17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а Кипър си е Гръцки ,рязаните идват по тези места 14 век така че да не дрънкат глупости

Нито Крим, нито Кьонигсберг са руски, както и Кипър не е гръцки. Аман от неграмотни ватници!

Както я кара Ердоган отново ще спрат руските туристи по турските курорти и цялата им продукция за Русия ще си остане по складовете.Веднъж вече яде дървото, но втория път ще е за по-дълъг период от време. Този султан се прави на велик, но първо му свиха номер американците, и сега ако го подкарат и руснаците пак ще има да се извинява и да хленчи. Много му станаха братята в цялата бивша османска империя, но сега съвсем други времена. Просто има късмет, че от времето на 1917 година Русия е икономическо джудже следвие на действията на евреите, но бавно и полека нещата ще се променят.

Крим не е Русия!!

че майка ти по добре да не беше те раждала ....изрод //соросоиден

През 2014 година, когато писах, че Крим не е само на Русия и че почти 50 % от населението има турски произход и не са случайни поредицата от войни между Русия и Високата порта за това парче земя.... получих много минуси. Ха сега, ако не хващате накъде дърпа чергата Ердоган наврете си ги минисите в.... там където трябва.

интересно Ердоган какво мисли за Зеленски , който го нарича "Ердоган , усат таракан" миналата година в шоуто си ...., Как мислите , дали му е готино така да го наричат ?

Малко история - При изгарянето на Стара Загора и клането на Старозагорци в града са живели 15 еврейски семейства които са клали заедно с турците и албанците ,след войната се изнасят в Турция с туркия аскер

Света не признава инвазията на рязани в Кипър но рязаните не излизат от там

Само страна агресор може да признае такова нещо. Е алкашите не са агресор, а завоевател, щото и сащ се държат агресивно, но от маса време не са прибавяли нищо към територията си...изключвам покупките на земя естествено!

че ще отвори пазара за украинска земя - а тя е сред най-плодородните. има време и Турция, и САЩ да натоварят. Принципът на Украйна е: всичко за продан.

Нашите путинофили са яко объркани. Още не знаят какво да пишат.

Путьо пак ще трябва да ходи до Ердо и да го целува. Бях сигурен, че путьо го играе жената и Ердо е мъжа. Иначе голям шамар му зашлеви публично на дребния с непризнаването на Крим.

погледнато исторически Крим никога не е бил руски. Руснаците на Крим са окупатори и нашественици...

Турция не признава анексията на Крим от Русия

Ердоган не признава Крим (бил анексиран).Русия не признава Северен Кипр(бил анексиран). И? Нищо.

пред 2014 - преди мадана - 2 млрд. долара към 2019 г. около 650 млн. долара. тенденцията е непрекъснат спад. С какво ще пробие на турския пазар? С какви стоки - бонбони Порошенко и семки?

Това да не е нова серия на украинския филм "слуга на народа"? А зеленски подкрепя ли незаконната окупация на Северен Кипър! Светът се разпада, ердоган ефенди!

А ве идото, ти правил ли тънката разлика, че за разлика от Кпим, Северен Кипър НЕ Е присъединен към Тюркието? Северен Кипър се е самообявила за недависима държава и е призната само то Турция. Защо и Крим не се обяви за независима държава, вместо путюв да я прилапа с "референдум"? Тогава щеше да имаш право на аналогии, включително и с Косово.

Политиката има видима и невидима страна. Ние знаем само видимата. Затова основателно много от коментиращите са се притеснили за руско турските отношения, за сделката със С 400 и т.н. Но да ги успокоя, няма страшно, руско-турските отношения са стабилни. За гледната точка на Турция към Крим, на Русия към Кюрдистан, Северен Кипър и пр. по-важни са невидимите договорки!

Ердоган не признавал "анексията на Крим"! ГОЛЯМ ПРАЗ Русия не признава Сев.Кипър (то никой не я признава, освен Турция!), нито признава Косово... и ... НИКОЙ не признава Независимата украинска църква, създадена с томос от Истанбулския патриарх. НИКОЙ!

Вселенската патриаршия?

Население на град Луганск – 463 хил. души (преброяване, 2001), при 528,4 хил. през 1998 г. Етнически състав: руснаци - 52,5%, украинци - 41%, беларуси и евреи - по 1%. За роден език считат руския 89% от жителите, а украинския - 11%. Грешка ли някаква е тази статистика или просто говори за нещо?

ти виж други числа: Имаше парламентарни избори преди месец в УКрайна. В Донбас, в контролираните територии от Киев опозицията (проруска) взе над 50%, а партията на Зеленски само 30%. Значи там дори под властта на украинската армия хората не искат да са в Украйна, а предпочитат Русия.

