Ердоган към Столтенберг: Ще опазим националната си сигурност

Турция ще вземе всички мерки, за да гарантира националната си сигурност, заяви Ердоган в разговор със Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган към Столтенберг: Ще опазим националната си сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я сега да видим великото НАТО какво ще направи след като си признават, че фащ създава чужда армия, в чужда държава без НАТО! Санкции ли ще налага или ще гледа като бик в скоростна кутия? Аз залагам на второто!

БЛАТО пак обучава терористи!

САЩ и Израел имат явни геополитически интереси в Близкият изток. След като загубиха войната в Сирия търсят реванш и закрепване на нови стратегически позиции. Създаването на държава Кюрдистан е особено подходящ ход, защото ще мине под лозунга за свобода и демокрация. Нали кюрдите се борят за независимост от 60 години! Кюрдите са над 40 милиона и са родени бойци! Преди месец САЩ достави на кюрдите 700 ракетно зенитни установки FIM-92 Stinger, над 100 тежки оръдия и десетки системи за залпов ракетен огън. САЩ и Израел ще се борят със зъби и нокти за създаване на Кюрдистан, който е с важно стратегическо положение в региона. Чрез марионетен Кюрдистан ще контролират Иран, Сирия и Турция, както и всички транспортни магистрали за нефт в региона. Чрез Кюрдистан успешно ще поддържат напрежението в Близкият изток, а това е особено важно за тях!

Американците наляха много пари навремето в Турция... Направиха им икономика, платиха им за армията, построиха им Инджирлик. Общо-взето, наляха им едни пари добросъвестно, преди 30тина години... Когато всичко беше насочено против руснаците. Само че сега турчолята се видяха силни, което си е самата истина, американци вече не им трябват да им дават наклон на х*я, и те закономерно ги ритнаха по гъзо!

Tурчолята да ти е.ат мамата на тебе.

нİкоъ не може да се опилÇİ на ердоган,дİпломасİя İ бомбİ ,докато ердоган каже до тук е спокоъно.

Глупости Ако в Сирия сега претърпите поражение кюрдите трябва да са идиоти че да не пренесат войнста веднага в Турция В покракнините на Анкара А ако не победите бързо и се наложи да превъоръжите армията си Турция ще изпадне в дългове Най добре за Турция е изобщо да не воюва и да пази това което вече има Обаче как да го разбере Ердоган

"Никой не можел да се опълчи на Ердоган" То не става така, в дипломацията има железни правила как стават тези неща. Турция се опитва да навлезе в сферите на влияние на САЩ и ще си го получи. САЩ и Русия вече са се разбрали къде и е мястото на Турция в региона, само Турция не го е разбрала, е не е далеко времето когато ще и го покажат. Турция никога няма да е велика сила, няма как да стане.

СЪЗДАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА КЮРДИСТАН Е НЕИЗБЕЖНО

Hе, Eрдоганя не квичи ами квичиш ти свинска зурло. ще видиш ти кюрдистан - терористан през крив макарон ган6овско говедо.

Абе тоя фес кво се е разпенявил, не съм чул някой да заплашва Турция.

....тоя е ненормален фанатик и си личеше още преди десетина години...ес го изтърваха сега ще му сърбаме папарата....но ще направи някоя беля накрая

Какво правят турция и русия най-добре !? Отговор, избиват, съсипват и унищожават поредния народ. Позволиха си да класифицират целия народ на Кюрдите ( терористи ) за да имат оправдание за геноцида си !

Руснаците трябваше да си свършат работата до край. САЩ никога не са искали мир, особено в райони далеч от Америка. Ердоган ще прави всичко възможно против заплахата да му спретнат какъвто и да е свободен кюрдистан.

Проблема е че Ердоган иска да измести американците от Близкия изток Той и дори би оставил руснаците в Сирия ако си стоят в базите и не му се пречкат Естествено че на американците и през ум не им минава да харижат Близкия изток на Турция Другия проблем е че модела Ердоган създава опастност за Израел Затова създаването на Кюрдистан е наложително преди да бъде ударен Иран

верно си голем веселяк.Щели да оставят русняците в Сирия.Че труснаците си взеха практиески контрола върху целият близък изток дори диктуват цените на петрола на самата Сауд.арабия кото подписа капитулацияти в Москва на крака през мин.го.Американците отдавна са аут итях никй не ги пита дори Турция.

ДИР. БГ, АКО ТРЯБВА ДА ВИ ДАМ ВСИЧКИ ЛИЧНИ ДАННИ, ДОРИ И КАКЪВ ЦВЯТ МИ СА ОБУВКИТЕ, С КОИТО СЪМ В МОМЕНТА, ЗА ДА МИ ПОБЛИКУВАШ ПОСТОВЕТЕ.

МНОГО МИ Е ЧУДНО, ЗАЩО НЕ МИ ПОБЛИКУВАШ ПОСТОВЕТЕ? ОКАЗА СЕ, ЧЕ СИ НА ЗАПЛАТА ПРИ ДЯДО СОРОС.

