17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отговорът: САЩ подари 70 бойни хеликоптера на Гърция

Турчолята понеже са големи лисици, накрая ще стане - от два стола и на земята. При евентуален ядрен конфликт те ще заминат първи. Няма лошо де...

Посредствени мнения.

Ердоган е едноличен диктатор и преврат няма как да успее. На турската лира обаче девалвацията ще е такава че и аллах няма да може да помогне.

Ашколсум !!!

Средноголемите икономики от сорта на Турция и Русия нямат друг шанс за оцеляване освен да се обединят. И Русуя и Турция осъзнават реалната заплаха и господство на САЩ, които играят вече с откровено самочувствие и не се съобразяват с никой, освен със своите собствени национални и корпоративни интереси. Шансът на страните от Азия е да оформят зона на сигурност около границите си, около която САЩ да не бъде допускана. За тази цел обаче трябва да предоставят това, което САЩ имат, стандарт на живот....

" Първият изтребител турско производство ще може да направи първия си полет през 2023 г. Това заяви заместник – ръководителя на турския военно – технически комплекс Джелал Сами Тюкфечи, цитиран от агенция Анадола."- Ще продават на руснаците че техните са боклуци.

След това ритане по топките, няма значение къде американците са пратили топката. Подозирам, че след като Турция започва съвместно военно производство с Русия, на Ердоган съвсем скоро няма да му трябват F-35 - по същия начин моеже да си купи по-добри самолети или дори да участва в производството им. От тая перспектива американците започват "газ да пикаят". Може и да им минава мисълта за преврат, но няма да стане, ако руснаците не са съгласни- Сирия е достатъчно доказателство за това.

Дните му са преброени, но все пак е приятно да видиш, че са останали хора който са готови да се противопоставят на Империята.

Така е! И според мен ще му устроят още един военен преврат. Американците са майстори на това. А тук имат сериозни основания. Какво е избрал турският народ, няма никакво значение. Те си гледат тяхната "демокрация", а тя включва две категории. Този е наш, а този не е наш. Всичко останало няма значение. Все пак, Ердоган заслужава поздравления за независимата политика, която провежда. Не е послушко, като нас.

Ха ха ха фалшива новина!

Ще видим след няколко месеца какво ще положението. Май на Ердоганчо не му остава много време във властта.

Очевидно, че на AirДоганя не му пука от разните му заплахи ! Следя с интерес този "театър".

Работата е ясна И Русия и Турция са колоси имат влияние и ще имат все по голямо над цяла безгръбначна Европа. Ще си и продават и газ и ток и никфи американци немогат да им казват к'во да правят с живота си и как да ръководят държавата си.

Тролче, обясни как вожда ви путин става съюзник с тия дето плашите народонаселението?

Прехвалените с400не покриват тактико техническите данни, с които ни проглушиха ушите. Турците ще ги получат евтино срещу предоставяне на добри учени, които да помагат на алкашите, щото водка и наука не върви ръка за ръка. Ако това, което пиша не е вярно ще се намери ли някой да ми обясни защо на алкашите им са турски учени, а преди това индийски?

ТИ ТУРСКИ "УМЕН УЧЕН" ВИЖДАЛ ЛИ СИ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ТЕ НЯМАТ ДОРИ ЕДИН ИЗОБРЕТАТЕЛ В ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ!!!!!:))))))))))

че не си чувал за турски учен и не знаеш , изобщо не те прави по-умен и всезнаещ! Аман от празноглави дърдорковци!

няма какво да спориш проверката се прави лесно, влизаш в ВУЗа и търсиш докторантурите и ще видиш какво е копи и пейст! И още по-смешното е че са били финансирани по разни държавни проекти! Да ти го обесня както НБУ преди време източи от евро фондовете към 200000 лв за темата как въздействат прашките върху сексуалноста и ерекцията същите са и турските "учени"!

Щот си тъп никой нищо немой ти каже на теб - твойте теории са си в твоята глава реалността и фактите са съвсем друго - ай излизам не ми отговаряй не ми е важно мнението ти приеми моето като бонус отрезвяващ поглед

нищо не ти е ясно! Турция и добри учени?????????????????????? Отвори който и да е сайт на някой турски ВУЗ и виж докторантурите им и дпломните им работи на завършващите студенти! После потърси същите теми в някои от известните сайтове за научна работи и ще видиш каква здрава кражба правят! Същите са като нашите сегашни професори хахахахах!

тарикати излязоха турците - от този ракети, от онзи самолети, ще си имат всичко. Пък ние си имахме пастирка за президент, а сега разбирач от главни прокурори.

Вашият президент е в Москва!И вие се познавате по подлизурковските си постове възхваляващи двама диктатори и задължително мятаща плюнка против България без повод

Този дето се опитва да седи на два стола едновременно обикновено пада от тях.