Това говори за паритет между хора с украинско и руско етническо самосъзнание, т.е. че и след 100 години конфилктът няма да се разреши!

Признава,не признава. Крим няма да се върне в състава на Украйна. Това е положението. Всичко останало е дрън -дрън- ярина.

Крим няма да се върне в Украйна ... НИКОГА!

Тук пишат нещастници, които нямат и най-малка представа от Украйна. Бил съм няколко пъти в Киев. Навсякъде по улиците, в магазините, в хотела се говори чист руски. Абсолютно неразбираемият за мен украински се чува само по радиото и телевизията, т.е. в Киев живеят предимно руснаци....Какво остава за Крим и Донбас?

И русия не признава окупацията на Северен Кипър.

Защо не наричахте Първи и Втори Украински фронт УКРИ, когато милиони украинци мряха по окопите за руския СССР?

Мноо си тъпоръбест! Първи и Втори украински фронт, са само названия на направленията на военните действия ве тъпии! Ти кво мислиш че там са били само украинци ли ве? Мноо тъп чалгопитек си ве.!. мбууухахаха

Първи, Втори, Трети украински фронт, Белоруски фронт .. и т.н са имената на армиите по МЯСТОТО, където са сформирани. Това не е етнически състав.

Ер мустакя има два сериозни проблема: ограничаването на свободата на словото и кюрдските огромни територии За втория много не го ени. Първият, обаче, тепърва ще става сериозен. Осъзнавайки близките реалности се опитва да лавира в нови направления. С две думи – да става мек. Омекна де. Е за нас това е полезно :) Да го поздравим с линията. Не че това ще го опази много. Ама може и да се оттегли достойно.

Много правилно по-долу казаха за близостта, която беше между украинци и руснаци. Украинците от източна Украйна се наричаха украинци, дори без да смятат, че са от друга народност, а както при нас добруджанци. Те не говореха по домовете си на украински, а на руски, а много от тях даже и не знаеха украински език! Даже не знам как са се различавали от етническите руснаци, предполагам, че някои хора са се самоопределяли като етнически украинци, а техни роднини като етнически руснаци. И сега се стрелят по улиците на села и паланки точно в източна Украйна самоопределили се като етнически украинци и етнически руснаци!

Е, и?! И Русия не признава анексията на Северен Кипър от Турция, и анексията на Голанските възвишения от Израел, и анексията от САЩ на Косово в полза на албанците!

крайно време е да се примирите феновете на Зеленски и султана - в Крим хората не желаят да се връщат в Украйна, реакцията им на тези заявления беше остра (по-точно на кримските татари), хората са направили огромни инвестиции, добре са подсигурили отбраната си, нещата им вървят добре. Скоро же пуснат и жп-линията на Кримския мост. Украинците им спряха водата - и вода си подсигуриха, оставиха ги без ток - и токът е подсигурен. Никой не бяга от хубавото.

Защо пишеш в български форум? Поне се назови Сергей, Кашчей или там както се казваш. Другото е тролене. Ако имаш позиция като руснак излез и я защити като такъв. Не се прави на българин. Не е достойно някак.

укро настъпена по опашката. за тебе куфар-гара-Куеv.

Защо не застреляш направо украта щом ти пречи?

освен това крушката си има опашка. тоест референдума. на връщане от майдана са били спрени автобусите на хората от Крим - бандеровците от ато или от азов са грабили, пребивали и убивали невинни хора. След като се връщат в Крим мълвата плъзва. След тая "реклама" на новата власт, народът на Крим спешно търси начин да не стане част от бандеровската хунта.

и на мен не ми харесва случката - но това са факти. редно е да си ги спомните или да ги научите, укрофилите и туркофилите тука.

Момчета, нека да си кажем истината. Целия "цивилизован" свят иска Крим да е част от Украйна и реве нейстово ! и защо? За да направят там събраните щати военни бази! Просто и ясно. Колкото и да го отричате.

руснаците и турците ще се сдавят... казвам го със съжаление, въпреки че не симпатизирам нито на едните нито на другите, защото такъв конфликт би засегнал сериозно и нас. Американците естествено само биха се смели на подобно развитие... за жалост отново се оказваме в епицентъра на бурята... дано не ни отвее нанякъде..

Отношенията между питин и ердоган са най-драматичната любовна история на века. Раздели и събирания, любов и скандали.............. Може да се направи сапунка от 500 серии.

любовта между султана и Зеленщайн.