ЕЙЧ ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ, КАТО НЕ МИ ПОБЛИКУВАШ ПОСТОВЕТЕ, ЗА ЧИЙ Х. Й ПИШЕ, ЧЕ ДО НЯКОЛКО МИНУТИ СЪЩИЯТ ЩЕ БЪДЕ ПОБЛИКУВАН.

АБЕ ТЪП ГРЪЦКИ ВУТЕ, КОГА КЮРДИТЕ НАПРАВЯТ ДРЪЖАВА, КОГА УЛЕЗНАА У НАТО? ТА ПА НАТО ЗАРАДИ НИХ КЕ БОМБИ ТУРЦИЯ. НЕЩО НАТО НА ВРЕМЕТО НИСКА ДА БОМБИ ТУРЦИЯ ЗАРАДИ КИПЪР. Е АЙДЕ СО ПО ЗДРАВ.

Оправданието с "националната" сигурност на Ердоган във връзка със сирийските кюрди е къде-къде по-измислено, лабаво и незаконно от съответното оправдание на Милошевич за Косово. Все пак тези кюрди не са в границите на Турция. Така, че ако Ердоган ги нападне, би следвало НАТО да бомбардира Анкара...

Да започва циркът: НАТО напада натовска държава. Ще се скъсам от смях просто

Ще се скъсаш не от смях, a от бoмби.

Aха ето го бе - гръцкото говедо пак се пръкна от калта. Kак е в Aтина бре говедо? гледах те вчера пред синтагма скyеър да квичиш и искаш още пари за ципуpо от баба Mеркел. Cиктир гит амъна кодумуну орроспу чоджуу...

няма значение в случая кой крив кой прав, но едно е видно, колко уважават американците своите партньори. Само за да начешат егото си са готови да пренебрегнат основният си партньор от времето на студената война. Сега турция няма чак такова значение за чифтокопитните и ги пращат у лево. Ние трява да си вземем поука за нас от това което става.

Не забравяйте, че Турция притежава най-голямата армия в НАТО след САЩ.

по начина на набиране и състава на тия армии съседите не са втори а първи...

Ама влезте им в полужението на брадърсите.Остатъци от разни бандитски групи избягали от бойните полета,въоръжени с американско и източно европейско оръжие трябва да зарежат всичко и да офейкат в Европа.Много по изгодно за демокрацията е те да останат в някакъв измислен защитен анклав и от там да се борят със "сатрапите".Естествено "борбата" ще е всъщност тероризъм срещу невъоръжени хора.Общо взето стари номера.

КАкто обикновенно, САЩ имат нужда от маша за да не си цапат ръцете.И в случая, разчитат на кюрдите да обърнат нещата в Сирия и да продължават да разбутват кошера Близък изток. Русия не би искала да трепе кюрди, а САЩ знаят това доста добре и искат да го използват максимално според правилото Разделяй и владей!Доста кофти положение се заформя в северната част на Сирия.

Кюрдите са последния народ останал под робство след разпада на Османската империя. Турция като пряк наследник на империята им дължи свободата. САЩ ще им помогнат. Започва се. Турция няма шанс срещу САЩ, ще я смачкат.

Ще я смачкат като муха Най вероятно самите турци ще почнат да се самоибиват Нещо ужасно ще се случи в Турция

Прав си за евентуален сценарии, ама всички силно се надяваме, че няма да се стига дотам.Турция не е толкова безобидна, че да бъде смачкана лесно.А и това е в зоната на жизнените интереси на Русия със всички последствия за останалите.А пък ние имаме граница с Турция...

Дреме им на американците за кюрдите, неква далаверка са докачили.

+++++

НАТО ще го има за да се противопостави на Вършавския Договор !!! Ооопсс.....той къде отиде Вършавския Договор ??? Ааааа.....сетих се.....при СССР, КПСС и БКП - тоест на бунището....хахахахааа

Айдеее и НАТО започна да се разпада ! Време беше !

Айдеее и НАТО започна да се разпада ! Време беше !

Давай, Ердо ! Мачкай охлювите от НАТО !

фащ без войни не могат.Половината им бвп е от оръженйната индустрия.

Когато един серсемин намята тезек( тор) в бунара( кладенеца), после 40 торба-акъллии не могат да го изчистят. Лошото е, че после от този бунар ще пие целият турски народ.

Столтенберг в..рти г..за като дърта датска ур..спия.

Трябва да я изключат от НАТО тая ислямска кочина турция.... В НАТО не трябва да има ислямски страни !

Тя предвидливо слезе овреме от лайняната талига. И няма да плаща за чуждия идиотизъм.

Прав си, друже - НАТО е време да се саморазпусне !

Storen

Директен конфликт между Турция и Щатите ще доведе до разпадане на НАТО. Може би това е дългата игра на Русия. Това също ще наложи създаването на независима европейска военна организация. За това се говори все по-често и вероятно ще е най-добрия вариант за България.