турците ще произвеждат руски ракети и ще ги продават на.....ми на россия, щото горна волта и науро не ги искат! всъщност не че не ги искат, ами не искат да плащат за тях!

Schilo

Какво се опита все пак да кажеш?

Ердоган се оказва умен. Първо турците ни накараха да унищожим ракетите СС23, сега ще купуват руски ракети. Ако САЩ им откаже самолети пето поколение, то руснаците ще им дадат шесто. Машаала, евала г-н Ердоган, но къде са нашите всезнайковци? До кога един физкултурник и пожарникар ще съветват аса на авиацията кой самолет е по-добър?

Гоше как турците бе?Нали американците бяха ни накарали да си нарежем ракетите? И как така Ердо е умен?Нали беше враг когато свали руският самолет?

Това, че е враг и е умен, прави Ердоганя само още по-опасен. А по времето когато нарязаха нашите ракети турците бяха големи авери на САЩ. И пак могат да станат. А ти, Гошке, повечко чети моето момиче, недей само да зяпаш в айфоня.

Та да си дойдем на думата! Нито С400, нито Ф1,2,3 -- 35 стават за нещо друго освен да обират на глупците парите. Само, че борбата между тях е кой колко повече да продаде. САЩ не искат да си делят пазара, а Русия не е съгласна само от страни да гледа. И докато Ердоган иска да намаже и той нещо, нашите будали ще купуват аероплани за милиарди. И ще стане като с газа! Молим се на Турски поток. Щото да хвърчат израелските Ф-ки, Нетаняху първо ходи в Москва и после летят. Та за да летят нашите, като ги купим някога, познайте къде ще ходи министър председателя?

Омазал си се до ушите ама не с боя ами с руски ..... лъжи

Ако имате поне грам чувство за собствено достойнство, ше изтриете тази статия и ще се извините на читателите си. Всичко, което сте написали са мечти и искания на Ердоган. Руската страна категорично отрича дори да са преговаряли за съвместно производство на С 400, а камо ли за С 500. Нещо повече, насмешливо един руски журналист пише, че сътрудничество и съвместното производство с Турция може би, ще се основава на доставката на гуми за автомобилите.

Ние знаем, че е така. Но, нека се порават русофобите. Напоследък имат малко поводи за радост

Ердоган като каже Да, значи Да ! Като каже Не, заковава Не ! При Борисов е обратното

Аре експертите започнаха пак! Аве мама ви проста гледайте и се учете как се отстояват национални интереси!

Другите сте слуги на чужди нам интереси

САЩ вече нямат силата да налагат своите правила на света. Останаха само със заплахи и санкции

Само руснаците могат да заплашват и да налагат санкции на САЩ!

бе да попитам, кой ще напада турция, та и трябват тия ракети?? вероятно краварите и чалмите пак кроят ушанка на алкашите! скоро ще се разбере кой кого е прекарал!

Като се замисля, май американците не са приятели на България. Продават ни прескъпо ток и самолети, пробутват ни втечнен газ, не плащат за военните си бази ... Само проблеми със САЩ

Гнусен прост трол. Толкова ли можа да напишеш за 2 лева?

Русофилите тук си имат нов съюзник на техния патрон - Путин. Реват, че били ни освободили от турско и глупости за простолюдието. Сега ще си траят по темата, защото няма какво да кажат. Ная-много да изсъска някой руски трол и нищо повече. Честит ви Ердоган!

Турция е суверенна държава и защитава интереса си. Щом ЕС обяви, че САЩ са заплаха за Европа, значи са заплаха и за България. Нищо не трябва да вземаме от американците.

Как защити сьверинитета си когато руският самолет наруши въздушното и пространство? Като го свали!

Турция плати скъпо и прескъпо за това, а Русия спечели важен икономически и военен партнъор. Западът имаше глупостта да отблъсне Турция и плаща прескъпо за това

'Айдее, лирата 15 стотинки. Поне ще пазарим евтино от пуйколандия. За другото не ми дреме

Стара лисица е Ердоган. Знае че С 200,С300,с400 само руски самолети свалят и до сега нито един американски самолет...ха.ха или произведен в САЩ. Путин много омекна от как му убиха посланика в Турция и свалиха руския самолет . Дядо казваше за руснаците : Бий ги за да те уважават..ха.ха.ха

Cezarbg

Не свалят???? Така ли отворко???? А кои БРАКУВА ПРОЕКТ ЗА стотици милиарди???? Не бе ли С 125 ПЕЧОРА!!!! КОГАТО СЪРБИТЕ ФРАСНАХА СУПЕР ПУПЕР НЕВИДИМКАТА НАД БЕЛГРАД????