Ей тези двамата мушмороци се събрали и се опитват да се надцакват, като и единя и другия много добре знаят, че и двамата говорят пълни глупости. Ердогат протри коленцата на потурите от пълзене по килимите на Кремъл, а сега говори глупости - нямало да признаят, че Крим е руска земя. Малкия фърфалак от Киев пък знае много добре, че ако ще и Тръмп да му каже, че няма да признаят анексирането на Крим, полуострова ще си остане руски. Така че да си разиграват сценките и да бягат по пътечката. Това лицемерието в политиката вече се предава в генетичния код на децата на политиците.

Ясно е защо Путин побърза да окупира Крим. Защото имаше реална опасност в пристанището на Севастопол да влязат кораби на НАТО и да загуби завинаги Черно море. Ясно е и защо проведе този "референдум". Защото му трябваше макар и твърде зле скалъпен опит за легитимация на окупацията и последващата анексия с цел предотвратяване рисковете от първия въпрос. Не е ясно само едно. Как обикновения руснак ще приеме във времето омразата, която се получи между украинци и руснаци, при положение, че това са двата най-близки народа там. В тази връзка винаги се питам: Нямаше ли друг начин? И все си мисля, че е имало...

но карай.

Нещо няма опорки ли?

на връщане от майдана са били спрени автобусите на хората от Крим - бандеровците са грабили, пребивали и убивали. След като се връщат мълвата плъзва. След тая "реклама" на новата власт, народът спешно търси начин да не стане част от бандеровската хунта.

Преди повече от 4 години се изписаха тонове мастило как до година - две Крим ще се върне на Украйна..... Вече се чудя на кой му пука за Крим. Не искам да съм лош пророк, но май същата съдба я чака Донбас. Имам колега украинец, бяхме заедно точно в момента в който се гласува законна за езика. Няма да забравя как се разпали, когато му казах, че това е началото на края на Украйна такава каквато я познава. Пет години след това нито Крим е украински, нито има мир в Донбас.

и голяма обич към османлиите. евалла на чорбаджиите тука.

Мдаааа, колко е справедлив бащицата Ердоган!!! А нещо за незаконната окупация на половината Кипър ...... защо ли не си спомня ???

Как руските телевизионни свини всеки път грухтят, че референдум прошел в строгом соответствии с международном праве. Явно си мислят, че като го кажат маймуните и наистина ще стане вярно :)

една злорадстваща укра.

Грухтенето и квиченето сё дочува откъм българско ве свинотроляк! Болните чумави прасета квичите на умрело.!., мбууухахаха

че Крим е на България. или че България е презаселена с украинци. какво ли не прави омразата с хората.

Крим е български. Исторически там е била столицата Фанагория на Стара велика България при Кубрат. Но ти това няма как да знаеш, защото твоите познания п история започват от 1917 година.

Нямаме претенции към съвременен Крим.

Ще ме извиняваш, аз също не признавам анексията на Крим, обаче никаква българска столица не е имало там, но може би ти няма как да знаеш, защото не си чел изворите, в които Фанагория е дадена само като географски ориенир, а не като столица на каквото и да било, още по-малко пък българска.

Както казах малко си чел.

Под дулата на автоматите и при наличието на зелени човечета на всеки ъгъл?!? Ако трябва да сме честни руснаците в Крим са преобладаващи като население, но това далеч не прави легитимен подобен референдум проведен по този начин. Така можеше да гласуват да се присъединят и към Марс да речем, стига да им беше "подсказано по подходящия начин". Ердоган не е приятел на Путин обаче със сигурност. Добре е това да го знаят в Москва.

Референдумът е инструмент за пряка демокрация в широк мащаб. Референдумът може да бъде национален или местен, задължителен или факултативен, императивен или консултативен, частичен, вариантен. Най-голямото постижение на пряката демокрация, което швейцарците например възприемат като част от националната идентичност, е именно т.нар. гражданска инициатива за референдум по определен въпрос.

И може би е швейцарско ноухау провеждането на референдуми в състояние на въоръжена окупация...

И всичко това, касаещо референдумите, е записано във всяка една конституция. И в българската конституция много ясно е записано какво е разрешено да се подлага на референдуми и за какво има забрани за допитване до народа!

Референдумът за независимост на Черна гора е референдум, проведен в Черна гора на 21 май 2006 година за отделяне на страната от съюза Сърбия и Черна гора. В полза на независимостта гласуват 55,5 % от участвалите в референдума, малко над необходимото мнозинство от 55 %. В резултат от референдума черногорският парламент официално обявява независимостта на Черна гора на 3 юни същата 2006 г.

