от власт българската олигархия.

браво! супер! сега поне като режем турски глави да е ясна връзката :))) хахахаха тоя се самозабрави и си повярва... йоджалана като излезе ще го отнесе като бръмбар сламката... и нямало геноцид на арменците..хахаха

Тоя резак се хвали наляво и дясно, че Туркие прогресира! 2011-2020 год. щели да инвестират 500 млрд. в икономиката си. Ами, че това не е за хвалба! Турция е изостанала, феодална, страна без демокрация, икономиката се срива, лирата от 1.02 стигна до 0.69 лв. за 1 година, турците бягат в Европа, кюрдите искат държава, жените нямат права, репресии, затвори, жестока корупция! Турция е най-съдената страна в Страсбург, човешките права са брутално погазени! Религиозния фанатизъм е обзел това племе! Даже и Орхан Памук избяга от там, като от огън!

това кои го казва?!!,един индивид от буферната зона на мафията,наречена булгаристан,едно място от земята където мафията си има държава,турция поне е държава,докато вие сте кенеф в които с.ре които и когато си пожелае

Това рязаните карабини са много умнички горките...що не кажете къде по света сте известни освен,че миете кенефети в Германия от десетилетия????

турците бягали в европа,те пък българите накацали по дърветата в булгаристан,жените нямали права,че у булгарията едни права са им дали,ама нема кои да виде(колко са да речем жените ви у парламента?!!)

Със сигурност са повече отколкото в турския, домус.

в турция икономиката се срива!?,а у булгаристан'а има такъв разцвет,че домузите се чудят ко да правят с парите,че и корупция хииич нема,че и голема демокрация има у гяурите бе....еее ама те големи демократи се извъдиха

Рязана карабинке,това с подкупите и рушветите го научихме от вас и руснаците за изминалите години в които сме живели в "братство и свобода" така,че не се напъвай много ,че тук нямаме ибрици за подмиване на насраните задни части

Роско дали е поканен...Да не го забравят ,сакън...

Бях в Македония и тук съм поканен !

Е ние освен да издяламе едно черешово топче, не виждам какво друго можем да направиме :(

Новото ни черешово топче е само едно: Изграждане на правова държава по правилата на правовите държави на най развитите европейски страни, ръководещи ЕС, която автоматично ще ликвидира нашата мутроолигархия-управляваща и отваряща вратите на турската, руската и световните мошеници инвеститори. По този начин ще затворим вратите на държавата ни за руската,турска и американска олигархия ,а и за всички световни мошеници -инвеститори идващи да си перат мръсните капитали в България и да експлоатират народа и , като изнасят парите и националните му богатства заедно със парчето въздух, вода, небе, земя, свобода и стандарт на българите и ги държат с най ниските заплати и пенсии в света. Да се обединим християнските народи на Балканите в икономически и военен съюз, както направиха северноевропейските и скандинавски държави срещу Путинова Русия, която ги плаши постоянно с война и не е спряла от 1 година да нарушава тяхното морско и въздушно пространство,

дали??? тука има бая чалми....:)))

Само преди 8г. Сидеров предупреди, че Турция има Отомански амбиции към Балканите. Тогава му се смееха, сега също. Явно на Балканите ще има посрещане с хляб и сол. Аман от толерантност.

Хайде сега, Сидеров бил "ясновидец" във всичко. Стига глупости! Това се знае от 20 години, а не от 8. Политическият шарлатанин Сидеров и подлага на руско-българската олигархия постоянно плагиатства и повтаря тези на други, но не дава някакво решение. И го върши под нежния поглед на Путинова Русия и нейната диригентска палка, която пак се опитва да крои картата на Балканите като нейната олигархия се е смесила като свинските черна с турската и сега заедно си пеят геополитическата песен на Балканите.

Да-ама не! Мечти турски-празни мечти на дребна районна икономика. Остава италианците да си направят римска кохорта. ОБЩО ВЗЕТО ДЕТСКИ ИГРИ НА МЕСТНИ САТРАПИ МИСЛЕЩИ СЕ ЗА ВЕЛИКИ. ПОЧАКАЙТЕ-ЖИВИТЕ ЩЕ ВИДЯТ ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е МАНЯШКА БУТАФОРИЯ

Гледате ме по всички телевизии и ми се кланяте !

това че бесните националисти отричат че Турция има своя история и то голяма история, че имат право да си я съприживяват, си е само техен проблем. Но това че те се опитват да наложат своите антихуманни разбирания върху другите и използват бясно този сайт вече е наш проблем. На умните демократични и мислещи хора, които трябва да се противопоставим на варварския ограничено умствен национализъм. Защото тези варвари днес искат да подтиснат другите , утре нас ще се опитат да подтиснат. Помнете комунистите и националфашистите и се борите с всички средства срещу тях.

Има разлика, историята на Османската империя и тази на Турция, да , и двете имат сериозна, голяма история, но Турция не е Империята от която Балканите са част.

"това че те се опитват да наложат своите антихуманни разбирания върху другите ..." И какво общо има със създаването на една декоративна гвардия?

що да не би нашата представителна гвардия да не е декоративна. Или гвардиите с представителни функции на други страни да не са декоративни. Всеки народ си е заслужил историята, добрият тон изисква да покажеш уважение и изискваш уважение към своята. Така е и в живота и в историята- някои неща стават за сметка на други. А Турция доколкото се смята приемна на империята, но само в историческата част, доколкото Османската империя е дело на много тюрски народи с ислямско вероизповедание, населили Мала Азия и Европа под едноличното господство на султана/хан/падишах, с всеоб за цялата държава политически център, единна администрация и данъчна система, има права върху сериозен дял от историята на Османската империя.