стига лъга...това са митове и легенди..ха.ха А тия ракети колко руски летящи москвичи свалиха..ха.ха другарски оган от таваршчи..ха.ха

Суперневидимката беше свалена с чешко изобретение за сваляне на стелт системата . Ватенките нямат нищо общо .

Schilo

И от къде го имат сърбите това "произведение"?

Американците, нали не смята да нападат своя съюзник Турция с тези F-35, та нейните ПВО да са проблем за тях ?

Анти

Защото комплексите ще докажат,че Ф-35 не са толкова невидими в което се убедиха Германия и Франция и се отказаха да ги купуват.

Абе тия руски ракети ги видяхме в Сирия . Израел си летеше с американските изтребители над руските ракети като все едно са си у дома ... Руските ракети нямат 1 попадение или свален самолет. Стават за музеен експонат и нищо друго.

Cezarbg

Летели са само в сънищата ти !!!! Нито един ф35 не сие показвал носа по далече от тел авив!!!!!

Къде прочете че пиша за Ф 35..ха.ха Антики не могат да свалят..ха.ха та камоли нови изтребители ..ха.ха

Анти

Деде пак не си в час.Вече не летят над Сирия.А твоите шматки стрелят от територията на чужди държави,но на теб ти е простено - гони те деменцията.

ехаа тоя е член на нато и варшавския договопр едновременно !!!! направо е извънземен, да обучи и други .....

Анти

Да разгледаме въпроса с гледната точка на Турция. 1.Турция от 2002 води преговори за доставка на ПВО системи "Пейтриот" нсъс САЩ,но иска да закупи 1 дивизион,а другите да си произведе сама.Американците ги разиграваха до тази пролет и не им дават нищо.Нито намаление на цената,нито да произвеждат. 2.Двата дивизиона С-400 закупени от руснаците са с отпуснат заем от Русия.Турция плаща само предплата.Който е служил е наясно,че двата дивизиона могат да бъдат напълно самостоятени или спрегнати помежду си.Радиуса на откриване на целите е 400 км. което е напълно достатъчно дивизионите да покрият по-голяма част от територията на Турция.Спрягането с останалите системи за ПВО не е проблем.Справка Гърция с нейните С-300,за нас не става дума.Основният извод се набива на очи:Самолетите Ф-35 май не са толкова невидими и с комплексите това ще бъде доказано иначе няма никакъв смисъл американците да реват като вдовички за к..р.

Мхм!Ни съ! Те даже и F-16 не са невидими за руските самолети ама ги виждат късно! За това няма свален F-16 от съветски или руски Миг или Су! Свалените от F16 съветски и руски самолети са стотици

Анти

Лъжеш като мангал.Къде ги свали бе шебек.В тъпата си кратуна.

Защо всички ракети в Русия ги правят като копие на вибратора на Путин...долавям култ към вожда..ха.ха.ха И с Ердоган като почнат да произвеждат едни рязани С 500 и хората като се наредят на опашка да си купят..ха.ха

Абе дебил.Турция сама си произвеждаше Ф-16 и какво ли не друго оборудване,но откъде олигофрени като теб да го знаят.

Вярно ли бе ? умен? Съвсем сама си ги произвежда Турция F-16?

Tова Ердо лично ли ти го каза? Да знаеш, че той доста си измисля и послъгва.

Трябва да си глупак за да купиш военна техника от държава, която очакваш да те нападне, затова умните държавни политици не купуват техника от Америка, Израел, Англия и Франция.

Cezarbg

Краварленд само едно може !!!!!!! Да продават лакърдии И ТО ПАРИТЕ ВИНАГИ НА ПРЕД А СТОКАТА ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ КОГА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ!!!!!!

Справка? Белене! А и още много очевадни примери та ограбване на Българската държава,армия и народ

Cezarbg

Браво много конкретни факти??????? А КРАВАРСКИТЕ МАРИЦИТЕ???? А ЕЛАЦИТЕ КРАИ ЕТРОПОЛЕ???? А БАЗИТЕ КОИТО БЕЗПЛАТНО СЕДЯТ В БГ А ПАРИТЕ НАПРЕД ЗА ВУЗДУХ Ф16??? ТАВА НЕ Е ЛИ ГРАБЕЖ НА БГ. И НАРОДА ОТ ШАИКАТА ПОДЧИНЕНА НА ФАЩ????

На ход е Америка . . . Да действа !!!!!

Ердоган се хвали с технически анализ; Пастирките с политически :)

Значи закупуват с-400 а ще произвеждат с-500 . Така е написано .

Анти

Няма грешка.Такава е договорката.Турция винаги е искала да участва в производството на военната си техника.Произвежда части за Ф-35,произвеждаше си Ф-16,танкове Леопард-2,фрегати и бойни машини на пехотата и др.Повечето по лиценз от САЩ,Англия и Германия.