Наличието или липсата на автономия не променя по никакъв начин сигурността за териториалната цялост или суверенинета на една страна. Тук се оформя мнението, че страните, в които няма автономия са с по-големи гаранции за тяхната териториална цялост от страните с автономия. Това не е вярно! Автономията дава право само на самоуправление на съответната област, без правото на самостоятелна външна политика, отделяне, отцепване и пр, като това даже е фиксирано изрично във всяка една конституция! Това е записано включително и в конституциите на Украйна и на Испания.

Как не може да ви влезе в главата, че тъй като мястото, където се прави референдум в част от определена държава, то референдумът се поставя на гласуване пред цялата държава, а не само пред селото, което се отцепва; В конституцията на Украйна пише, че за Крим референдум може да се счита за валиден само ако гласува цяла икрай а. А не само Крим под строй под руските автомати. Егати нахалните руски измамници. На бялото казват черно. Направен бил законно референдума, ама друг път. Долнопробни лъжци

Референдумът е инструмент за пряка демокрация в широк мащаб. Референдумът може да бъде национален или местен, задължителен или факултативен, императивен или консултативен, частичен, вариантен.

Schilo

Като говорим за анексия- класическите примери за Източен Йеросалим и Голанските възвишения. Крим не напусна Украйна след въоръжено нападение и насилствено присъединяване на териториите към Русия. Всичко стана по волята на кримчани, в резултат на действията на превратаджиите. Най-малкото станалото в Одеса не се случи в Симферопол /например/

Ще бъде доста интересно когато му надигнат въпроса за Кипър- ама по- яко- така че да внимава да не нагази в калта.

Schilo

На Ердоган ли? Не вярвам. Всичко е пунта -мара.

Тебе те знаем теленце. Ако Турция реши да прави "референдум" в Кърджалийско, то ти ще си първия който ще гласува там ЗА. Щото това стана в Крим. За по-малко от 15 дена.... ха сега виж как се правят референдуми, а не "референдуми"

Schilo

Я, глупачето се появи. Какъв е бил статута на Крим през 2014г. и какъв е статута на Кърджали? Някаква прилика, виждаш ли?

Къде е Крим, Къде Кърджали? Как Крим отива в Украйна и какво общо има кърджали с тази постановка?

Аха теленце... референдумите зависят от статуса.... малко глупаво дете. За това стояха с калашници руски войници пред урните.... статуса.... смешко

Имаш карта. Виж.

Schilo

Глупаче, що никъде ги няма тези кадри? Ще отговориш ли на още едно елементарно въпросче- като за теб- как бяха посрещнати руснаците, имаше ли съпротива, колко хора бяха убити?

Schilo

И още нещо, глупаче- как Косово стана "независима" държава? И правилен ли е този акт? Приемаш ли го? Реакция против от теб не съм видял.

Ех теленце... да те видя първо на моите въпроси. После ще говорим как са ги посрещнали според ТАСС и как спрямо всички останали медии. Всъщност какво е СС на ТАСС... пак някоя лъжа и мечта в която вярваш. Ех теленце глупаво...

Против съм ами. Проблем ли е че съм против Косово?

Schilo

аз ти отговорих на въпроса, глупаче. Ако не знаеш, че Крим беше автономна републиса кък свое управление, а Кърджали не е, проблема си е твой.

Schilo

Не е проблем, ама не скачаш срещу този наистина незаконен акт.

Не не си отговорил. Виж въпроса първо.

Що лъжеш че не съм? Напротив.

Schilo

На кой въпрос, глупаче? Ако питаш за Кърджали- там няма как да се организира референдум. Нещо, което в Крим е различно.

Schilo

Само че, Крим не беше откъснат "насилствено" от руснаците, а напусна след решение на местните. Нали така?

Ех теленце... деменция ли имаш вече?

Т.е. местните на кърджалийско искат да напуснат ще си ЗА. Признаваш?

Schilo

Глупаче, доста елементарна тактика използваш. Кой те е учил да слагаш думи в устата на другите? Отговорих ти, няма как да има, което значи, че не виждам законова възможност, съобразно българското законодателство и статута на тази област това да стане. А аз уважавам закона.

Ай, ай, ай... И с тази уста имаш наглостта да критикуваш личните нападки и казваш "мама"! не стана ясно с какво статутът на Кърджали пречи да бъде анексиран от Турция и там да бъде проведен местен референдум. По твоята логика разбира се, не по моята.

Под насилствено присъединяване не се разбира, че присъединяването е против волята на присъединеното население и че насилието е над присъединения регион! Насилието се има предвид че е над държавата, от която се е отцепил анексирания регион, като под насилие се разбира не наличието на военни действия, а незачитането на суверенитета на съответната държава! Например, Хитлер анексира Судетската област от Чехословакия, която е населена предимно с немско население. Това анексиране или насилствено присъединяване също е станало без да се обявява война и без военни действия!