Най-добрият вариант за България е категорично да игнорира глупостите, дет пишеш.

Кюрдите направиха огромна грешка когато повярваха на САЩ. САЩ нямат приятели, имат само интереси, сега ще ги жертват просто като пионка в шаха.

Да но в предстояшата война интереса на САЩ е кюрдите да победят Ако не вярваш виж бум мейкарските прогнози Ако пак не еярваш заложи си парите за Турция

Кюрдите са похарчени вече, ако не се вразумят докато е време ще приключат като другото US творение - ДАЕШ.

Тази опорна точка е стара.

Анализирайки ситуацията и правейки паралел с аналогични в миналото мисля, че в края на следващия си мандат В. В. Путин може спокойно да напише със спрей на Кремълската стена следното: "Я НАТО/ОТАН во всем разъ....ал. Приказ русского народа выполнил на всех сто"

...като Изворът (на материала) е Сингапурският НюзАзия (канал)... Странно или "странно" ?

На пръв поглед изглежда, че кюрдите в анклава Африн са обречени. Първо отвсякъде са заобиколени от протурски сили, второ Ердоган стяга срещу тях и 20 хил. ударен юмрук с авиация, артилерия, бронетанкови съединения, спецназ... Срещу такава мощ в директен сблъсък кюрдите от Африн наистина нямат никакъв шанс...Ако обаче Ердоган удари кюрдите, то ще се позиционира еднозначно в категорията враг на САЩ и при това положение напълно ще го направи зависим от Москва. Единственото спасение за кюрдите от Африн е да издигнат сирийския флаг и да признаят територията, която държат напълно подконтролна на законното правителство на САР.

Никой не знае колко и какво оръжие са купили кюдрите от САЩ. Ако кюрдите получават разузнавателна информация от САЩ да разбият Турция ще се окаже лесна работа

глупостите се пишат лесно, нали?

Вярваш в чудеса! :)

Storen

Добър коментар.

OmPoBeH

Сто плюса от мен, аз също смятам, че това е единственното спасение за тях. За съжалените главите на кюрдските водачи редовно се промиват от хора които не рискуват абсолютно нищо, не знам как ще вземат такова решение.

Отдавна руските висши ръководители казаха на колегите си зад локвата че е крайно време да разпаднат ОТАН че да не стават за смях на всички останали.

Получава се комична ситуация като цяло и трагична в частност за НАТО. Хипотетично предстои индиректен (а на моменти вероятно и директен ) сблъсък между първата и втората армии в НАТО! :)) Слагайте пуканките предстои страшен трилър! :))

Глупости Ще продаваме оръжие на турците и техните врагове докато имат пари и хора Накрая безплатно ще вземем всичко Не ние избихме индианците- продавахме им алкохол и оръжие и те сами ни помолиха да идат в резерват

Вярно бе, индианците така се самоизтребиха, че преди двайсетина години имаше официално извинение от Конгреса на САЩ за геноцида над месното население на Америка. Горе-долу преди първата иракска криза беше...

ВЪН ТУРЦИЯ ОТ НАТО! ЩОМ ТУРЦИЯ КУПУВАТ ОТ РУСИЯ С-400, ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ. НИЕ ЩЕ ЗАМЕСТИМ ТУРЦИЯ И СЛЕД 5 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ ПАК ПОД КРИЛОТО НА РУСИЯ.

Никога НАТО не е било оглавявано от по- голям лъжец от Столтенберг. Преди няколко дена норвежкият статсминистър Ерна Солберг беше на посещение при Трумп и една от най- важните теми беше точно това- отбрана и военна политика. Да не искат да кажат, че Столтенберг не знае за всичко това? Същата Солберг каза, че няма да подпише договора за нукл. намаляване или ликвидиране за да не навреди на НАТО. Столтенберг лъже Ердоган така както само той умее и няма да престане-той Столтенберг- докато не разпали война на Балканите. Благословен ще е денят когато го изхвърлят от НАТО.

Не става Всички знаем че Ердоган плаща за да убиеат христяни С едната ръка С другата проси помощ от ЕС и САЩ Ей този номер няма да мине Колко христяни имаше в Турция птеди Ердоган и колко има днес ?

Християните ги утрепа преди всичко Меркел. Отдавна много организации като ЕУ, НАТО трябваше да изхвърлят тези кърлежи които там са се докопали до властта и да намерят умни хора, а не идиоти които говорят за интеграция и заплахи. Това което те вършат е да държат хората в страх с цирковете си и да командерят както на тях им харесва. Всички знаят, че кюрдска държава няма да има, но е поддържана като огнище на разпри в този район.

Ще се получи голям майтап когато нашият измекяр Бойко ще трябва да помага на Туция по линия на НАТО и по бандитска приятелска линия.

Тролче, не разбра ли, че на Турция вече не и пука за НАТО / САЩ?

Турция не може да не и "пука", защото е само територия а не народ ! Американците са на същото дередже! Кретени!