Не харесвам Ердоган, но Евала ! Време е някой да им каже в очите на ФАЩ, че техните интереси са си само техни и не трябва да ги натрапват на останалия свят.

Не харесвам Путин и се радвам когато някой му каже,че неговите интереси не са интересите на България

Анти

А интересите на САЩ са.Смешник

Добър политик, мисли за интересите на държавата си, а не за интересите на американския ВПК!

На Турция не са изолация,диктатура на самовлюбен идиот и икономически и политически колапс

Cezarbg

Форумните краваролюбци ВИЯТ НА УМРЯЛО!!!!! ЗАЩОТО парите отиват в ръце НО НЕ ГОВЕДАРСКИТЕ!!!!

Доколкото знам, вече няколко години чакат за подобни системи от САЩ, но не получават, като нас с изтребителите, за които още не е построен завод, но искат да ги платим предварително веднага. Когато от Сирия ракети убиха хора по турската граница, САЩ им доставиха Пейтриът след една година.

САЩ им предложиха ,,Пейтриът”-и.А когато започна гражданската война в Сирия Белгийски ракета ,,Пейтриът” охраняваха турската граница.Която междувпрочем турската авиация охраняваше много успешно както стана ясно със свалянето на руският ,,фронтови боНбардировач” и сега САЩ предложиха на Терция ,,Пейтриът” на изгодна цена,Но Ердоган Безмозъчний отказа. А американските самолетиF-16 които предлагат САЩ ако бяха толкова зле технически то пропьтинската ви посмина нямаша да бълва толкова лъжи и простотии в стил съветска пропоганда от 30–те години на 20-ти век

Видяхме ги колко струват в Сирия Колкото съответните марки лепило Аре писта

Тез С400 са програмирани да заобикалят руски самолети Другия път като трябва да стреля по рушки таралясници ще остане изненадан Мдаа

И ще си го получи По един или по друг начин... Венсеремос!

Към гордия руснак тъпанар разбрахме всички че мразиш руснаците Айде спри да пишеш простотии,

Напротив , обичам Русия и руснаците , мразя Путин и крадливата му шайка от олигарси ! Научете се да правите разлика !

Горд_Руснак

Па и то Путин си гледа интереса на собствената си държава . Въпроса е че обикновено това е против българските интереси . И ако мразя някой - това сте вие рубладжиите , готови да предадат родината си за шепа копейки !

Ги обича? Азиатски варвари с претенции без покритие

Schilo

Българите ги обичаме. За дюмнетата - не ви знам!

PEYTSCH

Следват С600 до С1000...На цената на кило марули...

Cezarbg

Кило марули ама истински Ане ГМО краварско

lu4ka

Абе Турция не е ли член на НАТО, също като България? ... за едни самолети питам...

Е дебилизъм 109% За раССия говоря .

И да нямаше такава сделка Ердоган само заради циничната безмозъчна позиция на краварите трябваше да сключи подобна! Не може е.аните кравари да ти казват с кого да правиш търговия и с кого не! Не може Полша, най-върлият съюзник на фащ да има 2 ескадрили РУСКИ МИГове, а ния да си даваме кръвта на децзата за някакви 50 годишни щайги от пустинята! Ето това направи Ердоган - сложи ги публично да йуха да ги повърти! Да им покаже, че трябва да се отнят с тях като съюзници, а не подчинени васали, които да мачкат когато и както си поискат. Бесните клинтънотолерасти и платените безмозъчни евролиберасти да не се напъват и да ми се катерят по... мнението! Да прочетат първо, че Ердоган изгражда руски реактори в Турция за почти 20 млрд!

PEYTSCH

Могат. Могат не само да ти казват, но могат и да не ти наливат милиарди...Могат и Германия да капитулират ако не се откаже от Северен поток-2...Просто няма да я финансират... За България да не говорим...

да знаем ги на приказки всичко могат, ама като трябва да се действа нещо започват да се ослушват, а Германия могат да я фалират само в някоя Холивудска драма ;)

Само не разбрах турците от кого ще се пазят с тези руски системи !? Кюрдите нямат самолети , арменците са с малка армия спрямо турската , оставаме ние с Гърция ! Значи българските рублофили се радват че Турция се въоръжава . Сигурен съм че нито един русофил няма да защитава България като Ердоган си присвои Кърджали , под благословията на Путин , както стана и с Крим !

Българските пилоти да избягват югоизточна България , че тези руски ПВО системи ако са като руските автомобили - мани мани !

Това са истинските врагове на Турция.

Врагът на моя враг е мой приятел !!! Няма и един истински българин който да не смята Турция за враг . За вас мурзилките знаем че сте национални предатели !

Добре правят турците. Купуват най-изгодно, най-доброто. А нашите управляващи купуват най-неизгодно, каквото им предложат американците. В случая непроизведени Ф 16, МОДЕЛ 1974 год