Schilo

Само че, Крим не беше откъснат "насилствено" от руснаците, а напусна след решение на местните. Нали така?

Schilo

Още нещо за Судетите- и там не може да се говори толкова за насилствено откъсване, доколкото Мюнхенското споразумение е мотивирано с правото на нациите на самоопределяне.

В това се сътои насилието над Украйна, че е взето предвид мнението на местните и не е зачетен суверенитетът на Украйна! А под зачитане на суверенитет на една държава се разбира признаване и зачитане на конституцията, държавните и органи и териториалната цялост на страната!

Ние, българите, сме на страната на Русия.

?

Вие , проруските форумни идиоти - безродници сте на страната на русия. За наша радост сте само няколко идиота - безродници на които никой не обръща внимание , лаете си там и тролите за копейки.

Ердогана казва,че Крим не е на украинците, нито на рашъните, а е татарско ханство.Но, това го е рекъл пред зеленскииии.Що не го рече на др. Путин?

Schilo

Щото му казват дипломация за пред Зеленски. Или Зеленохайверски, както го бяха нарекли някъде.

Две твърдения, и двете грешни! Умната, колега, умната, ползвай главата по предназначение!

Ердоган ще се "пенсионира" скоро

Тия двамата си правят сметката без кръчмаря .

Окупацията на Кипър не е ли същото както анексията на Крим? Е, Кипър не беше завзет от зелени човечета а с много кръв от турската армия. И сега турската армия е там-на основание на кое международно право ? Превърна Фамагуста в приказен град,оскверниха православните храмове в завзетата територия-все демокрация а ла Ердоган

Същото би било, ако Северотурската Република Кипър се присъедини към Турция! Едва тогава ще може да се твърди за анексия на Северен Кипър от Турция!

Аве що само един изклатен и разпран таласъм квичи от тролефермата? Да не би другите свинотроляци да са каталясали от свинската чума?

в жегата и са напънали по тревата пред козяк да акат

Един таласъм - тролеферма. Двеста руски анонимни трола - обикновени хора.

помиярката

Г-жо и що са издаваш ма, Това беше ирония. Не схвана, нали?

нощеска е имало пукотевица в ориндж каунти,некой да е чул нещо за това че тука не вервам да пуснат нещо

Щото Путин призна анексираният северн Кипър.......този смешко.......

Schilo

Като каза Северен Кипър...Да, точно това е анексия- въоръжено нахлуване и откъсване. Ама "цивилизования" свят си трае. Лицемерна работа.

Анексия не означава нито нахлуване /въоръжено или невъоръжено/, нито откъсване, а присъединяване!

Schilo

Може би имаш право, ама се касае за насилствено присъединяване. Нещо, което в Крим го нямаше. Следователно, трябва да изчезне този израз за събитията в Крим.

Schilo

и всъщност, аз за анексия не говоря, а за окупация-нахлуване, отксване и създаване на нов държавен субект. С всички условности в случая.

А законна ли е анексията на Кипър, че се и заканва да анексира целия остров.

Кипър не е анексиран! Нито южен, нито северен, нито целия Кипър!

Schilo

А как е създадена Севернокипърската турска държава?

2019-08-08 13:16:38 безгаз (нерегистриран) Зеленски бил предложил развитие на туризма в черноморския регион на турците. щял да открива казина и да продава земи. --- Представям си какво ще стане с БГ, ако дългият мултак спечели избори - ще изпълни на практика слогана "няма такава държава" - марихуана, хашиш, кокаин, курви и чалга - това ще се лее из ведро! "Задният двор" ще бъде охраняван от човек на Монсантно с калашник в ръцете, докато някой вълшебник ще бие "печата на челото" на матряла! Амин

в предизборната му програма беше и легализирането на проституцията, има и други нещица. :) тоя ще закрие държавата си.

руснаците бавно впрягат конете, но като ги впрегнат - не си поплюват. смърфчето зелено ще го научи, има време.

няма да впрегнат - вече само само 25% биха гласували за капутин! може и да стане така, че редника да се обърни назад, срещу старшинката. Старшинката е с "макаров" - има 9 изстрела, редника има - 30

Schilo

Сериозно? Само 25%? А бе ти се моли, останалите 70 % да не изберат Жириновски или Зюганов, че мазалото ще е пълно. %-те%, ги оставят за невалидни бюлетини и негласували.

много ти пасва никнейма. времето ще си покаже какво и що.