ами като няма защо му обръщате толкова внимание. И дир. бг го държи като първостепенна новина за да подклажда див национализъм.

Затова пък огромно количество българи с радост ходят да си харчат парите в Турция - държавата избивала дедите и ни държала под робство 500 години. Както се казва безплатно да е не трябва да се ходи в Турция! Но понеже сме абсолютни дупедавци като нация много от нас не виждат нищо нередно в това... Срам българи, срам!!!!

Е, и. Дедите ми са били хората градили Империята, всички тея земи в региона са и мои земи. Мога да съм турчин, грък, българин, македонец, албанец, египтянин, евреин и мн. др. Проблем ли ти е !

съвсем ПРАВИЛНО. А на кого да носят. Пред Бъкингамския дворец, пред нашето президентство какви стоят на пост. маскирани в парадни униформи. Тресете се от злоба платени на дир. бг тролове и нацита.

От изток Русия дрънка оръжия и показва мускули, от юг Турция надува зурните и се ислямизира все повече, от запад Албания и тя надига глава. В средата сме ние, бедни, поуглопели от 70 години социализъм и преходът след него, и лутащи се в тъмницата. Какви са ни шансовете да отцелеем като нация и държава ако не се обединим и поставим България на първо място в сърцата и умовете си? По-скоро минимални. Трябва да спрем да се нападаме и обвиняваме в русофилство, русофобство, туркофилство и прочее щуротии. В сърцето на всеки българин трябва да има място само за България. Ако това ни води в делата ни няма как да сбъркаме. Потърсете и прочетете и почерпете вдъхновение от делата на достойните ни предци - революционери, възрожденци, писатели, художници и т.н. Със здраве си останете.

Съгласна съм напълно с писаното от теб с едно изключение в израза"70 години социализъм". Не може да се каже така, а се казва "70- години комунизъм". България строи социализъм преди 1989 г, по същото време когато и западна Европа строи социализъм( известен там като социална държава, социализиран капитализъм). След 1989 социализъм не е строен у нас, а се разгради това, което бе изградено от социалната държава. В групата на русофилите сега са най-простата част на обществото, приватизационни и концесионни крадци от бившите комунисти, превърнали се в едри олигархични капиталисти,които не виждат че Русия ни донесе ново олигархично робство и обожават Путин, понеже той подкрепя олигарсите и ги множи.

Комунизмът е политическа система без демокрация и правова държава, а социализмът е само социална система!

допълнение - Комунизмът е политическа система с тоталитарна държава без демокрация и правова държава на източноевропейските комунисти, те си нямаха своя социална система и строяха социална държава като западняците по теориите на английския ляв икономист Джон Менард Кейнс за социализиран капитализъм( социализъм). От своя страна Кейнс стъпва върху Капитала на Маркс( той нищо друго не признава от Маркс). Но източните комунисти не искаха да признаят това и Сталин крайно изопачи (,мутира) социализирания капитализъм на Кейнс именно поради липса на демокрация правова държава в системата. За това се казва, че социализмът е само социална система!

Даваме ви диригент за музиката безплатно - това е Винету:)

Срещу вразите отомански ..........ти българите поведи..... тази отоманска армия е извършила арменския геноцид и геноцида над нашите предци....те тръгнали да я възстановяват,после Европейци искат да стават.....

Болни хора и което по страшното със много пари,хора и модерни оражия. От другата ни пак страна албанския премиер заяви че мислел да създава велика албания на 3 морета.

Много правилно. "Велика Албания" е протурска държава, проект на Ердоганова Турция, реализиран от най-големия и вечен приятел на Турция на Балканите- САЩ. И ако ние продължим да нехаем и враждуваме с другите балкански народи, вместо да вземем и се обединим християнските народи на Балканите в икономически и военен съюз, както направиха северноевропеските и скандинавски държави срещу Путинова Русия, която ги плаши постоянно с война и не е спряла от 1 година да нарушава тяхното морско и въздушно пространство, просто албанците и турците без война ще ни превземат по "мирен икономически път" и ще ни вкарат в новосъздаващата се Отоманска империя на Ердоган.

Носталгии... И се натискат да влезнат в Европа. Държава, в която исляма е в основата на управлението. Дано Европейските политици прогледнат и защитят цивилизацията.

Ердоган е същият като Путин .Единият ще възстановява руската империя и сам се обявил за новия император, другият ще възстановява Османската империя и се обяви за новия султан. Тези двама психари стават опасни не само за нас, но и за Европа и света. Хитлер ряпа да яде пред тях.

Пак изскочи от дупката си. OSI явно са превели някой транш по сметките ви.

Забранили сме траншове от всякакви OSI и подобни. Ако са превели с цел да ни злепостяват, така отбратно ще им бъде върнато!

Ибрикчи Плевенлиев да не пропусне събитието.

Помакинята-президент Росен(а) Плевнелиев сега ще цъфне ухилен да поздрави аскера и да обясни на българите колко хубаво е било, как сме били пълноправни поданици на Османската империя, точно както сега сме (не съвсем)пълноправни граждани на ЕС...

Това е провокация, горделиво тупане по гърдите и проба от турска страна. Нашата реакция трябва да е по-умна от просто обидено тръшване и репчене. На бабаитлъка най-му приляга като отговор някакъв вид ирония и насмешка.